Orijinalini görmek için tıklayınız : biz olsak ne yapardık !!
sevgili kardeşler..can lar..
yüzyıllrdır biz ezildk biz öldürüldük bizim analarımız bacılarımız karnında çocuklryla öldürüldü...
dedelirimzn nienelerimzn gözleri oyuldu ...
yakıldık....
peki biz onların yernde olsaydık....roller değişseydi biz ne yapardık.??
onlar gibi azınlığı ezip öldürüp sürermydik mekanlarından ??....
iktidarda hep biz olsaydık bu zulmü onlara yaparmydık acaba ??
çok merak ediyorum...
sizin düşüncelriniz nedir?? paylaşırsanız sevinirim....
saygılar..
hasret_eylul 01.09.2006, 19:57 sevgili kardeşler..can lar..
yüzyıllrdır biz ezildk biz öldürüldük bizim analarımız bacılarımız karnında çocuklryla öldürüldü...
yakıldık....
çok merak ediyorum...
saygılar..
aslında bu konuya kısaca şu açıklama getirilebilir: biz ve onlar arasındaki fark budur işte... biz hep biz olabilmeyi başarmışızdır sayımız 1 de olsa milyonlarda olsa sevgi ve hoşgörüdür anlayışımız ve gel ne olursan gel sözünü benimseyip içselleştirmişizdir bu yüzden konumumuz ne olursa olsun asla ve asla bu tür zulümler ne yaptık bugüne kadar nede yapacağızdır...
ama ablacım tamam biz hoşgöryle insan sevgisiyle alllh sevgisiyle (korku nie olsun) büyüdük yetştk..
bize bunun doğru olduğnu sölediler...tamam...biz buyuz...
fakat bi an düşünelim iktidar güç para sayısal üstünlük herşey bizim elmzde olsa, bize karşı gelen bizim yönetimimizi engel olmak isteyen bi topluluk olsaydı biz napardık??
ben tüm açık yürekliliğimle sölüyorum ki belki onlar kadar ileri gitmesek te yapardık bu zulmü....
ben aleviyim...kürdüm...ezildim...horgörüldüm...ayıpla ndım...dışlandım...
azınlık olduğm için yapıldı bu ....iktidar beni istemiyordu bir tehdit olarak görüyrdu beni....
iktidar biz olsak tehdit olarak gördüğmz topluluğu ezmezmydik...yalan iftira yollrna başvurup küçük düşürmezmiydik ....
hasret_eylul 01.09.2006, 20:25 ama ablacım tamam biz hoşgöryle insan sevgisiyle alllh sevgisiyle (korku nie olsun) büyüdük yetştk..
fakat bi an düşünelim iktidar güç para sayısal üstünlük herşey bizim elmzde olsa, bize karşı gelen bizim yönetimimizi engel olmak isteyen bi topluluk olsaydı biz napardık??
ben tüm açık yürekliliğimle sölüyorum ki belki onlar kadar ileri gitmesek te yapardık bu zulmü....
azınlık olduğm için yapıldı bu ....iktidar beni istemiyordu bir tehdit olarak görüyrdu beni....
iktidar biz olsak tehdit olarak gördüğmz topluluğu ezmezmydik...yalan iftira yollrna başvurup küçük düşürmezmiydik ....
evet doğrudur iktidar para güç sayısal üstünlük onların elindedir ama işte onlar dedğimiz kesim kimdir nedir? hangi akla hizmet etmişlerdir bugüne kadar? işte onların bildiği şey budur sadece iktidar para güç peki benim güzel arkadaşım hani nerde insanlık nerde sevgi nerde hoşgörü onlarda olmayan işte bunlar ve bizlerde herkese yetecek kadar sevginin var olmasıdır aradaki fark işte bunlar o olduğu içindirki bunca katliamlar ezilmişlikler horgörülmeler bugün güç kimin elindedir çocuk katillerinin, emperyalistlerin kısacası tekellerindir aslında sorun halkların arasındaki dil ırk mezhep farklarının çok ama çok ötesindedir.. bugün sömürülen ezilen bütün halklardır..
yok bi kere onlara bana yaptıkalrı işkenceleir yapmazdım onlara insanlıkla bişiyleir öğretmeye çalışırdım zaten insanlıkla bişi yapmaya çalıştıımız için böle oldu ama.. geçmiştekilerin yerinde en az birinin yerinde ben olsaydım her şeye karşı koymaya çalışırdım yasakladıkları kitapları elimde olsaydı bütün piyasaya tekrar sürerdim çok isyanlar çıkardılar ama sonuçsuz kaldı asıl aleviler o zaman uyandırılsaydı şimdi böyle olmazdı daha iyisi olurda bugünü dünde yaşardık sonra ve ben onların İNSAN OLDUNU UNUTMAZDIM O GEÇMİŞTEKİ ÇOĞUNLUUN YERİNDE OLSAM
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ama ablacım tamam biz hoşgöryle insan sevgisiyle alllh sevgisiyle (korku nie olsun) büyüdük yetştk..
ne olduun önemli değil kürt olabilrisn başka bişi olabilirsn bugün bizm toplumumuz çin-gene bile hoşgörüyle yaklaşıyor abdala da sen ALEVİSN can gördüğün sevgiyle yapar mıydın ben yapmazdım daha doğrusu YAPAMAZDIM içim el vermezdi ve sana en içten yüreklikle söylüyorum biz yapmazdık çünkü özümüz HOŞGÖRÜ can
yakıldık....
