Ceyhun
14.10.2005, 11:30
En sevdiğiniz müzik türleri nelerdir (çoklu seçim ve açık oylama açıyorum).
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Sevdiğiniz müzik türleri... Ceyhun 14.10.2005, 11:30 En sevdiğiniz müzik türleri nelerdir (çoklu seçim ve açık oylama açıyorum). Ezo 14.10.2005, 11:58 Ben bu aralar çok kilasik muzik dinliyorum bana huzur veriyor klasik muzik dinleyen arkadaslar klasik muzik sizede huzur veriyor.... izmirksk 14.10.2005, 13:18 eda hanım bach, mozart, beethoven takılıyorsunuz anlaşılan bende bütün klasik batı müziği eserlerini sevmem ama bazıları var ki 6-7 yaşında iken nasıl dinliyorsam 20 yıldan fazla süre geçti halen dinleyebiliyorum.ayrı bir dünya sunuyor. tabiki halk müziği ve özgün müzikte unutulmamalı(benim açımdan) MarineEngineer 04.11.2005, 01:54 slm arkadaşlar bende izmirksk gibi 6-7 yaşından beridir nasıl dinliyosam şimdi 22 yaşındayım halen öle dinliyorum vede öle dinliycem ama türk halk müziini;türküleri,deyişleri,semahları,tevhitleri,m ersiyeleri,mevlevileri,yunusları,pir hünkar hacı bektaş velii,pir mevlanana hazretleri ni,nefesleri ki beni en çok etkileyen de nefesler olmuştur aslında insanı,yaşamı,dini,doayı en özet ve öz şekliyle anlatır bana.inanın ewde okulda otobüste ders çalışırken(ki başka türlü çalışamıyom) sürekli dinliyom yanımda iki tane mp3 çalar taşıyom artık hastalık oldu.artık ben buna müzik demiyorum, diyemiyorum... tabii arka fonda ise özgün müzik, ve güzel olan her türlü müzik gelir.... Erki 04.11.2005, 02:55 türkce pop, türkce rock, rap tarzi (R&B) listede yok:house Bir Zeynep 04.11.2005, 11:18 Ay iyiki birden fazla oy verebiliyoruz. Yabanci müzigi cok severim, ilk basta Mariah Carey / Whitney Houston gibi seyler, hatta kendimde söylerim. Önceden bi gurupta söylerdim, karaoke söylerdim, yarismalara katilirdim etc... ama yakla$Ik 3-4 sene önce Arzu $ahin in konserine gittim ve resmen kizin sesine, türkülerine, yorumuna "a$ik" oldum ve ondan beri cok nadir ingilizce dinliyorum, Türk Halk Müzigine, büyük Ozanlarimiza ve digi$lerine cok baglandim. Cok güzel bi duygu, beni alip taaaa baska yerlere götürüyorlar. Belki de biraz bu yüzden Alevilik nedir diye Alevilikle ilgilenmeye basladim ve buna cok sükür ediyorum. Iyiki gitmisim Arzunun konserine (ve Allahtan 12 ayda tekrar geliyo, Kölünde konseri var arkadaslar, ilgi duyana link verebilirmiyim burdan acaba? Yasak mi reklam yapmak? Öyleyse eger bana özel mesaj yazabilirsiniz. Erdal Erzincan, Oguz Aksac, Zafer Gündogdu, Arzu,.... 20.12.05 de Almanya, Köln de konser verecekler). Artik dedigim gibi "türkce müzige" döndüm ve basta annem buna cok razi ve mutlu oldu, artik türk gurubunda as solistim ve annem diyo ki: "Kizim iyi ki artik anlamadigim "Ay lo e yuuuu may lo e yuuuu" sarkilardan gitmiyorsun artik!" (Aklinda Whitney Houston un "I will always love you" su kalmista ;) haha) ya iste böyleeee arkadaslar. Nerden nereye!? TheGodfather 04.11.2005, 11:41 Ya ben Modern talking,Bad boys blue dan