Orijinalini görmek için tıklayınız : sunni ler tercanı erzuruma baglamak istiyor

ErDaL24
12.08.2006, 21:15
bu yazıyı sunni bir tercanli erzincan millet vekiline yazmış

tercan
sayın milletvekilim. ben aslen tercanlıyım. ilahiyat fakültesi son sınıftayım.dışarıda erzincanlı dediğiniz zaman ya alevi yada kürt nazarıyla bakıyorlar. bunu değiştirmek mümkün değil izah etseniz aslını inkar eden nazarıyla bakıyor. geçenlerde bir vakıfta otururken bir misafir geldi .tanışırken nerelisin diye sordum erzurumluyum dedi nereswinden dedim tercanda oturuyoruz diye yuvarlak cevap verdi. halbuki benim yakın köylüymüş. bu arkadaş tarih öğretmenliği mezunu ve tayin bekliyor. dışarıdaki tercanlıların en büyük sıkıntıların dan en büyüğü bu toplu yerlerde nazara alınmıyorsunuz.sayın vekilim siz bir tercanlı büyügümüz ve gururumuz olduğunuz için sizin bu meseleye ilgisiz kalmanız mümkün olamaz. halbuki biz 1940'a kadar erzuruma bağlıydık .tekrar bağlansa bu tercanlılar için bir bayram olur.lütfen cevap verin.ben bütün hayatım boyunca bunun için uğraşacam.çünkü aşağılanmak ve şüphe ile bana ve akralarıma bakılmasını istemiyorum.ERZURUMLUYUM DEYİPDE YALAN SÖYLEMEK İSTEMİYORUM

bu adres t yorumlar ve tepkiler var
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Vekiller/22/ERZINCAN/Vekil_278.aspx

Şoreş
12.08.2006, 21:22
Vallahi belli olmaz ama Tercanıda onlara kaptırmamak lazım...

Hüseyin69
12.08.2006, 21:27
malesef avrupada bile böyle cinsler var iki gün önce bir firmada calismaya basladim biri bulgar kizilbasi digeri ben olmak üzere 20 personelin disinda sadece iki alevi insaniz bana hemso sen nerelisin iye soruyorlar erzincanliyim dedigimde sanki üzerlerine soguk sular dkökülüyor gibi renkleri kaciyor tuhaflasiyor sanki bir canavar görmüs gibi oluyorlar asagilik herifler
iste alevilileri sevenler iste et tirnak magazinciligi yapanlar bu ve bu tip harikalar var oldukca belki bizlere görmek nasip olmaz ama bizden sonraki kusaklar böyle görüntülere duyumlara söylencelere hazirlikli olmalari gerekir hayat süprizlerle doludur nede olsa

ErDaL24
12.08.2006, 21:38
Vallahi belli olmaz ama Tercanıda onlara kaptırmamak lazım...

biz onlardan ve baskılarından rahatsız olmuyoruz ama onlar bizim gölgemizden bile rahatsız oluyorlar tercan erzincanın dır ,alevidir ve zazadır

Selina24
15.08.2006, 15:14
biz onlardan ve baskılarından rahatsız olmuyoruz ama onlar bizim gölgemizden bile rahatsız oluyorlar tercan erzincanın dır ,alevidir ve zazadır

Erdal24 sana katiliyorum:thumbup1:
Tercan Erzincan yolu, Tercan Erzincan yolu? masamiz raki dolu, masamiz raki dolu
Oy desinler desinler, vay desinler desinler, senide bana versinler ERZINCANLI desinler:wink: