Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni bir site kuracağız (zazalar tarafından zazaca araştırma sitesi hazırlanıyor)

izmirksk
13.08.2006, 15:43
Arkadaşlar
bizler bilim-teknik alanında yeni bir site kurma düşüncesindeyiz(biz derken ben ve 5 arkadaşım)
amacımız nedir ve böyle bir site açmaya neden karar verdik?
ben ve diğer arkadaşlarım( 6 kişide )zaza kökenliyiz..diğer arkadaşlarımdan ikisi ege üniversitesi,biri boğaziçi,diğer ikiside odtu mezunu..ve hepside yurt dışında lisanüstü eğitim(master ve doktora yapıyorlar)
bunlardan biri zaza sünnisi...diğer 4 ü zaza alevisi... yani benimle beraber 5 kişi zaza alevi bir kişi zaza sünni...
öncelikle açmayı düşündüğümüz forumun tarihi ne zaman ve içeriği ne ?
tarih olarak net karar veremedik..1 ay sonra 3 ay sonra bir yıl sonra veya en geç 2 yıl sonra..ama mutlaka açılacak..sadece herkesin belli yoğunlukları var ve forumu açacağımız zaman mümkün olduğu kadar sağlam altyapı ile açmayı düşünüyoruz.
tamamen bilim -teknik forumu olacak...forumun dili (zazaca ve ingilizce olacak).dolayısı ile türkçe,kürtçe vb..dillerin kullanılmasını düşünmüyoruz..ama zaza kökenli kimi arkadaşlar dilerini çok iyi bilmedikleri için ve zazaca yı yazı dilinde yazmak ilk etapta bizileri zorlayacağı için forumda türkçeyede izin çıkabilir..
forumdaki konuları ben seçtim..yani hangi konuları işlememiz gerektiğini..benim eğitim aldığım ve ayrıca master ve doktoradada eğitim almayı düşündüğüm bilim dallarını seçtim..(ekonomi ve endüstri ilş..,sosyoloji,bilgisayar,felsefe,elektronik elektronik müh,tarih ,matematik ,fizik ,teoloji)

odtlu iki arkadaşda elektronik mühendisliğinden mezun ve kendi alanlarında lisansüstü eğitim yapıyorlar..o konuda her ikisi sorumlu olacak..ayrıca her ikiside süper matematikçi..bende elektrik elektronik ve matematik alanlarında elimden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışalacağım fakat asıl sorumlu odtu mezunu arkadaşlar olacak)
fizik ,ekonomi ve endüstri ilş,sosyoloji ve felsefe alanında 3 arkadaş sorumlu olacak..ege mezunu ve şimdi abd lisansüstü eğtiim yapan arkadaşımız ,boğaziçi mezunu olan arkadaşımız ve ben sorumlu olacağız..bu 3 alanda sorumluluk bize ait..
tarih bölümündede ege mezunu olan arkadaşı verdik.bizde katkıda bulunmaya çalışacağız..çünkü boğaziçi fizik mezunu arkadaş tarih alanında de eğitim almış..bu yüzden bizlerde katkıda bulunmaya çalışacağız..
kısacası düşündüğümüz forum böyle bir sorumluluk ve paylaşıma dayalı olacak...
forumun resmi dili zazaca ve ingilizce olacak..bu forumun açılmasında 2 amaç var..
1-hepimiz bilimi çok seviyoruz..ve yeni teoriler üretmeyi çok seviyoruz..amacımız orjinal fikirler ileri sürüp(eğer başarabilirsek bilime katkıda bulunabilmek)-ileri sürdüğümüz teoriler yanlışda olsa önemli değil..önemli olan bilim dünyasında birilerinin söylediklerini tekrar etmek değil bu yüzden asıl önemli olanın ve bilim adamlığına soyunanlara yakışanın ,bizlerin yeni teoriler üretmesi gerektiğine inanıyoruz..bilim dünyasında birilerinin söylediklerini tekrar eden birer kukla olmak istemiyoruz
2-ikinci amacımız ise zazacayı korumak..ve zaza dilinin yok olmasını önlemek..bu yüzden bilimsel çalışmalarımızı zazaca ve ingilizce yapmak istiyoruz..özellikle ingilizce yapmak istememizin nedeni ise forumumuzun tüm dünyada bilim severlerle buluşması ve zazacanında tanıtımını yapmak..

ayrıca aleviforumu kardeş forum olarak düşünüyoruz(diğer arkadaşların bundan pek haberi yok ama ben düşünüyorum:))

dediğim gibi forumun ne zaman açılacağı net değil ama kafamızda sürekli nasıl bir forum olmalı diye sorular var..
sağlam bir altyapı ile açmayı düşünüyoruz..forum kurulduğunda tüm arkadaşları özgeçmişleri ile tanıyacaksınız
forum merkezi ingiltere veya abd olacak..çünkü odtu mezunları abd de, boğaziçi ve ege mezunu olan arkadaşlar ise ingilterede lisansüstü eğitim alıyorlar(master ve doktora).
neyse şimdiden hayırlı olsun..dilini ve kültürünü korumak isteyen tüm zaza kökenli arkadaşları bekliyoruz..

munzur6262
13.08.2006, 16:24
sabırsızlıkla bekliyorum.zaten bizim böyle bir siteye ihtiyacımız var.ilk yüz üye benden:thumbup1: :thumbup1:

velakad
13.08.2006, 17:12
Tükçe' nin ikinci plana atılıp, İngilizce ve Zazacanın ön planda tutulması beni üzdü...Umarım siteni tutar???

aşk-ı muhabbetle...

seheryeli
13.08.2006, 17:13
tebrik ederim Özgür seni ve diğer arkadaşlarını.
Uygulamaya geçerse,bilgiyi paylaşma ve yaratıcı olma adına, faydalı bir site olacağına eminim.

İngiltere'ye gitme işlemlerini hızlandırmak gerek o zaman.Ya da zazaca öğrenmek gerek o sürede.bir de tercüman tutmayalım kendimize:)

bugüne kadar araştırdığımız,tartıştığımız ve hatta savunduğumuz konuları gerçekten tam anlamıyla biliyormuyuz,ya da doğruluğundan ne kadar eminiz?sadece mantığımıza uygun olduğu için mi doğruluğunu kabul ediyoruz???

