Orijinalini görmek için tıklayınız : Firsatin Kazasi olmamis..

Seyduna
17.08.2006, 15:29
Delikanlı yillar sonra dogduğu kasabaya döner. Sabah uyandiginda aklina yillar önce evlenmek istedigi, kasabanin en guzel kizi gelir.

Kizin güzelligi çevre kasaba ve sehirlerde bile dillerdedir ve kimler istediyse kiz bir turlu olumlu yanit vermemistir. Otelden cikar ve gördügü yasli adama kizi sorar. Yasli adam az ilerde güzel bahce icinde
bir ev gösterir, kizin orada oturdugunu söyler. Delikanlı merak eder, kizin nasil biriyle evlendigini. Bir kösede beklemeye baslar, bir müddet sonra yaslica, kel pek de hos görunmeyen bir adami yolcu eder kiz kapidan... Üstelik zengin bir adam da degildir.

Adam gittikten sonra delikani calar kapiyi, kendini tanitir. Sorar niye bu adamla evlendigini kiza. Kiz:
- Söylerim der ama bir kosulla. Evin arkasinda büyük bir gül bahcesine götürür delikanliyi ve der ki:
- Bu bahcenin en güzel gülünü bana getirirsen söyleyecegim sana niye bu adamla evlendigimi. Ama asla geri yürümek yok bahcede, arkana bakmak yok en güzel gülü istiyorum sadece.

Memnuniyetle der delikanli ve girer bahceye. Uzatmisken elini pembe bir gonca görur az ötede, ilerler. Ona uzanirken kadife kırmızı bir gül ilisir gözune ilerde. Derken.. Bir de bakar bahcenin sonuna gelmis. Kiza verdigi söz gelir aklina.. Geri dönmek yok. Ne yapsin. Mecburen buldugu alelade, hatta solmaya yüz tutmus bir gülü mahcup bir sekilde götürür kiza. Kız gülümser gülü görünce.

- Bilmem aldin mi cevabini der delikanliya. Iste hayat bu bahcede yürümeye benzer....

Umudum_Sende
17.08.2006, 16:14
çok önceden okumuştum bu yazıyı ve çok begenmiştim. paylaştığın için saol herşeyden önce insan aç gözlü olursa herzaman kaybetmeye mahkumdur.... sahip olduklarımıza sonsuz sevgiyle bağlanmaktan daha güzel ne varkı...sayğılar

balasu
17.08.2006, 23:49
yani bu hikayeden şunu mu anlamalıyız
kızlar önünüze cıkan fırsatları kacırmayın :)))
ilk gelene herkes evet desin...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Hoş geldin... Sefalar getirdin gönül evime......

Buyur geç herzamanki yerine....sana yüregimin sıcagını almış....bir fincan kahve ikram edeyim....içine şeker yerine dostlugumu...süt yerine ise sohbetimi katayım....

neleri gördük seninle....neleri yaşadık yanlızlıgım.....

ihanet hırkasını sırtına gecirmiş...ne dost yüzleri tanıdık....bilmedik bilemedik yanlızlıgım bunu bize ögretmediler.....

duygu simsarlarının... duygularımızı duygu pazarında üç beş kuruşa sattıgına tanık olmadıkmı....

yüregimizin her vuruluşunda....her kanayışında....insana duydugumuz sevgiye sarılmadıkmı....dönüp dönüpte kendi yaramızı kendimiz sarmadıkmı.....

insanların ikinci yüzlerini sonradan ögrenmedikmi....acıyla hüzünle....

ahh ...yanlızlıgım bilmedik bilemedik bunları bize ögretmediler.....

yüzümüze vuran yalancı güneşle açmadıkmı gönül evimizin tüm çiçeklerini....oysa bilemedik yanlızlıgım...her yalancı baharın ardından...zemheri ayazının gelecegini....

kaç kere vurulduk ... kaç kere ayaza vurdu yüregimiz....üşüdük ..titredik...ne boranlara..ne fırtınalara verdik yüregimizi....kanadık incindik..bir acı sözle....

bilmedik bilemedik bunları bize ögretmediler yanlızlıgım....

ahh.. yanlızlıgım bunca şeye rahmen...yüregimizdeki bir filizi hep canlı tuttuk....saldık köklerini toprak ananın bagrına....belki şu an zayıf....belki cılız...ama direniyor....

biliyorum yanlızlıgım biliyorum ..oda güçlenecek bir gün....

tıpkı yüregimdeki o masum kız gibi.... gözleri ufukta...hep ileriye ve UMUDA!!!.....

Seyduna
21.08.2006, 19:51
yani bu hikayeden şunu mu anlamalıyız
kızlar önünüze cıkan fırsatları kacırmayın :)))
ilk gelene herkes evet desin...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Hoş geldin... Sefalar getirdin gönül evime......

Buyur geç herzamanki yerine....sana yüregimin sıcagını almış....bir fincan kahve ikram edeyim....içine şeker yerine dostlugumu...süt yerine ise sohbetimi katayım....

neleri gördük seninle....neleri yaşadık yanlızlıgım.....

ihanet hırkasını sırtına gecirmiş...ne dost yüzleri tanıdık....bilmedik bilemedik yanlızlıgım bunu bize ögretmediler.....

duygu simsarlarının... duygularımızı duygu pazarında üç beş kuruşa sattıgına tanık olmadıkmı....

yüregimizin her vuruluşunda....her kanayışında....insana duydugumuz sevgiye sarılmadıkmı....dönüp dönüpte kendi yaramızı kendimiz sarmadıkmı.....

insanların ikinci yüzlerini sonradan ögrenmedikmi....acıyla hüzünle....

ahh ...yanlızlıgım bilmedik bilemedik bunları bize ögretmediler.....

yüzümüze vuran yalancı güneşle açmadıkmı gönül evimizin tüm çiçeklerini....oysa bilemedik yanlızlıgım...her yalancı baharın ardından...zemheri ayazının gelecegini....

kaç kere vurulduk ... kaç kere ayaza vurdu yüregimiz....üşüdük ..titredik...ne boranlara..ne fırtınalara verdik yüregimizi....kanadık incindik..bir acı sözle....

bilmedik bilemedik bunları bize ögretmediler yanlızlıgım....

ahh.. yanlızlıgım bunca şeye rahmen...yüregimizdeki bir filizi hep canlı tuttuk....saldık köklerini toprak ananın bagrına....belki şu an zayıf....belki cılız...ama direniyor....

biliyorum yanlızlıgım biliyorum ..oda güçlenecek bir gün....

tıpkı yüregimdeki o masum kız gibi.... gözleri ufukta...hep ileriye ve UMUDA!!!.....

Onlar sadece hikaye karakterleri, kizlar icindir diye birsey yazmiyor ki bu kadar feminist olma sen de :-) Hepimiz biliyoruz ki dogada hep bayanlar secicidir. Bu arada guclu yazi icin sagol..

balasu
21.08.2006, 21:16
Feminist değilim ama bazen olmamak için zor tutom kendimi :)
bayanların seçici oldugu kesin ama en son kararı da hep erkekler veriyor bu kızmı atlamışın :)

Seyduna
22.08.2006, 22:16
O zaman idare edecegiz birbirimizi :-)