Orijinalini görmek için tıklayınız : avrupa birliği

Yakapınarlı
30.10.2005, 21:15
herkese selam...
Türkiye malesef ki girelim ve girmeyelim diyenler olarak 2'ye bölündü sonuçta.
şimdi bence eğri oturup doğru konuşmalı.hep biz Türkler mi haklıyız yoksa Avrupa'da haklı mı?
yahu biz değilmiyiz kendi ülkemizden şikayet eden?ne die bizi alsınlar peki?zaten girsekte sömürmeye başlayacaklar doğal kaynaklarımız için.
önce ekonomiyi düzeltmek gerek.bu kadar vergi alınıyor nereye gidiyor bu vergiler kim sordu bunu?
daha doğu'da okulu olmayan yerler var...yükselt eğitim düzeyini.
zaten türkiyede iyi eğitim alan kişi gidiyor yurt dışına.
adalet sistemini düzelt en başta.''adillik nedir''onu bir öğrenelim.
gecede milyarlar harcayan kişiler kaç kere vergi denetimine girdi acaba?
işte bu sorulara bir yanıt bulunsun önce.ne olacağımı var bu Türkiye'nin hali....her başa gelenden şikayetçiyiz...e biz seçmiyomuyuz kardeş...
işte aşağıdaki yazı sanırım herşeyi özetliyor.
Saygılarımla...
------------------------------------------------------
Adam, bir haftanin yorgunlugundan sonra pazar sabahi
>kalktiginda butun haftanin yorgunlugunu cikarmak icin
>eline gazetesini aldi ve butun gun miskinlik yapip
>evde oturacagini dusundu. Tam bunlari dusunurken oglu
>kosarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini
>sordu.
>Baba ogluna soz vermisti bu hafta sonu sinemaya
>goturecekti ama hic disariya cikmak istemediginden bir
>bahane uydurmasi gerekiyordu sonra gazetenin promosyon
>olarak dagittigi dünya haritasi gozune ilisti.
>Once dunya haritasini kucuk parcalara ayirdi ve ogluna
>eger bu haritayi duzeltebilirsen seni sinemaya
>goturecegim dedi sonra dusundu;
>oh be kurtuldum en iyi cografya profesorunu bile
>getirsen bu haritayi aksama kadar duzeltemez. Aradan
>on dakika gectikten sonra oglu babasinin yanina
>kosarak geldi ve baba haritayi duzelttim artik
>sinemaya gidebiliriz dedi. Adam once inanamadi ve
>gormek istedi. Gordugunde de halen hayretler icindeydi
>ve bunu nasil yaptigini sordu.
>Cocuk;"Bana verdigin haritanin arkasinda bir insan
>vardi" dedi...
> INSANI DUZELTTiGiM ZAMAN, DUNYA KENDiLiGiNDEN
>DUZELMiSTi...
>
>AHMET ALTAN

özgüreren
03.11.2005, 20:25
ab denilen olay tamamen sanal bir ortamdan farksız,o insanlar bizleri bir birimizden ayırma çabasında,genel kanaat olarak sanki alevileri tutuyorlarmış gibi görünselerde ben bunun tam aksini düşünüyorum,çünkü ab olgusu tamamen Tc'yi nasıl yaparızda o eski (talihsiz )günlere döndürebiliriz.kısaca ben bu ab'nin samimiyetine asla inanmıyor ve tamamen reddediyorum...saygılarımla

CeZaM
07.11.2005, 12:36
Avrupa Birligi düzen olarak söyle bir gecmise bakarsak; birbirlerinin torunlarini katletmis insanlarin daha sonra belli bir amac-lar icin (sömürü ve kapitalizme hizmet etmek) kurulmus bir yapisi var. Birbiri icerisinde bile sömürü vardir. Kalkipta diger baska gücsüz ülkeleri neden sömürmesinler? TC'de bu düzenin bir parcasi olmak icin calismakta fakat kendi sahsi görüsümce oyalamaktadir.

