Orijinalini görmek için tıklayınız : Şeytan İnsanın Doğal İhtiyaçlarını Sömürür.
hasan cicek 16.08.2006, 21:13 Şeytan insanları yaratıldıkları günden beri izliyor.İnsanın yapısını,ihtiyaçlarını,ilgi alanlarını ve arzularını çok iyi biliyor.İnsanın ruhi ihtiyaçlara sahip olarak yaratıdığının da farkında ve bu ihtiyacı kurnazca sömürüyor. Nasıl? Dinsel konularda insanlara yalanlar söyleyerek:İncil'de şöyle yazar.''İsa onlara şöyle dedi''Eger babanız Tanrı olsaydı beni severdiniz Çünki ben Tanrı''nın yanından geldim ve buradayım kendiligimden gelmedim beni O gönderdi Acaba söylediklerimi neden anlamıyorsunuz? Çünkü sözlerimi dinlemeye katlanamiyorsunuz siz babanız iblis'tensiniz ve babanızın arzularını yerine getirmek istiyorsunuz.o kendi yolunda yürümeye başladığnda katil oldu hakikat yolunda kalmadı.Çünkü içinde hakikat yoktur yalan söyledigi zaman karekterine uygun davranır:çünkü hem yalancıdır hem de yalancının babasıdır.(Yuhanna 8:42-44).Tanrı hakındaki bir çok dinsel ögreti çelişkilidir ve insanın aklını karıştırır.Bu sizce kimin amacına hizmet ediyor?Birbiriyle çelişen fikirlerin tümü doğru olmaz.O halde bir çok dinsel ögreti insanları yanlış yönlendirmek için.Şeytan tarafından özel olarak tasarlanmış olmazmı? Aslında Mukaddes kitap Şeytan'ı insanların zihinlerini körleten biri.''bu ortamın tanrısı olarak adlandırıyor ( 2 Korintoslular 4:4)
Tanrısal hakikat,insanı dinsel aldatmacalardan korur.Mukaddes Kitap Tanrı''nın sözündeki hakikatı.geçmişte askerlerin bellerini korumak için kulandıkları kuşağa benzetir ( Efesoslular 6:14) Mukaddes Kitap bilgisi edinip belinizi sıkıca kuşak gibi bilgiyle uyumlu yaşarsınız.Tanrı''nın Sözü sizi dinsel yalanlara ve yanlışlara aldanmaktan korur.
Saygılar
Şeytan dine bakmaz her zaman işini görür ve şeytanı destekleyen ya da şeytanın oyununa düşende çok sayıda insan var bu birazda dinlerin saçmalıkları, açıklarından kaynaklanıyor...
hasan cicek 17.08.2006, 19:49 Şeytan dine bakmaz her zaman işini görür ve şeytanı destekleyen ya da şeytanın oyununa düşende çok sayıda insan var bu birazda dinlerin saçmalıkları, açıklarından kaynaklanıyor...
insanlar Şeytan''nın kimligi konusunda çok farklı görüşlere sahip olması hiç şaşırtıcı degildir.Kılık degiştirmekte usta birinin gerçek kimligini saptamanın ne kadar zor olacağını bir düşünün.Özelikle de bu kişi gerçek yüzünü gizlemeye kararlıysa bu çok zordur.Mukaddes Kitap iblis Şeytan'ı böyle bir kişi olarak tanıtır ve onun hakında ''Şeytan kendisi de ışık melegi kimligine bürünür ''der ( 2 korintoslular 11:14).Şeytan aslında kötü olduğu halde kendini iyi biri gibi göstererek insanları kandırır.İnsanları kendisinin var olmadığına inandırması ise onun daha çok işine gelir
Benim iligimi çeken ise Şeytanın Allaha inanması ve onu tanıması. Allahı tanıyo ve Gazabından korkuyor. Ne tuaftır ki görevi, tanıdığı bir Allahın olmadığı konusunda insanları ikna etmek....
KızılBant 17.08.2006, 22:24 Şeytan bazen doğru şeyleri gösterir insana. intikam almayı öğretir.
Tanrısal hakikat,insanı dinsel aldatmacalardan korur.Mukaddes Kitap Tanrı''nın sözündeki hakikatı.geçmişte askerlerin bellerini korumak için kulandıkları kuşağa benzetir ( Efesoslular 6:14) Mukaddes Kitap bilgisi edinip belinizi sıkıca kuşak gibi bilgiyle uyumlu yaşarsınız.Tanrı''nın Sözü sizi dinsel yalanlara ve yanlışlara aldanmaktan korur.
Saygılar
Sayın Hasan cicek ;
Asıl sorun tanrısal hakikat dediğiniz şeyi uygulayabilen insan sayısındaki azlık tır.
Zahir kardeşim bir konuyu yanlış biliyorsunuz.
Şeytan ın Allah yoktur diye bir iddiası yoktur.O sadece insanları Allah yolundan saptırmaya çalışır. Her zaman günaha sevkeder.Günah işledikçe de insan Allah tan uzaklaşır ve Belli bir zaman sonra Allah ın olmadığına kanaat getirebilir...
Zahir kardeşim bir konuyu yanlış biliyorsunuz.
Şeytan ın Allah yoktur diye bir iddiası yoktur.O sadece insanları Allah yolundan saptırmaya çalışır. Her zaman günaha sevkeder.Günah işledikçe de insan Allah tan uzaklaşır ve Belli bir zaman sonra Allah ın olmadığına kanaat getirebilir...
Sayın üye; Düşüncemi belirttiğim yorumumu daha dikkatli okuyu verirseniz sağlıklı bir yorum yapmış olursunuz.
Yorumunu okudum kardeşim ama farklı birşey anlamadım:)
hasan cicek 19.08.2006, 23:26 Şeytan
Şeytan aynı zamanda insanları aşırı ırksal gurur ve siyasal teşkilatlara tapınma yoluyla saptırıyor.bazı kişiler kendi milletinin veya ırkının başkalarından üstün olduğu kanısındadır.ancak bu doğrudegil ''Bunun üzreine Pertrus söze başladı .Şunu kesinlikle anlıyorum ki Tanrı taraf tutmaz her millette kendisinden korkan ve doğruluktan ayrılmayan kişi O'nun gözünde mekbuldur.( Elçiler 10:34.35) Bazılarıysa insanlığın sorunlarının çözümüyle ilgili olarak siyasal teşkilatlara bel bağlıyorlar.Ancak bunu yapmakla Tanrı''nın Gökteki Kıralığını reddetmiş oluyor.Bu kıralık sorunlarımızn tek çözümüdür.-Daniel 2:44.
Şeytan
Şeytan aynı zamanda insanları aşırı ırksal gurur ve siyasal teşkilatlara tapınma yoluyla saptırıyor.bazı kişiler kendi milletinin veya ırkının başkalarından üstün olduğu kanısındadır.ancak bu doğrudegil ''Bunun üzreine Pertrus söze başladı .Şunu kesinlikle anlıyorum ki Tanrı taraf tutmaz her millette kendisinden korkan ve doğruluktan ayrılmayan kişi O'nun gözünde mekbuldur.( Elçiler 10:34.35) Bazılarıysa insanlığın sorunlarının çözümüyle ilgili olarak siyasal teşkilatlara bel bağlıyorlar.Ancak bunu yapmakla Tanrı''nın Gökteki Kıralığını reddetmiş oluyor.Bu kıralık sorunlarımızn tek çözümüdür.-Daniel 2:44.
Merhaba hasan Çiçek. Şeytan ırksal gurur ve siyasal teşkilatlanmalarıa tapınma yoluyla insanları saptırıyor demişsiniz yani burdan Faşistleri ve Diğer yanda Komünizmi görmeliyiz sonucu çıkarıyorum; çünkü siyasi davalara en bağlı gruplar aşırı sol ve ırkçı hareketler bunun yanında islami gruplarıda sayabiliriz.
Irksal gurur ve Şeytan Konusunda ben bu açıdan yanlış görüyorum çünkü Hİtler Bildildiğimiz gibi Bayrağını Gamalı Haç yapmış ve ırkçılıkta öncelikle Yahudileri ve Çingeneleri öldürmüştür. Yahudileri İsa için, Çingeneleride Meryem ana için katlettirmiştir. Şeytan bir bakım kalkıp Hristiyancılık ve Yahudicliğin yükselmesine prim vermek istemez. Çünkü her ikiside Şeytanı kötüler ve düşman ilan eder oysaki Şeytan kendi kazdığı kuyuya düşecek kadar aptal değildir. O açıdan Hitler ve Mussolini tarzı Faşistler Şeytan yolundan değil bir bakıma Yaradan adına birçok katliamları yapmışlardır. Ben ayetlerden örnekler veremiycem ama akıtılan milyonlarca Yahudi kanı belgedir.
Ayrıca son günlerde İsrail-Lübnan çatışmasına bakarsak burdada gine bir bakıma din savaşı yaşanıyor ancak işin özü emperyalist çıkarlar sorunu. Ve Emperyalistlerin başını çeken BUSH haçlı seferlerinden bahsediyordu. Ayrıca Hizbullahda şeriat için savaşıyor yani Her ikiside Şeytanın işine gelmez.
Ne haçlı seferleri Şeytanı sevindirir nede Şeriat. Çünkü bu tarz savaşlar insanları daha çok dini düşüncelere ve ibadete yöneltiyor ancak Şeytan insanların ibadetle vakit kaybetmesini istemez. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
hasan cicek 20.08.2006, 10:41 Selam sayın Kızılkilise.
Tarihe baktığımızda dinler ve yöneticiler hep savaştılar ve Tanrı adına savaştılar ve halende devam etmekte. Acaba Tanrı bu savaşları desteklermi? Mukaddes kitap bunu cevapliyor örnegin İsa takipçilerine bu dünyanın gerek politik sorunlarına karışmaktan gerekse de savaşlarına katılmakta uzak durmalarını ögreti.Ayrıca onlara barışsever olmayı yasalara itaat etmeyı her türlü önyargıdan uzak olarak hemcinsini sevmeyı,hatta başkalarını öldürmektense kendi hayatını feda etmeye hazır olmayı ögretti.-Yuhanna 15:13,Resullerin İşleri 10:34,35:1 Yuhanna 4:20,21,
Şeytan Mukaddes kitaba göre ters düşen hareketleri destekler ve insanlarada bunu ayartmaya çalışır.Dünyada var olan kötülükler Şeytenın kontrölü altındadır örnegin Yüzyılmızdaki bır ve ikinci dünya savaşları Hıristiyan alemi savaşan taraftarları desteklediler.Mukaddes kitap bunu yapanların Tarıı'nın degıl Şeytanın çocukları olduğunu söyler ( 1Yuhanna 3:10-12.15) Bu nedenle din adamları ve onların izinde gidenler İsanın takipçisi olduklarını iddia ettilerse de,takipçilerine'kılıcını yerine koy'demiş olan İsa Mesih'in ögretileriyle çeliştiler,-Matta 26:51.52.
Evet sayın Kızılkilise savaşları Kim ler tarafında yöneltildigini Mukaddes kitaba göre biraz olsun açıklanmış oldu.
Sagılar.
KURŞUNveli 21.08.2006, 22:45 canlar gerçekten şeytan diye bir varlığın olduğuna inanıyormusunuz bence şeytan insanın kendisidir ...insan kendini nasıl yönlendirirse o şekilde iyi ve kötü şeyler yapar...sonunda da bak şu şeytanın işine der demez ki bu benim hatam ben yaptım...
|