çok merak ediyorum...
saygılar..
öncelikle Selam..
Azınlıkta olsak biz öyle insanlar değiliz can bizde gidip bir cami yakmasını bilirdik ordaki mahsum canlara kıymasını bilirdik ama Hz.Ali efendimizin bir sözü var bu yol öyle bir yoldurki kılıctan keskin kıldan incedir bu yolda incinsende hic kimseyi incitme Gizeme katılıyorum bizim yolumuyuz hosgörüye dayanır inan yapmazdık ..
yok bi kere onlara bana yaptıkalrı işkenceleir yapmazdım onlara insanlıkla bişiyleir öğretmeye çalışırdım zaten insanlıkla bişi yapmaya çalıştıımız için böle oldu ama.. geçmiştekilerin yerinde en az birinin yerinde ben olsaydım her şeye karşı koymaya çalışırdım yasakladıkları kitapları elimde olsaydı bütün piyasaya tekrar sürerdim çok isyanlar çıkardılar ama sonuçsuz kaldı asıl aleviler o zaman uyandırılsaydı şimdi böyle olmazdı daha iyisi olurda bugünü dünde yaşardık sonra ve ben onların İNSAN OLDUNU UNUTMAZDIM O GEÇMİŞTEKİ ÇOĞUNLUUN YERİNDE OLSAM
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ne olduun önemli değil kürt olabilrisn başka bişi olabilirsn bugün bizm toplumumuz çin-gene bile hoşgörüyle yaklaşıyor abdala da sen ALEVİSN can gördüğün sevgiyle yapar mıydın ben yapmazdım daha doğrusu YAPAMAZDIM içim el vermezdi ve sana en içten yüreklikle söylüyorum biz yapmazdık çünkü özümüz HOŞGÖRÜ can
özümüz hoşgörü evet...nerden geliyor peki bu...ezilmşlğmzden mi ..çaresizliğimzden mi??? yoksa böle olmaya mecbur olduğmuzdan mı
elimizden başka bişe gelmiyor gücümüz yok ki karşılık verelim düşüncesinden mi ??
nerden gelior ... ???
saygılar..
öncelikle Selam..
Azınlıkta olsak biz öyle insanlar değiliz can bizde gidip bir cami yakmasını bilirdik ordaki mahsum canlara kıymasını bilirdik ama Hz.Ali efendimizin bir sözü var bu yol öyle bir yoldurki kılıctan keskin kıldan incedir bu yolda incinsende hic kimseyi incitme Gizeme katılıyorum bizim yolumuyuz hosgörüye dayanır inan yapmazdık ..
çoğunluk ezmştr azınlığı ...dayatmıştr kendi düşüncesini...ya kabul erdesin ya da sürünürsün..ölürsün ..yakılırsın..yıkılırsın...
yönetim şekli bu...ya da bir çeşit demokrasi...çoğunluk haklı dır...!!!
biz çoğunluk olsak neden kendi düşüncemizi dayatmayalım ki !! sevgili can..
neden kabul ettrmeyelim ki !!!
bunu yapış şeklimiz onlar gibi mi olurdu acaba ???
işte tartışılacak asıl mesele bu !!!
saygılar..
casdemurmur 01.09.2006, 21:37 çoğunluk ezmştr azınlığı ...dayatmıştr kendi düşüncesini...ya kabul erdesin ya da sürünürsün..ölürsün ..yakılırsın..yıkılırsın...
sölediklerine bakacak olursak bütün aleviler aynı düşnmüyor galiba.sen olsan sen o zulme taraftar olurmuşsun bence:)
şaka bi yana da ben alevilerin bunu yapacağını düşünemiyorum..onlar biraz daha farklı insanlar..incitmekten yana değiller.bunu kız alığ werme olaylarından bile rahatlıkla anlayabilirz.alevilere giden kız inancını sürdürebilyor istediği gibi fakat sunni bi aileye giden alevi kız sunnileşmeye başlıor..burdan da açıkça görülmüyor mu sizcede??
çoğunluk ezmştr azınlığı ...dayatmıştr kendi düşüncesini...ya kabul erdesin ya da sürünürsün..ölürsün ..yakılırsın..yıkılırsın...
sölediklerine bakacak olursak bütün aleviler aynı düşnmüyor galiba.sen olsan sen o zulme taraftar olurmuşsun bence:)
şaka bi yana da ben alevilerin bunu yapacağını düşünemiyorum..onlar biraz daha farklı insanlar..incitmekten yana değiller.bunu kız alığ werme olaylarından bile rahatlıkla anlayabilirz.alevilere giden kız inancını sürdürebilyor istediği gibi fakat sunni bi aileye giden alevi kız sunnileşmeye başlıor..burdan da açıkça görülmüyor mu sizcede??
neden yorumumun sadece bir parçasını alnıtı yapmşssın anlamadım....dewam eden cümlede dşüncemin ne olduu anlaşlıyordu sevgili can ...
konu kız alıp vermek değil ..lütfen saptırmayalım ...
eğer bu konuda yorum yapmak gerekse, ben ne vermekten yanayım ne de almaktan...doğacak çocukların kimlik bunalımı yaşamaması için sadece...yoksa senlik benlik değil ...
saygılar..
