çınar
06.08.2006, 12:18
arkadaşlar herkes düşüncelerini yazsın olumlu taraflarını ve olumsuz tarafını anlatalım
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP meclise girsin mi? girmesin mi? çınar 06.08.2006, 12:18 arkadaşlar herkes düşüncelerini yazsın olumlu taraflarını ve olumsuz tarafını anlatalım sıra neferi 06.08.2006, 15:44 bu ülkede kürtlerin de temsi edilme hakkı var çınar 06.08.2006, 15:50 bu ülkede kürtlerin de temsi edilme hakkı var dostum sana katılıyorum tşkür ilgin için D-e-v-r-i-m 06.08.2006, 16:18 girsin bencede....:thumbup1: ulalıgenç 06.08.2006, 16:43 Evet Kürtlerin artık kendini dağlarda değil de halen demokratik olan TBMM'de temsil etmesi hem onlara yasal bir dayanak hem de az da olsa onlarında devletin yönetiminde söz sahibi olmasını sağlayacaktır.Ama sakın ne kimse ümitlensin ne de kimse korksun Kürtler ülkeyi böler diye kimse ülkeyi bölmez.Belki de DTP partisi meclise girdikten sonra dışlanacaktır onu destekleyenler tarafından.Çünkü bu parti Kürt sorununu çözme sözleri vererek seçim kampanyası düzenliyor.Düşünsenize AKP iktidara gelmeden önce sözde türban sorununu(!),imam-hatip sorununu(!) çözme sözleri vermişti şimdi görüyoruz ki iktidarları bitiyor ama bunların hiç birini yerine getiremediler.DTP de Kürtlere verdiği sözleri büyük bir ihtimalle yerine getiremeyecektir.Ama artık Kürtler TBMM de kendini temsil etmelidirler diye düşünüyorum.. manifesto 06.08.2006, 16:44 DTP önce dağdaki eşkiyayı LANETLESİN..Terörü lanetlesin..Apoyu bölücü başı eşkiya olarak kabul etsin..Ülkede hergün verdiğimiz şehitlerimize sahip çıksın..Ondan sonra istediği yere girsin..Bütün kapılar açık... Ama dağdaki eşkiya ölülerine kayıplarımız ve teröriste gerilla diyen hiçbir siyasi veya şahsi düşünce bence değil meclise ülke topraklarına dahi girmeyi haketmiyor... D-e-v-r-i-m 06.08.2006, 16:50 DTP önce dağdaki eşkiyayı LANETLESİN..Terörü lanetlesin..Apoyu bölücü başı eşkiya olarak kabul etsin..Ülkede hergün verdiğimiz şehitlerimize sahip çıksın..Ondan sonra istediği yere girsin..Bütün kapılar açık... Ama dağdaki eşkiya ölülerine kayıplarımız ve teröriste gerilla diyen hiçbir siyasi veya şahsi düşünce bence değil meclise ülke topraklarına dahi girmeyi haketmiyor... Uffff bune öfke... gerillalar dağdan inip meclise girmeyecek elbet demokrasi bu herkez düşüncesini meclise taşır elbet ... :surrender :surrender :surrender :surrender :surrender sonerk 06.08.2006, 17:04 kürtler bunu ilk başta yapacaklardı yani daha çıkmadan önce kendilerini che sandılar çıktılar daha ne oldu şimdiii o kadar adam öldü her iki taraftanda çoluk çoçuk perişan oldu ellerine ne geçti hiç bişey başa döndüler legal yollarla yapmaları gerekeni bırakıp onun bunun kışkırtması sonucu daha çıktılar kullanıldılar şimdide başta yapmaları gerekeni yapıyorlar.... Haci 06.08.2006, 17:09 DTP önce dağdaki eşkiyayı LANETLESİN..Terörü lanetlesin..Apoyu bölücü başı eşkiya olarak kabul etsin..Ülkede hergün verdiğimiz şehitlerimize sahip çıksın..Ondan sonra istediği yere girsin..Bütün kapılar açık... Ama dağdaki eşkiya ölülerine kayıplarımız ve teröriste gerilla diyen hiçbir siyasi veya şahsi düşünce bence değil meclise ülke topraklarına dahi girmeyi haketmiyor... Katılıyorum.. DTP dahada ileri gidiyor..PKKmeclise girsin diyor..Zaten kendileri PKK değil mi? Bunlar utanamadan PKKlı teröristleride masum göstericekler..Terör yaratan kerkimse onun konuşmaya hiç hakkı yoktur..O insanlık suçu işlemeketedir..Bana göre faşizm budur.. canazerbaycan 06.08.2006, 18:11 DTP önce dağdaki eşkiyayı LANETLESİN..Terörü lanetlesin..Apoyu bölücü başı eşkiya olarak kabul etsin..Ülkede hergün verdiğimiz şehitlerimize sahip çıksın..Ondan sonra istediği yere girsin..Bütün kapılar açık... Ama dağdaki eşkiya ölülerine kayıplarımız ve teröriste gerilla diyen hiçbir siyasi veya şahsi düşünce bence değil meclise ülke topraklarına dahi girmeyi haketmiyor... Manifesto, DTP PKK'yı lanetleyemez lanetlemez. Çünkü DTP PKK'nın kendisidir. Eskiden bunu inkar ederlerdi. Şimdi "tabanımız ortak" diyerek kabul ediyorlar. Buna rağmen barajın %5'e düşürülmesi taraftarıyım. Gelsinler kendilerini Mecliste göstersinler. Zaten Türkiye'deki Kürtlerin %60 kadarı bunları destekliyor. nietzche17 06.08.2006, 18:40 dtp meclise tabiki girmeli hatta iktidar olmalı çınar 06.08.2006, 19:13 dtp meclise tabiki girmeli hatta iktidar olmalı sizleri seviyorum manifesto 06.08.2006, 19:43 nietzhe17 ; dtp meclise tabiki girmeli