vazgeçmem..:3D_NG: Mahsuni şerif ve Grup yorum çok dinlerim ayrıca Türk pop dedin mi Tarkan :) Hepsinden öenmlisi varmı Modern talking gibisi :) İmzam onun şarkı sözlerinden bir mısra zaten :) MarineEngineer 04.11.2005, 13:57 slm arkadaşlar slm adı güzel alim,isminde zaten şah hatayinin deyişinde geçiyor dimi?walla senin hak yolunu bulmana sewindim :) bende bi ara lise 2 . sınıfta yabancı müzik dinlemeye başlamıştım ki o nasıl bir hata..:) "kimse alınmasın benim için geçerli" sonra tekrar kendi çizgimde gitmeye devam ettim.benim yaşadıım yerde en çok tokatlı war bi çok arkadaşım tokatlı ben yabancı müzik dinleyen bir tokatlı görmedim zaten hepsinin ewinde bağlaması dilinde türküsü bilmem anlatabildim mi,ayrıca dedemizde tokatlıdır burdan hürmetler kendisine,gebze nufusunu nerdeyse tokatlı ve karslılar oluşturuyo bizler azınlık gibiyiz...:) Canan 04.11.2005, 14:15 Ay iyiki birden fazla oy verebiliyoruz. Yabanci müzigi cok severim, ilk basta Mariah Carey / Whitney Houston gibi seyler, hatta kendimde söylerim. ya bunlar yine iyi ben bir sene oncesine kadar ganster rap dinlerdim, 50 cent, eminem, dr dre, snoop dog falan. gecen sene turkiyeye tatil giddigimde kuzenlerinle grup cig dinliyorlardi ve banada sevdirmeye basladilarr. ondan sonra yine tatilde bir kac kere turku barlara falan gidince, tam olarak "ozume dondum"...... rockçı turna 04.11.2005, 14:54 yaw arkadaslar ben hem türkü dinlerim hem de rock, punk... ikisinden de vazgeçmem dogrusu ve bunları çelişki olarak ta görmem. zaten türk rock ının baba isimleri de halk müziğine yukardan bakmamıstır... örnegin cem karaca asık beyhani nin deyişini seslendirmiş yada fikret kızılok zamanın da gidip bir kış mevsimini şarkışla la aşık veysel le gecirmiştir:) yada pentegram 'bir'albümünde aşık veysel in, dertli baba nın şiirlerini seslendirmşlerdir. ve beni mutlu eden bu siirleri seslendirilen ozanlarn alevi olmalarıdır:) yani benim çalınanlar listemde albayrak kuzenlerin deyişleriyle green day yada soad yada simple plan ı bir arada görebilirisiniz:) Yakapınarlı 06.11.2005, 13:17 klasik müzik ruhumu dinlendiriyor tatlı bir huzur veriyor bana nasıl olduysa birgün klasik müzik seti almıştım.10 kitap 10 cd kitapta bestecilerin hayat hikayeleri yer alıyor.ondan sonra dinlemeye başladım.aslında ilk aldığımda pişman olmuştum.hoşlanmam diye düşünmüştüm yeni keşfettim hoşlandığımıda:)))şimdi dinliyorum arada tabiki özgün ve halk müziği ayrıdır benim için gulizar 06.11.2005, 14:37 Bende hep Deyis dinlerim,halk muzigi,kendimi buluyorum o zaman, birde asik kizi olarak kanimda var,saz telinin tingirtisi olmadan kanim haraket etmez,onun disinda kilasik,sezen aksu,hele sezen aksunun sesinden ;;Zülfi siyahim;;mi cok severim. ErDaL24 06.11.2005, 16:26 çok sıkıldıgmıda halk müzigini dinlerim beni rahatlatır,kız arkadaşımla konuştuktan sonra rock dinlerim,filim izledikten sonra klasik batı müzigi dinlerim,hüzünlendigimde özgün müzik dinlerim..... sila 10.11.2005, 20:34 bu araalrr hep duygusal takiliyorumm halk muziklerini cok seviyorummm ama dertli olnalrini daha cokk.......... Yakapınarlı 10.11.2005, 21:40 akşam kuzenimin doğum günüydü evde kutladık kendi aramızda açtık türküleri mazlum çimen ali asker ardardına müthiş türküler coşturdukça coşturdu bizi.seviyorum türküleri Bir Zeynep 10.11.2005, 21:47 slm adı güzel alim,isminde zaten şah hatayinin deyişinde geçiyor dimi?walla senin hak yolunu bulmana sewindim :) Evet Marine engineer dostum, Sah Hatayin degislerinde geciyor "Adi güzel Ali'm", "Ozanlarimiz Türkülerimiz" altinde yazdim o digisi hatta, "Gel Güzel" diye, Albayraklar söylüyo. Bayiliyorum onlarin tüm yaptigi müziye. Evet Hak Yolu, bence de böyle ve insan kendisi bulursa bu Hak yolunu daha da bi güzel daha da bi tatli oluyo. Yani mesela büyükler karisip illaha ki türkü dinleyeceksin deseydi, nefret eder hic dinlemezdim belkide. Önemlisi olan, insan kendisi bu yolu bulmasi. Ah Arzum, iyi ki varsin!!! candost 14.11.2005, 22:38 bir insan muzik secimi yparken bence oz gecmisine bakmali tabiki ozkulturune dayali olarak halk muzigi ne ararsan var icinde agitlardan uzun havalara potporilerden halaylara semahlardan deyislere yani siz yeterki can kulagiyla dinleyin siz neyi yasamak animsamak isterseniz onu bulursunuz turk halk muziginin icinde sagilar... Kizilbas 66 16.11.2005, 08:33 Bizim Müzigimiz ayni zamanda ibadetlerimizde söyledigimiz,dinledigimiz deyislerimiz,Nefeslerimizdir.Güzel olan her seyi sevdigimiz gibi Müziginde güzelini ,kalitelisini dinleriz. Bütün üreten insanlara ve Emege saygimiz sonsudur.. Saygilarimla............. yektak 17.11.2005, 01:02 ben listede bulunan çoğu müzik türünü dinlerim. günüme görede dinlediğim türü severim ki dinliyorumdur ama bazen kendime yasaklar koyarım özgün müzik dinlememe gibi isyankar duygularım öne çıkıp bastıramayacağım korkusuyla yoksa hepsi güzel.sadece isim vermeyim arabesk te bir isim var bi ona kanım kaynamaz belki kişiliği iyidir ama bilmem işte böyle.... sanatçı bir bütündür kişiliğiyle. arif sağ,ferhat tunç,kıvırcık ali ve aynur doğan sadece birkaç örnek bence. DENIZCENK 17.11.2005, 14:07 özgün-yabancı-r&b sessizfırtına 19.11.2005, 13:29 canlar umut altınçağ ve agareiş kasetlerini dinlemeyen varsa tavsiye ederim............. Lamekan 20.11.2005, 02:46 öncelikle canan şıkalar çoktan seçmeli oldugu için teşekürler dostum... bana gelince ben halk müziği dinlerim.... ama kulagıma hoş gelen parçalarıda ayırırım bir köşeye.. kürtçe ve zazaca parçalar beni tınılarından dolayı galiba genelde kendine çeker... canlar umut altınçağ ve agareiş kasetlerini dinlemeyen varsa tavsiye ederim............. eyvallah kardeş umut altıncağ nerelerde yeni bir çalışması falan varmı sağolasın şimdiden.. dostca kalın Hüseyin69 05.12.2005, 02:24 ya bunlar yine iyi ben bir sene oncesine kadar ganster rap dinlerdim, 50 cent, eminem, dr dre, snoop dog falan. gecen sene turkiyeye tatil giddigimde kuzenlerinle grup cig dinliyorlardi ve banada sevdirmeye basladilarr. ondan sonra