Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Nesil Hakkında Düşünceleriniz

hasret_ali
16.08.2006, 17:11
YENİ NESİLDEN NELER BEKLİYORSUNUZ ?
YENİ NESSİLLERİN HAYATI DAHA MI İYİ OLACAK ? ve buna benzer çoğu sorunun cevaplarını siz arkadaslarımdan bekliyorum
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Ben Sİzler Arasinda Belkİde En KÜÇÜĞÜnÜzÜm Bunun İÇİndecavaplarinizi Kesİnlİkle Beklİyorum Abİlerİm Ve Ablalarim

dowan_60
16.08.2006, 19:10
yeni nesıl den hiç bişey beklemiyom çünkü hepsi kendilerinin alevi olduklarını söylüyemiyo çünlü korkuyolar korkarak hiç bir yere varılama z

tunags
16.08.2006, 19:13
valla yenı nesıl bence hıcde ıcı acıcı olmayacak ha hepsı mı degıl tabı ama yenı gelen nesılde saygı yok sevgı yok agızlarında psı pıs laflar gelde bu ınsanlardan bısey bekle gelecegın psıkopatları:yaw2

bahar_22
16.08.2006, 19:22
nedden böyle düşüüyorsun belki yeni nesil insanlık için çok iyide olabilir yani:)

hasret_eylul
16.08.2006, 19:51
valla yenı nesıl bence hıcde ıcı acıcı olmayacak ha hepsı mı degıl tabı ama yenı gelen nesılde saygı yok sevgı yok agızlarında psı pıs laflar gelde bu ınsanlardan bısey bekle gelecegın psıkopatları:yaw2
sevgili can kanımca sen de çok eski nesil sayılmazsın..
kesinlikle ve kesinlikle katılmıyorum söylediklerine o kadar umutluyum ki yeni nesilden ve dünya için çok güzel şeyler başaracağına inanıyorum ben
çünkü bu dünyanın bizim gibi insanlara ihtiyacı var....

hasret_ali
16.08.2006, 20:09
sevgili can kanımca sen de çok eski nesil sayılmazsın..
kesinlikle ve kesinlikle katılmıyorum söylediklerine o kadar umutluyum ki yeni nesilden ve dünya için çok güzel şeyler başaracağına inanıyorum ben
çünkü bu dünyanın bizim gibi insanlara ihtiyacı var....

hasret_eylul BENİM YENİ NESİLDEN PEK UMUDUM YOK DİYE BİLİRİM ÇÜNKÜ BENDE BU NESİLİN BİR PARÇASIYIM VE BENİM YASIMDAKİLERİN DURUMUNU HİÇ BEĞENMİYORUM

hasret_ali
16.08.2006, 20:29
tuna cvp vermedin soruya
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
tunags buralardamısınn!!!!

YoLdAsMg
16.08.2006, 21:26
Yeni nesil benim için umut verici değil, yaşamsal olarak bakarsak iletişim problemleriyle dolu bir yeni nesil, alevilik olarak bakarsak; çoğu belkide hiç cem evine bile gitmemiştir, toplumsal baskının altında her zaman alevi olduğu için eksiklik hisseden bir yeni nesil, tabi bunlar herkz için geçerli değil gözlemlerim sadece. Ama çok soru soran öğrenmek için can atan hele hele alevilik sohbetlerinde pür dikkat birşeylr kaparım ümidiyle dinleyen ama hayatına öğrendiklerini ve okuduklarını yansıtmayan bir yeni nesil, arkamıza bakarsak tamamen bir karanlık ailerin bile evlatlarına alevi olduklarını saklayan bir nesil var, sunni bir ideolojinin baskısı altında anca gele bilecekeri durumda bu zaten. Her şeye rahmen alevilik artık büyüyor ve yeni neşilde bunların bahçesinin yeni karanfilleri olarak etraflarına alevilik yaşam tarzını koklatmaya devam ediyor.

lucy
16.08.2006, 21:52
yeni nesil eskiye göre şanslı ama umutsuz.
herşey o kadar kolay ve ellerinin altında ki, o nedenle kıymetini bilmiyorlar.
çabuk tüketiyorlar, çabuk bıkıyorlar...

eylüleren
17.08.2006, 00:07
umutsuz konuşmak istemem fakat yeni nesilin tamamen bir tüketim kültürünün etkisi altında olduğu düşüncesindeyim.kültürel olarak da daha ağırlıklı batı etkisindeler.ve kolaycılar herşey rahat ellerine geçirdikleri için değerini bilmiyorlar...

Şoreş
17.08.2006, 01:24
Gençlerde yozlaşma var ama Alevi gençlerinin diğerlerinden farklı olarak Kültürlerine daha bağlı olduklarını ve daha modern ilerici olduklarını düşünüyorum ve görüyorum.. Umudumuz var.

Naz
17.08.2006, 01:50
valla yenı nesıl bence hıcde ıcı acıcı olmayacak ha hepsı mı degıl tabı ama yenı gelen nesılde saygı yok sevgı yok agızlarında psı pıs laflar gelde bu ınsanlardan bısey bekle gelecegın psıkopatları

su kirmizi ile yazilmis bolumun uzerine size ne diyebiliriz !? Yani su yazinizdaki celiskiye bakin, bir yandan yeni nesilden umutsuz oldugunuzu, agizlarindaki pis laflari kinadiginizi belirtirken diger yandan geleceklerimize psikopat benzetmesi yapiyorsunuz, sizinde uslubunuzun pek duzgun oldugu soylenemez, uzum uzume baka baka kararmaz insallah, ornek olarak yeni nesillere gosteremem acikcasi sizi su kullandiginiz sifattan sonra.

Yeni nesil icin ne dusunuyorum peki... sunu soyleyebilirim, evet cogunlugunda belirttigi gibi genel anlamda yine kusaklar daha cok soyutlanmis daha cok populer kulturun etkisinde tuketici zihniyetle koreltilmis, bati ozentileri ile dusunceden uzak yonlere cekilmeye baslamis. Ama bence bu konudada sucu biraz kendimizde aramaliyiz... bizler bu gencler yada daha dogrusu kendimizden kucukler icin ne yapiyor, onlara ne veriyoruz (?) Gunumuzde kac anne, bana, abi abla yada aile buyugu yeni yetisen kusaklarina kulturunu tamamen ogretiyor ve benimsetiyor. Tabiki cagdaslik cok guzel bir yetidir fakat bu kulturel yozlasmaya yol acacak bir etken olmamali aksine, cagdas bir sekilde kulturumuzu yasadigimiz cagdan sonraki caglarada tasima firstani sunmalidir. Dedigim gibi sucu birazda buyuklerde aramak gerekiyor.

Ornegin, yeni kusagin tuketici yonunden sikayet ediyoruzda, bunun arkasindaki faktorleri ne kadar inceliyoruz. Bir anne baba cocuguna sadece maddi imkanlar sunarak ebeveyn gorevlerini yaptiklarini saniyor, onlari maddiyata dolasiyla tuketime yonlendiriyor, sosyo kulturel etkenlerden yozlasmalarina yol aciyorlar.