Bilginin güvensizliği özellikle internet ortamı için geçerli.Özellikle bilimsel konuların güvenilirliği internet ortamında pek yok.Hele ki güvenilir,türkçe bilimsel kaynak bulmak çok daha zor.Hemen hemen her sitede genelde noktasından virgülüne kadar aynı yerden alınmış bilgiler çıkıyor.
Ayrıca;bilim kendini yenilediği için bugün doğru kabullendiğimiz bir bulgu,yarın yeni bilgilerin bulunmasıyla doğruluğunu kaybedebiliyor.

manifesto
13.08.2006, 17:17
izmirksk ;kendinizin iyi reklamını yapmışsınız..
:)
hepsi okumuş çocuklar yani..:)
Bu forumun tutması için yeterli olacak mı?
sanırım zaman göstericek..

Naz
13.08.2006, 17:28
hepsi okumuş çocuklar yani..:)

ya manifesto biseyede chilli pepper katma ya !!!

ya bide gulucuk atmazmi benim sartellerde o an atiyor yani.

evet okumus cocuklar olmasi seni rahatsiz etti galiba. Haklisin, bilgi insani rahatsiz ediyor, helede gerici ve radikal dusuncede olanlari, onlara bilgi ve bilim hep bir ocu gibi olmustur.

Oh ne guzel yapmislar, bak hepside okumus kulturlu gencler. Gurur duyacagin yerde nasil tas atarim diye dusunuyorsun ya, bunlari yazan bir sunni olsaydi bak nasil full destek verirdin.

neyse ya, tebrikler ozgur, guzel bir calisma olacak bence... merkezi londra yaparsaniz bakarsin bende gizlice sizarim :D neyse zazacam pek iyi sayilmaz malesef :( ama ingilizce bende mutlaka ugrarim siteniz acilirsa.

basarilar.

Alevimen
13.08.2006, 17:36
güzel haberler.. başka topikde 2 ay sonra miraz adında yeni zazaca dergi çalışmaları başlayacağını okumuştum ve şimdide genç ve yetenekli zazalar tarafından kurulacak zazaca araştırma sitesi, helal olsun.

bence baştan sadece zazaca (ve ingilizce) içerikli olsun, zaza toplumuna dahada çok faydalı olur. çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Hüseyin69
13.08.2006, 17:39
degerli naz kardes manifesto espiri niteliginde söyledi
salterleri sürekli kontrol altinda tutmak lazim
mani festo forumumuzun en radikal muhalifi
ayni zamanda fikirleri düsünceleri bizlere zit olsada
yazdigi her mesajinda onur kirici haysiyetsizce terbiyesizce kelimeler ve cümleler sarf etmeyen cok deger verdigim bir üyemizdir
bizler nasilki fikirlerimizi düsüncelerimizi yansitiyorsak
mani festo da yansitacak
aksi olsaydi mani festo forumumuza hic üye olmazdi zamanini forumumuzda harcamazdi
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Tükçe' nin ikinci plana atılıp, İngilizce ve Zazacanın ön planda tutulması beni üzdü...Umarım siteni tutar???

aşk-ı muhabbetle...

bu konuda hic üzülme degerli velekad türkce oldugu yerdedir ama zazaca 37 yasimda olmama ragmen hemen hemen nerdeyse unutmus durumdayim bazen konustugum da kelime ve cümle kurmakta zorluk cekiyorum
ingilizceye gelince dünyanin kullandigi ortak bir dil dir buda olagandir
tabiki site henüz kurulmadi hanüz proje hayata gecmedi simdi birsey söylemek yanlis olur
degerli mod kardesimiz böyle bir proje hazirlamak icin yola ciktiklarini söylüyor
sen türkcenin ikinci planda kalmasina üzülüyorsun
deyim yerindeyse dereyi görmeden pacalari SIVAMAK gibi birsey olmus bu elestirin

KızılBant
13.08.2006, 18:17
Güzel çalışma ancak Zaza kimliği bize sonradan geldi arkadaşlar. Dedenize nenenize sorun zazamıyız diye. Onlar Zaza nedir biz Kırmandzc'ız diyceklerdir.

Bizler Kırmandzc'ız Kürdüz. Bu Zazacılık akımı özellikle son 10 senede Kürt toplumunu bölmek için ortaya atıldı. Bizim insanımız Kendisine Kırmandzc derken Zaza diye nitlediler.

Bazı ırkçı Türkler bizi Türk göstermek istediler aynı şekilde Kürtler(kurmanc) yanlarında görmek istediler. Doğruları tartışarak araştırarark bulacağız bu açıdan bu site güzel bir çalışma olur.

Alevimen
13.08.2006, 18:40
Güzel çalışma ancak Zaza kimliği bize sonradan geldi arkadaşlar. Dedenize nenenize sorun zazamıyız diye. Onlar Zaza nedir biz Kırmandzc'ız diyceklerdir.

Bizler Kırmandzc'ız Kürdüz. Bu Zazacılık akımı özellikle son 10 senede Kürt toplumunu bölmek için ortaya atıldı. Bizim insanımız Kendisine Kırmandzc derken Zaza diye nitlediler.

Bazı ırkçı Türkler bizi Türk göstermek istediler aynı şekilde Kürtler(kurmanc) yanlarında görmek istediler. Doğruları tartışarak araştırarark bulacağız bu açıdan bu site güzel bir çalışma olur.
Allah aşkında topik nedir siz ise gene bilindik polemikleri ortaya koyuyorsunuz.. Zazaca türkçede kırmançki'lere ingilizcede genelde'de kirmancki veya zazaki olarak deniliyor. zazaca dilinde ise zazalar kendilerine kırmançki diyor. Kırmançkiler türklerin ve kürtlerinde arasında kalan bir etknik grubudur ve iki tarafla benzerliği vardır - ne tesadüf nede olsa hemen hemen aynı çoğrafyada yaşıyorlar!! -. muhtemelen sizin dedenizin dedeleri dünya düzdür yuvarlak deyildir teorisini savunuyorlardı şimdi ise öyle olmadığını hepimiz biliyoruz şimdi sizin dedeleriniz her dedikleriyle haklı mı çıkmalı, elbette hayır. Asimilasyon heryerde var nasıl bugün bazı aleviler kendilerini tarikatlara ve farklı mezheplere kaptırdıysalar bugünün zazalarıda kendilerini türk veya tamamen kürt olarak kabul ediyorlar. GENELLENDİRME YAPMAYALIM, siz kendiniz kürt olarak görüyorsanız eyvallah fakat diğer insanların kimliğini belirlemekten lütfen uzak durun.
Ve ayrıca topikdeki konuya göre mesaj yazılmasını rica ediyorum.

