Orijinalini görmek için tıklayınız : PirSultan ve Horasan Hakkında Bildiklerinizi Paylasırmısınız

Aydın.
26.08.2006, 16:02
merhaba canlar benim PirSultanAbdal ve horosandaazda olsa bilgim var sizlerinde paylasımlarınızı isterim daha cok bilgiye sahip olmak icin

AleviGenç
08.09.2006, 22:45
merhaba canlar benim PirSultanAbdal ve horosandaazda olsa bilgim var sizlerinde paylasımlarınızı isterim daha cok bilgiye sahip olmak icin

Pir Sultan için forumda çok bilgi var kaan abi.
Anadoludaki çoğu Alevi Horasandan geldiğine inanır ve bir çok Alevi ve Alevi önderi orada yetişmiş yayılmıştır...

Şoreş
08.09.2006, 22:48
Pir Sultan Abdal Pirimizin Horasan geldiği söylenir.Kendisi Alevilik yolunda ölmüştür.Sanırım Türkmen kökenli.Köyü olan Sivas - Banaz öyle çünkü..

Hüseyin69
09.09.2006, 00:50
Pir Sultan Abdal Pirimizin Horasan geldiği söylenir.Kendisi Alevilik yolunda ölmüştür.Sanırım Türkmen kökenli.Köyü olan Sivas - Banaz öyle çünkü..

pir sultan abdal esrarengiz bir efsanedir öyleki bir sultan abdal taraflari, dogan cocuklarina pir sultan ismi bile vermisler

simdi pir sultan abdal pirimizi arastiracak olursak dikkatli olmak lazim
bakin
pir sultan abdal
abdal pir sultan
pir suldan abdal (haydar)
pir sultan banazli
pir sultan -I-
pir sultan -II-simdi eger varsa elinizde pir sultan abdal ile ilgili kitaplari okuyun
ve siirlerindeki mahlas (lakab)lara ve nereli oldugu yerlere dikkat edin
karsimiza biri sivasin banaz köyünden
biri yemen li
biri horasanli, biri abdal pir sultan, biri pir sultan abdal, biri pir sultan abdal (bir siirinde isminin haydar oldugunu söylüyor )

ve yine eger elinizde varsa,
abdulbaki gölpinarli nin pir sultan abdal lar
yada sivasta alcakca katledilen usta yazar asim bezircinin pir sultan
calismasini inceleyin.
ben o iki calismayi okudugumda demekki sivasta hizir pasa tarafindan asilan efsane pirimizden haric bes tane daha pir sultan ismi ile sairlerimiz oldugunu ögrenmis oldum sizde
bu iki calismayi bulup okumaya calisin bir nevi gercek efsane pir sultan abdal in esrarengiz hayati ile ilgili hemen hemen aciklayici bir bicimde noktaliyorlar
son dönemlerde yogun is temposu yüzünden foruma girme firsatim olmuyor bos bir zamanim olursa size bu calismalari paylasirim

not;ayrica basligi,
pir sultan abdal topigine aliyorum

Aydın.
11.09.2006, 15:03
Aydınlattığınız icin tesekkür ederim canlar..

hazannn
01.08.2007, 11:28
Teşekkürler...

haraz
14.01.2008, 21:49
Pir Sultan Abdal'la ilgili mutlaka okunması gereken yeni bir kitap:

Suha Bulut, Pir Sultan Abdal-Esnaf - Sanatkârın Fütüvva Hırkası, SORUN YAYINLARI