Orijinalini görmek için tıklayınız : Fatsa / Alevileri

adurmus
16.08.2006, 12:04
Fatsa merkezde alt katı cem evi üst katı cami bina yapıldığını okumustum. Fatsa'da alevi çok mu?

Urfalı
16.08.2006, 12:08
Fatsa'da Alevi olabilir. Samsun'da olduğunu biliyorum. Yıldıray Çınar Çarşamba'lıdır.
Saygılar

Şoreş
16.08.2006, 12:11
Evet alt katı Cemevi, Üst katu Camii.

Karadenizde de çok Alevi var.Ordu, Samsun, Gümüşhane. Giresun vs

Naci
16.08.2006, 13:44
fatsada bir alevi köyünün olduğunu biliyorum. İsmini öğreneyim yazarım buraya.

gülsün
24.08.2006, 10:51
ben daha çok fatsayı japon yeri diye duydum yani fatsalıların çogu japonyada

murat222
29.08.2006, 17:17
fatsada çok sayıda alevi köyü vardır

kızıl ejder
10.10.2006, 04:13
karadeniz de trabzondan başka her yerde alevi yaşadı ve yaşıyor
bunun sebebi yavuz zamanına kadar uzanır...

murat222
11.10.2006, 23:12
trabzonda alevi köyleri var birisi akçaabat eskiköy dür.bu sitede bir çok kez tekrarlandı trabzonda alevi dendi.anlayın azda olsa var

yusufçukgecegez
12.10.2006, 02:39
Fatsa'da Alevi olabilir. Samsun'da olduğunu biliyorum. Yıldıray Çınar Çarşamba'lıdır.
Saygılaryıldıray çınar çarşambalıdırda alevimidir bunu bilmiyorum,bende çarşambalıyım ama hiç alevi duymadım orda.

Urfalı
12.10.2006, 10:43
Evet arkadaşım alevidir. Döneminin en çok sevilen saz ve söz sanatçısı idi hem de. Sanırım şimdi ABD'de yaşıyormuş...

SELLDA
12.10.2006, 13:39
olabilir değil fatsada gürgentepede ünyede heryerde var alevi arkadaşlar ben orduluyum,türkiyenin heryerinde vardır bunu tartışmaya gerek yok zaten. hatta çok köklü asimile olmayan bi alevilik anlayışı mevcut buralarda...

garcia
12.10.2006, 22:54
arkadaşlar ordu ilinin en az%20 si alevidir.ordunun her tarafında aleviler yaşıyor.gürgentepe,gölköy,fatsa,akkuş,uluğbey,perş embe,aybastı,mesudiye kısacası her tarafında alevi köyleri ve aleviler var.

sercanordu
10.03.2007, 15:49
ilk önce herkeze slm,
ya hiç fatsalının cıkmamısı beni cok sasırttı,
cunku fatsada Alevi köyü var ve fatsada yasayan ALevilerde cok fazla...
cok sayıdada tanıgımız var onlardan ögrendigimde köylerin ismini yazacagım...

Ayrıca benim annemin babası Fatsa'nın kirazbeli köyünden ulubey'e göç etmiş yani benim kökenimde fatsaya dayanır....

__________________________________________________ __________

Muhammed Ali'yi Candan Sevenler
Yorulup Yollarda Kalmaz İnşallah
İmam Hasan'ın Yüzün Görenler
Hüseyin'den Mahrum Olmaz İnşallah

caki101
04.04.2007, 01:39
EVET HERKES BENI BEKLIYORMUS ANNASILAN :) FATSA-BOLAMAN KASABASI GUVERCINLIK KOYU ALEVISIYIM...

ismimiz bolca bilinir oralarda...KIZILBAS BUNLAR die korkanlar coktur...genelde korkarlar köyumuze gelmeye ama gelende gitmek istemez bi daha...

evet FATSADA alevi vardir hemde saglam vardir... :)

o yeni yapilan otoban ve tünellere girmeden hemen once sag tarafa kafanizi bi ceviri verin...CANlar sizi yüreklerinde hissedeceklerdir...

_gözde_
06.08.2007, 12:36
evet fatsada alevi çok fazla fakat köy köy ayrılmışlar o yüzden kimsenin kimseden haberi yok

Paşalıoğlu
09.08.2007, 08:49
Fatsa ve Bolaman'da bir çok Alevi Köyü vardır.Fatsa'lı Aleviler Ordu'nun diğer yerlerindeki Aleviler ile haberleşirler çünkü pek çok kişi evlenmeler yoluyla hısım olmuştur. Fatsa'lı Alevilerin Gürgentepe, Ulubey, Ören ve Kuzören'e kadar olan bölgedeki Alevi köyleriyle ilişkileri vardır. Bunları biliyorum çünkü bu bölgede yaşayan Alevi köylerinde (Bolaman dahil) çok sayıda hısım ve akrabam var.

_gözde_
24.11.2007, 17:13
Fatsa bolaman da birçok alevi köyü var annem fatsa lıdır ordan biliyorum hersene olmasada gidiyoruz fatsaya bunlardan benim duyduklarım kılıçlı, harma, inönü, güvercinlik diye duymuştum

bariserdag
26.12.2007, 18:03
olabilir değil fatsada gürgentepede ünyede heryerde var alevi arkadaşlar ben orduluyum,türkiyenin heryerinde vardır bunu tartışmaya gerek yok zaten. hatta çok köklü asimile olmayan bi alevilik anlayışı mevcut buralarda...

ordu boatepe'de alevi nüfuz var mıdır?
bilen varsa ve iletirse sevinirim...
berdag@mynet.com

fatsali
09.04.2008, 23:26
Ordu'nun Fatsa ilçesinin Bülbül köyünün alevi nufusu ne kadar dir?
ve Persembenin ilçesinin Yarli köyünün alevi nufusu ne kadar dir?
ve bu iki köyde asimilasyon lar hakkinda bilgisi olan varsa lutfen yaziniz.
saygilar

fatsali
17.04.2008, 04:28
Yaaa canlar,
ben bilgi ariyorum ama bi turl guveilir bilgi bulamadim;
aradigim sudur, Ordu/fatsa/Pesembe ve köylerinde Sunnilestime operasyonlr olmusmudur?
ve kökenlerim hakkinda nderden bilgi Alabilirm??
yarimlarini dan tesekkur deyim

Eyvallah