hatta iktidar olmalı İktidar olmalı ki Apo bakan olabilsin...ne bakanı yaparlar Apo yu..Terörden sorumlu devlet bakanı mı? sonerk 06.08.2006, 19:51 İktidar olmalı ki Apo bakan olabilsin...ne bakanı yaparlar Apo yu..Terörden sorumlu devlet bakanı mı? hehehhehehe alemsin beeeeee abi ... piryolu 06.08.2006, 20:09 girsin ama bölücülük yapmasın şir_i yezdan 06.08.2006, 21:28 ya arkadaslar eger amacınız kurtlerı temsıl edecek bı partı ıse tabıkı haklısınız ama kesınlıkle bu partı dtp olamaz cunku dtp bır pkk yanlısı partıdır mhp yı sevmem ama dtp yı hıc sevmem ulkuculer bırcok kez alevılere saldırmıs sonucta maras crum sıvas olayları cıkmıstır ama dtp nın savundugu orgut(kı bu bolucu orgut pkk)30,000 kişi oldurmus cogu cocugu dogmadan oksuz bırakmıstır sımdı sıze bı sorum var sız dogmadan oksuz olsanız ailenızın bı ferdı oldurulse terore kurban olsa sız ne yapardınız??? ulkuculer alevılerı oldurdu suanda bızden oy dılenıyoulkuculer bole yaptı suanda baraj altında cıkmaya calısıyo ve dahada kotu olacaklar eger amacınız temsıl edılmekse kendı poartınızı kurun ama terore lanet okuyan ve kesınlıkle bu ulkenın tek bır parcasını b ıle ayırmayanbı partı daha once duydunuzmu bılmıyorum ama kuvay_i milliyenın sılahları karacahmet dergahı tarafından saklanıp ankaraya gonderılmıstır soz sızın ya boluculuk ya yenı bır 11 eylul yada gercekten kurt turt dostca yasayan bır ulke :no: EŞİTLİK PARTİSİ 06.08.2006, 22:00 Değerli Canlar TBMM de temsil edilmeli. Bir tüzel kişilik olarak tüm siyasi anlayışların,beğeniriz yada beğenmeyiz TBMM de temsil edilmesini istiyor ve İktidarımızda da İnşallah gereğinide yapacağız. Değerli Canlar ATATÜRK'ü önder kabul eden bizim siyasi anlayışımız,ilk TBMM önderliğin de eğer bu gün Misaki Mili diye tarif ettğimiz vatanımzın kurtuluşu olmuşsa bunu temelinde,birileri kabul etmese de özgürlükçü bir anlayış sayesinde olmuştur. Hiç bir vatandaş ben diğer vatandaştan daha çok vatanperverim,vatanımı seviyorum diyemez,derse,bu vatanperverlik olmaz... -Efendim şu olaylar diyerek, -Ya da bakın nasıl kabul ettirdik demek...aNlayışları kuru gürültüdür. Dahası Emperyalistlerin 10/11/1938 den sonra,İnönü-Bayar aracılığıyla uyguladığı yöntem işleri bu aşamaya getirmiştir ve bunuda hesabı bu anlayışlardan en ağır şekilde sorulacaktır. İşte biz,Toprak Reformu derken bunu söylemeye çalışıyorduk... Belki bu gün duydunuz,BOLİVYA Devlet başkanı ilk iş olarak Anayasa da değişiklikte yaparak Toprak Reformunu yapacağını niye açıkladı acaba,aynı sorunları onlarda yaşadılar... Evet,DTP Seçimi kazandığı taktirde TBMM de temsil edilmeli anlayışını destekler başarılar dileriz. Bektaş ÇELEBİ EŞİTLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI Azrail 06.08.2006, 22:01 Canlar bu konu amacını asacak, istismar edilecek, hatta tartışmalar basladı bile EŞİTLİK PARTİSİ 06.08.2006, 22:15 Sevgili Olgun... Alevi siyasi anlayışında olmadığını elbette bilirsiniz,kim ne derse desin,biz özgürlükçü anlayışı bırakmayalım diye düşünüyoruz...TARİHSEL olarak bizi güçlü kılan hep bu anlayış oluşmuştur... Ha birileri bunu şöyle yada böyle yorumlayabilir,bu bizi bağlamaz,aslolan dürüstçe ve açıkça ÖZGÜRLÜKLERDEN yana olmalı. Sevgilerimle... Bektaş ÇELEBİ çınar 06.08.2006, 22:19 Sevgili Olgun... Alevi siyasi anlayışında olmadığını elbette bilirsiniz,kim ne derse desin,biz özgürlükçü anlayışı bırakmayalım diye düşünüyoruz...TARİHSEL olarak bizi güçlü kılan hep bu anlayış oluşmuştur... Ha birileri bunu şöyle yada böyle yorumlayabilir,bu bizi bağlamaz,aslolan dürüstçe ve açıkça ÖZGÜRLÜKLERDEN yana olmalı. Sevgilerimle... katılıyorum sana arkadaşım teşekürler duygugemisi 08.08.2006, 22:21 Ben de DTP'nin meclise girmesinden yanayım..Böyle birşey Kürt sorununun çözülmesi için de hızlandırıcı bir faktör olacaktır... izmirksk 08.08.2006, 23:11 DTP önce dağdaki eşkiyayı LANETLESİN..Terörü lanetlesin..Apoyu bölücü başı eşkiya olarak kabul etsin..