Orijinalini görmek için tıklayınız : Ehl-i Beyti Sevmek Önce Adem Peygambere Farz Oldu

karadagli
01.09.2006, 13:18
degerli canlar her seyden bu bilgiyi sizlerle paylasmak istedim
hatam varsa hosgörünüze siginiyorum.

Bu hadise, bir cok din ve tarih kitaplarimizda yazilmistir. Ben sadece,
“Altiparmak Peygamberler Tarihi “ kitabinda yazili olanini yazmak istiyorum.
Konu aynen söyledir:
Cebrail Aleyhisselaḿin, Adem Aleyhisselaḿa müjdesi:
Caferi Sadik radiallahü Anh naklederki;
Adem Aleyhisselam ile Hz. Hava radiallahü Anh́a, cennette
dururlar iken Cebrail Aleyhisselam gelip, Adem
Aleyhisselaḿin elinden tuttu. Dolastirmaya basladi. Bir
köske geldiller. Kerpicleri altindan ve gümüsden. Pencereleri
yesil zümrütten olup, icinde kizil yakuttan bir taht vardi. Taht
üzerinde, güzel yüzlü biri oturmus idi. Basinda nurdan bir tac,
iki kulaginda inciden iki küpe, burnunda nurdan gerdanlik
vardi. Adem Aleyhisselam onu görüp hüsnü cemaline ve
güzel görünüsüne hayran oldu. Hurinlerin güzelligini unuttu.
Bu güzellige hayran oldu.
Sonra:
- Yarabbi; bu suret kimindir?
Hitap geldiki:
- Habibimin kizi Fatmatül Zehra Radiallahü Anh́anin
suretidir. Basinda olan tac; babasinin nurudur, Aleyhisselatu
vesselam. Boynundaki gerdanlik Zevcesi Imam Alínin
Radiyallahü Anh misalidir. Ya kulaklarindaki küpeler iki oglu
Hasan ve Hüseyindir, ya bu nedir kaslari kudret kalemidir, ya
bu nedir dudak miski amberdir, ya bu nedir nuru cüherdir
gözleri. Sonra Cebrail Aleyhisselam yukari bak dedi. Adem
Aleyhisselam basini kaldirdi, bes kapi gördü. Besíde acik idi.
Her birinin üzerinde ikiser kelime yazilmis idi.
En üstekinin üzerinde Enel Mahmud ve Hz. Muhammed
yazili idi.
Ikinci de: Enel Ala ve Hz. Ali. Ücüncü de: Enel Vatir ve
Hz. Fatma. Dördüncü de: Enel Muhsin ve Hz. Hasan. Besinci
de: Minel Ihsan ve Hz. Hüseyin idi. Cebrail Aleyhisselam
dediki:
- Ey Adem; bu kelimeleri ve bu isimleri iyi ezberle ve hic
unutma, Bir zaman gelir ki lazim olur. Bu isimlere muhtac
olursun. Vaktaki Adem Aleyhisselam Cennetten cikarildi.
Ücyüz yik devamli agladi. Bir gün gaipten bir ses gelip bu
isimleri hatirlatti. O zaman ellerini kaldirip, ya Muhammed,
ya Aliyül Ala veya Vatir Yaratici veya Musin veya Minkel
Ihsan. Muhammed Aleyhisselam hürmeti icin ve Ali hürmeti
icin, Fatma hürmeti icin ve Hasan hürmeti icin ve Hüseyin
hürmeti icin. Beni affet ve tövbemi kabul eyle diye dua etti.
Hakteala buyurdu ki:
- Ya Adem: bu bes kimsenin hürmeti icin, kiyamete kadar
gelecek olan evlatlarinin günahlarini affini istediysem, bu
saydigin isimlerin hatiri icin affederim.
Yukarida bahsedildigi gibi, Ehlibeyti anmak evvela Adem
Aleyhisselaḿa farz oldu. Cenabi Allah Adeḿi affeti. Adem
Sefullah ( Yer yüzünün hakimi ) oldu.

Istanbul Maarif
kütüphanesi tarafindan bastirilan; kitaplarda mevcüttur.

saygilarimla

Bektas eren

Zahir
01.09.2006, 14:34
Bakara Suresi 31. ayet:
Adem'e tüm isimleri (nitelemeleri) öğretti, sonra onları meleklere sunup, "Doğru iseniz, şunların isimlerini (özelliklerini, niteliklerini) siz bana bildirin," dedi.

Peygamberin ev halkını en az sizler kadar seviyorum. Elçinin ev halkına zülmü defalarca kınadım ve Yezide deflarca lanet okudum. Ama olayı bazen çok abartıp mitoloji bit kurgu haline getiriyorsunuz. Aslında siz getirmiyorsunuz ama böyle kurgu üretenlerin doğruluk payı olduğunu düşünüyorsunuz.

