Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyede Alevileri en çok hangisi etkiledi ?

ErDaL24
07.08.2006, 13:18
bunalrın hespi bizi derinden etkiledi ama en çok hangisi bagırımızı yaktı.

gazi mahhallesi olayları
sivas katliamı
çorum olayları
maraş olayları
dersim isyanı
yavuz'un soykırımı
pirsultan abdal ın idamı

Gannush
07.08.2006, 13:30
Yavuz'un Alevi katli...

ErDaL24
07.08.2006, 13:32
ben bunu anket yapacaktım ama başaramadım moderatör arkadaşlar yadımcı olursa sevinirim.

Serkan_Devrim
07.08.2006, 13:43
gazi mahhallesi olayları
sivas katliamı
çorum olayları
maraş olayları
dersim isyanı
kanuni'nin soykırımı
pirsultan abdal ın idamı

Naci
07.08.2006, 13:45
Kanuni 'nin soykırım yaptığını duymadım, herhalde yavuz yazacaktın. Hepsi etkiledi, bunlar ve bunların yanında bir çok olay

Şoreş
07.08.2006, 13:59
Koçgiri Katliamını unutmayalım. 1921.
Ayrıca Malayta olaylarda var.

Kanuni 'nin soykırım yaptığını duymadım, herhalde yavuz yazacaktın. Hepsi etkiledi, bunlar ve bunların yanında bir çok olay

Abican sanırım Kanunininde Yavuzdan farkı yokmuş.Ebussuud Efendi varya hani şu camiilerde bizim hakkımızda vaaz verdiren adam.Oda sanırım kanuninin adamlarındandı.:bitmisbu:

gamze...
07.08.2006, 14:26
benım cevremdekı ınsan ları en cok etkıleyen olay çorum olayları koyumuze ne zaman gıtsek coruma gelınce arabadakı herkes once dua eder sonra goz yaslarını tutamaz hala ılk gunku kadar taze acılarımız:(

eylüleren
07.08.2006, 14:30
bence bu saydığın katliamların hepsi çok kötü bir şekilde etkilemiştir.bu daha zarar verdi yada diğeri şeklinde bir ayrım bana saçma geliyor.bu arada biride oraya hepsi şeklinde bir seçenek eklense daha iyi olur.

eflatun
07.08.2006, 16:17
aslında kendi memleketim olduğu ve olaylar olduğunda sivasta olduğum için en çok sivas katliamından etkilendim . ama diğerleride onun kadar yaralar yüreğimi.keşke bu kadar vahşi acımasız insanlar olmasaydı ve biz bu acıları yaşamasaydık:(

Hseçgin
07.08.2006, 23:18
Oylamanın başlığına bakarak oy verdim ama içim kanayarak Çünkü gazi mahhallesi olayları, sivas katliamı, çorum olayları, maraş olayları, dersim isyanı,
Yavuz'un soykırımı, pirsultan abdal ın idamı ve de niceleri Anadolu topraklarında ne kadar zulme baskıya ve de katliama maruz kaldık.
Ama yine de zalime başeğmedik eğmeyeceğiz...

ulalıgenç
07.08.2006, 23:27
gazi mahhallesi olayları
sivas katliamı
çorum olayları
maraş olayları
dersim isyanı
Yavuz'un soykırımı
pirsultan abdal ın idamı
Hepsi

Bir Zeynep
07.08.2006, 23:29
hepside cok kötü, allah bi daha bize böyle bi aci yasatmasin insallah.
yezide lanet olsun.
saygilar.

peri
08.08.2006, 20:16
Koçgiri Katliamını unutmayalım. 1921.
Ayrıca Malayta olaylarda var.:bitmisbu:

anket farklı olmuş canlar ama hepsi için ayrı ayrı içimiz yandı ve hala ateşini sönmedi ve sönmeyecek soreşin aklına gelenler ve daha niceleriii.
birbirinden ayırmak ne mümkün.
bi sivaslı olarak tabi bizi bizim içimizdeki vicdansız, insanız diye dolaşan afedersiniz ama hayvanların diri diri yaktıkları 37 canımızın beni daha da üzdüğünü söleyebilirim..:sad:
saygılar

izmirksk
08.08.2006, 20:21
sanırım maraş katliamı...ölü sayısı çok..ve öldürülenlerin gözleri oyuluyor,bebekler katlediliyor..yani bir savaşta kadınlara ve çocuklara dokunulmaz ama orada çocuk kadın demeden hepsi delik deşik edilmiş...
bu katliam dünya tarihindede yerini alabilir....

can85
08.08.2006, 20:40
evetankete katıldım hangisi daha çok etkiledi dersen aşağıdakiler hepsi eşit ve aynı seviyede ama sivas ve gazi daha bugün gibi tazeliğini koruyor..tabii ki ötekilerde çok derin acılarımız..

gazi mahhallesi olayları
sivas katliamı
çorum olayları
maraş olayları
dersim isyanı
yavuzun katliamı
pirsultan abdal ın idamı

puduhepa
08.08.2006, 23:47
yavuzla başlamış ve en derini en vahşicesi Sivas,her insanın ölümü ayrı bir yaradır yüreklerde...ülkemiz özelinde tüm dünya halkları için barış diliyorum

trabzonlu
08.08.2006, 23:51
hepsi desem kabul olur mu?ama önemli olan etkilemesi degil ders alınması degilmi?

Nesimi
08.08.2006, 23:57
Sivas katliamı ve gazi olayları ancak bunlardan Sivas katliamının etkisi çok büyük oldu. Aleviler madımak faciasından sonra örgütlenme gereği duydular kendilerini ifade etmeleri gerektiğini anladılar. Ankarada Sivas şehitlerinin cenazesine 500bin civarı insan katıldı bu Türkiyede 1 mayıs 1977den sonraki en önemli mitingdir.