Ülkede hergün verdiğimiz şehitlerimize sahip çıksın..Ondan sonra istediği yere girsin..Bütün kapılar açık... Ama dağdaki eşkiya ölülerine kayıplarımız ve teröriste gerilla diyen hiçbir siyasi veya şahsi düşünce bence değil meclise ülke topraklarına dahi girmeyi haketmiyor... mhp de önce maraşı ,-çorumu lanetlesin sonra meclise girsin diyeceğim ama çok geç değil mi? alparslan türkeş=abdullah öcalan biri girdi meclise dieğri giremedi..halbuki ikiside faşist... ne yaman çelişki değil mi? Nesimi 08.08.2006, 23:13 Demokrasi açısından girmesinde fayda var. AvCn 09.08.2006, 00:02 Eğer bir demokrasiden bahsediliyorsa DTP de olası oy oranını alırsa meclise girebilir.. Azrail 09.08.2006, 07:58 mhp de önce maraşı ,-çorumu lanetlesin sonra meclise girsin diyeceğim ama çok geç değil mi? alparslan türkeş=abdullah öcalan biri girdi meclise dieğri giremedi..halbuki ikiside faşist... ne yaman çelişki değil mi?Bu söz alkışlanır, helal olsun CAN :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: manifesto 09.08.2006, 18:03 izmirksk ; mhp de önce maraşı ,-çorumu lanetlesin sonra meclise girsin diyeceğim ama çok geç değil mi? alparslan türkeş=abdullah öcalan biri girdi meclise dieğri giremedi..halbuki ikiside faşist... ne yaman çelişki değil mi? ? Anlamsız bir bağlantı kurmaya çalışmışsın... Zira bir tarafta ülkeyi bölmeye yönelik faaliyetleri el altında ve zaman zaman açıkdan meşru gören bir kesim ve bunun siyasi temsilcileri ...öte ki taraf bir halk olayı bir sağ sol çatışması toplumsal bir suç...sivası da ekleseydin bari..:) Çatlıyı meşru görmüyorum ama Türkeş bir siyaset adamıydı... izmirksk 09.08.2006, 18:25 ? Anlamsız bir bağlantı kurmaya çalışmışsın... Zira bir tarafta ülkeyi bölmeye yönelik faaliyetleri el altında ve zaman zaman açıkdan meşru gören bir kesim ve bunun siyasi temsilcileri ...öte ki taraf bir halk olayı bir sağ sol çatışması toplumsal bir suç...sivası da ekleseydin bari..:) Çatlıyı meşru görmüyorum ama Türkeş bir siyaset adamıydı... suç suçtur......maraşta bebekleri alnından duvara çivileyenlerde onlara sahip çıkanlarda bugün ülkücülük çatısı altında o zaman yapılanlara sahip çıkanlarda suça sessiz kalmak hatta destek çıkmaktan dolayı benim gözümde katillerle eşdeğerdir.. bir pkk lı eline silah alıp herhangi bir vatandaşımızı öldürdüğünde bu suç.. ama eline bayrak alan birisi ,bir vatandaşımızı öldürdüğünde sağ-sol çatışması ve bir ölçüde meşru .. olmaz öyle şey... suç işleyen kişi ,kim olursa olsun terör estirmiştir ve makamı ,siyasi görüşü, rütbesi ne olursa olsun, terör estiren kişi teröristtir... ya allah bismillah naraları çekse bile bu böyledir..... özgürf 09.08.2006, 18:28 arkadaşlar tamam ben kürt değilim ama kürtlerde insandır her inanışın olduğu gibi kürtlerinde temzil etme ve edilme hakkı vardır bunu kimse inkar edemez. ama bu dtp yle olmaz bu pkk yanlısı bi partiyle olmaz. unutmayın hergün onlarca şehit veriyoruz bunun sebebi kim PKK... bu yüzden bence başka bir oluşlum altında kürtlerinde temsil edilmesi en doğrusu. temzsil edilmek en büyük haklarıdır... manifesto 09.08.2006, 18:29 maraş olayları http://tr.wikipedia.org/wiki/Mara%C5%9F_olaylar%C4%B1 kimse bebekleri alnından çivilemiş falan değildi. Olaya katılanlar yakalanmış ve yargılanmışdır. Yani olayın adını doğru koymak gerekir.. Ölenler arasında alnı çivilenmiş coçuklar varmıydı..? Hoş böyle birşey olmuş olsa dahi bu suçdur ve cezalandırılmalıdır.. Biz maraşda olanları alkışlamadık meşruda görmedik. Ama bazıları eşkiyanın yaptıklarını meşru görmeye devam ediyor.Sorun bu zaten izmirksk 09.08.2006, 18:42 maraş olayları http://tr.wikipedia.org/wiki/Mara%C5%9F_olaylar%C4%B1 maraş olayları görgü tanıklarının ifadeleri ve suçluların itirafları ile yüzlerce binlerce sayfalık bir dosyadır..araştırısan bulursun..bu konuda çok kitap var..(belgeleri ile)bu iş sanal ansiklopedi wikipedia dan bir genel bir bakışla olmaz... kimse bebekleri alnından çivilemiş falan değildi. bebekelrde alnından çivilenmiştir,kadınalrın karnıda deşilmiştir,yaşlı nenelerin gözleride oyulmuştur..sanırım islami bakış bu olsa gerek..yalanlarla olayları örtbas etmek..sonrada lübnanda siviller ölüyor diye feryat etmek..maraştaki kadınlar çocuklar damı sivil değildi . Yani olayın adını doğru koymak gerekir... olayın adı bellidir..KATLİAM.. .Ölenler arasında alnı çivilenmiş coçuklar varmıydı..?... araştır biraz manifesto..evet vardı..ama olmasa idi bile bu suçu değiştirmezdi .Biz maraşda olanları alkışlamadık meşruda görmedik. valla az kaldı manifesto:)biraz daha sıksan alkışlayacaksın.. .Ama bazıları eşkiyanın yaptıklarını meşru görmeye devam ediyor.Sorun bu zaten evet ülkücü eşkiyaların yaptıklarını meşru görmeye çalışanlar gibi... EŞİTLİK PARTİSİ 09.08.2006, 18:51 Sevgili Kızılkilise... Düşüncenizi açıklamanıza saygı duyarız ama,ALEVİLERİN şiddetle ret ettiği Irkçılık gibi anlaşılacak bir tanımla,Alevileri kurtarırız gibi bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil,tıpkı MHP nin bu günlerde yaptığından ne farkı olur bu tanımın. Aleviler bu mücadeleyi,en son Dersim katliamından sonra,beğeniriz veya beğenmeyiz,özelde kendi köylümde olan rahmetli Cemal ÖZBEY'in başkanlığında başlattıldığını nedense kimse bahsetmiyor,ki bu can insan,hiç kimsenin gücünün yetmediği DP yi bile kapattırmıştır,yakın tarihimizde bu sarih ve sabittir,aksini söylemek biz Alevileri rencide eder. Aleviler Irka,Dine,Dile,Bölgeye dayalı bir mücadeleyi hiç bir zaman kabul etmediği gibi,bu tür mücadele yöntemlerini yanlış bulduğunu sanırım bilirsiniz. Ha,Alevi inancını benimsemiş çeşitli etnik kökene mensup insanlarımız vardır ama bunlar kendi etnik anlayışına göre mücadele etmez sanıyorum. DTP nin TBMM de temsil edilmesini,bu bağlamda görmediğimizi ayrıca ve özellikle belirtelim. Saygılarımla. Bektaş ÇELEBİ manifesto 09.08.2006, 18:55 edit AleviGenç 09.08.2006, 19:09 DTP önce dağdaki eşkiyayı LANETLESİN..Terörü lanetlesin..Apoyu bölücü başı eşkiya olarak kabul etsin..Ülkede hergün verdiğimiz şehitlerimize sahip çıksın..Ondan sonra istediği yere girsin..Bütün kapılar açık... Ama dağdaki eşkiya ölülerine kayıplarımız ve teröriste gerilla diyen hiçbir siyasi veya şahsi düşünce bence değil meclise ülke topraklarına dahi girmeyi haketmiyor... Helal manifesto Yaşasın Atatürkçü düşünce. Dtp (açılımını bilmiyorum) Bu ülke'de ayrılıkçı teröristleri "naletlesin" o zaman belki parti diyebilirim. Şimdik diyorum ki meclisi hak edmiyorlar. Atatürkçülük ülküçülük değildir.İleriçiliktir.Aydın Türkiye demek "Alevilerin" Osmanlı yobazlarından kurtuluşu demek. Kahrolsun pis bölüçü teröristler.Yaşasın Laik Atatürkçü düşünce.Yaşasın Halkların kardeşliği.Yaşasın "Alévi" Dayanışması. ulalıgenç 09.08.2006, 19:21 Helal manifesto Yaşasın Atatürkçü düşünce. Dtp (açılımını bilmiyorum) Bu ülke'de ayrılıkçı teröristleri "naletlesin" o zaman belki parti diyebilirim. Şimdik diyorum ki meclisi hak edmiyorlar. Süleyman Demirel şöyle diyordu; "Hiç kimse bana sağcıların adam öldürdüğünü söyletemez" Evet 80 döneminde bir sürü sağcı adam öldürmüştür..Ve sağcıların adam öldürdüğünü söyleyemeyen Sn. Demirel meclise girmiştir.Hatta Cumhurbaşkanı olmuştur.. AleviGenç 09.08.2006, 19:23 Süleyman Demirel şöyle diyordu; "Hiç kimse bana sağcıların adam öldürdüğünü söyletemez" Evet 80 döneminde bir sürü sağcı adam öldürmüştür..Ve sağcıların adam öldürdüğünü söyleyemeyen Sn. Demirel meclise girmiştir.Hatta Cumhurbaşkanı olmuştur.. Lütfen benim yazımdan alıntı yapmayın.Banane demirelden. Ben Atatürkçüyüm. Azrail 09.08.2006, 19:25 Süleyman Demirel şöyle diyordu; "Hiç kimse bana sağcıların adam öldürdüğünü söyletemez" Evet 80 döneminde bir sürü sağcı adam öldürmüştür..Ve sağcıların adam öldürdüğünü söyleyemeyen Sn. Demirel meclise girmiştir.Hatta Cumhurbaşkanı olmuştur..savunmanız cok garip, biri size yapılanın yanlış oldugnu söylüyor, sizde'' eee zamanında yapılmıştı yine olsun diyorsunuz '' ilginç ulalıgenç 09.08.2006, 19:26 Lütfen benim yazımdan alıntı yapmayın.Banane demirelden. Ben Atatürkçüyüm. Atatürkçü olabilirsiniz..Bu size cevap veremeyeceğim manasına gelmez ki.. AleviGenç 09.08.2006, 19:28 Sayın ulalıgenç Ben demirel hakkında bişey yazmadım ki siz bana Demirel şöle böle söledi diye benim yazıma karşılık yazmışsınız . Allah için ne alaka? ulalıgenç 09.08.2006, 19:28 savunmanız cok garip, biri size yapılanın yanlış oldugnu söylüyor, sizde'' eee zamanında yapılmıştı yine olsun diyorsunuz '' ilginç Ben madolyonun öteki yüzünün de görünmesini istiyorum..Yanlışlıklar zinciri oluşturmaya niyetim yok.. Saygılarımla manifesto 09.08.2006, 19:39 ulalıgenç ; Evet 80 döneminde bir sürü sağcı adam öldürmüştür Sağcılar adam öldürüyorken solcular da armut toplamıyordu heralde..Onlar da bu konuda sağcılardan aşağı değiller di. Ben sağcıyım ve hiç adam öldürmedim.Demek ki sağcılar adam öldürür diye bir kaide olmasa gerek..Hoş demireli de hiç tutmam ya.. Terösist sağcı yada solcu değildir..Bu PKK nın marksist bir örgüt olmasından kaynankalan bir terör değil.Bölcü bir örgüt olmasından kaynaklanan bir terör söz konusu..Kürt halkı kendini sistem içerisinde temsil edecek alnı ve cichanı açık insanları er yada geç seçecekdir..seçmelidir de.. Erdoğan bu iş için bir adım attı.DTP ye terör ve Apo ile aranıza mesafe koyun sizinle görüşelim dedi.Ama DTP BU terör mirasına sahip çıkarak bu adımı baltaladı.. sıra neferi 09.08.2006, 20:03 ? Anlamsız bir bağlantı kurmaya çalışmışsın... Zira bir tarafta ülkeyi bölmeye yönelik faaliyetleri el altında ve zaman zaman açıkdan meşru gören bir kesim ve bunun siyasi temsilcileri ...öte ki taraf bir halk olayı bir sağ sol çatışması toplumsal bir suç...sivası da ekleseydin bari..:) Çatlıyı meşru görmüyorum ama Türkeş bir siyaset adamıydı... türkeşi bir siyaset adamı olarak görmen tartışmanın başlamadan bitmesi anlamına gelir. şunuda eklemek istiyorum; verilen kayıpların sorumlusu yıllardır demokratik çözümü elinin tersiyle iten, inkar ve imhada ısrar eden zihniyettir. Siya Saperen 09.08.2006, 20:12 mhp de önce maraşı ,-çorumu lanetlesin sonra meclise girsin diyeceğim ama çok geç değil mi? alparslan türkeş=abdullah öcalan biri girdi meclise dieğri giremedi..halbuki ikiside faşist... ne yaman çelişki değil mi? Bu durumda ortaya demokrasi hazımsızlığı gibi bir durum çıkıyor. İki etnik milliyetçi parti. Biri elini kolunu sallıyarak belirli bir kesimi temsil ediyor, örgütlenip kadrolaşıyor. Diğerinin meclise girip girememesi tartışılıyor. Bu durumun (terörden çok) azınlık olmakla bir ilgisi olabilir mi? Belkide ırk-islam sentezi ile alakalı! Bana kalırsa belirli bir ırkın üstünlüğünü ve menfaatlerini savunan hiç bir partinin ve oluşumunun yurtsever bir platformda işi olamaz. Fakat demokrasi ve hukuk ülkesi olduğumuzu söylüyorsak anayasada belirlenmiş kurallar dahilinde bütüna azınlık partilerinin girmesi gereklidir... O yüzden bende sözü geçen partinin haklarını demokratik yollardan aramasından dolayısıyla meclise girmesinden yanayım... ulalıgenç 09.08.2006, 21:05 Sağcılar adam öldürüyorken solcular da armut toplamıyordu heralde..Onlar da bu konuda sağcılardan aşağı değiller di. .. Ama solcular önce öldürüp sonra da o insanı öldürüdüğü binanın etrafında bir tur attıktan sonra hiç birşey olmamış gibi öldürdüğü kişinin etrafına toplanan kalabalığa karışan insanlardan ya da 7 tane gencecik öğrenciyi evini basarak haince öldüren insanlardan olmamıştır.. FaLLeN 09.08.2006, 21:28 Bu durumda ortaya demokrasi hazımsızlığı gibi bir durum çıkıyor. İki etnik milliyetçi parti. Biri elini kolunu sallıyarak belirli bir kesimi temsil ediyor, örgütlenip kadrolaşıyor. Diğerinin meclise girip girememesi tartışılıyor. Bu durumun (terörden çok) azınlık olmakla bir ilgisi olabilir mi? Belkide ırk-islam sentezi ile alakalı! Bana kalırsa belirli bir ırkın üstünlüğünü ve menfaatlerini savunan hiç bir partinin ve oluşumunun yurtsever bir platformda işi olamaz. Fakat demokrasi ve hukuk ülkesi olduğumuzu söylüyorsak anayasada belirlenmiş kurallar dahilinde bütüna azınlık partilerinin girmesi gereklidir... O yüzden bende sözü geçen partinin haklarını demokratik yollardan aramasından dolayısıyla meclise girmesinden yanayım... roki dostum...görünen köy klavuz istemez... ırkçılık hissi var...söylemlerin içinde halkın sorunu,derdi,eşitsizliği,yahut sıkıntısı geçmesi gerekirken direkmen kürtçülük ön planda...demokrasi istenir ama ırk için deil toplum için..halk için olmalı...bizler okul,hastane ekonomi,aile,yozlaşma,insacılık denen şeylerden uzak değilmiyiz bunlar neden ön plana çıkmıyor.. sisteme karşı değilde ırk sorunları ile bir yerlere gelemeyiz Azrail 09.08.2006, 21:32 CEM tesekkürler güzel bir acıklama idi manifesto 09.08.2006, 21:34 FaLLeN ; sisteme karşı değilde ırk sorunları ile bir yerlere gelemeyiz Evet kısa ve net bir duruş.Bence MHP yi bu konularda eleştiren arkadaşlar DTP nin onun Kürt versiyonu olduğu gerçeğini görmüyorlar. Sistemi ıslah etmek birlikde çalışma ile mümkün olur. Birlikde çalışmanın yolu ise DTP nin yolu değil. Demali 09.08.2006, 21:59 DTP nin meclise girip girmemesinde öte terör örgütüyle dolaylı bağlantısı olduğu söyleniyor ( Deniz baykal "DTP, PKK uzantısı bir partidir'' dedi. yenişafak 9.04.2006 ) halkın bir kısmı böyle bir partiye oy vermeye devam ediyorsa bazı olumlu şeyleri hakedmiyor veya istemiyor anlamı çıkabilir.Daha dün bir alevi şehit edildi.Müslüman ülkeler içinde en demokratik ve en olaysız ülkeyiz ama gelin görün ki son zamanlarda ülkemiz şehitler vermekte yürekler dağlanmakta.O partiye yani Huzursuzluğa oy vermeyelim.Oy vermeyelim ki onlar halkın savaş istemediğini anlasın.Yoksa o parti meclise girmesede aynı oy oranını korusa da bu onlar için bir zaferdir.Saygılar AleviGenç 09.08.2006, 22:29 DTP nin meclise girip girmemesinde öte terör örgütüyle dolaylı bağlantısı olduğu söyleniyor ( Deniz baykal "DTP, PKK uzantısı bir partidir'' dedi. yenişafak 9.04.2006 ) halkın bir kısmı