Orijinalini görmek için tıklayınız : yardım edermisiniz?

Yakapınarlı
28.10.2005, 19:29
arkadaşlar daha önce buradan sizlerle köyüm hakkında bi kaç bilgi paylaşmıştım.izmirde bir alevi köyü.köyümüzde bir dernek olduğundan da bahsetmiştim.bu derneği kurmamızda ki amaç kültürümüzü alevi kültürünü gençlere öğretmek ve aşılamaktı.ama bunun için köyümüzde pek bilgi sahibi kimse maalesef yok.eğer izmirde bu konularda bilgili ve benimle dioloğa geçecek birileri varsa sevinirim.alevi köyü ama ben bile ilk defa geçen yıl bir ceme katıldım.gerçek bir cem nasıl olur.gerekleri nedir?bunlar hakkında bilgiye ihtiyacımız var.
saygılar...

Yakapınarlı
30.10.2005, 20:06
arkadaşlar daha önce buradan sizlerle köyüm hakkında bi kaç bilgi paylaşmıştım.izmirde bir alevi köyü.köyümüzde bir dernek olduğundan da bahsetmiştim.bu derneği kurmamızda ki amaç kültürümüzü alevi kültürünü gençlere öğretmek ve aşılamaktı.ama bunun için köyümüzde pek bilgi sahibi kimse maalesef yok.eğer izmirde bu konularda bilgili ve benimle dioloğa geçecek birileri varsa sevinirim.alevi köyü ama ben bile ilk defa geçen yıl bir ceme katıldım.gerçek bir cem nasıl olur.gerekleri nedir?bunlar hakkında bilgiye ihtiyacımız var.
saygılar...

genclik_atesi
31.10.2005, 14:24
fatmacim merhaba
cemde insanlar bir araya gelir Allah icin ibadet eder semah donerler. insanlar birbirine kem gozle bakmaz birbirlerine yardimci olurlar. cemde insanlarin bir sikayeti varsa dile getirir ve eger bir kisi bir suc islediyse o kisiden hesap sorulur. sana gercek olmus bir olayi anlatiyim. iki kardes varmis ikiside evlenmis yalniz birisi kardesinin karisina goz koyar ve kardesini koyde bekciye oldurtur ve karisini es olarak alir. cem yapilir ve dedenin onune bir kisi cikar ve bu olanlari anlatir. tabiki o insan iftira der. hic birsey kanitlanamz ve dede soyle der eger bir insan boyle birsey yapmissa Allah'in huzurunda hesap verecektir boyle bir olay olmussa o kisi isiktan cikip karanlik icinde kalip yanacaktir. yaz vakti koyden traktorle giderken birden hava bulutlanir yagmur yagar ve simsek cakar. kardesine boyle yapan kisinin ustune simsek gelir ve ölur ve ondan geriye sadece bir yuzuk kalir. yani cemde yalan soylenmez...
bilmiyorum sana biraz yardimci oldummu.

Yakapınarlı
31.10.2005, 16:22
gençlik ateşi öncelikle selamlar...
anlattığın hikaye çok güzeldi.teşekkürler.ben izmirde birçok ceme katıldım.ama maalesef tam anlamıyla köyümüzde bir cem düzenleyemedik.şuan çalışmalarını yapıyoruz.umarım en yakın zamanda olacak.buradan sizlere ilk cemimizi aktarırım...
saygılar...

Eddie
31.10.2005, 17:22
...ama ben bile ilk defa geçen yıl bir ceme katıldım.gerçek bir cem nasıl olur...

...ben izmirde birçok ceme katıldım.ama....

:yanbakan: :3D_NG (27 :3D_NG (7)
yanlis anlasma mi var?

Yakapınarlı
31.10.2005, 17:43
hayı r yanlış anlama yok geçen yıl ilk defa katıldım ceme ama ondan sonra buradaki hiç bir cemi kaçırmadım.sadece bize bilgi verecek birileri gerek diye düşünüyorum.

genclik_atesi
01.11.2005, 16:15
aslinda dogruyu soylemek gerkirse bende fazla bir ceme katilmadim sadece kucukken gittigim cemleri biliyorum. annem bana cemler bahsettiginde aklimda kalan bilgileri seninle paylastim. kusura bakma bildiklerim bu kadar. cemde neler oldugunu bana bahset tamam. kendine iyi bak.

türker
04.11.2005, 18:18
fatma hanım selam bende izmirdenim köyünüz nerde nereye bağlı bilmiyorum yakınmı? babam emekli öğretmen ve bu konularda çok bilgili ama bir dedenin yaptığı görevi yapamaz tabi yani cem olayını ama bilgilerinden yararlana bilirsiniz isterseniz irtibat kurulur umarım köy yakındır sevgiler....

Yakapınarlı
04.11.2005, 18:30
Merhaba Bİzİm Köy İzmİrİn İlçesİ Bayindira BaĞli Bİr Köy.İzmİre 60-70 Km Uzaklikta.yardiminiz İçİn TeŞekkürler.

Lamekan
19.11.2005, 16:18
merhaba kardeş...
bizim derneğin hazırlamış oldugu bir cd var onupaylaşmak isterim amma velakin ben tokat turhallıyım ve cemlerdeki semahlar yöreden yöreye farklılar gösterir foklorik olarak.. bizde hubyar cemi sürülür...

dostca kal

Yakapınarlı
20.11.2005, 17:17
merhaba kardeş...
bizim derneğin hazırlamış oldugu bir cd var onupaylaşmak isterim amma velakin ben tokat turhallıyım ve cemlerdeki semahlar yöreden yöreye farklılar gösterir foklorik olarak.. bizde hubyar cemi sürülür...

dostca kal
teşekkürler kardeş bizim cemlerde kırklar semahı dönülüyor diye biliyorum bakalım buradan cemevinden yardım aldım.nasıl olacak