yine tatilde bir kac kere turku barlara falan gidince, tam olarak "ozume dondum"...... cok ilginc bir zaman sonra yine özünden uzaklasirsin tipki ramazandan ramazana hatirlanan oruc tut sihat bul gibi Drej 06.12.2005, 17:57 Vallahi yelpazem geniştir canlar.Türkü dinlerim dinlemesine ama en çok dinlediğim kesinlikle klasik metal.O da listede yok :'( Hüseyin69 07.12.2005, 00:29 bir insan muzik secimi yparken bence oz gecmisine bakmali tabiki ozkulturune dayali olarak halk muzigi ne ararsan var icinde agitlardan uzun havalara potporilerden halaylara semahlardan deyislere yani siz yeterki can kulagiyla dinleyin siz neyi yasamak animsamak isterseniz onu bulursunuz turk halk muziginin icinde sagilar... MÜZIK calinirken kulaga hos gelidigi icin dinlenilmez müzik enstürmanin bile birseylerin anlattigini anlamiyorsan müzikte sinifta kalmisin demektir genelde "kulagima hangisi hos gelirse onu dinlerim "derler ama bu bir tür apattaliktir cevreyi kirleten toz duman gözüne gözel görüne bilirmi hayir o halde halk müzigi 400 yillik bir gecmisi var bunu iyi derecelendirin eger ben halkmüzigi dinlerim ama diger müziklerde hosuma gidiyor derseniz tipki az önce dedgim toz göz durumuna düsersiniz o halde gelin yukarida alintisini yaptigim degerli candost un yazisini yeniden okuyalim ve kafamizi ellerimizin arasina alalim bakalim candost bunda ne kadar haksiz nekadar hakli düsünceleri varmis Hacibektasli 15.12.2005, 17:09 Valla ben sahsen Türkü'den baska Müzik Türü sevmiyorum aslinda. Hüseyin69 15.12.2005, 22:36 ben popmüzigin cok altlarda olacagini düsünüyordum ama yanilmisin galiba anket devam ederse pop rack vs halkmüziginin önüne gecer Naz 28.12.2005, 04:33 ben yabanci olarak en cok jazz, klasik ve raggae severim... ama en cok dinledigim ozgun muzik ve turkce rock.... aslinda ezginin kulaga hos gelen tumude guzeldir bence... ama yukardaki turler en cok dinlediklerim... schafbock 08.01.2006, 23:47 Ben halk müziği dinlerim ama pop ve rock müzikte dinlerim. Müzik türünün hangisi olduğu önemli değil yani. Ben kulağıma hoş gelen tüm müzikleri dinlerim. atayselvi 09.01.2006, 21:24 Halk müziği hakkın müziğidir. Yaren44 09.02.2006, 22:58 MÜzİkte Sinirlarim Yoktur Hemen Hemen HertÜrlÜ MÜzİĞİ Dİnlerİm Ama Öncelİk Öz MÜzİĞİmİz TÜrk Halk MÜzİĞİ TÜrk Sanat MÜzİĞİ Ve Protest ÖzgÜn MÜzİk. kızılırmak77 10.02.2006, 17:50 çok saçma bir soru herhalde bu sitede en çok halk müziği dinlenilir. Ceyhun 10.02.2006, 18:27 çok saçma bir soru herhalde bu sitede en çok halk müziği dinlenilir. Senin bu tür mesajlarini kim aktiflestiriyor? Tamam sacmaymis konu. Kapatilsin. Canan58 10.02.2006, 21:48 Ah arkadaşlarrr tabiki türk halk müziğii dinliyorumm.hele sazın bende acayip büyüsü var.