izmirksk
13.08.2006, 21:20
iyide zaza arkadaşlara nasıl ulaşacağız...ayrıca ne tür bir forumla karşılaşacaklarını şimdiden bilsinler..yani geyik işin içinde olmayacak..şiir,türkü,siyaset,dedikodu vs..olmayacak(yalnız ilerleyen zamanlarda zazaca şiir yarışmaları olabilir)...işin özü ,sadece bilim ve herkesin kendine göre orjinal fikirleri olacak..doğru veya yanlış..kimsenin taklidi olmayacağız..yani bizler adam değilmiyiz düşüncesinden yola çıkarak, orjinal bilimsel fikirler ileri süreceğiz(matematiğe dayanarak)..doğruda olsa yanlışda olsa önemli olanın orjinal olmak ve bu uğurda çaba sarfetmek olduğuna inanıyoruz...
forum ticari amaçlı olmadığı için üye sayısı önemli değil.zaten üye sayısını düşünse idik türkçeyide işin içine katardık ama sadece zazaca ve ingilizce olacak...zaten dünyanın her yerinde bilimsel forumlara ne oluyorsa bizede aynısı olacak..yani bilimsel forumların üye sayısı nitelikli insanlardan oluşur ama sayıları çok azdır..çünkü yoğun beyin jimnastiğini ve fikir alışverişini ancak ve ancak bilime sevdalı insanlar yapabilir..diğerleri dayanamaz zaten..ve muhtemelen üyelerimizin çoğu amerikalı yada ingiliz olacak..(yada ingilizceyi iyi kullanabilen değişik uluslardan kişiler)
imzamdaki http://www.mathhelpforum.com/math-help/index.php? forumu başta olmak üzere birçok bilim forumunda ,açılışımızdan bahsedeceğiz..
zaten forumu kurma amacımız 2 tane idi..yoğun bilimsel çalışmaları yapmak ve bunları forumda paylaşmak ayrıca zaza dilini geliştirerek hem yok olmasını önlemek dünyadaki bilimseverlere tanıtmak..dediğim gibi ne zaman açılacak tam belli değil..yoğun tez çalışmaları olan arkadaşlar var...ayrıca birkaç kişi ile temas halindeyiz..mesela genetik ile ilgili bir sayfada olsa iyi olur diye düşünüyoruz..harvard tıp mezunu genetikçi bir abimizle(yaşı bizden büyük 45 yaşlarında) temas halindeyiz..eğer ikna edebilirsek yoğun programından bizede vakit ayırırsa genetikle ilgili bir sayfada açmayı düşünüyoruz..
yani geç olsun güç olmasın diyerek sağlam bir altyapı ile açmak istiyoruz..birkaç ay hatta bir iki yılı bulsada sorun değil...bu sitenin açılışını herkes çok istiyor..hatta arkadaşlar bendende istekli...bu yüzden bu site mutlaka açılacak..
dünyadaki çeşitli bilim adamları ile temas halindeyiz..(bir kısmı arkadaşlarımın hocaları)..bilim adamlarının kendi web sayfalarında alternatif link olarak bizleri önermeleri için..bu sayede az ama kaliteli ve nitelikli üyelere ulaşmayı düşünüyoruz..

EŞİTLİK PARTİSİ
13.08.2006, 21:29
Sevgili izmirksk

Güzel bir amaç,başarılı olacağınızdan şüphem yoktur.
Tekrar başarılar dilerim.
Sevgilerimle

Bektaş ÇELEBİ

MetinK
14.08.2006, 00:59
yoğun bilimsel çalışmaları yapmak ve bunları forumda paylaşmak ayrıca zaza dilini geliştirerek hem yok olmasını önlemek dünyadaki bilimseverlere tanıtmak..

Bu yolda verdiginiz cabayi cani yürekten destekliyor ve hepinize basarilar diliyorum.Basarili calismalar yapacaginizi ve kültürümüze faydali olacagindan eminim...

Wes u war be...
Xizir sima re ` dest bido...

izmirksk
14.08.2006, 02:31
tüm arkadaşlara teşekkürler..

Siya Saperen
14.08.2006, 03:21
Güzel bir fikir. Fakat bana kalırsa Türkçe bir bölüm ve içerisinde zazacayı öğrenmeye yönelik çalışmalar da bulundurulursa çok daha yararlı olur. Bu şekilde dillerinden uzak kalmış arkadaşlar hem dillerini geliştirirler hemde diğer sosyal ve bilimsel paylaşımlara ortak olabilirler.

Dilin toplum ve dolayısıyla kültür üzerindeki etkisi azımsanamaz. Toplumlar dilleri varolduğu sürece varolurlar. Bence en büyük eğitici faliyetler bu yönde olmalı. Dili öğrenip geliştirmek o toplum değerleri açısından ilk sırayı alırsa bireysel gelişimleri doğrultusunda toplumun gelişimine de ışık tutarlar diye düşünüyorum...

Umarım bu noktayı esgeçmezsiniz...

izmirksk
14.08.2006, 04:10
evet asıl sorunda bu..zazacası iyi olmayan bir zaza eğer ingilizcesi yoksa derdini forumda nasıl anlatacak...bu konu halen soru işareti..

b.alina
14.08.2006, 10:34
çok iyi fikir.zazacası yeterli ol artık diğer arkadaşlardan yardım alabilirler.

izmirksk
14.08.2006, 12:49
bizi en çok zorlayacak olan ise bilimsel terimlere zazaca karşılık bulmak olacak...
neyse çok önceden bahsetmem iyi oldu böylelikle önceden gelecek eleştirilerle çok daha sağlam bir şekilde başlarız...

ErDaL24
14.08.2006, 13:17
site çalışmanız güsel bir başlangıç çok dilli bir siteyi şahsen terdih ederim saygılar
zazacayı özleyenler için http://www.radiozaza.de/ZAZACHAT.htm

izmirksk
14.08.2006, 15:25
aslında düşüncemiz şu..forumu 2 ana başlığa ayırmak..
ilkinde zaza forum..diğerinde english forum..
birinde zazaca matematik, zazaca fizik,zazaca elektronik,zazaca sosyoloji vs..
diğerindede ingilizce matematik,ingilizce fizik,ingilizce elektronik vs...

yurt dışından katılacak olan ve ingilizcesi ana dili olan ingilizler,amerikalılar vb...sadece english foruma katılacak.. bizim gibi her iki dili bilenler ikisindede aktif rol alacak..ingilizce bilmeyen zaza üyeler ise sadece zaza bölümünde yer alacak..

zaten üyelerin çoğu yabancı kökenli olacak(ingilizce matematik ,fizik vb..forumlarda tanıştığımız kişiler ezici çoğunlukta olacak galiba)

