Orijinalini görmek için tıklayınız : Musevi Oldum Kendimi,tekrar Müslüman Olup Seni Kurtardim...
EŞİTLİK PARTİSİ 28.10.2005, 15:14 Bektaşi Baba içkinin yasak olduğu bir dönemde bir arkadaşıyla içki içerken güvenlik görevlilerince yakalanırlar,
Güvenlik görevlisi,
-Be adamlar siz içikinin yasak olduğunu bilmiyormusunuz...diye çıkışarak bunları ceza almaları için kadının huzuruna getirir,kadıda aynı sözleri tekrarlayınca,
Bektaşi Baba
-Kadı efendi ben museviyim...der
Kadı
-Nasıl Musevisin bakalım...diyerek,Musevi bir adamının getirilip sınav yapacağını söyler ve sınav sonunda...
Kadı Musevi din adamına
-Kanaat getirdinmi,bu zat Musavimi ?
Musevi Din adamı
-Kadı efendi,bu zat yanlız Musevi değil...Haham başı olur ...deyince,Bektaşi Baba serbest bırakılır,sıra diğer arkadaşının duruşmasına gelip,cezası verileceği anda,
Bektaşi Baba
-Kadı efendi,biliyorsunuz ben Museviyim,Müslüman olsam acaba arkadaşımı afedermisiniz... deyince,
Kadı
-Peki...der tekrar bir İmam çağrılır,sınav sonunda,Kelime-i Şaadet getirtilip işlem tamamlanır ve arkadaşı da serbest bırakılır...birlikte ilerlerken,
Arkadaşı,
-Baba Erenler,Vallahi kafam karıştı...anlayamadım,ne oldu şimdi diye sorunca,
Bektaşi Baba
-Yürü şimdi...ne var bunda anlaşılmacak bir şey yok,Musevi oldum kendimi kurtardım,sonra tekrar Müslüman olup seni kurtardım...
ellerine sağlık güzel fıkraymış :)
Arkadaşlar Bektaşi fıkraları gerçekten diğerlerinden çok farklı ve ayrı bir güzel belki Aleviyim diye bana öyle geliyordur ama sanmıyorum. Paylaştığın için çok sağol!
Evet canlar hakikaten çok hoş bir fıkraymış ya sağolun.
fıkrayı çok begendim bizimle paylaştıgın için teşekkürler
aliservetdemir 29.03.2006, 11:26 musevi olup kendimi müslüman olup seni...
Baba erenler gidiyor, yolda bir kalabalık ile karşılaşır. Sorar:
-Nereye böyle, cümbür cemaat?
Kalabalıktan biri:
-Yağmur duasına gidiyoruz. Der.
Baba erenler kendi tarlasının yanına gelince elindeki bastonu ile göstererek.
-Bizim tarla burası. Der.
İş olacağına varır. Yağmur duası sonucu bir yağmur bir yağmur her tarafı sel alır. Tüm ekili tarlalar selden mahvolur. Bir süre sonra geri gelen baba erenler durumu görür ve elindeki bastonu havaya kaldırarak.
-Kabahat sende değil sana tarlayı gösteren bu biçarede der.
cok hostu ya..................... heheheheheheeheh
eline sağlık sibel güzel olmuş ;)
meymane_usari 03.04.2006, 12:20 hehe 2 fikra da çok güzeldi baya güldüm özellikle 2. fıkra ya ....
sayguılar
paylaşım için teşekkürler
EŞİTLİK PARTİSİ 01.08.2006, 15:21 Değerli Canlar
Bu fıkraya beğenisini belirtenlere teşekürler...
Bektaş ÇELEBİ
pastoralsenfoni 06.08.2006, 00:10 :w00t:
güzelmiş
EŞİTLİK PARTİSİ 17.09.2006, 22:06 Sevgili pastoralsenfoni...
Teşekür ederiz.
Saygı ve Sevgilerimle
Bektaş ÇELEBİ
Mükemmel bir Bektaşi fıkrası teşekkürler
seyhunbey 19.09.2006, 12:29 çok anlamli çok güzel paylaşimin için çoOok tşkler...
süleyman 06.08.2007, 21:45 bizler buyuz bizler bektaşiyiz.gerçektende teşekür ederm.çok güzel iki fıkra yazmışsınız
Bektaşi ile bir hoca birlikte yola çıkmışlar, bir süre sonra hoca :
-Namaz saati! demiş, başlamış kılmaya...
Rekat üstüne rekat, selam üstüne selam... Bektaşinin beklemekten canı sıkılmış, hoca namazı bitirince sormuş :
-Yahu bu ne uzun namaz böyle?
-Kazaya kalmış namazlarım vardı, onları eda eyledim!
Bektaşi :
-Eh ben de bir namaz kılayım! demiş ve başlamış namaza...
Ama ne namaz, bitmiyor, sonunda hoca dayanamamış :
-Erenler, senin namaz da uzun sürdü!
-Önümüzdeki haftanın namazını kıldım!
Hoca şaşırmış :
-Yahu olur mu böyle şey?
Bektaşi gülmüş :
-allah senin veresiyeni kabul ediyor da, benim peşinimi niye kabul etmesin
:stuart: bektaşi fıkralari her zamanki gibi çok güzel :rolleyes:
Bektaşinin biri camiye cuma namazına gitmiş.Hoca başlamış cemaate vaaz vermeye:
-İçki içmek günahtır.İçki içenler sırat köprüsüne geldiklerinde içtikleri içki şişeleri boyunlarına asılı olarak geçecekler.İçki içmeyenler cennette 40 huriyle ödüllendirilecekler,derken bektaşi dayanamamış sormuş:
-Hocam peki şişeler dolu olacak mı?demiş.Hoca:
-bire zındık sen orayı içkilerle meyhane mi sandın?demiş.Bektaşi de:
-Peki hocam siz orayı 40 huriyle kerane mi sandınız?
can dostum58 12.09.2007, 18:43 guzel fıkraydı bektası her zaman oldugu gıbı kıvrak zekası ıle olayı cozuyor tesekkurler
EREN izm 12.09.2007, 18:51 buda süperdi tabi anlayana. insanların gözünü nasıl korkutuyolar bırakın içsinler yaww :D
dervişcemçiçek 13.09.2007, 17:55 BABA ERENLER birgün dinlenirken yanına bir hoca selam verip oturmuş ve bir müddet sonra oracıkta vakit namazını kılıpta sıra duaya gelince ellerini kaldırıp yarabbi bana cennetini ver hurileride olsun falan diye dua ederken baba erenlerde ellerini kaldırıp hey güzel allahım banada bir sarap parası ver diye dua eder.sofi duayı bitirir bitirmez bre zındık sen allahtan böyle şeyler istemeye utanmıyormusun der.baba erenlerde
bre adam sende dünyalıl var ahrettekini istersin bendede ahretlik var dünyadakini isterim ne var bunda demiş
|
|