Yeni neslin psikolojisini cok iyi anlamak gerekir, kusak catismasinin belkide en doruklarda yasandigi su donemlerde, batinin kapitalist ve koreltmeye yonelik baskilarina ve provakasyonlarina karsin, kuluturumuzu yeni nesillerimize her zamankinden daha saglam zeminlerde aks etmek zorundayiz.

sucu hep karsida yargilanan tarafta bulmak kolaydir, birazda kendimizi ve yasadigimiz donemin gerek onceki kusaklara gerekse yeni nesillere getiri ve goturulerini tartip oyle bir sonuca varmaliyiz.

hasret_ali
17.08.2006, 12:55
ben alevi gencinin durumunu az da olsa olumlu olduğunu görüyorum cem evlerine gitme isteği var.. türkü ve deyişlerimizi dinliyoruz inancımıza bağlıyız en azından benim etrafımdakiler

hasret_eylul
17.08.2006, 13:25
ben alevi gencinin durumunu az da olsa olumlu olduğunu görüyorum cem evlerine gitme isteği var.. türkü ve deyişlerimizi dinliyoruz inancımıza bağlıyız en azından benim etrafımdakiler

sevgili can öncelikle gençlerimize dayatılan şeylerden bahsedelim.. kendi kültürümüzü yok etmek için onca dayatılan yozlaştırma çabaları, üretemeyen bir gençlik daha doğrusu ezberci bir gençlik bunu en güzel üniversitede okuyan arkadaşlarımız bilirler ben buna fotokopi sistemi adını koydum.. yada sorgulayaman, eleştiremeyen, korkak bir nesil yaratılmaya çalışılıyor.. evet bu doğrudur ama önemli olan kendini ne kadar bu olaylara kaptırdığın, kendi kişiliğinden yada özünden ne kadar taviz verdiğinlede ilgili bir olgudur.. tamam ben kabul ediyorum en büyük sorun sistemin çarpıklığıdır.. ama kalkıpta aha işte sistem çarpık ben ne yapayım umutsuz olmayayım da.. işte o zaman asıl iş düşmektedir bizlere, sizlere... zaten sistem bunu yaratmaya çalışıyor umutsuz ve karamsar bir gençlik.. aslında böyle düşündükçe sistemin ekmeğine yağ sürmekte ve onun istediği gençlik oluyoruz yani üretemeyen, düşünemeyen,sorgulayamayan, kendine güvensiz, sorumsuz, hazırcı ve malasef ki GELECEĞE UMUTSUZ bakan bir gençlik...

hımm benmi benim hala çok umudum var yeni ve gelecek nesilerde..

umut ışıktır..
umut ışıktır..
umut ışıktır...
bir umudum sizlerde...

tunags
17.08.2006, 17:02
ya yenı nesıl sanslı teknolojı cagında yasıyolar ama kullanmayı faydalanmayı bılmedıkten sonra ısterse uzay cagında olsunlar bısey bekleyemeyız bızde bu nesıldenız ve bazı seylerın farkındayız goruyoruz cevremızde bır tane adam gıbı adam yok yalan dolan hazırcı ınsanlar sadece tuketmeyı bılıyolar.ha hepsıde bole degıl genel konusmayalım%70 bole ınsalardan olustugunu bılıyoruz.

hasret_ali
17.08.2006, 18:17
tunags ye tamamıyla katılıyorum ben biz bu yani nesilin içindeyiz yani bunuda belki en iyi bilenlerden biri biziz

derya temiz
17.08.2006, 18:29
yenı nesıl bana kalırsa cooook sanslı arkadaslar 19 yasındayım ve bızden oncekılerın sayesınde alevıyım dıyebılıyorum cunku dırendıler ve dırenmemızı sagladılar dedelerımız acıkcası sanslıyız canlarım
burdan yıllar once alevıyım dıye bılen alevılı savunan herkese minettalık duygumu belırtmek ıstıyorum asık Maksunı dermış ki bırgun koyumuze geldın de ben avevılıgın a sı olamam demış alevılık cok kutsal herkes alevı olamaz demıs rahmetle ANIYORUM kendısını
burdan yıllar once alevıyım dıye bılen alevılı savunan herkese minettalık duygumu belırtmek ıstıyorum asık Maksunı dermış ki bırgun koyumuze geldın de ben avevılıgın a sı olamam demış alevılık cok kutsal herkes alevı olamaz demıs rahmetle ANIYORUM kendısını

hasret_ali
17.08.2006, 18:54
derya temiz atalarımızdan kaldı bize alevilik ama çok arkadasım var ben aleviyim diyemiyen HERKES ALEVİYİM DİYEBİLMELİ KORKMADAN ÇEKİNMEDEN... ben 15 yasındayım bu yaşıma kadar alevi olduğumu çekinmeden söyledim ama benden büyük abilerim ablalarım iş yerlerinde arkadas ortamlarında aleviyim diyemiyorrrrrrrrrr

hasret_ali
18.08.2006, 11:56
yeni nesilden beklentileriniz bu kadar mı ?

selva
18.08.2006, 13:48
bir önceki nesil her zaman kendinden sonra gelen nesli beğenmez.Ama ben yeni nesilden çok umutluyum.Yeterli imkan verilirse ve doğru yönlendirilirlerse yapamıyacakları şey yok.Bi kere çok zekiler. Ama kötü yanlarıda yok değil.Çoğu lünpen lünpen gezmeyi çok seviyor.Her gün yürüyüşe çıkıyoru7m ve ana yolda bir grup gencin esrar sarmasını her gün görmek beni çok üzüyor.Arkadaşlar güzel şeylere yönlenirseniz başaramıyacağınız hiç bir şey yok.

hasret_ali
18.08.2006, 15:19
selva ablam çok doğru söylüyorsun ama gençleri yönlerdirmek için ben hiçç bir kurum ve kuruluş görmeim

nesslimm
18.08.2006, 21:51
yeni nesil siyasetten uzak yetiştirildi.kötü pis olarak gösteildi.duyarsız ilgisiz bi gençlik yetişti. hepsi ölemi diil tabiki.kendini yetiştirenler herzaman geleceği aydınlatmada bizlere öncü olacaklardır.herşeyi değiştirebilecek bir geleceğe sahip olduğumuza hala inanıyorum inanmak istiyorum.

bahar_22
23.08.2006, 19:41
slm arkadaşlar hey şeyden önce hayata olumlu bakmayı öğrenmeliyiz en azından yeni nesil eskiler gibi başkasının peşinden giden koyun sürülerine benzemiyor düşünüyor....

DrmdrM
31.08.2006, 03:07
tüm dünyada genç nesil tüketici,iktidar,güç ve paradan yana,düşünmeden uzak..
türkiyede de böyle.oysa bizim ''tek birşeye ihtiyacımız var,çalışkan olmak''tı hani...
herkes kolay yoldan iktidar sahipleriyle yakın ilişkiler kurarak,az üretip çok tüketmenin derdinde...son model cep tlfları,güneş gözlükleri,iyi marka sigaralarla güçlü oluyor yeni nesil...
ama suçlular mı?bence gördüklerini yapıyorlar.onları eleştiriken çuvaldızı bolca kendimize batırmalıyız...
herşeye rağmen ''güzel günler göreceğiz çocuklar''

candeniz
01.09.2006, 10:27
arkadaslar sunuda unutmuyalım bu nesli bizler yetıstırıyoruz ve bizlerı örnek alıyorlar.insanlar dogarken saf ve temiz dogarlar.onları egıten aıle ,toplum dur. eger onlara kültürünü adapte edebılırsek o kadarda yoz olmıycaklardır.
aslında yenı nesıl daha fazla kendıne özgüvenı olarak yetısıyor.bizler alevi oldugumuzu aslında daha cok saklıyorduk.yanı bundan 20 yıl öncesıne gidrsek.onlar bunu daha rahat söyliyebılıyorlar.kendılerını daha rahat savunabılıyorlar.

gizem
01.09.2006, 20:01
ya burayı okuyunca çok şaşırdım neden bizleri sizler yetiştiryorsunuz ben yukarda saydıklarınıza katılmıyorum çünkü ben böyle değilim çünkü yeni nesilden birileride benim ve ben ALEVİLİĞİ SONUNA kadar araştırıp savunup her yerde KORKMADAN söleyebilirm ve benim gibi çok genç var buna inanarak yüryün lütfen sanki dünün büyükleri sizler çok mu farklıydınız yakılacaz dönemin olayları yüzünden evlerinizden dahi çıkamadınız günleri ne çabuk unuttunuz camlarınıza siyah çarşaf gerdiniz günleri aleviym diyemediniz günleri bizleri sizler yetiştiryorsunuz ve ben benim gibi bir çok arkadaş tanıyorum araştıran ve bilen eğer nerden diosanız ben cem evi gençlik kolundayım ve orda aktivitelerimiz oluyor ve araştıran nice benim gibi genç geçmişimizi sizler yarattınız dur dediniz mi suikatlere dur dedniz mi sivasa belki diyemezdiniz ama geçmişimiz geleceğimiz madem o kadar parlak bişiyler beklemiorsunuz geçmişte neden sizler harikalar yaratmadınız?

