Orijinalini görmek için tıklayınız : Zengin Ne Anlar

Yakapınarlı
23.10.2005, 14:38
sen eyy tayyip dayı sen hiç tren istasyonunda aktarma tren bekledin mi biraz daha tasarruf yapmak için sıkış tepiş trene hiç bindin mi?
sen eyy bilmem ne bakanı ssk kuyruğundaki çilekeş hastaları tanıyormusun yada onlar gibi hiç sırada bekledin mi saatlerce buda yetmiyor gibi sayın doktor amcalardan azar yedin mi üstüne?
sen eyy başa gelelim şunları şunları yapacağız diyen sayın millet vekili 280 milyonluk maaşı için banka kuyruğunda sıra beklerken ölen emekli ahmet amcayı tanıyormusun?
sen eyy sayın cumhur başkanımız masanızda kaç kalem var kaç paralık bilmiyorum ama kalemi olmadığı için derslere giremeyen küçük ismaili tanıyormusun?
sen eyy baba parası yiyen genç kardeşim yedeiklerinin içtiklerinin hesabını kredi kartıyla öderken hiç düşündün mü daha hiç yemek yememiş belkide o gün hiç yiyemiyek birilerinin olduğunu?tabi baban sağolsun demi....
sen eyy topçu popçu ağbilerim ablalarım her yaz bodrum istanbul gecelerini fethederken orda burda tatil yaparken hiç düşündünmü garibanın hiç tatili olmadığını?
evet ben tüm bunları düşündüm ve şu kararı verdim bize bizden olan emekli ahmet amcayı küçük ismaili tanıyan birileri lazım ve soruyorum size:

VARMI İÇİNİZDE BÖYLE BİRİ...

Ezo
23.10.2005, 16:09
Güzel yazi hayatin gerçekleri... herkes kendisine bir pay cikartabilir.......

ErcanASGAR
23.10.2005, 16:16
Sayin Fatma hanim...
Yazdiklariniz tum insanligi ilgilendiren cok onemli bir konu.Bu dusuncenizden dolayi sizi teprik ediyorum.
Zengin insanlarimiz daha duyarli olmayi,bu yasadigimiz Dunya da fakir(muhtac) insanlari gormeleri ve daha duyarli olmalari gerekiyor.Ununtmamaliyiz yolun sonunda kazanacagimiz bir avuc topraktir.

Bizde zamaninda az zorluklar cekmedik; annem babam icin ssk kuyrugunda cok bekledim,Ankara Etlik Hastanesinde Babam icin banklarin(sandalyenin) uzerinde gunlerce yattigimi bilirim, haftalarca oterlerde kalamazdim.Hatta refakatci icin benim yatacagim yer yoktu sadece bir kisi olarak Annem kaliyordu.Hastane yoneticisiyle az kavga yapmadim,gunumuz tartismakla geciyordu(bir yatak yeri icin).Oranin ascisi bize yardim edip,mutfagin yan kapisindan ozel odaya girmemizi soyledi ve tesekkur edip mutlu bi sekilde,benle beraber uc kisi ile gece iceri girdik,aradan yarim saat gecmeden hemsirenin sesini duydum ve arkadaslari hemen uyararak tekrar aceleyle mutfaga gecip kapiyi kapatip icerdekileri dinlemeye basladik ve duyduklarimiza inanamadik;daha onceki tartistigimiz hemsire 3 tane kizi bizim yerimize o ozel yataklarda yattilar.Bizde cok uzulerek sabaha kadar mutfakta kilitli kaldik.
Iste boyle bir mazim oldu.Umarim basinizi agritmadim.
"Fakirden esirgeyen zenginin gunahindan daha buyuk gunah yoktur."Hz.Ali(a.s) vesselam

gulizar
23.10.2005, 18:02
tanimamak mümkünmü,canlar sizlere gönülden katiliyorum
ayni zorluklari ben kendim de cektim,ailemde yani.
hic kimseyi unutmam,helede mazlum olan insanlari magdurlari hic...
fakirin ne dayisi ne amcasi oluyor,sahit oldukcada cok üzülüyorum..