özümüz hoşgörü evet...nerden geliyor peki bu...ezilmşlğmzden mi ..çaresizliğimzden mi??? yoksa böle olmaya mecbur olduğmuzdan mı
elimizden başka bişe gelmiyor gücümüz yok ki karşılık verelim düşüncesinden mi ??
nerden gelior ... ???
saygılar..
saygılar..
ettirirdik ama hoşgörü ve sevgiyle sana şu sözleri yolluyorum bunlardan anla artık
Düşmanının bile insan olduğunu unutma
İncinsende,incitme
eline ,beline,diline sahip ol
Marifet ehlinin ilk makamı edeptir
Hiçbir milleti ve insanı ayıplamayınız
DÜŞÜNCE KARANLIĞINA IŞIK TUTANLARA NE MUTLU.................
bunlar 14 asır önce sölenmiş PİRMİZ HACI BEKTAŞI SÖZLERİ ve bizm özümüz eğer illaha bişeylere dayanarak olupta yapmmasaydık işte buna dayanara yapmazdık ve yapmayızda kendi düşüncemizi şu an bile kabul ettiriyoruz ne yani sesimizi çıkarmadık mı çıkardık ama yaktılar her zaman önceydik önceliktik
gücümüz yok mu sence...........bence var bizim gibi geleceğe umdla bakan değiştirebilecek gençler ondna yapmazdık ayrıca tek kişiyle işkence olmaz bil bunu çoğu alevi aynı şeyi söyler eminim saygı ve sevgileirmle
ha sana son söz can......hararet nardadır sacda değil,
keramet baştadır tacda değil
her ne arar isen kendinde ara
mekkede kudüste hacda değil
hünkar hacı bektaş veli
casdemurmur 01.09.2006, 21:49 neden yorumumun sadece bir parçasını alnıtı yapmşssın anlamadım....dewam eden cümlede dşüncemin ne olduu anlaşlıyordu sevgili can ...
konu kız alıp vermek değil ..lütfen saptırmayalım ...
eğer bu konuda yorum yapmak gerekse, ben ne vermekten yanayım ne de almaktan...doğacak çocukların kimlik bunalımı yaşamaması için sadece...yoksa senlik benlik değil ...
saygılar..
hmm doğru gerisini de almalıydım , haklısın fakat ben öyle anladım işin açığı..
herneyse, bu konuyla çok ilgisi war.ikiside hoşgörüye bağlanıyor yani sonuçta..
ettirirdik ama hoşgörü ve sevgiyle sana şu sözleri yolluyorum bunlardan anla artık
İncinsende,incitme
bunlar 14 asır önce sölenmiş PİRMİZ HACI BEKTAŞI SÖZLERİ ve bizm özümüz eğer illaha bişeylere dayanarak olupta yapmmasaydık işte buna dayanara yapmazdık ve yapmayızda kendi düşüncemizi şu an bile kabul ettiriyoruz ne yani sesimizi çıkarmadık mı çıkardık ama yaktılar her zaman önceydik önceliktik
gücümüz yok mu sence...........bence var bizim gibi geleceğe umdla bakan değiştirebilecek gençler ondna yapmazdık ayrıca tek kişiyle işkence olmaz bil bunu çoğu alevi aynı şeyi söyler eminim saygı ve sevgileirmle
hünkar hacı bektaş veli
bana bilmediğim bişeler söle gizem kardeş..seninbu söledklerin sadece biz aleviler değil tümmüslümanlar kabul eder..ama rant uğruna iktidar oyunlarıyla halk kandırlmş ve yapılan zulm baş göstermştr...
gördüğün şeriat, şeriat değil,
gittiğin tarikat,taikat değil,
hakikat sandığın,hakikat değil,
HAKİKAT VAR,HAKİKATTAN İÇERİ.
sadece (havar)demek değil marifet;
MARİFET VAR,MARİFETTEN İÇERİ..
...harabi....
bana bilmediğim bişeler söle gizem kardeş..seninbu söledklerin sadece biz aleviler değil tümmüslümanlar kabul eder..ama rant uğruna iktidar oyunlarıyla halk kandırlmş ve yapılan zulm baş göstermştr...
gördüğün şeriat, şeriat değil,
gittiğin tarikat,taikat değil,
hakikat sandığın,hakikat değil,
HAKİKAT VAR,HAKİKATTAN İÇERİ.
sadece (havar)demek değil marifet;
MARİFET VAR,MARİFETTEN İÇERİ..
...harabi....
sen kendi başına katliama çıkardın o zaman ama işkenceci değil vatan haini olurdun :devil2:
sen kendi başına katliama çıkardın o zaman ama işkenceci değil vatan haini olurdun :devil2:
çok yanlış düşünüyosun sevgili can...çook..
ben, bizde yapalım bizde öldürelim..yakalım yıkalım demedm ki...:no:
sölemk istediğim : iktidar bizde olsaydı güç para sayısal üstünük vs vs.. biz de yaparmydık..
yapardık ama nasıl yapardık....aynen onlar gibi mi, yoksa bize yakışan şeklde mi.... pir hacı bektaş yunus mevlana karacoğlan pir sultan ahmet yesevi ve daha aklıma gelmeyen ulu can ların edep erkanı ile mi yapardık.....
ben işkence yapalım demedim..nerden çıkardın şimdi bunu sevgili can...
katliam mı ??? o da ne !!! yazık :no:
anlamamışsın beni...
biz,erenlre gerçeğiyiz;
has bahçanın içeğiyiz!
hacı bektaş köçeğiyiz;
''EDEP ,ERKAN'' yol bizimdir!
saygılar....
rivayet olunurki;
hz. muhammed bir gün bekir ömer osman ve aliyi yanına çagırır ve ayrı ayrı hepsine şu soruyu sorar.
...birisi size kötülük yapınca siz nasıl davranırsınız?
bekir ömer ve osman 1. ve 2. seferde ona iyilik yapar 3.seferde ise kötülük yaparız derler.
hz ali ise 7 sefer sormasına rağmen her seferde iyilik yaparım der.neden böyle davranıldığı sorulunca kötülük sahibi kötülüğünden utanmazsa ben neden iyiğliğimden utanayım diye cevap verir.
rivayet olunurki;
hz. muhammed bir gün bekir ömer osman ve aliyi yanına çagırır ve ayrı ayrı hepsine şu soruyu sorar.
...birisi size kötülük yapınca siz nasıl davranırsınız?
bekir ömer ve osman 1. ve 2. seferde ona iyilik yapar 3.seferde ise kötülük yaparız derler.
hz ali ise 7 sefer sormasına rağmen her seferde iyilik yaparım der.neden böyle davranıldığı sorulunca kötülük sahibi kötülüğünden utanmazsa ben neden iyiğliğimden utanayım diye cevap verir.
iyi güzel hoş ...
ama hz ali bunları söyledğnde bu zulmlar yaplşmydı sevgili can.....
KERBELA KANLA SULANMIŞMYDI....!!!
saygılar..
nerden gelior ... ???
saygılar..
saygılar..
Can ya sen anlanlıyosun ama veya anlamamzlıga veriyosun biz kıyamayız tamamı can evet dedelrimiz analarımız bebelerimiz ölüdü ne oldu biz yok oldukmu hala yasıyoruz hala var olmanın savasını veriyoruz bak sana su sözlerle anlatıyo zaten gizem
İncinsende,incitme
hünkar hacı bektaş veli
Sende bu sözlerde bir anlam cıkarmaya calıs ve artık anlla bize yakısmaz insan kıymak adam öldürmek anlıyomusun...
çok yanlış düşünüyosun sevgili can...çook..
ben, bizde yapalım bizde öldürelim..yakalım yıkalım demedm ki...:no:
sölemk istediğim : iktidar bizde olsaydı güç para sayısal üstünük vs vs.. biz de yaparmydık..
yapardık ama nasıl yapardık....aynen onlar gibi mi, yoksa bize yakışan şeklde mi.... pir hacı bektaş yunus mevlana karacoğlan pir sultan ahmet yesevi ve daha aklıma gelmeyen ulu can ların edep erkanı ile mi yapardık.....
ben işkence yapalım demedim..nerden çıkardın şimdi bunu sevgili can...
katliam mı ??? o da ne !!! yazık :no:
anlamamışsın beni...
biz,erenlre gerçeğiyiz;
has bahçanın içeğiyiz!
hacı bektaş köçeğiyiz;
''EDEP ,ERKAN'' yol bizimdir!
saygılar....
sana yukarda düşündüklerini anlatmaya çalışıyordum zaten bak kendinde demişsiin
[/COLOR]Can ya sen anlanlıyosun ama veya anlamamzlıga veriyosun biz kıyamayız tamamı can evet dedelrimiz analarımız bebelerimiz ölüdü ne oldu biz yok oldukmu hala yasıyoruz hala var olmanın savasını veriyoruz bak sana su sözlerle anlatıyo zaten gizem
İncinsende,incitme
hünkar hacı bektaş veli
Sende bu sözlerde bir anlam cıkarmaya calıs ve artık anlla bize yakısmaz insan kıymak adam öldürmek anlıyomusun...
ben anlıyorumda siz anlamıyorsunuz beni...
yazdıklarımı iyi okursanız anlrsınız ne demek istedğmi..
saygılar...
sana yukarda düşündüklerini anlatmaya çalışıyordum zaten bak kendinde demişsiin
evet dedim..ama siz beni anlamıyorsunuz ki...
ben ne öldürmekten ne yakıp yaıkmaktan bahsediyorum...
kimse kimseyi kandırmasın...güç para iktidar bizde olsaydı bizde bizde kendi düşüncemizi empoze etmeye uğraşrdık...bizden olmayanı dışlardık....
şimdi burda asıl sorun : bunu nasıl yapacağımzdır ???
onlar gibi mi yoksa başka şekilde mi....???
saygılar....
onlar gibi deil sevgi ve hoşgörüyle
SarıVatoz 02.09.2006, 21:43 kimse kimseyi kandırmasın...güç para iktidar bizde olsaydı bizde bizde kendi düşüncemizi empoze etmeye uğraşrdık...bizden olmayanı dışlardık....
Valla hiç umursamazdım, kimseyi de kandırmıyorum. Toplum da dışlayan var ise kendi inançlarını(fikir demiyorum) empoze etmeye çalışan varsa onları engellerdim, en azından denerdim.
Sizi bizi bilmem ama tarihte güçlü olanın güçsüzü ezmek için sebebi her zaman olmuştur, bu konuda haklısın. Ben sadece kendi adıma söz söyleyebilirim.
Valla hiç umursamazdım, kimseyi de kandırmıyorum. Toplum da dışlayan var ise kendi inançlarını(fikir demiyorum) empoze etmeye çalışan varsa onları engellerdim, en azından denerdim.
Sizi bizi bilmem ama tarihte güçlü olanın güçsüzü ezmek için sebebi her zaman olmuştur, bu konuda haklısın. Ben sadece kendi adıma söz söyleyebilirim.[/QUOTE
benimde sölemek istedğm buydu aslında...
bir tarih böle olmuş..dünyanın kanunu olmuş güçlünün güçsüzü ezmesi....
ama güç bizde olsaydı onalr gibi olmazdık diye düşünüyorum ben....
evet kendi görüşümüzü kabul ettrdik, kabul etmeyenlere ne yapardık acaba !!!
[QUOTE=gizem]onlar gibi deil sevgi ve hoşgörüyle
sevgiden ve hoşgörüden mahrum olanlar peki !!!
biz sevdik..hoşgörü bizim karaktermz dedk....noldu ..yakıldık ezildk vs vs...
saygılar...
[/COLOR]
ben anlıyorumda siz anlamıyorsunuz beni...
yazdıklarımı iyi okursanız anlrsınız ne demek istedğmi..
saygılar...
evet dedim..ama siz beni anlamıyorsunuz ki...
ben ne öldürmekten ne yakıp yaıkmaktan bahsediyorum...
kimse kimseyi kandırmasın...güç para iktidar bizde olsaydı bizde bizde kendi düşüncemizi empoze etmeye uğraşrdık...bizden olmayanı dışlardık....
şimdi burda asıl sorun : bunu nasıl yapacağımzdır ???
onlar gibi mi yoksa başka şekilde mi....???
saygılar....
Can bence tam tersi asnlıyosunda anlamazlıga veriyosun demmeki
SarıVatoz 02.09.2006, 22:29 evet kendi görüşümüzü kabul ettrdik, kabul etmeyenlere ne yapardık acaba !!!
Eyvallah der geçerdik, zaten seçimleri biz kazanacaz:)Onlar istedikleri kadar konuşsun bizim dediğimiz olacak.:)
Bu arada resmi din görevlisi diye bir şey olmayacağından eğitime daha fazla para ayırmış olacaktık, eğitim oranı ve kalitesi arttığı için halkın kendisi için doğru olanı seçme ihtimali artacaktı.
Can bence tam tersi asnlıyosunda anlamazlıga veriyosun demmeki
hayır hayır...aslında kabul etmeyen sizlersnz can...
şimdi siz diyosunz ki biz hoşgörü ve sevgi felsefesi ile büyüdük ve alevilik bu zulmları yapmaz...
tamam..doğru...
alevilik prapagandası yapyrsunz..biz yapmayız biz ezmeyz....
benm demek istedğm şudur ki..biz egemen olasydık dayatrdık...kabul ettirrdik...neden yapmayalım ki...neden...güç büzde para bizde rant bizde...neden bize karşı gelen bi avuç azınlığa dayatmayalımki görüşümüzü??
bizi tedirgin eden iktidarımıza ortak olmaya çalışan fikirlemze yanlış diyenleri neden sürmeyellim köylernden...
saygılar..
casdemurmur 02.09.2006, 22:33 Can bence tam tersi asnlıyosunda anlamazlıga veriyosun demmeki
dediklerinde cidden de bi çelişki var ama sevgili kardeş..tamam senin fikrindir kimse seni suçlamıyor ama bence biraz ağız değiştiriyosun..yani demk istediim kendine göre konuşmuyorsun .ama sdc bu konuda:wink: onun dışında yazılarını takip ediyorumve de beğeniyorum:)
tamam işte şimdi asıl düşünceni yazmışsın işte budur ya!!:D
Eyvallah der geçerdik, zaten seçimleri biz kazanacaz:)Onlar istedikleri kadar konuşsun bizim dediğimiz olacak.:)
Bu arada resmi din görevlisi diye bir şey olmayacağından eğitime daha fazla para ayırmış olacaktık, eğitim oranı ve kalitesi arttığı için halkın kendisi için doğru olanı seçme ihtimali artacaktı.
sevgili can seçimleri bizim kazanmamız o kadar zor ki....
halkın gözü boyanmış durumda....
bi akp rüzgarı esiyor ki epeyce titretecek bizi...
casdemurmur 02.09.2006, 22:37 sevgili can seçimleri bizim kazanmamız o kadar zor ki....
bence o kadr ümitsiz olma halk görüyor ve de görecek bunların nasıl insanlar olduklarını..tani bunun için de bi hayli zaman gerekck..bizim millet o kadr akıllı değil .hemen kavrayamaz..!!
dediklerinde cidden de bi çelişki var ama sevgili kardeş..tamam senin fikrindir kimse seni suçlamıyor ama bence biraz ağız değiştiriyosun..yani demk istediim kendine göre konuşmuyorsun .ama sdc bu konuda:wink: onun dışında yazılarını takip ediyorumve de beğeniyorum:)
tamam işte şimdi asıl düşünceni yazmışsın işte budur ya!!:D
ya ben anlamadım....bende mi çelşki var ???
veli.topcu 02.09.2006, 22:40 arkadaşlar eger ezilmiş bir toplum olarak zamanla onların üstüne geçmiş olsaydık bu şekilde bir zulum yapmazdık çünkü ezilmişligin ne oldugunu biliyor olcaktık ve ezmeyecektik hor görmeyecektik.ama ezilmeden onlar gibi olsaydık yani hiç zulum görmeden üstün olsaydık zulum yapılırdı diye düşünüyorum.bu insan oglunun piskolojisinder vardır kendisinden zayıf gördügü insanı genelde ezer horlar hor görür.tabi burda şunu unutmamak lazım bizim mezhebimiz insanlık mezhebidir gercekten mezhebimizin gerektigi şekilde egtilir olsak durum biraz farklı olur çünkü özümüzde insanlık var insan saygı inanca saygı var
SarıVatoz 02.09.2006, 22:44 sevgili can seçimleri bizim kazanmamız o kadar zor ki....
Çoğunluk olsaydık diye fantazimiz vardı galiba.
neden yapmayalım ki...neden...
İnsana saygı ve sevgi duyduğumuz için.
'İnsan Dine hizmet etmek için yaratılmıştır' zihniyetinde olmadığımız için.
arkadaşlar eger ezilmiş bir toplum olarak zamanla onların üstüne geçmiş olsaydık bu şekilde bir zulum yapmazdık çünkü ezilmişligin ne oldugunu biliyor olcaktık ve ezmeyecektik hor görmeyecektik.ama ezilmeden onlar gibi olsaydık yani hiç zulum görmeden üstün olsaydık zulum yapılırdı diye düşünüyorum.bu insan oglunun piskolojisinder vardır kendisinden zayıf gördügü insanı genelde ezer horlar hor görür.tabi burda şunu unutmamak lazım bizim mezhebimiz insanlık mezhebidir gercekten mezhebimizin gerektigi şekilde egtilir olsak durum biraz farklı olur çünkü özümüzde insanlık var insan saygı inanca saygı var
peki ya ezilimşliğin verdiği hırçınlık....
EZİLMŞLERİN ÖFKESİ YAMAN OLUR...
saygılar
hayır hayır...aslında kabul etmeyen sizlersnz can...
şimdi siz diyosunz ki biz hoşgörü ve sevgi felsefesi ile büyüdük ve alevilik bu zulmları yapmaz...
tamam..doğru...
alevilik prapagandası yapyrsunz..biz yapmayız biz ezmeyz....
benm demek istedğm şudur ki..biz egemen olasydık dayatrdık...kabul ettirrdik...neden yapmayalım ki...neden...güç büzde para bizde rant bizde...neden bize karşı gelen bi avuç azınlığa dayatmayalımki görüşümüzü??
bizi tedirgin eden iktidarımıza ortak olmaya çalışan fikirlemze yanlış diyenleri neden sürmeyellim köylernden...
saygılar..
Can yapmayız bak sen ghic alevisin diye işinde kovuldunmu dövüldünmü bunu yaptılar ama ben olsam yapmam hayatta bunları kimseyi kıramam evet kednimizi kabul ettirirdik haklısın ama insan kıyarak değil yakarak değil hosgörü ve sevgiyle yaparız ben sana bir sey anlatim Benim calıstıgım yerde herkes alevi ve birgün ustabası bir işci getirdi aramıza sünni adam 2 saat calıstı yanımızda ve telefon geldi karısı hastalanmıs hastaneye kaldırmıslar adam izin isteyip gitti ama cebinde bes kurus yokken usta bası cebindeki büzün parayı adama verip yolladı sonraöbürsü gün adam geldi cay icip sohbet ederken benim annem babam bana nerde kızılbas görürsen öldür cennete gidersin demişimde alevi oldugumuzu bilmiyodu bizde sana fırsat işte karsındayız bu fırsatı kacırma dedik adam aprladı siz alevimisiniz dedi yani burada anlatmak istediğimi anlarsınız insallah bizler kalkıp cocuklarımıza sünni öldür cennete gidebilirsin diye bilirmiyiz?
sevgili can lar...yorumlarınz için hepinize sonsuz teşekkürler...
katılanda olur katılmayanda tabi... 5 parmak bile bir değil....
saygılar....
veli.topcu 02.09.2006, 22:56 peki ya ezilimşliğin verdiği hırçınlık....
EZİLMŞLERİN ÖFKESİ YAMAN OLUR...
saygılar
yazımın son kısmını iyi okurmusun orası her iki kesim için geçerli yani hem ezilmiş hem ezilmemiş için geçerlidir
burada anlatmak istediğimi anlarsınız insallah bizler kalkıp cocuklarımıza sünni öldür cennete gidebilirsin diye bilirmiyiz?
off offf....demeyiz tabi....yapmayızda.....ben hacı bektaş la büyüdüm...annem babam aleviliği ne olduğnu öğettiler bana....
herşeyi yapılan zulmlaryla....eziyetleryle karşı görüşü de....öğrettiler...
öldürmek kesmek yakmak kıymak bize göre değil..bunu savunan sadece sendeğisin ki can...
ama sonuna kadar sölüyorum.... biz onların yernde olsaydık....tekrr tekrr sölüyorum onlar gibi olmasa da baskı yapardık....
kabul ettrdik.,
saygılar..
off offf....demeyiz tabi....yapmayızda.....ben hacı bektaş la büyüdüm...annem babam aleviliği ne olduğnu öğettiler bana....
herşeyi yapılan zulmlaryla....eziyetleryle karşı görüşü de....öğrettiler...
öldürmek kesmek yakmak kıymak bize göre değil..bunu savunan sadece sendeğisin ki can...
ama sonuna kadar sölüyorum.... biz onların yernde olsaydık....tekrr tekrr sölüyorum onlar gibi olmasa da baskı yapardık....
kabul ettrdik.,
saygılar..
Evet can yapardık ama sevgi ve hosgörüyle insanı yakmayla kıymayla değil...
Evet can yapardık ama sevgi ve hosgörüyle insanı yakmayla kıymayla değil...
bende bunu sölüyorum işte....:wink:
saygılar
SarıVatoz 02.09.2006, 23:11 ama sonuna kadar sölüyorum.... biz onların yernde olsaydık....tekrr tekrr sölüyorum onlar gibi olmasa da baskı yapardık....
kabul ettrdik.,
saygılar..
Eğer ailem bana kendin gibi olmayanları kendine benzet veya öldür deseydi bile yapmazdım.
Ya da sana bir soru sorayım ''biz onların yerinde olsaydık'' ne demek? Biz Sünni olsaydık Alevilere nasıl davranırdık mı? Ona cevap veremem.
Diğer alternatif sen yapardın biz yapmazdık. (mazur gör ama _KaaN_'a katılmaya başladım çok çelişkili konuşuyorsun.)
Bizim yolumuz o kadar sevgi dolu, o kadar ulu ki bizim bir karıncayı bile incitmemiz doğru değildir..
Alevi Toplumu bazı konularda kendini aşmıştır.Kendi gibi inanmayan bir topluma hor gözle bakmak, yadırgamak yada asimile etmek, yerinden yurdundan sürmek zaten Aleviliğe ihanet etmektir.. Alevi Toplumu asla bazıları gibi '' Ya açlıktan öl, yada benim dinime geç'' gibisinden gizli kapalı tehditlerle asla Sünni, Şia, Hristiyan olsun hiçbir inanca baskı yapamaz yapmaz...
Bizim yolumuz o kadar sevgi dolu, o kadar ulu ki bizim bir karıncayı bile incitmemiz doğru değildir..
Alevi Toplumu bazı konularda kendini aşmıştır.Kendi gibi inanmayan bir topluma hor gözle bakmak, yadırgamak yada asimile etmek, yerinden yurdundan sürmek zaten Aleviliğe ihanet etmektir.. Alevi Toplumu asla bazıları gibi '' Ya açlıktan öl, yada benim dinime geç'' gibisinden gizli kapalı tehditlerle asla Sünni, Şia, Hristiyan olsun hiçbir inanca baskı yapamaz yapmaz...
Evet can katılıyorum sana bizde bunu sewgili mawuzere anlatmaya calısyorız...
güzel sölüyorsunda kendini aşan alevi kesimi bu gün mevcut....
yolumuz sevgiden geçiyor evet...seveni eziyorlar zaten...
Eğer ailem bana kendin gibi olmayanları kendine benzet veya öldür deseydi bile yapmazdım.
Ya da sana bir soru sorayım ''biz onların yerinde olsaydık'' ne demek? Biz Sünni olsaydık Alevilere nasıl davranırdık mı? Ona cevap veremem.
Diğer alternatif sen yapardın biz yapmazdık. (mazur gör ama _KaaN_'a katılmaya başladım çok çelişkili konuşuyorsun.)
ya canlar ne celişkisi var benim konusmamda üstüne basa basa biz yapmayız diyorum bunun neresinde celişki var...
Evet can katılıyorum sana bizde bunu sewgili mawuzere anlatmaya calısyorız...
ben anlamıyor değilm...
ama baskı yapmayacğmz konusu beni düşündürüyor...
dünyanın hiç bir yrnde hiç bir zamanında güçlünün güçsüzü ezmediği görülmemiştr...
saygılar..
