Orijinalini görmek için tıklayınız : Özgürlüğün Tek Adresi: İSLAM!!!
Muhammed bir peygamberdi ama Medine site devletinin lideri olarak icraat yapabilmesi tumuyle demokratik bir secimin sonucuydu. Cesitli din ve kabile guruplarinin temsilcilerinin olusturdugu bir danisma kurulunun hazirladigi anayasayla idare edilen Medine halki tarafindan secilmisti Muhammed. Bir baska degimle, Muhammed mesajina inanan muslumanlarin izledigi bir peygamber olmanin yaninda, ayni zamanda Medinelilerin oylariyla liderlige secilmis demokratik bir liderdi.
Muhammed federal bir laik sistemin kurucusuydu. Kuran'in aile, miras ve ceza hukumleri, gonullu olarak islami secen ve gonullu olarak islamdan cikabilen SADECE Allah'a kul olmak yoluyla OZGURce dusunen ve OZGURce davranan muslumanlara uygulanirken ayni zamanda Medine devletinin vatandaslari olan Hristiyan, Yahudiler de kendi bolgelerinde kendi ozgur iradeleriyle sectikleri yasalarla idare ediliyordu. Yani, bugunku degimiyle, federal sistemlerde uygulanan sistemi vardi. Islam dini (DIN = HAYAT TARZI) islam'i din olarak secmiyenleri de kapsayan ve bu secimlerine saygi duyan ve bu secimleri korumayi hedefleyen bir dindir.
Demokratik yolla secilen Halifeligi lagvedip onun yerine babadan ogula gecen Halifelik ve Saltanati egemen kilan Emevilerden baslayip Osmanli ile son bulan sistem, Allah'in bizim icin ongurdugu islam (sadece Allah'a teslimiyeti ve BARIŞI hedefleyen ) ile alakasi olmayan ŞEYTANİ bir sistemdir.
Allah'in kelami olan Kuran'i terkedip seytani hilafete ve saltanata yalaklik yapan sozde alimlerin kitaplarini ve mezheplerini kendilerine din edinen kisilerin SADECE ALLAH'A OZGULENMESI GEREKEN Islam adina demokrasiye karsi cikmasi ozgurce dusunemiyen, uyduruk dini ogretilerle KOLELESTIRILMIS beyinlerin felaket getiren bir tavridir.
Bu KOR MUKALLITLERIN yol gostermesiyle felaketlerden felaketlere suruklenen halklar artik uyanmali ve Allah'in diniyle ozgurluklerine kavusmalidir.
Özgürlük isteyen Bireyler, Özgürlük isteyen Halklar!!! İslamdan başka hiç bir şansınız yok.....
Özgürlük dediğiniz islam nasıl bir islam zahir ?
Kadını birey yerine koyacakmı,okumak ve araştırmak,bilim adamını kısıtlamamak,yeni fikirlere açık olmak,bunlar bu islamın içince olacakmı ?
Başka bir dine mensup bir insanı kafir görmemek,sizin düşüncedenizdeki islamda varmı ?
Özgürlük dediğiniz islam nasıl bir islam zahir ?
Kadını birey yerine koyacakmı,okumak ve araştırmak,bilim adamını kısıtlamamak,yeni fikirlere açık olmak,bunlar bu islamın içince olacakmı ?
Başka bir dine mensup bir insanı kafir görmemek,sizin düşüncedenizdeki islamda varmı ?
Olmaz mı kardeşim olmaz mı... Gerçek İslam bu işte. Kureyşin hadislerle desteklenen örf ve adetlerine, Emevi Saltanatına islam gözü ile bakarsanız tabiki görmemessiniz. Ama tek itikatiniz uyduruk hadisler gelenek ve görenekler değilde Kuran olursa o zaman islamdaki Özgürlüğü, demokrasiyi bilimi, araştırmayı, üretime dayalı ekonomiyi, halkların kardeşliğini.......v.b rahatlıkla görürsünüz.
