Orijinalini görmek için tıklayınız : Birlik ve Bütünlük

Murathanhakan
04.08.2006, 13:06
Arkadaşlar bi işte başarılı olmak için bütünlük şarttır.Türkiye halkını ırk , din ,dil , mezhep , ideolojik farklılığa bakmadan tek bir kuvvetin , benlikten ve çıkardan ari bir kuvvetin gücünde bir araya getirmeliyiz.Halkı biribirine sevdirip kaynaştırarak , onların desteğiyle ihtiyaçlarına karşılık vermeliyiz.Eminim ki bu görünen ve mutlaka gerçekleşecek olan bütünlük , diğer doğu milletlerine de güneş gibi doğacaktır.Ve Atatürk ün dediği 'Bir gün yeryüzünden zalim ve mazlum kelimeleri kalkacaktır.Ve doğu milletleri zalimleri yokedecektir' bir başka sözündede 'Bir gün insanlık hakettiği yaşama seviyesine ulaşacaktır.Ve milletimizde yaptığı öncülükle cidden övünecektir' ( diye söylemiştir ama tam net olarak böyle söylememiş olabilir.arkadaşlar beni yine yermesin.ama aynı anlama geldiğine eminim)Tabii ki biz insanlıktan yana bir millet olarak dünyayı kasıp kavuran milletlerin bile masum insanlarının ölmesini istemeyiz...Ve kainatın gıpta ile baktığı bir Uygarlık oluşturacağız.Bunu Türk milleti yapacak.

müttaki
04.08.2006, 13:22
çok güzel bi yazı ne olması gerektiğini herkes biliyorda nasıl olacağını kimse bilmiyor... bu ikilemde de menfi çatışmalar daha da büyüyor...

kavimler değişmeyi dilemedikçe o kavimin durumu değişmez..

nasıl olması gerektiğini tartışırsak...

egemenliğin milletin elinde olması önemli bir konu... meclis ve iktidar kesinlikle birbirinden ayrılmalı... siyasi partiler kapatılarak koyun milletvekilliği sistemine son verilmeli... miletin vekili bağımsız olmalı... meclisin vekilleri ayrı seçilmeli, iktidar yani kabine ayrı seçilmeli.. bu çok önemli bence....

uzun dönemli ama kesin çözüm ise fikretmeye dayalı... kişisel yargılarla yaşayan insanların yargılardan kurtulmasını sağlayacak bir eğitim kesin çözümdür... en güzel araç iletişimdir... iletişim zorla insanların kemalatını yükseltecektir... ama eğitim sistemimize bunu erkenden sokarsak çok daha erken sonuçlar alabiliriz... insan bilmediği şeye düşmendır...

bunun içinse eğitimli fakat yargısız insanlar gerek...

ingilizce hazırlık sınıfları kaldırılarak onun yerine kemalat dersleri, tasavvuf, felsefi akımlar ve düşünme gücünü geliştirecek bir platform aman yarabbim ne güzel olurdu :)

neyse içimden neler geçiyorda kısaca içimden bunları yazmak geldi...