Orijinalini görmek için tıklayınız : haydi hodri meydan(!)

muhammedordusu
06.08.2006, 15:33
evet arkadaşlar şimdi bazı konularda konuşmanın zamanı geldi.hani hep diyorlar ya kuranı muhammed yazdı(ateistler ve ya kalbinde şüphe olanlar)işte peki kimse demeyecek mi kuranı muhammed yazdı ise sende onun benzerini yazabilirsin.o da senin gibi bir beşerdi sadece.biz müslümanlar ise kuranın ALLAH ın kelamı olduğunu biliyoruz.onun için böyle bir iddiamız yok.sonuç olarak şunu söylemek istiyorum.ALLAHU TEALA (c.c) bakara suresinin 23-24 ayetlerinde şöyle buyurur.

eğer kulumuz (muhammed)a indirdiğimiz (kuran)den şüphe içinde iseniz,haydi onun gibi bir sure getirin,Allah tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın;eğer doğru iseniz.

yok yapamadıysanız,ki hiçbir zaman yapamayacaksınız,o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan,inkarcılar içinhazırlanmış ateşten sakının.

ha şu anda bilmeyenler için bir hatırlatmada bulunayım.misyonerler furkan adında bir kitap hazırlıyorlar.maksat inananların akıllarını çelmek,onları şüphe içinde bırakmak.ama sonuç belli:thumbdown

D-e-v-r-i-m
06.08.2006, 15:38
evet arkadaşlar şimdi bazı konularda konuşmanın zamanı geldi.hani hep diyorlar ya kuranı muhammed yazdı(ateistler ve ya kalbinde şüphe olanlar)işte peki kimse demeyecek mi kuranı muhammed yazdı ise sende onun benzerini yazabilirsin.o da senin gibi bir beşerdi sadece.biz müslümanlar ise kuranın ALLAH ın kelamı olduğunu biliyoruz.onun için böyle bir iddiamız yok.sonuç olarak şunu söylemek istiyorum.ALLAHU TEALA (c.c) bakara suresinin 23-24 ayetlerinde şöyle buyurur.

eğer kulumuz (muhammed)a indirdiğimiz (kuran)den şüphe içinde iseniz,haydi onun gibi bir sure getirin,Allah tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın;eğer doğru iseniz.

yok yapamadıysanız,ki hiçbir zaman yapamayacaksınız,o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan,inkarcılar içinhazırlanmış ateşten sakının.

ha şu anda bilmeyenler için bir hatırlatmada bulunayım.misyonerler furkan adında bir kitap hazırlıyorlar.maksat inananların akıllarını çelmek,onları şüphe içinde bırakmak.ama sonuç belli:thumbdown

Yani sorun ne ..
Kime hodri meydan Kuranı kim yazdı bumu sorduğun..

muhammedordusu
06.08.2006, 15:59
amacım ateistlere kuranın bir benzerini getirmelerini söylemek.getiremeyeceklerine göre neden bu kadar inatçı olduklarını öğrenmek

D-e-v-r-i-m
06.08.2006, 16:20
Ozaman konunu muhattabı değilim Çünkü ateist değilim

hasret_eylul
06.08.2006, 19:20

sevgili dostum ben bir ateistim evet şimdi ateist olan bir kişiden kuranın bir benzerini yazmasını istemen ne kadar mantıklıdır..evet bir ateist olarak yazamam daha doğrusu bu kadar mantıksız bulduğum bir şeyin benzerini yazmam bu bir.. hı belki soruyu şöyle sorsaydın: kuran karşıtı bir kitap yazın deseydin zaten yazan insanlar olmuştur günümüze kadar.. ki tek kuran için söylemiyorum diğer kutsal kitaplar üzerine eleştirisi olan bir sürü kitap bulabilirsin.. ama yazanların ölümünüde incele derim bi şekilde katledilmiştir bu insanlar...
sana son sözüm şu olacaktır: bakara 23-24. ayetlerinde bahsedilen,yok yapamadıysanız,ki hiçbir zaman yapamayacaksınız,o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan,inkarcılar için hazırlanmış ateşten sakının.. işte dostum bu yüzden buna benzer bir kitap yazmam.. odunu insan olan yakıt ne kadar saçma ve insanlık dışı bir deyimmm...

