Orijinalini görmek için tıklayınız : israil-lübnan savaşı???
bu konuların hepsi karışıktır ama herkes bi yorum yaparsa ortak bir doğruya ulaşcağımıza inanıyorum.
israilin lübnandan istediğine,onca devletler bu savaşa karşı çıkarken israil bu gücünü nerden buluyor,filistinden sonra sıra lübnana mı geldi,sırada daha başka kimler var,bu senaryoda asıl rol oynayanlar kim vs vs???
bence hepsinin altında ABD var,çünki açıklık getirelim;dışişleri bakanı rice israile gitti konuşma yaptı herkes savaş durcak diye bekliyorlar ama yanılıyolar çünki bişey demediler neden çünki bu işten ABD'nin de çıkarı var...
hani süper güç ABD'ydi niye küçücük bi israili durduramadı(silah ticareti vb)bunlar çelişk konular herkesin bu konuyla ilgili yorum yapmasını istiyorum şimdiden teşekkürler.
hatice81666 10.08.2006, 18:09 mrh;bugün tv de ingiltere ucaklarının tehdit aldında oldugunu ve ingiliz hükümetinin engellemeye calıstıgını seyrettim.lübnan savası konusulsun istemiyorlar.gündemi degistirmeye ;bakın bizde tehtit altındayız demeye calısıyorlar.hatta teröristleri bile lübnanlı yapabilirler.sonucta hepsi senaryo.bugün basta abd,ingiltere busavası destekliyor.zaten birlesmis milletler abd nin kuklası durumunda.savas kimsenin umrunda degil.orada ölen bebekler,insanlar umurlarında degil.bugün lübnan,filistin yarın diger ülkeler.
bence bu savaş sonucunda ya israil yenilip geri çekilecek yada lübnana tamamiyle hakim olacak.
israilin geri çekilmesi çok küçük bir olasılık çünkü hizbullah belli bazı başarılar kazansa da elindeki mühimmat yeterli değil, fakat israil ortadoğunun en büyük silah devi.
savaş büyük ihtimalle israilin lübnanı istilası ve hizbullahı bölgeden çıkarmasıyla sonuçlanır.çünkü hizbullah şii olduğu için diğer araplardan yardım alamıyor sadece iran ve suriyeden aldığı yardımlarla ayakta.
ateşkes ihtimalini ise çok düşük görüyorum.abd israilin yaptıklarına göz yumacaktır.çünkü israil onun jandarması konumunda ve abd nin onayı olmadan o bölgede hiç birşey imzalanamaz.
muhammedordusu 11.08.2006, 22:47 bence bu savaş sonucunda ya israil yenilip geri çekilecek yada lübnana tamamiyle hakim olacak.
israilin geri çekilmesi çok küçük bir olasılık çünkü hizbullah belli bazı başarılar kazansa da elindeki mühimmat yeterli değil, fakat israil ortadoğunun en büyük silah devi.
savaş büyük ihtimalle israilin lübnanı istilası ve hizbullahı bölgeden çıkarmasıyla sonuçlanır.çünkü hizbullah şii olduğu için diğer araplardan yardım alamıyor sadece iran ve suriyeden aldığı yardımlarla ayakta.
ateşkes ihtimalini ise çok düşük görüyorum.abd israilin yaptıklarına göz yumacaktır.çünkü israil onun jandarması konumunda ve abd nin onayı olmadan o bölgede hiç birşey imzalanamaz.
arkadaşım ben sana katılmıyorum.diyorsunki israil güçlü hizbullah ise güçsüz ellerinde savaş malzemelri bile yok diyon.ama UĞRUNA SAVAŞTIKLARI BİR RABLERİ var.ALLAH yetmez mi onlara?bana göre inşallah hizbullah bu savaşı kazanacak.çünkü ALLAHIN BU ayeti bana güven veriyor.
... dikkat edin ALLAHIN hizbi başarıya ulaşanların ta kendileridir!mucadele 22
konuyu açan arkadaşıma da bir hatırlatmam olacak.arkadaşımız ABD NİN israile destek verdiğini onun sayesinde israilin ayakta kaldığınından bahsediyor.arkadaşım peygamberimizin şu hadisini unutma
KÜFÜR TEK MİLLETTİR.
liveistodie 11.08.2006, 23:48 RADİKAL - İSTANBUL - Lübnan'da sivillerin katledilmesine, şehirlerin yok edilmesine karşı çıkan yedi aydın tarafından hazırlanıp 3 Ağustos'ta imzaya açılan 'İtham Ediyoruz' deklarasyonuna imza atanların sayısı 12 bini aştı. 15 Ağustos'a kadar internetteki www.weaccuse.net adresinde imzaya açık olan metin, daha sonra uluslararası kuruluşlara gönderilecek.
Perihan Mağden, Latife Tekin, Yıldırım Türker, Ayşe Gül Altınay, Zeynep Çağlayan Gambetti, Koray Çalışkan ve Taha Parla'nın hazırladığı 'İtham Ediyoruz' başlıklı metin 3 Ağustos'tan beri imzaya açık. Yaşanan kirli savaştan ABD Başkanı George W. Bush, Britanya Başbakanı Tony Blair ve İsrail Başbakan'ı Ehut Olmert'in yanı sıra 'sessiz' kalan kamuoylarının da sorumlu tutulduğu metnin altına imza atanların sayısı her gün arttı. Önceki gece 4 bine ulaşan imzacıların sayısı dün ikiye katlandı. Dün Saat 22.30 itibarıyla imza sayısı 12 bini aştı.
Bildiri 15 Ağustos'a kadar imzaya açık kalacak ve sonra tüm elçiliklere, 190 ülkenin BM delegasyonlarına, uluslararası yargı organlarına, dünya üniversitelerine, dünya halk inisiyatiflerine, Türkiye'de yürütme, yasama ve yargı organlarına iletilecek.
Deklarasyona imza atmak ve listeyi görmek isteyenler
http://www.weaccuse.net adresini kullanabilir. Sitede 'İtham Ediyoruz' başlıklı metnin altında bulunan ve başında 'destekliyorum' yazan bölümdeki isim, soyisim, uğraş ya da konum ve elektronik posta adresi bilgileri doldurulup, 'imzala' butonuna tıklanıyor.
http://www.weaccuse.net
die bi yazı geçti elime paylaşayım dedim
manifesto 11.08.2006, 23:59 Deklarasyona imza atmak ve listeyi görmek isteyenler
Evet ben de dün imzalamışdım...
Savaş işte bir yanda güçlü ve zalim öteki yada mazlum ve zayıf...
Ne hesapla yapıldığının ne önemi var artık..
Yeni ortadoğu eski ortadoğu büyük küçük orta ortadoğu..ne işe yarar ki artık bunlaru tartışmak..
Ne kadar HALİM sin Allah'ım
israilin arkasında tüm desteğiyle amerika var maddi ve manevi..birleşmiş milletler amerika korkusuna müdahale edemiyor.. araplar da israile e karşı birleşmedikçe hiç bir şey olmaz ki araplar gibi aptal bir toplulugun bunu yapamıyacagı orta da.. bu sepeblerden dolayı israil istedigi zaman savaşı başlatır istediği zaman bitirir.. 7 milyonluk israil kocaman arap milletine kafa tutabiliyorsa buınun en buyuk sorumlusu yine araplardır..
israilin arkasında tüm desteğiyle amerika var maddi ve manevi..birleşmiş milletler amerika korkusuna müdahale edemiyor.. araplar da israile e karşı birleşmedikçe hiç bir şey olmaz ki araplar gibi aptal bir toplulugun bunu yapamıyacagı orta da.. bu sepeblerden dolayı israil istedigi zaman savaşı başlatır istediği zaman bitirir.. 7 milyonluk israil kocaman arap milletine kafa tutabiliyorsa buınun en buyuk sorumlusu yine araplardır..
BENDE SANA KATILIORUMM.:no:
hatice81666 14.08.2006, 15:51 israilin arkasında tüm desteğiyle amerika var maddi ve manevi..birleşmiş milletler amerika korkusuna müdahale edemiyor.. araplar da israile e karşı birleşmedikçe hiç bir şey olmaz ki araplar gibi aptal bir toplulugun bunu yapamıyacagı orta da.. bu sepeblerden dolayı israil istedigi zaman savaşı başlatır istediği zaman bitirir.. 7 milyonluk israil kocaman arap milletine kafa tutabiliyorsa buınun en buyuk sorumlusu yine araplardır..
arapların" aptal "oldugunu yazmıssın.bugün arap ülkelerinin kadersizlikleri yöneticilerinin acgözlülüklerinden kaynaklanıyor.arap halkına gelince onlar aptal degiller, yüzyıllar boyunca egitimden yoksun bırakıldılar ,halkı pasiflestirdiler.adamlar yöneticilerine karsı bile koyamıyorlar.halk hic birseyin farkında degil.birilerini aptallıkla suclamadan önce biraz onları anlamaya calıs. ellerinde hic birsey yok.kabul ediyorum ;artık arapların uyanma vakti geldi,kendilerini savunma,emperyalistlere defolun deme vakti geldi.ama yazık ki onları dogruya özgürlüge götürecek onları yüzyıllardır uyudukları uykudan uyandıracak bir liderleri yok...
arapların" aptal "oldugunu yazmıssın.bugün arap ülkelerinin kadersizlikleri yöneticilerinin acgözlülüklerinden kaynaklanıyor.arap halkına gelince onlar aptal degiller, yüzyıllar boyunca egitimden yoksun bırakıldılar ,halkı pasiflestirdiler.adamlar yöneticilerine karsı bile koyamıyorlar.halk hic birseyin farkında degil.birilerini aptallıkla suclamadan önce biraz onları anlamaya calıs. ellerinde hic birsey yok.kabul ediyorum ;artık arapların uyanma vakti geldi,kendilerini savunma,emperyalistlere defolun deme vakti geldi.ama yazık ki onları dogruya özgürlüge götürecek onları yüzyıllardır uyudukları uykudan uyandıracak bir liderleri yok...
arap halkı aptal çünkü baş kaldıramıyor haklarını isteyemiyorlar..bunu unutma hak verilmez alınır..baslarında ki adamları yine onlar tutuyor baslarında... araplar bu kafayla böyle yasamaya ve sömürülmeye devam ederler..eger kendileri bu halde ise suclu yine kendileridir..bende onları anlyamıyorum zaten.onları uyandıracak lider cıksa bile hiç şüphesiz düzen tarafından yok edilir ya da halkın kendisi tarafından vatan haini diye yok edilir..yani onlar uyumaya devam bence.uyuyacak yerleri kalmayıncaya kadar..
hatice81666 16.08.2006, 15:35 arap halkı aptal çünkü baş kaldıramıyor haklarını isteyemiyorlar..bunu unutma hak verilmez alınır..baslarında ki adamları yine onlar tutuyor baslarında... araplar bu kafayla böyle yasamaya ve sömürülmeye devam ederler..eger kendileri bu halde ise suclu yine kendileridir..bende onları anlyamıyorum zaten.onları uyandıracak lider cıksa bile hiç şüphesiz düzen tarafından yok edilir ya da halkın kendisi tarafından vatan haini diye yok edilir..yani onlar uyumaya devam bence.uyuyacak yerleri kalmayıncaya kadar..
etrafına baksan dünya halklarının cogunun uyudugunu görebilirsin zaten.basta yazık ki TÜRKİYENİN. ülkemizde saglık sistemi,egitim sistemi,hukuk dahil tüm kurumlar cökmüs durumda.zengin daha zenginken fakir dahada fakirlesiyor.halktan bir tepki var mı?bizler ses cıkaryor muyuz? yoksa tepkiler var da ben mi duymuyorum? araplara gelince unutma ki her halkın komada oldugu ve bir gün ilesecegi günler gelecektir.araplar da yapılanlara karsılık verecektir "aptal" diyene kadar anlamaya calıs.