Yakapınarlı
23.10.2005, 20:21
arkadaşlar gerçekten içler acısı yaşananlar ve yaşadıklarımız ve görünen o ki böylede devam edecek ama artık bu insanları tanıyan ve onların yaşadıklarını yaşamış ve bunları unutmayan ve sonundada unutmayacak birileri gerek o insanın özlemiyle diyelim bizde...

onurtt
24.10.2005, 10:15
sen eyy tayyip dayı sen hiç tren istasyonunda aktarma tren bekledin mi biraz daha tasarruf yapmak için sıkış tepiş trene hiç bindin mi?
...

çok güzel yazmışsın eline sağlık....savunmuyorum fakat tayyip dayının çocukluğu İstanbul Kasımpaşa adam zaten varoşlardan gelme bunu da inkar etmiyor çevresindeki bakan ve danışmanların da büyük bir çoğunluğu da öyle zaten, muhtemelen beklemişlerdir zamanında kuyrukta ya da çilekeş yerlerde vs...Ama genel olarak mesaj doğru ve yerinde...

TheGodfather
24.10.2005, 10:26
Bunların farkında olduğum için ve yaşadığım şehir Türkiyenin başkentinde sokakta yatan,çöplerden bile yemek arayıp yeme telaşı içinde olan çocukları gördüğümde dünyam başıma yıkılmıştı..Heryer güllük gülistanlık görünüyordu önceleri..Yada beni mi ilgilendirmiyordu.
Bu sorunları iddia ediyorum sosyalizmle halledebiliriz...
Yoksa daha çok sabancılar,koçlar,karamehmetler,uzanlar,mesut yılmazlar vekilller,siyasete atılmış herkes masum halkımız sömürmeye devam edecektir..
Ülkemizi en güvenilir vekiller,bakanlar bile soyuyor
Diyecek bir şey bulamıyorum
sizi bilmiyorum ama artık ben bıktım bu srunlarla uğraşmaktan..Her protestoda da emniyette gözaltına alınmaktanda bıktım:bitmisbu:
Tüm canlara selamlar sevgiler

Yakapınarlı
01.11.2005, 12:32
üzülüyoruz evet hepimiz üzülüyoruz bu tarz görüntülere haberlere acaba üzülmekten başak birşey yapabiliyormuyuz yada yapabilirmiyiz?

Erki
01.11.2005, 13:03
sanirim hic bir zaman degismicek bu düzen, zengin fakirden ne anlar sözü hic yok olmicak...
Bir sey yapabilirmiyiz? ne yapabilirizki, insanimiz menfaatci olmus artik.

Yakapınarlı
01.11.2005, 14:52
sanirim hic bir zaman degismicek bu düzen, zengin fakirden ne anlar sözü hic yok olmicak...
Bir sey yapabilirmiyiz? ne yapabilirizki, insanimiz menfaatci olmus artik.
evet insanlarımız menfaatçi olduğu müddetçe yapabileceğimiz birşey yok bize bir şans dahi tanınmıyor bu konuda

Lamekan
19.11.2005, 17:28
yokmudur gerçekdenyani...
insanımız menfeatçi olmuş bizim elimizden bişey gelmez diyipde bir kenaramı çekilelim hayırr..... he bir biz elimizi uzatalım elbet tutacak bir ihtiyaç sahibi çıkar elbet...
tabi çözüm el uzatmakla bitmiyorrr... hani tayip dayınız da çok kullanıyo sivrisinek den kurtulmak için bataklıgı kurutmak gerek diye... bizimde böle çarelere ihtiyacımız var belkide.....
iş siyaste kalıyo gine.. sandıklardan kaçarak yada bölünüp dağılanarak çözülecek bir sorun değil yani