Orijinalini görmek için tıklayınız : Izmir / Yakapinar Köyü
Yakapınarlı 23.10.2005, 14:46 Merhaba Dostlar Izmir'in Bayindir Ilçesine Bağli Bir Alevi Köyü Yakapinar.gerek Doğasiyla Gerek Yaşantisiyla ,kültürel çalişmalariyla Diğer çevre Köylere örnek Olmuş Bir Köy.yolu Bu Tarafa Düşen Tüm Canlari Bekleriz Oturup Sazli Sözlü Bir Gün Geçirebiliriz Birlikte...
mustimercan 24.10.2005, 18:58 slm tam olarak nerde köyünüz?ben 15 yil izmirde yasadim ama bildigim bi kac köy var izmir,de...
kardes bende bu köyu duymadim hamza babaya gittim asagi kizilca ama burayi hic duymadim ne terafa düsüyo acaba ayrica mustafa izmiri sen fazla bilmessin kocum ögrende gel kuzenim benim
Yakapınarlı 25.10.2005, 21:05 arkadaşlar köy bayındıra bağlı bir köy torbalı tire taraflarını biliyorsanız o civarda hamza babaya bizim köyden çok giden olur her yıl adaklar için oradaki dere kenarında bir kayalık vardır orada çay içmeyi çoık özledim şimdi aklıma geldi.gelirseniz köyümüze bekleriz
arkadaşlar köy bayındıra bağlı bir köy torbalı tire taraflarını biliyorsanız o civarda hamza babaya bizim köyden çok giden olur her yıl adaklar için oradaki dere kenarında bir kayalık vardır orada çay içmeyi çoık özledim şimdi aklıma geldi.gelirseniz köyümüze bekleriz
Bizde hamza babaya gittik hatta orda senliklerde pirsultanabdal derneginin semahcisi olarak semah döndük cok güzel biryerdi asagi kizlcadada köylülerin evde kendi yaptigi saraptan ictik ahhhhhhh o günleri nasil özlüyorum burnumda tütüyorrr izmir burnumda tütüyorrrr
Yakapınarlı 26.10.2005, 22:30 tunç hangi pirsultan abdal derneği bu izmirdemi burada bende dernek üyesiyim.kızılca köyünün şaraplarının çok meşhur olduğunu duymuştum.
pirsultan izmir (buca) saraplar gercektende meshur cok güzeldi birde hava sicak diye arkadasi sarhos edelim dedik sonra biz sarhos olduk heheheee... neyse sen hangi dernege üyesin izmir,mi nerdeki karsiyaka,mi bucami bir sürü var yani yakinda resimlerimizde var hamzababada semah dönerken onlarida hamza baba senlikleri altinda siteye sunacam ama bitaz calismam lazim üstüne
Yakapınarlı 27.10.2005, 16:59 merhaba tunç bende şuan buca pirsultan üyesiyim peki buca pir sultandan emrahı tanıyormusun eski semahçılardan.ne zaman dernekteydin.ben yeni sayılırım şirinyere taşınalı çok olmadı çünkü.kuruçeşmedeki cemevine gidiyorum genelde.oralardan tanıdıkların varmı .kimler var
senin ismin ney emrah benim can dostum
beni emrah´a sor ben hic bisey demiyim o sana anlatsin ayrica emrahi görürsen benden selam söyle cok özledim oralari yaaa
Yakapınarlı 28.10.2005, 12:19 merhaba ben fatma şuan emrah yanımda senden bahsettiğimde direk seni tanıdı zaten.bende senin anneni ağbini tanıyorum bu arada emrah tanıştırmıştı.oda seni çok özlemiş.
naber?emrah ben gel beraber semah dönüp kırklara karışalım.canana da selam söyle.bende bu foruma üye olacağım şimdi.burdan sık sık görüşürüz.kendine iyi bak.
emrah kardes turna misali nerden nerye bak seninle internertte kac bin sayfa var belki ama seninle görüstük yine semah calismalari nasil gidiyo gurup devammi pirsultandamisin simdi yoksa hacibektastami acaba burhan ne yapiyo devammi yeni gurup nasil bizden iyilermi acaba (saka) birde sanada sorayim dedim bizim fotolari yakinda buraya sunmak istiyon sence bir masuru varmi semah fotolari sende sunarsan bende olmayanlardan iyi olur bence. Aydinada selam ve tabiki betonnada (güray)
Yakapınarlı 30.10.2005, 20:03 tunç emrah da buraya üye oldu kızılırmak77 sana yazacaktı.
Yakapınarlı 01.11.2005, 12:38 arkadaşlar yakında köyümün görüntülerini buradan sizlerle paylaşacağım.milli kıyafetlerimizden tutunda dağına toprağına kadar şimdilik çalışmalarını yapıyorum.
KIZILEFE 04.11.2005, 15:01 fatma bendede var benimde yakapınar köyünün yarısı arkadaşım sünniyim ama belkide köyde kabul gören tek sünnilerden birisiyim bende resimler var bende hazırlıkları yapıyorum mezarlığı ve yeni kurulan cem evinin görüntülerini koyucam düğünden ve asker uğurlamasından bir kaç resim ayarlamaya çalışıyorum bilgisayar değiştirdiğim için cd lerin ,içinden resimleri bulmaya çalışıyorum yakapınar torbalıdan bayındıra giderken cırpı köyünü geçip canlı köyüne 1 km mesafede çok şirin sıradışı bir köy köye bayındır otobüsleri ile izmir garajından ulaşabilirsiniz halkın neredeyse tamamı sera işi ile uğraşıyor ve izmirin tüm pazarlarında özelliklede bornova pazarındalar trenle ulaşımda var ama onun için bayındır trenine bindikten sonra canlı da inip 2 3 km yürümeniz lazım köy kahvehanesinde bira içilebilen bi yer su sularken bira içtiğim ender yerlerden birisi :))
halkı çook çookk iyi devlet eliyle kurulmuş hz. ALİ camii var ama gelen her imam şaraba itina ile alıştırılıp gönderiliyor .:) haa köyde bişeye dikkat ediceksiniz içen birisine asla afiyet olsun demeyin ben dedim ağzımın payını aldım :) bi kere DAHA GECEN HAFTA ORDAYDIM
Yakapınarlı 04.11.2005, 18:33 Kizilefe Bİzİm Köyü AnladiĞim Kadariyla İyİ Taniyorsun Ben Sİzİ Tanimiyorum Yada Duymadim.çünkü Köyde Pek Kalmiyorum.ama Muhakkak Ortak Tanidiklarimiz Vardir.bİzİm Köyle İlgİlİ Böyle Bİr çaliŞma Yapmayi DüŞünmen Bİzİm İçİn Gurur Verİcİ Bİr Olay BaŞarilar.
Saygilar..
celalkocairi 05.03.2006, 19:06 yakapınara gelmek isteyenler varsa biraz fazla zaman ayırsınlar kendilerine çünkü koyden geriye DÖNMEK İSTEMEYEBİLİRLER....benden soylemesi
Yakapınarlı 05.03.2006, 19:07 yakapınara gelmek isteyenler varsa biraz fazla zaman ayırsınlar kendilerine çünkü koyden geriye DÖNMEK İSTEMEYEBİLİRLER....benden soylemesi
valla kardeş iyiki geldiniz burda tek başıma köyü herkeze öve öve bitirememiştim şimdi hep beraber övüyoruz ne güzel...
Bir sivasli olarak sizleri selamliyorum bende :) izmir güzel bir sehir köyününde güzeel olduguna eminim :) Resim falan yok mu canlar?
Yakapınarlı 05.03.2006, 19:16 Bir sivasli olarak sizleri selamliyorum bende :) izmir güzel bir sehir köyününde güzeel olduguna eminim :) Resim falan yok mu canlar?
resimleri hazırlıyorum şuan tam hazır değiller yakın bir zamanda ekleyeceğim foruma
saygılar....
celalkocairi 05.03.2006, 19:17 yakında resim eklenecek umarım teşekkürler soreş
derviscemal 05.03.2006, 19:49 Arkadaşlar yokmu Yakapınar köyünün fotoğrafları bakalım kimin köyü daha güzel :O)
TolazZeybegi 09.02.2007, 00:26 Slm Arkadaslar,
ben de Yakapinarlyim ,yalniz Yurddisinda yasiyorum
1 Ay ordayim ama 11 Ay Hasret cekiyorum!
EE Köyümüzde yasayan resim nadir ceker ama Gurbet baska birseydir!
Ben birkac resim cekmisdim
!
bu Sitelerde Izleyebilirsiniz,
Http:www.tatali.net (Dedemin Hayir icin yaptigin Cesme (Tatali Cesmesi denilir) Köylülerin Picknik gidildigi bir alan (Dogasi Mükkemmeldir)
Http://www.yakapinar.de.vu
Köyümüze yönelik bir Site
Misafir defteri icerir!
Tesekkür ederiz!
Bu Köyün bir kısmı Tunceliden göçmüş Tahtacılardan oluşuyormuş.. Bizzat Yakapınarlı bir hanımdan duydum..Onlar oradan gelmişler çünkü.
TolazZeybegi 09.02.2007, 00:32 bence dogru ve yanlis !
Deyisik Sehirlerden göc edilmis diyorlar!
ama hemen hemen 3-6 Asir önce yerlesim olmus buraya!
eskilerde Uladi adini Tasiyordu ve Yakapinar Köyü ismi deyisidirilmis
Merhaba canlar,derneğimiz henüz yeni,açılışını 3 haziran 2007'de gerçekleştirdik.Torbalı'dan yolu geçen tüm canları derneğimize bekliyoruz.Torbalı Alevi Bektaşi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği-Postane Karşısı www.torbalialevi.com (http://www.torbalialevi.com)
Ben İzmir Narlıdere'de acemi birliğimi yapmıştım orada da epey bir alevi nüfusu yoğundu Bayındır pek bilindik bir ilçe olmadığı için yolum düşmedi ancak tekrar İzmir'e gitmeyi düşünüyorum.
birgül22 05.06.2007, 22:10 slm ben bu köyü biliyorum hata geldik genelde tahtacı alevisi çok burda değilmi.....
egelions 01.08.2007, 11:50 Ben İzmir Narlıdere'de acemi birliğimi yapmıştım orada da epey bir alevi nüfusu yoğundu Bayındır pek bilindik bir ilçe olmadığı için yolum düşmedi ancak tekrar İzmir'e gitmeyi düşünüyorum.
bayındır merkezde değilde ondandır..arası bayağı olması lazım benim arkadaşım oraya gitmesi gerektiğinde izmirde benim evde kalıp sabah 6 da yola çıkıyordu galiba 1,5-2 saat var merkeze ama yanılıyorda olabilirim...yakapınarlıları çok övüyorlar bende burda övenlere hak veriyorum o can dostlarımız hakkaten içten ve iyi insanlar adetlerimizde nerdeyse tamaman aynı..alaşehir/şahyardan selamlar...
egelions 01.08.2007, 11:53 Bu Köyün bir kısmı Tunceliden göçmüş Tahtacılardan oluşuyormuş.. Bizzat Yakapınarlı bir hanımdan duydum..Onlar oradan gelmişler çünkü.
dostum yanlış anlama ama tunceliden göçenler pek tahtacı olmuyor onlarda alevi ama tahtacı değil diye biliyorum tam da içinde değilim umarım yorumuma kızmazsın..sonuçta onların adetleri farklı tuncelilerin egeden yani ama sonuçta hepimiz can dostuz..
|