Yakapınarlı
24.10.2005, 15:57
Allah, Muhammed, Ali kutsallığını kalbinde taşıyan , Hz.Ali’nin adaletinden ayrılmayan temelinde insan sevgisi bulunan her dine , mezhebe ser inanca saygı duyan ve hoşgörü ile bakan, dil, din, ırk, renk , farkı gözetmeyen eline diline sahip olma ilkelerini şart koşan, gelmek isteyen, inançlı insanları çatısı altına alarak manevi susuzluklarını gideren, insanları yaşadıkları toplumda kendi istekleriyle kendi kendilerini yargılamalarını sağlayan, laik,demokrat, eiştlikçi, katılımcı, paylaşımcı düşünceyi savunan, şeriatın bağnaz kuralllarına bağlı olmayan, ve onu reddeden, İslam dinini kendine göre ve sunni inancın dışında yorumlayan, aslı doğruluk, kemali dostluk, cevheri, merhamet, görüşü eşitlik, hazinesi bilgi, meyvası sevgi hamuru ile yoğrulmuş, insanı Kamil ve erdemli nsan yaratmayı ön gören, korkuyu aşıp sevgi ile tanrıya yönelen, Enel-Hak ile insanın özünde tanrıyı gören, yaradan ile yaradılan ikiliğinen Varlk Birliğine varan, edep ve ahlaklığı yaşamın temeline oturtan, insanı yücelten, hamurunda hem ilahiliğin hemde irfaniliğin mayası bulunan; kişinin ahlaklı ve karakterli yaşam ilkelerini belirleyen, Hz. Muhammed ve Hz. Ali’den gelen neslin imametini teberra ve tebelle ilkesi ile sahiplenen, dini biçim ve şekil olarak değil, gerçek anlamıyla algılayan, dini bağımsız bir irade gücü ve batını özelliği ile evrimleştiren akıl ve iman bütünlüğünde birleştiren ve tüm bunları Kırklar Cemi ile yürüten bir inanç sistemidir. Alevilik Aleviler için üst kavramı, Bektaşilik ve Kızılbaşlık ise alt kavramları oluşturur
özgüreren
10.11.2005, 23:16
sende hiç bişey bilmiyormuşsun ha:))şaka bir yana maşallah çok şey biliyormuşsun seni tebirk ederim sayende eksikliklerimizi giderdik...teşekkürler dost güzel bir özet çıkarmışsın
Kizilbas 66
11.11.2005, 01:08
Tamamiyla katildigim ve altina imzasini atabilecegimiz bir tanimlama kisaca Alevilik özünü Insan sevgisinden alan bütün dinlerin kaynagi olan Evrensel bir dünya inancidir.
Sevgilerimle.........
Çok güzel bir açıklama biçimi yapmışsın aslında bunu çoğaltıp Aleviliğin ne olduğunu bilmeyen kişilere dağıtmak lazım kendine iyi bak yüreğine sağlık
evet aleviligin ozu bu diyebilirzzz......aleiviligin ozunu insanin ozuyle bagdastiiyorum ve biliyorum ki kimse dort dortluk alevi degildirrr................keske olabilseydikk simdi bircok sorunla karsi karsiya olmazdikk..........
alialtin
13.11.2005, 23:04
evet cok güzel anlatmışsın yüreğine saglık
iyi akşamlar hepinize....sevgi benim de dinimdir başka dine bende inanmam...
öznur yüce
13.11.2005, 23:14
Valla Masallah Sayende Dahada Bİlgİlendİm Dost
erdemkocak
13.11.2005, 23:35
ALEVİLİK BUDUR...
Alevilik, İslamdır.
Hakk-Muhammed-Ali yolunun Kırklar Meclisinde olgunlaştığı ve Oniki İmamlarla devam eden; İmam Cafer-i Sadık'ın akıl ölçüsünü rehber olarak alan, Horasan erenlerinin himmetleriyle Anadolu'ya gelen Hazret-i Pîr ve ulu ozanlarımızın nefesleriyle hayat bulan inancın adıdır.
Alevilik inancı, hayatın amacını insanın ham ervahlıktan çıkarak insan-ı kâmil olup özüne dönmek olarak tanımlar.
Bunun için de; Mürşid, Pîr ve Rehber huzurunda ikrar verilerek Dört Kapı Kırk Makam aşamasından geçilir.
İnancımızın uygulandığı mekân cemevidir.
http://www.karacaahmet.com/forum/cevap.asp?kid=5091&baslik=*****%20ALEV%DDL%DDK%20BUDUR%20*****
sessizfırtına
15.11.2005, 13:19
sağol fatma sayende bir kaç şey daha öğrendim teşekkürler .ha unutmadan söyliyeyim hani konuşmuştuk ya seninle saz almayı düşünüyosan bana haber ver bende alacağım ,yardımcı olusan sevinirim.......
eerkan82
15.11.2005, 13:27
ALEVİLİK BUDUR...
Alevilik, İslamdır.
Hakk-Muhammed-Ali yolunun Kırklar Meclisinde olgunlaştığı ve Oniki İmamlarla devam eden; İmam Cafer-i Sadık'ın akıl ölçüsünü rehber olarak alan, Horasan erenlerinin himmetleriyle Anadolu'ya gelen Hazret-i Pîr ve ulu ozanlarımızın nefesleriyle hayat bulan inancın adıdır.
Alevilik inancı, hayatın amacını insanın ham ervahlıktan çıkarak insan-ı kâmil olup özüne dönmek olarak tanımlar.
Bunun için de; Mürşid, Pîr ve Rehber huzurunda ikrar verilerek Dört Kapı Kırk Makam aşamasından geçilir.
İnancımızın uygulandığı mekân cemevidir.
http://www.karacaahmet.com/forum/cevap.asp?kid=5091&baslik=*****%20ALEV%DDL%DDK%20BUDUR%20*****
sana tamamiylen katılıyorum arkadaşımiağzına,yüreğine sağlık.(kendi yorumlarımızıda kattığımızda çok dahada ii bir tanım olacağı kanısındayım)
erdemkocak
15.11.2005, 21:22
sana tamamiylen katılıyorum arkadaşımiağzına,yüreğine sağlık.(kendi yorumlarımızıda kattığımızda çok dahada ii bir tanım olacağı kanısındayım)
Bu tanım aynı zamanda benimde felsefemdir.. Hepimizin olduğu gibi...