Orijinalini görmek için tıklayınız : Tokat / Niksar / Olukalan / Özalan köyü

can82
17.10.2005, 19:14
Bu köy hakkinda bilgi sahibi olaniniz varsa lütfen buraya yazsin....
Olukalan köyü alevilerin cogunlukta yasadigi bir köy müdür?

saygilarla...

Alisahin
11.12.2005, 00:43
Bu köye ben gittim,ayni zamanda cok yakinen tanidigim insanlar var,özellikle
Almanyada bayagi kalabaliklar. Bilinen baskilardan dolayi cok az sayida
dönenler oldugunu biliyorum,ama tamami bir Alevi beldesi.dogrusu
siz neden bukadar merak ettiniz.(ÖZALAN BELDESI/NIKSAR
Selamlar/Alm.

can82
19.12.2005, 02:18
ben aslinda bir tanisimin sebebiyle bu mesaji yazdim. Kendisi Isvicre de yasamakta ama köyüyle ilgili pek bir bilgiye sahip degil. Internet ortamina da pek girmedigi icin, kendisine yardimci olmak istedim, iznini alarak. Bu beldenin bildigim kadariyla bir dernegi de var yurtdisinda ama ordaki insanlardan bilgi alma imkanim olmadi. Pek yardimci olamadilar bu konuda. Benim de zaten bu tür seyler ilgimi cektigi icin, buraya yazma geregi duydum. Hemde dostuma yardimci olmak istedim.
Sebebi bu, sevgili Alisahin
saygilar

Sevgi_lerimle
17.02.2006, 15:26
Slm can82

Ben tokat/Niksar/Olukalan kökenli ve evet köyümüzde genel olarak (hepsi) alevi ben sunni hic gormedim belki vardir ;))...
Neden özellikle bu köyü merak ettigin bende cok merak ettim ;P
her neyse eger bu köyden insanlarla iletisim kurmak istiyorsan http://www.oezalan-dernegi.de köyün web sitesi

Sevgi_lerimle...

Medet
11.03.2006, 19:25
Slm can82

Ben tokat/Niksar/Olukalan kökenli ve evet köyümüzde genel olarak (hepsi) alevi ben sunni hic gormedim belki vardir ;))...
Neden özellikle bu köyü merak ettigin bende cok merak ettim ;P
her neyse eger bu köyden insanlarla iletisim kurmak istiyorsan http://www.oezalan-dernegi.de köyün web sitesi

Sevgi_lerimle...

Çok güzel bir açıklama olmuş...
Özalan'ın hepsi Alevi diye biliyorum bende...

derkay
04.08.2006, 15:24
ben tokat niksar olukalan yeni adıyla özalanlıyım. köyüm alevi köyüdür. istanbulda ve almanyada çok özalanlı bulunmaktadır. aile olarak aleviliği tam olarak yaşamaktayım fakat köy olarak aynı şeyi söyleyemeyeceğim. köyümün birliği ve beraberliği çok güzeldir. hersene festivallerimiz olur semahlarımız dönülür. sevgi ve saygılarımla

pdr_alevi
19.10.2006, 01:39
yoldaş benim annem olukalan lı. olukalanın hepsi alevidir fakat şu aşamada özalan olduğu için pek bir fikrim yok eğer olukalan soruyorsan hepsi alevidir özalan olarak soruyorsan kesin bişey diyemem ama bu şekilde bile alevilerin yoğunlukta olduğunu söyleyebilirim

mnyx
09.08.2007, 22:32
bende oranın alevi old.nu biliyorum bi kaç arkadaşım vardı özalanlı

AlininEvi
28.09.2007, 22:34
Bu köy hakkinda bilgi sahibi olaniniz varsa lütfen buraya yazsin....
Olukalan köyü alevilerin cogunlukta yasadigi bir köy müdür?

saygilarla...

köyümüzün tamamı ALEVİ'dir.. bundan emin olabilirsiniz...