Orijinalini görmek için tıklayınız : Adem´e neden Hz Adem diyoruz?

canugur
06.08.2006, 19:55
Ademin kaburga parcasindan yaratilan Havva; yine lanetli melek saytan tarafindan aldatilarak elmayi, kocasi ademi aldatarak yedirmis ve cümbür cemaat, seytan da icinde olmak üzere cenneten hep birlikte kovulmuslardir.

dinsel efsane, böyledir.

Simdi olaya baktigimizda bunlarin ücü de, seytan da dahil olmak üzere suclu.

suclu olmasalardi cennetten kovulmazlardi.

seytan havvayi, havva ademi kandirarak daha cenneti sefasini cekmeden yollaniyorlar.
Bu, ilk insan oldugu sanilan, seytana aldanmis karisi tarafindan kandirilip elma yedirilen sahisa, yani ademe, Hazreti takisinini neye borcluyuz.
seytana uyan birine hz denir mi?
saygilar

sonerk
06.08.2006, 20:11
sy Canuğur islama göre insan nefsine uyarak şeytana uyabilir buna peygamberlerde dahil adem peygamberde nefsine yenilmiş ve şeytana uymuştur sonra kovulmuş sonra bu yanlışını anlayarak tövbe etmiş allahta onu affetmiştir öyle olsaydı dünyanın hiç bi yerinde yokki islama göre günah veya suç işlemesinler ama tövbe ederek bu yaptıkarını bi daha yapmama kaydıyla affedilirler öyle olmasaydı bu gün hiç bi insan hz veya kutsal olmazdı musada insan öldürmüştür yanlıklada olsa....

canugur
06.08.2006, 20:23
Dikkatinizi cekerim, hz dediginiz kisi her ne kadar nefsine yenilse de, bu gün tüm insanligin vebalini sirtinda tasiyor.

isin icinde baska seyler olamaz mi?(bunu herkes kendi bulmali)

Bu gün nefsinize hakim olamaz iseniz, zararini yalniz kendiniz cekersiniz.
Ama binlerce yillik insnligin su cektigi zulüm ve sömürü; nefis yüzünden bir elma yemekle cezamiz imzalaniyorsa, akli selim olann bizler bu söylemlerin ne kadar pesindeyiz?
yani benim, sirat gibi korkunc birköprüden gecmek zorunda olmam ademe bagliydi. KArisina aldandi, elmayi yedi. Ikisi de seytana uydu.
simdi ben sirattan gecmek zorundayim. Adalet bu mu?
Bir de kazanlar atesler kuruldu.
adem elmayi yemeseydi de, ben de bu sirat korkusundan, cehennem fobilerinden kurtulsaydim iyi olmaz miydi.
simdi hepbirlikte cennette olurduk.

Milyonlarca sucsuz insanin, bu dünyada azap cekmesi, savaslarda öldürülmesi, ademin bir elma yemesine bagli ise; ki öyle olmasa kovulmazdi, biz de cenete olurduk,.. tüm bunlar...
Biraz düsündürücü degil mi?

Celiskiler diz boyu
saygilar

hasan cicek
06.08.2006, 20:44
Ademın Allah'a İtatsızlığından dolayı öldü ve insanın insana egemen olması ve kötilikler başladı.Allah''ın amacı insan insanı yönetsin diye yaratılmadı ve yaşlanıp ölsün bunlar Alla'ın amacı degildi (Tekvin 2:7-15) Adem kusurlu olarak yaratılmadı Adem Kämil insandı fisiksel bakımda çok üstündü hatadan dolayı ciddi şekilde kusurlu hale geldiler.Kusurlu günahkar olmaları ölmelerine neden olacaktı.

Acaba Allah onları af ettimi hayır çünkü af etseydi çennette kovulmazlardı ve ölmezlerdi dünya şimdi cennet olacaktı Ademin soyu mutlu bir yaşam içerisinde olacaktı. Ademe (Hz) demek o herkesin görüşlerine bağlı saygı duyarım.

saygılar

sonerk
06.08.2006, 20:46
evet senin dediğini hıristiyanlarda diyor ve onlarda bu yüzden yeni doğan çoçuklar ademin günahıyla doğdukları için günahkar doğuyor onlarda çoçukları vaftiz ediyorlar ...

yanılmıyorsam sizin demek istediğiniz adem peygamber cennetten kovulmasaydı bizde cennette olacaktık ve bu dünya işkencesine girmeden direk cennette olacaktık böylemi diyorsunuz...eğerki böyle diyorsanız şunu diyebilirim cennetten kovulma hikayesine baktığımızda havva elmayı yedikten sonra ademeuzatmış elmayı oda yedikten sonra ikisininde (buraya dikkatinizi çekin) cinsel organları belirmiş ve onlarda cinsel organlarını kapatmak için cenenetteki ağaçların yapraklarını kullanmışlar sonra tanrı gelmiş vs vs....yani benim anladığıma göre daha üreme diye bişey yok ortada sadece adem ve onun kaburgasından yaratılmış iki tane insan var bunların üremesi ve çoğalması için başlangınçta bi organ yok bu yasak meyveyi yedikten sonra beliriyo ve tanrıda onları dünyaya gönderip üremeleri ve çoğalmaları için uygun ortam hazırlıyoooooo....

bence bunun kilit noktası yasak meyveyi yedikten sonra ortaya çıkan cinsel organ belkide onlar yasak meyveyi yemeselerdi bırak cennette olmayı insan nesli diye bişey olmayacaktı... şunu diyorsan haklısın bizim bu dünyada olma nedenimiz onlar bunda haklısın ama benim demek istediğim şey bu dünyada olmasaydık cennettede olmayacaktık çünkü insan neslinin devamını sağlayan cinsel organ yasak meyveyi yedikten sonra ortaya çıkmıştır diye düşünüyorum bilmem anlatabildimmi SAYGILAR....

canugur
06.08.2006, 20:51
evet senin dediğini hıristiyanlarda diyor ve onlarda bu yüzden yeni doğan çoçuklar ademin günahıyla doğdukları için günahkar doğuyor onlarda çoçukları vaftiz ediyorlar ...

yanılmıyorsam sizin demek istediğiniz adem peygamber cennetten kovulmasaydı bizde cennette olacaktık ve bu dünya işkencesine girmeden direk cennette olacaktık böylemi diyorsunuz...eğerki böyle diyorsanız şunu diyebilirim cennetten kovulma hikayesine baktığımızda havva elmayı yedikten sonra ademeuzatmış elmayı oda yedikten sonra ikisininde (buraya dikkatinizi çekin) cinsel organları belirmiş ve onlarda cinsel organlarını kapatmak için cenenetteki ağaçların yapraklarını kullanmışlar sonra tanrı gelmiş vs vs....yani benim anladığıma göre daha üreme diye bişey yok ortada sadece adem ve onun kaburgasından yaratılmış iki tane insan var bunların üremesi ve çoğalması için başlangınçta bi organ yok bu yasak meyveyi yedikten sonra beliriyo ve tanrıda onları dünyaya gönderip üremeleri ve çoğalmaları için uygun ortam hazırlıyoooooo....

bence bunun kilit noktası yasak meyveyi yedikten sonra ortaya çıkan cinsel organ belkide onlar yasak meyveyi yemeselerdi bırak cennette olmayı insan nesli diye bişey olmayacaktı... şunu diyorsan haklısın bizim bu dünyada olma nedenimiz onlar bunda haklısın ama benim demek istediğim şey bu dünyada olmasaydık cennettede olmayacaktık çünkü insan neslinin devamını sağlayan cinsel organ yasak meyveyi yedikten sonra ortaya çıkmıştır diye düşünüyorum bilmem anlatabildimmi SAYGILAR....
anliyorum,:thumbup1: hikaye ile adem efsanesi de gümlemis oluyor.
cok tesekür ediyorum.
ögrenmek istedigimi fazlasiyla aldim sayin sonerk.
saygilar

manifesto
06.08.2006, 21:12
Ve ey Adem, sen ve eşin cennete yerleş. İkiniz dilediğiniz yerden yiyin; ama şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz.

Şeytan, kendilerinden "örtülüp gizlenen çirkin yerlerini" açığa çıkarmak için onlara vesvese verdi ve dedi ki: "Rabbinizin size bu ağacı yasaklaması, yalnızca, sizin iki melek olmamanız veya ebedi yaşayanlardan kılınmamanız içindir."

Ve: "Gerçekten ben size öğüt verenlerdenim" diye yemin de etti.

Böylece onları aldatarak düşürdü. Ağacı tattıkları anda ise, ayıp yerleri kendilerine beliriverdi ve üzerlerini cennet yapraklarından örtmeye başladılar. (O zaman) Rableri kendilerine seslendi: "Ben sizi bu ağaçtan menetmemiş miydim? Ve şeytanın sizin gerçekten apaçık bir düşmanınız olduğunu söylememiş miydim?"

Dediler ki: "Rabbimiz, biz nefislerimize zulmettik, eğer bizi bağışlamazsan ve esirgemezsen, gerçekten hüsrana uğrayanlardan olacağız."

