Orijinalini görmek için tıklayınız : MAKBUL OLMAYAN DiNLER...

öNYARGISIZ
15.10.2005, 20:07
Merhabalar,

NEDEN BU KADAR "DiN" VAR?

Son verilere göre yeryüzünde kabul gören 10 büyük Din (!) ve yakla$ik 10.000 tarikat var, bunlardan yakla$ik 6 bini Afrika, 1200 de ABD'de taraftar buluyor.

Bunlarin ögretileri ve uygulani$i dikkatlice incelendiginde, ortaya $u sonuç çikiyor:

iNSANLAR YARATICILARININ iZiNDEN ZiYADE, "KARiZMATiK" Ki$iLERiN iZLERiNDEN GiTMEYi TERCiH ETMi$LER ve bunun sonucunda dinler ortaya çikmi$!

BU DiNSEL OLU$UMLARIN ARDINDA KiM VAR?

*** "TANRI'nin yansimasi olan MESiH hakkindaki muhte$em iYi HABERiN I$IGI ONLARA ERi$MESiN DiYE, BU ORTAMIN tANRISI iMAN ETMEYENLERiN ZiHiNLERiNi KÖRLETMi$TiR" (incil)

"BU ORTAMIN TANRISI" KiM?

Tevrat, Zebur ve incil'e göre yani Mukaddes Kitaba göre :

-$EYTAN

KiBiRLENMi$ VE iSYAN ETMi$ BiR MELEK OLAN "$EYTAN" ! ("Kar$i koyan" anlamindadir!)

*** " Milletler Kurban ettikleri $eyleri TANRI'YA DEGiL, CiNLERE KURBAN EDiYORLAR ve ben sizin, cinlere ortak olmanizi istemiyorum" (incil)

-GERçEKTEN YERiN GÖGÜN YARATICISINA, GERçEK TANRI'YA TAPINDIGIMIZA EMiN OLMALIYIZ!

-O'NUN iSTEDiGi $EKiLDE TAPINDIGIMIZA EMiN OLMALIYIZ!

BU DiN VE TARiKATLARA MENSUP iNSANLAR KENDi YOLLARININ DOGRU OLDUGUNU SAVUNUYOR, AMA ÖNEMLi OLAN YARATICININ DÜ$ÜNCESi DEGiL Mi?

TANRI HER DiNi KABUL EDER Mi?

*** "Ve yine Israil ogullari RABBiN gözünde kötü olani yaptilar ve Baallara, Astartilere, Aram ilahlarina ve Filistilerin ilahlarina kulluk ettiler ve RABBi biraktilar ve O'na kulluk etmediler. Ve Israile kar$i RABBiN öfkesi alevlendi (...) " (Tevrat)

*** "Isa $u kar$iligi verdi: "I$aya peygamberin siz ikiyüzlüler için yazdigi $u sözler ne kadar yerinde: 'BU HALK DUDAKLARIYLA BENi SAYAR FAKAT YÜREKLERi BENDEN çOK UZAKTIR. BANA iBADET EDiP DURUYORLAR AMA BO$UNA çünkü ÖGRETi OLARAK iNSAN EMiRLERiNi ÖGRETiYORLAR " (incil)

*** "TANRI için olan gayretlerine ben tanigim; ancak bunu TAM BiLGiYE GÖRE YAPMIYORLAR. Evet, onlar TANRI'NIN BELiRLEDiGi DOGRULUGU BiLMEYEREK KENDi GÖRÜ$LERiNE GÖRE BiR DOGRULUGUN PE$iNDE OLDUKLARINDAN, TANRI'NIN BELiRLEDiGi DOGRULUGA BOYUN EGMEDiLER" (incil)

HER DiNDE "iYi" VAR MIDIR?

Neredeyse HER DiNDE HIRSIZLIK, YALAN VE BENZERi $EYLER MAHKUM EDiLiR. AMA BU YETERLi MiDiR?

BARDAGIN MUHTEViYATININ BÜYÜK BÖLÜMÜ TEMiZ SUDAN OLU$UYOR DiYE, BiR BARDAK "ZEHiRLi" SUYU içMEYi KABUL EDER MiYDiNiZ?

*** " Bunun $a$ilacak bir tarafi yok, çünkü $EYTAN KENDiSi DE I$IK MELEGi KiMLiGiNE BÜRÜNÜR. Dolayisiyla, O'nun Hizmetkarlari dogruluk hizmetkari kimligine bürünürse, bu büyük bir $ey degildir. Ancak onlarin sonu, yaptiklari i$lere gôre olacaktir " (incil)

AYETTEN GÖRÜLDÜGÜ GiBi $EYTAN AMACINA ULA$MAK içiN SADECE "KÖTÜ $EYLER" YAPMAZ, iNSANLARI TANRI'IN DOGRU YOLUNDAN AYIRMAK içiN ADiL GiBi GÖRÜNEN BiR çOK DiNDEN YARARLANMI$TIR!

*** "Insanlar TANRI'ya BAGLI GiBi GÖRÜNÜP, YA$AMLARIYLA BÖYLE BiR BAGLILIGIN GÜCÜNÜ iNKAR ETTiKLERiNi GÖSTEREN Ki$iLER OLACAKLAR, Böylelerinden sakin" (incil)

BU Ki$iLERDEN O KADAR çOK VAR Ki! "ALLAH'I SEViYORUM" DEYiP, O'NA AYKIRI DAVRANANLAR MAALESEF çOGUNLUKTA!

Ho$çakalin...