Orijinalini görmek için tıklayınız : Internet'teki Alevi Rumuzlar/Nikler Hakkında

serpil23
11.08.2006, 17:53
farkli internet sitelerinde canimi sykan rumuzlarla karsilastim.mesela

alevifistik

alevibomba

sexyalevi

ve bu seviyede olan bunlara benzeyen nikler.Benim bu nikler zoruma gidiyor.Alevi kelimesinin cile dolu tarihi bu tür rumuzlarla kücük düsürüldügünü düsünüyor ve bu yüzden elestiriyorum.

en son su nike cok sinirlendim.

alevi_playmate (kwick.de sitesinde)

playmate'in anlamini heralde hepiniz biliyorsunuz.

Bu tür nikli arkadaslar hakkinda siz ne düsünüyorsunuz ?

Şoreş
11.08.2006, 17:58
Hoş bulmuyorum ve kınıyorum.
Bir İnancın adını böyle kullamaya hakları yok.

gizem
11.08.2006, 18:23
kardeşim napabilrisn kii yapılcak şikayetler var buda alevileri bastırma stratejisi

serpil23
11.08.2006, 18:30
zoruma giden bu nikleri güya alevi olanlar kullaniyor.asagladiklarini bile kabul etmiyorlar.

ErDaL24
11.08.2006, 18:38
kendi bilmyenlere ne diyelim ki can cahil çok toplumumuzda.

Urfalı
11.08.2006, 19:12
Bunlar SOYTARI kardeşim.
Uyarın için teşekkürler...

Canan58
11.08.2006, 19:19
Resmen soytarılık kardeşim haklısınız hepiniz... Bu kadar olmaz cahil ve rezil insanlar bunları kınıyorum ve bu sitede varsa bu tür nickler yönetim mutlaka önlemini alır...Ama bildiğim kadarı ile yok...
Teşekkürler serpil can

piryolu
11.08.2006, 19:40
bunlr gerizekallııııııııı

banka555
11.08.2006, 19:50
ben cede çok seviyesiz ve gereksiz .. önlem alınmalı..

MeRaLiNa
11.08.2006, 19:50
gerizekali hemde ne bicim
ama aileleri birseyler ögretmemiski
özellikle ailelerinin hic birsey ögretmedikleri böyle soytari oluyor

serpil23
11.08.2006, 19:57
arkadaslar ben bu sahizlari uyarmaya calisdim hakarete ugradim

rinda
11.08.2006, 20:04
arkadaslar ben bu sahizlari uyarmaya calisdim hakarete ugradim

böyle insanlaradan daha ne beklenirki..bu gibi insanlar konuşmaktan anlamaz...

gözdecst
11.08.2006, 20:17
sonuna alevi lafını eklemese bile yanlış nickler yaa.düşünme yetisini yitirmiş şahsiyetler

cagdascetin
11.08.2006, 20:21
Bu tür kişiler Alevi olmuyor.Alevi gibi görünüp,Alevi sitelerindeki kişilerle arkadaşlık kurmaya çalışan kişiler.Ama bunda yönetimdeki kişilerinde suçu olduğunu düşünüyorum yani o sitelerin yöneticilerinin.Ayrıcada yazılan nickler belli bir mantık yok.Yani tamamen beyinsizce yazılmış şeyler gibi geldi bana.

Saygılar & Sevgiler

tunc2
11.08.2006, 20:26
bunlar kisilik bozuklugu gösteren kendilerini alevi sanan ama aleviligin a sinddan haberi olmayan ecus bücüs yaratiklar insallah agir olmamistir

serpil23
11.08.2006, 20:27
Bu tür kişiler Alevi olmuyor.Alevi gibi görünüp,Alevi sitelerindeki kişilerle arkadaşlık kurmaya çalışan kişiler.Ama bunda yönetimdeki kişilerinde suçu olduğunu düşünüyorum yani o sitelerin yöneticilerinin.Ayrıcada yazılan nickler belli bir mantık yok.Yani tamamen beyinsizce yazılmış şeyler gibi geldi bana.

Saygılar & Sevgiler

malesef bu nikleri kullananlar gercekten alevi.mesela su siteye gir

kwick.de

alevi_playmate

nikli sahiz gercekten alevi.bu sitede buna benzer baska niklerde var.bircok sitede chat yerlerinde bu tür nikleri kullaniyorlar.
bunlar malesef gercekten alevi.ama ayleden ahlak görmemis insanlar.

Nesimi
11.08.2006, 20:39
Genelde Avrupadaki genç alevi kardeşlerimiz bu tarz nickler kullanıyorlar batı kültürünün biraz etkisinde kalmışlar belliki ama Alevi sıfatını kullanarak geçmişide unutmadık diyorlar. Ancak Alevi kelimesiyle bu tarz nickler birbirine yakışmıyor.

muhammedordusu
11.08.2006, 22:10
alevi olmamama tağmen ben de bu tür nickleri kullananlara ALLAH hidayet versin diyorum.vesselam.

Hüseyin69
11.08.2006, 22:29
simdi alevi kartal alevi boy alevi giril alevi bilmem daha bir sürü uzantilar
alevi boy yada giril, erkek yada kiz olsan ne olur olmasan ne olur sonucta boy sun girilsin illede yanina alevi eklemeye mecburmusun demekten kendimi alamiyorum

acaba bunlar alevi olduklarini mi isbatlamaya calisiyorlar yada alevi
kelimesini bilerekmi ayaklar altina aliyorlar bilmiyorum ama dedigim gibi genclere bu zamanda olumsuz bir sey diyemiyor insan hemen cevap hazir
sen bana hic birsey yapamassin sana bir sey yaptigim yok ama yaptigin hareketler geldigin bir inanc toplumuna yakismiyor desem yine cevap seni ilgilendirmez istedigim gibi yasarim vs
bir kac kez bunlari yasadigim icin iyi biliyorum
bu yüzden fazla uzatmak istemiyorum
sexy, boy, playboy, kiz, giril sekeri vs vs

ben bunlarin hic birini 1400 yillik bir inanc bir kültür bir yasam olan alevilik bunlari hakkettigine inanmiyorum umarim en kisa zamanda yaptiklari yanlisliklari anlayip bir an önce sadece bu forumda degil baska sitelerdede nicklerinin ön kismina alevi eklemezler
basligi acan kerdesimiz güzel ve önemli bir konuya deginmis simdilik kisa kesiyim aslinda yazilacak cok seyler var ama tabiki simdilik
NOKTAYI koyuyorum

Demali
11.08.2006, 22:30
Kınamaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok gibi.Bu iğrençliği yapanlar kadar izin verenler de sorumludur site yöneticileri daha dikkatli olmalı.

cagdascetin
11.08.2006, 22:56
malesef bu nikleri kullananlar gercekten alevi.mesela su siteye gir

kwick.de

alevi_playmate

nikli sahiz gercekten alevi.bu sitede buna benzer baska niklerde var.bircok sitede chat yerlerinde bu tür nikleri kullaniyorlar.
bunlar malesef gercekten alevi.ama ayleden ahlak görmemis insanlar.

Alevi değil dememdeki kasıt şu;Hiç bir Alevi,Aleviliğe bu türden yakıştırmalar yakıştıramaz.Hava sağlamak için kulllanamaz.Kullanırsada gerçek Alevi olamaz.