Yaprak... 16.08.2006, 15:04 gerçek olmasına olsun da.....
kan dökülüyo... niye ... islam için....savaşlar yapılıyo... niye... islam için..
bir yerlerde kol bacak gider... niye.. islam için....bu böyle gider sırala sırala bitmez.. aslında daha da ayrıntıları var kafamda ama ileri gitmemek en iyisi....
şimdi bütün bunların hepsi islam için.... yani bi çoğumuz böyle biliyoruz...
ama herşey böyle olurken ortada da eksik bişey var...
islam için bu kadar şey yapılırken .... islam nerelerde .... nerde...
gerçek olmasına olsun da.....
kan dökülüyo... niye ... islam için....savaşlar yapılıyo... niye... islam için..
bir yerlerde kol bacak gider... niye.. islam için....bu böyle gider sırala sırala bitmez.. aslında daha da ayrıntıları var kafamda ama ileri gitmemek en iyisi....
şimdi bütün bunların hepsi islam için.... yani bi çoğumuz böyle biliyoruz...
ama herşey böyle olurken ortada da eksik bişey var...
islam için bu kadar şey yapılırken .... islam nerelerde .... nerde...,
Sevgili Yağmur; ifade ettiğin bu düşünceni, bir çok konu başlığı ile fırsant bulduğumuzda değinmeye çalıştık.
Özellikle, Arap Milliyetçiliği, Kureyşin örf ve adetleri, Emevi Saltanatı, Osmanlı Saltanatı ve daha sıralamayazcağımız bir çok etken islamı gerçek görüntüsünden uzaklaştırmış seninde ifade ettiğin gibi kan sevdalısı bir inanç haline dönüştürmüştür.
Bütün bunların hepsi islam için değil, inancı sömüren saltanat çıkarcıları için.....
Dolayısıyla ifade etmeye çalıştığımız; İslamı sömüren bu saltanat gurplarının empoze ettiği inanç sistemi islam olmayıp, bu sömürüye son verdiğimiz zaman gerçek islam görüntüsüne kavuşacağımızdır...
hasret_eylul 16.08.2006, 19:07 Özgürlüğü, demokrasiyi bilimi, araştırmayı, üretime dayalı ekonomiyi, halkların kardeşliğini.......v.b rahatlıkla görürsünüz.
birden zahir arkadaşım sosyalizmi anlatıyo sandım....
Yaprak... 16.08.2006, 19:10 birden zahir arkadaşım sosyalizmi anlatıyo sandım....
sosyalizm değil :) teslimiyet....
cihad_farz_oldu 16.08.2006, 20:18 Özgürlük dediğiniz islam nasıl bir islam zahir ?
Başka bir dine mensup bir insanı kafir görmemek,sizin düşüncedenizdeki islamda varmı ?arkadaşım zahir beyin düşüncesindeki islama diye bir şey yoktur.islam ALLAHIN dinidir.ve ALLAHIN DİNİ OLAN İSLAMDA başka bir inanca sahip olan kişi kafirdir.
gözdecst 16.08.2006, 20:32 Zahir arkadaşım cihad nedir ? ben bilmiyorumda açıklarmısın?
CIHAD
"Ey inananlar! Size ne olduğu ki, 'Allah yolunda, savaşa çıkın' dendiği zaman yere çöküp kaldınız? Âhireti bırakıp dünya hâyatına mı razı olduğunuz? Oysa dünya hayatının geçimi âhirete göre pek az bir şeydir. Çıkmazsanız Allah size can yakıcı azabla azab eder ve yerinize başka bir millet getirir. O'na bir şey yapamazsınız. Allah her şeye kadirdir. K. 9/38-39"
m.""İsteyen, istemeyen, hepiniz savaşa çıkın, Allah yolunda mallarınızla, canlarınızla cihâd edin. Bilirseniz bu sizin için hayırlıdır. K. 9/41"
n."Ey Peygamber! İnkârcılarla, ikiyüzlülerle savaş; onlara karşı sert davran. Varacakları yer cehennemdir, ne kötü dönüştür. K. 9/73"
"Allah şüphesiz, Allah yolunda savaşıp, öldüren ve öldürülen müminlerin canlarını ve mallarını -Tevrat, İncil ve Kuran'da söz verilmiş bir hak olarak- cennete karşılık satın almıştır. Verdiği sözü Allah'tan daha çok tutan kim vardır? Öyleyse, yaptığınız alışverişe sevinin; bu büyük başarıdır. K. 9/111"
Bir amaca yönelik olarak olanca gücü kullanmak. "Olanca çaba" anlamındaki "cehd"den gelir.
1.2.1. Tanrı uğruna silahlı savaş
1.2.1.1. Genel tanımı: Tanrı yolunda ve din uğrunda kutsal savaş. Amacı: "İlây-ı kelimetü'llah" (Tanrı'nın sözünü yüceltmek), yani "Kuran'ı ve hükümlerini 'tüm düşünce, inanç ve dinlerin üstüne' çıkarmak ve karşı konulmaz biçimde egemen kılmak".
Ayet ve hadislerdeki özel anlatımıyla "tanrı yolunda, kâfirlere karşı İslam'ı üstün ve yenilmez duruma getirmek için canla malla birlikte savaşmak", "Tanrı yolunda savaşa, öldürmeye girişen inanırların canlarını ve mallarını, karşılığında CENNET'i vererek Tanrı SATIALMIŞTIR." (tevbe suresi, ayet 111). Ayet ve hadislerde, çoğu yerde "cihad" bu anlamında, yani "Tanrı yolunda ve din uğrunda silahlı kutsal savaş" anlamında kullanılmıştır. Bu anlamda kullanıldığı da açıkça belirtilmiştir.
1.2.1.2 Islam hukukundaki tanımı
Kafirlerle savaşmak, onları öldürmek, onların elinden mallarını, mülklerini almak, yağmalamak, tapınaklarını yıkmak, putlarını kırmak." (Bkz. Dâmâd, c.1, s.494)
1.2.2 Tanrı ve din uğrunda manevi savaş
"Silahlı savaş"la birlikte bu da istenir.
1.2.2.1. "İnsan ve cin şeytanlarııyla" savaşmak: Her tür şeytanın oyununa karşı uyanık olmak, ödün vermemek, 'şeytanı savaşta yenmeye çalışmak'.
1.2.2.2. "Nefis" ile savaş: Dünyanın çekicilikleriyle, 'nefis arzuları' ile savaşmak. Kimi ayetlerdeki "cihad" bu anlamda yorumlanır. (Bkz. Ragıp, el Müfredât, "c-h-d"). "Cihad"ın bu anlamını benimseyenler daha çok Islam gizemcileridir (tasavvufçular).
2- Süresi, kimlere karşı olacağı ve "hükm"ü
2.1 Süresi
2.1.1. Genel Olarak: Peygamber, "ümmet"inin "cihad"ının "kesintisiz" olacağını ve kıyametin "âlâmet"lerinden olan "Deccâl öldürülünceye kadar" süreceğini bildirir. (Bkz. Ebu davud, Kitabu'l-cihad, 4-Babuun fî Devamı'l-Cihad, hadis no: 2484, c.3, s.11)
2.1.2. Özel durumlarda: Devlet "cihad"a çağırır. Çağırılan "cihad" savaş durumuna göre sürer ya da sonuçlanır. Yani, "süre" savaş durumuna ve savaşanların durumlarına, kararlarına bağlıdır.
2.2 Cihad'ın kimlere karşı olacağı
2.2.1. Genel olarak tüm kâfirlere karşı:
Bunlarla bunlerce, milyonlarca hayat zehirlendi.....
