slm canlar size bazı sorular sormak istiyorum eger isterseniz busadece yeni gelişen alevi gençlerinin aleviligi nekadar bilip bilmmedigi ve gelecekolana nesilolarak aleviligi nekadar iyi biliyoruz diye. 1.hakem olayı nedir? 2.kırkların cemi nedir? 3.müsahiplik nerden gelmektedir? alivemuhammet kimdir?ve islamdakiyerleri neresidir? 4. imamlık nedir? 5.allahın aslanı sözü nerden gelmektedir? 6.kızılbaş nerden gelmektedir? 7.12imamlar kimlerdir? 8.pirlik nerden gelmiştir? 9. tarikatveşeriat nerden gelmedirvebugun varmıdır? 10.nekadar al eviyiz ? en kısa zamanda soruların cevapları gelecektir
Bu sorularin hepsine siz önce kendiniz bir cevaplayin güzel sorulariniz ondan sonrasi gelir...
Yakapınarlı
06.11.2005, 19:13
bu sorularının cevaplarının çoğu bu forumda yer alıyor iyi incelersen cevaplara ulaşırsın.
ben sadece bu forumda ki alevi gençliginin genel kültürünü ölçmek istemiştim
Kizilbas 66
16.12.2005, 22:00
ben sadece bu forumda ki alevi gençliginin genel kültürünü ölçmek istemiştim
Sana bu ölcme hakkini kim verdi ? Sonuclar olumlu yada olumsuz cikarsa degisen ne olacak ? Sen ne yaptigini saniyorsun kendine gel Alevi gencligini sorgulayacak konumda görme kendini...
Sana bu ölcme hakkini kim verdi ? Sonuclar olumlu yada olumsuz cikarsa degisen ne olacak ? Sen ne yaptigini saniyorsun kendine gel Alevi gencligini sorgulayacak konumda görme kendini...
:3D_NG (7) kusura bakma ama bence tepkin çok büyük ve gereksiz.. arkadaş belki masumca yada değil bi soru sordu ama bu tepkini haketmedi BENCE
ayrıca fatmanın yorumuna katılıyorumm.. erdem arkadaşım sorularının büyük bi cevabını forumu araştırarak rahatça alabilirsin..
Kizilbas 66
16.12.2005, 22:15
:3D_NG (7) kusura bakma ama bence tepkin çok büyük ve gereksiz.. arkadaş belki masumca yada değil bi soru sordu ama bu tepkini haketmedi BENCE
ayrıca fatmanın yorumuna katılıyorumm.. erdem arkadaşım sorularının büyük bi cevabını forumu araştırarak rahatça alabilirsin..
Bana sorulari sanki Alevi gencligini kücümseme mantigiyla hareket etmis gibi geldi...Yani kafa karistirici.... Kendisi biliyorsa paylassin bilmiyorsa sorsun yada forumlara baksin... Hem sorular birbirine karismis maksatli oldugu belli...
bakın yoldaşlar siz busoruları anlamadıgınız apaçıkça belli busoruların temelinde yeni gelişen alevi gençliginin boşmu yoksa gerçekten kendilerine yakışır bir şekildemi geliştigini sorgulamak amacıyla busoruları sordum ayrıca bana aleviligi kimse küçümsüyor diyemez çünkü budünyada inanıyorumki aleviligi beneden fazla
kimse aleviligi benim kadar savunamaz çünkü ben çok uzun zaman dır alevilik tarihini araştırıyorum ve yazıyorum
bakın yoldaşlar siz busoruları anlamadıgınız apaçıkça belli busoruların temelinde yeni gelişen alevi gençliginin boşmu yoksa gerçekten kendilerine yakışır bir şekildemi geliştigini sorgulamak amacıyla busoruları sordum ayrıca bana aleviligi kimse küçümsüyor diyemez çünkü budünyada inanıyorumki aleviligi beneden fazla
Kimsenin senin savunmana birşey dediği yok zaten dostum... Ama soruları soruş amacın yanlış bence... Ne demek ölçmek istediğim... Böyle ifade edersen tepki toplamanda gayet dogal bence....
yingyang87
14.04.2006, 14:51
bunlar merak edilen sorular bilen biri cevaplarsa çok iyi olur amaç öğrenmek.hep araştırın denir ama bilenlerden bişeyler öğrenmek ardından araştırmak daha mantıklı geliyor bana.cevaplayan olursa memnun olurum saolun
Serkan_Devrim
14.04.2006, 14:54
bunlar merak edilen sorular bilen biri cevaplarsa çok iyi olur amaç öğrenmek.hep araştırın denir ama bilenlerden bişeyler öğrenmek ardından araştırmak daha mantıklı geliyor bana.cevaplayan olursa memnun olurum saoluneski topiklere çok önemli olmadıkça cevap yazılmaz. (bkz topik tarihi) konuyu açan arkadaşın sorduğu soruların cevabı forumda mevcut. arama butonundan sorgulatıp öğrenebilirsiniz. konu kilitlenmiştir.