Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz İbrahim'in Yaşadığı Topraklar.

hasan cicek
13.08.2006, 11:47
Hz İbrahim'e (önceleri adı Abram'dı )ilk kez Mukaddes Kitabın en başlarında deginilir tekvin 11:26'de şöyle okuyoruz ''Terah ...Abramın,Nahorun ve Haranın babası oldu ''Terah ve ailesi Kildanilerin Ur şehrinde yaşiyordu:bu güney Mezopotamya'da bulunan refah içindeki bir şehirdi.Fakat orada kalmadılar.''Terah oğlu Abramı,ve Haranın oğlu tornu Lutu.ve geliniSarayı,oğlu Abramın karısını beraber aldı:ve Kenàn däzarina gitmek üzere Kildanilerin Ur şehrinden onlarla çıktı:ve Harana geldiler ve orada oturdular İbrahim'in erkek kardeşi Nahor da ailesiyle Harana taşındı (Tekvin 24:10.15, 28:1.2: 29:4.5) Acaba Terah neden zengin Ur şehrinden uzaklara harana taşındı?

İbrahim'in günlerinden yaklaşık 2.000 yıl sonra sadık bir adam olan İstefanos Yahudi mahkemesi Senhedirin önünde konuşurken Terah'ın ailesinin olağan sayılmayan bu taşınma işine neden kalkıştığını açıkladı Şöyle dedi:''Atamız İbrahim haranda oturmazdan önce Mezompotamyada bulunduğu zaman.izet Allahı kendisine göründü ve ona dedi:memleketinden ve akrabanın yanından çık ve sana gösterecegim memlekete gel. O zaman Kildanilerin memleketinden çıkıp Haranda oturdu (İncil Resullerin işleri 7:2.4) Terah yakın aile üyelerini hemen Haran'a götürmekle Tanrı Yehova''nın İbrahim'le ilgili iradesine uymuştu.

Terah'ın ailesi yeni şehirlerine yerleşti.Yıllar sonra İbrahim''benim memleketim derken Ur'dan degil,Haran bölgesinden söz ediyordu.(Tekvin 24:4) Bunula birlikte İbrahim Haran'da ömür boyu kalmadı.İstefanos'a göre İbrahim'in babası öldükten sonra oradan şimdi oturduğunuz memlekette Allah onu getirdi.''(Resullerin İşleri 7:4) Yehova''nın yönlendirmelerine itaat eden İbrahim Lut ile birlikte Fıratı geçerek Kenän diyarına geldi

hasan cicek
13.08.2006, 18:34
Hz İsa'dan Adem'e kadar Nesiller
İsa
Yusuf
Heli
Mattat
Levi
Melki
Yannya
Yusuf
Mattaya
Amos
Nahum
Esli
Naggay
Maat
Mattatya
Semein
Yoseh
Yoda
Yoanan
Risa
Zarubbabel
Şealtiel
Neri
Melki
Addi
Kosam
Elmadam
Er
Yeşu
Eliezer
Yorim
Mattat
Levi
Simeon
Yahuda
Yusuf
Yonam
Elyakim
Melea
Menna
Mattata
Natan
Davud
Yesse
Obed
Boaz
Salmon
Nahşon
Amminadab
Arni
Hetsron
Perets
Yahuda
Yakub
İshak
İbrahim
Terah
Nahor
Seruc
Reu
Peleg
Eber
Şele
Kainan
Arpakşad
Sam
Nuh
Lamek
Metuhşelah
Hanok
Yared
Mahalaleel
Kainnan
Enoş
Şit
Adem
Bu soy hatı İncilde Yazılıdır İncil İsanın ölümünden sonra Yahudiler kendi nesillerini yazamazlardı çünki Tamamen İsrail ulusu Yok oldu bunu tarihde gösterir MS 70 yılı Roma ordulerı tarafında İsrail ulusu yok olur. Bundan sonra soy hatını yazmak mümkün degildir İsa''dan sonra soy hatı biter

canugur
13.08.2006, 19:09
simdi ne diyelim, bu kadar isim, ne kültürümüzü, ne de türkleri alakdar etmedigi gibi, yasmain gercekleri disinda, sanki dün olmus gibi öylesine anlatilan hikayenin bize ne gibi bir yarar getirecegi kuskuludur.

Inanclari mi pekistirmek amac, hayir, daha da uzaklastirir.
Hayatin gerceklerinden uzak olan seyler artik insanligin ilgisini cekmemektedir.
saygilarimla

hasan cicek
13.08.2006, 20:53
simdi ne diyelim, bu kadar isim, ne kültürümüzü, ne de türkleri alakdar etmedigi gibi, yasmain gercekleri disinda, sanki dün olmus gibi öylesine anlatilan hikayenin bize ne gibi bir yarar getirecegi kuskuludur.

Inanclari mi pekistirmek amac, hayir, daha da uzaklastirir.
Hayatin gerceklerinden uzak olan seyler artik insanligin ilgisini cekmemektedir.
saygilarimla

Sayin canugur:Nediyelim Darwin''de bilimsel araştırmalar yapmış şımdi diyelimki Türk kültüründe degil diye bizi alaka etmez diyebilirmiz ABD uzaya gidiyor emperyelistdir bizi alakadar etmezmi diyelim helbetteki hayır. Mukaddes kitab ortadoğuda yazıldı yazanlar coğunlukla İsrail''lerdi tabi eski İsrailler ama ben bu yazılanları bizim için yaşamsaldir tüm insanlık için de. Tabiki inanmak için siz özgürsünz buna saygı duyarım .Bende Türküm benim için de Yaşamsaldır bunun için severek yazdım ben kendime göre araştırarak ve yazıyorum.Yinede sizlere teşekürler katıdığınız için

Serkan_Devrim
21.10.2006, 22:32
sn Hasan Çiçek misyonerliğinize karşı değilim ama lütfen Hıristiyanlık bölümünde açıız konularınızı. Alevilik bölümünde değil. :)
saygılarımla

muhammetali
21.10.2006, 23:05
Sayin hasan cicek benim tuhafima giden hasan isimli bir hiristiyan savunucusu olman Hasan isimi bir Müsluman isimidir cünkü Müslumanliktan önce hasan ismi duymadim galiba siz ilk duydugumsunuz ailenizde hiristiyanmi bemce degildir yoksa isminizi hasan degilde bu saydiginiz isimlerden birini size verirlerdi ayrica bir sürü hiristiyan siteleri varken neden bu siteyi tercih ediyorsunuz burada isminden de anlasildigi gibi Alevi forum yani Müsluman bir toplumun sitesi neden müsluman mahallesinde salyangoz satmaya calisiyorsunuz bunlari yazmanizdaki amacinizi aciklarmisiniz.

INSANLIK ÖLDÜ KATILI MENFAAT