Gazi olaylarında Aleviler İstanbulun dörtbir yanından Gazi mahallesine akın ettiler. Aynı durum Güner ümit olayındada gerçekleşti. Güner Ümit yaptığı terbiyesizlik sonrası binlerce Alevi genç, Kadın, Erkek Star TV binasını bastılar üstelik örgütlü bir biçimde olmadı bu oraya gidip tepki gösterme gereği duyuldu burjuva komedyeni güner ümidin karşısına binlerce Alevi dikilince, Faşistler anladılar Alevilerin artık eskisi gibi sessiz, sönük örgütsüz olmadıklarını. Daha da örgütlenmeliyiz.
Aslında Dersim tertelesi de Özellikle Dersim Alevileri için bir milat olmuştur. onbinlerce insan bebek,çoluk,çocuk öldürüldü 1938de. Çorumdaki insana Çorumdaki Faşist katillerin yaptıkları, Maraştakilere, üç hilal bayraklı faşistlerin yaptıkları, Dersimliyede Faşistlerin Dersimde yaptıkları büyük bir acı yaratır. Sonuç olarak Katliamcı zihniyeti olan bir kesim var ve bu kesime karşı örgütlü olmak yapmamız gereken bir şey.

Şoreş
09.08.2006, 00:06
Hepsi etkilemiştir tabikide.
Sivas Cumhuriyet Tarihine gene yobazlar tarafından bırakılmış kara bir lekedir ve Alevilere olan kinin, nefretin Sivas Madımakta kusulmasıdır.Ama bunlar bizi daha da güçlendirdi.Buda açık bir şekilde görülmektedir.
Sivas gencecik insanların, aydınların, yazarların ve şairlerin, müzisyenlerin ve semahçıların öldürüldüğü, yakıldığı, yakın zamanımızın büyük felaketlerindendir.Bu tip felaketler hep bizim başımıza gelmiştir Anadolu Topraklarında olduğumuzdan beri.Kimse soykırım diye inlemesin.En büyük kırımları biz Aleviler çektik.Dersimde, Koçgiride, kısacası Anadoluda.

Maraş, Malatya ve Çorum olayları başladı, Alevi evler günler öncesinde işaretlendi.Katliamların başladığı günler saçmalarla, bıçak ve satırlarla, piriketlerle, taşlarla, sopalarla Aleviler kovalandı ve katledildi.Bir anne yavrusunu evinin bodrumunda kazanın içinde ölü olarak buldu.Bir babanın eline seneler sonra Çorumda yitirdiği oğlunun kemikleri poşet içinde verildi.Maraşta hamile esma faşolar tarafından kovalandı, bebeğide öldü kendiside.
Çorumda 2 bacı bağ evine kapatıldı.Namuslarına leke sürüldü.Gençler tren raylarında, inşaat bodrumlarında, fabrikalarda kalleşce vuruldu.Satırları indirdiler başımıza, tüfeklerle girdiler evlerimize.Tanıdığımın annesi ve 2 abisi öldürüldü, ufacık kardeşi beşiğinde pencereden atıldı.

Kaldı geriye gözü yaşlı analar, babalar, çocuklar.Sonra darbe yapıldı.Ama nasıl bir darbeyse bu, suçsuz olanlar suçlu oldu.Bayram edenler ise cennetten medet uman, azgın ! Çember sakallı ! Cahil Örümcek kafalı Cumhuriyet Düşmanları oldu. !

Bu katliamlar Cumhuriyete kara bir lekedir.Atatürk için kendini yırtan (Sözde sevgi ) kafatasçıları ! bu katliamlarla övünürken, bu Tarihin gerçeğinden habersin boş beyinler ! bunun Atalarının Cumhuriyetine kara bir leke olduğunu bilemeden !, Koministleri yok ettik dediler.. !

Övünün geçmişinizle ama oturup sızım sızım ağlayın! Cumhuriyetin mihenk taşları olan Alevileri, Anadolunun gerçek sahibi Alevileri gene yok edemediniz..
Dedeniz Yavuz bitiremedi siz 3 - 5 boş beyin mi bitirecek!!

new_gree
09.08.2006, 00:11
Sanirim bu tur bir oylamaya gerek duyan tek toplum Alevilerdir. Alevilerin yasadiklari gercek bir huzun oykusudur. Tarihin her doneminde eziyet gormuslerdir. Gerceklerin soylenmesinin faturasinin bu denli agir olmasi inanilmaz bir gercektir. Tarihi boyunca yakilan bir toplum bugun hala ayakta ve birliktedir. Gercekten de Gerceklerin Demine Hu!

Sayin Kizilkiliseye forum icin tesekkurler.

sıra neferi
09.08.2006, 00:17
hepsi desem kabul olur mu?ama önemli olan etkilemesi degil ders alınması degilmi?

biz neden ders alacağız ki bizim yapacak bişeyimiz varsa o da bu günleri bizlere yaşatanlara derslerini vermek olacak...

h.ismail tut
09.08.2006, 00:20
arkadaşlar bu katliamların hepsi bizi derinden sarsan olaylar bu katliamlara bin kere hatta onbinkere hatta yüzbinkere nalet okuyorum. bunun yanında 19 aralık 2000 hayata dönüş (bana göre hayatı bitirme yakma kurşunlama ) operasyonu nuda hafızalarımızdan da silmemiz gerekir diye düşünüyorum sevgili dostlar. hernekadar alevi ligi hedef almasada...

Canan58
09.08.2006, 00:25
Benim için hepsi birbirinden acı ...:bitmisbu: :bitmisbu: :bitmisbu:
Tek tek seçmek bence yanlış olur tüm bu olaylar hepsi içimde bir yara

AleviGenç
09.08.2006, 00:29
Dikkatinizi çekerim Anadolunun yarısı Aleviyken yavuzun katliyanımdan sonra azınlık olmuş Aleviler.Demekki Aleviliği ve Anadoludaki Alevileri yavuzun katliamı olmuş.Tam rakamı bilmiyorum 40 bin Alevi kadledilmiş.Demekki o zamanda Anadolunun nufusu 1 milyon cıvarındaymış.
Osmanlı ve Sunni Kürtlerin Alevi kadliamı.

gelawej
11.08.2006, 23:48
gazi mahhallesi olayları
sivas katliamı
çorum olayları
maraş olayları
dersim isyanı
Yavuz'un soykırımı
pirsultan abdal ın idamı

Osmanlı padişahlarının alevileri "ışık taifeleri" diye adlandırarak, "oruç tutmayan, namaz kılmayan bu aşağılıkları, bu sapkın insanları yokedin, sürün buralardan diyen padişahları da unutmayalım arkadaşlar.. Aslında sadece Türkiyede değil, tüm dünyada ve bütün zamanlarda gerek hristiyan olsun, gerek yahudi olsun gerekse müslüman olsun aleviler her kesimden zarar görmüştür.
Size çok basit bir örnek vereceğim arkadaşlar, ben bir kamu kurumunda görev yapmakta olduğum bir ramazan ayında (refah-yol döneminde) herkes saat 4 den sonra evlerine gönderiliyordu. Ben oruç tutmadığım için bana izin verilmiyordu ve ben saat 6 yı geçene kadar işyerinde kalıyordum ve sürekli kontrol ediliyordum. Ve ben bir bayanım arkadaşlar.. bu basit insanlara hiç bir zaman boyun eğmedim... Ben aleviyim ve inancımı açıkça yaşadım yaşıyorum.
saygılar..

agareiş
13.08.2006, 15:00
tabiki hepside bizleri derinden etkileyen olaylar.fakat gazi mah ve sivas olayları yakın zaman iiçinde cereyan etti.oyüzden bunlar hafızadan asla silinmez.

canugur
13.08.2006, 15:05
Acinin, zulümün daha büyügü olmaz, hepsi birdir.

Sonucta insan cani söz konusudu.

son yaramiz Sivas´tir.

manifesto
13.08.2006, 15:34
"oruç tutmayan, namaz kılmayan bu aşağılıkları, bu sapkın insanları yokedin,
Yahu o kadar gayri müslim var..hiçbirisine namaz kılmadığı için birşey yapılmamış..alevilere mi yapılmış..
Bırakın gerçekleri yazın şurada da bizler de bilelim..neymiş..
Sünni katliamıymış..Sünniler bugüne kadar kimi katletmişlerde alevileri de katletsin...
Şah İsmail ile işbirliği yapıp devletin bekası ile oynayanlara gül dağıtılacak değildi heralde..Bugün bir başbakanın evladı dahi vatanına ihanet etse cezasız kalır mı?...Belki bu olaylar esnasında masum insanlar da ölmüşdür..
Ama sırf alevi olduğu için bir insan öldürülmemişdir..

AleviGenç
13.08.2006, 15:55
Yahu o kadar gayri müslim var..hiçbirisine namaz kılmadığı için birşey yapılmamış..alevilere mi yapılmış..
Sünni katliamıymış..Sünniler bugüne kadar kimi katletmişlerde alevileri de katletsin...
Şah İsmail ile işbirliği yapıp devletin bekası ile oynayanlara gül dağıtılacak değildi heralde..Bugün bir başbakanın evladı dahi vatanına ihanet etse cezasız kalır mı?...Belki bu olaylar esnasında masum insanlar da ölmüşdür..

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=15285

Bu topikteki yazıları okursan anlarsın belki.

halitseyfi
24.08.2006, 02:00
sevgili manifesto
osmanlı gözlüğünü çıkartıp tarihe öyle bak. göreceksinki "devletin bekası" sadece kardeş katillerini koruyan bir düzmeceden başka birşey değildir.

Kardeş katileri alevi katliamlarınada "devletin bekası" teranesini kullanmalarını hiçte yadırgamadım.

çorumda alevileri "devletin bekası" için osmanlı katletti!!!!!!!!
maraşta;alevileri "devletin bekası" için osmanlı katletti !!!!!!!!!!!!
malatyada; alevileri "devletin bekası " için osmanlı katletti !!!!!!!!!!!!!!!
sivasta; alevileri "devletin bekası" için osmanlı katletti !!!!!!!!!!!!!!!

tabi bunları dışarıdan hıristiyanları getirip yaptı!!!!!!!!!!

haaaaaaa birde içeriden alevileri, alevileri katletmesi çin kullandı

haşa sünniler hiçmi hiç alevileri katletmedi
ne diyeyim manifesto SEN HAKLISIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ŞİMDİ TAM GERÇEK OLDU MU? manifesto

birde ihanet var manifesto
aleviler asla ihanet içinde olmadı.

ama şöyle bir aynaya bak eminimki orada kendine, kendi mantığına,kendi düşüncelerine bile ihanet etmekte olan birini göreceksin.

cagdascetin
24.08.2006, 03:45

Sn.Manifesto bizler hiç bir zaman için zulme , haksızlığa karşı susmadık.Susmadığımız içinde devamlı yok edilmeye çalışıldık."Aleviler Osmanlı döneminde ayaklandı."Aleviler zulme ve haksızlığa karşı devamlı ayaklandı.Osmanlı Dev.'nin illere atadığı valiler ve Osmanlı yönetimi haksızlık yapmadımı.Doğuda haksız yere alınan vergiler.Zenginleri koruyup fakirlerin yok sayılması.Kendi Türk halkını atıp Ermenileri,Rumları İngilizleri Fransızları bağrına basan Osmanlı değilmiydi?Şah İsmail'den Osmanlı devletin haksızlığına karşı yardım isteniliyor.Sizin şu anlattığınız şeye ancak tarihteki gerçekleri göremeyen ve tarihe MEB saçmalaması osmanlı tutuculuğuyla yaklaşan birinin böyle demesi normal.Niyeyse o olaylar Esnasında Binlerce Alevili ölüyor.