gözdecst 16.08.2006, 21:20 CIHAD
"Ey inananlar! Size ne olduğu ki, 'Allah yolunda, savaşa çıkın' dendiği zaman yere çöküp kaldınız? Âhireti bırakıp dünya hâyatına mı razı olduğunuz? Oysa dünya hayatının geçimi âhirete göre pek az bir şeydir. Çıkmazsanız Allah size can yakıcı azabla azab eder ve yerinize başka bir millet getirir. O'na bir şey yapamazsınız. Allah her şeye kadirdir. K. 9/38-39"
m.""İsteyen, istemeyen, hepiniz savaşa çıkın, Allah yolunda mallarınızla, canlarınızla cihâd edin. Bilirseniz bu sizin için hayırlıdır. K. 9/41"
n."Ey Peygamber! İnkârcılarla, ikiyüzlülerle savaş; onlara karşı sert davran. Varacakları yer cehennemdir, ne kötü dönüştür. K. 9/73"
"Allah şüphesiz, Allah yolunda savaşıp, öldüren ve öldürülen müminlerin canlarını ve mallarını -Tevrat, İncil ve Kuran'da söz verilmiş bir hak olarak- cennete karşılık satın almıştır. Verdiği sözü Allah'tan daha çok tutan kim vardır? Öyleyse, yaptığınız alışverişe sevinin; bu büyük başarıdır. K. 9/111"
Bir amaca yönelik olarak olanca gücü kullanmak. "Olanca çaba" anlamındaki "cehd"den gelir.
1.2.1. Tanrı uğruna silahlı savaş
1.2.1.1. Genel tanımı: Tanrı yolunda ve din uğrunda kutsal savaş. Amacı: "İlây-ı kelimetü'llah" (Tanrı'nın sözünü yüceltmek), yani "Kuran'ı ve hükümlerini 'tüm düşünce, inanç ve dinlerin üstüne' çıkarmak ve karşı konulmaz biçimde egemen kılmak".
Ayet ve hadislerdeki özel anlatımıyla "tanrı yolunda, kâfirlere karşı İslam'ı üstün ve yenilmez duruma getirmek için canla malla birlikte savaşmak", "Tanrı yolunda savaşa, öldürmeye girişen inanırların canlarını ve mallarını, karşılığında CENNET'i vererek Tanrı SATIALMIŞTIR." (tevbe suresi, ayet 111). Ayet ve hadislerde, çoğu yerde "cihad" bu anlamında, yani "Tanrı yolunda ve din uğrunda silahlı kutsal savaş" anlamında kullanılmıştır. Bu anlamda kullanıldığı da açıkça belirtilmiştir.
1.2.1.2 Islam hukukundaki tanımı
Kafirlerle savaşmak, onları öldürmek, onların elinden mallarını, mülklerini almak, yağmalamak, tapınaklarını yıkmak, putlarını kırmak." (Bkz. Dâmâd, c.1, s.494)
1.2.2 Tanrı ve din uğrunda manevi savaş
"Silahlı savaş"la birlikte bu da istenir.
1.2.2.1. "İnsan ve cin şeytanlarııyla" savaşmak: Her tür şeytanın oyununa karşı uyanık olmak, ödün vermemek, 'şeytanı savaşta yenmeye çalışmak'.
1.2.2.2. "Nefis" ile savaş: Dünyanın çekicilikleriyle, 'nefis arzuları' ile savaşmak. Kimi ayetlerdeki "cihad" bu anlamda yorumlanır. (Bkz. Ragıp, el Müfredât, "c-h-d"). "Cihad"ın bu anlamını benimseyenler daha çok Islam gizemcileridir (tasavvufçular).
2- Süresi, kimlere karşı olacağı ve "hükm"ü
2.1 Süresi
2.1.1. Genel Olarak: Peygamber, "ümmet"inin "cihad"ının "kesintisiz" olacağını ve kıyametin "âlâmet"lerinden olan "Deccâl öldürülünceye kadar" süreceğini bildirir. (Bkz. Ebu davud, Kitabu'l-cihad, 4-Babuun fî Devamı'l-Cihad, hadis no: 2484, c.3, s.11)
2.1.2. Özel durumlarda: Devlet "cihad"a çağırır. Çağırılan "cihad" savaş durumuna göre sürer ya da sonuçlanır. Yani, "süre" savaş durumuna ve savaşanların durumlarına, kararlarına bağlıdır.