Hüseyin69
11.08.2006, 23:18
Bu iğrençliği yapanlar kadar izin verenler de sorumludur site yöneticileri daha dikkatli olmalı.

degerli demali burda kendi adima sizi hakli buluyor ve eyvallah diyorum
nasilki bir üye olarak cekiniyorsam bir mod olarakta cekiniyorum
dinlemeden görmeden okumadan okudugunu anlamayan ve daha bir sürü olaylarla üyelerimizi bazen karsimiza aldigimiz zaman bize yazacaklari özlem mesaj basligi söyle oluyor ukala terbiyesiz sen kimsin satilmis vs vs formumuzda cogunluk olarak 18-25 yas arasi genclikten olusuyor onlarin yazdigi site kurallarina aykiri her mesaj gözümüze takildiginda kendisine dostane uyari seklinde bir yazi yada bilgilendirme yaptigimizda mesajlara cevaben bize ukala kustah terbiyesiz vs gibi hakaret mi sözmü lafmi bilmem ama öyle yaziyorlar biz genelde üyemizin moralini bozmamak üyemiz kirilmasin diye elimizden geleni yapiyoruz ama bazen oluyorki malesef forumdan uzaklastirilmaya kadar da kendileri sebep oluyorlar üyelerimizden fazla beklentimiz yok sadece kendi dalinda belirli bir asamaya gelen forumumzu temiz tutmalari disinda .
hakli olarak bizi sorumlu tutuyorsunuz.
kendi adima söylim
ben herhangi bir üyeye böyle nick yasaktir nickini degistir diyemem cünki neden, nicin, niye sormaz sadece sanane istedigim nicki alirim sanami sorarim diye hazir cevap tetikte oldugunu bildigim icin pek gerek duymuyorum

[/QUOTE]

candaş
12.08.2006, 00:51
böyle nicler yzanlar elbette bizden diildir.bizden birilerinin böyle şeler yazacaığını sanmam ama kim olursa olsun şerefsizdir.kışkırtma da olabilir canlar dikkatli olalım.bizi bilen bilir bunlarla kafamızı bozmayalım bir olalım diri olalım.saygılar canlar yoldaşlarım

BesiktasliBABA
12.08.2006, 02:58
bunlar sanirim baya genc kardeslerimiz,belki alevi,belkide aleviligi karalamak isteyen kotu niyetli insanlar olabilir.bu durumda,eger rastlarsaniz gezdiginiz sitelerde boylelerine,kucuk bi ozel mesajla,nickinin yanlis oldugunu soylerseniz,sanirim gercek alevi olanlari duzeltecekdir.

munzur6262
12.08.2006, 11:42
bende bir kaç defa bu tür nikleri kullanan asalaklarla karşılaştım.ben onlara zaten asalak diye hitap ederek başlıyorum.ciddi ciddi içlerinde alevi olanlarda var.eleştirdiğimizde sankide çok basit bir durummuş gibide ne var bunda gibi kelimelerde kullanıyorlar. bu tür niklerin kullanılmasına izin verilmemeli bence bu sitelerde bile art niyet söz konusu.saygılar

karadagli
12.08.2006, 13:11
Genelde Avrupadaki genç alevi kardeşlerimiz bu tarz nickler kullanıyorlar batı kültürünün biraz etkisinde kalmışlar belliki ama Alevi sıfatını kullanarak geçmişide unutmadık diyorlar. Ancak Alevi kelimesiyle bu tarz nickler birbirine yakışmıyor.

Degerli can. Bir Avrupada yasayan vatandas olarak söylediklerinin hepsine kayiliyorum, malesef genelde hepsi degil ama bu tür seyleri yapiyorlar.Bunlarin yaslari 16.17.18.19 sanki bir marifet yapmis gibi görüyorlar kendilerini elbette ki iclerinde aleviligi iyi bilen genclerde var ama onlar bu tür seyleri yapmiyorlar,bu da iki kültür arasinda kalip bocalayan gencler anne baba ne yaparsa yapsin burda dogup yetisen gencleri kendi kültürüne adapte etmek cok zordur. Avrupa ile Türkiyede arasinda daglar kadar fark vardir cocuk yetistirme bakimindan cok zor.

saygilarimla

Kartopu86
12.08.2006, 13:18
Aleviliği karalamak adına alın size en basit örnekler (yazılan nickler)
Aleviliğin bizim için taşıdığı anlam ve içeriğini bilmeyen arkadaşlara ne demeli ki......Kesinlikle kelime anlamında alevi olduklarını söyleseler bile ben onların bu duygulara sahip olduklarına inanmıyorum. Bu tür saygısızların son bulmasını ümit ediyorum.

Turku_Yurekli
12.08.2006, 22:59
Hic hos olmayan nickler tamamiyle ilgi cekmek maksadıyla kullanıldıgını düsünüyorum,baska bir acıklaması olamaz bence!!!

crewchif
13.08.2006, 14:22
ahlaki değeri olmayan insanların bu tutumu malesef kültürümüzüde olumsuz etkiliyor.kınıyorum ahlaksızlıklarına aleviliği alet edenleri.

dewrano62
13.08.2006, 14:41
arkadaşlar tabıkıde boyle ınsanlar acız ve gereksız ınsanalrdır yada alevılıgın ne oldugunu bılmeyen ınsanalrdır bende kınıyorum bole ınsanalrı

Alevimen
13.08.2006, 15:45
Sizleri anlıyorum çünkü bu foruma üye olmak için o tür nicklerden uzak durulması hatta alevi kurumların ismi, alevilik kültüründe önemli yerler, isimler (Cemevi gibi) ve ozanlarımızın adlarını kullanılmaması yönünde kural tavsiyesi yapılıyor ki aleviforum'da böyle sorunlar ender çıkıyor. Daha çok ciddiyetsiz flört ve tanışma platformlarında olan olaydır.

Mesela aleviforumda olan bir olay:
Geçen aylarda CEMEVİ nickini alan birinin üyeliğini aktifleştirmedim bana 'yok sen alevi deyilsin sen kim oluyorsunda beni almıyorsun siteye, ben dede oğluyum şu an rehberlik yapıyorum vs' dedi. Ben ona kurallarımızı ilettim gene dede oğlu ve şu an rayberlik yaptığını savundu ayrıca kırılmış özür dilemezsem birdaha üye olmayacakmış :bored:

Demek istediğim bazen boşluklar oluyor, din ve inanç herşey deyil. Düzenli aile ve kültür terbiyesi alamayanlardan daha ilimli ve anlayışlı davranmalarını talep edemiyoruz sadece ricada bulunabiliyoruz.. her insanın çevresinde bu tip insanlar var. Sağlıklı insan düşüncesi ve terbiyesine ihtiyaç duyuluyor, aleviliği bilmeyen aleviden ne beklersiniz? Alevi deyil, sünni bir arkadaşda olabilir herkes için geçerli. Sanalda islam adını müstehcence kullanıldığınıda birçok defa gördüm ve halen görüyorum.

Belki sözkonusu kişilerde bu topiği okurlar ki en azından okusunlar ve anlamaya çalışsınlar çünkü her insan her an aklı doğru düzgün çalıştığı sürece kendini geliştirebilir.

sawage
13.08.2006, 16:50
böyle nickler kullananlar bana göre kesinlikle cocuk fiziksel olarak gelişmiş ama beyin olarak cocuk kalmıs kendını bılmezlerın yaptıgı soytarılıklar:cursing:

Aydın.
13.08.2006, 20:14
Bunlar SOYTARI kardeşim.
Uyarın için teşekkürler...

evet urfalı haklısın bencede ama bunlar neki ben ne nickler gördüm emegine sağlık serpil paylastıgın icin tesekürler

candaş
14.08.2006, 01:33
alevimen uyarıların için teşekkürler.aleviliği bilmeyen aleviden ne beklersiniz gerçekten mükemmel bi söz.bu nıclerı kullananlara solemek lazım canalr.saygılar

serpil23
14.08.2006, 03:24
arkadaslar bence gördügümüz yerde toplu bir sekilde uyarma yapalimki, böyle nickler daha az kullanilsin.duyanlar duymayanlara bu titizligi aktarsin.cogularida bilinciz yapiyor bu cahilligi.söyleyelim uyaralim gördügümüz yerde.En azindan bilincsiz yapanlar bu ayibi tekrarlamasin.Bunun icin bu forum yararli diye düsünüyorum.

cemahir
14.08.2006, 03:55
Bu konuya hergün mesaj yazılıyor ve benim aklıma geliyor bu isimleri kulanan arkadaşlara söyleyecek bir laf bile bulamıyorum. bu insanlara tepki koyabileceğimiz bir koşul varsa tepkimizi koyup onların duymasını sağlayalım bu konuda fikri olan arkadaş var mı

yasemen
15.08.2006, 09:02
Ben kendi adıma bir şeyi merak ediyorum , bu ''sexyalevi'' rumuzlu şahıs aynaya bakınca kendini nasıl hisseder ? Allah ıslah etsin ne diyim..

çiğerparem
15.08.2006, 09:10
bunlar alevi olamazlar alevi kültürünün içinde yoğrulan birisi bu nickleri kullanmaz,kullananlarıda kınar.

tunags
15.08.2006, 15:20
terbıyesız adi insan utanmıyomu alevılık gıbı kac mılyon ınsanın goruslerıne uydugu bı kelımeyı dunyayı kotu yola dusuren ınsalanların hayatlarını karartan sex kelımesıyle kullanıyo onun gıbı adamlar ısımden kazanmak ısteyen adi sahıslardır

Bir Zeynep
15.08.2006, 15:49
bu konuyu acarak bunu tarismakla, böyle pislikleri kinamakla, lanetlemeklede belki, tam onlarin istedigini yapiyoruz. onlara tam istediklerini evriyoruz, cünkü onlar bunu istiyo.. provoke den baska bisey degil. tam tersine cevap vermek lazim. "sexyalevi" adli bi üyeye rastlasam ben mesela, hekesin önünde ap acvik derim ki: kizzz (veya lannn) göster bakim fizigini gercekten sexy mi sin diye... tövbe tövbe.. yaw bunlara böyle cevap vermek lazim, bunlar baska dilden anlamazlar.. ama bende attim tabiki, tabi diyemem öyle bisey, demem de. görmemezlikten gelirim, umurumda bile degilmis gibi, zaten ben böle biini ciddiye alamam ki arkadaslar.. ama sunu da söylemek istiyorum: bizim aha bu sitedede cok houma gitmeyen nickler var: tabiki topik konusu kadar degl canim, yanli anlamayin ama mesela burda bazen söyle nickler görüsyorum: (sadece misal veriyorum, uyduruyom kafadan, umarim gercekten tutturmuyom, kisisel kimseyi elestirmek istemiyom cünkü benim sözüm topluma!!) "karizmatik", "Cicikiz", "Alevigüzel" vs vs.. tamam bunlar pek kötü nickler degil ama olsun bence yersiz. cici mi güzel mi, ne ifade ediyo bunlar. ya pirimize, ehlibeyitimize lik olan bir isimle gel buraya, yada kendi adinla (misal: meral, cemal, hasan, özgür), yada kendini "identification" ettigin seyleri sembol olarak kullan (misal: dersimli, tokat84, hacibektaslican), kafadan atiyom misallari amasanirim demek istedigim anlasildi?!
saygilar tüm canlara.

gülenay
15.08.2006, 22:31
bu tarz insanlara meyil verenlerde var asıl onları kınamak lazım

KURŞUNveli
15.08.2006, 23:30
bu konuyu acarak bunu tarismakla, böyle pislikleri kinamakla, lanetlemeklede belki, tam onlarin istedigini yapiyoruz. onlara tam istediklerini evriyoruz, cünkü onlar bunu istiyo.. provoke den baska bisey degil. tam tersine cevap vermek lazim. "sexyalevi" adli bi üyeye rastlasam ben mesela, hekesin önünde ap acvik derim ki: kizzz (veya lannn) göster bakim fizigini gercekten sexy mi sin diye... tövbe tövbe.. yaw bunlara böyle cevap vermek lazim, bunlar baska dilden anlamazlar.. ama bende attim tabiki, tabi diyemem öyle bisey, demem de. görmemezlikten gelirim, umurumda bile degilmis gibi, zaten ben böle biini ciddiye alamam ki arkadaslar.. ama sunu da söylemek istiyorum: bizim aha bu sitedede cok houma gitmeyen nickler var: tabiki topik konusu kadar degl canim, yanli anlamayin ama mesela burda bazen söyle nickler görüsyorum: (sadece misal veriyorum, uyduruyom kafadan, umarim gercekten tutturmuyom, kisisel kimseyi elestirmek istemiyom cünkü benim sözüm topluma!!) "karizmatik", "Cicikiz", "Alevigüzel" vs vs.. tamam bunlar pek kötü nickler degil ama olsun bence yersiz. cici mi güzel mi, ne ifade ediyo bunlar. ya pirimize, ehlibeyitimize lik olan bir isimle gel buraya, yada kendi adinla (misal: meral, cemal, hasan, özgür), yada kendini "identification" ettigin seyleri sembol olarak kullan (misal: dersimli, tokat84, hacibektaslican), kafadan atiyom misallari amasanirim demek istedigim anlasildi?!
saygilar tüm canlara.

zeyno can yine konuya kapak yapmışın...bende değiştirsem mi acaba?karizmatik bir isim bulmam lazım hemen !

KomünistAlevi
16.08.2006, 00:02

alevifistik

alevibomba

sexyalevi

ve bu seviyede olan bunlara benzeyen nikler.Benim bu nikler zoruma gidiyor.Alevi kelimesinin cile dolu tarihi bu tür rumuzlarla kücük düsürüldügünü düsünüyor ve bu yüzden elestiriyorum.

Pislik insanlar ya..Ne istiyolarsa bizden. Yüzyıllardır böle pislik şeyleri üstümüze yıkmayı çok seviyo yezdin evladları.

Bir Zeynep
16.08.2006, 00:12
zeyno can yine konuya kapak yapmışın...bende değiştirsem mi acaba?karizmatik bir isim bulmam lazım hemen !
kursunnnnnnn, nickinden o kursunu alir vurrrrrrurum seni vallahaaaaaaaaaaaaa.
ben tokatli zeynoooooooooooo.
tabancali zeyno da olurum istersen egerrrrrrrrrrrrrr..

Dream
16.08.2006, 12:42
aslında bu nickleri aleviler kullanıyordur özellikle avrupadakiler..
zira türkiyedekiler kendini saklıyorlar..
avrupalı aleviler kullanıyor bu tarz nickleri...ilginç...!!!

Bir Zeynep
16.08.2006, 13:41
nerden biliyosun?hic de öyle genelleme yapma bakalim, hoppalaaaaaaaaaa.... avrupadaki katilan nciklerin adlarini hepsini tarar önüne sererim simdiiiiii. aha biride benim, bak bakam nickimeeee.

ZülfüKakul
16.08.2006, 14:42

Ne alaka desem yeridir? Kendini bilen biri nerede olursa olsun yazmaz böyle şeyler... İlgi çekmeye yada alevileri kötü göstermeye çalışan tipler bunlar:cursing:

Hüseyin69
16.08.2006, 14:59
bu tür nickleri kullanan cocuklar "cocuk diyorum cünki akli basinda olgun bir alevi yada baska biri böyle cins cins nickler kullanmazlar"
kendinlerini normal bir sekilde ifade etmekte zorlandiklari icin kullaniyorlar bende varim iste bende aranizdayim benide kabulleneceksiniz eninde sonunda vs gibi
yakindan uzaktan hic bir ilgisi yok ama iste bir tür dikkat cekmek
taktigi sexyalevi boy yada kiz
Sanirki karsisindaki aha bu aleviymis tamda istedigim bir tip vs
genelde 15 -18 yas arasi cocuklar kullanirlar bu tür nickleri

selva
16.08.2006, 15:14
bence bunları yazan alevi bile değildir niye sunniboy veya sexysunni diye nickler yok.alevi toplumunu kötülemek isteyen bir grup kendini bilmezin işi.

KURŞUNveli
16.08.2006, 19:29
kursunnnnnnn, nickinden o kursunu alir vurrrrrrurum seni vallahaaaaaaaaaaaaa.
ben tokatli zeynoooooooooooo.
tabancali zeyno da olurum istersen egerrrrrrrrrrrrrr..

zeyno can porsche_58 yapsam olur mu hem hızlı hem karizmatik hem çekici...kurşun geçirmezle kaplatırım valla hiç bir şey yapamazsın...:lol:

Bir Zeynep
16.08.2006, 20:01
zeyno can porsche_58 yapsam olur mu hem hızlı hem karizmatik hem çekici...kurşun geçirmezle kaplatırım valla hiç bir şey yapamazsın...:lol::devil2: ben mi yapamam :devil2: ?? ahahahhaha
arabanin tekerlerini patlatirim, fisssss eder havasi :)

KURŞUNveli
16.08.2006, 20:07
:devil2: ben mi yapamam :devil2: ?? ahahahhaha
arabanin tekerlerini patlatirim, fisssss eder havasi :)

yine ben ismimi kullanayım eniyisi yolda kalmaktan iyidir...

Bir Zeynep
16.08.2006, 20:18
yine ben ismimi kullanayım eniyisi yolda kalmaktan iyidir...
evet bende sana onu tavsiye ederim :) ahahah.. a aa bakiyom da puanlarin 40 olmusssss, amaninnnnnnnnnnnnnnnnn iyi iyi, devamini dilerim. Sözümü unutma! ahahaha

Dream
17.08.2006, 01:27
nerden biliyosun?hic de öyle genelleme yapma bakalim, hoppalaaaaaaaaaa.... avrupadaki katilan nciklerin adlarini hepsini tarar önüne sererim simdiiiiii. aha biride benim, bak bakam nickimeeee.

fakat gerçek bu istisnalar olsa dahi avrupadaki aleviler ve müslümanlar dinlerini,kültürlerini unutmuşlardır....
türkiyede nispetende olsa hala var...
doğuştan avrupalı olan aleviler avrupalının kültürünü almıştır...
ve böyle şaçmalıklara girişmişlerdir...
tabiki herkes demiyorum istisna.....

baRISSS
17.08.2006, 03:20
bunlar alewi diil düpedüz soytarı başka bişe demiorum

Bir Zeynep
17.08.2006, 12:33
fakat gerçek bu istisnalar olsa dahi avrupadaki aleviler ve müslümanlar dinlerini,kültürlerini unutmuşlardır....
tabiki herkes demiyorum istisna..... yanlisin var dream kardesim. neyse ha, uzatmayalim. düsüncene saygim vardir, anlayisim yoksa bile :)
iyi günler

can85
17.08.2006, 12:55
bu nickleri kullannalar nasıl böle isimleri kullanıyor çok ayıp...kınıyorum ve onları terbiyeye dvt ediyorum...

MetinK
17.08.2006, 13:19
tabiki herkes demiyorum istisna.....

sn Dream :)
ne kadar yanlis tesbitiniz var.Simdi de Avrupadaki ve Türkiyedeki Aleviler sorunu mu cikti?
Ne kadar yasadiniz Avrupada ve ne kadar taniyorsunuz Avrupadaki Alevileri?

Bu sekilde nickler kullanmak kisi bozuklugu ile ilgili bir durumdur Avrupa,Asya ile alakasi yok...

Avrupa da yasiyoruz ama ne kendimiz ne de ailemiz dinini ,kültürünü unutmamistir.
Yolumuzu bilenlerdeniz...

özgürf
17.08.2006, 16:00
arkadaşlar bunlara avrupadakiler veya türkiyedekiler diye yaklaşmak yanlış her ne olursa olsun kendini bilmek en önemlisi. bu tür nick leri kullanan arkadaşlar ne anlama geldiğini bilemden sadece ilgi çekmek yada alevi vatandaşlarımızı kızşkırtmak maksadıyla kullanıyolar. bunların yaptığı terbiyesizlik ten öte birşey değildir... vede kınıyoeum bu tür davranışta bulunanları...

yol kulu
26.08.2006, 14:24
bunlar resmen soytarı serseri takımı kardeşim gerzek herifler ne yaptıklarını bile bilmiyorlar
ALLAH BÖYLELERİNİN CÜMLESİNE LANET ETSİN

Aydın.
26.08.2006, 21:11
bunlar resmen soytarı serseri takımı kardeşim gerzek herifler ne yaptıklarını bile bilmiyorlar
ALLAH BÖYLELERİNİN CÜMLESİNE LANET ETSİN

evet can katılıyorum sana bunlar soytarıdan baska birsey değil ahlaksız pisliğin tekiler bizleri karalıyorla sadece ama bunu yapan sünnilerde cok ...

devrim_75
26.08.2006, 21:34
usta bu forumda varsa bence banlansın diyerim.saygılar

Aydın.
27.08.2006, 02:11
usta bu forumda varsa bence banlansın diyerim.saygılar

bu forumda yokcan olamazda olsa tutmazlar zaten okadar beyinsiz insaları kabul edemezler formumuza dünya dangalaklarla dolmus yaa

D-e-v-r-i-m
27.08.2006, 03:12
BU tür bir durum karşısında o kişilere acımak tan başka yapacak bir şey yok. Kendini bilmez insanlıktan nasibi almamış saygısız ve kişilik yokluğu.
Aslında engüzel cevabı kendileri biliyor bu sözleri kendilerine yakıştıra biliyorlarsa ne yapmalı...

seyyah1982
28.08.2006, 21:13
bir chat odasında ''aleviyim küfür yerim''diye bir nick gördü
m gerçi bu kişinin alevi olduguna inanmıyorum ama bu alevilige bakış açısıyla ilgili bir örnek resmen karalama ayıp ya...

Bir Zeynep
28.08.2006, 23:40
m gerçi bu kişinin alevi olduguna inanmıyorum ama bu alevilige bakış açısıyla ilgili bir örnek resmen karalama ayıp ya...
tövbe tövbeeeee... nerdende buluyolar böyle yawwww...

DrmdrM
29.08.2006, 00:52
arkadaşlar ben sitede yeniyim ve bu sitedeki nickler gördüğüm kadarıyla çok hoş,bazısı düşündürücü,seviyesizine rastlamadım daha.
ama sizin bahsettikleriniz iğrenç nikler.terbiyesiz,saygısız,yazık insanlar işte...

Aysu_Can
29.08.2006, 01:43
Biz kendimizi taniyor ve guveniyoruz bunuda pekala karsi durusu olan insanlara yansitiyoruz.Bunu algiladikca kisiliklerini kaybedip olmadik karalama yollarina gidiyorlar "At camuru izi kalsin" misali ama ne yazikki kendilerini cok asagi insana yakismayan durumlara dusurmekten baska ileriye gidemiyor bu sefil ve aciz insanlar. ve diyorum ki: Asla bu insanlarin dustugu gaflete dusup ayni tavri insanliga yakismayan benzetmeleri bizim hos goru ve insan sevgimiz bu tur seyleri yapmamiza izin vermez

Aydın.
30.08.2006, 11:59

Bana görü Ssünni kardeslerimiz daha cok kullanıyor böyle nickleri bizleri karalamak icin

sertur
30.08.2006, 12:04
kalblerinde Allah korkusu olan birisi böyle nickler kullanmaz

NicholaS
30.08.2006, 12:34
dreamaslında bu nickleri aleviler kullanıyordur özellikle avrupadakiler..

ben sonuna kadar dream arkadaşımın iki yazısınıda katılıyorum. oradaki aleviler kültürel soykırıma uğrama olasılığı çok yüksek Türkiyede yaşayan aleviler yapamazmı diye sorarsınız yaparlar ama yapanların eğitim seviyesine bakarsak aleviliğin ne olduğunu bilmeyipte yaşayan alevilerdir derim ben.. bencede avrupada doğup büyüyen aleviler çoğunluğu oluşturuyorlar.. avrupadaki aleviler derkende neden avrupadaki canlar direk celalleniyor onuda anlamış değilim biz tespitlerimizi gördüklerimizi yaşadıklarımızı sizler orada yaşıyorsunuz diye yazmayacakmıyız? tabi kimse bu tür olayları tasvip etmek istememez konuyu açan serpil kardeşimi yürekten kutlarım bende çok şikayetçiydim bu konuda gördüğüm anda tepkilerimi veriyordum umuyorumki sizlerde tepkisiz kalmıyorsunuzdur.. Esen kalmanız dileğiyle CanlaR!..

Hür19
31.08.2006, 00:50
Selam Canlar,ben almanyanin berlin kentinden katiliyorum,yazdiklarinizin hepsini okudum ihrenc ve kinanacak bir durum.
Ama sunuda söyleyim Canlar, Avrupada ki Alevileri bilemem bu nickleri kullanip kullanmadiklarini,ama diye bilirimki berlin deki tanidik Canlar ASLA yoksa bu bir ihanettir.
Berlin,den Selam ve Saygilar Canlar

Sen, Sen olda, Sen sahip ol, ELINE, BELINE, DILINE.

Ne Mutlu Aydinliktan, Karanliga Isik Tutanlara.

seyyah1982
31.08.2006, 14:11
arkadaşlar aslında direk avrupalı alevi kardeşlerimizide suçlamayalım böyle bir genelleme yapmayalım bunları yapanların alevi olduklarına inanmıyorum açıkçası...

alevi_can35
03.09.2006, 23:11
bunlar bizi küçük düşürmecesine bi oyunda olabilir ama biz aleviyiz özümüzde bir sözümüzde saygılarımla dj alevi_can

bunları yapanları kınıyorum bunu yapan zavallıdır acizdir bana göre insan bile deildir yazıklar olsun (((((((((

heval19
04.09.2006, 20:52
bende bunu yazanların alevi olduna inanmıyorum çünkü aleviler onurlarına çok düşkündürler böyle ayaklar altına almazlar.bunu yapanlar kesin bizi çekemeyenlerdir.

KomünistAlevi
04.09.2006, 21:24
bende bunu yazanların alevi olduna inanmıyorum çünkü aleviler onurlarına çok düşkündürler böyle ayaklar altına almazlar.bunu yapanlar kesin bizi çekemeyenlerdir.
Ya işte bu konu hakkında yapılcak en doğru yorumu yapmışsınız...Dediğiniz gibi biz onurumuza düşkün insanlarız biz kendimizi öyle cinsel obje gösterecek kadar şerefsiz olmadık...Yukarda bir kaç tane vatandaş yurt dışındaki Alevilerimiz böyle yazabilirler gibi densizce yorumlar yazmışlar..Benim sülalemden Alevi akarabalarım var..Ve bizden dahada çok bu konularda katılar daha çook bilgililer ve özlerine dahada çok önem veriyolar....Yurt dışındakilere böyle pervasızca yorum yazanlara söyleyecek söz bulamıyorum gerçekten ayıp bişey bu söyledikleri...
Deddiğim gibi bu konu başlığında yapılan en doğru ve en net sizin yorumunuz...
Sevgi ve sagılarımla...

karadagli
04.09.2006, 21:35
sevgili canlar görüyorum ki (bazi canlar) avrupadaki Alevi gencleri nerdeyse dar agacina cekecekler, burda ki o genclere haksizlik ediyorlar.´bence avrupali , Türkiyeli gibi böyle bir ayrim yapmak cok yanlistir.burda esas olan kisinin kendisini bilmesi,ve bilmemesi,bu tür insanlari sadece alevi kitlesine baglamak basli basina bir yanlistir.bu tür insanlar tüm toplumlarda vardir. yani her toplumun iyisi de var kötüsü de var.bazi arkadaslar sadece alevi cocuklarinin aleviligi,dini unuttuklarini söylüyor. bu yanlis bir düsünce.burda öyle gencler varki kiz olsun erkek olsun dernegine, cem evine gider cemlere katilir,semah kurslarina, saz(baglama) kurslarina,giden genclerimiz var. bakin en basit örnegi bu forumda bir cok genc avrupadan katiliyor.ki yaslari daha cok genc olmalarina ragmen saatlerce forumda kalip alevilik üzerine arastirma yapiyor ögreniyor, ögretiyor,bence bu genclere haksizlik yapiliyor. burda cocuk yetistirmenin zorluklari var,sunu kesinlikle söyliyeyim avrupayi türkiye ile kiyaslamayin,siz burda bunlarin hangi sartlar altinda yetisdigini bizim kadar bilemezsiniz.uzaktan belki sizin icin basit gelir ama göründügü gibi degil.sonra Türkiyede de asimile olmus kisiler de var onlara noluyor,yani tek cevap insanin kendisini bilmesi.elbetteki iclerinde sizin istediginiz gibi olmuyan genclerde var, ama bu heryerde var sadece burda degil.

saygilar

hafikakpinar
15.09.2006, 09:27
Aleviliğin ne olduğunu bilselerdi sırf dikkat çekmek için adını böyle kirletmezlerdi...

KINIYORUM ..:thumbdown

dede_27
22.09.2006, 00:01

alevifistik

alevibomba

sexyalevi

Evet...Her Alevinin canını sıkcak olan nickler..

Ama sonucta internet ortamı özgür bir ortam...Herkes istediğini yapabilio..:)

Saygı göstermek lazım..[!]...

ThassosIsland
22.09.2006, 00:34
Bunu yapanların kanından şüphe ederım çunku bunu sırf bızı kotu pıs ahlaksız gostermek ısteyen yobaz karakterlı ınsanlarda kullanıyor..

Umarım bunu yapan kısıler Alevi değilde bu tip yobaz kısılıklerdır..
Ben bir Alevinin bunu yapacagına ınanmıyorum...

meryem demir
22.09.2006, 00:35

alevifistik

alevibomba

sexyalevi

Bu tür nickleri kullanan kişilerin alevi olduğu ne malumdur.
Forum genelinde hep biz alevilere yapılan baskılardan, üzerimize atılan iftiralardan bahsediyoruz. Bununda böyle düşünün.
Ben şimdiye kadar alevi olupta bu tarz şeyler yazan kişilere hiç denk gelmedim.

Aleviliği taşımak çok ağırdır,alevilik; hayata,aileye ve kendine karşı çok büyük bir sorumluluk gerektirir ve bunu alevi olan herkes çok iyi bilir. Bilirki eğer bu tür baş eğici hareketi çevresi yada alevi olan birileri tarafından tepkiyle karşılanacak ve belkide afaroz edilecektir.

Önümüze verilen her ekmeğe mayasını bilmeden saldırmak yanlış olur...

MetinK
22.09.2006, 01:05
serpil23:arkadaslar ben bu sahizlari uyarmaya calisdim hakarete ugradim
serpil hnm.
Bunlari yapanlari hakli olarak elestirmissiniz,yanlis oldugunu söylemissiniz.Haklisiniz.Ben de ayni görüsteyim.
Herkes kendinden ve yaptiklarindan sorumludur.Inanci ve milliyetinin önemi yoktur.Birkac densizin yaptiklari bizi baglamaz.Kaldi ki yapanlarin ne oldugunu da bilmiyoruz,ispat edilemez seylerdir bunlar.
Yine de merakimi gidermek icin soruyorum;
bu kisileri uyarmak icin mi o sitelere girdiniz sizde?Sanirim üyelik gerekiyor bu tür yerlerde.

Kisi olarak bu tür topiklerin -ispata dayali olmayan ve yanlis anlasilabilecek- acilmasini uygun bulmadigimi belirtiyorum.

iyidost69
22.09.2006, 17:39
Sevgili Canlar,

Öncelikle formumuzu ve hepinizi çok özledim.

Maalesef uzun zamandır bir çok nedenden dolayı sitemize yeterince giremedim.

Öcelikle, alevi nikini ve aleviliği kötü amaçlarla kullanan herkesi kınıyorum.

Bu tarz sapık amaçlı ve kötü niyetli yaklaşımlar alevilikte olmayacağı gibi, hiç bir inanç, görüş ve felsefe ve dindede olmaz.

Kerbelada, Çaldıranda, Maraşta, Sivasta ve her katliamda başını, canını, malını, dünyevi herşeyini verip, namusunu vermeyen bir inanca belden aşağı oyunlarla zarar vereceğini düşünen zihniyete bir hatırlatma yaparım.

"Sabrımızı test etmeyin."

Herkesi kucaklıyorum.

Deli Aşık..

Bir_Mustafa
22.09.2006, 23:57
bu isimleri kullanan kişilere tepki verilmelidir.Bir isim bir insan demektir.Aleviliği insanlara doğru öğretemezseniz onlarda kalkar bu tür yakışık olmayan davranışlar sergilerler....

opis-01
23.09.2006, 20:40
ben öyle nickeri kullananları kınıyorum onlar bence alevi değildir olamazlar bırakın kendilerine öyle şeyleri yakıştırmalarını alevi kelimesini neden kullanıyorlar ki bence onlar aleviliği kabullenmeyen bazı kişiliksiz kişiler tarafından kullanuldığını düşünüyorum saygılar

Gariip
27.09.2006, 16:42
evet elinden bir sey gelmez ki ben cok arkadas taniyorum hepsinin kikleri böyle seylere yazili yani...

yani benim düsüncem böyle seyler yazmamak yani...

thosun
29.09.2006, 11:47
Sevgili Can Kardeşlerimiz ... Bu tür davranışlarda bulunan insanlar aleviliğin tanımını şöyle bilir ... ALEVİ : 5 harften oluşan bir kelimedir ... Elbette ki bu insanlar internette sapık sapık aranacaklarına faydalı kaynaklardan yararlanarak özünü öğrense böyle davranmazlar tahminim ... Unutmayın ki kötü her toplumda az sayıda vardır ... İstisnalar kaideyi bozmasın ... Canınızı sıkmayınız ...

Ardahanlı
29.09.2006, 15:31
kendisine saygısı olmayan insanlar toplulugu bunlar bence..

gunes_87
29.09.2006, 16:40
böyle nicler yzanlar elbette bizden diildir.bizden birilerinin böyle şeler yazacaığını sanmam ama kim olursa olsun şerefsizdir.kışkırtma da olabilir canlar dikkatli olalım.bizi bilen bilir bunlarla kafamızı bozmayalım bir olalım diri olalım.saygılar canlar yoldaşlarım bunları yapan bizim insanlardan başkaları deil can..... akılları sıra aleviliklerini kullanarak bişeyler yapmaya çalışıyorlar.tepkimiz gösterelimki böyle terbiyesizlikler yapılmasın saol can.....

aliyucel
29.09.2006, 16:47
bunlat küçük beyinli geri zekalı insanlar.alevilik gibi güzel bir inancı ne hale getiriyorlar. allah hepsinin belasını versin

MetinK
30.09.2006, 03:39
Örnek aramak icin fazla uzaga gitmeye gerek yok.Bir pornografi sitesine .../alevitürk adini koyacak kadar düskün biri.
Profilindeki web sitesi editlendi ve üye forumdan uzaklastirildi.

http://www.aleviforum.com/member.php?u=234

funky
30.09.2006, 18:21
:)) benim bildiğim bir sitede de alevi_yakışıklı,sexi alevi, nickleri fiksdir değişmez oraya yerleşmişlerdir,hatta bir gün sexi olan alevi kardeşimize tepkimi yazmıştım tabi aklı on karış havada bu tiplerin girmek istedikleri konular da kendileri kadar yüzeysel,anlamaya da niyetleri yok ,

erzıncankızı
14.10.2006, 00:08
gereksız zarar ziyan ınsanlar böle ayağa düşürüyolar aleviligi yazık valla yazık ama elımızden bıse gelmıyo önleyemıyoruz işte bu cahillikleri

cigdem81
14.10.2006, 01:18
sadece ahlaksızlık ve sewiyesizlik diye nitelendirebilirim...esefle ve şiddetle kınıyorum hepsini..
sabiha ben...

Lazoşa_62
14.10.2006, 18:11
Bu isimleri kulananlar alevi de olabilir.Arkadaşlar sanmayın ki alevi kesimde bu tip insanlar yok. Bizim alevi toplumu içinde bu gibi adlandımalar çok olmasada var.Sizlerden özür dileyerek söyliyorum ender olsada namussuz erkegide var hayat kadınlıgı yapıpta alevi kelimesini kullananıda var.
Çünkü bu gibi tiplerlede karşilaştım saygılarımla

didem63
20.10.2006, 23:51

alevifistik

alevibomba

sexyalevi

Rezalet ya.kullanılmasın LÜTFEN YA.:ohmy: :ohmy:

zohre-35
21.10.2006, 10:04
bunları söyleyenler alevileri tanımadığı için yapıyordur.cahillikten başka bir şey değil.

mert_ali
26.10.2006, 02:29
çocuk ailenin meyvasıdır.bizimde içimizde yanlış yapan larımız olacaktır elbette. ailesi egitmemişse görev bize düşer uyarmak anlat mak bize düşer ben elimden geldigince bildigimin alimi bilmedigimin cahili olarak bu tür nickle sohbet sitelerinde boş vakit geçirip nefsine sahip çıkamayan zayıf alevi arkadaşlara yada alevileri karalamak adına yazılmış nick teki arkadaşları uyarıyorum tabi bu onun anlayışına kalmış zorla olmuyor. ve ben şunuda istemiyorum onlarada söylüyorum neden alevi_kız alevi_erkek alevi_güzel alevi yakışıklı. gibi nicklerle sohbet sitelerinde obje haline gelip alevilik ismini bu kadar düşürüyorsunuz orası bu ismi kullanıcak yerler degildir ve yeteri bilgiye sahip olmuyan arkadaşlar yanlış bilgi verip kimligimizi zedeliyor.Neden sünni_kızı yada sünni_yakışıklı yazıpta sohbet edilmiyor ben hiç rast gelmedim çünki gerek yok buna egerki bir dost arıyorsan ve aleviysen alevi biriyle tanışmak istiyorsan alevi sitelerinde ara .sohbet sitelerinde nasıl bir dostluk aradıkları meçul tamamıyla boşa geçen saatler

Bendeniz82
26.10.2006, 11:16
Selam Arkadaslar

Bence böyle nickleri genellikde avrupada yasiyan genc ( 16 yasinda felan ) olan aleviler kullaniyor. Cogu zamanda Chatte kullanilan nickler. TR yasiyan arkadaslarin tepkisini cok iyi anliyorum. Ama burdaki ortam farkli sunu unutmamak gerekki yabancilarla büyüyoruz ister istemez onlarin kültüründende kapiyoruz. Ailenin etkisi büyükdür ama nereye kadar? Gencler günün cogu zamanini is veya okulda geciriyor yani ailesinden cok baska insanlarla. Tabiki hos nickler degil bu tartisilmaz ama ben görünce artik pek sasirmiyorum

Akgüney
26.10.2006, 11:32
ne demek yani avrupada yasiyorlar diye SEXY ALEVI GIRL ALEVI PLAYMATE nickleri mi kullanmalari gerekiyor?
BIZIM ICIN ALEVILIK BU MU YANI?
aleviligin ne oldugunu bilmiyorlar sirf alevi olduklari söylendikleri icin öyle nickler kullanilir mi ya bende avrupada yasiyorum benim nickimb öyle mi allah allah

Bendeniz82
26.10.2006, 14:22
Akgüney

öyle birsey yazdigimi sanmiyorum dikkatli oku lütfen. Ben genellestirmedim bunun birazda arkadas cevresine bagli oldugunu düsünüyorum. Sen öyle olmuya bilirsin ama gercekler bu iki kültür arasinda büyüyoruz.

Lazoşa_62
26.10.2006, 14:58
Rezalet ya.kullanılmasın LÜTFEN YA.:ohmy: :ohmy:

Didem can;Rezalet hemde büyük bir rezalet.Sana şunu söyliyem bizlerde bu tip insanlar var.Bu insanlar bu gibi isimleri kullanıyorsalar ve de kullanıyorlar bunların kendi benliğini kaybeden ya psikopat yada sapık kafalı insanlardır.Geçenlerde Çocuğum odasında bana seslendi"Baba çabuk gel" Yanına vardığımda Bana bir Nick gösterdi "Dersimli kız" bu isim uygun olmayan sitede çıktı.Yine şuan kullandığım "Sahan62" nickli bir tunceli kökenli daha çıktı.
gerçekten hem alevi ve hemde il ismi olarak verilerek ceht lerde dolaşan seviyesiz insanların önüne geçmek üzülerek söyliyorum mümkün de değil...

Akgüney
26.10.2006, 17:24
pardon da uygunsuz bir sitede cocugunuz ne ariyor ben onu anlayamadim

gul75
27.10.2006, 21:45
bence bunlar alevı dğl

pazarcıklı
28.10.2006, 14:02
gerçekten hiçte hoş olmayan şeyler bunlar bence bu tür şeyleri yazanlar alevi değiller eğer öylelerse de cahilliklerine veriyorum çok yazık gerçekten...
:36_1_6: :36_1_6: :36_1_6:

tayfun_can
19.11.2006, 19:49
bence bunlar alevı dğl

Bencede bunlar alevi olmaz veya aleviliği tam olarak kafalarında idrak edememiş olan tiplerdir

f_adar
19.12.2006, 16:53
forumumuzdaki nicklerle ve seviyesiyle ilgili bir yorum,üzülerek veriyorum alttaki linkten bakabilirsiniz

alevimen, superalevi, kemalistemre, alevi26m gibi yaratıcı nickli üyelere sahip http://www.aleviforum.com adresinden ulaşılabilen bir paylaşım sitesi.

elbette sesini duyurmanın güzel bir yolu 'olabilirmiş' ama olamamış; gerçi burda daha iyisi var:

http://www.alevihaber.org
(jesus vs mohammed, 04.10.2006 23:08 ~ 23:12)

http://sozluk.sourtimes.org/Default.asp?

anibal
19.12.2006, 17:17
bence de bunlar alevi değil
bunu yapan insan olamaz insan
ama bunlar gibi daha çok kişiliksiz tipler var

azel24
19.12.2006, 17:57
her yerde her güzel ortama gölge düşürmek isteyen şahsiyetsizlere rastlamak kaçınılmazdır insanların inançlarıyla oynamayı çocuk oyuncağı sanıyorlar tamamen ruh hastası olarak nitelendiriyor ve acıyorum onlara

yazıklar olsun sizin topunuza birden kahrolun inşallah...

Servan
21.12.2006, 14:24
utancverici baska ne olabilir.kendini bilmezler işte.

YoRuM78
28.12.2006, 00:56
boyle nıkler oldugunu bende chet odalarında gordum bende cok sasırdım ama bizim aleviği kimliğini kırletmek amacıyla boyle nıkle giren cok kişi var. arkadaslar bunları hemen bizim alevilerle birleştirmek o kadar kolay olmamalı sonucta sanal alem alevi olduklarını nerden anladınız nıklerin kullanılması tabiki hos diğil hemde hic

ZülfüKakul
28.12.2006, 00:59
boyle nıkler oldugunu bende chet odalarında gordum bende cok sasırdım ama bizim aleviği kimliğini kırletmek amacıyla boyle nıkle giren cok kişi var. arkadaslar bunları hemen bizim alevilerle birleştirmek o kadar kolay olmamalı sonucta sanal alem alevi olduklarını nerden anladınız nıklerin kullanılması tabiki hos diğil hemde hic

Onlar bizim kimliğimizi değil kendi insanlıklarını kirletirler..:yamukgul:

ahmetsa
28.12.2006, 14:51
Admin ve oparatörleri Göreve çagırıyoruz........ bu tür insanları hemen banlasınlar, yada tamamen silsinler,
aramızda bu tür insanları görürsek bence gereken yerlere ulaşıp gereken ders hemen verilmeli,
(müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz) kendi deyimleri yle,
Alevi sitesinde o tür apatallıklara musade edilmez bilsinler.......

dogan_09
28.12.2006, 19:29
pardon da uygunsuz bir sitede cocugunuz ne ariyor ben onu anlayamadim

uygunsuz demiyor nickin kullanılacagı bir site degil yani o siteye dersimlikız nickiy le girilmesinin hoş olmadıgını söylüyor ki bunu sayın şahan62 nickli abimizin çocugu bile biliyor.

melita
29.12.2006, 22:48
arkadaşlar sadece niklerin anlamlarına takılmayın bu nikleri kullananlar bazen o kadar ahlaksız ahlaksız şeyler yazıyorlarki zaten toplumumuzdaki alevilere karşı olumsuz bakış açısı daha da olumsuz bir hal alıyor

firariHH
29.12.2006, 22:55
soytariligin en önde gideni , onlar alevi bile olamaz kendilerini elevi zannediyorlar böyle ismi olur yaaa ayipp !!!

NiEvRoS_KaLiS
31.12.2006, 12:15
bencede soytarının önde gideni bunlarr... ve kişilik meselesi kendilerine yakıştırıyorlar demekki.. ne diyelim akıll fikir versin böylelerine ::D

Beşiktaşli58
31.12.2006, 14:03
Ben hiç rastlamadim böyle birseye..

Hatta ben chat'de filan hiç bir Alevi rastlamadim...