(Allah) Dedi ki: "Kiminiz kiminize düşman olarak inin. Yeryüzünde belli bir vakte kadar sizin için bir yerleşim ve meta (geçim) vardır."
__________________________________________________ ______________
İnsanın dünyada ki macerasına ve Rabbinin rızasını tekrar kazanmasına sebep olan olay budur..Ama bu haksızlık değil bilekis hakdır..
Biz dünyada bize bahşedilen ğeşin nimetlere karşı kulluk yapıyoruz..cenneti verip vermemek onun işi..
İşte onun için insan imtihan ediliyor bu dünyada..melekden daha ali hayvandan daha aşağı mahluk olma noktasında test ediliyor..Şartlar eşit..:) Adil bir mücadele yani..

Adem cennetden kovulmasaydı hep birlikde olurduk? :) mantıksız..zira Adem cennetde iken bizim gibi insanların yaratılacağını nasıl bilebiliyorsun..
Yani evdeki hesap ilahi hesaba uymayabilir..

hasan cicek
06.08.2006, 21:29
Sayın Sonerk. Tekvin de şöyle yazıyor.''Ve Allah onları muberekkıldı.ve Allah onlara dedi semereli olun ve çoğalın ve yeryüzünü doldurun ve onu tabi kılın.ve denizin balıklarına ve göklerin kuşlarına ve yer üzeründe hareket eden her canlı şeye hakim olun.(tekvin 1:28) Gördügümüz gibi soyları çoğalması için her herşeyı tamamdı.

Hıristiyanların doğan çocukları favtiz ediyorlar evet bunu yapıyorlar çocuken favtiz olmak benim inancıma göre terstir en iyisi bir insan büyüdükten yanı 16 yaşın dan sonra kişi kabul ederse favtiz edilir.

Saygılar

sonerk
06.08.2006, 21:36
sayın hasan çiçek senin dediğine bakarsak burda sayın canuğurun dediği soru aktifleşmiş oluyor ve benim ona diyecek pek şeyim yok ...o zaman bende ne zaman hayattan hoşnutsuz olduğumda ya ne vardı yasak elmayı yiyecek ve bizi cennetten kovdurup bize bu dünya hayatı yaşatacak diye hayıflanırdım ....bilmem yanılıyormuyum.SAYGILAR...

hasan cicek
06.08.2006, 22:59
sayın hasan çiçek senin dediğine bakarsak burda sayın canuğurun dediği soru aktifleşmiş oluyor ve benim ona diyecek pek şeyim yok ...o zaman bende ne zaman hayattan hoşnutsuz olduğumda ya ne vardı yasak elmayı yiyecek ve bizi cennetten kovdurup bize bu dünya hayatı yaşatacak diye hayıflanırdım ....bilmem yanılıyormuyum.SAYGILAR...

Sayın sonerk.Evet haklısınız insanlık acılarda sıkıntılarda bir adeletsizlıgı gördügümüzede hep ah çekikiyoruz isyan ediyoruz Allah neden neden diye soruyoruz bunların ilk başlangıcına bakmamız lazım.şeytan Ademle ile hava'yı Tanrı''ya itatsizlik etmeye yöneltiginde cidi bir şüphe ortaya atmış oldu.Şeytan, Tanrı''nın gücü hakında şüphe uyandırmaya çalışmadı.Tanrı''nın gücününün sınırsız olduğunu o da bliyor.Bunun yerine Tanrı''nın yönetme hakıyla ilgili şüpeh uyandırmaya çalıştı.Şeytan Allah''ın yaratdığı varlıklaradan iyi şeyleri saklayan yalancı olduğunu söyledi.Böylece O'nu kötü bir yönetici olmakla suçladı:'Allah dedi fakat iyilik ve kötlülügü bilme ağacında yemiyeceksın.çünkü ondan yedigin günde mutlaka ölürsün.(Tekvin 2:17) Şeytan tam tersini söylüyor.''Ve yılan (şeytan) kadına dedi.Katiyen ölmezsiniz çünkü Allah bilirki ondan yediginiz gün o vakit gözleriniz açılacak,ve iyi ve kötüyü bilerek Allah gibi olacaksınz.(Tekvin 3:4.5)
İnsanların Tanrı''nın yönetimi olmadan daha başarlı olacağını ima etti.Bununla Tanrının egemenligine.yani O'nun yönetme hakına yönelik bir saldırıydı.

Tanrı bu asileri ortadan kaldırmadı çünkü Şeytanı ve yandaşı asilerin başarsızlığıını ve insanların ve meleklerin yararına olacağını biliyor bunun için inasan yönetimleri Allah'tan bağımsız bir sınıra kdar müsade etti şimdi hepimiz bunu görüyoruz dünya tamamen bunalım içersinde hepimiz Ah çekmek Tanrı''nın suçu degil yönetimlerin suçudur.

saygılar.

sonerk
06.08.2006, 23:04
Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekürler sayın Hasan Çiçek...

müttaki
07.08.2006, 19:37
Adamlıktan Adem olmaya talip olan İlk İNSAN'dır Hz.Adem.... dağların denizlerin yüklenmekten çekindiği emaneti yüklenmiş Zikrullahı...

bir ara Havasına uymuş emanete riayet edememiş zaten emanete riayet edebilmek için geçmesi gereken çok tekamül var...

sonra tevbe etmiş Hz.Adem...

Adam ile Adem arasındaki fark emanettir... emanet yüklenen herkese hazreti diyebiliriz...

keanu_1907
07.08.2006, 20:35
heh çok basit peygamberde ondan

hasan cicek
09.08.2006, 19:30
heh çok basit peygamberde ondan

Katıldığınız için teşekürler.

Canan58
09.08.2006, 19:43
Katıldığınız için teşekürler.
ahahhahah Süper di Hasan abi yaa hay sen çok yaşa...:biggrin: :biggrin: :biggrin:

Naci
09.08.2006, 19:49
Sevgili canuğur öncelikle uzun bir aradan sonra seni görmek çok hoş.
Soruna gelince sonuşta ademde, musa'da bizim gibi bir insan , onlarda tabiki hata yapabilir bence bu çok normal. Ne demişler , hatasız kul olmaz, hatamla sev beni

D-e-v-r-i-m
09.08.2006, 20:18
Hz meryem demi pergamber veya Hz Ali peygamberlikle alakası yoktur bu sonderece yanlış olur. (Hz) din alanında büyük, önder din konusunda yüce ve kitlelerce takip edilen kişilere verilen bir ünvan gibidir.

Yaprak...
10.08.2006, 01:00
Ademin bir yüzü hak..ya ondan "hz." deniliyordur....

canugur
10.08.2006, 15:06
Var sayilan Adem´in biyolojik anlamda evrim düzeyinde incelenmesine yol acabilir mi diye acmistim bu topigi ama, olmadi...
Inanilan adem ile, ilk insan oldugu varsayilan ademin yeterince arastirilmis olmadigi kanisindayim.

şurzan
15.08.2006, 00:55
Ademin kaburga parcasindan yaratilan Havva; yine lanetli melek saytan tarafindan aldatilarak elmayi, kocasi ademi aldatarak yedirmis ve cümbür cemaat, seytan da icinde olmak üzere cenneten hep birlikte kovulmuslardir.

dinsel efsane, böyledir.

Simdi olaya baktigimizda bunlarin ücü de, seytan da dahil olmak üzere suclu.

suclu olmasalardi cennetten kovulmazlardi.

seytan havvayi, havva ademi kandirarak daha cenneti sefasini cekmeden yollaniyorlar.
Bu, ilk insan oldugu sanilan, seytana aldanmis karisi tarafindan kandirilip elma yedirilen sahisa, yani ademe, Hazreti takisinini neye borcluyuz.
seytana uyan birine hz denir mi?
saygilar

Evet suçlu ama bu ona hz kelimesi kullanılmayacak anlamına gelmez. Eğer suçlu cezasını çekmişse;onu tekrar aynı suçtan sorumlu tutamzsın dünyanın bütü hukuk kurallarında bu böyledir.Sucunun cezasını çekmiştir temizlenmiştir ve HZ ADEM denmesini hak ediyor.

hasan cicek
15.08.2006, 21:23
Evet suçlu ama bu ona hz kelimesi kullanılmayacak anlamına gelmez. Eğer suçlu cezasını çekmişse;onu tekrar aynı suçtan sorumlu tutamzsın dünyanın bütü hukuk kurallarında bu böyledir.Sucunun cezasını çekmiştir temizlenmiştir ve HZ ADEM denmesini hak ediyor.

Merhaba Şurzan.Ögrendigime göre bazı Peygamberler hata yapıyorlarmış.acaba sizin düşünçelerinize göre peygemberler hata yaparmı yapmazmı? yorumu yazarsanız çok memnun olurum.

Saygılar

SarıVatoz
15.08.2006, 22:24
Elma bahane, kovmaya yer arıyormuş.

şurzan
16.08.2006, 04:01
Merhaba Şurzan.Ögrendigime göre bazı Peygamberler hata yapıyorlarmış.acaba sizin düşünçelerinize göre peygemberler hata yaparmı yapmazmı? yorumu yazarsanız çok memnun olurum.

Saygılar

Selam
cenetteki bir hadiseden bahsediyoruz bu dünyadan değil.Netlik kazanacak bir konuda değil şahşi fikrim Peygamberlerde hata yapabilir onlarda insan sıfatıyla dünyay geldiler.