Madımak Otelinde içerde yanan canları kurtarmak yerine;Bir valinin arayıpta içerde bizim insanımız varmı diye sorması acaba suç değilmidir.8 Saat boyunca içerde yananların kurtarılması suç değildir.Değilmi?

Bügün başbakanın oğlunn Türkiye'ye bişey yapması gerekmez.Kendisi zaten yeterince satıyor ülkeyi.Aynı Osmanlı gibi.

İlk önce Tarihin gerçeklerinin farkını varın ve olaylara MEB saçmalası kitaplardan okunmuş yazılardan kurtulun.

Konuya dönecek olursakki.Şahsen Benim aileimi en çok etkileyen Maraş'tı.Çünkü bizim aslımız herşeyimiz oraya dayanır.Beniyse ençok etkileyen hepsidir.Kalbimizden demet demet güller koparıldı.Cahilce.

Ama asla ölmedik bir gittik bin geldik.Bin gideriz,yüz bin geliriz.Zannetmeyinki onlar öldü.Onların hepsi bizim yüreğimizde,Sevgileriyle.Beynimizde düşünceleriyle Yaşıyorlar.

sevket
24.08.2006, 05:56
tabiki sivas.sevazli oldugum icin demiyorum.orda sazimizi ve sozumuzu susturmak istediler .enbuyuk gucumuz

cigdem2006
25.08.2006, 11:21
bu katliamların hepsi biz alevilerde birdaha kapanmayacak derin yaralar açmıştır. en yakın zamanda sivas katliamı olduğu için ve tvlerde canlı olarak seyrettiğimden her aklıma geldiğinde tüylerim diken diken olur. o masum 37canın diri diri yanmasını, yakanların zafer çığlıklarını, gökyüzüne uzanan alevleri ömrüm boyunca unutmayacağım.
canlarımızı katledenlere, o zalimlerle aynı düşüncede olanlara lanet olsun.

selva
25.08.2006, 11:36
ben oy kullanmıyacam çünkü hiç birini birbirinden ayıramıyorum.hepsi içimizde ayrı bir acı.birini diğerinden ayıramıyorum.tabiki her olay o yörede yaşıyan canlar için ayrı bir sızı.inşallah hiç bir halk bu acıları bir daha yaşamaz

cem1507
25.08.2006, 19:44
Slm Canlar

Kusura bakmayin ama bu anketi cok sacma buluyorum.
Nedenide su...

...Bu yazilanlarda hepimiz bizim canlarimizi kaybettik.
Simdi burda hangi yemegi daha cok seviyorsun gibi oldu.
Bunun kiyasi olmaz diye düsünüyorum. Böyle sacmalik olmaz.
Insanlarimizi daha ileriye götürecek anketler yapsak, hepimiz faydalaniriz.

Manifesto sen önce tarihlen ilgilen ondan sonra görüsünü aktarirsin.
Bi kac ayini alir ama bosver, deger. Ben sabirli insanimdir. Beklerim.

Ugur Mumcu ne demis; Bilgisi olmayan görüsüde olmaz.

Sen yanliz bizi sinirlendirmek icin böyle zevzek konusmalarda bulunuyorsun. Baska birsey degil.
Azicik tarih okusaydin kim nerde ne zaman yanliz ALEVI oldugu icin öldürüldügünü görürdün.
Misal Sivas videolari internette izlersin, gercekleri görmek istiyorsan.

Hem senin dedigin adaletli devlet... Yilmaz Güneyi, Nazim Hikmeti ve baska Aydinlari türk vatandasliga kabul etmezken. Allahin brezilyasini türk milli takimda oynatmasini biliyor. Basina tac etmesi biliyor. Ben böyle devletin icine......

Ask Ile

deniz778
26.08.2006, 01:39
erdal arkadaşım böyle bir anketi doğru bulmuyorum.. bir can yada bin can hepsi şüphesiz çok derin yaralar verdi.. bu anketle hangisinin oranını merak ediyorsun,böyle insanlık dışı birçok olayın derecesi yoktur.bu arada biliyorsundur ki hala devam eden katliamlar ve baskılar var. maalesef

KomünistAlevi
26.08.2006, 01:50
Slm Canlar

Kusura bakmayin ama bu anketi cok sacma buluyorum.
Nedenide su...

...Bu yazilanlarda hepimiz bizim canlarimizi kaybettik.
Simdi burda hangi yemegi daha cok seviyorsun gibi oldu.
Bunun kiyasi olmaz diye düsünüyorum. Böyle sacmalik olmaz.
Insanlarimizi daha ileriye götürecek anketler yapsak, hepimiz faydalaniriz.

Manifesto sen önce tarihlen ilgilen ondan sonra görüsünü aktarirsin.
Bi kac ayini alir ama bosver, deger. Ben sabirli insanimdir. Beklerim.

Ugur Mumcu ne demis; Bilgisi olmayan görüsüde olmaz.

Sen yanliz bizi sinirlendirmek icin böyle zevzek konusmalarda bulunuyorsun. Baska birsey degil.
Azicik tarih okusaydin kim nerde ne zaman yanliz ALEVI oldugu icin öldürüldügünü görürdün.
Misal Sivas videolari internette izlersin, gercekleri görmek istiyorsan.

Hem senin dedigin adaletli devlet... Yilmaz Güneyi, Nazim Hikmeti ve baska Aydinlari türk vatandasliga kabul etmezken. Allahin brezilyasini türk milli takimda oynatmasini biliyor. Basina tac etmesi biliyor. Ben böyle devletin icine......

Ask Ile
Sayın Cem yoldaş abi...
Bravo abi bu konuyada en güzel cevap böyle verilirdi...Yazdığın her kelime en doğrusu abi..Katliamlardan tut manifesto denilen adama verdiğin cevapa,Nazımlara kadar en güzelini yazmışsın...
Sevgiler...

cem1507
26.08.2006, 02:36
Sayın Cem yoldaş abi...
Bravo abi bu konuyada en güzel cevap böyle verilirdi...Yazdığın her kelime en doğrusu abi..Katliamlardan tut manifesto denilen adama verdiğin cevapa,Nazımlara kadar en güzelini yazmışsın...
Sevgiler...

Merhaba Yoldasim

Görüslerin icin tesekkür ederim. Genc yasina ragmen Aleviligi ögrenmek istemende beni cok mutlu etti. Devamini diliyorum...

Ask Ile

Ali_Yolcusu
26.08.2006, 02:39
bence yavuzun yapmış olduğu soykırımdır.

AleviGenç
26.08.2006, 03:18
Yavuzun yaptığı soykırım...

Anadoluda neredeyse %50 olan Alevi toplumu yavuzun kadliamından sonra neredeyse yarıdan daha aşşağa inmiştir..

ErDaL24
26.08.2006, 14:53
degerli canllar ben bunu gayet bilinçli bir şekilde açtım ve şunu görmek istddim geçmişimizte mi yaşıyoruz bir şeyleri savunurken yakın geçmişi öne sürüyoruz bunun için ankete bilerek hespi seçenegini koymadım.
saygılar.

Aydın.
26.08.2006, 21:01
degerli canllar ben bunu gayet bilinçli bir şekilde açtım ve şunu görmek istddim geçmişimizte mi yaşıyoruz bir şeyleri savunurken yakın geçmişi öne sürüyoruz bunun için ankete bilerek hespi seçenegini koymadım.
saygılar.

gecmis artık geride kaldı erdalım biz geleceğimize bakalım gelecekte nelerle karsılasacaz yolumuzu savunabilecekmiyiz tabiki gecmiş unutulmaz o zamanki acılarımızda kendimize herzaman bir pay cıkarıp daha dikatli davranmalıyız...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
yavuz selimin ve sivasın katliamları havızalardan silinemez o acı yüreğimize işledi bizim...

tanocan_
27.08.2006, 00:34
kesinlikle hepsi cok kötü olaylar ve hapside bizi etkiledi ama bizi birbirimize daha çok bağladığını düşünüyorum ama en çok sivas katliamı

AleviGenç
27.08.2006, 00:40
kesinlikle hepsi cok kötü olaylar ve hapside bizi etkiledi ama bizi birbirimize daha çok bağladığını düşünüyorum ama en çok sivas katliamı

Hepside çok kötü allah bidaha göstermesin...
Allah Alevileri Korusun...

Özgür-Taylan
03.09.2006, 18:27
hepsi bizler için aci ve matem günüdür, ama Sivas olaylari insanin içini param parça eden olaydi benim için... su sivasin elinde sazim çalinmaz, güllerim yandi yüregim dayanmaz !!!

poyrazz
15.09.2006, 01:13
Hepsi seçenegi olmalıydı bence..Sevgilerimle..

HoZaTLi_62
23.09.2006, 19:43
hepside etkiledi ve hala devam eden devletin uyguladığı asimile programı

ThassosIsland
23.09.2006, 20:01
Arkadaslar Aleviler en kötu olayları Yavuz Sultan Selım zamanında yasamıstır katlıamlar surgunler hemde yıllarca..

evet dıgerlerıde acı olaylardır ama en acısı Yavuz dönemdıır..
Alevilir daglara taslara surulmus bosaltıkları yerlere ıse Iraktan getirilen şafi Kürtler yerlestırılmıstır..

Çok "Can" kaybettik..

KomünistAlevi
23.09.2006, 21:23
''Bismişah-Allah-Allah''

Kahrolsun Faşistler...

Maraş Katliamı: MHP 'li Faşistler

Çorum Katliamı: MHP 'li Faşistler,ve MSP liler(Milli Selamet Partisi)Bugünkü Saadet Partisi ve AK Partili uzantıları...

Gazi Katliamı: MHP 'li Faşist polisler ve Devletin MHP'li kahvehaneyi tarayan Faşistleri,

Yavuz Sultan'ın yaptığı katliam: Bugünkü Faşistlerin büyük bir sevgiyle savundukları ve söz söylettirmedikleri Sünni İslamcı ve Soykırımcı bir Devlet...Ve bizi katleden yobazların ve Milliyetçi ırkçı Faşistlerin çok sevdiği bir devlet...Cumhuriyet zamanında bu Devleti ve Önderleri savunan gericiler ve Faşistlerde diğer katliamları devam ettirdiler...

Sivas Katliamı: Dinci yobaz Faşistlerin gerçekleştirdiği katliam...Otelin önünde Bozkurt işaretleri ile Cihad işaretleri yapanlar aynı saflardaydı...İndirin Sivas Videolarını görün...Mahkeme salonlarındada bozkurt işaretleri ile Cihad işaretleri yapanlar aynı sanık ve Avukat sandalyesinde otruyordu...

Pir Sultan idamı: Bugünkü Faşistlerin toz kondurmadıkları Osmanlı yine katlettti...

Kahrolsun Faşizm....Faşizme Karşı omuz omuza...Komünist Kızılbaşlara ölüm diyen zihniyet halen daha zamanımızda devam etmektedir...(Maraşta,Çorumda söylenen sloganlar)
Dinsiz Kızılbaşlar diyenler halen daha zamanımızda bulunmaktadır...Maraş'ta ,Çorum'da ,Malatya'da Yaşasın Başbuğ Türkeş diyip sonrada Alevi katleden zihniyet halen daha bu zamanda devam etmektedir....1 Kızılbaş Alevi öldüren Cennetlik diyen yobaz hocalar halen bu zamanda devam etmektedir...

Benim Davam Eder Maraş'ta
Benim Davam Duman tüter Sivas'ta
Benim Davam Ehlibeyt hep yasta:mad:

Saygılar...

funky
26.09.2006, 18:07
bence sivas bir simge oldu dolayısıyla da akıllarda kalan belli başlı alegori de o ama yavuz katliamı,dersim isyanı ,maraş,gazi çorum da unutulamaz ...

dede_27
26.09.2006, 18:29
Hepsi etkiledi...Sadece o bu şu değil...Hepsi.....ve daha binlercesi...

gunes_87
03.10.2006, 14:15
arkadaşımızın dediği gibi hepsi etkiledi fakat sivas katliamı dahada etkiledi belki orda yitirdiğimiz değerler belkide başka bi sebepten dolayı daha bi etkilendik diye düşünüyorum...Hepsi etkiledi...Sadece o bu şu değil...Hepsi.....ve daha binlercesi...

elaaa
06.10.2006, 09:52
beni en cok gazi olayları etkiledi yakınında olmam buna buyuk etkendi
sivas katliamı
corum olayları

HoZaTLi_62
10.10.2006, 00:11
burda olmayan bir çok olay var hepsi etkiledi.

Piro019
10.10.2006, 15:54
bence hepsi

opis-01
10.10.2006, 16:01
hepsi etkiledi ama bence sivas olayı büyük yankı uyandırdı canlarımızın hepsinin mekanı cennet olsun

bektaşi44
23.10.2006, 19:57
Yavuzun katliamı etkilemiştir çünkü o zaman 40 000 ölmeseydi şimdi türkiyedeki alevi nufusu yüzde elli daha fazla olurdu diger olaylar alevileri kendine getirmiştir.

Şoreş
23.10.2006, 20:22
Yavuzun katliamı etkilemiştir çünkü o zaman 40 000 ölmeseydi şimdi türkiyedeki alevi nufusu yüzde elli daha fazla olurdu diger olaylar alevileri kendine getirmiştir.

Yavuz'a kadar Anadolunun ezici çoğunluğu Alevilikti.. Sünnilik sadece İstanbul gibi şehirlerde vardı.. Halk Alevi, Devlet Sünni idi..

Çıkartılan Fermanlar ve Fetvalar,

Özellikle Doğu Anadoluda 300 Alevi Köyünün yok edilmesi,

Alevi olan Karadeniz Çepni Türkmenlerinin Sünnileştirilmesi,

Erzincan, Tunceli, Sivas, Çorum, Tokat, Yozgat yöresindeki baskılar ve katliamlar,

Giresun, Trabzon, Samsun gibi Karadeniz illerindeki Alevilere yapılan saldırılar,

Kahraman Maraş Ovasındaki Drejan gibi Aşiretlerin baskı ile Sünniliğe geçmesi,

Sünniliğe geçenlere ödül verilmesi,

Alevilerden ayrıca verdi alınması,

Bektaşi Babalarının sürgün edilmesi, katledilmesi,

Alevi / Bektaşi Tekkelerine, Nakşi Din adamlarının atanması ve Cami yapımı,

1600lü yıllarda Alevi olan İranda yapılan Alevi Katliamı,

İrana sokulan Molla Şia İmamlar,

Safevilerin 1600den sonra Alevilikten Şiiliğe geçiş yapması ve Aleviliğin yok edilmesi,

Halepte Yavuz tarafından katledilen 70.000 Arap Alevisi,

Büyük Şehirlerde yaşayan Bektaşi Cemaatinin Sünnileşmesi,

Doğu Anadoluda İdrisi Molla ve askerleri tarafından katledilen Aleviler,

Kuyucu Murat Paşanın katlettiği, kuyulara gömdüğü Aleviler...

İşte bunlar en büyük darbeler olmuştur...

alihaydar23
23.10.2006, 21:56
merhabalar arkadaslar...
Bu olayların hepsi tartışılmaz insanlık suçudur. beni en çok belkıde gördüğün yanı o zamanlar aklımın basımda olduğu sivas katlıyamı etkıledi.
Ama bir siteden okuduğum eskı bir gazete baslığında yazan "bu ev alevilerin eviydi biz yaktık " yazı oldu o olayı hatırlamıyorum ama alevi mezhebini seçmiş olduğu yada SEÇME HAKKINA DAHA SAHİP BİLE OLAMAYAN bebeklerin yakılması benim içimi çok yaktı.
ama hiç bir suç yoktur kı cezasız kalsın....
hayat sizinle olsun...

ONU®
23.10.2006, 22:03
Hepsinin üzerinde olumsuz etkiler bıraktığı âşikardır ama bu yolda mücadele eden onca aydınımızın yakıldığı Sivas Katliamı bence en çok iz bıranaıdır içimizde.

Şoreş
24.10.2006, 00:34
Hepsinin üzerinde olumsuz etkiler bıraktığı âşikardır ama bu yolda mücadele eden onca aydınımızın yakıldığı Sivas Katliamı bence en çok iz bıranaıdır içimizde.

Sivas Katliamı çok yakın bir tarihte olduğu için bizler çok etkilendik.. Orda 35 canımızın yakılması zaten insanlık dışı bir olaydır..

Biz herzaman insanlık dışı şeylere maruz kaldık...

Maraş kanı kazana akıtılan küçük Ali,

Maraşta beşiği ile camdan atılan bebecik,

Maraşta dövülen, öldürülen hamile Esma,

Maraşta gözleri oyulan Cennet Nine,

Maraşta '' Annen öldü '' diye köşeye kıstırılıp satır - Balta ile öldürülen İsmail,

Çorumda ölen oğlunun kemikleri bir poşetle kendisine doğru uzatılan bir amca,

Çorumda bağ evinde kötülük edilen analarımız,

Soyup sokaklarda gezdirilen kız kardeşlerimiz,

Malatyada Tren raylarında ölü bulunan Liseli genç,

Maraşta eşine gözleri önünde kötülük edilen bir adam,

Maraşta oğlu ile birlikte öldürülen bir adam,

Maraşta oğlu Aliyi bir kazanın içinde ölü bulan bir anne,

Maraşta Annesini ve Babasını evinin önünde yüzü parçalanmış, tanınmayacak halde bulan bir genç.....

İşte hepsi benim.. Bana yapıldı bunlar.. Bize yapıldı... Defalarca kesildik ! Defalarca yakıldık ! Defalarca horlandık.. ! Hepsi benim.. Ben yaşadım, biz yaşadık.. Bizden olmayan yaşamadı.. Kimse anlamaz ki bizim yaramızı.. Bilmezler ki... Biz can alamayız ki.. Sadece canımızı alırlar..:bitmisbu:

Şoreş
24.10.2006, 00:42
merhabalar arkadaslar...
Bu olayların hepsi tartışılmaz insanlık suçudur. beni en çok belkıde gördüğün yanı o zamanlar aklımın basımda olduğu sivas katlıyamı etkıledi.
Ama bir siteden okuduğum eskı bir gazete baslığında yazan "bu ev alevilerin eviydi biz yaktık " yazı oldu o olayı hatırlamıyorum ama alevi mezhebini seçmiş olduğu yada SEÇME HAKKINA DAHA SAHİP BİLE OLAMAYAN bebeklerin yakılması benim içimi çok yaktı.
ama hiç bir suç yoktur kı cezasız kalsın....
hayat sizinle olsun...

Ben Sivas Katliamının olduğu günü ufak olsam bile çok iyi hatırlıyorum..

Çocuktum..

Kuzenlerime oyun oynuyorduk..

Birden annemler TV karşısına koştular.

Biz olanların farkında değildik..

Ama birşeyin farkındaydım o yaşta...

'' Alevi olmak zor iş ''

Bana annem Alevi olduğumu çok ufakken Şah Kulu Cemevinde söylemişti.. Anlatırdı.. Onun dinlediği deyişlerle büyüdüm, anneannemn Aşure günleri ile büyüdüm... Ama o ufak yaşta bile biliyordum ki '' Aleviliğimi kimseye söylememem lazım''... Böyle düşünürdüm ufakken... Yanlız bir toplum olmak çok zor.. Ben bunun üzüntüsünü çok yaşadım, yaşamaktayım.Yani İnancın yüzünden horlanmak..

Özgür-Taylan
24.10.2006, 01:03
sore$ kardesim,

biz yalniz ve sahipsiz bir toplum degilizzzzzz
bu nasil bi sozzzzz!!!!!

pirsultan bizleri sevdigi için ASILDI
37 gulumuz semah donerek yandilar!!!!

dedigini duymyayim bi daha! :(

biz sahipsiz degiliz.............................

Şoreş
24.10.2006, 01:06
sore$ kardesim,

biz yalniz ve sahipsiz bir toplum degilizzzzzz
bu nasil bi sozzzzz!!!!!

pirsultan bizleri sevdigi için ASILDI
37 gulumuz semah donerek yandilar!!!!

dedigini duymyayim bi daha! :(

biz sahipsiz degiliz.............................

Bizim bizden başka kimimiz var ki ?

O yüzden mi hep arkadan vurulan biziz..

Kimsesiz değilsek, neden hala aylardır Cemevlerimiz İbadethane olmadı ?

Neden bizim hakkımızda Şeyhülislamlar Fetva vermeye devam ediyor ?

Neden insanlar kafasına göre Alevilik yaratıyor ?

Milyonlarca Alevinin hakkı yeniyor bu ülkede..

Başımızdaki '' Ben Alevilerin başbakanı olamam ki '' diyor..

Özgür-Taylan
24.10.2006, 01:15
onlari bosver sennnn,
biz birbirimize sahip çikiyoruz yaaa
canlarimiz yaninca biz de yanmis gibi oluyoruz, bu duyguyu her alevi can hissetmistir eminim!!!
biz dôrt elle sariliyoruz o guzel yolumuza.. varsin ruhu yozlasmis sofular bize sahip çikmasin, çok seyimizdeydi yani!!!... ALEVILIGE TOZ KONDURMAYAN ALEVI GENCLIGIYIZ BIZ, ve burada ALEVIFORUMda tartismamiz, yasadigimiz ayni seyleri paylasmamiz en guzel ornektir!!!

huseyinim kerbela çollerinde sahipsiz miydi???.. simdi bunca can her muharrem ayinda matem tutuyorsa huseyin için, bu neyin ornegidir?==> BIZ SAHIPSIZ DEGILIZ.. bu yolda kaybettigimiz canlar sahipsiz degildir, hepsine sahip çikiyoruz, ve biz de birgun toprak olacagiz, o zaman evlatlarimiz sahip çikacak... ve pirsultanlar yasayacak!!! mahzuni baba'nin bi sozu vardi, "bir pir sultan öldü, nice mahzuni dogudu!!!"... biz sahipsiz degiliz!!!!

b.alina
24.10.2006, 01:19
yakın tarih olduğu için yeni nesl alevi gençlerini tabiki ençok sivas olayları etkiledi.ne gariptir ki aleviler biraz yaşadıklarını unutmaya başladıkları zaman hemen yeni bir olay oluyor ve bu bize unutmamız gereken bir tarihimiz olduğunu anımsatıyor.

alevi örgütlenmesine gereken önemi vermemiz için tarihimize yobazların elleriyle yazılması gereken kanlı bir tarih mi gerekir.bunun için dönüp kendimizi sorgulamamız gerek.

Nesimi
24.10.2006, 01:20
onlari bosver sennnn,
biz birbirimize sahip çikiyoruz yaaa
canlarimiz yaninca biz de yanmis gibi oluyoruz, bu duyguyu her alevi can hissetmistir eminim!!!
biz dôrt elle sariliyoruz o guzel yolumuza.. varsin ruhu yozlasmis sofular bize sahip çikmasin, çok seyimizdeydi yani!!!... ALEVILIGE TOZ KONDURMAYAN ALEVI GENCLIGIYIZ BIZ, ve burada ALEVIFORUMda tartismamiz, yasadigimiz ayni seyleri paylasmamiz en guzel ornektir!!!

huseyinim kerbela çollerinde sahipsiz miydi???.. simdi bunca can her muharrem ayinda matem tutuyorsa huseyin için, bu neyin ornegidir?==> BIZ SAHIPSIZ DEGILIZ.. bu yolda kaybettigimiz canlar sahipsiz degildir, hepsine sahip çikiyoruz, ve biz de birgun toprak olacagiz, o zaman evlatlarimiz sahip çikacak... ve pirsultanlar yasayacak!!! mahzuni baba'nin bi sozu vardi, "bir pir sultan öldü, nice mahzuni dogudu!!!"... biz sahipsiz degiliz!!!!