böyle bir partiye oy vermeye devam ediyorsa bazı olumlu şeyleri hakedmiyor veya istemiyor anlamı çıkabilir.Daha dün bir alevi şehit edildi.Müslüman ülkeler içinde en demokratik ve en olaysız ülkeyiz ama gelin görün ki son zamanlarda ülkemiz şehitler vermekte yürekler dağlanmakta.O partiye yani Huzursuzluğa oy vermeyelim.Oy vermeyelim ki onlar halkın savaş istemediğini anlasın.Yoksa o parti meclise girmesede aynı oy oranını korusa da bu onlar için bir zaferdir.Saygılar Güzel yazmışsın. munzur6262 09.08.2006, 23:21 arkadaşlar bence bu savaşın bitmesi için dtp nin mutlaka meclise girmesi gerekiyor canazerbaycan 09.08.2006, 23:38 arkadaşlar bence bu savaşın bitmesi için dtp nin mutlaka meclise girmesi gerekiyor Türkiye Cumhuriyeti ile bir devlet savaş mı ediyor da bizim haberimiz yok? Siya Saperen 09.08.2006, 23:57 roki dostum...görünen köy klavuz istemez... ırkçılık hissi var...söylemlerin içinde halkın sorunu,derdi,eşitsizliği,yahut sıkıntısı geçmesi gerekirken direkmen kürtçülük ön planda...demokrasi istenir ama ırk için deil toplum için..halk için olmalı...bizler okul,hastane ekonomi,aile,yozlaşma,insacılık denen şeylerden uzak değilmiyiz bunlar neden ön plana çıkmıyor.. sisteme karşı değilde ırk sorunları ile bir yerlere gelemeyiz Cem, pek tabiki. Bende aksini idda etmiyorum. Ama özellikle üzerinde durduğum konu çoğunluk kesimin böyle bir hakkı bulunurken azınlığın muaf kalmasının pekde demokrat bir duruş olmadığıdır. O yüzden asıl tartışılması gereken konunun malum partinin meclise girip girmemesi değil halkların kardeşliğinin sağlanılmaya çalışılması ve kendilerini ifade ve temsil haklarının bulunduğunun unutulmamasıdır. Bu doğrultuda malum partinin girmemesini savunduğumuz kadar diğer etnik milliyetçi partilerinde girmemesini savunmamız gerekir. O yüzden diyorum ki çoğunluk girebiliyorsa azınlıkta girebilmeli. Ve ya tam tersi... Birine kara derken ötekine ak demek mantığı benim hoşuma gitmiyor. Bunun demokratlıkla hiç bir ilgisi olamaz. Ben de bu tip yaklaşımlarda ırkçılık kokusu alıyorum... sıra neferi 10.08.2006, 00:09 Türkiye Cumhuriyeti ile bir devlet savaş mı ediyor da bizim haberimiz yok? tc bir devletle savaşmıyor bir halkla savaşıyor chatlakalper 10.08.2006, 07:19 Konu güzel ''dtp meclise girmeli?'' Tabii ki kesinlik GİRMEMELİ, alanda yok zaten onları meclise,hatta gelirlerse mhp ile koalisyon hükümeti kurmalılar :D:Dartık böyle bir durumda siz sağ ben selamet.PKK=DTP olan bir ülkede dtp denilen Pkk yardakçısı bir parti meclise girse bile anca kendini sandığı güneydoğuyla uğraşır durur.Ben bu rezilleri bırak mecliste, ülke toprağımda bile görmek istemiyorum.Çıkın gidin artık bu vatandan kuzey ırak'ta barzani ve talabani abileriniz sizi orda bekliyor.Gidin orayı kirletin.Osssssssman Baydemir abiniz önderliğinde... Saygılar.... serpil23 10.08.2006, 10:03 Ben girmesinde bir sakinca görmüyorum.eger yeterince oy toplayabilirse girsin. Lakin öyle partilerin var olmasini dogru bulmuyorum.DTP bir Türkiye partisi degil, sadece kürtlerin partisi.Icinde yesili,solcusu,sagcisi,dincisi,fundamentalisti,din sizi,atheisti,türkdostu,türkdüsmani, kürtirkcilari, kürtmilliyetcileri sosyalistler ve kapitalistler var.yani ideolojiye dayali bir parti degil, irka dayali bir parti.Aralarinda kafatasi politikasi yapanlar var. Böyle bir parti Muzcumhuriyetlerine yakisir ancak.MHP'de ayni kategoride.Zaten MHP ve DTP birbirine benzeyen partiler.Ikisininde meclisde isi olmamali. Kürtmeselesine gelince....PKK dagdan inmeden, DTP PKK'yi lanetlemeden cözülmez. özgürf 10.08.2006, 10:13 .DTP bir Türkiye partisi degil, sadece kürtlerin partisi. yanlışsın arkadaşım DTP hiç bi zaman kürtlerin partisi olamaz. kürt de bir T.C. vatandaşıdır vede PKK yardakçısı bi partiyi tutacağını sanmıyorum. defolsun gitsinler topraklarımızdan. böyle yardkçıları istemiyoruz ülkemizde..... serpil23 10.08.2006, 10:16 yanlışsın arkadaşım DTP hiç bi zaman kürtlerin partisi olamaz. kürt de bir T.C. vatandaşıdır vede PKK yardakçısı bi partiyi tutacağını sanmıyorum. defolsun gitsinler topraklarımızdan. böyle yardkçıları istemiyoruz ülkemizde..... benim demek istedigim su.DTP bir kürtpartisidir.sadece kürtlere dayali bir siyaset izliyor.Tüm kürtler bu partiyi secmedigini biliyorum.hatta kürtlerin yarisindan azi bu partiyi seciyor. özgürf 10.08.2006, 10:30 kim olursa olsun hangi parti olursa olsun PKK ya destek veriyosa onun karşısındayım. vede karşısında durmaya devam edeceğim... pastoralsenfoni 10.08.2006, 12:13 DTP önce dağdaki eşkiyayı LANETLESİN..Terörü lanetlesin..Apoyu bölücü başı eşkiya olarak kabul etsin..