Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadinin 7 hali

Seyduna
17.08.2006, 15:37
1- KADERSİZLER: Bu tip kadınlar genelde üniversiteyi iyi dereceyle bitirirler, sigara içerler. Konuşurken en uygun kelimeleri seçmeye özen gösterirler. Her ne yaşarlarsa yaşasınlar deneyimlerinden bir şeyler kazanmaya çalışırlar. Genelde makyaj yapmazlar. Genelde erkekler tarafından terk edilirler, duygusal ilişkilerinde başarılı değillerdir. Alkole düşkündürler.

2- GÜLENLER: Hayatın her alanından keyif almaya çalışan bu kadınlar çok duygusal olurlar. En basit bir olay karşısında kolayca ağlayabilen bu kadınlar hala kahramanlık hikayelerine yürekten inanırlar. Erkeklerin egemenliğini seven bu kadınlar televizyon izlemeye bayılırlar. Erkekler tarafından kolayca güldürülebilirler.

3- UTANGAÇLAR: Kitap okumayı severler. Örgü gibi el işlerini sevmezler. Arkadaşlarıyla genelde son çıkan kitaplar üzerine sohbete girerler. Sabit fikirlidirler. Ağırbaşlı erkeklerden hoşlanırlar. Evcil hayvanları severler. Etraflarındaki insanlar onları genel olarak "mükemmel" diye tanımlarlar.

4- FİLOZOFLAR: Bu kadınlar inanılmazlardır. Genelde erkek kıyafetleri içinde gördüğümüz bu kadınlar görünüşlerine pek önem vermezler. Kolay kolay ağlamayan bu kadınlar kimse için de kolay kolay dışarısını izleyerek düşüncelere dalıp geçirebilirler. Karşı cinsle çok az ilgilenirler. Kimse kolay kolay yakın dostları olamaz. Sırları genelde birilerinin kaderlerini belirleme yeteneklerinde yatar.

5- SANATÇILAR: Yetenekli olan bu kadınlar çoğu zaman yeteneklerinden yorulup gizliden gizliye yalnız bir hayat sürmeyi isterler. Tanrının onları, güzellik artı yetenek ikilisiyle özel olarak yarattıklarını düşünürler. Evlerinde çok sık misafir ağırlayan bu kadınların arkadaşları genelde içkiye düşkündürler. Hayatın anlamı üzerine arkadaşlarıyla uzun sohbetler gerçekleştiren bu kadınların, birini çok mutlu edebilme yetenekleri vardır.

6- NAZİKLER: Erkekleri gereğinden fazla seven bu kadınlar, evliliğe meyillidir. Genelde sakin ev hayatına aileye düşkün olan bu tip kadınlar erkeklerin eş seçimi sırasında ilk tercih ettiği kadınlardır.

7- ÇÖZÜMCÜLER: Bu kadınlar doğuştan iyidirler, nazik ve akıllı olan bu kadınlar öz eleştiri yapabilme özelliğine sahiptirler, ilişkilerde kendi hatalarını çok kolay kabul ederler ve çözmeye çalışırlar. Genelde sigara içen bu kadınlar, aynadan nefret ederler. Kendi görüntülerinden çoğu zaman hoşnut olmayan bu kadınların en büyük hayali bebek sahibi olmaktır. Genelde doğadan ilham alarak şiir ve yazı yazmayı severler, romantiklerdir.

selva
17.08.2006, 15:44
böyle bir katagorilendirme acaba ne kadar doğrudur.hepsinden biraz bişeyler bulabiliyor insan kendinde. ne kadar üstün yaratıklarız biz kadınlar ki bizim nasıl olduğumuz konusunda bu kadar kafa yoruyorsunuz.

ZülfüKakul
17.08.2006, 15:48
1- KADERSİZLER: Bu tip kadınlar genelde üniversiteyi iyi dereceyle bitirirler, sigara içerler. Konuşurken en uygun kelimeleri seçmeye özen gösterirler. Her ne yaşarlarsa yaşasınlar deneyimlerinden bir şeyler kazanmaya çalışırlar. Genelde makyaj yapmazlar. Genelde erkekler tarafından terk edilirler, duygusal ilişkilerinde başarılı değillerdir. Alkole düşkündürler.