Hollanda'da Alevi az :online2lo

falcon0662
02.01.2007, 16:19
onlarda alevi bizden ama duyarsiz ve düsüncesiz insanlar yapabilecegimiz sadece varsa cevremizde boyle insanlar uyarmak duzeltmeye calismak

aspava
02.01.2007, 16:48
alevilik ve aleviler için söylenen uydurulan ve yapılan iğrenç propagandalardan sonra sıra şimdi bu iğrençlikte mi ? artık bize nasıl çamur atacaklarını şaşırdılar . aleviliğin adını kötüye çıkarmak için kimbilir daha ne türlü oyunlara kalkışacaklar . bu iğrençliği ,bu düzeysiz ve seviyesiz kültürden insanlıktan yoksun yaratıkları ALLAH bildiği gibi yapsın demekten başka terbiyem diğer sözcüklere müsade etmiyor.

destiny
02.01.2007, 19:36
işte arkadaşlar tartışmaya bile gerek yok küçük insanların ve küçük beyinlerin kendi kendine yazdıkları şey bunlar.onlar müslümanım die geçinsinler ben onlara gülüyorum geri zekalılar çünki onlar.birazcık akıl olsaydı dinle dalga geçinilmeyeceğini bilirlerdi bu yüzden dolayı akılsızlar.küçük beyinleriyle işe yaradıklarını zannediolar ama nerdeee....

Beşiktaşli58
02.01.2007, 19:54
Küçüklükden pek fazla kaynaklanmiyor..

Bence 16, 17, 18 küçük yaslar degil.

Bence cahillikten kaynaklaniyor..

Alevi yaziyorlar ama sorsan Alevilik ne demek bilmezler.

oylum
02.01.2007, 19:57
cahillik arkadaşlar cahillik..ana babalarında suçu var bu işte.gerekli eğitimi kültürü alan insan kaç yaşında olursa olsun böyle birşey yapıp kendi adını kültürünü böyle lekelemez.şiddetle kınıyorum.

Beşiktaşli58
02.01.2007, 20:05
cahillik arkadaşlar cahillik..ana babalarında suçu var bu işte.gerekli eğitimi kültürü alan insan kaç yaşında olursa olsun böyle birşey yapıp kendi adını kültürünü böyle lekelemez.şiddetle kınıyorum.

Evet, bencede öyle düsünüyorum, yukarida da belirmistim.

Anneler ve babalar'in umrunda degil artik, malesef :olmadi

sercanordu
16.01.2007, 00:26
ben bunların Alevi oldugunu düşünmüyorum Alevi olsalar bile hakkım degil ama alakası yok nasıl önlem alınır bunları araştırmak lazım
bu sorunu dile getirdigin için cok sagol...

Muhammed Ali'yi Candan Sevenler
Yorulup Yollarda Kalmaz İnşallah
İmam Hasan'ın Yüzün Görenler
Hüseyin'den Mahrum Olmaz İnşallah

domanı_dersim19
24.01.2007, 13:37
alevi olan birinin bunları yazması tabiki saçmalıktan öte birşey değil. onların sadece amacı alevilerin adını kirletmek.varsın onlar kendini alevi die tanıtsınlar aleviyi chat odasında aramayız zaten :)

ONU®
24.01.2007, 13:44
Ben de bu kişilerin alevi olduğuna inanmıyorum.Bunların asıl niyetleri aleviliği küçük düşürmektir ancak.

menekse03
25.01.2007, 15:58
Bende katılıyorum. madem böyle rumuzları çok kullanmak istiyorlarsa alevi kısmını bir kenara koyarak kullansınlar tabi kendi seviyelerine uygun yerde. hem onlar rahat etsin hem de biz.

ibo(arguvan)
25.01.2007, 16:21
bunlar soytarı falan değil arkadaşlar bunlar çok bilgili dikkat edelim bunlara bunları yapan insanlar mum söndü iftirasını atan serefsizler aynı kefededir
ben kesinlikle bu nikleri kullanan insanları alevi olduklarına inanmıyorum

yazgi84
14.02.2007, 19:34
Evet bende çok karşılıyorum :( ve çok üzülüyorum...

Sevgi_2420
14.02.2007, 19:44
Zaten nick kıtlıgı vardı başka nick kalmadı bu terbiyesizligin en büyügü.İnançların boyle terbıyesızce kullanılması gercekten buyuk 1 ayıp.

eren26
20.01.2008, 18:13
çok seviyesiz davranışlar..zaten bizim onnlardan farkımız bu değil midir??

CrAzY_AnGeL
20.01.2008, 18:28

bende böyle bir durumu ailerer maletmemek gerek....neden !! çünkü bunları yapanlar alevilerin adlarını kirletmek alevilere iftira atmak içinde yapılmiş olabilir..kendini bilen hiç bir alevi insanının böyle bişey yapacağına inanmıyorum...

Sevinc_25
20.01.2008, 21:42
Kendini bilmeyen densiz aşağılık çok kişi var onları şiddetle kınıyor yazıklar olsun diyorum.

kardelen_c
20.01.2008, 22:35

bak güzel kardeşim bu işe aileyi hiç karıştırma bence aileyle alkası yok ailesini dinlemeyen çok insan var bu dünyada onun için sen bence aileyi karıştırma bu aileden deyil birkere ilk önce çocuğun kendi içinden gelmesi lazım kendisni benimsemesi lazım önce kendini bilese zaten bu rumuzları yazmazlar hemde hiç bi insan yazmaz ama bazı gerizeklılar yazıo işte bizim bu durmda yapmamız gerekn şey onları her gördüğümüz yerde uyarmak bence onların alevi olduğunu vurgulamak ve bişeyleri anlamasını sağlamak bence ben böle düşünüyorum beni eleştirmek isteyen varsa ben eleştiriye açığım arkadaşlar :):yaw

münzevi
20.01.2008, 23:59
evet bende bu nickli insanların alevi olabileceklerini hiç sanmıyorum.. bunlar aleviliği kötülemeye çalışan kendi iğrençliklerini bu şekilde gösteren insancıklar sadece...

birarada youtube da alevi ismini bunlara benzer nickler kullanarak iğrenç videolar ile birlikte göstermeye çalışmışlardı..

:olmadi:olmadi

inadinamutluluk
21.01.2008, 00:58
Ben o nick leri kullanan şahısların alevi olduklarına inanmıyorum.Aleviliği aşağılamaya çalışan kişilerin bi oyunu olabilir.

wolcano84
21.01.2008, 01:13
serpile katılıyorum benimde canımı sıkan cok rumuz gördüm!!! alevli alevi :(

Rüzgar.Aras
21.01.2008, 03:08
Bu tür şeyler iğrenç ötesi.Nasıl yakıştırılabiliyor bu betimlemeler,' 'alevi'' sözcüğüne ? Akıl alır bir şey değil.Nasıl insanlar var yaa.Burdan başka ilgilendiğim bir site yok o yüzden böyle nicklerle karşılaşmadım.İyiki de karşılaşmamışım.Sanırım dayanamayıp ağır laflar söylerdim...
Sinirlendiğim an yapacaklarıma engel olamayan biriyim.Gerekti mi çok güzel kalp kırabiliyorum,bir daha toparlanmamak üzere... Ama böyle iğrençliklere az bile gelir !!! :mad:

onur melis
21.01.2008, 10:09
ya bunlar sadece şe......siz dir arkadaşlar

temizkopat
21.01.2008, 18:51
Resmen soytarılık kardeşim haklısınız hepiniz... Bu kadar olmaz cahil ve rezil insanlar bunları kınıyorum ve bu sitede varsa bu tür nickler yönetim mutlaka önlemini alır...Ama bildiğim kadarı ile yok...
Teşekkürler serpil can

Forum Yönetimi Bu konuda gerekli önlemleri alıyor....Bende kınıyorum bu ş*******leri.Bazılarının işleri güçleri alevilerle uğraşsın....

Alevican6432
22.04.2008, 21:28
hiç hoş bulmuyorum kınıyorum bu insanlar kendilerini kaybetmiş gerizekalılarr!!