Orijinalini görmek için tıklayınız : Başkentimizi Değiştiriyorlar...

EŞİTLİK PARTİSİ
04.08.2006, 12:57
Değerli Canlar
Devletlerin değişmez,değiştirilemez simgeleri vardır,bunlardan biriside Başkentleridir,çok olağan üstü bir durum olmadıkça Başkent değişmez.
AKP Hükümeti kendisini ipe değil,linçe götürcek girişimleri ''uafk,ufak...'',iki adım ileri,bir adım geri taktiğiyle sessiz sedasız yapıyor,tabi işbirlikçilerinde tıs yok,CHP,MHP,DYP,ANAP...vs...den bahsediyoruz.
Saçma sapan konularda mangalda kül bırakmayan işbirlikçi MHPve CHP Kardeşler Başkent elden gidiyor onlar tatilde...
-Merkez Bankası İSTANBUL'A taşınıyor...
-ATATAÜRK'ün kurduğu ve yönetim şekli en Demokratik şekilde çalışanlarını katan İŞ BANKASI Genel Müdürlüğü İstanbul'a taşındı...
Ne var canım bunda diyeceklere,finanas piyasaı İstanbul'da,bunlarda birer finans kuruluşu.
Acaba öylemi...ABD dolambaçlı ve destekli arap sermayedarları niye İstanbul'u gözde mekan seçiyorlar dersiniz...
Saygı ve sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ

ErDaL24
04.08.2006, 13:06
Değerli Canlar
Devletlerin değişmez,değiştirilemez simgeleri vardır,bunlardan biriside Başkentleridir,çok olağan üstü bir durum olmadıkça Başkent değişmez.
AKP Hükümeti kendisini ipe değil,linçe götürcek girişimleri ''uafk,ufak...'',iki adım ileri,bir adım geri taktiğiyle sessiz sedasız yapıyor,tabi işbirlikçilerinde tıs yok,CHP,MHP,DYP,ANAP...vs...den bahsediyoruz.
Saçma sapan konularda mangalda kül bırakmayan işbirlikçi MHPve CHP Kardeşler Başkent elden gidiyor onlar tatilde...
-Merkez Bankası İSTANBUL'A taşınıyor...
-ATATAÜRK'ün kurduğu ve yönetim şekli en Demokratik şekilde çalışanlarını katan İŞ BANKASI Genel Müdürlüğü İstanbul'a taşındı...
Ne var canım bunda diyeceklere,finanas piyasaı İstanbul'da,bunlarda birer finans kuruluşu.
Acaba öylemi...ABD dolambaçlı ve destekli arap sermayedarları niye İstanbul'u gözde mekan seçiyorlar dersiniz...
Saygı ve sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ

bütün dünyada merkez bankaları finansın yogun oldugu yerdedirler evet başkentimiz türkiye için siyasi bir semboldür ama ben bununu daha iyi olacagını düşünüyorum.

trabzonlu
04.08.2006, 13:09
kolay mı be ankara burası delikanlı ister bunu yapmaya.hem anayasada degiştirilmeyen hükümler arsındadır türkiyenin başkenti.saygılarımla

Naci
04.08.2006, 13:12
Merkez bankasının istanbul'a taşınması ile başkentimizin değişmesini anlamadım. Başkentimiz değişmez, o yönden bir sıkıntı taşımıyorum. Kendi fikrimce merkez bankasının istanbul'da olması hem bağımsızlığı konusunda (hükümet etkisi anlamında) iyi olur, hemde finans çevreleri ile daha yakından ilişki kurulmuş olur.

CeZaM
04.08.2006, 13:29
Ne yani merkez bankası istanbulda olsa ankarada olsa ne fark ediyor anlamadım. önemli olan şekil değil içeriktir. bu ülke sınırları içerisinde olduktan sonra bir sorun görmüyorum ben. eğer ülke ekonomisi için faydalı olacaksa taşınsın. yoksa biraz paranoyak mı oluyoruz?

sonerk
04.08.2006, 14:32
akp hani osmanlı zihniyetindeye başkenti tekrar osmanlının başkenti olan istanbula taşımayı amaçlıyorlar adamların zihniyetleri belli bunu artık eyleme döküyorlar elin oğlu uzaya çıkar ilerler bizde geriye geriye zorluyoz daha osmanlı teyyaresi okuyolar madem osmanlı iyiydide neden yıkıldı alla alla

umudum
04.08.2006, 15:14
merkez bankasının bulunduğu şehir başkent olacak diye bi saçmalık olmaz. anayasamızın değişmez hükmü başkentin ankara olduğudur bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmez

EŞİTLİK PARTİSİ
04.08.2006, 17:21
Değerli Canlar

Sevgili gençler olayın sanıldığı gibi basit nakil işlemi olarak düşünmüyoruz...
Daha önce de yazmıştım
İlk defa bayanlarımzın geleneksel yada inançtan taktığı Baş Örtüsünün Türbanla tanımlanmasını 1969 yılında duydum...
O zaman Düzce Lisesin Okuyorduk
Bu işin baş mimarlarından Şule Yüksel ŞENLER'in,TÖB-DER li öğretmenlerimizden Düzce'de Türban Konferansı vereceğini öğrendik.
Tabi o günlerde öyle işlere cesaret edemiyorlar,tüm Devrimci,Demokrat insanlarda bir birlik beraberlik var,TÖBE-DER şubeside bu konuyu ilçe gündemine taşıdı...o zaman ki kafamızla,
-Ne var canım...şu bu diye kendimizce büyüklerimizi eleştiriyoruz,neyse TÖB-DER e gittik,bir öğretmen konuşma yaptı,aynen bu günleri anlattı...
Şimdi bu olayla,başlığa konu ettğimiz olayın ne ilgisi var demeyeceğini düşünüyoruz.
Sevgilerimle...

Bektaş ÇELEBİ

redyellow
08.08.2006, 14:20
bazı arkadaşlarımızın da yazdığı gibi bir çok ülkede idari başkent ile finans merkezi olan iller değişiktir.

bunun bu kadar abartılmaması lazım.

Ayrıca iş bankasının genel müdürlüğünün istanbula taşınması ile başkentin istanbula taşınması arasında nasıl bir bağ var onuda anlayamadım.

İş bankası özel bir kuruluş ve yönetiminde, hissedarlığında CHP var.

Özel bir kuruluşun genel müdürlüğünü istanbula taşıması ile Ankaranın başkentlikten çıkması arasında nasıl bir ilişki var?

Abartmalayalım lütfen.

gülşah
12.08.2006, 18:49
hani müdürlükler değişiyo da ben hiç bu türlü bakmamıştım olaya ama bunlardan herşey beklenir atatürk orman çiftlğide tehlikede sanırım neyse umarım herşey düzelir ama pek ümit yok..ii günler...

tsira
19.08.2006, 23:59
bence tehlikenin boyutu anlaşılmamış. bugün ne var canım dediğimiz konular yarın bir kat daha artarak vahim sonuçlar yaratıyor.bu olay akp hükümetinin yapmak istadikleri için küçük ama önemli adımlardan birisidir.

Rose
20.08.2006, 00:36
canlar şimdi merkez bankası sonra başkent akp'nin neler yapmak istediğini hepimiz biliyoruz yavaş yavaş rejimi değiştirmek. bunuda yavaş yavaş bize farkettirmeden yapıyorlar sizlerin ne olcak dedikleriniz ilerde daha da büyüyecek ve sizler o zaman da ne olcak diyebilecekmisin?

ümit
20.08.2006, 00:54
slm arkadaslar biz bu kafayla gidersek ve de dogru kisileri secmesek gelen kisilerde keyfine gore bir politika surdurmekde haklilar ben almanyada yasiyom burda oyle bir duzen varki kimse kimseden habersiz bir sey yapamaz turkiyenin burda neyi eksik isterim ki benim ulkemde boyle olsun ama ben turkiyeden boyle bir durum gormuyorum bankayi da degisdirirler atlarini na oynatirlar biz boyle olursak allah sonumuzu hayir etsin ümit

kzsun
21.08.2006, 16:29
başkentin yerinin değişmesi (türkiye toprakları içinde oldukça) sorun değil gibi aslında ama bir de şu açıdan bakmak lazım ki avrupa birliği bir zamanlar bize demişti ki: "istanbula kadar avrupa birliğine girsin gerisi girmesin!"
sonuçta bunun için de bir istanbul yığılması olabilir mi?
hem avrupanın gözü hala istanbulda(hem dini hem sosyal güç açısından)