Antakya
28.11.2005, 16:35
hepinizin yazılarını baştan aşağı okudum,sizde herkes gibi yapıyosunuz,Pekii saygı duyuyorum düşüncelerinize bir yerden sonra bende sizlere sonuna kadar katılıyrum.EE tamm katılamadık,napacaz pekiii bugune kadarki bütün yollar AB için deilmiydi haa bütün yollar AB için atılmadımı,kendi yağımızla kavrulma şansımız varken illa AB diye diretilmedimi ,bugune geldigimzde artık baska yol olmadıgını görüyorum.Onlar samimiyetsiz doğru sölüyosunuz belki bizim haklarımızı(verilmeyen haklarda diebilirim) savunma zırhına bürünmüşler.Eeee güsel dostlarım bizde bu oyunu kuralına göre oynarız bizim doğal kaynaklarımızı kullanacaklar diyosunuz doru diyosunuz bizimde onlardan kullanacağımız alacagımız bilgi olsun teknoloji olsun medeniyet olsun az sey mi var haa?? Bakın çok deil 50 veya 60 yıl sora yapılan araştırmalar Avrupa ülkerinin topraklarının yetersiz kalacagından bereketli yerlerinde Doğuda kalacagını sölüyo ,Doğunun başkenti diyebiliriz kendimize yaniii demek istedigim her ne kadar biz bu AB denen komplocuların arasına hazır olmasakta bizim baska yola koyulmamız artık baska ekonomik krizlere yol açacak ne benim ne de senin buna dayanacak gücü kalmadı.Eğer biz bu AB ye girmeyelim diyossnız lütfen başka çare söleyin biz buraya girmeyelim demekle olmuyoo.Saygılarımla

ErDaL24
28.11.2005, 16:40
sadece iki şey yazmak istiyorum japonya,singapur,güney kore vb. ülkerler avrupa birligi sayesindemi refah bir toplum oldular,iki bizi bize bıraksınlar yeter biz yolumuzu buluruz...

mercan
28.11.2005, 18:49
benim düşüncem de ab'e hayır.
Ben; bizi üye yapıcaklar diye Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ATATÜRK'ün resmini okullardan,kamu dairelerinden indirin diyecek kadar küçülmüş ülkecikler topluluğuna girmeyi kabul edemem.Bunu diyebilecek zihniyet nekadar büyük bir topluluk olursa olsun benim gözümde sadece kocaman bir hiçtir.
Keşke Devlet(şimdiki ve öncekiler) AB'e bizi alsın diye okadar boyun eğeceğine,bi okadarda düzenleme ve deişiklik yapacağına; kendi ülkesi, atası, insanı ve geleceği için, onları başkalarına bağımlı kılmamak için hukuki, siayasi en önemliside eğitim alanlarında kararlı,cesur adımlar atsaydılar ozaman biz değil avrupa birliği bizim peşimizden koşuyor olurdu heralde..Ve anlamıyorum neden biz(devlet) kolay yolu seçiyoruz neden bizim gibi zamanında nelere göğüs germiş, uğruna onca şehit vermiş bir ülke başkalarının buyrukları altına girmek için okadar ödün versin.biz kendi kendimize yeteriz diyorum ben

Antakya
30.11.2005, 01:54
Avrupa birliğini ,Atatürkçü olan kimse ölecene kabul etmez zaten,Atatürk'ün bi amacı vvardı,Türkiyeyi çağdaş ilim bilim yuvası haline getirmek( Avrupa SEVYESİNE) ama avrupalılıştırmak deildi.Yukardada yazdıgım gibi bugune kadar gelen iktidarların hepsinin ama hepsinin çıkarı onları orada tutacak gücü Avrupa iktidarlarında buldular.O yuzden biz suan dönülmez bi yoldayızz.Hanginizin ne kadar ekonomik ne kadar güncel bilgisi var bilemem ama bu yoldan dönüş kaousu yaratırr.Ama içlerinde bulunupta kendimizden ödün vermeyebiliriz bunuda sölüyorum.AB ye girmekle Atatürkün resimini indirecek kadar puştlaşırsak ozamn kaosa girmeyi tercih ederim.Asla yanlış anlaşılmassın iç işlerimize karışmayacak bi AB ve karıştırtmayacak bi iktidardan bahsediom.Zaten benm şimdiye kadarda gördügümde bunu bu iktidar yapamaz çünkü tamamen çaylaklar siyaset işini bilmiyorlar,Atatürkçü deiller,şeriatla bi yönetim istemelerine rağmen çıkarlar Avrupayı gösteriginden şimdilik onlarda bu yolu izliyorlar.Ama ben sunuda bekliyorum bu iktidardan "Önümüze sürekli engel çıkartıyorlar biz bu yolda ilerlemeyiz dierek(ki derse imf'ye borçları nasıl ödeyecekler veya nasıl borç alacaklar ) bu yoldan vazgececekler,seriatçı tavırlarıyla ülkeyi o hale getirecekler.

Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. Büyük Önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK