gönül
25.10.2005, 14:48
slm arkadaşlar çanakkale ilinin şirin bir tahtacı köyündenim yeni arkadaşlar bekliyorum
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Çanakkale / Güzelköy gönül 25.10.2005, 14:48 slm arkadaşlar çanakkale ilinin şirin bir tahtacı köyündenim yeni arkadaşlar bekliyorum Ezo 25.10.2005, 17:00 slm arkadaşlar çanakkale ilinin şirin bir tahtacı köyündenim yeni arkadaşlar bekliyorum Gönül formumuza hosgeldin Alevimen 25.10.2005, 18:12 köyün ismini çok beğendim umarım adı kadar güzeldir. güzelköylülere selam olsun. foruma hoş geldiniz gönül. gönül 27.10.2005, 14:52 teşekkür ederim adı kadar güzel bir köy yolu düşen olursa bekleriz ağaçeri 11.02.2006, 19:20 merhaba ben çanakkale kepez'den bir tahtacı genciyim.sizin köye 2 kez geldim;geçen yaz ve ondan önceki yaz.. Şoreş 29.03.2006, 23:02 Arkadaşlar Çanakkalede Alevi Nüfus ne durumda?? selva 05.04.2006, 00:20 güzelköy çanakkalenin hangiilçesine bağlı.yazlarım lapsekide geçiyor. öğrenirsem yazın güzel köyünüzü görmeye gelirim bsen 02.09.2006, 23:18 Lütfen köylerinizi tanıtırken bağlı olduğu ilçeyi veya belirgin coğrafi özelliklerinide (DAĞ,DENİZ,AKARSU VB.) belirtiniz.Belki akraba çıkabilirir.Dedemin dayıları Ezine'den imiş. Ben Susurluk-Danaveli Köyündenim .Selamlar. çanakkaleli 10.01.2007, 12:26 slm gönul ç.kalenin neresindensin çanakkaleli 10.01.2007, 12:28 sayın alevimen ben güzelkoyluyum. koyumuzun kendisi adından daha güzel buna emin olabilirsin. Emo84 10.01.2007, 12:48 canakkalede baya tahtaci köyler var ... http://www.tahtacilar.com/ .. 10-25 alevi köy vardir alman wikipedia Tahtacı aus Wikipedia, der freien Enzyklopädie (Weitergeleitet von Tahtaci) Wechseln zu: Navigation, Suche Die Tahtacı sind eine in der Türkei lebende türkischsprachige alevitische Türkmenen. Sie stammen von den oghus-türkischen Stämmen ab. Siedlungsgebiete Sie leben in den Provinzen Balıkesir und Çanakkale. Die Tahtacı leben nicht nur in diesen beiden Provinzen, sondern auch in vielen anderen Provinzen der Türkei. Zum überwiegenden Teil befinden sind ihre Siedlungsgebiete in der West- und Südwesttürkei. Sie leben in den folgenden Bezirken und Dörfern Bezirke und Städte in der Provinz Balıkesir: Balıkesir: Türkali Burhaniye : Pelitköy, Tahtacı, Taşçılar Edremit : Arıtaşı, Çamcı, Doyran, Hacıhasanlar, Kavlaklar, Kızılçukur, Mehmetalan, Poyratlı, Tahtakuşlar, Yassıçalı Kepsut : Mehmetler Savastepe : Kongurca [B]Bezirke und Städte in der Provinz Çanakkale: İntepe : Akçeşme, Aykınoba, Çiftlikdere, Damyen, Daşbaşı, Değirmendere, Dönezgöründü, Elmacık, Kayadere, Kemerder, Yenimahalle Ayvacık : Bahçedere, Çakalini, Çiftlik, Durdağı, Güzelköy, Kokulutaş, Kıztaşı, Uzunalan Bayramiç : Güven, Karıncalı Ezine : Derbentbaşı, Eğridere, Koşuburun Bezirke und Städte in der Provinz Manisa: Soma : Kozluören Literatur [Bearbeiten]'Anadolu’da Aleviler ve Tahtacılar' von 'Prof Dr. Y.Ziya Yörükhan', ISBN: 975-17-1987-9 Weblinks [Bearbeiten]http://www.tahtacilar.com/ Von „http://de.wikipedia.org/wiki/Tahtac%C4%B1“ Kategorien: Ethnie in Asien | Türken Emo84 10.01.2007, 12:49 24 köy en az canakkalede.. her köy den iste toplam 1000-1300 kisi vardir.. yani köyde yasiyan diyelim 150 ....gerilerde iste göc edmis.. ... hep öyle durumda zaten bizim köyler yetimoğlutorunu 22.01.2007, 18:45 gönül abla mehmet ben seni burda gödüğüm için çok mutluyum yetimoğlutorunu 23.01.2007, 15:13 slm gönul ç.kalenin neresindensin emmoğlu ne haber ya seni görünce çok sevindim aspins 25.01.2007, 13:30 uzunalandanım ama sizi çıkaramadım çanakkaleli ve gönül.kesin görüşmüşlüğümüz vardır ama aynı isimden çok olunca aynı köyde karışabiliyor sanırım:( yetimoğlutorunu 25.01.2007, 14:24 uzunalandanım ama sizi çıkaramadım çanakkaleli ve gönül.kesin görüşmüşlüğümüz vardır ama aynı isimden çok olunca aynı köyde karışabiliyor sanırım:( aspins ismin ne dostum bende güzelköydenim tanışırız pircan 25.01.2007, 20:22 Gönül can sizin orda cem yapılırmı nekadar alevi olduğunu oğrene bilirmiyim ve cem evi bulunurmu. aspins 31.01.2007, 14:05 ahmet aktaş ismim çanakkaleli tanıdın mı ben halen daha seni çıkaramadım:( ozgurkx 19.02.2007, 23:48 köyünüze hangi haftasonu gelelim halitseyfi 20.02.2007, 00:25 fahri çanakkaleli olarak tüm çanakkalelilere selamlar. sahildeki mini golf duruyorsa benim yerime ordan bir çay için.18 mart tepesindede bir sigara. 20 yıldır görmüyorum,özlemişim......................... Şoreş 20.02.2007, 00:37 Çanakkale Gelibolu İlçesini 12 yaşımdan beri iyi bilirim :) Çanakkale müthiş biryer..Havası güzel, kafa dinlemek için en güzel şehirlerimizden biri bence... arzu bayrak 16.04.2007, 09:42 Gönül merhaba. Gönül gerçek adın mı? yoksa Rumuz un mu? Ben de Ayvacık Çiftlikliyim. arzu bayrak 16.04.2007, 09:44 Merhaba. Siz Uzunalandanmışsınız Adınız nedir? Kendinizi tanıtırmısınız. Ben Çiftliktenim. Mutlaka tanışıyoruzdur. beş telli 17.06.2007, 22:05 slm arkadaşlar çanakkale ilinin şirin bir tahtacı köyündenim yeni arkadaşlar bekliyorum bende yassıçalıdan.. ilm-i ledun 08.04.2008, 22:15 Bilindiği gibi yanyatır ocağına mensup oniki aşiret vardır.Çanakkale tahtacı türkmenleri üç aşirete ayrılırlar.Bu aşiretler çiçili mazılı ve araplı aşiretleridir. mazılı tahtacı türkmenleri çiftlikdere , mazılık ,damyeri, kayadere , atikhisar , dört yol ve merkezde bulunurlar çiçili tahtacı türkmenleri değirmendere , gürecik , değirmendere , ovacık , kemerdere , derbent başı , karıncalı ,akçeşme ,koşuburnu , güvem , yenimahalle , tuztaşı ,kıztaşı ,bahçedere ,uzunalan ve kepezde bulunurlar araplı tahtacı türkmenleri güzelköyde bulunurlar elmacık köyü büyük ihtimal ile geygel yada abdaldır.ezine de bir iki tane çepni köyü bulunmaktadır.sanırım araplar köyü. çanakkale tahtacıları kaz dağı kültü ile şekillenmişlerdir.arap dede elma dede uzun dede önemli yatırlardır.hıdırellez bayramlarıdır.üç gün kutların.Birinci gün piknik ikinci gün mezar üçüncü gün dede dir.mezar gününde kurban keserler. bu yörede akdeniz yöresinde mengi oyununa benzer kıntlama ,kıtlama ,kıntdamı denilen oyun oynanır.değirmendere ve çiftlik dere dedelerin köyüdür. kendilerine türkmen derler.yörüklere ve diğer gruplara türk derler.ve tahtacı ismini bilmezler. kendilerini fatih sultan mehmetin istanbul fethi için gemi yapımında çalıştırmak için akdeniz yöresinden getirildiklerini iddia ederler. ve çanakkaleye gelin buradaki tahtacı türkmenleri fiziki yapı olarak aslını korumuştur.erkekler iri yapılı , geniş omuzlu , hafif çekik gözlü ve yuvarlak yüzlü ,buğday tenli ve ela siyah gözlüdür.kadınlarda hemen hemen aynı yapıdadır.könçek , terlik ve delme erkeklerin giyinişi diğrede kadınların giyinişidir. kavgadan uzak ,güler yüzlü , sıcak kanlı , sevecen aynı zamanda inatçı dırlar.yol ve erkanları tamamen gizlidir. ancak köyden merkeze göç artmış ve gençler arasında alewviliğe ve türkmen kültürüne ilgi azalmıştır. düğünlerinde kadınlar diğrelerini giyerler ve geline kepez takarlar.erkekler semt yada davul kurarak eğlenirler.türk bayrağı türkmenlerde en kutsal varlıklardan biridir.hepsi atatürkçüdür. çanakkaleye işiniz düşdüğünde bu köylerden birkaçını gezmenizi isterim.eski şaman mizahlı neneler ve dedeler,kaz dağının o mistik havası ,sizi çok etkiliyecektir. konuşmalarında babanneye ebe,anneanneye eci ,babaya ede ,halaya bibi derler.yazmakla bitmez şimdilik bukadar bilgi veriyorum. "yezidin alevisi sünnisi olmaz" |