muhammedordusu
06.08.2006, 20:32
arkadaşım ben senin daha zeki olacağını düşünerek kurandaki konuların,hitabın,mucizelerin vs..bunları anlayacağını sandı.ama vereceğin cevaplara göre bu sefer kuranın arap edebiyatına göre yazılması imkansız bir kitap olduğunu söyleyecektim.örneğin kuranın cümle sonlarının %80 civarının sadec belli harflerle (en bariz örneği ve çoğunluğu nun harfidir)bittigini söyleyecektim kibu da arap edebiyatında yazılması imkansız bir kitaptır.ALLAHU teala boşuna demiyor ki <bu kitabın bir benzerini getiremezsiniz>.ama sen çözüm getireceğine kendini daha da batırıyoprsun.

hasret_eylul
06.08.2006, 21:46
arkadaşım ben senin daha zeki olacağını düşünerek kurandaki konuların,hitabın,mucizelerin vs..bunları anlayacağını sandı.ama vereceğin cevaplara göre bu sefer kuranın arap edebiyatına göre yazılması imkansız bir kitap olduğunu söyleyecektim.örneğin kuranın cümle sonlarının %80 civarının sadec belli harflerle (en bariz örneği ve çoğunluğu nun harfidir)bittigini söyleyecektim kibu da arap edebiyatında yazılması imkansız bir kitaptır.ALLAHU teala boşuna demiyor ki <bu kitabın bir benzerini getiremezsiniz>.ama sen çözüm getireceğine kendini daha da batırıyoprsun.
sevgili dostum ilk yazdığın yazın ile ikincisi arasındaki bu çelişkin nedir? madem öyle söylicektin neden ilk mesajında belirtmedin bu bir.. aslında senin yaptığının altında yatan birincide farklı bir polemik yaratmak ve ikinci söyleminde ise konuyu farklı bir yöne çekmektir ve biz buna derizki kurnazlıktır.. ve hiç işimiz olmaz.. ve bu konuda zekamı eleştirmene hakkın olmadığını düşünmekteyim bu iki.. böyle kelime oyunlarıyla bir yere varacağını sanıyorsan yanılıyorsun aslında kanımca senin derdin inanmayan insanları aşağılamaktan öteye gitmez.. çünkü tabuları yıkmak kolay değildir neden daha insanca yaklaşmayı denemiyorsun yazacakların eleştiri olsun mümkünse aşağılama değil....

gizem
06.08.2006, 22:37
bakın biraz objektif bakarmısınız kimse bize neden ALLAHA inanıyorsun diye soruyor mu bize ne indirsinler ya bu inanmak veya inamamak tanrı ile kul arasındadır hani saygı şimdi sıra ateistlerdemi ayrıca KURANIN değiştirlmediği nerden belli kanıtlayabilri msiniz ha bu muhammed yanlış yazdımı dmek hayır belki muhammedden sonra değiştirildi hem bize ne adam inanır inamaz hodri meydan başlığını görünce dedim herhalde çok değişik bir konu ateistler yıllardan beri var daha yeni mi sorguluyorsunuz ayrıca sorgulasak ne yazar acaba düşünüyorum nerde kaldı o islamın efsanevi toleransıı saygısı

muhammedordusu
06.08.2006, 22:51
gizem bacım eğer kurana inanıyorsan sana onun hz.muhammedden sonra bile değiştirilmediğini ve değiştirilmeyeceğini ispatlayayım.

zikri(kuranı)biz indirdik elbette onu biz koruyacağız.hicr 9

tamam mı oldu mu için rahat etti mi?

umut_and_bilim
06.08.2006, 23:43
İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

karl marx

Serkan_Devrim
06.08.2006, 23:48
gizem bacım eğer kurana inanıyorsan sana onun hz.muhammedden sonra bile değiştirilmediğini ve değiştirilmeyeceğini ispatlayayım.

zikri(kuranı)biz indirdik elbette onu biz koruyacağız.hicr 9

tamam mı oldu mu için rahat etti mi?bu hicr 9 ayetini değiştiren biri yazdıysa? yani bu bir delil olur mu? :)
sadece tartışmak için sordum.

Altaylardan
07.08.2006, 01:50
Arkadasim kimseyi inandirmak zorunda degilsin bence.Cünkü herkes kendi yolunu cizmis.Insanlarin icinde inanc olmadiktan sonra sen buraya Kur'an in bütün ayetlerini de yazsan onlar yine bildiklerini okuyacaklar.Birakalim herkes kendi inanciyla ve inancsizligiyla yasasin.
Saygilar.

Zahir
07.08.2006, 08:59
bu hicr 9 ayetini değiştiren biri yazdıysa? yani bu bir delil olur mu? :)

Değerli ali; bizim için çok önemli ve konuşulması gereken bir ayet. Konunun bu ayetle şekillenmesi ilgimi çekti.

Sorumlu iki topluluk (İnsan ve cin) bir araya gelse dahi bu Kuranın bir benzerini yapamaz ifadesi sunni putperstlerin açıklamaya çalıştığı gibi değildir. Örneğin bende ; Tolstoyun, Yaşar Kemalin veya başka bir yazarın kitabının bir benzerini bütün insanlar bir araya gelse oluşturamaz dersem doğru bir ifade kullanmış olurum. Zikri biz indirdik biz koruruz ifadesi ve bir benzerini oluşturamassınız ifadesi, Kuranın görünmez güçler tarafından korunduğu şeklinde değil; Kuranın sahip olduğu daha öncede ifade ettiğim Matematiksel sistemdir. Bu sistem 19 lu sayı sistemi olup, Kurana yapacağınız eklemelere, çıkarmalara, ayetleri değiştirmeye karşı bir korunmadır. Dolayısıyla bu sistemi bilen birisi, Kuranın hangi ayetlerinin değiştirildiğini veya eklendiğini bilir. Zikrin korunması ise bu sayısal sistemdir.

Saygılarımla..

gizem
07.08.2006, 11:16
hayır içim rahat etmedi neden biliomusn o kadar büyük çelişkiler var ki sadece bana bir ayet göstermekle bu olmaz çünkü kuranda binlerce dua binlerce ayet var bunlardan sadece birini karşıma ıkoyup aa evet budur diyemessiniz saygılarımla

Zahir
07.08.2006, 11:20
hayır içim rahat etmedi neden biliomusn o kadar büyük çelişkiler var ki sadece bana bir ayet göstermekle bu olmaz çünkü kuranda binlerce dua binlerce ayet var bunlardan sadece birini karşıma ıkoyup aa evet budur diyemessiniz saygılarımla

Ben bu yorumundan ne demek itediğini anlamayamadım.

EŞİTLİK PARTİSİ
07.08.2006, 13:59
Değerli Canlar

Tekrarlaya tekraralaya dilimizde tüy bitti,Atalarımzın da öyle...MUAVİYE-YEZİT-MERVAN Uydurmuş,bunlarda tekraralayıp duruyor...
Bırakın onu bunuda,bunların anlattığı,
-Ne İslamlık
-Ne Müslümanlık
-Ne Kültür...saçma sapan şeyleri onların kafasına koyup,birileride üç beş verip sırtlarını sıvazlıyor,ortaya sürüyor,olay bu,bunların zenginide,fakiride,Başbakanıda,bakanıda aynı,adamın konuştuklarına baksanıza,sıkışınca vatandaşa küfredn bir zavallı.
Çıksaya bilen birinin karşısına...
Şimdiye kadar ciddiye aldıkta ne oldu,fırsatını bulunca insan boğazlamaktan çekinmeyen,akla hayale gelmeyen dümenler çevirenler artık yakamızdan düşün.
Sizin dininiz size,bizim dinimizde bize...
Hoş görüymüş,ne hoş görüsü,hoş görü yalancılara,düzenbazlara karşı gösterilmez,gösterilirse ilk başta bunlara kötülük yapmış oluruz,adamlar kendileri bir şey zanneder.
Şimdi diyorlar ki,siz konuşun,konuşun her şey bizim...onuda göreceğiz,sizin mi,bizim mi.
Saygı ve Sevgilerimle...

Bektaş ÇELEBİ

muhammedordusu
07.08.2006, 20:09
bu hicr 9 ayetini değiştiren biri yazdıysa? yani bu bir delil olur mu? :)
ali ekber kardeşim farkındaysan kurana inanıyorsan demiştim gizem bacıma.onun için o ayeti örnek verdim.amayok inanmıyorsa ben ona bütün ayetleri getirsem hiçbir faydasıolmaz.

KURŞUNveli
07.08.2006, 20:16

peki can sen kanıtlayabilirmisin kur'an ın orjinal olup olmadığını...hergün onlarca kuran yazan insanlar var herkes kendi kur'an ını oluşturmuş onu savunuyor, o çizgide gidiyor...insanlar hangisine inansın...sen bana dersen sen getir bana kuranı kendi fikirlerine göre yazan insanları sana onlarca kişi sayarım...o zaman sende kanıtla kuranın orjinal olup olmadığını bizde senin fikirlerine katılalım...

muhammedordusu
07.08.2006, 20:27
madem arkadaşım kuran size göremucize bir kitap değil,sıradan bir kitap ise o sıradan kitabın aynısını yazmakta çok da zorluk çekmezsiniz.zahirin de belirttiğigibi kuran sadece düzyazı ile değilaynı zamanda matematiksel mucizelere sahip bir kitaptır.benimde belirrttiğim gibi eğer arap edebiyatını bilseydiniz onun gibi bir kitabın yazılması imkansız bir itap olacağını anlardınız.bak yine sorun çıkarıyorsunuz.biraz çözümüretsenize.

Balta
07.08.2006, 20:35
madem arkadaşım kuran size göremucize bir kitap değil,sıradan bir kitap ise o sıradan kitabın aynısını yazmakta çok da zorluk çekmezsiniz.zahirin de belirttiğigibi kuran sadece düzyazı ile değilaynı zamanda matematiksel mucizelere sahip bir kitaptır.benimde belirrttiğim gibi eğer arap edebiyatını bilseydiniz onun gibi bir kitabın yazılması imkansız bir itap olacağını anlardınız.bak yine sorun çıkarıyorsunuz.biraz çözümüretsenize.

Kime meydan okuduğuna gelince ateistler diyorsun ama bir hınçla devam ediyorsun;

Evet matematiksel olarak sende de şifreler var;

Adın Muhammedin ordusu

Hodrri meydan diyorsun

Ve Saidi Nursi propagandası yapıyorsun.

Bak çokta zor değil değil mi?

KURŞUNveli
07.08.2006, 20:38

can bizim çözmemize fırsat vermiyorsunuz ki tam biz çöüyoruz hayda al sana bir kuran daha ...kuranı sıradan yapan kuranı sürekli değiştiren insanlar sizlersiniz sonrada kalkıp bizi inanmaya zorluyorsunuz...iyi ki arap edebiyatını bilmiyorum yoksa belli mi olur bitanede ben yazardım...can biz hiçbirşeyi zorlaştırmıyoruz aksine biz gerçeği istiyoruz...nasılsa o şekilde kalsın istiyoruz...inanıp inanmamak kişiye bağlı ona da biz karışamayız...

muhammedordusu
07.08.2006, 20:47
[QUOTE=Balta]Kime meydan okuduğuna gelince ateistler diyorsun ama bir hınçla devam ediyorsun;

Adın Muhammedin ordusu

Hodrri meydan diyorsun

Bak çokta zor değil değil mi?[/QUOTE

dur dur yeni şeyler öğreniyorum galiba.bak arkadaşım ben nurcu değilim ama said nursiyi çok seviyorum.çünkü o geçen yüzyılın en takvalı alimlerden bir tanesidir.ve en önemlisi peygamber sevdalısı bir müslüman kuldur.ama anlamadığım sizin onla alıp veremediğiniz şey nedir?

gizem
07.08.2006, 21:06
Ben bu yorumundan ne demek itediğini anlamayamadım.
bende bu başlıktan bişi anlayamdım ne yani ateistlerde mi sıra onalırmı sorguya çekcez ne dicez neden inanmıyomusnuz yada neden siz kitap yazıyorsunuz yada inanmıyolar diye bu sefer hangi katliam var sırada yani ne hodri meydan olsa ne yazar adma inamıyo diye meydana çıkarıp bu ianamıyo diye mi bağırcanız ne var inanmıyor kimse size neden zamnında atalarınız hüseyin taraftarı olmadı diye soruyomu yada bize neden alevisniz diye hoş soruyolar ama bence çok garip bir ayetle bana kuranın değiştirlmedini antamassınzı ne biliorsunuz belki o ayet kurana sonradan konuldu sonradan değiştirldi madem öyle alın anlayın yanındamıydınzı kuran yazılırken yada bugüne getirilirken ne güvence verebilirisniz ha bu benim kurana inanmadığım anlamına gelmez sadece sorguluyorum yoksa sizde mi ateistleri sorgulucaksınız endne inanmıyosunuz diye sorgulayın ne yazar adamı dine kitaba mı döndürceksiniz ben çok ateistle oturp konuştum adamların sorunu inanıp inanmamkla değil onalr farklı bakıyolar hiç oturup bir ateistle konuştunuzmu yada nednelerini sordunuz mu ben sordum neden leri sorun bide

Haci
07.08.2006, 21:09
''Ey hayvan sürüsü nereye gidersin böyle..Siz hiç düşünmezmisiniz..kurbağayı..Kurbağa nedir sen bilir misin..Nerden bilecksin..O yakıtı cinler olan cehennem yaratıklarıdır..Orada ebedi kalacaklardır''...

