Orijinalini görmek için tıklayınız : "AYNI" YARATICI OLABiLiR Mi?

öNYARGISIZ
15.10.2005, 21:08
Merhaba arkada$lar,

T.C. NiN TEK BiR TANE CUMHURBA$KANI VARDIR, AHMET NECDET SEZER, BUNU HERKES BiLiR, ANCAK BiR Ki$i çIKIP:

-"TC'nin Cumhurba$kani A. NECDET SEZER , 1.60 boylarinda, 60 kilolarinda, esmer, kahverengi gözlüdür, o ilkeli ve güvenilir bir Ki$idir", diyor.

-Ba$ka bir Ki$i ise:

-"TC'nin Cumhurba$kani A. NECDET SEZER 1.85 boyunda, 98 kilo, Sari$in ve mavi gözlüdür, ona güvenilmez, tek arzusu T.C.yi ABD'nin sömürgesi yapmaktir" iddiasinda bulunuyor.

Bu iKi Ki$iNiN BAHS ETTiGi Ki$i AYNI Ki$iDiR: TC'nin TEK CUMHURBA$KANI A. NECDET SEZER!

2 ki$i de ayni ki$iden bahsediyor ancak:

SiZCE HANGiSi BU CUMHURBA$KANINI "TANIYOR"?

BU 2 Ki$iNiN TABAN TABANA ZIT YORUMLARDA BULUNMASI, A. NECDET SEZER'in T.C. 'nin TEK CUMHURBA$KANI OLDUGU GERçEGiNi DEGi$TiRiR Mi?

BU ÖRNEK YARATICI içiN DE KULLANILABiLiR!

EVET! YARATICI TEKTiR!

HERKES O'NU TEK YARATICI OLARAK KABUL EDER, AMA NEREDEYSE ORTAK YÖNLERi SADECE BU KADARLA SINIRLIDIR!

HERKES O'NU HAKKINDA FARKLI $EYLER ANLATIYOR!

iSLAMiYETE iNANANLAR:

"YARATICI SINAV içiN iNSANLARI YARATMI$TIR, $EYTAN ATE$TEN YARATILMI$TIR ve iNSANA SECDE ETMESi iSTENMi$TiR ancak O BUNU REDDETMi$TiR, KADER ÖGRETiSi VARDIR, ATE$Li BiR CEHENNEM VARDIR, TALEP EDiLEN DUA ETME $EKLi FARKLI, iBADET FARKLI, CENNET FARKLI, FARKLI, FARKLI, FARKLI..." ve BU LiSTE UZAR!

TÜM BUNLAR, Tevrat, Zebur ve Incil'e yani MUKADDES KiTABA iNANANLAR içiN KESiNLiKLE YABANCI ÖGRETiLER VE KAVRAMLARDIR!

BUNLARIN BAZILARI MUKADDES KiTABA TAMAMEN AYKIRIDIR, TABAN TABANA ZITTIR, BAZILARIYSA Hiç YER ALMAZ!

BU DURUMDA "BU KiTAPLARIN 'YAZARI' AYNI" DiYEBiLiR MiYiZ?

Ho$çakalin...

izmirksk
05.11.2005, 22:19
tanrı konusu bir teoridir.islamiyetteki tanrı, isevilerin yada musevilerin tanrısı ile çelişmekte bunu kabul ediyorum ama bu çelişmenin sorumlusu neden kur'an olsun?
(bunu laf ebeliği olsun diye değil.ciddi soruyorum)

özgüreren
06.11.2005, 13:56
bu arkadaş anladığım kadarıyla misyonerlik faaliteyi içinde buradaki alevi dostları sindirmeye çalışıyor,buna nasıl izin veriyorsunuz anlamış değilim,ellim ayağım titredi ya adama bak,bu şekil insanların burada olması çok vahim

öNYARGISIZ
06.11.2005, 18:11
Merhaba "özgüreren",

----- " bu arkadaş anladığım kadarıyla misyonerlik faaliteyi içinde buradaki alevi dostları sindirmeye çalışıyor,buna nasıl izin veriyorsunuz anlamış değilim,ellim ayağım titredi (...) "

Bir gerçegi ortaya koymam neden "elinizi ayaginizi" titretti anlami$ degilim!

Ben 26 ya$ina kadar Müslümandim ve Kuran'i defalarca okudum, 26 ya$imdan bu ya$ima kadar yani yillardir da Mukaddes Kitabi yani Tevrat, Zebur ve Incil'den olu$an "Kitabi" okuyorum ve gördügüm $ey, bu 2 Kitabin çOK FARKLI içeriklere sahip olduklari!

Bu yazimda bunlari ortaya koydum, o kadar! Yani Kimseyi 'sindirmek' gibi bir niyetim yok!

"Duygusal bir imanli" oldugunuz verdiginiz tepkiden belli oluyor ama gerçeklerden kaçmakla sadece kendimizi kandirabiliriz YARATICIMIZI degil!

----- " ya adama bak,bu şekil insanların burada olması çok vahim "

Benim "burada" olmam gayet dogal ve bu Forumun kurallarina uygun, neden derseniz:

"Başka Dinler (Hristiyan, Yahudi..) / İnançlar (http://www.aleviforum.com/forumdisplay.php?f=14)" kisminda yaziyorum, eger ba$ka inançlara tahammülünüz yoksa, bu alanin sizin için "vahim" olmasi muhtemel!

Ho$çakalin...

özgüreren
06.11.2005, 18:21
ben mezhebime çok düşkün birisiyim verdiğim tepkiyi doğal karşılayın buradan alevi bir can sizin dediklerniz yolunda ayrılırsa ben çok ağlarım ve bunu inan gözlerim yaşlı yazıyorum..önceki dinlerin kitabları değişirilmiş olduğu kitapta yazıyor siz buna inanmamış olabilirsiniz..bana sizin başka bir forumda bunları yazdığınızı gösterirseniz diyecek sözüm yok..bana pm atabilirsiniz..eğer yoksa ben size bir forum önerecem gelip orada yazın..bizim anlayışımız kimsede yok ama bu kadarı bana fazla geldi...sende hoşçakal

öNYARGISIZ
06.11.2005, 21:56
Merhaba "özgüreren",

----- " önceki dinlerin kitabları değişirilmiş olduğu kitapta yazıyor siz buna inanmamış olabilirsiniz ", yazmi$siniz...

Bu iddianiza yanit olarak "Kur'an-i Kerim" ba$ligi altinda bir yazi yazdim...

Ho$çakalin...

Düş Gezgini
10.07.2006, 00:12
Selamlar,

Sevgili Dostlar, Alevi Değilim fakat Hz. Ali'nin hayranıyım ve ona inanan dostların İçlerindeki İnsani duyguları ve Yaratılanı YARATICI'dan ötürü SEVGİ ile kucaklayan felsefesinin Aşığıyım. Bu sebeple her fikre, düşünceye saygı duymak ve SEVGİ ile tanık olmak gerektiğine inanıyorum...Herkes herşeyi konuşabilir. Bundan korkmak gerekmez. Korku Bilinmeyenden kaynaklanır. Bilene korku yoktur.

Sonsuz Sevgilerimle,

KızılBant
10.07.2006, 13:30
Yahudilik - Hristiyanlık ve İslam aynı kaynaktan beslenen dinlerdir ve birbirinin geçmişindekilerle dayanak bulur yani Yahudilik olmasa Hristiyanlık, ve bu ikisi olmasa İslamın anlamı kalmazdı. Kaldı ki Turan Dursun bu 3 dinde birebir aynı ayetleri göstermiştir. Bunun iki sebebi olabilir Ya Aynı tanırının göndermesi nedeniyle aynıdır yada bu dinleri bulan peygamberler bir öncekilerden kopyalama yaparak dayanak yaratmışlardır

öncü nesil
20.07.2006, 20:51
TÜM BUNLAR, Tevrat, Zebur ve Incil'e yani MUKADDES KiTABA iNANANLAR içiN KESiNLiKLE YABANCI ÖGRETiLER VE KAVRAMLARDIR! BUNLARIN BAZILARI MUKADDES KiTABA TAMAMEN AYKIRIDIR, TABAN TABANA ZITTIR, BAZILARIYSA Hiç YER ALMAZ!

BU DURUMDA "BU KiTAPLARIN 'YAZARI' AYNI" DiYEBiLiR MiYiZ?
Bir olan ALLAH c.c. tüm insanlığa hidayet versin.Şimdi sizin bahsettiğiniz bu kitabların orjinal halimi yoksa şuanki tahrif edilmiş halimi?
Saygılar...