ErDaL24
14.08.2006, 15:29
bizede bir zaza olarak bu siteyi yaşatmak düşüyor bende bir çok zaza ortamında aktifim sitenin adını ileride bizimmle paylaşırssan can zaza üye bulmakta zorlanmazsınız:)

izmirksk
14.08.2006, 20:40
aslında ne olacağı belli..ilk etapta ingilizce akışı olan forumlardaki arkadaşların katılımı ile binlerce üyeye ulaşacağız ama belli bir süre sonra forumun içeriğinin ağır olması sebebi ile 40-50 tane aktif üye süreklilik arzedecek...beyin fırtınası ve bilgi alışverişi bu üyeler arasında olacak diye düşünüyorum...

reel_el
15.08.2006, 12:58
Şimdiden başarılar diliyorum. Zazacaya önemli katkısı olacaktır.
Siz Zazacaya katkı saglamak için,bir kişi kazandırmaya çalışırken sistem bir çok zazayı asimile edecektir.Bunun için çok çalışmak ve uyanık olmak gerekiyor.
Sizin kuracagınız siteyi küçümsedigimden degil,bu gibi oluşumların dahada çogalması umuduyla.Yolunuz açık olsun...

izmirksk
15.08.2006, 13:13
.
Siz Zazacaya katkı saglamak için,bir kişi kazandırmaya çalışırken sistem bir çok zazayı asimile edecektir..
evet maalesef , çok zaza asimile oldu...halende oluyor ve olacak..bizler asimile olmak üzere olan 100 lerce binlerce zazadan belki birkaçını kurtarabiliriz..sadece o kadar...
birde kendilerini asimile eden ve kültürlerini yok eden sistemin dalkavukluğunu yapanlarda yok değil...
yanımıza , dünyanın dört bir tarafındaki bilimseverleri alarak en azından zaza kültürünü kendisini yetiştimiş eğitimli,akıllı yabancılarada tanıtarak miliyetçi faşist güruha karşı mücadelemizi vermeye çalışacağız..
üye olduğum ingilizce matematik ,fizik forumlarında zaza kültürünü ,ingilizlere ve ingilizce bilen dış dünyadaki bilimseverlere anlatmaya çalışıyorum...

ulalıgenç
15.08.2006, 22:02
Öncelikle böyle bir çalışma gerçekten gurur verici.Kendi kültürünü,dilini yaştamak hem de bilimle bunu yapmak o dili ölümsüz hale getirir.Bakın Latince konuşan millet neredeyse kalmadı ama özellikle Tıp da,diğer pozitif bilimler de kullanıldığı için hala canlı..
Ben de anne tarafından zazayım ama zazacıyı hiç bilmiyorum..Ama konu bilim olunca akan sular durur.Ben de Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum.Sitenize herhengi bir katkım olursa ne mutlu bana..Bilim adına yapılan her çalışmaya katılabilirim..
Sevgi ve saygılarımla

iyidost69
16.08.2006, 11:16
Merhabalar Sevgili Canlar

Uzun zamandır, birtakım dışsal nedenlerden dolayı formumuza giremiyordum.
Pek vaktim olmuyor. Sevgili zazaalevi nikli canımız ve arkadaşları gayet güzel niyetle bir bilimsel site açmayı düşündüklerini ilan etmişler. Alevi Bektaşi inancımız bizleri bilimsel olan ve iyiniyetle yapılan her türlü aktivitenin yanında olmayı gerektirir. Arkadaşların çalışmalarında başarılar diliyorum. Ancak, şunun da eleştirmekten kendimi alıkoyamıyorum. Yaklaşımızında gizli bir Türk düşmanlığı ve ırkçılık sezinliyorum. Umarım yanılıyorumdur. Türkçenin İngilizce kadar önemi ve değeri yok mu?? Sadece Zazaca olsa amenna ama İngilizcenin olupta Türkçenin de olmaması açıkça beni üzüyor. Şunuda ilave etmek isterim; binlerce zaza canımız türkçe konuşuyor ve yazı dilleride türkçe. Onlara nasıl ulaşacaksınız??Kaç tane zaza canımız ingilizce biliyor??

Yorum ve görüşlerimi kurmayı amaçladığınız sitenin daha yapıcı ve nitelikli olması için yapıyorum. Bilimde din, dil, ırk olmaz. Bilim evrenseldir ve tüm insanlığın ortak malıdır.

Umarım kurmayı düşündüğünüz site bilime ve insanlığa faydalı olur.

Başarılar dilerim.

Sevgiler.
Saygılar..

Deli Aşık.

izmirksk
16.08.2006, 13:05
Merhabalar Sevgili Canlar

Uzun zamandır, birtakım dışsal nedenlerden dolayı formumuza giremiyordum.
Pek vaktim olmuyor. .
bende acaba forumda birisinemi kırıldı diyordum..dışşsal sebeplerden olmasına sevindim..umarım kötü bir şey yoktur tabi..
Sevgili zazaalevi nikli .
abi nickim izmirksk ..bilerekmi karıştırdınız:wink: ama nickimin altında yazan zaza alevi ibaresini kaldıracağım.milliyetçi olarak anılmak istemem
gayet güzel niyetle bir bilimsel site açmayı düşündüklerini ilan etmişler. Alevi Bektaşi inancımız bizleri bilimsel olan ve iyiniyetle yapılan her türlü aktivitenin yanında olmayı gerektirir. Arkadaşların çalışmalarında başarılar diliyorum. .
teşekkürler
Ancak, şunun da eleştirmekten kendimi alıkoyamıyorum. Yaklaşımızında gizli bir Türk düşmanlığı ve ırkçılık sezinliyorum. Umarım yanılıyorumdur. .
hayır ,türk düşmanlığı yok..sadece türkçü/kürtçü vb..şeylere karşı antipatisi olan 6 arkadaş....türklük artık türkiye de üst kimlik halini almış(doğru veya yanlış o tartışılır tabi)..türk düşmanlığı yok..sadece zaza dilini yok olmaktan kurtarmak için çaba..

