Orijinalini görmek için tıklayınız : Üye arkadaşlar neden katılımcı değil

polata
26.10.2005, 16:13
Forumun üye sayısı 620 ve bu üyelerin foruma katılımlarının bir göstergesi olan mesaj yazma sayılarına bakarsak;

1-5 ad. arası mesaj yazan üye sayısı : 134 üye
6-10 ad. arası mesaj yazan üye sayısı : 31 üye
11-20 ad. arası mesaj yazan üye sayısı : 21 üye
21-50 ad. arası mesaj yazan üye sayısı : 31 üye
51-100 ad. arası mesaj yazan üye sayısı : 7 üye
101-200 ad. arası mesaj yazan üye sayısı : 7 üye
201-500 ad. arası mesaj yazan üye sayısı : 8 üye
501-1000 ad. arası mesaj yazan üye sayısı : 3 üye
1001-2000 ad. arası mesaj yazan üye sayısı : 1 üye
Toplam : 243 üye

Ne yazık ki 620 üyenin nerede ise 1/3 diyebileceğimiz 243 üye mesaj yazmış.Üstelik bu 243 üyenin 186 tanesi 20 mesajdan daha az mesaj yazmış.1-5 arası mesaj yazan üyelerin büyük bir kısmı da sadece 1 mesaj yazmış.
Üyelerin büyük bir kısmının katılımın göstergesi olan mesaj yazmadan kaçınmaları şaşkınlık verici.Bu forma üye olup forum içerisinde Alevilik,İslam,Din,Siyasi gibi belli bilgi isteyen konularda hiç görüş belirtilmese bile forumun içerisinde yer alan ve bütün kesimlere hitap eden edebiyat, şiir, fıkra, anlamlı sözler, felsefe v.b. onca konu da bile bir paylaşıma girilmemesi üzücü olmakla birlikte düşündürücüde.
Mesaj yazmak bir yana bir çok üye anket bölümlerine girip oy bile kullanmıyor.Bazı yönlendirme açıklık getirmede referans olabilecek anketlere katılımın bu derece az olmasına da şaşırıyorum.
Üye olan arkadaşlar üye olmakla katılım yapıldığını mı sanıyorlar acaba?

Alevimen
26.10.2005, 17:45
yerinde bir tespit. maalesef çoğunlukla Türkiye'de yaşayan vatandaşlar forumu kullanmakta zorluk çekiyorlar konulara cevap yazma gibi... Ayrıca genel olarak Türkiye piyasasında forumlarda 'zorunlu üyelik' sistemi olduğu için sıkça ziyaretçiler ilk olarak hemen üye oluyorlar ve sonradan üyelik gerektirmediğini anlıyorlar..

Ama çok mesajlı üyeler bulunması kaliteyi ve seviyeyi koruyor bu yolda devam ileri gidilmeli. Foruma üye olan kişiler hilesiz bir şekilde foruma ulaşıyorlar yani çoğunlukla google.com üzerinden..

Elemanlar yollayıp oraya buraya linkler yazıdırn diye bir çizgiyi takip etmiyoruz ve bunun meyveleri kaliteli katılımcılardır.

blue
26.10.2005, 17:53
sevgiliarkadaş mesaj yazılmıyor demişsniz ancak siz benim yolladığım mesaja yanıt dahi vermediniz.burda bizler bilgi paylaşıyoruz sanırım siz niye benim davetime katılmadınız????? saygılar

TheGodfather
26.10.2005, 18:08
Gördüğüm kadarıyla forumun tek zakiri oldum ccgunal mod olduktan sonra...
Çoğu üye olmuş arkadşalrımız foruma katılım göstermemesinin sebebi ne olabailir acaba..Forumda 3 arkadaşımı davet ettim ama ne yazıkkı biri zaten banlandı diğeride sanırım 5,10 mesaj yazdktan sonra bıraktı tekrar davet ettim işlerini bahane etti..Diğeride zaten tanışma bölümüne bir mesaj bırakıp daha uğramadı...