BaTu
01.09.2006, 21:02
günümüz gençliği artık bi moda olgusu peşinde..bununla beraber diger degerlerde peşinden sürüklenmekte.artık günümüz gençliği kaçınılmaz olarak kendi özünü kaybetmekte ve o öze ait göstergeleri kapatmaya calışmakta..kısaca cocuklarımızı biraz daha öze yönlendirelim:)

rinda
01.09.2006, 21:16
günümüz gençliği artık bi moda olgusu peşinde..bununla beraber diger degerlerde peşinden sürüklenmekte.artık günümüz gençliği kaçınılmaz olarak kendi özünü kaybetmekte ve o öze ait göstergeleri kapatmaya calışmakta..kısaca cocuklarımızı biraz daha öze yönlendirelim:)

bu konuda çok haklısın batu.sana aynen ve yürekten katılıyorum:rolleyes:

gizem
01.09.2006, 21:33
günümüz gençliği diyorsunuz ya sizler nelrdiniz hepiniz genel yazmıym ama en fazla 29 yaşlandınızda haberimiz mı yok acaba

Thereja
02.09.2006, 12:14
yeni nesil siyasetten uzak yetiştirildi.kötü pis olarak gösteildi.duyarsız ilgisiz bi gençlik yetişti. hepsi ölemi diil tabiki.kendini yetiştirenler herzaman geleceği aydınlatmada bizlere öncü olacaklardır.herşeyi değiştirebilecek bir geleceğe sahip olduğumuza hala inanıyorum inanmak istiyorum.
apolitik bi gençlik yetişiyo gercekten okumaktan cok uzak kendi ülkesini sorunlarına duyarsız bi gençlik.ama bunu irdelerken bide sunları gözardı etmememiz gerekiyo.bu toplumun hükümetinin gencine yaklasımı bakıs acısı..sindilrien apolitik olmaya yönlendirilen bir gençlik var burda...haklarını savundugunda meydanlarda dayak yiyen idam sehpalarında sallandırılan genclik..carpık eğitim düzeninde kendine bi yol bulmaya calısan diplomalı işsiz genclik..yılda birgününü genclere ayırdıkları gençlik bayramları oda farklı komik bir tablo zaten.madem gençlik bayramı protokelde neden sizler otrysnz? protokele yaklasmya calısan gence edilen hakaretler altında kutlanan bir bayram ardından iş konusmaya gelince türkiyenn geleceği bilmem nesi gençlik...komik yani herseyy eee yeni nesilde haksız sayılmaz...birazda sucu sistemde aramak lazım...

mawzer
02.09.2006, 21:15
sağır dilsiz kör bi gençlik...

asimile o lmuş dejenere ollmuş kendini tanımayı bırakıp batı nın uşağı olmuş..

kendi değelernden uzak kendi türküsünü dinlemeyp yabancı müzklere kafa sallyan ve türkü dinleyeni aşağlayan bi gençlk....

kendi atasından köyünde utanan bi gençlk ...

evet tüm samimiyetmle sölüyürum..bizzat tanık oldum....

dışardan gelip köydeki dedesinden ninesnden kaçan gençler var !!! yazık....

tamamı değldr belki arada özüne bağlı olanda vardır ama çoğunluk kendini kaptrmş gidior.... yazık...

bu sadece alevi gençleri için değil suni gençler içinde geçerli... yabancı müzk dinlemek sanki bir prestj unsuru olmuş....

hele ünvrstelrde bi gence sorsan ne dinliyorsun die sana bütün yabncı grupları sayar ..!!!

türkü ?? desen , ııyyyy....der... yazık....

saygılar...

Şoreş
02.09.2006, 23:00
Gençlerin kendi kültürünü ve özünü unutup, Amerikan Gençliği gibi yetişmesi çok çok acı..

mawzer
02.09.2006, 23:33
evet .. bende bunu dile getrdim can...

böyle olması beni gerçekten incitiyor...

özlerini inkar edecekler nerdeyse..

barabar
03.09.2006, 12:10
ben hiç öle yabancı müziğe ilgim yok arkadaşlarımında öle yani bilmiyorum alevi gençleri yada ben çevremdeki arakdalarımda hiç öle piskopat yada yabancı müzik seven görmedim...belki istanbul gibi büyük şehirlerdeki gençler öyle olabilir ama iskderunda böyle bir durum yok..iskenderun gelişmemiş diyebilirsiniz ama yanılırsınız...

SivanA SimyacI
03.09.2006, 12:30
ben henüz bir gencim.ve yazdılarınızı bakıyorumda ne acı verici.Önyargı düşüncenin her zaman katili olmuştu.Ben bunu biliyorum.Ve Türkiyedeki tüm gençler akşam haberlerinde gördüğünüz gibi birbirini doğrumuyorlar.Akşam haberlerinde birbirini doğruyan bir çok da yetişkin mevct.lakin bu yetişkinlerin kötü olduğu sonucuna çıkarmaz.haberlerde gördüğümüz gençlerle hepsi bir değil yani.
Bu olayın sevgi boyutu düşünce kültür ve değerlere sahip çıkmya gelince.
Sizlere sorum şu yetişkin büyüklerim:
Devlet gençlere ne kadar önem veriyor?
Türkiyenin büyük bir genç nufusu var.ama bu nufusa ne kadar sahip çıkılıyor.Bugün yaşadığımız ülkede haydi kızlar okula diye kampanyalar yapılıyor bu gösteriyorki bu devlet bu zamana dek gençlerine sahip çıkmamış gereken önemi göstermemiştir.
Ülkedeki yetişkinlerin çoğu çoçuk sahibi anne babaların çoğu nasıl yaklaşıyor gençlere?Ülkemizdeki aileler ne kadar kültür sahibi.
Türkiyedeki sürekli suçladığınız gençlik lisede gündem tartışamıyor.Siyaset tartışamıyor.Fikirlerini ön plana süremiyor.
Biz geçlerin fikirleri dinlenmiyor.Sorunlarımıza önem verilmiyor.
Çoğumuz maddi manevi problemleri olan gençleriz.İstediklerimizi veren ne bi devlet ne bi lider hiç biri yok.
Bu kadar karamsar yaklaştıkça siz gençliğin nasıl düzelmesini bekliyorsunuz.Kafanıza bir önyargı ppturmuş kıramıyorsunuz onu.Küpe takmak RAP dinlemek amerikalımı olmak.bunlar evrensel şeyler değilmi.hamburger yemek RAP dinlemek arkadşlarınla parti düzenlemek bunlar ABD ye mi hitap eder sadece?
bunlar evrensel değerler bizlerin giyimine bakarak yorum yapan bile bir sürü önyargı dolu beyinler var.yıkın artık şu duvarlarınızı beyninizdeki.Biraz umutlu olun.Forumdaki yaş ortalamasına bi bakın.Biraz umutlu olun ve barışa rock a katılan geçnliği bir görün biraz umutlu olun ve ATATÜRK değerlerine sahip olduğu inançlara sahip çıkan gençliğide görün.Bizi bilmem ama siz yetişkinlerin hali çok daha vahim.

Thereja
03.09.2006, 14:54
haklısın anıl sana yürekten katılıyorum canım kardesim önce bi gencligin sorunlarına eğilmek gerkiyo suc sadce genclerdemiii.. sevgiler..

Şoreş
03.09.2006, 16:16
Tabikide suç sadece gençlerde değil.
Bikere eğitim aileden başlar derler.Bir genç kültürünü ve özünü unutmuşsa bundan aileninde suçu var demektir..

Ama aileninde kültürünü zorla aileye unutturmuşlarsa o zaman suç kimdedir :)

mawzer
03.09.2006, 16:34
suçlu çocuk yoktur...

geçim sıkınısı içinde olan aileler ekmek derdine düşmş...