Edepli ol!

Özgür-Taylan
24.10.2006, 01:28
ya kusura bakma, lafin gelisi oldu
ozur dilerim, dogru dedin bizlere yakismiyor bu tur kelimeler ama su sofularin bizlere davranisi gicik ediyo adami...

neyse gene ozur dilerim!!!

lion12
13.11.2006, 14:03
Beni en çok derinden etkileyen Sivas olayları idi şahsen.Bilmiyorum belki de Dersim katliamını yaşamış olsaydım ya da birbaşka olayı belki ondan daha da çok etkilenirdim fakat Sivas katliamını hatırladığım için söylemeliyim ki gerçektende dehşet verici idi.Allah bizlere o günleri tekrar yaşatmasın inşallah.Yapanlarıda dünya üzerinde adaleti sağlayacak kurumlar belki cezalandırmadı ama ilahi adaletin zuhur edeceği zaman bakalım nasıl kaçacaklar...

özgür gezer
14.11.2006, 23:03
ayırmamak lazım bence hepsi kötü olaylardı.umarım artık böyle olaylarla karşılaşmayız daha doğrusu böyle olayların olmasına engel oluruz.

bolşevik
16.11.2006, 22:12
oy daye daye nasıl bir sorudur o, hangisine oy vereceğimi şaşırdım, hepsi de öyle bir yürek yangınına neden oldu ki! ateş düştüğü yeri yaktı sadece; çünkü bunları yapanlar son vermediler bu insan dışı davranışlarına ama er geç kırılacaktır bu zincir

derin altıntaş
21.11.2006, 11:20
aslında bu olayların kökünüde incelememk gerekir sadece bunlardan ibaret oldunu sanmıyorum.yinede güzel olmuş.

berximin
23.11.2006, 21:14
37 çınardık...
tekmili birden -zalimin ateşinde- yandık...
güzellikten yanaydık o sebepten -hep- iyiliğe kandık...
biz aslında her canı kendimizden saydıydık...
kötülediler. -zaman zaman- perişanladık...
ama sanmasınlar ki hiç kalmadık !!!...
bilmezlerdi, küllerimizden doğardık...
çünkü, ateşe uçan pervaneliği kendimize maslah aldık...
bir değil, birdik, alnı ak başlardık...
çoğaldık, çoğaldık, çoğaldık...
çatlaması zor sabır taşlarıydık...
zulme, hayınlığa gün geldi dayanamadık...
elimizde sözümüz, bağrı yanık türküler çığırdık...
seslerimizin aksiyle karanlıkların üzerine saldırdık...
ezdik zannettikleri kızıl bayrağı elden ele dolaştırdık...
bir temmuz güneşinde tekrardan aydınlığa çıkardık...
biz ölmedik ey kendin bilmezler, aslında hep buradaydık!!!...

hacıbektaşlı
23.11.2006, 21:46
mrb canlar biz aleviler ezildik ama yılmadık ve yılmayız......... mücadelemizi her zaman vereceğiz yobazlara asla boyun eğmedim eğmeyiz İlmim nihayetsiz, yolum hatasız
İlim Hacı Bektaş yolum Atatürk

Şoreş
24.11.2006, 13:31
Osman zamanında Alevileri etkileyen olayların bazı Belgeleri;

1 - Cuma Namazına Gitmeyenlerin Cezalandırılması
http://img125.imageshack.us/img125/4053/01cumahf6.gif

2 - BEŞ VAKİT NAMAZ KILMAYANLARIN

CEZALANDIRILMASI
http://img419.imageshack.us/img419/3334/78osmanliwo5.gif

BEKTAŞİ BABALARI’NIN KATLİ ve SÜRGÜNÜ

http://img387.imageshack.us/img387/4853/75osmanlioa7.gif

ÇANKIRI ÇERKES’TEKİ KIZILBAŞLAR’IN

HAKLARINDAN GELİNMESİNE

http://img189.imageshack.us/img189/6900/50nx2.jpg

CaNCa
29.12.2007, 21:27
Yaşadığımız katliamların hepsi bizler için önemlidir. Hepsinin yüreğimizde derin yaraları vardır.

Fakat etki anlamında miladi ve boyut olarak yaşadığımız en büyük katliam ve sonrasında ortaya çıkan katliamların oluşmasına neden olan tek durum Yavuz'un gerçekleştirmiş olduğu kızılbaş katliamlarıdır. Anadoludaki bu kızılbaş katliamları, arkadaşlarında vermiş olduğu osmanlıca belgelerde(fermanlarda) gözüktüğü gibi yüz yıllarca devam etmiştir!

Che_Che
04.05.2008, 04:45
Maras katliami diyorum
Bir Maras´li olarak bana en iyi anlatilan olay o diye düsünüyorum o yüzden onu sectim
Ayrica cogu sey o katliamdan sonra basladi..

zulfukar
04.05.2008, 09:42
Keske birden fazla secenegimiz olsa...ama anadolunun genelndei encok yavuzun katliami etkilemistir diye düsünüyorum.

Zemheri*
04.05.2008, 14:08
savaş varsa atılan kurşunların boşa gideni bile yüreğe saplanmış gibi işler...

CaNeR90
04.05.2008, 14:13
ben pazarcıklıyım babam bana Maraş Katliamını anlattı ve anlatırken gözlerinin dolduğunu farkettim çok etkilenmiştim...bitsin artık bunlar nerde eşitlik
...saygılarımla...