Ülkede hergün verdiğimiz şehitlerimize sahip çıksın..Ondan sonra istediği yere girsin..Bütün kapılar açık... Ama dağdaki eşkiya ölülerine kayıplarımız ve teröriste gerilla diyen hiçbir siyasi veya şahsi düşünce bence değil meclise ülke topraklarına dahi girmeyi haketmiyor... ilk defa sana katılıyorum.herkesin temsil edilmeye hakkı var ama demokratik yollardan. manifesto 10.08.2006, 12:40 sıra_neferi ; tc bir devletle savaşmıyor bir halkla savaşıyor İşte anlamsız bir bakış açısı.. TC. dediğin Türkiye bu ülkede çoluk çocuk demeden masum insanları kendi siyasi çıkarları için öldüren çapulcu ve eşkiya ile mücadele ediyor.. Türkiyede 12-15 milyon arası Kürt nüfus var..Bu nüfusun azınlığı güneydoğuda. İstanbulda güneydoğudakindan çok daha fazla kürt nüfusu var.. O insanlar ile doğuda eşkiyalık yapanlar bir mi? Terörden nemalanmaya çalışan azınlıklara fırsat vermemelisiniz. Evet Bin yıldır beraber yaşayan halk Cumhuriyet den sonra bir takım sorunlar ile karşılaşmışdır.Haklı talebleri vardır..ama PKK bu mücadelenin ve hak talebinin içnde yer almamalı..Onu bir kenara itip eli kana bulaşmamış insanlar ile bu hak talebine devam edilmeli..Zaten son yıllar da bölge halkının rahatlatacak icraatlara Erdoğan imza atıyor...Ama Erdoğanın da elini bu konuda güçlendirmek yerine Terörden kopamayarak bu özgürlük ve hak iade süreci baltalanıyor... munzur6262 10.08.2006, 12:55 Konu güzel ''dtp meclise girmeli?'' Tabii ki kesinlik GİRMEMELİ, alanda yok zaten onları meclise,hatta gelirlerse mhp ile koalisyon hükümeti kurmalılar :D:Dartık böyle bir durumda siz sağ ben selamet.PKK=DTP olan bir ülkede dtp denilen Pkk yardakçısı bir parti meclise girse bile anca kendini sandığı güneydoğuyla uğraşır durur.Ben bu rezilleri bırak mecliste, ülke toprağımda bile görmek istemiyorum.Çıkın gidin artık bu vatandan kuzey ırak'ta barzani ve talabani abileriniz sizi orda bekliyor.Gidin orayı kirletin.Osssssssman Baydemir abiniz önderliğinde... Saygılar....yadığın yazının sonuna saygılar yazmışsın.saygını zaten gösteriyorsun yasal bir parti hakkında böyle konuşma hakkını sana kim veriyor.zaten amacın burada sürekli insanları kışkırtmak tartışma ortamı yaratmak.bu ülke senin babanın topraklarımı kimi nereye gönderiyorsun.bence bu forumda daha ılımlı propaganda peşinde olmayan kime hizmet ettiği belli olan birilerin senin yerine bu görevi yapması daha doğru olur.saygılar.. TüRk"A" 10.08.2006, 13:26 dtp nin pkk nın siyasi kanadı olduğunu bilmeyen yok sanıyorum artık... oy alabilirlerse yeteri kadar yani barajı aşacak kadar tabiki meclise girebilirler.Ama pek sanmıyorum.Peki girdiklerinde vekilleri kimlerden seçecekler acaba:birazı eğitimli bilgili vatandaşlarımız,birazda uyuşturucu patronları-satıcıları,kapkaç çeteleri reisleri.... izmirksk 10.08.2006, 13:43 mhp lilerden daha onurlu oldukları açık... en azından mhp gibi ,serseri tabanlı bir parti meclise giriyorsa bu dtp nin de hakkı olmalı.. meclise girermi girerse ne yapar bu beni ilgilendirmiyor..dtp li değilim ama mhp gibi milliyetçi faşist parti giriyorsa dtp de girmeli.. EŞİTLİK PARTİSİ 10.08.2006, 14:02 Değerli Canlar Her hal ve şartta kendisine güvenir,bu güven duygusunu asla ve asla farklı değerlendirmemek lazım diye düşünüyoruz. Bizler her türlü soruna BARIŞ-EŞİTLİK-KARDEŞLİK-DEMOKRASİ ilkeleriyle yaklaşır,sorunları uzaktan uzağa,suçlama temelinde değil yüz yüze konuşur ve çözeriz. Elbetteki bir tüzel kişilik olarak yeri geldiğinde her tüzel kişiliği sonuna kadar savunırız. DTP bu gün T.C.Yasalarına göre kurulmuş ve faaliyette olan bir parti biz bu soruna bu bağlamda bakarız ve onlar kabul etmesede hiç bir art niyet ve çıkar beklemeksizin yasalarımıza uygunluğu devam ettikçe DTP nin TBMM de seçimi kazandığı taktirde temsil edilmesini isteriz. Efendin şu örgütle ilişkisi var,ABD şöyle dedi,AB şunu istedi bu bizi bağlamaz,bu rüzagara görede tavrımız olumlu veya olumsuz değişmez. Bize göre bu partiyi kuranlar T.C.Vatandaşıdır,hiç bir vatandaş diğer bir vatadaşın haklarını gasp etmeye yetkili değildir. Şunu çok ama çok iyi biliyoruz ki,Emperyalistler ve onların yerli iş birlikçileri dayattıkları bu oyunu bize yaptıramayacaklar...AKP nin niyetinide biliyoruz,MHP nin niyetinide biliyoruz. -Emperyalistlerce Nato Stratejisi doğrultusunda kurulan ve işlevi bittiği için