çocuklarıda kendini kaybetmiş... ne olduğunu arıyor...nerden geldiğini unutıyor...

tam tersine varlık içinde olan aileler de de aynı durum sözkonusu....

anne ponken de çay partilernde...

baba iş gezilernde...

çocuk yetiştrmeyi sadece ihtiyacı olan parayı ve lüksü karşılamak olarak görüyorlar....sadece maddiyata dayalı yaşam....yanlış.....

böle olunca da bilinçsiz , tek derdi arabasının motor gücü olan...

tek derdi tırnağnın kırılan ucu olan boş bi gençlk .....

yani suç ailede ..ister varlık olsun ister yoksulluk....

saygılar...

SivanA SimyacI
03.09.2006, 16:37
Tabikide suç sadece gençlerde değil.
Bikere eğitim aileden başlar derler.Bir genç kültürünü ve özünü unutmuşsa bundan aileninde suçu var demektir..

Ama aileninde kültürünü zorla aileye unutturmuşlarsa o zaman suç kimdedir :)

Benim belirttiğim sadece bunlar değil.Tüm yorumlarda önyargıyla gençlere kötü bakılıyor.Peki ben ne yazdım bi daha dikkatli okumanızı rica ediyorum.Bi yetişkin üye demişki gençler türkü dinlimeyor.Sorarım size türkü dinleyerek mi kültüre sahip çıkılıyor.Yabancı müzik dinlemek modaya uygun giyinmek gençliğin elden gittiği fikrini uyandırıyorsa siz yetişkinlerde çok yazık.
Sizin sorunuza gelince?Suç kimde?Suç önyargılı olan yetişkinlerde.Suç sürekli bu önyargıyı halka aşılayan olumsuz örnekleri öne alan medyada suç bu medyaya izin veren TBMM'de.
ama rica ederim bir genç olarak üstteki yorumumu bir daha okuyun ben orda diyeceğimi tüm netlik ile dediğime inanıyorum.

Şoreş
03.09.2006, 16:42
Can ne demek istediğini ve anlatmak istediğini biliyorum.O yüzden yanlış anlaşılma olmasın.

SivanA SimyacI
03.09.2006, 16:42
suçlu çocuk yoktur...

geçim sıkınısı içinde olan aileler ekmek derdine düşmş...

çocuklarıda kendini kaybetmiş... ne olduğunu arıyor...nerden geldiğini unutıyor...

tam tersine varlık içinde olan aileler de de aynı durum sözkonusu....

anne ponken de çay partilernde...

baba iş gezilernde...

çocuk yetiştrmeyi sadece ihtiyacı olan parayı ve lüksü karşılamak olarak görüyorlar....sadece maddiyata dayalı yaşam....yanlış.....

böle olunca da bilinçsiz , tek derdi arabasının motor gücü olan...

tek derdi tırnağnın kırılan ucu olan boş bi gençlk .....

yani suç ailede ..ister varlık olsun ister yoksulluk....

saygılar...

Zaten bende ilk yukarıdaki yorumumda size cevap vermiştim.Bakın ne güzel şimdi önyargılı olmadan yanıtladınız.Bi diyeceğim daha var gençlik türkü dinlemiyor demişşiniz.Yani yabancı müzik dinleyenler bu kültür ve değerlere sahip çıkmıyormu?Müzik bir zevk meselesidir.Ve bunun kültür değere sahip çıkıp çıkmayacığı tartışmaya açık ama bence boş bi konudur.İlla her aydın her değerine sahip çıkana bir kuralmı var şu tür müzik dinleyeceksin diye?
Ben böyle bir durum görmedim hiç.Ve eğer böyle görenleriniz varsa bu en büyük geri kafalılıktır.
Hamburger yemek RAP YABANCI dinlemek gençliğin bittiği anlamına gelmez eğer bir yetişkin bunlardan geçliğin bittiği anlamını çıkartıyorsa bu da demek oluyor ki
O yetişkin önyargılı,ve geri kafalı bir tutum sergiliyor.

mawzer
03.09.2006, 16:49
Benim belirttiğim sadece bunlar değil.Tüm yorumlarda önyargıyla gençlere kötü bakılıyor.Peki ben ne yazdım bi daha dikkatli okumanızı rica ediyorum.Bi yetişkin üye demişki gençler türkü dinlimeyor.Sorarım size türkü dinleyerek mi kültüre sahip çıkılıyor.Yabancı müzik dinlemek modaya uygun giyinmek gençliğin elden gittiği fikrini uyandırıyorsa siz yetişkinlerde çok yazık.
Sizin sorunuza gelince?Suç kimde?Suç önyargılı olan yetişkinlerde.Suç sürekli bu önyargıyı halka aşılayan olumsuz örnekleri öne alan medyada suç bu medyaya izin veren TBMM'de.
ama rica ederim bir genç olarak üstteki yorumumu bir daha okuyun ben orda diyeceğimi tüm netlik ile dediğime inanıyorum.
sanırım bana söylediniz ...

bakın arkadaşım....orda ki türkü kelimesi sadece bi sembol dü...

tabi ki sadece türkü dinleyerek kimliğe sahip çıkılmaz...bunu düşününde bizden olmaz....

orda sölemek istedğim,gençlerin giyimi yabancı müzik dinlemeisini kötülemke değil...

aydın ve yenilikçi olmak bizim özümzde var....

ama bunalrı yaparken kendi özünde kopuyor gençlik...kendi kültürünü bırakıp bi yabancı sempatizanı gençlk oluşmuş...
kendi özünü geleneklerini değilde yabancı kültürünü öğrenmek daha iiymş gibi düşünüyorlar...

doğru olan bumudur _??

yani olay sadece türkü değil...

saygılar...

SivanA SimyacI
03.09.2006, 17:01
sanırım bana söylediniz ...

bakın arkadaşım....orda ki türkü kelimesi sadece bi sembol dü...

tabi ki sadece türkü dinleyerek kimliğe sahip çıkılmaz...bunu düşününde bizden olmaz....

orda sölemek istedğim,gençlerin giyimi yabancı müzik dinlemeisini kötülemke değil...

aydın ve yenilikçi olmak bizim özümzde var....

ama bunalrı yaparken kendi özünde kopuyor gençlik...kendi kültürünü bırakıp bi yabancı sempatizanı gençlk oluşmuş...
kendi özünü geleneklerini değilde yabancı kültürünü öğrenmek daha iiymş gibi düşünüyorlar...

doğru olan bumudur _??

yani olay sadece türkü değil...

saygılar...

Yabancı sempatizanı olan gençlik.:D
Benim çevremde pek öyle genç yok çoğu ya ülkücü ya da solcu aydın düşünebilen gençlik.Diğer dediğiniz gibi gençler yok mu peki?Tabi ki var haklısınız ama sayıları çok az.Merak etmeyin Türkiye Cumhuriyeti gençliği gelecek de yaptıklarıyla bize önyargılı yakaşan herkesi utandıracaktır.Emin olabilirsiniz buna sizde.Bugün geçnlerin yaptığıda sempatizanlık değil bir istek.Neden ülkemiz gençleri ABD gençleri kadr özgür değil Avrupalı gençler kadar özgür değil bizlerde bunu istiyoruz onlar gibi özgür olmayı istiyoruz.Onlar gibi özgür olabilmeyi isterken sizin dediğininiz gibi kendi fazla kaptırıpda sempatizan olan var ama sayıları çok az buna emin olun.ALLAH ömür verirse 20yıl sonra bizim kuşağımızıda göreceksiniz?
BAKALIM ÇOĞUNLUĞUN ÜMİTSİZ OLDUĞU GENÇLİK NELER YAPACAK?

mawzer
03.09.2006, 17:09
bizim tek isteğimzde bu zaten....

ben seni anlıyorum can kardeş....
öğrensinler..özgürlük sadece kafa sallamak giyinmek müzük dinlemek değil ki...

söledklern kısmen doğru ama daha çok yüzeysel gibi geliyor ...

