Orijinalini görmek için tıklayınız : Kişisel bilgiler

polata
12.10.2005, 13:11
Kişisel bilgiler kısmında yer alan bazı terimler Türkçe yerine yabancı dil kullanılarak yer almakta, bu durum bazı bilgilerin girilmesine engel olabileceğini düşünerek burada ki kelimelerin Türkçe kullanılmasını gerektiğini düşünüyorum.
İlaveten kişisel bilgilere son eklenen cinsiyet ve alevimisin sorularının yanı sıra doğum yeri - aile kökeninin bağlı olduğu il - köy gibi sorularında yer alması istatiksel ve anadoluya yayılmış bulunan Alevilerin bulunduğu iller, köylerin bilinmesi açısından da faydalı olur. Böylece bilmediğimiz Alevi yerleşim yerlerini sadece öğrenmiş oluruz.
Kişisel bilgilerle ilgili olarak eklemek istediğim bir nokta ise, bu kısımda ki bilgileri doldurmayan kişilerin üyeliklerinin onaylanmaması ve üye ise askıya alınması olacak.Zorlama gibi görülse de verilecek bilgiler beyana esas olup doğruluğu kesin olmasada karşınızda yazı yazan kişinin nereden yazdığını, nereli olduğunu, kaç yaşında olduğunu, mesleğini gibi bilgileri bilmek, yeri gelsin yazı yazarken bu durumları göz önünde bulundurmak gerekli diye düşünüyorum.
Alevi köyleri başlığı altında yer alan bilgileri sitenin başka bir yerinde -örneğin bilgiler bölmü açarak burada- vermek böylece anadoludaki alevi köyleri konusunda bilgi sahibi olmak yararlı olacaktır. Bu şekilde o konu başlığı altında birbirine girmiş bilgilerde düzenli bir formata kavuşmuş olacaktır.

izmirksk
12.10.2005, 22:38
güvenlik açısından istenen bilgiler biraz daha fazla olmalı.buna katılıyorum.çünkü kendini bilmezler yüzünden rahatça sohbet edemiyoruz.mutlaka bir yerlerden sızıyorlar ve forumda rahatsızlık yaratıyorlar.ve bu yüzden sanal ortamın tadını kaçırıyorlar.
tabi ki ani bir cevap oldu benimkisi ,kafamda net fikirler yok ama forumun güvenliği açısından alınacak önlemlere katkıda bulunmamız gerekli.%100
kesemesekde biraz daha rahat nefes alabiliriz.

Alevimen
13.10.2005, 00:41
Merhabalar Türkçe tercümeler en kısa zamanda yapılacaktır.
Profil ayarlarındaki değerlerde tekrar gözden geçirilip gerekli değişiklikler yapılabilir, gelişmelerden haberdar edeceğim.

Alevimen
20.10.2005, 10:28
Kişisel bilgiler kısmında yer alan bazı terimler Türkçe yerine yabancı dil kullanılarak yer almakta, bu durum bazı bilgilerin girilmesine engel olabileceğini düşünerek burada ki kelimelerin Türkçe kullanılmasını gerektiğini düşünüyorum.
İlaveten kişisel bilgilere son eklenen cinsiyet ve alevimisin sorularının yanı sıra doğum yeri - aile kökeninin bağlı olduğu il - köy gibi sorularında yer alması istatiksel ve anadoluya yayılmış bulunan Alevilerin bulunduğu iller, köylerin bilinmesi açısından da faydalı olur. Böylece bilmediğimiz Alevi yerleşim yerlerini sadece öğrenmiş oluruz.
Kişisel bilgilerle ilgili olarak eklemek istediğim bir nokta ise, bu kısımda ki bilgileri doldurmayan kişilerin üyeliklerinin onaylanmaması ve üye ise askıya alınması olacak.Zorlama gibi görülse de verilecek bilgiler beyana esas olup doğruluğu kesin olmasada karşınızda yazı yazan kişinin nereden yazdığını, nereli olduğunu, kaç yaşında olduğunu, mesleğini gibi bilgileri bilmek, yeri gelsin yazı yazarken bu durumları göz önünde bulundurmak gerekli diye düşünüyorum.
Alevi köyleri başlığı altında yer alan bilgileri sitenin başka bir yerinde -örneğin bilgiler bölmü açarak burada- vermek böylece anadoludaki alevi köyleri konusunda bilgi sahibi olmak yararlı olacaktır. Bu şekilde o konu başlığı altında birbirine girmiş bilgilerde düzenli bir formata kavuşmuş olacaktır.
Pilanladığım profil soruları:
Memleket (İl olarak)
Köyü