2.2 Cihad'ın kimlere karşı olacağı
2.2.1. Genel olarak tüm kâfirlere karşı:
Bunlarla bunlerce, milyonlarca hayat zehirlendi.....
yanıtın için teşekkürler şimdi de burdan yola çıkıp cihad la forum başlığı olan 'özgürlüğün tek adresi =islam yazısını karşılaştıralım sonuç sizin...bana gayet zıt geldi
cihad ile özgürlük.....
blemem, zitliklari da siz ayirin biraz da...
yusufçukgecegez 16.08.2006, 22:55 cihat sanırım basit anlamda mücadele manasına geliyor.öncelikle nefsinle mücadele,yani iyi bir insan olma çabası.ikinci olarak fikirsel ve düşünsel mücadele.insanlara islam dininin güzelliklerini anlatmak.yanlış bilinenleri doğrusuyla anlatmak.ezilen müslüman kardeşlerine yardım edemesede,en azından dua ve beddua ile karşı çıkmak.üçüncüsü silahlı mücadele,müslümanların ezilmesi durumundasilahlı ezilmeye karşı silahlı mücadeleye girmek.(bugün müslüman olan lübnan ve filistin,israille savaştığında cihat yapmış olur.)dördüncüsü,islamı dünyaya hakim kılmak için silahlı mücadele.(bunuda sanırım en iyi uygulayanlardan biri osmanlı.islamı yaymak için hristiyan ülkelerle silahlı mücadeleye girmiş,askeri gücün imhasından sonra,halk inancında serbest bırakılıp,sabırla islamı benimsemeleri beklenmiştir.)artık günümüzde ise islamı dünyaya yaymak için silahlı mücadele söz konusu olamamaktadık.fikir bazında devam etmektedir.fakat burdada unutulan nokta,islamı başkalarına empoze etmeye çalışırken,kendi islam anlayışlarının nerde olduğu,muhakemesi yapılmamaktadır.yani islamı anlatmak için iyi bir müslüman olmak şarttır.yoksa gerisi sadece kendini kandırma ve başkalarına zulumden ileri gidememektedir.
islam özgürlüktür.ama neye göre.bunun üstünde konuşmakta fayda var.bu günkü özgürlük anlayışıyla,islam özgürlük anlayışının bağdaştığını sanmıyorum.
Yaprak... 16.08.2006, 23:57 bende cihad-ı ekber,i bilmiyorum bir arkadaşımız da bunu açıklasın...
izmirksk 17.08.2006, 00:05 Allah'in kelami olan Kuran'i terkedip seytani hilafete ve saltanata yalaklik yapan sozde alimlerin kitaplarini ve mezheplerini kendilerine din edinen kisilerin SADECE ALLAH'A OZGULENMESI GEREKEN Islam adina demokrasiye karsi cikmasi ozgurce dusunemiyen, uyduruk dini ogretilerle KOLELESTIRILMIS beyinlerin felaket getiren bir tavridir.
Bu KOR MUKALLITLERIN yol gostermesiyle felaketlerden felaketlere suruklenen halklar artik uyanmali ve Allah'in diniyle ozgurluklerine kavusmalidir.
Özgürlük isteyen Bireyler, Özgürlük isteyen Halklar!!! İslamdan başka hiç bir şansınız yok.....
islama/kur'an a dönüş fikri ne zaman oluştu sizde?
sizi etkileyen kişi/kişiler yada eser/eserler neler?
yada anidenmi kur'an a dönüş fikri oluştu?
burning aura 17.08.2006, 02:13 Abiler ablalar;her zamanın cihad şekli farklıdır.Cihad Allah ın aını yaymak için yapılacak her türlü hizmet anlamına gelir.Günümüzün cihadı savaştan ötedir.Kalemimizdir, okumamızdır..
islama/kur'an a dönüş fikri ne zaman oluştu sizde?
sizi etkileyen kişi/kişiler yada eser/eserler neler?
yada anidenmi kur'an a dönüş fikri oluştu?
Nasıl yani anlamadım???
izmirksk 17.08.2006, 19:23 yani mesela kimileri ilmihaller okur vs..sonra bir gün kur an ı farkeder ve derki..kuran =islam ..bence budur der
kimileri kuran'la başlar..diğer dini eserleri hiç okumamışdır..
kimiside falanca ilahiyatçı ile başlar ..onun eserlerinden kuranı görür vs..
mesela ben lise yıllarında bol bol risale i nur okurdum(nurcu değildim ama araştırma maksadı ile okurdum)
daha sonra ali şeriati,muhammed ikbal,mevdudi ,seyyid kutup vs...
herbirisinin eserlerini alıyordum...
sonrada süleymen ateş ve yaşar nuri öztürk..
yaşar nuri nin kitaplarında kuran=islam anlayışı vardı..
ve bende kuranı orjinalinden öğrenmeye başaldım..bir anda arapça öğrenirken kuran kurslarınada giderek orjinal okuyuşu ve bir yandanda elmalılı hamdi yazır vs..meallerinden türkçesini takip ediyordum..
neyse uzun yıllar devam etti.sonra modern ilimlerle dini ilimleri birarada götürmek zor oldu..çok yoruldum..bıraktım:)
benim maceram bu idi..sizide bu yüzden sordum..
kur ana yönelişe ne vesile oldu diyerek...
unutmadan söyleyeyim..hepsinden bir şeyler kapmış olmakla beraber ali şeriati çok etkilemiştir beni..
keşke farsça bilse idim eserlerini orjinalinde okusa idim..ne yaparsın insan herşeyi bilemiyor:)
Okuduğum ve takip ettiğim bir çok kişi oldu onlara girmeyim, sorunuza kısa ve net cevap vereyim Edip YÜKSEL
izmirksk 17.08.2006, 19:37 19.cu yani:)
bende okumuşdum edip yükseli..
zeki biri..
izmirksk 17.08.2006, 20:46 tevbe suresin son iki ayeti tartışma konusu idi..yeni bir gelişme var mı?
tevbe suresin son iki ayeti tartışma konusu idi..yeni bir gelişme var mı?
İlaven olan 2 ayetin nasıl bir yeni gelişmesi olabilir ki....
Pek yeni gelişme yok 1400 yıl önceki gibi sürekli saldırıp duruyorlar... :komik
izmirksk 17.08.2006, 22:35 İlaven olan 2 ayetin nasıl bir yeni gelişmesi olabilir ki....
Pek yeni gelişme yok 1400 yıl önceki gibi sürekli saldırıp duruyorlar... :komik
tartışma nasıl gidiyor demiştim..o manada..
reşad halife nin hâla kulaklarını çınlatıyorlarda:)
Zahir arkadaşım cihad nedir ? ben bilmiyorumda açıklarmısın?
Değerli Kardeşim; bu sorunuza canugur isimli arkadaşımız cevap vermiş. Ancak şunu ifade edeyim ki; Örnek verdiği hadisler kesinlikle islamla ilgili değildir. Kesinlikle İslam Kuran dışında hiç bir şeyi kabül etmez. Bizim karşımıza islamın açıklaması olarak kişilerin düşüncelerini değil ayet getireceksiniz.
Kuranda her zaman için savunma amçaçlı savaş söz konusudur. Hiç bir zaman saldırı amaçlı savaştan bahsedilmez. O yüzden islam kisvesine bürünmüş çağdışı düşünceleri islama mal etmeniz doğru değildir.
Diğer taraftan siz islama oldukça ön yargılsınız. Konu için yorumdan siyade islamdaki saplantılarınızı ön plana çıkarmaya çalışmışsınız.
Profilinizde orak çekiç görüyorum. Devrim kanla olmaz diye slogan atan beyinlerin, islamdaki demokrasiyi görememek için gayret gösterip, kan kusan bir inanç sistemi portresi kafalarında çizmesi pekde objektif değil.
İlk önce Kanla yazılan devrim yazıları üzerindeki kanları temizleyip ondan sonra demokrasi adına eleştiride bulunmaya çalışın....
