Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilerle ilgili bu yalani duydunuzmu?
MeRaLiNa 27.08.2006, 17:30 hakikat kitab evinin baskisi olan seadeti edebbiye adli tam ilmihaller olan kitabta yaziyormus:
Eshabi-i kiram (aleyhimürridvan) kiymetini , büyüklügünü bilmeyen, bu büyükleri kendileri gibi sapik sanip, kötüleyen sapiklara cok sasilir. Cehenneme gireceklerini bildiren , 72 bid-at fikrasinin en kötüsü bunlardir. Bunlar Hazreti Alinin radiyallahü ayn izinde gidiyoruz diyerek , müslümanlarin mübarek ismin maskesi altinda yapiyorlar.
Sunu iyi bilmelidir ki, (ALEVI) ismini tasiyan kimseler iki kisimdir. Biri, müslüman ismini tasiyan sinsi islam düsmanlaridir. Bunlarin ismine aldanmamalidir. Ikinci kisim (ALEVILER), Hazreti Aliyi seven hakiki müslümanlardir. Yalanci aleviler, temiz gencleri aldatiyorlar.
(m. 1958) de, istanbul da türkce basdirdiklari (Hüsniyye) isimli bir kitapdaki, uydurma hikayeleri, cahillere ve en cok köylü kadinlar arasina yayara, islam büyüklerini kötülüyorlar..
Bu kitabin, mürteza adindaki bir yehudi tarafindan arabi olarak yazildigi, (tuhfe) kitabinda bildirilmektedir.Sonra Ibrahim esterabadi isminde bir hurufinin farisiye terceme etdigi ve 958 (m. 1551) de öldügü ( esma-ül müellifin) de yazilidir…..
detayli bilgi kitabin 60 ve 61. sayfasinda yaziyormus:ohmy: :ohmy: :blink: :blink:
Hiç Şaşırmadım başka ne denmesi beklenebilir ki. Hakikat yayınlarını bilirim bu konuda belki en masumu budur. Kendi mentalitesi ve kendi tabanına yaranmak için ve bu düzenden beslendikleri için doğal olarak farklı davranılması beklenemez.
Bu ve buna benzer örnekler olacaktır. Hatta bundan sonrasında dahada fazlalaşarak. Çünkü gelişen Alevi bilinci dostu sevindirirken dost olmayanların çeşitli saldırılarına marıuz kalacaktır. Geri çekilen güçler son hamleleri gibi futursuz ve şuursuzca yaylım ateşe vereceklerdir.
Bizim alnımız ak yüzümüz pak bırakalım onlar uykusuz kalsın.
MeRaLiNa 28.08.2006, 09:35 sanki söyle birsey var, tartismaya girersen
ve Aleviligi savunur, bizde böyle, sizde olan su yok dersen
direk o yahudi'lerin isbirlikcisi Islam düsmani Alevisin
yani 1. sIktan olmak icin, bir Sünni gibi olman gerekiyor:yamukgul: :yamukgul: :yamukgul:
gelisen Alevi bilinci yazmissin?
gercekten gelisiyormu sence?:confused1
haddinden fazla hosgörülüyüz
daha yeni yeni AIHM'lere gidiyoruz
bence bu hosgörüden cikmis saflik olmus
benim bile bizim hosgörümüze artik sabrim yok:garibbak:
bu ve buna benzer fikirlere ve adiane hakaretletler içren yayın organları gayet çok, beyinleri bağnaz fikirlerle örülmüş sinsi ve gayet bilinçli ve proğramlı bir şekilde bizi ve geçmişimizi karalamaya kötü göstermeye yemin etmiş müsvetteler, ama bizi yolumuzdan ve özümüzden saptıramayacaklar, artık alevilik bilinçli bir şekilde birlik olma yolunda hızla gelişiyor her nekedar bin çeşit düşmanla mücadele etsekte, siyasi arenada sahipsiz görünsekte biz aleviyiz ve hak etiğimiz mevkiye elbette ulaşacagız hiç şüphem yoktur
pastoralsenfoni 28.08.2006, 11:47 daha neler yazılacak kimbilir.sesimizi daha çok çıkarmamız gerekiyor artık.bu tür şeylerle mücadele etmek için.
istiyorsanızen size halk arasında duyduğum bir kaç hurafeyi anlatayım ...ve duyduğumda şoka giridm diye bilirim
MeRaLiNa 28.08.2006, 12:36 anlat gizem arkadasim
merak ediyorum
ilk duydugum zamanlar sinirleniyordum
ama simdi onlarin bu cehaletine aciyor
iclerindeki bu iblislik, yobazlik migdemi bulandiriyor
icimizdeki seytanlara Zülfikarla saldirdik
Islam düsmani Alevisin
yani 1. sIktan olmak icin, bir Sünni gibi olman gerekiyor
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
hangi sunniliği tartıştığınızıda yazarsanız sevineceğim.saygılar
MeRaLiNa 28.08.2006, 13:47 Emrebey bizim inancimiza saygili Sünnilere lafimiz yok
elestirdigimiz bizim inancimiza saygi duymayip, bize yukardaki paylasimda oldugu gibi hakaret edenler, iftira atanlar, bize günahkar dinsiz diyenler
yani amaci Müslümanlik degil, yobazlik olanlar
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar
onlarla tartismalarimda hep ayni sey oldu
eger bu yoksa sizde Islamla alakaniz yok
yani sünniligi benimseyeceksinki, onlar icin Islam ici olacaksin
şimdi ben genelde inancımı araştıran bir insanım sadece merabam olan bi arkadaşım vardı ve elimde kitapları görünce tepkisi bana sen alevimisn oldu ve hani bişiler paylaşırm insanlarla ogünde annem bişiler yapmış arkadaşlrımla paylaşmıştım geçtiimiz günlerde, ben aleviym diyince bana ne cevap verir dersiniz, siz yemeklerin içine tükürüyomusnuz dedi anlatsam anlamz öle bi tepkiyi veren insandan hayır gelmez bende evet dedim senin o bayıla bayıla yediiğin şeylerin içindede vardı dedim ve direk suratı görcektiniz
KomünistAlevi 28.08.2006, 14:24 şimdi ben genelde inancımı araştıran bir insanım sadece merabam olan bi arkadaşım vardı ve elimde kitapları görünce tepkisi bana sen alevimisn oldu ve hani bişiler paylaşırm insanlarla ogünde annem bişiler yapmış arkadaşlrımla paylaşmıştım geçtiimiz günlerde, ben aleviym diyince bana ne cevap verir dersiniz, siz yemeklerin içine tükürüyomusnuz dedi anlatsam anlamz öle bi tepkiyi veren insandan hayır gelmez bende evet dedim senin o bayıla bayıla yediiğin şeylerin içindede vardı dedim ve direk suratı görcektiniz
He he he:komik
Çok iyi demişsin yoldaş..Keşke daha kötü şeylerde söyleseydin..Bakalım ozaman napıcaktı?
He he he:komik
Çok iyi demişsin yoldaş..Keşke daha kötü şeylerde söyleseydin..Bakalım ozaman napıcaktı?
ya sölerdimde zaten cehalet var bide ben laf etsem iyce kafası karışcak ona WC midesini tutarak gitmesi yetti artı bile bence dahasınıda yaprdımda zaten cahil dahada beter olurdu:p
14 yaşında bir oğlum var arkadaşı alevi imiş bana farkı sordu cevabım arkadaşını seviyormusun o zaman sadece 'anne baba farklı kardeşsiniz 'dedim.başka bir arkadaşı kötülemiş onların elinden birşey yenmez demiş.alevi arkadaşının evinde kalıyorsun yemekleri yiyorsun bir fark varmı dedim?yoo gayet güzel dedi o zaman sen diğer arkadaşına doğruyu anlat dedim.gencecik beyinleri safsatalarla doldurmakla ne geçerki insanların eline
MeRaLiNa 29.08.2006, 16:07 Emrebey sizi kutluyorum........
ellerine kin nefret gececek... yeni nesillerde herkesin kimligiyle ugrasip, ülke icin önemli olan sorunlari bir kenara atacak. sonrada hep ayni soru biz niye ilerlemiyoruz, neden baska ülkelerde daha gelismis bizde böyle degil diye yakinmalar
KomünistAlevi 01.09.2006, 19:31 İyi demişsiniz....İnşallah diğer gerici arkadaşlarına uymaz çocuğunuzz
|