çok çalmak istedim.babam kursa göndermedii.evlendim kocam göndermedii ne benim bu kaderim yaa.neyse çok doluyum bu konuda sizinle paylaşmak istedim.herkese sevgilerrr Sema 10.02.2006, 22:38 Ben özgün müzik dinlerim. Çocukluğumdan beride hiç vazgeçmedim. Bıkmadan saatlerce dinleye biliyorum. Türk halk müziğinide severim ama çok iç karartıcıları sevmiyorum yani çok fazla ağıt tarzında olanları. Hani bir türkü var ya CANNNNIIIIIIIIMMMMMMMM diye başlıyorum, tahammül edemiyorum, sevenler kusura bakmasın lyon06 14.02.2006, 00:09 ben türk halk müziği caz müzik özellikle aziz mustafa zadeh azeri müzikleri ve türkçe pop ve yabancı müziklerin hepsini dinlerim. yani kaliteli olan her müziği dinlerim. ALeViQueeN 24.02.2006, 15:12 Ben türk halk müzigi ve özgün müzigi çok seviyorum özellikle grup yorumun sarkilarini :) Damaskrov 01.03.2006, 12:33 bende klasik,arasıra türkü ve sürekli death metal dinlerim:))) Mert_offline 05.03.2006, 10:49 Halk müziğini ayrı tutarsak (o her zaman ilk olarak gelir). Özellikle başta armstrong olmak üzre jazz, new-age ve klasik müzik (özellikle vivaldi). sonerk 05.03.2006, 12:57 Benim önceleri dinlediğim tek grup vardı oda tabiki Grup Yorumdu sonra diğer özgün gruplarıda dinlemeye başladım sonra ne olduysa aşık oldum aşık olduktan sonra halk müziği dinlemeye başladım bana halk müziğini sevdiren Tolga Sağ ,Erdal Erzincan oldu türküler sevdamız kasetini çok severim sonra pop dinlemeye başladım şimdi ise en çok dinlediğim Ahmet Kaya ya adam neymiş önce mecburluktan dinliyodum şimdi ise nerdeyse tiryakisi oldum... Önceden derdimki benim dinlemeyeceğim iki müzik türü var biri arabesk biri türk sanat müziği diye sonradan arabesk bile dinlemeye başladım ama heralde türk sanat müziğini dinlemem (inşallah dinlemem)icimi karartıyo bu sanat müziği sinirleniyom dinleyince ... haydargunel 06.03.2006, 01:51 müzik benim hayat felsefemi şekillendiren unsurlardan bir tanesi. özgün(gurup yorum) ve halk müziğini ayrı tutarsak genelde rock dinliyorum(red hot) fikret kızılok'unda ayrı bir yeri var Kolera 06.03.2006, 02:46 ben hertürlü dinliyorum ...lise sona kadar arabesk hayatimda dinlememistim...hep özgün hep halk ti..abi sonra nerden gectiyse elime mslümün küskünüm albümü gecti...yemin ederim 6 ay boyuunca ne baska kaset taktim teybe nede radyo actim.Sonra birgün kaset bozuldumu.disida orjinal degildi...gittik kasetciye adam hangi kaset oldguuunu bilmiyor...baskasina gittik adama icinden sarkilar söyledim adam buldu albümü en sonunda...sonra bende bir müslüm hastaligi basladi 80den fazla orjinal kasetini aldim...hala da müslümün ayri yeri vardir...özgün müzik hic dinlemiyorum dersem yeridir...sadece ahmet kaya dinliyorum...daha cok ciwan haco diger kürt sanatcilari dinliyorum...ha birde burda isim geregi pop müzigi takip etmek zorundayim... redyellow 08.03.2006, 13:43 tabiki halk müziği ve özgün müzik... birde ilahi türü tasavvuf musikisi diye bi şık ekleseydiniz daha iyi olurdu. Cleric 13.03.2006, 16:17 türkü özgün ve pop müzik ONU® 17.05.2006, 13:21 Ben aslında kaliteli olan ve kulağıma hoş gelen her türlü müziği dinlerim ama benim gönlümde türkülerimizin her zaman ayrı bir yeri olmuştur. genar 17.05.2006, 14:34 arabesk hariç her türlü müziği dinlerim caz ve klasik müzik dinlendirir |