Orijinalini görmek için tıklayınız : Dersim Yanıyor

DersimVatan
18.08.2006, 17:19
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/36/Large_bonfire.jpg/300px-Large_bonfire.jpg

Dersim’de askerler tarafından yürütülen operasyonlarda ormanlar yakılıyor.

Dersim’de askerler tarafından yürütülen operasyonlarda ormanlar yakılıyor. Dersim’in birçok bölgesinde gerillaya yönelik operasyonlar sürerken Hozat'ta birçok alanın atılan bombalar sonucu yandığı belirtildi.
15 Ağustos günü Kutu Dere Karakolu etrafında ki alanlar askerler tarafından yakıldığı, Hozat'ta da ise yangının birçok alana yayıldığı görüldü. Yerel kaynakların bildirdiğine göre 15 Ağustos günü Hozat'ın Karaoğlan, Torut ve Sin bölgelerinin uçaklar tarafından bombalandığı sırasında büyük bir gürültünün duyulduğu ve ardından ormanın yandığı belirtildi

. Yine 15 Ağustos günü Dersim de nedeni anlaşılamayan patlamanın da aynı alanların uçaklar tarafından atılan bir bombanın neden olduğu ifade edilerek, böylece Dersim'in birçok bölgesinde de sesi duyulabilecek bir kuvvet de ki bombayla Gerilla sığınaklarının çökertilmesini amaçlandığı söyleniyor. Köylüler tarafından yangına müdahale edilirken yangının birçok alana yayılması nedeniyle bir türlü söndürülemiyor. Hozat’ta çatışmaların yoğunlaştığı hatta silah seslerinin ilçe merkezinde duyulduğu kaydedildi.

DERSİM DE DEVLET ORMANLARI ATEŞE VERİYOR

Dersim de Orman yangınları yayılarak devam ediyor. Hozat, Geyiksuyu ve Sütlüce (Deşt, Dot) bölgelerinde askerler tarafından ormanlar ateşe verildi. 15 Ağustos’tan beri Hozat Köyleri ve Geyiksuyu ve Sin mevkiinde orman yangınları devam ediyor. Bu yangınlara bir tanesi de bu gün eklendi. 17 Ağustos günü Merkeze bağlı Sütlüce Nahiyesi Deşt mezrasına, Dot ve Kırmızı Dağ bölgelerine helikopterler tarafından asker indirilerek operasyon başlatıldığı öğrenildi. Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre sabah saat 05.00 sularında güvenlik güçleri tarafında bölgeye asker indirilmeye başlandığı daha sonra saat 09.00 sıralarında ormanın yandığı ifade edildi. Operasyonların devam ettiği öğrenilirken yine orman yangınının dumanları şehir merkezinde görüldüğü belirtildi.

KAYNAK: www.munzurca.com :cursing:

insanlar kardeş
05.09.2006, 01:04
akdenizde egede leş kargalarına arsa oluşumu için yangınlar çıkartılıyorda dersim ormanlarını yakıpta hangi leş kargalarına arsa temin edilecek acaba...

ozde
18.09.2006, 15:43
Yazık memleketimize üzülüyor insan bu kadarmı değersiz toprağımız hiçbişey yapamıyoruz. Batıda bir orman yakılsa dünya ayağa kalkar gazeteler haberin kralını yaparlar. Sözkonusu dersimmi yansın dersim yansın hozat.

MeRaLiNa
18.09.2006, 15:55
cok üzücü:sad: devletin ne kadar aciz ve kücük oldugunun hep ispati olmustur dersim.... acizliginden böyle igrencliklere bas vuruyor

sertur
18.09.2006, 16:30
dersim doğa ve tabiat güzelliğiyle harika bir yerdir, ormanları teröristlerin saklanmasını önlemek amacıyla mı yakıyorlar başka bir sebepten mi bilemiyorum ama, o ormanda bir can, içinde yaşayan binlerce böcek hayvanda birer can, terör için bile olsa böyle bir yöntem çok ilkelce, pire için yorgan yakılıyor

MeRaLiNa
18.09.2006, 16:35
dersim doğa ve tabiat güzelliğiyle harika bir yerdir, ormanları teröristlerin saklanmasını önlemek amacıyla mı yakıyorlar başka bir sebepten mi bilemiyorum ama, o ormanda bir can, içinde yaşayan binlerce böcek hayvanda birer can, terör için bile olsa böyle bir yöntem çok ilkelce, pire için yorgan yakılıyor

bide o var tabi..... terör karmasadan, kördügümden bir cok soru isareti ve hüzünden baska birsey getirmiyor

DersimVatan
22.09.2006, 14:12
Ve Bu Olaylar Azalmak Deil Artarak devam ediyor...
Dersim'in Demenan Dağları civarında bulunan ormanlık alanda 20 Eylül sabahı yangın çıktığı açıklandı. Bugün sabah saatlerinde ormanlık alanda başlayan yangının meydana geldiği bölgeye ise askeri birliklerin gittiği belirtildi. Dersimde son günlerde yapılan askeri operasyonlarla birlikte güvenlik güçlerinin orman yangınlarına neden olması her geçen gün artıyor

Nesimi
22.09.2006, 17:51
Batıda orman yandımı medya:

Ahh vahh Milli değerlerimiz yandı milli servet kül oldu hemen bağış kampanyası sms yolayın, banka hesabına para yatırın yenisini dikelim.

Doğuda orman yandımı medya:

Hiçbirşey yayınlamıyor.

Seviniyorlar ama yaktıkları orman onlarıda yakar..

zelal_sultan
13.10.2006, 14:19
Munzur Dağı

Munzur dağı neden hiç erimez karın
Kimedir senin bu kadar nazın
Telleri kopmuş çalmıyor sazın
Dertlisin sende biliyorum munzur dağı

Kaldırmışsın başını bakarsın göklere
Uzatmışsın kollarını acaba kimlere
Açmışsın eteklerini derelere köylere

Kimbilir tarihin neleri saklıyor
O bağrında hangi yiğitler yatıyor
Bütün heryerde senin ismin yazıyor

Sıtlarında hiç yeşillikler açmamaış
Galiba sendede hiç derman kalmamış
Gençliğin gitmiş benzin sararmış

Üzülme munzur dağı kaderimiz böyleymiş
Yiğit sevgiliyi yitirince yaşamayı neylermiş
Bizim gibi nice garipler buralardan gelip,gitmiş
Dertlisin sende benim gibi,biliyorum munzur dağı

Hüseyin69
13.10.2006, 14:41
ozan pir sultan abdal hizira söyle der
yürü bre hizir pasa
seninde carkin kirilir
güvendigin padisahligin
gün gelir o da devrilir
1937-38 den bu yana bir dersime bakin birde dersimi ic tehdit sayan iktidarlara
kimler gelmis kimler gitmis hersey net bir sekilde gözlerimizin önünden bir film seridi gibi....
ama ihanetlere, alcakliklara, baskillara, katliamlara karsi dersim yine bildigmiz onurlu mücadelenin bir abidesi simgesi ile dimdik ayakta duruyor.
yaksinlar, yiksinlar munzur ve düzgün baba öyle bir bela vermiski onlara cirpindikca dahada batiyorlar kendi kazidiklari kuyulara

tuncerbio
13.10.2006, 16:38
gençlerimize işkence yaparak,katlederek bizleri topraklarımızdan uzaklaştırarak bitiremediler ya bazı şeyleri belki doğamızı katlederek başaracaklarını sanıyorlar....

doktor62
17.10.2006, 13:00
tuncelide herşey kasıtlı yapılıyor.barajlar,orman yangınları,siyanürle altın arama hepsi kasıtlı yapılmaktadır.amaçları tunceliyi ortadan kaldırmaktır.köyleri boşaltıkları yetmiyomuş gibi şimdide şehirdeki bir avuç insanıda yerlerinden etme peşine düşülmüştür.sanki t.c bir ili değilde bir krallık cumhuriyeti,tarih boyunca hep zulm edilen bir şehir...