Öenmli olan aktif üye olmak bence, 600 üye toplayabilmissek ne mutlu..Ne gariptirki iletisi 300'den fazla olan arkadaşımız bir elin parmakları kadar..
saygılarımla
Bedirhan

Ceyhun
26.10.2005, 18:39
sevgiliarkadaş mesaj yazılmıyor demişsniz ancak siz benim yolladığım mesaja yanıt dahi vermediniz.burda bizler bilgi paylaşıyoruz sanırım siz niye benim davetime katılmadınız????? saygılar

Ben burayı tam anlayamadım. Açar mısınız? Ben forumda cevap verilmemiş bir yazınızı görmedim.

izmirksk
26.10.2005, 19:56
evet bu konu benide çok düşündürmüştü.
bence nicelik değil nitelik önemli.foruma fazla katkıda bulunmayan bir iki mesaj yazıp uğramayan yüzlerce insandansa belli standartları yakalamış nitelikli bir kaç kişi daha iyidir.
ayrıca foruma yazılan yazılar şimşek hızında olmamalı.1 ayda 100 mesaj yazıp sonra aylarca uğramayıp tekrar gelip 100 mesaj daha yazıp gitmekte çok uygun olmaz.
yazılarda kalite önemli olduğu kadar sistematik yazma stilide önemli.sırf yazmak için değil elbette ama belli standardı yakalamış bir kaç nitelikli kişi milyonlarca nötr üyeye tercih edilir, edilmelidir

Canan
26.10.2005, 22:34
bence bu forumda tek mesajlik uyeler veya sesi solugu cikmayan uyelerin olma nedeni bu uyelerin foruma yanlizca internet kafelerinden girmek zorunda olmalari olabilir.
bu durumda olan arkadaslar her istediklerinde foruma giremedikleri icin konulari tam olarak takip edemezler dolayinca.

yani oyle ayda bir giren uyeler forumun tadini tam olarak cikaramadiklari icin sIkIlIp basga sitelere gitmislerdir.

veya bu internet kafelerden giren uyeler acik ortamlarda alevi forum isminde bir siteye girmekden cekiniyorlardir. hele cok yobaz bir yerde yasiyolarsa. (bu arada baya paranoid olmaya basladim)

veyada bu sessiz uyler geyik, chat ve gereksiz sayfalari daha cok beyeniyorlar.

polata
27.10.2005, 16:17

Bahsettiğin mesaj ve de davet özel mesaj ile gönderilen ise ki mesajına cevap verdim hatta mail adresimi de bildirdim.

zapatistas
27.10.2005, 18:37
katılmazlar tabi foruma bende katılmıyorum bir süredir kırıldım çünkü bermuda seytan üçgeni topicinde konuya cevabı kopyala yapıştırla verince utanılacak bir davranış yapmışız bu utanılacak bişeymidir ya böle bişi olabilirmi tamam belki forum kurallarına suna buna uymayabilir ama utanılacak bi davranış değil kesinlikle reddediyorum böyle bir ifadeyi ALEVİMEN kardesim konuyu kilitlemene gerek yok cevap yazmıcam çünkü bu sondu herseye rağmen saygılar

izmirksk
27.10.2005, 19:09
bence kopyala yapıştır yapılan kaynaklar gösterilmeli.bir yeri okursun aklında kalanları yazarsın o ayrı bir şey ama başkasına ait bilgilerin en azından isim verilerek yayınlanması gerekir.

EŞİTLİK PARTİSİ
28.10.2005, 14:44
EŞİTLİK PARTİSİNDEN

Hepimizin bildiği gibi teknolojinin ulaştığı bu aşamada internet siteleri gerçekten çok etkili,tabi bu site bağlamında değerlendirirsek,ne zaman kurulduğunu bilmiyorum ama,bizim bakış açımıza göre aslında baya yol katledilmiş tabi yeterli değil,diğerlerinin haklarını yemeyelim ama,aynı başlıklı yada,aynı konulu tüm diğer sitelerden bizce çok önemli farkı,yoğunlukla yazı yazan arkadaşların ALEVİLİĞİ daha yalın,anlaşılabilir bir dille izah etmeye çalışmaları,bu sevindirici,diğer bir husus özümüzde olan,olumlu anlamda bizi farklı kılan SEVECENLİĞİN görünür bir şekilde ortada olması da yine sevindirici...
Yine bildiğiniz gibi,internet sitelerinin bir diğer özelliği,bu gün için bazı teknik eksiklere rağmen,ki bunun bu tartışmalarla,bu konuda bilgisi olan arkadaşların desteği ve önerisi ile özlediğimiz,sanalda olsa,örgütlü bir topluma doğru yol aldığı,bu yönde ilerlediği de bir gerçek.Şunu da bilmek gerekir diye düşünüyoruz,maalesef bu güne kadar aldığımız eğitim gereği,bazan şu duygulara da kapılmamak gerekir,bir konuyu iyi bildiğimizi düşünüyorsak,karşımıza bu konu da bilmeyen biri çıkarsa,tabiri caizse,bilgiçlik tasarlamadan bilgilerimizi aktaralım,tabi o kişinin,biraz zor ama,kötü niyetini mümkün olan düzeyde algılamaya çalışarak bunları yaparsak daha iyi olur diye düşünüyor,yine bu forumda,bir başka öneri yazısın da belirttiğimiz üzere,konumumuza göre ALEVİ FORUM sitemizin,İNTERNET ADRESİNİ,yöneticilerimiz bize önermese de,önerelim,yayınlayalım,yine bu sitede yayınlanan REKLAM panolarını bu siteyi her ziyaretimizde,ziyaret edelim diyor,bu konuyu açtığı için ilgili üye arkadaşa teşekür ederek,HERKESE SAYGILAR sunarım.