etrafına baksan dünya halklarının cogunun uyudugunu görebilirsin zaten.basta yazık ki TÜRKİYENİN. ülkemizde saglık sistemi,egitim sistemi,hukuk dahil tüm kurumlar cökmüs durumda.zengin daha zenginken fakir dahada fakirlesiyor.halktan bir tepki var mı?bizler ses cıkaryor muyuz? yoksa tepkiler var da ben mi duymuyorum? araplara gelince unutma ki her halkın komada oldugu ve bir gün ilesecegi günler gelecektir.araplar da yapılanlara karsılık verecektir "aptal" diyene kadar anlamaya calıs.
tepki var ama o kadar küçük ki bu tepkiler duyamıyorsun tukiye de..ve tepki gösterenler eziliyor ülkemizde.. uyanıklar uyanları uyuandırmya çalısıyor ama halk zamanın da öyle sindirlimki korkuyor..bence turkiye de degişim cok zor bundan sonra halkım bu kadar cahil olduktan sonra.... arapları anlayamıyorum zaten onlar zamanında dünyanın en ileri ırkıydılar fakat onlar böyle olmayı seçtiler ve secimerini cezasını cekiyorlar ve bence onların zamanı çoktan gecti...
hatice81666 19.08.2006, 14:00 tepki var ama o kadar küçük ki bu tepkiler duyamıyorsun tukiye de..ve tepki gösterenler eziliyor ülkemizde.. uyanıklar uyanları uyuandırmya çalısıyor ama halk zamanın da öyle sindirlimki korkuyor..bence turkiye de degişim cok zor bundan sonra halkım bu kadar cahil olduktan sonra.... arapları anlayamıyorum zaten onlar zamanında dünyanın en ileri ırkıydılar fakat onlar böyle olmayı seçtiler ve secimerini cezasını cekiyorlar ve bence onların zamanı çoktan gecti...
sende diyorsun iste tepki veremiyorlar.tepki olusturabilecek cesaretleri kırılmıs.yarınları icin korkuyorlar.ama en büyük kurtulus savasları hep büyük suskunlukların ardından yasandı.
arkadaşım ben sana katılmıyorum.diyorsunki israil güçlü hizbullah ise güçsüz ellerinde savaş malzemelri bile yok diyon.ama UĞRUNA SAVAŞTIKLARI BİR RABLERİ var.ALLAH yetmez mi onlara?bana göre inşallah hizbullah bu savaşı kazanacak.çünkü ALLAHIN BU ayeti bana güven veriyor.
... dikkat edin ALLAHIN hizbi başarıya ulaşanların ta kendileridir!mucadele 22
konuyu açan arkadaşıma da bir hatırlatmam olacak.arkadaşımız ABD NİN israile destek verdiğini onun sayesinde israilin ayakta kaldığınından bahsediyor.arkadaşım peygamberimizin şu hadisini unutma
KÜFÜR TEK MİLLETTİR.
kusurabakma arkadaşım ama savaşla allahın ne alakası var lübnanlılar hiçbişey yapmayıpta allaha güvenirlerse daha çok beklerler ve bi hatırlatma da bulunuyum neden bütün müslüman ülkeler diğer ülkelere göre daha fakir ve ona bağımlı???cevabını vercek olursak senin gibi zihniyetten olan başlarımız sayesinde herşeyi allahtan bekleyip sen hiçbir şey yapmazsan başka ve bu memleketin hali ne olur bilemiyorum!!!
bu konuların hepsi karışıktır ama herkes bi yorum yaparsa ortak bir doğruya ulaşcağımıza inanıyorum.
israilin lübnandan istediğine,onca devletler bu savaşa karşı çıkarken israil bu gücünü nerden buluyor,filistinden sonra sıra lübnana mı geldi,sırada daha başka kimler var,bu senaryoda asıl rol oynayanlar kim vs vs???
bence hepsinin altında ABD var,çünki açıklık getirelim;dışişleri bakanı rice israile gitti konuşma yaptı herkes savaş durcak diye bekliyorlar ama yanılıyolar çünki bişey demediler neden çünki bu işten ABD'nin de çıkarı var...
hani süper güç ABD'ydi niye küçücük bi israili durduramadı(silah ticareti vb)bunlar çelişk konular herkesin bu konuyla ilgili yorum yapmasını istiyorum şimdiden teşekkürler.
abd nin çıkarı olmasa arkadasında durup savunmaz demi
|