Orijinalini görmek için tıklayınız : eğiğtim ve ekonomik gelişim

secahattin
10.08.2006, 23:01
öncelikle herkese candan merhabalar. şunu kabul etmeliyiz ki hayatımızn yüzde doksanı ekonomi ile iç içe ve bizler maalesef bu konuda fazla örgütlenemedk.bu gün kaç tane orta büyüklükte alevi firması var bilemiyorum ama her halde 3 ten fazla değildir.gerçi bu anlamda 7 8 yıl önce çok daha kötü durumdaydık ama şehirlere yerleşmemizle birlikte ekonomik olarakda gelişmeye başladık toplum olarak ama bu gelişme çok yavaş ve çok ivmesiz.en büyük neden bence eğitimli insan sayımızın azlığı 2. olarak da birbirimize yeteri kadar destek olmamak.üniversite sınavına giren yaklaşık 2 milyon öğrenciden yaklaşık 1 milyon kadarı fettullah gülen dersanelerinden sınava giriyor. onun düşünce sistemini benimsiyor ya da o sisteme kazanç sağlıyor.bizim cem dersanaemiz ise öğrenci bulabilmek için kendini paralıyor.tabi bizim örgütlenmemz ile fettullah gülen cematinin örgütlenmesi kıyaslanamaz ama birlik olup dersanemize 50 ,60 öğrenci bulamıyoruz. örgütlenme çok önemli arkadaşlar bence ,bu bağlam da düşüncelerimin tüm canlara ulaşmasını sağlayan forum emekçilerine sonsuz teşekkürler.

izmirksk
11.08.2006, 00:49
cem dershanesini yeni duydum..hayırlı olsun..
bunun bir zincir olarak yayılamsını dielrim...
fethullah gülen bağlı örgütlenem ile zten kıyaslanmamalı..o örgütlenme aldı başını gidiyor..onu durdurmak çok zor..
ancak 2 yol var...
1-askerin silah zoru ile müdahele etmesi(ki bu demokratik olmaz.)
2-Atatürkçü örgütlenme-desrhanelerde atatürkçü örgütlenme birliği..işte bu demokratik olur..hem güzel bir rekabet olur...)

fethullahçı örgütlenme bu işi deneyimleri ile beraber sistemli şekilde yürütüyor...

herkes atatükçülük diyor yaşasın atataürk diyor yaasın laiklik diyor yaşasın cumhuriyet diyor ..ama her nasılsa tarikat/cemaat vs..ler tüm kazanımları elde ediyor..
birileri bir yerde yanlış yapıor..demekki bu iş sloganlarla olmuyor..