özgürlük terimi bu kadar basit değil....

gençler özüne bağlı kalsın..köye gelip dedesinden utanmasın...ninesnden kaçmasın....

tek derdmz bu can kardeş... ne yazık ki gördüm....biliyorum...

asimile olmuş dejenere olmuş o kadr kardeşimz var ki bakınca üzülüyorum...

SivanA SimyacI
03.09.2006, 17:15
bizim tek isteğimzde bu zaten....

ben seni anlıyorum can kardeş....
öğrensinler..özgürlük sadece kafa sallamak giyinmek müzük dinlemek değil ki...

söledklern kısmen doğru ama daha çok yüzeysel gibi geliyor ...

özgürlük terimi bu kadar basit değil....

gençler özüne bağlı kalsın..köye gelip dedesinden utanmasın...ninesnden kaçmasın....

tek derdmz bu can kardeş... ne yazık ki gördüm....biliyorum...

asimile olmuş dejenere olmuş o kadr kardeşimz var ki bakınca üzülüyorum...

Dedesinden ninesinden köyünden utanan bi genç vardır mutlaka.ama bundan genelleme çıkarıp da yorum getirmeniz yanlış.Bu insandan insana değişir.Ben annesinden dahi utanan nice yetişkinler gördüm.
Yani bu konu şu an ki başlık altında olan konuyla alakasız insandan insana değişen insanın vicdanıyla ilgili bir konu.
bunun yetişkini genci yok.
Ama şu an gençlerden bahsediyoruz.YANİ bence gençliğin sorunlarıyla ilgili değil bahsettiğiniz binlerce de yetişkin mevcut öyle olan.

mawzer
03.09.2006, 17:19
ağaç yaş iken eğilir...

SivanA SimyacI
03.09.2006, 17:22
ağaç yaş iken eğilir...

DEMEKKİ BU SADECE YENİ NESİL gençliğinde yokmuş...
Sizin gençliğinizdede varmış...!!!!!
Bunlar dediğim gibi insani vicdani mesele...
Kuşkunuz olmasın bu gençlik MUSTAFA KEMALİN GENÇLİĞİ onun yüzünü KARA ÇIKARMAYACAKTIR.

mawzer
03.09.2006, 17:27
çok genel konuşmuyormusun sence!!!

SivanA SimyacI
03.09.2006, 17:38
çok genel konuşmuyormusun sence!!!

Eğer dikkatil okuduysanız Mustafa Kemalin gençliği diyorum...
Diğer gençlikde eminim ülkesinin yararı için okuyacak.Getirdiğiniz eleştiriler bitmiştir umarım.Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı tablo hiç durmaz bu ülkeyi terk ederdim.
Ve ricam gençliğe inanmayan boş eleştiriler getirip gençliği yerden yere vuranlar bu ülkeyi terk etsin çünkü yarının yöneticileri o beğenmediniğiniz gençler olacak.Beğenmediğinize dediklerinize göre de çok kötü bi gençlik:D ee o zaman ilerde halimiz duman hemen kaçın hiç durmayın:D
Halbuki yerden yere vurduğunuz gençler ne tür başarılara imza atıyor farkında değilsiniz.İddaa ediyorum ben bu gençlik HEPİNİZİ UTANDIRACAK.

mawzer
03.09.2006, 17:46
ne zaman... hep aynı türkü....

beni yanlış anlıyrosun...canın sağolsun...

atatürk diyip duruyosun..... benm onu sevmedğimi mi düşünüyorsun...!!!
onun yolundan gitmedğmimi sanıyorsun...

kurduğu LAİK cumhuriyeti sevmedğmimi sanıyırsun....

ilkelerine bağlı olmadğmımı sanyrsun....

emanet ettği gençliği görmedğmimi sanıyorsun....

haklısın başarılı olanlar var... onlarda burda kalmıyor zaten avrupa da bursla okuyup orda kalıyor!!!

ABD ye gidip orda çalışıyor.... nerde millet ülke sevgisi...

beyin göçü die bişey duymadın galiba...

SivanA SimyacI
03.09.2006, 17:58
ne zaman... hep aynı türkü....

beni yanlış anlıyrosun...canın sağolsun...

atatürk diyip duruyosun..... benm onu sevmedğimi mi düşünüyorsun...!!!
onun yolundan gitmedğmimi sanıyorsun...

kurduğu LAİK cumhuriyeti sevmedğmimi sanıyırsun....

ilkelerine bağlı olmadğmımı sanyrsun....

emanet ettği gençliği görmedğmimi sanıyorsun....

haklısın başarılı olanlar var... onlarda burda kalmıyor zaten avrupa da bursla okuyup orda kalıyor!!!

ABD ye gidip orda çalışıyor.... nerde millet ülke sevgisi...

beyin göçü die bişey duymadın galiba...
Eğer beyin göçü varsa bunun sorumlusu siz yetişkinlersiniz DEVLETİN BAŞINDAKİ YETİŞKİNLER.Bunun önüne de gençlik geçemez.Eğer sen gence ordakiden daha iyi bir imkan vereceksen niye gitsin?Ama veriyormusun hayır NEDEN????
O zaman genç gitmekte haklı.Ama gidip napıyor yaptığı buluşlarda diyorlarki bu insan TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşı övünmüyormusunuz bununla?
Yarın bir gün bu ülkenin onlara ihtiyacı olduğu zaman dönmeyeceğinimi zannediyorsunuz?ama yanılıyorsunuz...
Bu kadar karamsar olmayın Türkiyede olan biten herşeyin sorumlusuda mı biziz yani?Sen gencine imkan verme adam imkan veren ülkeye gitsin sonra de ki sen eee bunasıl genç beyin göçü...
genç napsın daha iyi yere gelebilmek için daha iyi imkan vereni tercih ediyor.Ama yaptığı buluşlarda keşiflerinde sahip olduğu düşüncelerde bir değişiklik olmuyor hepsinin bize katkısı oluyor.Ama siz çok karamsarsınız.Yani bıraksak Irağa Amerikanın girmesinde sorumlu gene gençleri bırakacakmışşınız gibi me geliyor?:D
nolur biraz gençliğimize sahip çıkın beyin göçü olmasını istemiyorsanız herkes tüm vatandaş zamanında vergisini ödesin devletin malını yemesin devlet de o vergiyle daha iyi imkan sağlasın...
LÜTFEN DİYORUM KARAMSAR OLMAYIN.....
ve tekrar ediyorum bu kadar kötüyse gençlik bu ülkenin önü de kötü olur hemen kaçın:D

ZülfüKakul
13.10.2006, 21:53
Aslında yeni nesile üzülmeli mi sevinilmeli mi bilmiyorum.
Artık alevi gençleri susmuyor,haykırıyor.. Boynundaki Zülfikr'ı onur ile taşıyor.. Türkülerini hep bir ağızdan söylüyor.. Halayını hep bir omuzdan çekiyor..
Bende bu gençliğin içindeyim.. İçinde bulunduğum bu durumdan çok memnunun Aleviliğim ile, kültürüm ile gurur duyuyorum.. Bir çok arkadaş gibi..

Ama işin üzücü kısmı... Belki daha vahim..
Sigara içme uyuşturucu kullanma yaşı git gide düşüyor.. Yozlaşıyor gençlik bir yandan.. Özünü kaybediyor..
Bir çok gencin konuşması, yemek seçimi, giyimi, müziği.. Herşey herşey değişmiş...
Bir çok örnek var.. Aslında onlar kendilerini belli ediyorlar ilk bakışta..
En çok üzüldüğüm durum ise bu..
Bu insanlar ne zaman hayata atılacaklar, ne zaman baba parası yemekten vazgeçecekler, ne zaman millete faydalı bir birey olacaklar..

Korkarım ki hiçbir zaman..

Bu bozuk düzende dimdik duranlara insan hayretle bakar oldu.. Böyle insan kaldı mı diye..
Yanlışın tam orta bu gençlik.. Allah ıslah etsin..

selva
14.10.2006, 09:38
valla yönlendirme doğru olursa yine diyorum yeni nesilden umutluyum. geçenlerde markete gittim kendimi kaybettim torbalarca alışveriş yaptım. yarı sürüne sürüne eve gelmeye çalışırken mahallenin onbeş onaltı yaşlarında gençleri tanıdıkta değiller biz taşırız dediler her biri bir torba elimde bir torba bırakmadan cümbür cemeat eve kadar geldik ben niye bu gençlikten umutlu olmuyum ne verdiğimiz önemli

ZülfüKakul
14.10.2006, 09:52
valla yönlendirme doğru olursa yine diyorum yeni nesilden umutluyum. geçenlerde markete gittim kendimi kaybettim torbalarca alışveriş yaptım. yarı sürüne sürüne eve gelmeye çalışırken mahallenin onbeş onaltı yaşlarında gençleri tanıdıkta değiller biz taşırız dediler her biri bir torba elimde bir torba bırakmadan cümbür cemeat eve kadar geldik ben niye bu gençlikten umutlu olmuyum ne verdiğimiz önemli

Haklısınız.. Aslında ben şöyle düşünüyorum.. Bir taraf çökmüş diğer taraf sizin de dediğiniz gibi çok iyi.. İyi kötü bir denge oluşmuş.. Ama çöken tarafa da üzülmemek elde değil:uhhm:

Aze
14.10.2006, 09:58
insanların birazda içinde olmalı bazı şeyler birde biz nekadar kültürümüze sahip çıkarsak neyi nasıl örneklendirirsek daha ham olan beyinleri o şekilde şekillendirebiliriz düşünüyorum da şimdi hırsızlık olaylarının sürekli olduğu bir ortamda çete diye nitelendirilen bir grup içinde olan bir çoçuk nasıl yetişebilir onlarnda örnek alarak o yolda devam eder çok nadir durumlar gerçi olabilir

yani toplum ve değer yargılarına nasıl sahip çıkılıyorsa ail içi ve yetiştiği çevreden örnek alarak gelişir gelecek olan genç nesil...

selva
14.10.2006, 10:00
özlem doğru söylüyorsun tabiki kötüler iyileride aralarında ufalıyor fakat kötüler neden kötü oluyor .toplum olarak bizim gençleri yönlendirmemiz lazım. mesela bildiğim kadarıyla belediyecisin yerel gündem çalışma faaliyetleri var belediyelerde sizde varmı bilmiyorum. gençler ve kadınlarproje üretiyolar. gençlerin o deli çağlarınıböyle güzel yönlere yönlendirirsek dahaverimli oluruz. bu konu hakkında bilgin varsa gençlerle paylaşırsan sevinirim bende elimden geldiğince sana destek veririm

Uveysi_HUU
14.10.2006, 14:15
"Gençlikte vaktini geçiren sefa ile, ihtiyarlıkta ömrünü geçirir cefa ile."

alirizaerdem
23.10.2006, 23:56
YENİ NESİLDEN BİRŞEY BEKLEMEK "EN BÜYÜK APTALLIK" OLUR..

Gelişen ve değişen dünyada insanların değişmemesi elbetteki olanaksız..Herkes değişiyor, herkes medyanın ve paranın etkisinde birşeyler yapıyor...Alevisi ile sünnisi ile herkes değişiyor...

Ancak sünni cemaatlar kendi yeni nesillerini, okutup geliştirirken, entellektüel düzeylerini yükseltip, çeşitli iş olanakları ile beraber, iyi meslekler kazanmaları için çaba harcarken...bizim alevi nesli, hala geçmişte kalmış che nin denizlerin, mahirlerin kavgalarına sahip çıkıp, bağlama kurslarında, sokak başlarında vakit geçiriyor.

çıkın istanbul daki otobüslere bir binin
biri alevilerin yoğun olduğu bir yerin otobüsü olsun
bir diğeri sünnilerin
o türbanlı hatunların yol boyunca okuduğu kitaplara bir bakın
bir de senin yeni neslinin yüksek sesle yaptığı boş sohbetlere

bu nesil çocuk sahibi olduğunda
artık "gerçek" anlamda alevli yolu kalmayacak
kısaca böyle gidersek 50 yıl içinde
sadece din tarihi kitaplarında yer alacağız

cagdascetin
29.10.2006, 22:00

Gelişen ve değişen dünyada insanların değişmemesi elbetteki olanaksız..Herkes değişiyor, herkes medyanın ve paranın etkisinde birşeyler yapıyor...Alevisi ile sünnisi ile herkes değişiyor...

Ancak sünni cemaatlar kendi yeni nesillerini, okutup geliştirirken, entellektüel düzeylerini yükseltip, çeşitli iş olanakları ile beraber, iyi meslekler kazanmaları için çaba harcarken...bizim alevi nesli, hala geçmişte kalmış che nin denizlerin, mahirlerin kavgalarına sahip çıkıp, bağlama kurslarında, sokak başlarında vakit geçiriyor.

bir diğeri sünnilerin

bu nesil çocuk sahibi olduğunda
artık "gerçek" anlamda alevli yolu kalmayacak
kısaca böyle gidersek 50 yıl içinde

Bugün bizler özümüze sahip çıkıyorsak suçmu bu?

Tarih geçmiş üzerine kurulmuştur yarınlarda ogün geldiğinde geçmiş olacak.Ozaman biz geçmişimize sahip çıkmayalım.

Madımakta yananlar bizim için ne ifade eder?

Maraş'ta,Çorum'da ve diğerlerinde işgencede ölenlerin yüklediği vasıf ne olur?

Ben nezaman geçmişime baksam (Alevi Olarak) Sindirilmeye çalışılan , yok edilmeye çalışılan bir milletiz.Biz eğer ki geleceğimizde bu tür olayları tekrarlamak istetmiyorsak.Geçmişimize bakmamız gerekir.Bizlere neler yapılmaya çalışılmış bilmek gerekir.Gelecekte bu tuzaklara düşmememiz için bu gerekir.

Sizin şu söylediklerinizden hiçbirini üzerime alınmıyorum.Benim atalarım bizden umut duyuyorlar guru duyuyorlar.Yaptıklarımızla,yapmayı planladıklarımızla.Biz bugün Aleviyiz diyebilmek için arkamızda ne canlar bıraktık.Denizler kim için öldü.Ne çabuk unuttunuz.O kavgalar bizim kavgalarımız siz üstünüze alınmaya bilirsiniz;ama o kavgalar bizim kavgalarımız.Onlar bizim atalarımız bizim için birşey yapmaya çalışmışlar.

Japonya'da 3 yaşındaki çocuklar Hiroşima'ya götürülüyor.Geçmişini kendilere neler yapıldığını bilmeleri için neler yapılacağını bilmeleriş için.

Biz yıllar boyunca dertlerimizi bağlamalarımızla,sözlerimizler anlattık.Osmanlısı çıktı içinde cin var diye bağlamaları yaktı.

Size birşey soracağım;

Bir binaya temel atmadan binayı yapabilir misin?Yaptın diyelim o bina nekadar dayanır?

Bizler temelimizi atıyoruz.Sizin gibi düşünenler bizim umrumuzda bile değildir bunu unutmayın.

Bizler Yozlaşmicaz.

Geçmişimizi inkar etmicez.

Çünkü Geçmişimizi tanıyor olacaz.

Ayrıca boşsohbet dediğiniz sohbetlerde biz tartışıyoruz.İnsanca ,insanlığın gerektirdiği şekilde.Bir gün aramıza katılmanızı temenni ederim.

Saygılar.

DrmdrM
30.10.2006, 00:06
bizim alevi nesli, hala geçmişte kalmış che nin denizlerin, mahirlerin kavgalarına sahip çıkıp, bağlama kurslarında, sokak başlarında vakit geçiriyor.
bir diğeri sünnilerin
:thumbdown

siz ne dediğinizin farkında mısınız?
,alevi değilim,konu da alevi sünni ayrımı yapmadan yeni nesil hakkında görüşleriniz sorulmuş.türbanlı bayanlar yasin okur,mealler falan okur bizim buralarda,çok gördüm...boş sohbet dediğiniz konuşmalarına kurban olun sizin neslin...ya inanmıyorum,gurur duyunmalı denizlerin mahirlerin kavgasına sahip çıkabilen bir nesilden...bağlama kurslarında geçen vakit mi boş?
ne dediğinizin farkında mısınız cidden....:mad:

Bakır
30.10.2006, 14:21

o zaman geçmiş nesilden birşeyler bekle! mezarlığa git,bol bol dua et o daha akıllı olur!

bizim alevi nesli, hala geçmişte kalmış che nin denizlerin, mahirlerin kavgalarına sahip çıkıp, bağlama kurslarında, sokak başlarında vakit geçiriyor.

hitlerin ve gayrimeşru torunlarının kavgasına mı sahip çıkalım!

biri alevilerin yoğun olduğu bir yerin otobüsü olsun bir diğeri sünnilerin o türbanlı hatunların yol boyunca okuduğu kitaplara bir bakın bir de senin yeni neslinin yüksek sesle yaptığı boş sohbetlere

mercedes otolarıyla gezenlerin,kitap okuyacak hali yok!boş sohbeti onlar yapıyor!demekki sende onlardansın!

bu nesil çocuk sahibi olduğunda artık "gerçek" anlamda alevli yolu kalmayacak kısaca böyle gidersek 50 yıl içinde

o dediğin kitaplarda resmi tarihin propogandasını yapanları tarihin çöplüğüne göndermesini biliriz!

sen kendi neslini şişire şişire anlat torunlarına masalcı dede! :)

inisiyatif gençlerin!
kahrolsun şovenizm!
kahrolsun popülizm!
yaşasın alevi gençleri!

kalender insan
30.10.2006, 21:26
Bence gençlere guvenmemiz gerekiyor kendimde bir genc olarak genclere sahip cıkalım gencler yarınların temınatıdır eger genclıkte bır sorun varsa bu genclerın hatası degil ailelerındedır cocuklarını ıyı yetıstırmek onları bır bırey olarak gormelerı gerekıyor genclere bu kadarda olumsuz bakılmamalı

eylül_ırmak
26.12.2006, 21:25
merhaba bu formda herkesin düşüncelerine yer var fakat benim dikkatimi çekti niçin herkes yeni nesiller iç açıcı değil dedi...
bence yeni nesili suçlamayın çünki onlara geçmişi öğretenler olmayınca
onlarda kendi öz kültürlerini yok etmezler mi? gelin hepberaber onları bizler bilgilendirelim... yani semahlarımızı, cem evlerimizi, oruçlarımızı,kısacası tüm öz benliğimizi onlara benimsetelim,bu formda...

hasret_eylul
26.12.2006, 21:38
merhaba bu formda herkesin düşüncelerine yer var fakat benim dikkatimi çekti niçin herkes yeni nesiller iç açıcı değil dedi...
bence yeni nesili suçlamayın çünki onlara geçmişi öğretenler olmayınca
onlarda kendi öz kültürlerini yok etmezler mi? gelin hepberaber onları bizler bilgilendirelim... yani semahlarımızı, cem evlerimizi, oruçlarımızı,kısacası tüm öz benliğimizi onlara benimsetelim,bu formda...
merak etme güzel arkadaşım formdaki bütün arkadaşların çırpınışları bundandır aslında... daha iyi nesillere kavuşma ve kavuşturma çabası....

halitseyfi
26.12.2006, 22:49
merak etme güzel arkadaşım formdaki bütün arkadaşların çırpınışları bundandır aslında... daha iyi nesillere kavuşma ve kavuşturma çabası....

Çok doğru hasret_eylul bu cabanın boşa gideceğini sanmıyorum.

Alevi foruma girmeden önce yeni nesil alevileri görüp "vah bize ,vah geleceğimize" derdim. Çünkü alabildiğine gizlenen,kendinden emin olmayan,okumayan bir alevi gençliği yetişiyor sanıyordum. Yanılmışım.

evet alevi gençliğin kendini ifade edebilme zorluğu karşısında olduğunu görememiştim. Ebebeyinlerinin "kendini sakla,herşeye karışma,alevi olduğunu bilirlerse sana kötülük yaparlar" diyebileceklerini,dediklerini düşünemedim.onları lünpen,bencil,çıkarcı yetişmiş bir nesil olarak görüyordum. Yanılmışım.

Alevi forumda karşılaştığım,çocuğum yaşındaki dolu-dolu gençlerin bizlerden bir adım ilerde olduklarını görmek uyanmamı sağlayan bir tokat oldu yüzme.

Bu yanılgı için gençlerden özür diliyorum.

Alevi gençleri biliyorum ki sizler biz ortayaş gurubundan daha donanımlı olarak yetişeceksiniz, kendinizi yetiştireceksiniz. sizlere kendi şahsım adına sonsuz güvenim var.

deniz_90
27.12.2006, 19:13
arkadaşlar meraba ben yeni nesilin bu şekilde ilerlemesinin nedenini aile büyüklerinin nesile verdikleri eğitim terbiye ve en önemli olarakta özümüzü benimsete bilmesi ya da benimsetememesi olarak görüyorum.bence arkadaşlar gene yeni nesilden ümidimizi kesmeyelim bizim önümüzdede yeni nesiller var bizde oların devamını getireceğiz inşallah ...:)

eren26
20.01.2008, 18:18
ben senden daha küçük üm o yüzden abi dicem..bak abi ben de belki çok büyük olmayabilirim ama en yakın canımdan çok sevdiğim kuzenim alevi arkadaşlarım bile bu konularda konuşmak istemiyor..umurlarında değil alevi olmuş olmamış herkesde bi özenti bi laçkalık almış başını gidiyor..dedim cem var gidelim ikram falan yaparsın bişeyler öğrenirsin diyorlar hayır ne yapıcan o kadar yaşlının arasında sıkılırsın falan filan..üzülüyorum gelecek nesil ya da ben bi avuç insan kalmışız..nereye kadar?

wolcano84
20.01.2008, 18:21
yeni nesilde kendimi görüyorum tam isyankar ve yargılamayı seven :)

Kuzey Egeli
20.01.2008, 20:08
Toplumun gelelinde: bilgi ,kültür,hak,ahlak,eğitim...Bütün kurumlardaki yozlaşmalardan gençlikte nasibini almış bulunuyor.Kültür seviyesi düşük,hazırcılığa alışmış,toplumsal sorumluluktan yoksun, üretmeden tüketmeye alışmış,marka tutkunu...haline gelmişler malesef.Ha içimizde istisnalar var.Fakat bu istisnalar çok az.Şimdiki gençler şöhret tutkunu,bütün güzel duygulara meta olarak bakan kitleler haline geldi ne yazık ki.En basit örnek seçimlerde oy kullanmaya üşenen kitleler haline geldi.Bir altmış sekiz kuşağı nerede?Çok okuyan,hayatı sorgulayan,akılcı,çağdaş gençlik nerede?

Adnan60
22.01.2008, 00:21
Alevi gençliği benim görüşümce çook bilgisiz.Eskiden Alevi'lerin /99 abdest almayı bilmezdi.

CEM'e nadir giderim.Ve hala öle olduğunu görüyorum.Bizim milletimiz Doğruyu gösterecek birileri olmaz ise ESKİ -- YENİ değişmeyecek.