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
tartışma nasıl gidiyor demiştim..o manada..
reşad halife nin hâla kulaklarını çınlatıyorlarda:)
İlgini çekerse 19 la ilgili bir topic açayım, reşadıda, edip ide konuşalım olurmu???
izmirksk 18.08.2006, 10:25 İlgini çekerse 19 la ilgili bir topic açayım, reşadıda, edip ide konuşalım olurmu???
ona zamanımın yetecepini sanmam..
ama her ikisinide biraz uçmuş görüyorum..zeki ama uçmuş..gerçi biri gitti ama kalanıda öyle:lol: :lol:
gözdecst 19.08.2006, 00:47 Değerli Kardeşim; bu sorunuza canugur isimli arkadaşımız cevap vermiş. Ancak şunu ifade edeyim ki; Örnek verdiği hadisler kesinlikle islamla ilgili değildir. Kesinlikle İslam Kuran dışında hiç bir şeyi kabül etmez. Bizim karşımıza islamın açıklaması olarak kişilerin düşüncelerini değil ayet getireceksiniz.
Kuranda her zaman için savunma amçaçlı savaş söz konusudur. Hiç bir zaman saldırı amaçlı savaştan bahsedilmez. O yüzden islam kisvesine bürünmüş çağdışı düşünceleri islama mal etmeniz doğru değildir.
Diğer taraftan siz islama oldukça ön yargılsınız. Konu için yorumdan siyade islamdaki saplantılarınızı ön plana çıkarmaya çalışmışsınız.
Profilinizde orak çekiç görüyorum. Devrim kanla olmaz diye slogan atan beyinlerin, islamdaki demokrasiyi görememek için gayret gösterip, kan kusan bir inanç sistemi portresi kafalarında çizmesi pekde objektif değil.
İlk önce Kanla yazılan devrim yazıları üzerindeki kanları temizleyip ondan sonra demokrasi adına eleştiride bulunmaya çalışın....
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevime
ben islama önyargılı falan değilim ben sadece açtığın topikle ilgili bi kıyaslama yapman açısından bu soruyu yönelttim ama nedense açık bi cevap yerine benim profil resmimdeki orak çekice takmış durumdasınız ayrıca ne demek'İlk önce Kanla yazılan devrim yazıları üzerindeki kanları temizleyip ondan sonra demokrasi adına eleştiride bulunmaya çalışın....' bu laf benim verdiğim yorumla alakasız olup asıl önyarıgıda bulunan sbt fikirlerinine çekenin siz oldunu çok açık gösteriyor.yani bu laf benim yorumuma bi cevap değil bu yüzden profilimle ilgili değerlendiremeyide özelden yapabilirsiniz.burada bunu yazmanınızın amacı belli ama unutmayın ki devrim ve islamın karşılaştırılması yapılamaz ikisi farklı kavramlar yani bana gelipde bu konu üzerinden objektif olun diyemezsiniz.islamda demokrasiyi görememek demişsiniz. merak etmeyin ben bunu gayet net görüyorum şuan dayatılmaya çalışılan türban gerçeğini allah için yapılan cinayetleri cihad ı,aleviyiz diye yapılan binbir türlü zulumü.. evet bunların karşısında özgürlükten hala söz edeceksek benim daha yorumum yok
merak etmeyin ben bunu gayet net görüyorum şuan dayatılmaya çalışılan türban gerçeğini allah için yapılan cinayetleri cihad ı,aleviyiz diye yapılan binbir türlü zulumü.. evet bunların karşısında özgürlükten hala söz edeceksek benim daha yorumum yok
Benim bu konulardaki düşüncelerimi belirttiğim görüşlerime göz gezdiri verin, isterseniz ondan sonra fikir alış verişinde bulunalım.
bluehero88 07.09.2006, 20:42 sn. zahir yine döktürmüşssün desem umarım sana saygısıklık etmiş olmam bir alevi olarak belirtmem gerekir ki seni gercekten cok sevdim yaratandan ötürü... Senin gibi bi insanın bu forumda olması bizim için buyuk bir nimet... Kurban oldğum Allah'ın büyüklüğü senin zekan ve ilminle bir kez daha ortaya cıkıyor...Söylediklerini hepsine katılıyorum
redyellow 08.09.2006, 11:35 Özgürlüğün tek adresi: İslam
../..
:thumbup:
not: bu sembolü koyarken iki kere dikkat ettim yine yanlış bi sembol koyarak hata etmeyim diye:wink:
|
|