Galiba bu kitabı yazan kişi Tanrı olmalı, yada Tanrının yardımcısı yada bir melek yada bunun gibi bir şey işte....

Oysa Muhammed elçinin dahi itikati Kuran. Okuduğum Kuran meallerinde Böyle bir kurgunun inanç bazında doğruluk payı olması söz konusu değildir.

Muhammed peygamberin gayb itikati dahi Kuran nisbetinde ise ve Ahkaf Suresinin 9. ayetinde elçi için aşağıdaki ayet söyleniryorsa bu mitolojiyi oluştutan kişi yada kişilerin Elçilik görevinden den üstün varlıklar olduğu düşünülmeli!!!!!

Ahkaf 9:
De ki "Ben türedi bir elçi değilim. Bana ve size ne olacağını da bilmem. Ben, ancak bana vahyedilene uyuyorum. Ben apaçık bir uyarıcıdan başka bir şey değilim."

karadagli
01.09.2006, 15:35
Sn Zahir.Can lütfen bana meleklerin görevini izah edermisiniz.ben sahsen sizin yazdiginizdan bir sey anliyamadim.vahiyleri getiren melekler mi peygamberler mi.bu gün tevrati okursak daha dünyada olmuyan Hz.alinin Kilicindan atindan bahsediyor,veya cenüp kiralicesinden Kerbela olayinin bir yerde yasanacagini anlatmak istiyor. bizim o zaman hic birine inanmamamiz gerek öyle degilmi.

Zahir
01.09.2006, 15:46
Değerli Bektaş Eren; ben şuna veya buna inanın şeklinde bir şey söylemiyorum sizlere. Bahsettiğiniz kitapla yazılanların Kuran ölçüsünde mitolojik bir kurgu taşıdığını ifade etmeye çalışıyorum. İstediğiniz şekilde inanabilirsiniz. Verdiğim ayet örneği ile ve daha sunabiliceğim bir çok Allahın ayeti ile oluşturulan bu kurgunun Kurana uygun olamayacağını ifade etmeye çalıştım...

müttaki
01.09.2006, 17:03
O sözleri yazanda O sözlerin Allahtan geldiğine inananda kendisidir... Allahın sözleri Aydınlığından karanlığınadır yukardaki sözler ise misallerdir... Allah karanlığını Nuruna davetidir....

Adem tevhidi bilendir.. İbrahim yaşayan..

ehlibeytin Manası gönülehlidir ki gönül Allahın evidir... bu evi tevhid etmek için Allahtan emanet alan Ademdir onu tevhid eden ise İbrahimdir yani tevhidin babası İbrahim...

Hz. Adem havasına benliğine uyunca cennetten yeryüzüne iner... hatta ayet var Allahtan birtakım ilhamlar aldı da derhal tevbe etti... Allah tevbeleri kabul edendir gibi bir ayetti..

işte o ilham: ya Rabbim benim gönlüme verdiğin emaneti tevhid edecek senin evinin temellerini kurup yükseltecek Biz İnsana mükerremiyet verdik denilen ayetine mazhar olan EhliBeytinin hürmetine beni affet yarabbim!

KoCGiRiLi_
02.09.2006, 20:24
Peygamber efendimiz Resulullah (saa) şöyle buyurdu: “Ey Allah’ın kulları! Adem, sulbündeki nurun celalini görüp, bu nurun sahiplerini bilmeyince dedi ki: Ey Rab! Bu nurlar nedir? Şanı yüce olan buyurdu ki: Bunlar öyle nurani gölgeler ki onları, Arş’ımın en şerefli yerinden sulbüne intikal ettim. Bu nurların senin sulbünden olması dolayısı ile meleklerin sana secde etmelerini emretmiştim. Adem dedi ki: Ey Rab! Keşke bana bu nur gölgelerini gösterseydin. Şanı yüce olan Allah buyurdu ki: Ey Adem! Arş’ın yukarısına bak! Adem Arş’ın yukarısına baktığında, belindeki gölgelerin nurları sanki saf bir aynaya bakıldığında insanın suratı nasıl görünüyorsa bizim şekillerimiz de Arş’ın üzerinde Adem’e öyle göründü. Adem bunları gördüğünde dedi ki: Ey Rab! Bu gölgeler nedir? Allah buyurdu ki: Ey Adem! Bu gölgeler yarattıklarımın en faziletlileridir. Bu Muhammed’tir, ben ise Mahmud’um, kendisine adlarımdan bir ad verdim. Bu Ali’dir, ben ise Aliyyül Azim’im, kendisine adlarımdan bir ad verdim. Bu Fatıma’dır, ben de Fatır olan (gökleri ve yerleri yaratan)’ım. Kendisine adlarımdan bir ad verdim. Bu Hasan ve Hüseyin’dir, ben ise Muhsin’im. Bütün güzelliği veren benim. İkisine de adlarımdan bir ad verdim. Bunların hepsi yarattıklarımın en hayırlısı ve en keremlisidirler. Bunlar ile alır ve bunlar ile veririm. Bunlar ile cezalandırır ve bunlar ile af ederim. Ey Adem! Benden bir şey istediğinde bunları kendine vesile edin. Sana bir kötü hal olursa, bunlar ile benden şefaat dile. Ben kendi nefsime yemin verdim ki, bunlar ile bir emele varmak isteyenleri emellerine ulaştırmayı ve bunların hakkı için benden soranların suallerini hiçbir zaman reddetmeyeceğime hak ile söz verdim! Adem, hataya düştüğünde bu mübarek şahısların hakkı için sual etmişti de, Allah onun tövbesini kabul edip, onu bağışlamıştı.”

Zahir
04.09.2006, 09:48
Ey Adem! Benden bir şey istediğinde bunları kendine vesile edin. Sana bir kötü hal olursa, bunlar ile benden şefaat dile.

Enam Suresi 51.ayet
Rab'lerinin huzuruna çıkacaklarının heyecanıyla dolanları onunla (Kuran'la) uyar: O'ndan başka bir sahipleri ve şefaatçıları (aracıları) yok. Belki korunurlar...

Zümer Suresi 44. ayet
De ki, "Tüm şefaat ALLAH'a aittir." Göklerin ve yerin yönetimi O'na aittir. Sonra O'na döndürüleceksiniz"

Daha sunabileceğim bir çok Kuran ayeti ile anlattığınız Kurgunun Kuranla, inançla, islamla ilgili omadığını görebiliriz.

KoCGiRiLi_
04.09.2006, 22:32
Enam Suresi 51.ayet
Rab'lerinin huzuruna çıkacaklarının heyecanıyla dolanları onunla (Kuran'la) uyar: O'ndan başka bir sahipleri ve şefaatçıları (aracıları) yok. Belki korunurlar...

Zümer Suresi 44. ayet
De ki, "Tüm şefaat ALLAH'a aittir." Göklerin ve yerin yönetimi O'na aittir. Sonra O'na döndürüleceksiniz"

Daha sunabileceğim bir çok Kuran ayeti ile anlattığınız Kurgunun Kuranla, inançla, islamla ilgili omadığını görebiliriz.

o zaman söyle diyelim ?

resulullah ve ehlibeyti ne derse ( 9 imamlar dahil ) yalan söylüyorlar kuranda gecen ayetleri kendılerıne karsılık telafus edıyorlar ?

böylemı demelıyıs kardesım ?

gül_rasul
05.08.2007, 13:33
Değerli Bektaş Eren; ben şuna veya buna inanın şeklinde bir şey söylemiyorum sizlere. Bahsettiğiniz kitapla yazılanların Kuran ölçüsünde mitolojik bir kurgu taşıdığını ifade etmeye çalışıyorum. İstediğiniz şekilde inanabilirsiniz. Verdiğim ayet örneği ile ve daha sunabiliceğim bir çok Allahın ayeti ile oluşturulan bu kurgunun Kurana uygun olamayacağını ifade etmeye çalıştım...
zahır hep bulabılecegın ayetlerden bahsedıyorsun ama bır turlu kuranda var oldugunu ıddıa ettıgın SEN ISLAMDAN ONCE ALLAHI BILMEZDIN ayetıının numarasını vermıs degılsın ne o hala arıyor musun yok sa :) (bosuna arama bulamazsın:):):))

hasan cicek
05.08.2007, 17:48
Sn Zahir.Can lütfen bana meleklerin görevini izah edermisiniz.ben sahsen sizin yazdiginizdan bir sey anliyamadim.vahiyleri getiren melekler mi peygamberler mi.bu gün tevrati okursak daha dünyada olmuyan Hz.alinin Kilicindan atindan bahsediyor,veya cenüp kiralicesinden Kerbela olayinin bir yerde yasanacagini anlatmak istiyor. bizim o zaman hic birine inanmamamiz gerek öyle degilmi.Selam Bektas Eren.Tevrat'da Hz Ali'yle yazılan yazıyı yazarsanız çok seviniriz bizde görelim .Anlıyamadım Tevrat'ı gösterıyorsunuz nedense ayetleri yazmıyorsunuz nerden bilelim sizin yazdığınız doğru olup olmadığını.Özür dilerim sizi eleştirmek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın umarım beni anlarsınız. Sizlere başarılar diliyorum.
saygılar.

yusufçukgecegez
05.08.2007, 23:46
bu tevratta ehlibeytten ,hz aliden bahsediliyor iddiası çok ilginç.bize görede önceki kutsal kitaplar hz muhammedi müjdeler.hz alide çok önemli bir insan ama kutsal kitapların resulullah yerine ondan bahsetmesi pek mantıki değil.