Malumunuz kurandaki eksik ayetleri toparlamak gerekiyor..Ben bir tanesini buldum..
Kuran;
Sevgili kuran
Ben sana daha ne diyim..Hangi müslüman seni okuyupta inandı..Hnagisi seni analadı..Hnagisi merak edip senin sentezini yaptı..Belki %5'i bile yok..Peki geri kalan %95 körü körüne mi inanıyor..Bence kuran sizi lanetliyor..:001_tongu

Serkan_Devrim
07.08.2006, 21:11
ali ekber kardeşim farkındaysan kurana inanıyorsan demiştim gizem bacıma.onun için o ayeti örnek verdim.amayok inanmıyorsa ben ona bütün ayetleri getirsem hiçbir faydasıolmaz.işte bende diyorum ki ya kuran gerçekse ve biri onu değiştirmişse ve kimse şüphelenmesin diye o ayeti yazmışsa? bu durumda o ayet delil olur mu?

gizem
07.08.2006, 21:21
''Ey hayvan sürüsü nereye gidersin böyle..Siz hiç düşünmezmisiniz..kurbağayı..Kurbağa nedir sen bilir misin..Nerden bilecksin..O yakıtı cinler olan cehennem yaratıklarıdır..Orada ebedi kalacaklardır''...

Malumunuz kurandaki eksik ayetleri toparlamak gerekiyor..Ben bir tanesini buldum..
Kuran;
Sevgili kuran
Ben sana daha ne diyim..Hangi müslüman seni okuyupta inandı..Hnagisi seni analadı..Hnagisi merak edip senin sentezini yaptı..Belki %5'i bile yok..Peki geri kalan %95 körü körüne mi inanıyor..Bence kuran sizi lanetliyor..:001_tongu
sentez ha kuran ne zamndan beri lanet okuyor pardon anlayamadım körü körüne inanmak bence şuan ALLAH KORKUSUYLA yaşayıp cehennem azabındna korkup işine gelmeyipte kıvıranlarda ara ne yane bu millet sünnilerde dahil %95 sentezleyemdimi o zman nedne sünniler hani kitapları hani kuranları

Balta
07.08.2006, 21:22
Kime meydan okuduğuna gelince ateistler diyorsun ama bir hınçla devam ediyorsun;

Adın Muhammedin ordusu

Hodrri meydan diyorsun

Bak çokta zor değil değil mi?

dur dur yeni şeyler öğreniyorum galiba.bak arkadaşım ben nurcu değilim ama said nursiyi çok seviyorum.çünkü o geçen yüzyılın en takvalı alimlerden bir tanesidir.ve en önemlisi peygamber sevdalısı bir müslüman kuldur.ama anlamadığım sizin onla alıp veremediğiniz şey nedir?

Hem değilim diyorsun hem propagandasını yapıyorsun. Benim alıp veremediğimi sormuşsun:
Ben değil forum kuralları diyor bak;

Ayretten Propaganda ve Şeriyatçılık ve buna benzer konularda yasaktır!! Yine alevilik dışında herhangi bir inanç/din REKLAMI yasaktır.

Saidi Nursi veya Nurculuk sizce yasal ve propagandası serbest midir.

gizem
07.08.2006, 21:31
muahmed dorusu kareşim ne bilion belki ianıorum içimde belki ayrıca konu deilmi tartışamamı ne yani tartılşıorum die beni dinsiz kitapsız mı çıkarcaksınız

muhammedordusu
07.08.2006, 21:32
Hem değilim diyorsun hem propagandasını yapıyorsun. Benim alıp veremediğimi sormuşsun:
Ben değil forum kuralları diyor bak;

Saidi Nursi veya Nurculuk sizce yasal ve propagandası serbest midir.

said nursiyi sevmekle ve onun harika bir sözünü kendine rehber etmekle insan nurcu olmaz.aynı zamanda nurculuk propogandası da yapmıyorum.benim bağlı olduğum bir grup var.tamam mı?içiniz rahat etti mi?eğer nurcu olsaydım emin olun çok daha farklı olurdum.ha bu arada sayın balta konuyu başka taraflara çekmeyelim.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
vallahi gizem gerçekten cadı birisin.sus tamam artık yeter anladık.inşallah iyi birisindir.ben sana dinsizde demedim demem de.