Kusura kalmayın :no:

umutheart
24.03.2008, 13:29
arkadasım aslında yeni nesilin elindekı olanaklar cok buyuk.her bilgiye ıstedıklerı zaman ıstedıklerı yerde ulasabiliyorlar.yalnız artık nerede oldugunu sorgulayan arastıran bır genclık yok.arastırmıyor okumuyor sadece kulakdan dolma veya okulda ogrenılen bıulgılerle ogrenılıyor. baska sı yokk

Kara Davut
24.03.2008, 15:00
Aslına bakılırsa yeni nesilden hiçte karamsar değilim.Brujuvaziye duyulan nefret,gençlerimizi daha çok araştırmaya ve çalışmaya itiyor.Araştırdıkça ve öğrendikçede bu nefretleri ve çalışmaları daha çok perçinleniyor.günümüz şartlarında gelişen teknolojininde yardımıyla,artık bilgiye ulaşmak çok kolay.yeterki gençler öğrenmek için girşimde bulunsunlar.Eskiden el bildirileriyle,veya dergilerle birşeyler öğrenen insanlar bugün internet sayesinde sayfalar dolusu bilgi ve belgeye ulaşabiliyor.Tabiiki bu imkanlardan karşıt görüşlü kişilerde faydalanıyor.benim gençlere tavsiyem,sadece kendi düşüncelerine ait kitapları okumaması.karşıt grupların yayınlarınıda okuyun ki,rakibinizin manevra şekillerinide kavrayın ve savunmanızı bu bilgiler çerçevesinde yapın.Zira artık tek düze,tek kalıp düşünce sistemi pek kalmadı.Gençlerimiz fikir adamı olmanın ötesinde,son dönemlerde yaptıkları bilimsel araştırmalarlada bence son dönemlerde göz dolduruyor.zira 20-30 sene önce gençler sadece siyasetle uğraşıyordu.düşünceleriyle karşıt görüşü baskı altına almaya çalışıyorlardı.Ancak gelişmişliğin asıl temeli üretmekten geçiyor.ve ben bu konuda yeni nesilden çok ümitliyim.

Kara Davut
24.03.2008, 15:09
Bence gençlere guvenmemiz gerekiyor kendimde bir genc olarak genclere sahip cıkalım gencler yarınların temınatıdır eger genclıkte bır sorun varsa bu genclerın hatası degil ailelerındedır cocuklarını ıyı yetıstırmek onları bır bırey olarak gormelerı gerekıyor genclere bu kadarda olumsuz bakılmamalı

Hatayı ailelerde görmek hiçbir zaman savunulacak bir gerekçe değildir can.Kişi bence kendi kendini yetiştirmesini bilmelidir.Bu dünyada sadece para için yaşamadığını bilmesi gereklidir.Toplumsal değerler,kalkınmışlık,neslin devamlılığı ve refahı için bir yerlerden başlamalıdır.bu ise önce düşünce ile olur,akabinde düşünceler eyleme ve tatbikata dökülür.önemli olanda bende ikinci olandır.düşünceleri eyleme dökmek.bir insan önce ben kendim için ne yapabilirim demeli,sonra çevrem için,sonrada ülkem için neler yapabilirim düşüncesi içinde olmalıdır.düşüncelerini eyleme dökmek için fırsat bulduğu anda da yapabileceğinin en iyisini yapmalıdır.yani kusuru ailelere yıkmak,sadece sorumluluktan kaçmaktır.ne fakir ailelerin çocukları,kariyer sahibi olmuşlardır.önemli olan çalışmaktır.

yasemin38
24.03.2008, 17:47
şimdiki nesill???kendilerine hayrı yok ki insanlık için ne beklenir

ebu turab
07.04.2008, 11:47
yeni neslin üyelerinden biri olarak ben de her durumda gençlere güvenilmesi taraftarıyım.

karşı karşıya kaldığımız sorunlar yenilir yutulur cinsten değil. bir biçimde yolundan uzaklaşan, bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde kendine doğru olmayan hedefler seçen, çağımızın acımasız tuzaklarına düşen çok sayıda genç var, doğrudur. artık her her yönünü, farklı yaşam biçimlerini, farklı dünyaları görüp, tanıma imkânı eskiye göre çok daha kolay ve hâttâ kaçınılmaz olduğundan, sapmalar, kopmalar haliyle oluyor, yozlaşma, özkültürünü kaybetme gibi müthiş bir salgın hastalık var şu an.

yine de, kalan sağlar bizimdir. zaten bilgi çağındayız, insanlara zorla birşeyler yaptırmanın zamanı geçti artık, zorlamayı bırakın güzellikle bile yaptıramayabilirsiniz. artık herkes kendi karar ve fırsat özgürlüğünün peşinde. adamın içinde varsa ne kadar destek olsanız da kendi yolundan gider, aksi durumda ne kadar uzak kalsanız da o bir yolunu bulur.

kendimden örnek vereyim ben, yanlış anlaşılmasın sadece konuya uygun olduğunu düşündüğüm içindir bu örnek, her ne kadar benim için onur verici olsa da buraya yazma sebebim konuyu daha iyi ifade edebilmektir.

ben 23 yaşındayım. ailem bir gün olsun elimden tutup da ceme götürmedi beni, nasıl olur, ne yapılır onları dahi anlatmadılar. babam zaten sizlere ömür, annem de muhtemelen kendi bile bilmiyordur doğru dürüst. ama hep aklımın bir köşesindeydi benim. gün geldi "artık yeter" dedim, "ben bu yolu takip edeceğim..." şimdi de takip ediyorum...

benim gibi olan, bunları yapan çok sayıda insan olduğuna eminim. ailelerin çoğu artık yol gösterici görevinden feragat etmiş durumda, bu belki toplumsal baskıya karşı çocuğu koruma içgüdüsüdür, sonuçta bazen Aleviyim demek, bunu ifşa etmek mimlenmenizi sağlayabiliyor. belki bir çok ailede budur sebep. ama dedim ya, çağ, bilgi çağı... isteyen istediğine ulaşır, istediğini yapar. bir çok şey eskiye göre çok daha serbest.

büyüklerimiz de bu yola baş koymuş biz gibi gençlere yol göstersin, yordam öğretsinler, çemkirmek bizlere hiçbir şey kazandırmayacak. karamsarlık ise elimizde var olanı da götürecek...

azad35azad
07.04.2008, 12:52
yeni nesili eleştirirken kendimizdede aramamızgereken kusurlar var diye düşünüyorum.

cemalettin
07.04.2008, 12:58
yetişmekte olan "yeni nesil"den batılı dostlarımız ve işbirlikçilerinin beklentileri ile ülkemizin "düşünen"insanlarının beklentileri taban tabana zıttır.

"dostlarımız " ve dostları, milli kültürden uzak,spordan uzak,asgari insanlık değerlerinden uzak,dejenere ve tüketime dönük yaşayan bir gençlik beklemektedir.
işçi olarak,köle gibi kullanılmak üzre,istenildiği gibi sömürülmek üzre,kendi güçlerine güç katarak hegamonyalarını sürdürebilmeleri için "içi boş"altılmış fakat kafaları hurafelerle doldurulmuş insanlara gerek duymaktadırlar çünkü....

ülkemizin "düşünen"insanları ise,milli değerlerine sahip,örf adetlerine bağlı,tüketimden ziyade üretime dönük yaklaşımlarda bulunacak,
okuyan,araştıran,soran ve yargılayan,hurafelerden uzak,boş zamanlarında çeşitli spor dallarında çalışmalar yapan,yarınına güvenen ve başkalarına el açmayı ayıp kabul eden,
hür yaşamayı isteyen ve bu uğurda herşeyi göze almış olan,
yetiştirecekleri çocuklarının kendilerinden daha iyi yetişmesini ve yaşamasını isteyen
gençler ister.

gençlerin aile içi eğitimine ek olarak okul öğrenimi ve ardından "boş zamanları değerlendirme"de bu konularda en mühim unsurlardır.

mevcut eğitim ve öğrenim kurumlarımızın,takip edilen ve spor sanılan faaliyetlerdeki taraftarlık durumlarının,her türlü medyadaki yönlendirmenin,ila...
halleri malum iken,acaba hangi taraf daha hızlı yol almaktadır,istediklerine kavuşmak için ?

babannedemiyeli
07.04.2008, 13:03
yeni nesil bence çok şanssız
buhranlarda

huseyin yanmaz
07.04.2008, 13:12
yeni nesil bence çok şanssız
buhranlarda

babaannedemiyeli bizde şansmı varda yeni nesildede şans olsun