Türkçenin İngilizce kadar önemi ve değeri yok mu?? .
aslında kalite karşılaştırması değil ama dünyada bilimde, ingilizce çok faydalı..yani bir anda kitlelere ulaşabiliyorsunuz..ingiltere'de ve abd de lisansüstü eğitim yapan arkadaşlar ,kendi çevrelerinde çok kolay iletişime geçebileceğimiz üyeler bulabiliyor..ayrıca tüm dünyada ,bilimi seven insanlarla biraraya gelmek istiyoruz..onlar ,zazaca bilmedikleri için english forumda o arkadaşlarla buluşacağız..
(ingilizce bilim forumlarında) yüzlerce arkadaşa ulaşıyoruz..bilimi gerçekten sevenlerle buluşacağız..ayrıca dünyadaki en yeni gelişmeleri orjinalinden paylaşmak sitiyoruz..yazılan makaleler ingilizce ise orjinali üzerinde tartışmak daha faydalı olur...
Sadece Zazaca olsa amenna ama İngilizcenin olupta Türkçenin de olmaması açıkça beni üzüyor. Şunuda ilave etmek isterim; binlerce zaza canımız türkçe konuşuyor ve yazı dilleride türkçe. Onlara nasıl ulaşacaksınız??Kaç tane zaza canımız ingilizce biliyor.
evet bu büyük bir sorun..zaza kökenli olup ingilizce bilmeyen ve zazacayıda bilmeyenler var..aslında zazac/ingilizce/türkçe diye forumu 3 e ayırmak daha iyidir..ama o zmaan iki sorun var..birincis zazalar türkçe foruma yönelecek ve zazacayı korumak olan amaçlarımızıdan biri tepebilecek..
ve en önemlisi sayımız az..sadece 6 arkadaş düşündü.yani türkçe forum açarsak yeni arkadaşlara ihtiyacımız olacak..fakat sadece diploması elinde olanlarla dğeil gerçekten işin üstesinden gelebilecek akıllı,zeki,kendini çok iyi yetiştirmiş arkadaşlarla yola çıkmak istiyoruz..
türkçe forum açılırsa en az 4-5 arkadaşa daha ihtiyaç olacak ve bu ise en az 1 yılımıza malolacak..yani normalde olandan 1 yıl daha geç açılır forum..çünkü 6 kişi hem zazaca hem ingilizce hemde türkçeye bölünemez..yani zaman buna yetmez..
herkes kendi görüşlerini içeren orjinal makaleler yayınlayacak..ve bunların bir kısmı uzun olacak..bunların 3 dilde yayınlanması çok zor..
dediğim gibi kendini yetiştirmiş kişiler bulmak lazım..türkçe forumu üstlenecek..

Yorum ve görüşlerimi kurmayı amaçladığınız sitenin daha yapıcı ve nitelikli olması için yapıyorum. Bilimde din, dil, ırk olmaz. Bilim evrenseldir ve tüm insanlığın ortak malıdır.

Umarım kurmayı düşündüğünüz site bilime ve insanlığa faydalı olur.

Başarılar dilerim
teşekkürler
tüm arkadaşların eleştirilerini bekliyoruz..
zaten bu yüzden forum açılmadan çok çok önce çeşitli forumlarda böyle bir site açacağımızı duyuruyoruz..böylelikle önceden gelebilecek eleştirilerle daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz

iyidost69
16.08.2006, 14:32
Sevgili İzmirksk Can,

Eleştirlerimi doğru algılayıp yorumladığınız, en önemlisi de önemseyip tek tek cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Zaten sizede bu yakışırdı. Buradaki bütün canların aynı kalitede ve düzeyde olduğundan da eminim. Alevi Bektaşi inancı işte budur. Öyle ben aleviyim demekle, ben ilericiyim demekle, ben devrimciyim demekle ne alevi ne devrimci nede ilerici olunur. Eylemde ve tavırda bunlar kendini belli eder. Bir kere daha sizlere canı gönülden başarılar diliyorum ve her zaman da elimden geldiğince desteğimi esirgemekten de geri kalmayacağımı bildiriyorum.

Ben her zaman buradayım. Yaz tatili işleriin yoğunluğu bir araya girince pek nete girme şansım olmadı. Biraz ara verdim. Sanırım dahada vermek zorunda kalacağım. Ama her zaman gönlüm burada. Ben alevilerin birliği beraberliği ve alevi canların haklarının kazanılması için her zaman aleviliğin olduğu her platforma girerim ve savunurum. Bu forum bizim canımız, özümüz ve sözümüz, bu forum biziz. Daha ötesi yok..

Her zaman aranızdayım.

Sevgiler,
Saygılar..

Deli Aşık..

izmirksk
16.08.2006, 23:17
forumun içeriği kaba taslak şöyle düşünülüyor...
-ZAZACA FORUM
A=elektrik-elektronik mühendisliği /matematik=(bu bölümde zazaca olarak bu 2 dal işlenecek..bu bölümde odtu elektrik -elektronik mühendisliği mezunu olan 2 arkadaşımız sorumlu olacak..bende elimden gelen katkıyı yapacağım..en zor bölümlerden biri olacak..zazaca nın bu 2 dalda işlenmesi çok zorluk çıkaracak.)
B=ç.ekonomisi ve end.ilş/sosyoloji/felsefe/tarih=(bu bölümde ege üniversitesi mezunu 2 arkadaş(sosyolog ve tarihçi),ben ve ayrıca tarih alanındada kendini yetiştirmiş oaln boğaziçi fizik mezunu olan arkadaş görev alacak-sorumlu olarak-
C=fizik=(bu kısımda boğaziçi fizik mezunu olan arkadaş tek başına sorumlu olacak..şu an başka bir arkadaşlada temas halindeyiz..eğer olursa o arkadaşda destek olacak..)
D=genetik=(bu alanda henüz kesinlik yok..harvard tıp mezunu olan genetikde ihtisas yapmış olan br abimiz var..henüz net cevap gelmedi..eğer tamam derse o alana onu seçmeyi düşünüyuruz..)
E=(zaza dili..bu sayfada zazaca üzerine dilbilimsel çalışmalar olacak..tüm arkadaşlar sorumlu olacak..zazaca üzerine tartışmalar olacak.-muhtemelen türkçe burada kulanılacak..zazacada sorunları yada soruları olanlar sorularını türkçe olarak soracak..)
ENGLİSH FORUM
ingilizce forumda yukarıda zaza forum gibi olacak.şablonu aynı.(E kısmı hariç)...yani aynı konularda aynı arkadaşlar sorumlu olacak..sadece zazaca değilde ingilizce olarak bilimsel çalışmalar paylaşılacak..
+ elektrik elektronik mühendisliği kısmında sorumlu arkadaşlar ağırlığı ingilizce videolara verecek ..

