Orijinalini görmek için tıklayınız : cemevi ibadetevi midir?
genclik_atesi 15.10.2005, 16:22 insanlar cemevinin ibadetevi olup olmadigi konusunda tartisiyorlar. bence insan kendini nerde Allaha yakin ve ibadet ediyorsa orasi o kisi icin ibadetevidir.bu cami, kilise, cemevi veya kendi evide olabilir. insanin kendine kalmistir. sizler nasil dusunuyorsaniz bilmiyorum ama dusuncelerinizi benimle paylasmanizi isterim.
saygilarimla...
selamün aelyküm kardes
heryer Allah'in yeridir, dolasiyla her yerde Allah'A akin olabiliriz, yeterki yakin olmak isteyelim..
selametle..vesselam
TheGodfather 15.10.2005, 19:01 insanlar cemevinin ibadetevi olup olmadigi konusunda tartisiyorlar. bence insan kendini nerde Allaha yakin ve ibadet ediyorsa orasi o kisi icin ibadetevidir.bu cami, kilise, cemevi veya kendi evide olabilir. insanin kendine kalmistir. sizler nasil dusunuyorsaniz bilmiyorum ama dusuncelerinizi benimle paylasmanizi isterim.
saygilarimla...
Burda önemli olan niyettir..Ama şurası bir gerçekkki caminin ibadethane olduğu gibi cemevleride ibadethanedir..Hatta idida ediyorum cami sonradan ortaya çıkmıştır..Cami cem ceminden gelir farsça bir kelimedir.Emevilerin bir oyunuyla daha karşı karşıyayız..İslamiyetin ilk yıllarında toplu ibadet edilen yerler cemevleridir. Bu hayvan halife muaviye döneminde değiştirilmiş açılan camilerde Ehli beyte küfür edilmeye başlanmıştır..
Bilmem anlatabildim mi?
chatlakalper 15.10.2005, 20:56 önemli olan niyettir. Nerde ibadet edebiliyorsab orda ibadet edebilirsin ben camiyede giderim ama evdede dua ederim.
bence de önemli olan niyet ayrıca her yer zaten Allah'a ait yine bir yumurta tavuk tartışması ama yine de herkesin fikrine saygılıyım...
slm can,
bende arkadaslarima katiliyorum.en onemli olani zaten niyet etmendir.eger niyet ettiysen dua etmeye bu cami ya da cemevi hic fark etmez benim icin.ben evde de dua ediyorum.sonucta her iki yerde de Allah'a sesleniyorsun.
saygilarimla..
msavasci 15.04.2006, 18:15 Degerli arkadaşlar, alevilik hakkında hiç bilgim yok, alevi de degilim. İnsan olamak benim için yeterli, okudugum bazı islami kitaplarda cem evi ibadethane
olarak geçmiyor.fikirlerinize saygı duyuyorum. Hz. Alinin camide şehit edilmesi
o zamanlarda cem evi olmadıgını gösteriyor sanırım. Forumda yazılanları okuyorum fikir edinmeye çalışıyorum. ilk cem evi ne zaman kurulmuş gibi.
ben forumda yazılanlarada katılıyorum her yer ibadet hanedir elbette
saygılar..
HZ Ali zamanında Mescit vardı.Cami abbasiler döneminde ortaya çıkan bir kavramdır.Mescit Kur'anda da geçer ve ibadet için toplanılan yer demektir bu nedenle Cemevide, Camide islamda vardır.Bizim mescidimiz Cemevleridir. ;)
colddream 15.04.2006, 19:06 ibadethanenin anlamı ne?
her neşekilde olursa olsun ibadet edilen yer anlamında degilmi ben yanlışmı biliyorum. İbadethanelere şekil ve şart koşulmamıştır. bunuda kimse yapamaz bu hem islama hemde laiklie ters.
pirsultanca 16.04.2006, 04:20 Arapça'da "mabud" Kendisine ibadet edilen, varlık; rabb, ilah, Allah anlamına gelir. Mabed ise ibadet edilen tapınılan yer anlamına gelir. İbadet mabud ve mabed kökünden gelmektedir. İbadet için özel bir yere gerek yoktur. İnsan kendisini nerede tanrısına yakın hissediyorsa, nerede huzur buluyorsa orada ibadet edebilir.