2- GÜLENLER: Hayatın her alanından keyif almaya çalışan bu kadınlar çok duygusal olurlar. En basit bir olay karşısında kolayca ağlayabilen bu kadınlar hala kahramanlık hikayelerine yürekten inanırlar. Erkeklerin egemenliğini seven bu kadınlar televizyon izlemeye bayılırlar. Erkekler tarafından kolayca güldürülebilirler.

3- UTANGAÇLAR: Kitap okumayı severler. Örgü gibi el işlerini sevmezler. Arkadaşlarıyla genelde son çıkan kitaplar üzerine sohbete girerler. Sabit fikirlidirler. Ağırbaşlı erkeklerden hoşlanırlar. Evcil hayvanları severler. Etraflarındaki insanlar onları genel olarak "mükemmel" diye tanımlarlar.

4- FİLOZOFLAR: Bu kadınlar inanılmazlardır. Genelde erkek kıyafetleri içinde gördüğümüz bu kadınlar görünüşlerine pek önem vermezler. Kolay kolay ağlamayan bu kadınlar kimse için de kolay kolay dışarısını izleyerek düşüncelere dalıp geçirebilirler. Karşı cinsle çok az ilgilenirler. Kimse kolay kolay yakın dostları olamaz. Sırları genelde birilerinin kaderlerini belirleme yeteneklerinde yatar.

5- SANATÇILAR: Yetenekli olan bu kadınlar çoğu zaman yeteneklerinden yorulup gizliden gizliye yalnız bir hayat sürmeyi isterler. Tanrının onları, güzellik artı yetenek ikilisiyle özel olarak yarattıklarını düşünürler. Evlerinde çok sık misafir ağırlayan bu kadınların arkadaşları genelde içkiye düşkündürler. Hayatın anlamı üzerine arkadaşlarıyla uzun sohbetler gerçekleştiren bu kadınların, birini çok mutlu edebilme yetenekleri vardır.

6- NAZİKLER: Erkekleri gereğinden fazla seven bu kadınlar, evliliğe meyillidir. Genelde sakin ev hayatına aileye düşkün olan bu tip kadınlar erkeklerin eş seçimi sırasında ilk tercih ettiği kadınlardır.

7- ÇÖZÜMCÜLER: Bu kadınlar doğuştan iyidirler, nazik ve akıllı olan bu kadınlar öz eleştiri yapabilme özelliğine sahiptirler, ilişkilerde kendi hatalarını çok kolay kabul ederler ve çözmeye çalışırlar. Genelde sigara içen bu kadınlar, aynadan nefret ederler. Kendi görüntülerinden çoğu zaman hoşnut olmayan bu kadınların en büyük hayali bebek sahibi olmaktır. Genelde doğadan ilham alarak şiir ve yazı yazmayı severler, romantiklerdir.

Arkadaşım bu çok güzel ama ben bi halde bulamadım kendimi bir çok hallerde buldum (filozof ve nazikleri saymazsak tabi) :) bu koyu yaptıklarımdan bi hal daha olsa ama ismi ne olsa:)

Balta
17.08.2006, 15:56
Böyle bir konuyu bir erkeğin açması niye ise hep başka anlamları aklıma getirir.

Kadın Erkek vs vs Neden İnsanın yedi hali denmez:yamukgul:

Umarım O günleride göreceğiz hepbirlikte. Ama ondan önce Gerçek Kadın Hallerine bir bakalım. Bu listede uzayıp gider KADININ 7UP halleri daha gerçekci ne dersiniz.

•Kadınlar iş yaşamından dışlanmakta, erkeklere oranla daha düşük ücretlerle çalıştırılmaktadır. Özellikle tarım ve sanayi kesiminde kadına, sömürü düzeninin ucuz işgücü gözüyle bakılmaktadır. Mesleki ve siyasi alandaki kariyer yapma ve yükselmelerinin önündeki engeller ve baskılarda değişim olmamıştır.
•Kadınların ücretsiz ve sosyal güvencesiz olarak yaptığı ev işleri, siyasi iktidarların gündeminde yer almamıştır. Kapitalist dünyada, emeği, ucuz işgücü olarak değerlendirilen kadın, aynı zamanda cinsel bir meta olarak sunulmakta, bilinçsiz ve kör tüketim çılgınlığının da hedefi haline getirilmektedir.

•Kadın örgütlerinin kamuoyuna sunduğu veriler, siyasetin paslanmış kulaklarını, kemikleşmiş önyargılarını değiştirmedi.

•Yılda beşyüzbin kadın, gebelik ya da doğum sırasında yaşamını yitiriyor.

•Cinayet kurbanı kadınların yüzde 70'i eşleri ya da sevgilileri tarafından öldürülüyor.

•Dünyada her 3 kadından 1'i hayatının bir döneminde şiddete maruz kalıyor.

•Her 5 kadından 1'i hayatının bir döneminde tecavüz veya tecavüz girişimi kurbanı oluyor.

•ABD'de her 90 saniyede 1 kadın tecavüze uğrarken, Irak'ta Nisan 2003'ten bu yana savaş sırasında ve sonrasında, en az 400 kadının tecavüze uğradığı İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporlarında yer alıyor.

•Dünyada, ağırlıklı olarak Afrika kıtasında 135 milyondan fazla kadın sünnet ediliyor.

•Dünya genelinde mültecilerin yüzde 80'i kadın.

•Gelişmekte olan ülkelerde okur-yazar olmayan her 3 kişiden 2'si kadın.

•280 milyonluk Arap dünyasında her 2 kadından 1'i okuma yazma bilmiyor.

•Suudi Arabistan'da kadının oy hakkı yok, araba kullanması yasak.

•Dünyada 54 ülkede kadınlara yönelik ayrımcı yasalar bulunurken, 'namus savunması' Peru, Bangladeş, Arjantin, Ekvator, Mısır, Guatemala, İran, İsrail, Ürdün, Suriye, Lübnan ve Venezuella'nın ceza yasalarında yer alıyor.

•İran'da çok istisnai durumlar haricinde kadının boşanma hakkı yok.

•Şeriat'la idare edilen ülkelerde zina yapan kadının cezası Recm; yani taşlanarak ölüm.

•Tüm dünyada sağlık çalışanlarının yüzde 75'i kadın.

•Siyasette ve iş dünyasında da kadınların oranı gelişmiş ülkelerde bile epey düşük.

selva
17.08.2006, 16:01
balta gerçektende güzel bir istatistik arkadaşlar bu dünyada gerçekten yaşıyan kadınların halini balta çok güzel yansıtmış. gerisi boş.dünya o kadrda güllük gülüstanlık değil keşke olsa.ben veya belli bir kesim rahat kafamızı kadınlar şöyle erkekler böyleye kafa yorarken çoğu insan evinde baltanın yazdıklarını yaşıyor teşekkürler arkadaş

Umudum_Sende
17.08.2006, 16:05
kadının çiçek hali: narin kırılgan ama sadık her zaman sevgiye muhtaç ve sonuna kadar sevgisini gösteren, ufacık bi hediye ile bile o melek gülümsemelerini esirgemeyen...

ZülfüKakul
17.08.2006, 16:05
Kadınlar,analar, analarımız acaba bunları hakettimi?

Kadına önem vermeyen bir milletin ilerlemesi güçtür... Kadınlarki bir insan dünyaya getiriyorlar, herşey bir yana kalsın onlar ana.. Böylesine kutsal bi görev böylesine bi güzellik böyle bi emek nasıl bu kadar istismar edilirde kadınlarımız analarımız, bu listede hiç okumak istemediğim şekilde yer alır...

Hiç bir zaman feminist olmak istemedim... Siz olsanız ne yaparsınız...

Kadınım bundan gurur duyuyorum, ana olacağım ve asla kendimi ezdirmeyeceğim... Keşke insanlarda azıcık yürek olsa, vicdan olsa, beyin olsa, analarımızı bu kadar hor görmeseler...

elanehir
17.08.2006, 16:49
Sağol balta çok özlü sözler yazmışsın..

Seyduna
21.08.2006, 19:55
böyle bir katagorilendirme acaba ne kadar doğrudur.hepsinden biraz bişeyler bulabiliyor insan kendinde. ne kadar üstün yaratıklarız biz kadınlar ki bizim nasıl olduğumuz konusunda bu kadar kafa yoruyorsunuz.

Cok fazla kafa yordugum soylenemez. Ole iste mail gelmisti aldim koydum buraya belki yoranlar varsa yeni ufuklar acilir bir iki konu, ciklis noktasi neyim cikar belki dedim. Aslina bakarsanbu kadain erkek tartismasini da fusuli buluyorum, ondandir burda kesiyorum yazacaklarimi cunku uzaaar gider. Balta ya da tesekkur gusel yazi icin :-)