şimdilik şablonu bu..zamanla eleştiriler ölçüsünde yenilikler olabilir

Bir Zeynep
16.08.2006, 23:24
gözünüz aydin zaza canlar diyeyim o zaman :) hayirli ugurlu olsun simdiden :)

izmirksk
17.08.2006, 10:55
forumun içeriği kaba taslak şöyle düşünülüyor...
-ZAZACA FORUM
A=elektrik-elektronik mühendisliği /matematik=(bu bölümde zazaca olarak bu 2 dal işlenecek..bu bölümde odtu elektrik -elektronik mühendisliği mezunu olan 2 arkadaşımız sorumlu olacak..bende elimden gelen katkıyı yapacağım..en zor bölümlerden biri olacak..zazaca nın bu 2 dalda işlenmesi çok zorluk çıkaracak.)
B=ç.ekonomisi ve end.ilş/sosyoloji/felsefe/tarih=(bu bölümde ege üniversitesi mezunu 2 arkadaş(sosyolog ve tarihçi),ben ve ayrıca tarih alanındada kendini yetiştirmiş oaln boğaziçi fizik mezunu olan arkadaş görev alacak-sorumlu olarak-
C=fizik=(bu kısımda boğaziçi fizik mezunu olan arkadaş tek başına sorumlu olacak..şu an başka bir arkadaşlada temas halindeyiz..eğer olursa o arkadaşda destek olacak..)
D=genetik=(bu alanda henüz kesinlik yok..harvard tıp mezunu olan genetikde ihtisas yapmış olan br abimiz var..henüz net cevap gelmedi..eğer tamam derse o alana onu seçmeyi düşünüyuruz..)
E=(zaza dili..bu sayfada zazaca üzerine dilbilimsel çalışmalar olacak..tüm arkadaşlar sorumlu olacak..zazaca üzerine tartışmalar olacak.-muhtemelen türkçe burada kulanılacak..zazacada sorunları yada soruları olanlar sorularını türkçe olarak soracak..)
ENGLİSH FORUM
ingilizce forumda yukarıda zaza forum gibi olacak.şablonu aynı.(E kısmı hariç)...yani aynı konularda aynı arkadaşlar sorumlu olacak..sadece zazaca değilde ingilizce olarak bilimsel çalışmalar paylaşılacak..
+ elektrik elektronik mühendisliği kısmında sorumlu arkadaşlar ağırlığı ingilizce videolara verecek ..

şimdilik şablonu bu..zamanla eleştiriler ölçüsünde yenilikler olabilir
yukarıdakilere ilaveten teoloji yide düşünüyoruz ..
ama islam felsefesi babındamı işleyelim diye kararsızız..
acaba teoloji için ayrı bir sayfaya gerek var mı?
hepsinden önemlisi teoloji bilimler safında incelenmeli mi?
bu konuda kararsızız

izmirksk
17.08.2006, 13:56
zaza arkadaşlar zazaca şiir hakkında ne düşünüyorlar?
şiir dilin korunmasında ne kadar önemlidir?
örneğin ingilizce şiirler ,zazacaya çevrilebilir..yada türkçe şiirler zazacaya çevrilebilir..
gerçi şiir çevirmekte ayrı bir sanat:)
kurucu arkadaşların kimisi zazaca şiire karşı çıkıyorlar..teoloji sayfasına karşı çıktıkları gibi...
bilimsel bir foruma teoloji ve şiir gibi bilimsel olmayan dalların zarar vereceğini söylüyorlar..
bir bakıma haklılar ...yinede ben kararsızım

izmirksk
18.08.2006, 10:37
teolojiyi çıkardık...galibada olmayacak..benden başka kurucu arkadaşların hiçbiri yanaşmıyor..
aslında teoloji/ilahiyat çok sevdiğim ve üzerinde çalışmaktan hoşlandığım bir alan..
ama sadece bilim olsun diyen arkadaşlar çoğunlukta olunca demokrasiyi işletip çoğunluğa saygı duyuyorum..

izmirksk
19.08.2006, 00:54
arkadaşlar araştırma sitesinin isminin ne olacağı konusu için erken ama iki isim şimdilik baskın...
devrimci zazalar yada kızıl tugaylar
gelen eleştiriler çerçevesinde bu isimden biri olacak gibi..(gönlümde yatan kızıl tugaylar:))
...
bu arada matematik ve fizik alanlarında binlerce soruluk dökümanın yer alacağı büyük bir arşivde düşünüyoruz..(fakat zazaca matematik kısmına değilde ,sadece ingilizce matematik ve fizik kısmına .)

..
bu arada english forum a ingiliz dili ve edebiyatı nıda koymayı düşünüyoruz..(böylelikle ingilizce kelimelerin etimolojisi /kökleri üzerinde çok zevkli tartışmalar yapabileceğiz....)

KURŞUNveli
19.08.2006, 16:37
can siten hayırlı olsun ama ingilizce ve zazaca bir site diyorsun ozaman reklamınıda ingilizce ve zazaca yapsaydınya...valla yanlış anlama ama sadece aklıma takıldı merak ettiğim için sordum...yinede umarım istediğin gibi olur...

izmirksk
19.08.2006, 17:52
can siten hayırlı olsun ama ingilizce ve zazaca bir site diyorsun ozaman reklamınıda ingilizce ve zazaca yapsaydınya......
kurucu arkadaşlar olarak zaten ingilizce olarakda tanıtımlarımızı yapıyoruz
forum dili ingilizce olan üye olduğumuz forumlarda bu konudan bahsettik..kimisinde özel mesajlaşma yolu ile kimisindede bu tip topikler açarak bahsediyoruz..
kimi ingilizce dilindeki bilimsel forumlarda bahsettik..halende bahsediyoruz ama henüz zaza dilinde yapmadık..
bu forumda zaza canlar olduğu için ve bir kısmı zazacayı bilmediği için duyurumuzu türkçe yaptık
(eğer ingilizce biliyorlarsa katılsınlar diye).ayrıca her iki dili bilmeyen zazaların bu foruma katılmak için zazacayı yada ingilizceyi öğrenmeleri içinde bir fırsattır..gerçi 1-2 yıl içinde ne kadar öğrenebilirler o da ayrı..en azından çat-pat da osla forumu ilk başta takip ederler..sonrasında biz gereken desteği veririz..

izmirksk
21.08.2006, 14:06
son bir değişiklik..
kurucu arkadaşlarla son yaptığımız değişiklikle fizik bölümünde ' teorik fizik' başlığını uygun görüyoruz..bu bağlamda uzay bilimlerinin(big bang,kara delik ,)- ayrıca fizikteki -(küçükler fiziği vs..) gibi konulara yoğunlaşılacak..
böyleilikle teorik fizik başlığı,uzay bilimlerinin matematiksel yaklaşımlarınıda kapsayacak...

hsn
21.08.2006, 17:54
Merak ettigim konu bilimsel gelismeleri gündeme yansiyanlardan mi secerek tartismaya sunacaksiniz yoksa IEEE paper olarak aciklanan konulari mi ele alacaksiniz.