İslamda cami yoktur. (Bu kısım İsmail KAYGUSUZ'dan alıntıdır)
"Cami, cem sözcüğünden türetilmiş ve "toplanma yeri" demektir. Hemen anlaşılacağı gibi Cemevi ile aynı anlamı taşıyor. Ancak cami bu gerçek anlamından uzaklaştırılarak "Tanrı'nın evi", "Tanrı'ya dua etme (namaz kılma) mekânı", "Müslümanların tapınağı" biçiminde isimlerle kutsal görev yükletilmiştir.
İslamın özünde, yani Kuran ve Hadislerle kesinkes belirlenmiş cami-mescid yapısı türünden bir İslami tapınak yoktur. Eğer öyle olsaydı Ali şu sözleri söyler miydi:
"1024. Duydum ki bir cami yaptırıyormuşsun devlet hazinesinden, inşallah başaramıyacaksın.
1025. Alıp dağıttığı narların karşılığını fuhuş ile ödeyen bir kadına benzetiyorum senin şu cami yaptırma işini.
1026. Bunu anlayan insanlar ona dediler ki; bela onun üstüne olsun, ne zina işle ne de sadaka dağıt!” (Hazreti Emir Ali İbn-i Ebu Talib, Çev. Vedat Atil:, Hazreti Ali Divanı.İstanbul 1990, s. 125) "
Makalenin tamamı için: http://www.alevi.com/aleviogretisi+M5a19efc3665.html (http://www.alevi.com/aleviogretisi+M5a19efc3665.html)
heryer ALLAH ındır .
ksa bir bilgi camiler hakkında
osmanlılar cuma namazı kılınan yerlere cami(vaaz verildiği için)
kılınmayan yerlere mescit demiştir(yanlış bilmiyorsam böyle olması gerek ama en doğrusunu ALLAH bilir)
tabiki cem evleri da ibadedt hanedir
danişmend 23.04.2006, 11:54 insanlar cemevinin ibadetevi olup olmadigi konusunda tartisiyorlar. bence insan kendini nerde Allaha yakin ve ibadet ediyorsa orasi o kisi icin ibadetevidir.bu cami, kilise, cemevi veya kendi evide olabilir. insanin kendine kalmistir. sizler nasil dusunuyorsaniz bilmiyorum ama dusuncelerinizi benimle paylasmanizi isterim.
saygilarimla...
ben teoride bu yoruma katılıyorum ama pratikte hak vermek imsaknsız
insanların birlik ve beraberliğini sağlamak ve disiplinize olmak için bir çatı gerkli bence.
bu çatı cami olur cemevi olur.
insanlar ibadetini nasıl yapmak istiyorsa ona göre ibadethanesine gitmeli.
kimsede kimsenin ibadetlerini küçümsememeli aşşalamamalı
bir yere gitmek istemeyn kişiler varsa onlara da sonuna kadar saygı duyulmalıdır.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!
M.KEMAL ATATÜRK
Devrimci Marksist 24.04.2006, 10:26 Cemevlerinin ibadethane olup olmadığını tartışmak bir alevi forumunda çok abes
ibadethanesi olmayan bir inanç yoktur. Eğer cami ibadethaneyse o zaman alevilik diye bir şey yoktur. Camiye gidenler de kendini alevi zanneden aleviliğin felsefesini anlamamış onu yalnızca etiket ya da atadan kalma bir şey olarak gören sünni veya şiilerdir.
yeter artık ya her bir konu açıyorsunuz bize zarar vermekten başka birşey yapmıyorsunuz.yeni bir dinmi doğuyor yoksa benimmi haberim yok.herşey tartışmaya açık.şöylemi böylemi.dışarıda ailenin mahremiyetini tartışabiliyormusunki burda bu konuları açıyorsunuz.bu konularda biz alevilerin tabularıdır ve konuşulmaz.cami kilise sinagog ibadet yerimidir diye bir sunniye bir hristiyana bir museviye sorun bakın neler oluyor.konuları rica ediyorum bu kadar basitleştirmeyin.
HZ Ali zamanında Mescit vardı.Cami abbasiler döneminde ortaya çıkan bir kavramdır.Mescit Kur'anda da geçer ve ibadet için toplanılan yer demektir bu nedenle Cemevide, Camide islamda vardır.Bizim mescidimiz Cemevleridir. ;)
Aferin sana Soreş can güzel açıklamışsın.Allah'a ibadet edilern her yer ibadethanedir.Dolayısıyla sinagog'da,kilise de cami de cemevi de ibadethanedir.Bizim camiye gitmeme nedenlerimizde bellidir zaten.Ben kiliseye gittim ve hatta ibadete de katıldım.Bu sebepten dolayı çok kişi eleştirdi beni.Niye katılmayayım ya?Orada da Allah'a yalvarıp dua ediyor insanlar başka bir tanrıya değil.En azından oralarda 3 halife ve Muaviye için dua okunmuyor,zamanında camilerde yapıldığı gibi Hz.Ali ve diğer ehlibeyte küfürler yağmıyor.
KoCGiRiLi_ 27.04.2006, 23:42 Degerli arkadaşlar, alevilik hakkında hiç bilgim yok, alevi de degilim. İnsan olamak benim için yeterli, okudugum bazı islami kitaplarda cem evi ibadethane
olarak geçmiyor.fikirlerinize saygı duyuyorum. Hz. Alinin camide şehit edilmesi
o zamanlarda cem evi olmadıgını gösteriyor sanırım. Forumda yazılanları okuyorum fikir edinmeye çalışıyorum. ilk cem evi ne zaman kurulmuş gibi.
ben forumda yazılanlarada katılıyorum her yer ibadet hanedir elbette
saygılar..
sevgili kardesim kuranı kerımde gectiği gibi ibadethane olarak mescid gecer camii yada cemevi diye bir yer gecmes.
fakat bir dönemde hz peygamber e karsılık bir ihtilafta allahı ve dinini mescidle nitelendırmesı yanı allah ve din mescidle sınırlamak gıbı bır durumlara dusurmek ıcın yapılan bır oyun esnasında allah cc tarafından hz peygamber efendımıse mescidi yıktırmasını isteyip ve mescid yıkılmıstır.
ve bundan dolayıda her yer ibadet yeridir. kendını nerde allaha yakın hıssedıyorsan orasıdır.
Hz. Fatıma as dan hadisler...
"Kim, Allah katına halis ibadetini yüceltirse, Allah da halis hayırlarını ona indirir.
önemli olan budur yer ve mekanlar bostur...
"Kadının Rabbine en yakın olduğu an, evinin içinde olduğu andır."
daha nice hadisler...
KoCGiRiLi_ 28.04.2006, 00:01 Cemevlerinin ibadethane olup olmadığını tartışmak bir alevi forumunda çok abes
ibadethanesi olmayan bir inanç yoktur. Eğer cami ibadethaneyse o zaman alevilik diye bir şey yoktur. Camiye gidenler de kendini alevi zanneden aleviliğin felsefesini anlamamış onu yalnızca etiket ya da atadan kalma bir şey olarak gören sünni veya şiilerdir.
kardeşim sen git kendi inancınla kendini tatmin et!
bana sunnılığın tarihini anlat bende sana aleviliğin ve şii liğin tarihini anlatım olurmu kardesim ?
manifesto 28.04.2006, 00:33 İbadet için özel bir yere gerek yoktur. İnsan kendisini nerede tanrısına yakın hissediyorsa, nerede huzur buluyorsa orada ibadet edebilir.
:) Dünyadan haberiniz yok sizin heralde.Dünya tarihinde inkalardan ankalara:)
Azteklerden Vikinglere:)Yahudilerden Hristiyanlara,Putperestlerden,Rockperestlere..
Hinduladan Moonlara kadar ilkel din inançlarından semavi inançlara kadar her dini inancın ibadet etmek için özel bir mekanı vardır olmuşdur.
Yani illa biryere ihtiyaç yoktur sadece edebiyat.İhtiyaç varmış ki bunca ibadethaneler yapılmış.Yer altı kalıntılarından hala ibadethane ve kutsal mekanlara ait eserler yapılar çıkarılıyor.
İslamda Camii yoktur edebiyatına gelince Camii (Kapsayan Şamil içine alan) ilk dönem islam tarihinde yoktur ama mescid vardır.Yani camii minareli süslemeli mimari yapı olarak islam kültür ve sanatı neticesinde bugünkü halini almışdır.
Mescid küçük ibadethanedir,Camii ise daha kopleks ve sanatsal bir yapı tek fark bu yani.İslamda cem evide yoktur gibi sonuçlarıda çıkarabiliriz.
Dikkat ederseniz Mescid-i Aksa , Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Haram:) Bugün buralarda ne yapılıyor.???
Yani kelimeler ile oynayarak eğip bükerek bir sonuca varamayız
CEMEVLERİ ibadethanedir.Abbasiler döneminde süslemelerle mimari ile ortaya çıkan camiler ibadethane ise mescidlerde cemevidir.Sonuçta yapılan şey, amaç belli.Allaha ibadet o yüzden cemevleride ibadethanedir.!
(Bazıları yorumlarına son versin laf yetiştirmek istemiyorum çevremde yeterince var zaten)
:) Dünyadan haberiniz yok sizin heralde.Dünya tarihinde inkalardan ankalara:)
Azteklerden Vikinglere:)Yahudilerden Hristiyanlara,Putperestlerden,Rockperestlere..
Hinduladan Moonlara kadar ilkel din inançlarından semavi inançlara kadar her dini inancın ibadet etmek için özel bir mekanı vardır olmuşdur.
Yani illa biryere ihtiyaç yoktur sadece edebiyat.İhtiyaç varmış ki bunca ibadethaneler yapılmış.Yer altı kalıntılarından hala ibadethane ve kutsal mekanlara ait eserler yapılar çıkarılıyor.
İslamda Camii yoktur edebiyatına gelince Camii (Kapsayan Şamil içine alan) ilk dönem islam tarihinde yoktur ama mescid vardır.Yani camii minareli süslemeli mimari yapı olarak islam kültür ve sanatı neticesinde bugünkü halini almışdır.
Mescid küçük ibadethanedir,Camii ise daha kopleks ve sanatsal bir yapı tek fark bu yani.İslamda cem evide yoktur gibi sonuçlarıda çıkarabiliriz.
Dikkat ederseniz Mescid-i Aksa , Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Haram:) Bugün buralarda ne yapılıyor.???
Yani kelimeler ile oynayarak eğip bükerek bir sonuca varamayız
Öyle şartlanmıssınızki tapınaklar olmadan insan yaşayamaz olarak düşünüyorsunuz.
Allah o kadar muhtaçmı illaki ibadet mekanı olacak ve orda ona dua edilecek. Sanmıyorum. Allaha yürürken, at üstündeyken, evde otururkende dua edilir ama amacınız farklıysa şekilcilikse tabiki insanlara göstere göstere ben namaz kılıyorum en hakiki müslüman benim dercesine yapacaksınız ibadetinizi.
Karışmam kimsenin nerde nasıl ibadet ediceğine ama yaptığınız hoşgörüsüzlük. İsteyen kapalı mekanda ibadet eder isteyen açık mekanda illaki mabet olması şart değil allah buna muhtaç değil.
daha fazla yorum yazmıycam bu konuda.
Ama hoşgörüsüz tahammülsüz olanlara saygım azalıyor mesaj yerine gitmiştir...
manifesto 28.04.2006, 00:40 CEMEVLERİ ibadethanedir.Abbasiler döneminde süslemelerle mimari ile ortaya çıkan camiler ibadethane ise mescidlerde cemevidir.Sonuçta yapılan şey, amaç belli.Allaha ibadet o yüzden cemevleride ibadethanedir.!
(Bazıları yorumlarına son versin laf yetiştirmek istemiyorum çevremde yeterince var zaten
Cem evinin bir ibadethane olmasına zaten itirazım yok bugünkü haliyle zaten öyledir.İnsanlar oraya ibadet etmek için toplanıyor.
Aynı şekilde sevgili soreş islamda camii yoktur edebiyatına cevap yazmakdan da ben sıkıldım.Karşılıklı sıkılaştık yani neyse her ikiside bana gayet normal geliyor zaten anormal olan ne onu anlamadım?:)
Cami sonradan oluşan bir kavramdır.Ve Şia ve Sünnilerin Mescidleridir Camiler.Bizimde Mescidlerimiz Cemevleridir.Buna izin vermeyenler cahil, çember sakallı, beyinsiz insanlardır.
manifesto 28.04.2006, 00:45 Sevgili Kızılkilise sizin anlamak istemediğiniz meseleyi ben gene anlatayım, bakın bu bir insana has veya bir millete has veya bir dine has veya bir kültüre has veya bir nesle has bir durum değil.
İlk insanlardan son insanlara kadar insanlar bir veya birkaç yaratıcıya inanmış.
İnanma olgusu tesadüfen ortaya çıkmış bir hissi veya kavli bir durum değil.
