Orijinalini görmek için tıklayınız : mustafa sarıgül

şir_i yezdan
08.08.2006, 19:01
arkadaslar herke mustafa sarıgülü tanıyodur chp kongresınde yanı denız baykalla olan yarısında sayın baykalsayın sarıgüle sole bi soru sordu hacı bektası velı anma torenlerıne gıdıyosun pekı sen degılmıydın bana alevilerı bupartıden sılelım onlar bu partıye yakısmıyo dıyen mustafa sarıgulde ona karsı ewet der gıbıydı ve kursuye cıktıgında bu soruya cevap vermedı sızceb sarıgul ne ? gercek bı alevı dostumu sadece alıvı oyuna ıhtıyacı olan sıyasetcımı? gercekten bole bişey demısmıdır

Lamekan
08.08.2006, 19:23
Baykalın sölediklerinin çamur at izi kalsın olmadıgını ne biliyorsunuz....

Ayınası iştir bir kişinin... O zaman bu sorunuz üzerine bakalım Sarıgülün işlerine. Kendisi Şişli belediye başkanı.

Okmeydanı tarafını genelde herkes bilir. İstanbulda bulunan birisi buranın alevi kökenin fazla olduguda ortada. Sarıgülün belediyesine bağlı. Ama orada yaşıyanlar bizim başkan diyip başka bir şey demiyolar.

Eğer dediğiniz gibiyse, Sultanbeyli belediye başkanı gibi olması gerekmezmiydi. Pirsultan Abdal derneği Cem evi yapımı çalışmaları karşısında yaptadıklarını bırakmadılar. Hatta mahallenin adını bile Yavuz Sultan Mahallesi yaptılar. Ama Sarıgülün bölgesine çokda güzel bir Cem evide var... mahkeme kararlarına bile karşı çıktılar.

İşin içine siyaset girdimi hiçbirşeyin anlamı kalmıyor ama geçeklerde ortada gibii.. Baykal gününü kurtarmaya devam ettsin. Bu gidişle Aleviler uyanacak Atatürk'ün partisi ne demeyip silecekler hepsini...

Gülseren58
08.08.2006, 19:28
arkadaslar herke mustafa sarıgülü tanıyodur chp kongresınde yanı denız baykalla olan yarısında sayın baykalsayın sarıgüle sole bi soru sordu hacı bektası velı anma torenlerıne gıdıyosun pekı sen degılmıydın bana alevilerı bupartıden sılelım onlar bu partıye yakısmıyo dıyen mustafa sarıgulde ona karsı ewet der gıbıydı ve kursuye cıktıgında bu soruya cevap vermedı sızceb sarıgul ne ? gercek bı alevı dostumu sadece alıvı oyuna ıhtıyacı olan sıyasetcımı? gercekten bole bişey demısmıdır

Mustafa SARIGÜL ilk kez dikkatimi Şişli Belediye Başkanı iken çekmişti. İlk Belediye Başkanlığı döneminde ücretleri düşürmek için düzmece bordro düzenleterek medyaya dağıtmış ve "bakın, işçiler ayda 1,5 milyar alıyorlar, bu ücretler çok yüksek" gibisinden beyanlarda bulunmuştu. Medya da bu haberin üstüne balıklama atlamıştı ama dikkatli bir göz sözkonusu bordroyu incelediği zaman, bordro sahibinin 1 ay boyunca hiç uyku uyumadan, hiç yemek yemeden ve o sıralar ülkenin hiçbir yerinde olmayan yüksek bir yevmiye ile çalıştığını görürdü.
Neyse, bu şahıs daha sonra bazı manevralar ile CHP'nden aday oldu, kazandı. Sonra da hemen CHP Genel Başkanlığına soyundu. Bu arada görev yaptığı Şişli İlçesinde de herkese dağıttığı mavi boncuklar ile ünlendi.
Mustafa SARIGÜL, yazık ki siyaseti en kötü yöntemleri ile yapmaktadır. Uzun lafın kısası, bu ülkede Alevi oyları herkes için cazip olmuştur. Mustafa SARIGÜL için de durum budur.
Böyle bir adamın bu forumu meşgul etmesi dahi yanlıştır. Kendimi bu soruya cevap vermek zorunda hissederek, eyleme geçtiğim için ben de kendime bir yanlış yapmış bulunmaktayım.

BesiktasliBABA
08.08.2006, 20:12
baykal o kongrede o kadar sinir konustuki,ekranda izlerken ben bile deli oldum.konuya gelince,baykal kendisi degilmiki,genel baskanliginin ilk doneminde,istanbul il baskanligi icin ahmet guryuz ketenciyi,aday gosterip"alin size hem sunni,hemde turk aday" diye tanitan,alevileri partiden silme politikasi o zaman basladi vede devam ediyor artik sagcilari doldurdu partiye,ayrica bildigim kadariyla,sarigul o siralar dspdeydi.