Baska bir ayrinti mesela Elektrik/Elektronik uzmanlari bölüm icerisinde ne kadar uzman olabilir ki?
Arkadaslar Microwave ve VLSI Design uzmanlari ise Power veya Communication dallarinda nasil katki saglayabilir ki?

Sitenin basarili olmasi icin genis kitleye ulasmalisiniz ki fikir alis verisi olussun.
Ama bu konular genelde genis kitleye hitab etmeyen konular, yani "Geek" sayilan insanlarin ugrastigi alanlar.

Umarim basarirsiniz cünkü üye olup merakimi gidermek istiyorum.

izmirksk
21.08.2006, 22:23
Merak ettigim konu bilimsel gelismeleri gündeme yansiyanlardan mi secerek tartismaya sunacaksiniz yoksa IEEE paper olarak aciklanan konulari mi ele alacaksiniz..
hayır popüler bilim yapmayacağız..master ve doktora seviyesinde oalcak konular..hatta daha ağır..

Baska bir ayrinti mesela Elektrik/Elektronik uzmanlari bölüm icerisinde ne kadar uzman olabilir ki?
Arkadaslar Microwave ve VLSI Design uzmanlari ise Power veya Communication dallarinda nasil katki saglayabilir ki?.
elektrik-elektronik te kavramların tanımlaması ile video görüntüleri eşliğinde uzmanlık aktarımları (english forumda)
zaza forumda ise bu kavramların ve bilime ait terimelrin zazacalaştırılmasına çalışılacak..

Sitenin basarili olmasi icin genis kitleye ulasmalisiniz ki fikir alis verisi olussun.
Ama bu konular genelde genis kitleye hitab etmeyen konular, yani "Geek" sayilan insanlarin ugrastigi alanlar.

Umarim basarirsiniz cünkü üye olup merakimi gidermek istiyorum.
öncelikle şöyle diyeyim..
kesinlikle çok ileri seviye ve zor konular seçilecek.öncelikle amacımız kendi aramızda bilimsel paylaşımda bulunmak..bize katılabilecek yada paylaşımda bulunabilecek veya bizden faydalanabilecek arkadaşlar olursa çok seviniriz..
ama ileri düzey bilim yapacağız..arkadaşlarımızın kapasitesi buna uygun..
türkiye nin güzide üniversitelerini derece ile bitirmiş ve ezbere karşı olan ve sürekli yeni şeyler arayışında olan arkadaşlar..
yani sitemizde popüler bilim olmayacak.
arkadaşların kendine özgü fikirleri ve makaleleride olacak..amaç,orjinallik...
özellikle site açıldığında ODTU elektrik-elektronik müh. mezunu arkadaşlara dikkat çekilmesini istiyorum..ileride inanıyorum ki bilim dünyası bu iki arkadaştan bahsedecek..
tabi tüm arkadaşlar kaliteli..yani dediğim gibi, gündemdeki konular yerine bilim dünyasında farklı şeyleri konuşmak için tartışma ve yeni şeyler arama üzerinde durulacak..
özellikle teorik fizik bölümü sanırım en popüler bölüm olacak..
zaten siteyi açmakta 2 amacımız vardı
1-zazacayı korumak ve bilimsel çalışmalarda kullanmak
2-yeni ve orjinal fikirler ileri sürerek bilim dünyasında birazda farklı şeyleri tartışmak

izmirksk
30.08.2006, 11:35
bu arada resmileşmese bile , benim istediğim isim baskın çıktı..yani sitede KIZIL TUGAYLAR ismini kullanacağız..sitenin adı, bu doğrultuda olacak..bu benim hep hedefimdi..
gerçekten akıllı, zeki, beyni gelişmiş arkadaşlarla bir örgüt kurmak..ayrıca birlikteliğimizi zaman içinde gerçek yaşamdada dernek,vakıf vb..oluşumlarla sürdürmek istiyoruz..
bu arada 2 arkadaş daha katıldı aramıza..
anadolu ünv..matematik mezunu olan bir arkadaşla ,odtü fizik mezunu bir arkadaş..(odtü fizik mezunu olan arkadaşımız bir bayan)ilk defa aramzıda bir bayan oluyor..
eğer türkçe forum açmazsak sadece zazaca ve ingilizce olarak açarsak, birkaç ay içinde açılacak..her arkadaş ,tez çalışmaları ile ilgili araştırmalar yapıyor..bir çoğunun, önümüzdeki yıl ,tezinin bitmesi gerekiyor..bu yüzden, biraz aksıyor..
ayrıca, her arkadaş ,uzmanlık alanı doğrultusunda konu açacak..

epikurus
30.08.2006, 14:59
Değerli arkadaşlar öncelikle bilimsel bir forum sitesi kurma düşencesi ile yola çıkmanızı içtenlikle kutluyorum. İdealist düşüncelerin beynimizi dirhem dirhem yok ettiği şu süreçte bilimi önplana çıkarmak elbette ki alkışlanacak bir olay, Umarım başarılı olursunuz.
Şunu öncelikle belirtmem gerekir ki ben bir Zazayım. Zaza olmaktan da onur duyuyorum. Dilimin gelişebilmesi için her kim ki bir adım atıyorsa onda şükran duyarım. ancak kuracağınız, kurmayı düşündüğünüz bilimsel forum sitesinin ana dilinin Zazaca ve ingilizce olması biraz endişelendirdi beni.
Nedeni ise: Site bilimsel ve teknik ağırlıklı olacak. Türkçe ve diğer diller eğemen olmasına rağmen teknik tanımlamalarda çeşitli güçlükler yaşanırken bu güçlük zazacayla nasıl aşılacak. Hedef kitlemiz zazacayı nekadar biliyor? Ya da ingilizceyi nekadar biliyor? İngililizceyi bilseler bile teknik ingilizceye ne kadar hakimler? Bunların da dikkate alınmasında fayda var.

izmirksk
30.08.2006, 17:08
evet haklısınız zaten kolay bir şey olmayacağı belli..türkçede bile bilimsel terim pek yok.ingilizceden alıyoruz ve aynen aktarıyoruz..
zazaca daha çok zorlayacak bizi..fakat zaten bilimsel terimlere zazaca karşılık bulma gayreti içersindeyiz.
çok zor olacağı kesin ama arkadaşlarıma güveniyorum..ama en büyük ilgiyi ingilizce kısmının göreceği eksin..zira şimdiden binlerce bilimsever ingilize(ve anadili ingilizce olan başka uyruklu kişilere)ulaştık..
sayımız az olacak ama bilime meraklı ve ileri düzeyde bilim yapan kişiler olacak..