Haci
07.08.2006, 21:35
Sayın Gizem

Ben inanırlara kızmıyorum..Sunni olsun alevi olsun kurani bilmeden araştırmdan tek kelime arapça bilmeden ona inanmak bana göre aptallıktır..Körü körüne inanmadır..Bilmediğiniz şeyin arkadasından gitmektir en açık anlamda..
Müslümanlar ellerini avuçlarını açsınlar yalvarsınlar..Yahudilerde bilimi kovalasın müslümanların başına taş yağdırsınlar..Müslümanların tek yapabildiği iki elini açıp boş boş yalvarmaktır..Niye mi?
Çünkü bilgi yok, birikim yok..
Çağ yok..yüzyıllardır bu hep böyle..Biz hala Kuranı çözmeye çalışalım..Arapları tartışalım..
Bilim nerde..Bilgi nerde..Nerede o biruniler,Farabiler, İbni Sinalar, Ali Kuşçular..
Nerde bunlar..Yok..Çünkü islam islam olmaktan çıkmıştır.Müslümanalr islamı yorumlayamamıştır..Çağa ayak uyduramamıştır..
Saygılar

Balta
08.08.2006, 01:42
said nursiyi sevmekle ve onun harika bir sözünü kendine rehber etmekle insan nurcu olmaz.aynı zamanda nurculuk propogandası da yapmıyorum.benim bağlı olduğum bir grup var.tamam mı?içiniz rahat etti mi?eğer nurcu olsaydım emin olun çok daha farklı olurdum.ha bu arada sayın balta konuyu başka taraflara çekmeyelim.

vallahi gizem gerçekten cadı birisin.sus tamam artık yeter anladık.inşallah iyi birisindir.ben sana dinsizde demedim demem de.

Bu forumda böyle dayatmalara izin verilmez. Tamam mı? İçin rahat etti mi?

Yeter artık anlamadık. İnşallah Nurcu değilsindir o harika söz niye başkalarında yokta sende var. Senin bağlı olduğun grup varmış Klam Klam grubu değildir inşallah.

Yukarıdaki sözler sizin hitap biçiminizle ilgili nasıl hoşunuza gittimi?

Bu hitap biçiminde devam etmeyin unutmayın ki burda bu tür yaklaşımlara izin verilmez.

Zahir
08.08.2006, 09:00

Ben Kuranın Matematiksel mucizeleri olduğunu değil, 19 lu Matematik sistemi ile yazıldığını söledim. Bu bağlamda 19 lu sayı sistemi ile bir beşerin yazmasının imkansız olduğunu sölüyorum. Olayın edebiyatla felan ilgisi yok. Edebi bir metin gözü ile bakarsan daha önceki yazımda da dediğim gibi; Yaşar KEMAL in kitaplarının bir benzerini hiç bir insan oluşturamaz dersem, Kuranın Bir benzerini hiç bir insan oluşturamaz ifadesi ile aynı anlamı taşır. O Yüzden Edebi metinle felan alakalı olmayan bir durum.

gizem
08.08.2006, 10:13
Sayın Gizem

Ben inanırlara kızmıyorum..Sunni olsun alevi olsun kurani bilmeden araştırmdan tek kelime arapça bilmeden ona inanmak bana göre aptallıktır..Körü körüne inanmadır..Bilmediğiniz şeyin arkadasından gitmektir en açık anlamda..
Müslümanlar ellerini avuçlarını açsınlar yalvarsınlar..Yahudilerde bilimi kovalasın müslümanların başına taş yağdırsınlar..Müslümanların tek yapabildiği iki elini açıp boş boş yalvarmaktır..Niye mi?
Çünkü bilgi yok, birikim yok..
Çağ yok..yüzyıllardır bu hep böyle..Biz hala Kuranı çözmeye çalışalım..Arapları tartışalım..
Bilim nerde..Bilgi nerde..Nerede o biruniler,Farabiler, İbni Sinalar, Ali Kuşçular..
Nerde bunlar..Yok..Çünkü islam islam olmaktan çıkmıştır.Müslümanalr islamı yorumlayamamıştır..Çağa ayak uyduramamıştır..
Saygılar
ben bunun tersini idda etmiorum ki
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
nurcu veya deil o kadarı beni ilgilendirmez yalınız tek konuda uyarıym üslubunuza dikkat edin derim ayrıca bu formda idda ettiğim konularda bilgi birkimim olduu konularda susmam ve dahada fazlasını da aktarırım isitosanız dinsiz dmeye kalakışın bakalım o zman yorumlar ne kasdar sert olucak saygı ve sevgileirmle ayrıca balta abim konuyu başka tarafa çekmior iyilikte insanın özbenliğindedir konuda yada yorumda belli olmaz sevgilerimle

muhammedordusu
08.08.2006, 20:41
kusura bakmayın ama ben savunduğunuz balta abinizin doğru dürüst yorum yaptığını görmedim.işte bakın açtığım konudada beni eleştirdi.konuya biraz da yorumlarını katsa daha iyi olacak.iyi mi kötü mü onu da ALLAH bilir.bakın beni de kendinize benzettiniz.konudan sapmayalım lütfen.

gizem
08.08.2006, 21:05
kusura bakmayın ama ben savunduğunuz balta abinizin doğru dürüst yorum yaptığını görmedim.işte bakın açtığım konudada beni eleştirdi.konuya biraz da yorumlarını katsa daha iyi olacak.iyi mi kötü mü onu da ALLAH bilir.bakın beni de kendinize benzettiniz.konudan sapmayalım lütfen.
demekki sizde benzicek yan varmış ayrıca birazcık bize benzeseydiniz yukardaki konuşmayı yapmazdınız eğr gerçekten bizden bir parça yorum ve öz alsaydınız bu yazdıkalrımıda anlardınız herşeyin özü ve doğrusu açtığınız konu gerçekten başlığı gibi olsa olduundan çok yorum alır zaten konu ateistlerin kitap yazması yani yazssa ne yazar ayrıca konuyu siz saptıryorsunuz bizmle alakası bilem yok sonuçta ateisler yıllardan beri var ve yeni sorguluyorsanız o sizn sorunuz inan gibi iannmayanda gayet normal karşılıyoruz çünkü felsefemzin özünde sevgi var insan sevgisi saygı ve sevgilerimle gizem

muhammedordusu
08.08.2006, 21:52
gizem bacım benim açtığım konu son derece normal bir konu.onlardan kuran gibi bir kitap getirmelerini ALLAH(c.c.)istiyor.ben de bunu foruma taşıdım ki onların görüşlerini öğreneyim.ama sen beni anlamamakta inat ediyorsun.madem açtığım topiği beğenmedin,o zaman değerli görüşlerini(!) bizimle paylaşmasanda olur.zaten senden pek bir şey anlamadım.işiniz gücünüz bizim gibi sunnileri eleştirmek.

sonerk
08.08.2006, 22:04
işiniz gücünüz bizim gibi sunnileri eleştirmek.

Bence tazılanlara her ne kadar katılmasakta biraz hoşgörlü olsak daha iii olur...

Lamekan
08.08.2006, 22:08
gizem bacım benim açtığım konu son derece normal bir konu.onlardan kuran gibi bir kitap getirmelerini ALLAH(c.c.)istiyor.ben de bunu foruma taşıdım ki onların görüşlerini öğreneyim.ama sen beni anlamamakta inat ediyorsun.madem açtığım topiği beğenmedin,o zaman değerli görüşlerini(!) bizimle paylaşmasanda olur.zaten senden pek bir şey anlamadım.işiniz gücünüz bizim gibi sunnileri eleştirmek.

Onlarda dediki bu ayatin değişmediğini ne biliyorsunuz. Konu böyle nbir kısır ve çıkmaz döngüye girdi..

Madem bu topingi açtınız tüm arkadaşlarda değerli görüşlerini paylaşırken konuyu açılana sormak zorunda değil.

Şahsi görüşüm nemde sizden birşey anlamadım. İşiniz gücünüz kendinize bir haklılık payı aramak..

Sayın muhammedin ordusu. Yukarıda mavi ile yazdıgım alan size verilebilecek bir cevap. Polemilk yaratmaya yönelik. Sizin mesajına cevap olarak yazılabilecek örnek bir mesaj oluşturdum...

Konuyu tartışınız, karşılıklı polemiklere izin verecek yazılar yazmayınız ki konu tartışılıp devam edebilsin. Bu tüm arkadaşlar içindir.

muhammedordusu
08.08.2006, 22:20
Onlarda dediki bu ayatin değişmediğini ne biliyorsunuz. Konu böyle nbir kısır ve çıkmaz döngüye girdi..

Madem bu topingi açtınız tüm arkadaşlarda değerli görüşlerini paylaşırken konuyu açılana sormak zorunda değil.