Bektaş ÇELEBİ

polata
28.10.2005, 17:45
evet bu konu benide çok düşündürmüştü.
bence nicelik değil nitelik önemli.foruma fazla katkıda bulunmayan bir iki mesaj yazıp uğramayan yüzlerce insandansa belli standartları yakalamış nitelikli bir kaç kişi daha iyidir.
ayrıca foruma yazılan yazılar şimşek hızında olmamalı.1 ayda 100 mesaj yazıp sonra aylarca uğramayıp tekrar gelip 100 mesaj daha yazıp gitmekte çok uygun olmaz.
yazılarda kalite önemli olduğu kadar sistematik yazma stilide önemli.sırf yazmak için değil elbette ama belli standardı yakalamış bir kaç nitelikli kişi milyonlarca nötr üyeye tercih edilir, edilmelidir

Nitelik ve nicelik ayırımına katılıyorum ancak bir noktayı unutmamak gerekir;20-30 arkadaşın yazışması durumunda bir süre sonra bu kişilerin de nerede ise verecekleri bilgii paylaşım kalmayacak bir nevi kısır bir döngüye dönüşecektir.
Konuyu biraz daha sorgulamak, beyin jimnastiği yapmak gerkir diye düşünüyorum.

izmirksk
29.10.2005, 12:53
uzun sürede kişilerdeki durgunlukla bu sorun yaşanabilir.ama öğrenmeyi hayat düsturu edinen birisinin belli bir süre sonra bilgi tekrarı olması düşünülemez.(ben bu mesajı yazarken bile bu birkaç saniye içinde dünyada yüzlerce yeni ve bilmediğimiz bilgiler kayıtlara geçiyordur)

TheGodfather
04.11.2005, 11:44
Ya Arkadaşlar bölgemden midir bilmem Adsl bağlantımda sorun var ya...Şu anda bile kendi pcimden bağlanamıyorum :(
Bayram dolayısıyla yardım alabaileceğim kurumlar kapalı..Bağlantı bir geliyor bir gidiyo..sizce sorun ne arkadaşlar...

izmirksk
04.11.2005, 12:57
valla benzer bir sorun bendede var.ben evden bağlanıyorum ama ADSL de sorun var biraz.bir sayfayı açmak için bir kaç dakika uğraşıyorum bazen.

Yakapınarlı
04.11.2005, 18:55
arkadaşlar herkezin farklı konulara ilgisi vardır ve bu forumda çok konu yer alıyor.yani hepimiz ilgi duyduğumuz konu hakkında birşeyler yazabiliriz diye düşünüyorum.bilgilerimizi burada paylaşmalıyız.

candost
17.11.2005, 18:26
selam arkadaslar ben araniza yeni katildim ama elimden geldigi kadar anladigim konularda yazmaya calisiyorum birde zamanim cok az olmasindan dolayi pek zamanim olmuyo ama siteye girdigim zaman en az iki mesaj yaziyorum tabi yorum yapabildigim konulara yinede uyariniz icin tesekkkurler...

Lamekan
26.11.2005, 12:14
forum bence çok güzel yazan insan sayısının az olmasını ise çeşitli sebeblere bağlayabilir... öncelikle insanda öğrenme isteği olması gerekir bence ya da bildiğini paylaşma isteği olmalı...

bunların olması yetmiyor tabiki. bağlantının evde olması bence şart gibi ve birazda zaman ayırabilmek gerekiyor...

benim için bu şartlar oluşmuş durumda fazlasıyla onun içinde bayagı vakit geçirebiliyorum forumda ve hoşumada gidiyor bilmediklerimi öğreniyorum genelde

konu zenginliği var forumda isteyen herkes için birşeyler var yani...

mesela bu gün günlerden cumartesi ve istanbulda nasıl olduysa hava açık ve ben dışarı çıkmak yerine sabahın 7 den başı bilgisayar başındayım...

yani birazda istek ve önceliklerin belirlenmesi meselesi...

600 üye olsun güzel ama içlerinden aktif olan sayısı 50 bulursa ne mutlu .....

dostca kalın....

sun
10.02.2006, 20:57
mesaj yazmak istiyorum hatta bazi arkadaslarin yazilarina destek olmakta fakat mesaj yazamiyorum yardimci olursaniz sevinirim.

Erki
10.02.2006, 21:02
ne tüe mesaj acarmisiniz

rockçı turna
10.02.2006, 21:05
... fakat mesaj yazamiyorum yardimci olursaniz sevinirim.

walla farkında olmadan yazmışsın bilene:sas böyle dewam et bence:)

Ezo
10.02.2006, 23:18
walla farkında olmadan yazmışsın bilene:sas böyle dewam et bence:)

:))ya güzel cevap olmus yardimci olumusun tsk

genar
17.03.2006, 14:04
bence insanlar ne yazmayı nede okumayı seviyor izlemek dinlemek gözetlemek kaçmak kovalamak geyik muhabbeti gibi şeylerle ilgileniyorlar sonuç olarak çok duyarsız bir toplumuz

polata
17.03.2006, 14:08
bence insanlar ne yazmayı nede okumayı seviyor izlemek dinlemek gözetlemek kaçmak kovalamak geyik muhabbeti gibi şeylerle ilgileniyorlar sonuç olarak çok duyarsız bir toplumuz
hakvermemek elde değil. genelde forum içerisinde ençok mesaj yazılan kısımlar da bahsetiğiniz konuların olduğu yerler diyebiliriz.

Oli
17.03.2006, 14:26
forumda üye sayısı kadar aktif katılım olmadığı açık...
zaten birçok üye sadece üye oluyor ve bir daha uğramıyor..
foruma hergün gelip giden istatistik nedir bimiyoruz ama 500 kişi etrafında dönen tartışma ortamı bile yok...
bunlar aşılır mı? ...zor... burasıda türkiyenin bir aynası...

izmirksk
17.03.2006, 14:28
haklısınız
maalesef dedikleriniz gibi

Alevimen
17.03.2006, 22:36
forumda üye sayısı kadar aktif katılım olmadığı açık...
zaten birçok üye sadece üye oluyor ve bir daha uğramıyor..
foruma hergün gelip giden istatistik nedir bimiyoruz ama 500 kişi etrafında dönen tartışma ortamı bile yok...
bunlar aşılır mı? ...zor... burasıda türkiyenin bir aynası...
İstatisiklere göz attım son 1 haftanın verisine göre günde sürekli en az 480 kayıtlı üye foruma giriş yapıyor ve doğal olarak bu sayı her geçen gün artıyor.
diğer değinen konulara katılıyorum :)

Caf€Ri
17.03.2006, 22:41
Olur inşallah,
Diğer arkadaşlarda bize katılır ve gücümüze güç katarız.

ALBAY_KAWA
18.03.2006, 14:03
ya, son zamanlard abende arti kher gün gire bilem firsati buluyorum, kimi günler bütün gün diye bilriim, dikaktimi ceken bir seylerde, cogu arkaasimiz, sadece download bölümü icin burda, ve coguda bundan doalyi üye oluyor...
Diger konulari paylasan arkadaslarin sayisi cok, az hatat cogu yerde ayni arkadasalrla tartismam mümkün, bu siteye yada, konulara ala edilmemeli, gercekten her türlü konu var, ve her türlü fikride var, bu konuda forum zengin, ama neden katilamdikalrini analmak mümkün degil, islslah onalrinda seve bilecegi seyler olurda, ynei ksiilerle birbirlerimizi yeriz, hehe saka yaptim..

Nice yarinlara...

Saygilar

ufukk
05.05.2006, 10:17
Ben Foruma üye oldum olalı işlerimden vakit buldukça online olup forumu geziyorum ama bazı konulara yazı yazanların mesnetsizliği ve forum yöneticilerinin duyarsızlığı yüzünden canım çok sıkılıyor.Burası Alevi Forumu elbette demokratik forum ama özgürlükleri belli aşamalarda kısıtlamazsanız orda yaşam olmaz.Forum katılımcılarının bilmesi gereken kendi özgürlüklerinin, başkasının özgürlük alanı içine girememesidir.Forumda mesnetsizlik olmaz.Forum yöneticilerinin biraz dikkatli davranmalarını ve bu forumu biraz daha iç açıcı hale getirmelerini istiyorum,üyeler arasındaki yazışmalar çok kalitesiz oluyor,argo yazılmıyor ama imalı argo serbest.

Aziz
08.05.2006, 17:54
valla okuldan vakıt buldukca yazıyorum