astare
10.09.2006, 17:40
ilginç bir proje ne kadar gerçekçi onu gerçekleşince anlayacağız.
siteye düşünülen ismin bilimle ne alakası var onu anlamadım. ingilizce bilimle alakalı bir isim daha ciddi olur gibime geliyor.
neyse yinede başarılar dilerim bu yolda.

izmirksk
10.09.2006, 18:51
zaza toplumunun içinden çıkmış çoğunluğu alevilerden oluşan , siyasal açıdan kendini devrimci olarak tanımlayan bir grubuz..
kızıl tugaylar ismi, kendisini belli bir görüş çevresnden şekillendirmiş olan bir hareketi temsil ettiği için uygun gördük.ama herkes çok meşgul bu yüzden görüşemiyoruz..isim değişebilirde..o çok şart değil..önemli olan türkiyedeki zazaların sesini kalıcı şekilde dünyaya duyarabilmek..
umarız , kürt alevileri , arap alevileri de buna benzer açılımlarda bulunur..

Demali
21.09.2006, 23:58
siteniz bilimsel içerikli bir site olcaksa ismi neden bilimsel değil, uzun süreli bir iş düşünüyorsanız, bir öngörüm bir müdet sonra isim değişikliği yapmak zorunda kalabilirsiniz.Sitenin ismi zazaca terimlerden veya sözcüklerden oluşabilirdi.Tabi bu sadace bir fikir.Başarılar.

isditanlebulda
23.09.2006, 03:26
çalışmalarınbızda başarılar . benim anlamadığım bilimsel bir site güzel bir fikir birilerinin elini taşın altına sokup bilim için aydınlanma için uğraşmasına hiç bi lafım olamaz da niye ingilizce ve zazaca onu anlamadım ?? daha doğrusu ikna olmadım bunun neden bu kadar gerekli olduğu savına..
saygılarımla..

izmirksk
23.09.2006, 12:51
çalışmalarınbızda başarılar . benim anlamadığım bilimsel bir site güzel bir fikir birilerinin elini taşın altına sokup bilim için aydınlanma için uğraşmasına hiç bi lafım olamaz da niye ingilizce ve zazaca onu anlamadım ?? daha doğrusu ikna olmadım bunun neden bu kadar gerekli olduğu savına..
saygılarımla..
kurucu kadro zaza ..amaç zazacayı , bu dil yok olmadan kurtarmak...
ingilizce kısmına gelince ,hepmizin üye olduğu bir çok ingilzice site var..burada güzel dostlukalr kurduğumuz ve ana dili ingilizce olan yabancı arkadaşlar var..onlarla bilim yapmak çok zevkli ..onlarıda aramızda görmek istiyoruz..ve onlar gibi nicelerini..
zazaca dan anlamazlar..türkçedende anlamazlar...ingilizce ortak anlaştığımız dil...

şu an yeni katılımlarla 11 kişiyiz..3.bir dili kaldırabilecek kadro yok..çünkü çoğu halen yurtdışında doktora öğrencisi ve tez çalışmaları ile meşguller.

tuncerbio
23.09.2006, 13:02
size çalışmalarınızda başarılar ....isim ise gerçekten güzel düşünülmüş en azından siteyi kullanacak birçok insanı ifade edeceğe benziyor...dünyada bilimsel alışveriş için kullanılan ama adı bilimsel olmayan birçok site mevcut bunun problem olarak görülmemesi gerekir yine adı bilim ve araştırma grubu olan ve bu isimde sitesi buluna bir grubun ne kadar bilim dışı aktivite üstlendiğide açıktır...

Alevimen
23.09.2006, 16:13
arkadaşlar araştırma sitesinin isminin ne olacağı konusu için erken ama iki isim şimdilik baskın...
devrimci zazalar yada kızıl tugaylar
gelen eleştiriler çerçevesinde bu isimden biri olacak gibi..(gönlümde yatan kızıl tugaylar:))
...
bu arada matematik ve fizik alanlarında binlerce soruluk dökümanın yer alacağı büyük bir arşivde düşünüyoruz..(fakat zazaca matematik kısmına değilde ,sadece ingilizce matematik ve fizik kısmına .)

..
bu arada english forum a ingiliz dili ve edebiyatı nıda koymayı düşünüyoruz..(böylelikle ingilizce kelimelerin etimolojisi /kökleri üzerinde çok zevkli tartışmalar yapabileceğiz....)
bence senin yazdığın gibi kısa olmalı site adı. ayrıca şahsen zaza, bilim ve araştırma kelimeleri geçmesini öneririm. Mesela 'Zazalar ve Zazaca araştırmaları sitesi' gibi... ayrıca domain ne olacak ? site şu an online mıdır?

izmirksk
23.09.2006, 20:01
kesin değil ama muhtemelen ing. merkezli olacak..şu an fikir alışverişimiz sürüyor , konuları ve işleyiş tarzını netleştiremedik henüz..

astare
23.09.2006, 20:03
kesin değil ama muhtemelen ing. merkezli olacak..şu an fikir alışverişimiz sürüyor , konuları ve işleyiş tarzını netleştiremedik henüz..

site açmadan aylarca önce tanıtımda olmaz ki ama:001_rolle
bi açında bakak görek hal vaziyet seneno(nasıl):rolleyes:

izmirksk
23.09.2006, 20:18
önceden haber vermemizin nedeni eleştirilmek..eleştirler doğrultusunda hareket ediyoruz..bu sitedeki kimi arkadaşların eleştirileri çok değerli oldu ..başka üye olduğumuz forumlardada çok değerli eleştirler geldi..bu sayede , önümüzü çok daha iyi görebiliyoruz..yapmyı düşündüğümzü kimi şeylerden vazgeçtik..aklımızda olmayan kimi şeyleri gelen eleştirilerle düşünmeye başladık vs...

astare
23.09.2006, 20:20
önceden haber vermemizin nedeni eleştirilmek..eleştirler doğrultusunda hareket ediyoruz..bu sitedeki kimi arkadaşların eleştirileri çok değerli oldu ..başka üye olduğumuz forumlardada çok değerli eleştirler geldi..bu sayede , önümüzü çok daha iyi görebiliyoruz..

işte buna sevindim, eleştiriden yararlanmak önemlidir:thumbup1:
daha öncede dediğim gibi ben isme takılmıştım:no: