Orijinalini görmek için tıklayınız : bunları okumayın!!!!
izmirksk 14.10.2005, 16:51 hep şunları okuyun diye tavsiye edecek değiliz ya.bir kaç tanede(bence) okunması fayda getirmeyecek kitaplar var.bir kaç tanede yazar.
1-ahmet hulusi
ahmet hulusi tasavvuf,din,ve kendince bulduğu gerçekler ile ilgili kitaplar yayınlamıştır.ve kitapları çok satanlar listesindedir çoğu zaman.(meraklı bir mizacım olduğu için ve okumayı seven birisi olduğum için nerede ise tüm kitaplarını almıştım.tamamı değil elbette.belli bir süre sonra araştırma için bile olsa o kitapları artık almamam gerektiğini analdım)
sizlere nacizane tavsiyem okumayın.faydalı bilgiler edinmezsiniz( .tamamen hayal ürünü ve faraziyeleri ispat için uğraşmış.)
niyeti temiz olabilir ama eserlerini okumanın zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.
2-Fethullah gülen'in de nerede ise tüm kitaplarını okudum.yeni fikirleri nerede ise yok denecek kadar az.Said nursi nin fikirlerini alıp sadeleştirerek anlatıyor.(said nursi ni 6000 sayfalık risale-i nur külliyatından genelde fikirlerini alıyor .lise yıllarında okumaya başladığım bu eserleri daha sonra bir kaç sefer bitirmiştim.)fethullah gülen basında anlatıldığı gibi alim bir insan değildir.amacım hakaret değil elbette.alim olabilmek o kadar kolay olmamalı.
eserlerini okursanız bir şey kazanmazsınız.acaba ne yazmış diye merak edip okumayın .
3-dualar ve faziletleri.şu duayı şu kadar okursan şu olur ,bu olur türünden kitaplar piysada çok satıyor.ve insanlar medet umarak okuyor.bunlar yüzünden insanlar fazla çalışmıyor çaba sarfetmiyor.ayrıca çoğuda gerçekleşmiyor.aksi takdirde kimse çalışmaz bunlardan medet umardı.özellikle üniversiteyi kazanma hayali , sevdiği kişiye kavuşma istekleri,zengin olma düşü vs...hep insanları buna yöneltiyor.metafiziğe yönelerek doğaüstü bir gücün yardımı ile bütün bunların halledileceğini düşünüyorlar.sonrası ise çok değişik sonuçlar verebiliyor .bu istekleri gerçekleşmeyenler dinden bile çıkabiliyor.
dua okumak isteyenler bu tip karşılıklar beklemeksizin okumalı.
bu liste elbette uzatılabilir.hayatta en önemli şey zamandır.kitap okumak önemlidir ve güzel bir şeydir.ama zamanınızı boşa harcayacak ve size fazla bir şey vermeyecek kitapları okumayın
dionysos 21.11.2005, 17:46 Harun Yahya isimiyle yazan Adnan Oktar'ın kitaplarını da okumayın, kesinlikle beş para etmez kitaplar, heryerde karşınıza çıkar zaten bu adamın kitapları... internette de dağıtılıyor bu kitaplar... indirdiğinizi değmez gerçekten...
Harun Yahya isimiyle yazan Adnan Oktar'ın kitaplarını da okumayın, kesinlikle beş para etmez kitaplar, heryerde karşınıza çıkar zaten bu adamın kitapları... internette de dağıtılıyor bu kitaplar... indirdiğinizi değmez gerçekten...
Ben katilmiyorum bu goruse. Bence bu kitaplar gulme garantili. Ben cok ilginc buluyorum. Okumakta fayda var :)
Harun Yahya isimiyle yazan Adnan Oktar'ın kitaplarını da okumayın, kesinlikle beş para etmez kitaplar, heryerde karşınıza çıkar zaten bu adamın kitapları... internette de dağıtılıyor bu kitaplar... indirdiğinizi değmez gerçekten...
ben de katılmıyorum ... harun yahyanın kitaplarını beleş ble dağıtıyorlar ben bi tane aldım arabaya koydum ... dağa pikniğe gittik sıçasım geldi ... o kitap olmasa yanmıştım ... ama kağıtı biraz kaliteli ve sert :11:
OzBektasi 23.11.2005, 10:38 Merhabalar!
Sevgili "izmirksk" Ahmed Hulusi'den bahs etmissin. Fakiyr'e göre Ahmed Hulusi'yi Fethullah Gülen gibi bir Seriat'ci ve "Adnan Hoca" ile es degerinde tutarcasina okumamayi tavsiye etmen dogru birsey degil!
Sen hangi tavsiye edecegin güzel kitaplari biliyorsun?
Saygilarimla!
@thosun:
dağa pikniğe gittik sıçasım geldi
Simdi bizlerde mi gülelim?
ben de katılmıyorum ... harun yahyanın kitaplarını beleş ble dağıtıyorlar ben bi tane aldım arabaya koydum ... dağa pikniğe gittik sıçasım geldi ... o kitap olmasa yanmıştım ... ama kağıtı biraz kaliteli ve sert :11:
Pek uygun ve yakışık olmadığı farkediliyor.
Munzur62 23.11.2005, 12:15 ben üniversitedeyken Fetullah Gülen'in grubuna bağlı olan bir yurtta değer verdiğim tesettürlü arkadaşlarımla birlikte sohbetlerine katıldım. orada dolaylı olarak alevilikle ilgili yazıların okunmamasını tavsiye ettiler. eğer orada sesimi çıkarsaydım konuyu saptırabilirlerdi. çünkü karalama direkt değil üstünkörüydü.
şimdi ise izmirksk arkadaşımız onların yazımış olduğu kitapları okumamamızı tavsiye ediyor. sağol teşekkür ederiz de onların yaptığı karalamayı biz yapmıyor olmuyomuyuz. bizim onlardan farkımız kalmıyor böyle yaparsak.
sen bize okunabilecek kitapları söyle bence ve bu konuda özbektaşıye katılıyorum.
halkımız zaten neyin kötü neyin yanlış biliyor.
sevgili canlar bu kişi kimki ambargo koyuor kitap ve yazarlara bunları okuyun bunları okumayın diyor biz onların görüşlerini okumadan nasıl onları degerlendirecegiz biz nasıl demokrat insanlarız bu bence onlara karşı ön yargılı olmaktır.
bu hiçbir düşünce sistemine yakışmaz ...
Alevimen 23.11.2005, 17:24 sevgili canlar bu kişi kimki ambargo koyuor kitap ve yazarlara bunları okuyun bunları okumayın diyor biz onların görüşlerini okumadan nasıl onları degerlendirecegiz biz nasıl demokrat insanlarız bu bence onlara karşı ön yargılı olmaktır.
bu hiçbir düşünce sistemine yakışmaz ...
topiği açan izmirksk yazısındada özel olarak belirtmiş ve 'BENCE' demiş, kendi tecrübelerine göre bize bir tavsiyede bulunmuştur ve bu tavsiye bana şahsen faydalı olmuştur. ayrıca çok relatif yazıyoruz daha sabit fikirler olursa herkez için daha faydalı olacağını tahmin ediyorum.
izmirksk 23.11.2005, 20:59 arkadaşlar yazılanları okudum ve üzüldüm.
bana, sende kitap tavsiye et diyen arkadaşlar sanırım forumu takip etmiyorlar
kitap tavsiyeleri için ayrı bir başlıklar açmış ve bir çok kitabı tavsiye etmiştim.
bu kadar arkadaşın bunları görmemesi ilginç.
bir diğer noktada şu.ben bu kitapları defalarca okudum ve zaman kaybı olduğunu düşündüğüm için bunları okumayın, zamanınıza yazık ,vaktinize yazık demek istedim.isterseniz okuyuun ama elinize bir şey geçmez inanın ki geçmeyecek çünkü ben bunlar ve bunlar gibi bir çok kitabın zaman kaybı olduğunu düşündüğüm için okumayın dedim.
ben çok zaman kaybı yaşadım siz bunlarla vakit kaybetmeyin dedim.
bunlar yerine matematik okuyun ,fizik okuyun, felsefe okuyun.... yani hayatı gerçekten anlamanızı sağlayacak yayınlar okuyun .
ama sonuçta karar sizin asla ambargo düşünülemez buna hakkım elbette yok.dünyada kimsenin böyle bir hakkı yoktur ve olmamalıdır.
dionysos 24.11.2005, 21:33 bence mantıklı bir başlık olmuş, okuyunca bir şey kazandırmayacak kitapları burada toplarız işte... ambargo olayına gelince kimse söz konusu kitapları yasaklamıyor yada toplatmıyor, isteyen gider alır okur... sonra da "yaa forumda yazan arkadaş haklıymış, deli zırvasıymış bu kitap" der... yok demez ise gelir burda eleştirir "okudum süper kitapmış, şunları şunları öğrendim niye bu kitabı okumayın diyorsunuz" der...
hadi o zaman gidin harun yahya kitapları okuyun, bilginiz artsın, alın link de benden olsun... hayata bakışımızı değiştirecek eserler"miş", öyle diyor sapık Adnan Efendi;
http://www.harunyahya.org/html/m_book_index.htm
arkadaşlar yazılanları okudum ve üzüldüm.
sIkma sen canini senin bu bolume neden acdigini anlayanlar ve sana hak verenler var.
dionysos arkadasin dedigi gibi bu bolume uyeler okuyup beyenmedikleri kitaplari yazsinlar.
Munzur62 25.11.2005, 10:20 izmirksk arkadaşım muhalefet olsun diye değil, açıklama gereği duyguğum konular yüzünden yazıyorum. benim anlatma çalıştığım; bizlerde onların yaptığı gibi kitaplarını karalamaya çalışıyoruz. sence onların alçaldığı gibi bizde alçalmış olmuyormuyuz? tamam fikirlerini beyan edebilirsin "okumayın zaman kaybı" diyebilirsin hatta bunun için çok teşekkür ederiz ama alevi olupta o adamların kitaplarını okuyan kaç kişi vardır sence? hem okusalar bile bilgi almak iiçin değil eleştirmek içindir.
(not: bu arada ben yeni üye kaydı yaptırdığım ve nete fazla giremediğim için eski yazılan formları okuyamıyorum. bu yüzden kitap tavsiyesi yaptığın yazıyı okumadım değil okuyamadım. bundan dolayı özür dilerim.)
izmirksk 25.11.2005, 10:30 sevgili munzur62
sanırım yanlış anlama var. ben onlar sünni olduğu için okumayın demiyorum.yazılanların sizlerin günlük yaşantısına çok fazla katkısı olmadığına inandığım için söylüyorum.
mesela ben,ilahiyatçı sünni yazar/akademisyen hüseyin atay ın kitaplarını(kurana göre araştırmalar serisini) arkadaşlara tavsiye etmiştim.
ben kitabı yazanın alevi-sünni-müslüman-hristiyan-budist ...olmasına bakmam.
bu kitap benim ne işime yarar,gündelik sorunlarda çözüm üretebilir miyim,hangi derdime deva olur yada hoşça vakit geçirip hayata dair yeni yaklaşımlar öğrenebilirmiyim ..gibi kaygılar taşırım ve olması gerekende budur.
yoksa sağcı-solcu ,alevi-sünni olması değil benim için önemli olan.
fakat sizin verdiğiniz örnek bambaşka.sırf alevi yada solcu olduğu için birileri okunmasın demişlerse o kişiler yanlış yapmışlardır.benim konumum ve yapmaya çalıştığım çok çok farklı
Munzur62 25.11.2005, 11:13 sevgili izmirksk
okumamamız için tavsiye ettiğin kitapların hepsi dini ve sağ kesimin kitapları. özellikle fetullah günel deyince aklıma üniversitedeki o sohbet geldi. orada da bizimle ilgili yazıların okunmaması tavsiye edildi. şimdi de sen sağ kesmin kitaplarını okumayın diyorsun. bu nedenle sağcıların ve solcuların yazmış oldukları kitaplara verdiğin önemi eğer ben yanlış anlıyorsam kusura bakma.
izmirksk 25.11.2005, 11:59 sevgili izmirksk
okumamamız için tavsiye ettiğin kitapların hepsi dini ve sağ kesimin kitapları. .
ali şeriati de hüseyin atay da dini kesimden.üstelik hüseyin atay sünni.ali şeriati ise şii.
hiç çekinmeden tavsiye ediyorum.demekki dini-dini olmayan kaygılar gütmüyorum
mesela max planck muhafazakar bir fizikçi idi.ama fiziğe katkıları olmuştur ve kendisini rahmetle anarım, fizikle ilgilenen herkesede tavsiye ederim.
izmirksk 25.04.2006, 21:30 yazdıklarımın arkasındayım ama konu başlığındaki (!!!!)ifadesi biraz ters gibi ..
forum kuralalrına..
o yüzden kazana atıyorum
ama yazdıklarımın arkasındayım
|