çelişkili konuşan kim ?????
benmi kaanmı casdemurmur mu....
bi sakinleşelim arkadaşlar...
,bu çelişki kelimesini ilk kim kullandı..kime kullandı....
lütfen açıklama yapsın ...çünki herkes kendi üzerne alındı....
saygılar
SarıVatoz 02.09.2006, 23:26 ya canlar ne celişkisi var benim konusmamda üstüne basa basa biz yapmayız diyorum bunun neresinde celişki var...
Ya ben mi yanlış yazdım sen mi yanlış anladın; çelişki sende değil mawzer'de (Yoksa Veli.topçu muydu mawzer'e çelişkili konuşuyorsun diyen ben bir gözden geçiriyim)
bi sakinleşelim arkadaşlar...
,bu çelişki kelimesini ilk kim kullandı..kime kullandı....
çelişki kelimesini Bu topikte yasaklasak mı ne yapsak?:)
Ya ben mi yanlış yazdım sen mi yanlış anladın; çelişki sende değil mawzer'de (Yoksa Veli.topçu muydu mawzer'e çelişkili konuşuyorsun diyen ben bir gözden geçiriyim)
çelişki kelimesini Bu topikte yasaklasak mı ne yapsak?:)
vala ii olur:)
yakıldık....
çok merak ediyorum...
saygılar..
konunun özü; insanlar kişiliklerini koşullara göre mi değiştirir,
edinilmiş kişilik değişmez midir?
Aleviler hoşgörülüdür, sevecendir.
Zulüm yapamazdık diye düşünüyorum. Çünkü bizde insan sevgisi var.
Koşullar değişince, iktidarda olunca yani gücü elde edince karakterimiz otomatik olarak değişir mi ki biz de zulüm yapalım. bu kadar gevşek mi karakterimiz?
Hiç sanmıyorum.
konunun özü; insanlar kişiliklerini koşullara göre mi değiştirir,
edinilmiş kişilik değişmez midir?
Aleviler hoşgörülüdür, sevecendir.
Zulüm yapamazdık diye düşünüyorum. Çünkü bizde insan sevgisi var.
Koşullar değişince, iktidarda olunca yani gücü elde edince karakterimiz otomatik olarak değişir mi ki biz de zulüm yapalım. bu kadar gevşek mi karakterimiz?
Hiç sanmıyorum.
mesele kişilik meselesi değil...
mesele ihtiras !!!!
mesele insan oğlunun doğasında olan hep daha fazlasını istemek !!!
kardeş kardeşi öldürmedi mi bu yüzden....
önüne geçebilirmydk....???
nice devletler..nice imparatorluklar bu yüzden yıkıklmadı mı...
biz de insanız... bizde de olmayacağnı garanti edebilirmiyiz....
casdemurmur 02.09.2006, 23:46 ben her zman senn çelişkil olduunu söledim kaanla hemfikirim bu konuda..ya bak, sölediklerinden şu anlaşılıyor,sen olsan yaparmışsın yani o zulmü.ama hernedense arada bir fikir değişir gibi oluyosun da.. bi güvensizlik sözkonusu gibi..herneyse..neyi düşünüyorsan kimseden korkmadan söleyebilmelisn bence.
ilk ben kullandım heheh:)
ben her zman senn çelişkil olduunu söledim kaanla hemfikirim bu konuda..ya bak, sölediklerinden şu anlaşılıyor,sen olsan yaparmışsın yani o zulmü.ama hernedense arada bir fikir değişir gibi oluyosun da.. bi güvensizlik sözkonusu gibi..herneyse..neyi düşünüyorsan kimseden korkmadan söleyebilmelisn bence.
ilk ben kullandım heheh:)
Demek ki anlamıyorsun casdemurmur...
kimseden korkmadan yazarım merak etme....
demek ki anlamaşsın ... ben olsa yapardım die bişe yok !!!!
biz olsaydık yapardık ama metot nasıl olurdu ..anlaşamadığmz yer bu..!!!
yazık demek boşuna okumşsun yorumları...sadece okumak ta yetmiyor idrak etmelisin ...:p
saygılar..
dewrano62 03.09.2006, 00:02 sevgili kardeşler..can lar..
yakıldık....
çok merak ediyorum...
saygılar..
can guzel bır paylasım oncelıkle tşk ederım o zamankı psıkolojımı bılmıyorum ama ben suanda cok kınlıyım onlara karsı durustce soelyım kendı ınsanımı herzaman 5 adım ustte tutardım yalan solemeyım sımdı acık olalım ama ole kadınalrı yada baskalarını oldurmek yakısmaz bıze okadarda yobaz olmazdım onların yaptıgı ınsanık deıl maras sıvas corum bunalrda resmen bır katlıam bunalr unutulacak seyler deıl
casdemurmur 03.09.2006, 00:36 kusura bakma napalım..bu da benim kusurum(!)olsun...
kusur değil can...
sadece biraz daha dikkatli oku ve anlamaya çalış..
saygılar..
zileli_4012 03.09.2006, 18:57 hınzır pasa astı dar ağacına
yavuz selim attı kör kuyulara
vurulduk maşta yandık sivasta
imdada gelmedin gel canımıza
YA ALİ
|