Şahsi görüşüm nemde sizden birşey anlamadım. İşiniz gücünüz kendinize bir haklılık payı aramak..

Sayın muhammedin ordusu. Yukarıda mavi ile yazdıgım alan size verilebilecek bir cevap. Polemilk yaratmaya yönelik. Sizin mesajına cevap olarak yazılabilecek örnek bir mesaj oluşturdum...

Konuyu tartışınız, karşılıklı polemiklere izin verecek yazılar yazmayınız ki konu tartışılıp devam edebilsin. Bu tüm arkadaşlar içindir.o mavi yazıdan bir zahmet gizem bacıma ve ve balta kardeşime göndersen nasıl olur acaba?yoksa onlar alevi ben sunniyim diyemi...

gizem
08.08.2006, 22:36
o mavi yazıdan bir zahmet gizem bacıma ve ve balta kardeşime göndersen nasıl olur acaba?yoksa onlar alevi ben sunniyim diyemi...
kardeşim ayrımı yapan şuan kendinsşin ne demek konuda yorum yazmasanda olur size ne topik açdıysanız sizn üyeler yazamsanızda olur gibi önerilerde bulunmasanızda olur o zman mavi bölgeyi okumda gayet güzel normal bi yazı alaksı bile yok ayrımı yapan sizsiniz kısaca başlıkla konu arsında heycanlı bir bağ kuramdım kardeşim ve bunu dile getirdim madem yorum buyrun yorum anlamak istemiyorsanızda hala o zaman daha açık nasıl anlatıyım yani acaba işinize mi gelmiyo anlamak yoksa gerçekten mi anlamıyorsunuz bend ebunu çözemdim

erayY
09.08.2006, 00:46

Kusura bakma lakin Sen Balta abinin tırnağı olabilsen ne kadar seviyeli bir tartışma olacak bunu aklından çıkarma, Sana bir şeyler anlatmak o kadar zorki artık üşeniyorum, kimin doğru dürüst yorum yaptığını herkesler biliyor !

Böbürlenip durduğun konu ya gelince hiç kimseye yarar sağlayacak bir tarafı da görünmüyor, sırf polemik yaratmak amacı ile açtıysan tam isabet !

Balta
09.08.2006, 01:13
muhammedinordusu, son on mesajında;
kusura bakmayın ama ben savunduğunuz balta abinizin doğru dürüst yorum yaptığını görmedim.işte bakın açtığım konudada beni eleştirdi.

Ben her konuya yorum yapmak zorundamıyım. Kaldı ki konu hiç ilgi,mi çekmedi. Ve ayrıca seviyenizde. Orduyum diyen Hodri meydan diyen, Saidi Nursiye övgüler yazan ayrıca ne olduğu belli olmayan bir grubun mantığıyla ve ikide bir ben bilirim mantığıyla kişilere böbürlenen insanla rehberimin sözleriyle yaklaşırım.

Hacı Bektaşi Veli ne demiş;
Hararet nardadır sacda değildir
Keramet baştadır taçda değildir
Ne ararsan kendinde ara
Mekkede Küdüste Hacda değildir.

işin felsefi boyutuna gelince;

Çimri ile mal paylaşma
Ukala ile tartışma demiş.

Ben burada uslubunuza yönelik uyarıda bulundum sen ne yaptın benim üzerimden siyaset yapmaya çalıştın ve işi öyle bir noktaya getirdin ki senin uslubunun yanlışlığını savunmak için "İşiniz gücünüz sünnileri eleştirmek" dediniz.
Kaldı ki burda sizden başka ve sürekli forumumuzun daimi üyeleri vardır hemde sünnidir şaşılacak şey değilmi? Sizin mantığınıza göre onlarla uğraşsak onlar acaba ne kadar kalır burda ama sanırım siz bizimle uğraşmak için burdasınız ki karşınızdakini öyle kabul ediyorsunuz.

İNSANIN FİKRİ NEYSE ZİKRİ ODUR.

Baştada dedim uslubunuza uyarı yapmak benim bir üye durumundaki yorumlarımdan öte görevimdir. Ve ben bu uyarıyı Moderatör kimliğimle yaptım. Ve burada bu tür dayatmacı usluplara izin vermeyiz dedim. Sen ne yaptın daha yukardaki gibi;
kusura bakmayın ama ben savunduğunuz balta abinizin doğru dürüst yorum yaptığını görmedim.

Kişisel sataşmaların ötesine geçememişsiniz yazık.

Konu fazlasıyla kişi,selleştiği için kapatıyorum