bir kenara atılan MHP çok iyi biliyorki bu sorun bitince,kendiside bitecek,dayandığı IRKÇI politikalar olmayınca yaşamı sona erecektir. -AKP nin artık ipi çekildiği için, olaki bu vatandaşları kandırır bir kaç puan alırımda TBMM girermiyim telaşında,onun için her şey mübah... İş gelip ALEVİLERİN ve DEVRİMCİLERİN koyacağı tavra bağlı... ALEVİLERİN önde gelen örgütleri açıkladı,niye bu açıklamaları ciddiye almıyorsunuz,alan alır,almayan almaz bizi pek bağlamazda,biz diyoruz ki esas telaş bundan,CHP de bundan korkuyor,korktuğuda başına gelecek. -ALEVİ Askelerin Şehit edilmesi -MHP nin ALEVİ Deyişleri yeni 'keşfetmesi'' -ABD ve AB Düşünce merkezlerinin sürekli olarak Türkiyedeki işbirlikçilerine bastırarak,aman ha ALEVİLER öne geçmesin,bunlar ne satın alınır,ne korkar nede susturulur,nede inandıkları yolda başarısızlığa uğrar,ne yapıp edin bu işi halledin,sonra ortada ne BOP kalır,ne oynayacağınız TOP. Ha birileri hadi canım sende hayalinde... Neyse bizim İKTİDARIMIZI Kutlayan TOP sesleriyle uyanırlar... 1-) Türkiye,Irak,Suriye,İran,Azerbaycan,Gürcistan,Erme nistan devletlerinden ve bu ülkelerdeki halklardan müteşekkil BATI ASYA ÜLKELERİ BİRLİĞİ kurulacaktır,bu birlikte her karar OY BİRLİĞİYLE alınacak,nihai hedef bu ülke ve halkların sınırlarını kaldırıp BİRLEŞMESİNE gidecektir. 2-)ABD ve AB nin engellemesine rağmen,Dünya EŞİTLİK PARTİLERİ KONFERANSI TÜRKİYE'de toplanacaktır... 3-)Bu konferansın diğer gündemleri arasında, A-)BAB'ın Kurulması ve Bölgesel etkiler ve işbirliği B-)ALEVİLİK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİDİR Tezinin,Ulusal,Bölgesel ve Evrensel bazda tesçilinın sağlanması... 3-)Saydığımız Ülkelerden birinin,bu ülkleri temsilen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde temsil edilmesi için etkin çalışma,kısa sürede sonuç alınır çalışma derhal başlatılacaktır. Değerli Canlar,bir geleceği,Pir Geleceğiz İnşallah... İşte DTP yi biz bu perspektifte düşünüyoruz... Saygı ve sevgilerimle Bektaş ÇELEBİ MI44 10.08.2006, 14:10 arkadaşlar ya dtp bir bölücü bir partidir düşünsenize etniklik kimlik den yola çıkan bir parti yani mhp ile hiç bir farkı yok işte bu gerçek ten tehlikelidir bizlerin uğraşacağı daha önemli sorunları olmalı yani özgürlükçü,emek ilk başta bizler bunları yoluna koymalıyız bizim ayrımcılık yapacak bir lüks anlayışımız olmamalıdır.tabiki herkes temsil eilmelidir ama bunu etnik kimlik doğrultusunda yapılmalıdır ha bu arada atatürk bizim ulu önderimizdir lütfen onun hakkındaki propaganda yapmaya sakın çalışmayın çabuk unuttunuz bakıyom osmanlı katliyamlarını.ben bir türk alevi olarak onun için canımı bile veririm o bizim herşeyimiz insanlar cahil değil burda bölücülük yapmanın hiç bir anlamı yok. chatlakalper 10.08.2006, 17:33 yadığın yazının sonuna saygılar yazmışsın.saygını zaten gösteriyorsun yasal bir parti hakkında böyle konuşma hakkını sana kim veriyor.zaten amacın burada sürekli insanları kışkırtmak tartışma ortamı yaratmak.bu ülke senin babanın topraklarımı kimi nereye gönderiyorsun.bence bu forumda daha ılımlı propaganda peşinde olmayan kime hizmet ettiği belli olan birilerin senin yerine bu görevi yapması daha doğru olur.saygılar.. aTALARIMIN toprakları, istemeyen çeker gider.Fikirlerinizi kendinize saklayın. ulalıgenç 10.08.2006, 18:30 aTALARIMIN toprakları, istemeyen çeker gider. Senin Atalarının toprakları da onların nesinin acaba?Bir düşün bakalım Mezapotamya'da ilk kimler vardı..Bu topraklar her iki milletindir artık; bu saatten sonra sen,ben ayrımı yapılmaz..Bu bölücülük olur..O da yeterince yapılıyor.. Saygılarımla!!! chatlakalper 10.08.2006, 18:36 Senin Atalarının toprakları da onların nesinin acaba?Bir düşün bakalım Mezapotamya'da ilk kimler vardı..Bu topraklar her iki milletindir artık; bu saatten sonra sen,ben ayrımı yapılmaz..Bu bölücülük olur..O da yeterince yapılıyor.. Saygılarımla!!! Bu topraklar tek bir milletindir oda TÜRK milletinin, biz bu topraklarda yaşamak isteyen kürt vatandaşlara neden yaşıyorusunuz burada demiyoruz.Yaşamak isteyene eyvallah buyursunlar yaşasınlar. Benim K.ırak'a gidin dediğim kişiler akılları sıra kürt devleti kurmak isteyen cahillere.Normal Kürt vatandaşının başımın üzerinde yeri var.Diğerlerinin ayaklarımın altında bile yeri yok. sonerk 10.08.2006, 18:38 bu topic kaderide belli oldu her zaman ki tartışma yine başladı bence bunu uzatmadan kapatmak gerekiyor... chatlakalper 10.08.2006, 18:39 haklısın sonerk. kapatıldı... |