Daha araştırmalar yapıyorum ne gibi bilgiler faydalı olur diye çünkü toplayıp öyle değerlendirmek istiyorum yoksa her 3günde bir 'profil güncellendi lütfen doldurun' diye mesaj karşınıza çıkmasınıda istemiyorum :3D_NG:

Bu özel bilgilerin yanı sıra Doğum tarihi, meslek gibi şu an profilde bulunan alanlarda zorunlu haline getirilecektir.

Alevimen
22.10.2005, 06:53
artık kontrol panelinizde 'ekstra bilgileri güncelle' diye bir seçenek bulunuyor. Henüz tatmin edecek kadar bilgiler bulunmuyor ama yavaş yavaş genişletmeye çalışıyorum, bir ara kontrol panellerinize giriş yaptığınzda değişiklikleri fark edebilirsiniz.

Alevimen
07.11.2005, 00:18
bir iki gün'den itibaren Profil görüntüsünde 'Memleket' bilgileri yer alıyor.. zamanla yardımlarınızla değişik bilgiler yeralabilir..

Oli
07.01.2006, 14:57
Nerden? sorusunun cevabını kayıt olurken girmemişim herhalde... şu anda da girebileceğim yer yok, ya da ben göremedim. yardım liütfen!...

rockçı turna
07.01.2006, 15:24
Nerden? sorusunun cevabını kayıt olurken girmemişim herhalde... şu anda da girebileceğim yer yok, ya da ben göremedim. yardım liütfen!...

bende göremedim

Oli
07.01.2006, 15:27
bende göremedim

mesajı değiştirdin sen ya! demin "extra bilgileri güncelle" demiştin. hemen baktım orada sadece memleket var. sende farkettin di'mi? :yamukgul:

rockçı turna
07.01.2006, 15:32
mesajı değiştirdin sen ya! demin "extra bilgileri güncelle" demiştin. hemen baktım orada sadece memleket var. sende farkettin di'mi? :yamukgul:

ahahah cok hızlısın oli:sas: ewet orası sandım ama sonra fark ettim ki memleket bilgisiyle senin istedigin bilgi farklı. o zaman yine farkettim ki bende bilmiyormusum ''nerden'' in nerde olduunu:3D_NG (4)

rockçı turna
07.01.2006, 15:42
tamam yaww buldum. kontrol panelinde profil ayarlarınız var. oradaki yasadıgınız yer bölümü olsa gerek

Oli
07.01.2006, 15:44
tamam yaww buldum. kontrol panelinde profil ayarlarınız var. oradaki yasadıgınız yer bölümü olsa gerek

o kadar da tek tek bakmıştım... demek ki bakan körmüşüm :sas:

canugur
20.03.2006, 11:38
Kullanici adim cok uzun, ben hepsinin belirtimesini istemiyordum; anacak, (canugur denizli) olarak kayida gecmis.Daha kisa olmasini istiyorum
Kullanici adimi nasil degistirebilirim?
saygilarimla

Serkan_Devrim
20.03.2006, 11:45
Kullanici adim cok uzun, ben hepsinin belirtimesini istemiyordum; anacak, (canugur denizli) olarak kayida gecmis.Daha kisa olmasini istiyorum
Kullanici adimi nasil degistirebilirim?
saygilarimlayeni kullanıcı adınızın ne olmasını istiyorsunuz bana özelden bildirin, değiştireyim.
saygılar

sun
11.04.2006, 01:28
Pilanladığım profil soruları:
Memleket (İl olarak)
Köyü

Daha araştırmalar yapıyorum ne gibi bilgiler faydalı olur diye çünkü toplayıp öyle değerlendirmek istiyorum yoksa her 3günde bir 'profil güncellendi lütfen doldurun' diye mesaj karşınıza çıkmasınıda istemiyorum :3D_NG:

Bu özel bilgilerin yanı sıra Doğum tarihi, meslek gibi şu an profilde bulunan alanlarda zorunlu haline getirilecektir. aman ne olur mail adresi zorunlulugu olmasin ben bazi problemlerden dolayi adresi geri cektim,....