Yaracının ihtiyacı olduğunu düşünerek değil insan kendi aczini ve fakrını hissettiği anda inanmaya ve ibadet etmeye ihtiyaç dıymuş.Buda dinleri doğurmuş.Yani siz görüyorsunuz diye insanlar namaz kılmasın mı???:) Gösteriş için zaten ibadet yapılmaz o tiyatro olur.
Hoşgörü inananlarında hakkı ne yapsınlar inanıyorlar işte,farklı olmak güzeldir yeter ki tad alınabilsin.
Bu konu kapanmalı.Zaten İbadethane olan bir yer için ''İbadethane midir, değilmidir'' demek gereksiz.Tartışmalar boşa.Laf yetiştirenlerde gereksiz.. Ağzı torba değil ki büzesin.
Hüseyin69 28.04.2006, 04:33 basligi acan -- genclik atesi adli üye
basligin acildigi ---tarih 15.10.2005, 15:22
sanirim basligi actigi tarihten buyana birseyler ögrenmistir degerli üyemiz
bende kilitlenmesi gereken bir konudur
böyle bir baslik deyim yerindeyse sacma bir baslik ve sorudur
basligi acan -- genclik atesi adli üye
basligin acildigi ---tarih 15.10.2005, 15:22
sanirim basligi actigi tarihten buyana birseyler ögrenmistir degerli üyemiz
bende kilitlenmesi gereken bir konudur
böyle bir baslik deyim yerindeyse sacma bir baslik ve sorudur
Bende Soreş e ve Canerzincana katılıyor ayrıca Amerikayı iki kere fethetmeye hiç gerek yok.
İsteyen kabul eder istemeyen kabul etmez. Sonuçta inananların kullandığı yer inananlarca meşruluğu önemlidir. İnanmayanlar kendini sorgulamalıdır.
Bu bana daha önce bir haberde bir konuyu hatırlattı. Yapılan araştırma Türkiyedeki camilerin 400 ün üzerindekinin kıbleyi ters yapıldığına aitti o zamanın diyaneti aynen şöyle değerlendirmişti;
- Önemli olan insanın niyetidir. demişti.
o zaman sorun nedir bu çifte standardlı açıklamalardan bıktık. Şeyhülüslam gözlüğünü çıkaramayanların düşünceleri inançları bağlamaz ve inançlar kimsenin ipoteğinde değildir. O karar hakkıda kişilere göre değildir. Alalım bakalım bir ayeti bile ondan isteyen istediği anlamı çıkarır. Kiminkinin doğru olduğu ise herkese göre doğrudur.
Bir noktadan milyonlarca doğru geçer. Artık bu konuda tartışmak bile saçmadır. Cemevleri meşrudur ve bizim gerçeğimizdir.
gülsen58 28.04.2006, 08:54 cemevi ibadethanedir
güldestim 28.04.2006, 09:45 İnsan nerede kendini Allah'a yakın hissediyorsa orası ibadet yeridir.İster cami olsun ister ev olsun ister cemevi olsun.
insan nereden ibadet ediyorsa orası cemevi de olsa camide olsa ibadet ibadettir bana göre
benim kendi düsünceme göre, insanin bir ibadethaneden önce kültürhneye ihtiyaci vardir, burlar da cemevleri´dir.
temiz olan her yer ibadethanedir
Aşağıdaki Şahkulu Cemevi Yüzyıllardır ayakta ve ibadet ediliyor.Bir yerde ibadet ediliyorsa ve milyonlarca kişi orayı ibadethane görüyorsa ora ibadethanedir! Devlet karar veremez.Vergisini veren halk karar verir.O diyanet denilen yobaz, yezit, aşşalık kurumunda Cemevlerinin ne olup olacağı konusunda akıl vermesine gerek yok! Diyanet sadece hizmetini verir Diyanetin söz hakkı yok! Kimse Diyanete soramaz ora ibadethane midir? Değil midir? diye.Diyanet nedir ya nedir bu yezit kurum! N hakla Fetva verir bu yezit soyları.. Onların konuşmaya hiç hakları yok.Bu tip konularda Diyanetten görüş alınamaz! İbadethane olup olmadığına sadece Aleviler karar verir!
Mistik bir oluşum mu? Yada İbadethane mi? olup olmasına, Diyanet yezitlerinin karar vermeye hakkı yok asla!
http://img72.imageshack.us/img72/94/dsc023176qa.jpg
http://img70.imageshack.us/img70/1992/dsc023124pa.jpg
http://img309.imageshack.us/img309/7581/dsc022968jk.jpg
http://img208.imageshack.us/img208/6791/dsc023113xm.jpg
msavasci 28.03.2007, 11:17 yazdıklarınız çok güzel şeyler kafamı kurcalayan bir şey var,bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim . islamın neresinde cem evi var kaynak gösterirmi acaba.
Hz. ali (r.a) efendimiz acaba cem evindemi şehit edildi,yoksa camidemi. yer yüzünün her yerinin ibadethane oldugunda hep fikiriz. ben bunları yazarken siz degerli dostları kırmak için degil,bu görüşler bence çelişki oldugu için ve bilgilenmek istedigim için yazıyorum. Saygılarımla..
msavasci 28.03.2007, 11:21 Diyanet nedir ya nedir bu yezit kurum! N hakla Fetva verir bu yezit soyları..
Merak ettim, bu satırda kin var nefret var.Nedir yezit anlamı nedir.
daha hosgörülü olunabilir..
yagmur12 28.03.2007, 11:26 Cemevi; toplanılan yer demektir. Cami ile aynı anlamı taşıyor. Sorunuza gelince elbette Cemevi ibadetgahtır. İbadetin yeri yoktur ama bizler toplum olarak, ibadet için Cemevinde toplanırız.
yazdıklarınız çok güzel şeyler kafamı kurcalayan bir şey var,bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim . islamın neresinde cem evi var kaynak gösterirmi acaba.
Hz. ali (r.a) efendimiz acaba cem evindemi şehit edildi,yoksa camidemi. yer yüzünün her yerinin ibadethane oldugunda hep fikiriz. ben bunları yazarken siz degerli dostları kırmak için degil,bu görüşler bence çelişki oldugu için ve bilgilenmek istedigim için yazıyorum. Saygılarımla..
Diyanet nedir ya nedir bu yezit kurum! N hakla Fetva verir bu yezit soyları..
Merak ettim, bu satırda kin var nefret var.Nedir yezit anlamı nedir.
daha hosgörülü olunabilir..
Camiler Emevi ve abbasiler döneminde ortaya çıkmış yapılardır. İslamda mescit vardır cami yokdur.
Cemevi toplanma evidir. İslamda bu kavramı ararsanız bulamazsınız. Ancak belirtmek gerekirse Mescit de toplanılan bir mekandır. Ayrıca hoşgörü arıyorsanız öncelikle karşınızdakilerin inanclarına hoşgörülü davranmalısınız.
Yezid kelimesini tepki olarak kullanıyorlar eski yıllara göre artık insanlar bu konudada feragat etmiş durumdalar. Yezide tüm islam alemi karşı çıkması gerekir Hz.Peygamberin torunlarını katleden bir insan islama da büyük zarar verdi. Bu tarz insanlar olmasaydı şu an islam dünyası bir bütün ve belki daha ilerdeydi. Diyanet kurumuna bu şekilde hakaret edilmesi doğru değildir her şey saygı çerçevesinde olmalıdır.
sidarta54 28.03.2007, 11:42 cemevinin ibadetyeri olması dışında birde imaret özelliği vardır yani sağlık aşevi barınma ücretsiz birçok kurs kütüphane sağlık kabini gibi unsurlara sahip olmak ve cemevlerimizin çoğunda bu imkanlar mevcuttur
Her ne kadar Kabul etmeyenler olsada bu gerçeği değiştirmez,Cemevi bir ibadethanedir ..
Hemde içten gelerek yürekten yapılan bir İbadethane..
Ayrıca biz Alevi'lier Allah'ı her yerde hatırlar ona her yerde ulaşırız.Bu sadece bir yerle sınırlıda değildir..
Bizler Cemevlerine temiz vicdanlarımıza Tanrı ve İnsan sevgisini daha daha doldurmak için gideriz.
Allah korkusuyla Sızlayan vicdanımızı arındırmak için gitmeyiz..
Zaten amaçta Tanrı ve insan sevgisi değilmidir..
Cemevleri İbadethanedir..
Bunu sormak bile hatadır aslında..
Cami, Kilise, Havra gibi Cemevide Evrensel bir İnancın İbadethanesidir..
Kazan'a gönderiyorum, soruyu doğru bulmuyorum.
CEMEVLERİ tabikide İbadethanedir.
|