şir_i yezdan
08.08.2006, 21:34
ya arkadaslar bıde sarıgul daha once yanı chp den once dsp ve mhp basvurmus secım için daha dogrusu sıyaset için
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Baykalın sölediklerinin çamur at izi kalsın olmadıgını ne biliyorsunuz....

Ayınası iştir bir kişinin... O zaman bu sorunuz üzerine bakalım Sarıgülün işlerine. Kendisi Şişli belediye başkanı.

Okmeydanı tarafını genelde herkes bilir. İstanbulda bulunan birisi buranın alevi kökenin fazla olduguda ortada. Sarıgülün belediyesine bağlı. Ama orada yaşıyanlar bizim başkan diyip başka bir şey demiyolar.

Eğer dediğiniz gibiyse, Sultanbeyli belediye başkanı gibi olması gerekmezmiydi. Pirsultan Abdal derneği Cem evi yapımı çalışmaları karşısında yaptadıklarını bırakmadılar. Hatta mahallenin adını bile Yavuz Sultan Mahallesi yaptılar. Ama Sarıgülün bölgesine çokda güzel bir Cem evide var... mahkeme kararlarına bile karşı çıktılar.

İşin içine siyaset girdimi hiçbirşeyin anlamı kalmıyor ama geçeklerde ortada gibii.. Baykal gününü kurtarmaya devam ettsin. Bu gidişle Aleviler uyanacak Atatürk'ün partisi ne demeyip silecekler hepsini...ama bıtek alevıler degıl onu şişlide herkes sevıyo okmeydanı cem evınde yardımı unutulmaz ama neden o zaman baykala cevap veremedı

Gülseren58
08.08.2006, 22:02
Arkadaşlar, bizi tavlamak bu kadar kolay mı? Birileri cem evine sahip çıkıyor görününce en has adamımız mı oluyor yani? Bu durumda din kaygısı ile oy verenlerden ne farkımız kalır ki?
Unutmayalım ki bu adam kendi bölgesinde şeriatçılara da gayet yakın görünen biridir.
Sizin de söylediğiniz gibi onu herkes sevmektedir. Ben,herkesin sevdiği bir insanın samimiyetinden şüphe duyarım. Herkesin sevdiği bir insanda yanlış bir şeyler vardır.
Ayrıca yeniden tekrar ediyorum Mustafa SARIGÜL'ün ya da herhangi bir Belediye Başkanının bu foruma taşınması doğru değildir.

bozdag
13.08.2006, 22:52
Mustafa Sarıgül'ü ilk olarak 1987 yılında meclisin en genç üyesi olarak TBMM geçici başkanlık kurulunda görev yaparken ve meclisin açılışnda yaşadığı bir olayla tanıdık. Meclis idare kurulu üyesi olan ve ismini şu an adını hatırlamadığım eski boksör olan bir ANAP milletvekili, SHP'li Sarıgül'le genel kurulda tartışmış ve gözünü morartmıştı. Sarıgülü ünlü yapanda işte bu mor gözdür.
Daha sonra SHP içinde yükselen eğilim olan Deniz Baykal'ın safına katılmış ve geleneksel sol çizgiyi savunan ve partide sol kanat olarak bilinen kesime karşı mücadele etmiştir.
SHP genel başkanı İnönü, Baykal'ı genel sekreter yapmış, Sarıgül'de en hızlı Baykalcı olarak karşımıza çıkmıştı. Hatta parti içindeki sol kanadı oluşturan alevi, kürt ve sendikacı milletvekillerini partiden atmak için Şişlideki garajında basın toplantısı düzenlemişti. O bsın toplantısına katılanlardan biri de şu an Deniz Baykal'ın en yakınında yer alan Ali Topuz'dur.
Deniz Baykal'ın son kongrede bahsettiği olay bu garajda basın toplantısıdır. Sarıgül'ün toplantı sonrasında yaptığı açıklama 1989 yılının yalanı seçilmiştir: Biz arkadaşlarla garajımda oturuyorduk, gazetecilerde buradan geçiyormuş, uğramışlar.
Bu arada eski İstanbul belediye başkanı Aytekin Kotil'in kızı ile evlenerek, bunu da siyasi yükselişi için kullanabileceği bir araç olarak seçmiştir.
SHP'de İnönü ile Baykal arasında yaşanan kavgada hep Baykal'ın yanında yer almış ama Baykal kaybettikçede ondan uzaklaşmıştır. Çünkü Sarıgül hep kazanan tarafta yer alır.
1994 seçimleri öncesi DSP'ye girerek şişliden belediye başkanlığı için aday olmuş, ancak Gülay Çokay ( Aslıtürk ) başkan seçilmiştir.
Sarıgül başkanlığı az bir farkla kaybettikten sonra, çalışmalarını sürdürmüş, alevilerle cemevine, sünnilerle camiye gitmiş. düğünlere, sünnetlere, partilere vs. hedefine 1999 da ulaşmıştır.
Bu arada sırf GS'lı olduğu için Fatih Altaylı'nın anormal desteğini almıştır.
DSP'nin oy desteğini yitirmesi ve 2002 seçimlerini kaybetmesi sonrası yükselen değer olarak gördüğü Deniz Baykal'ın CHP'sine katıldı.
2002 seçimlerinde CHP'nin vitrininde yer alan ve batılı finans kuruluşlarının desteklediği Kemal Derviş büyük sermaye ve kontrollerindeki medyanın yardımıyla CHP başkanlığına geçmek istiyordu. Ancak delege tabanı olmayan Derviş, Baykal'ı başka biri devirdikten sonra başkan olabilirdi. 2004 yerel seçimlerinden sonra düğmeye basıldı. Parti başarısız gösterilerek, Liberal sol denilen postmodern ideolojiye mesafeli duran Deniz Baykal'ın yerine Derviş getirlecekti. Gerçi Deniz Baykal 90'lı yılların başında liberal solun propagandasını yapıp İsmail Cem'le birlikte kitap yazmışsada, daha sonra konjünktürel nedenlerle gelenekçi sol çizgiye yaklaşmıştır.
Soros adlı para babası Gürcistan, KKTC ve Ukrayna'da yaptığı darbelerden sonra ilk yenilgisini CHP kongresinde almıştır.
Sarıgülün seçilememesi sonrası tüm ümidünü yitiren Derviş tekrar geldiği yere ABD'ye dönmüştür.
Kısaca Batı destekli Büyük sermaye Türkiye'de 25 yıldır izlenen politikanın dışına çıkabilecek bir iktidar istemiyor. İktidara CHP gelecekse, liberal olmasını istiyor.

adem_58
13.08.2006, 22:55
bilmiyorum bel ki dememiştir fakat siyaset bu yinede bilinemez
ama şu kadarını diye bilirim sarı gülün çalışmalarını ben şahsen çok taktr ediyorum mükemmel bir çalışma sistemi var şişlide onu sevmeyen yoktur ben de şilide oturuyorum sarıgül zaten bel ki bilen vardı bu sene 3 tane okulyıkttı yeniden yapıyor yıkılan okullardan biride benim çalıştıgım okul her şeye ragmen ben mustafa sarı gülü taktir ediyorum iananıyorum kişişli her zaman sarı gülün arkasında olur

tsira
20.08.2006, 15:37
Arkadaşlar, bizi tavlamak bu kadar kolay mı? Birileri cem evine sahip çıkıyor görününce en has adamımız mı oluyor yani? Bu durumda din kaygısı ile oy verenlerden ne farkımız kalır ki?
Unutmayalım ki bu adam kendi bölgesinde şeriatçılara da gayet yakın görünen biridir.
Sizin de söylediğiniz gibi onu herkes sevmektedir. Ben,herkesin sevdiği bir insanın samimiyetinden şüphe duyarım. Herkesin sevdiği bir insanda yanlış bir şeyler vardır.
Ayrıca yeniden tekrar ediyorum Mustafa SARIGÜL'ün ya da herhangi bir Belediye Başkanının bu foruma taşınması doğru değildir.
kesinlikle katılıyorum, bu adamın bir yerlere gelmek için yapamayacağı şey yoktur.evet şimdi alevilere büyük destek verdiği görülüyor fakat bu desteğin nedeni çıkarları içindir.sarıgül büyük oynamayı seviyor ve bunun için büyük bir kesimin yani alevilerin desteğini önemsiyor,istiyor.fakat gülseren kardeşimizin dediği gibi alevisiyle cemde, sünnisiyle camide, sosyetesile partide.onun için oy nereden gelecekse orası çok değerli oluyor.bu sene hacıbektaşta sayamadığım kadar şişli belediyesinin otobüsleri vardı,1 tane ambulans,1 içme suyu arabası göndermiş.bu yaptıkları güzel ama inandırıcı değil.ayrıca onun ekibinde yer alanlarında hiç hoş kişiler olmadığını söyleyebilirm.bana göre kullanılıyoruz.

koçgirli
26.08.2007, 14:40
canlar mustafa sarıgülün eski ülkücülerden olduğunu duydum
zaten sarıgülün her gülüşünün altında bir menfaat bekleyişi varmış gibi geliyordu
hacı bektaşa gidip boy boy poz vererek halkımızdan oy talep ediyor
önceleri bende baykaldan sonra chp nin başına geçsin diyordum
şimdi onun da geçmesinden yana değilim
bence alevi toplumu olarak biraz daha uyanık olmalıyız çünkü bu insanın oy stratejisi aleviler üzerine yoğunlaşmış
selametle

anadolu75
27.08.2007, 00:57
sarigulunde baykaldan farki yok.demokrasi ayaklariyla halka yalakalik yapiyor.chpnin basina gecerse chp duzelecegine daha da kotulesir.baykalla beraber partiye zarar veriyorlar.