Orijinalini görmek için tıklayınız : neden galatasaraylısınız?

Yakapınarlı
01.11.2005, 12:19
arkadaşlar hep merak etmişimdir insan gerçekten galatasaraylımı doğar diye.mesela ben öyle.babam fanatik bir cimbomlu.haliyle doğduğumda herşey sarı kırmızı hazırlanmış.bütün oyuncaklarım bile sarı kırmızı desek yerinde olur.hiç anlamadığım halde çizgi film izleyeceğim dönemlerde galatasaray maçı izlerdik babamla.bu koşullarda yetiştirildim.ve mutluyum.çünkü türkiyenin en büyük takımının taraftarıyım.
ya siz neden galatasaray?

tunc2
01.11.2005, 13:07
vallahi hic düsünmedim ama galatasarayli olmak gercektende bambaska bisey yaa diger takimlardan farki var ne biliyim benmi öyle düsünüyom ama galatasarayin tarafatari daha baska asil insanlar fazla tartismayi (fenerlilergibi) sevmiyen realist centilmen buda karakter olarak bana uydugu icin herhalde galatasarayliyim

gencoalevi
06.11.2005, 02:59
kardeş galatasaraylı olunmaz dogulur. bak fenerlilerin lafına herkes fenerli olacakmış(fıs) onlar sonradan olma. biz sarı kırmızı renklere aşıgız

Erki
06.11.2005, 05:25
kardeş galatasaraylı olunmaz dogulur. bak fenerlilerin lafına herkes fenerli olacakmış(fıs) onlar sonradan olma. biz sarı kırmızı renklere aşıgız
actigin konuyla, yazdigin yorum seninde fb karsiti oldugunu gösteriyor. ben gsyi kutluyorum (bir fbli olarak) sampion simdilik tabiki belli degil, ama gönül isterki :))))

tunc2
06.11.2005, 11:07
Erkan dostum sen cok iyi bir insana benziyosun ama fenerliler die meisten cok tuhaf insanlar sen bunlarin disindasin birdaha iyi düsün sen bjk yada baska takimdan olmayasin :)))

KoCGIRİ
06.11.2005, 12:23
Erkan dostum sen cok iyi bir insana benziyosun ama fenerliler die meisten cok tuhaf insanlar sen bunlarin disindasin birdaha iyi düsün sen bjk yada baska takimdan olmayasin :)))

herhalde erkan kardeşle aranızda bir şaka olmalı bu
fenerliler kötü insan bjkliler ve gsliler iyi diye.
hemde insan sevgisinin baştacı olduğu bir kültüre mensup birinin bu ayrımı yapması herhalde şaka olmalı.
aksini düşünemiyorum bile.

kızılırmak77
06.11.2005, 12:33
Mevcut gs'li futbolcular Atatürk düşmanı Fethullah Gülen şerefsiz p.......inin müritleri aksini iddia eden varmı?FENERBAHÇE CUMHURİYETTİR.Fatma FENERBAHÇE'yi kimin tuttuğunu söylersem bizim şoven Aleviler kızacaklar

izmirksk
06.11.2005, 14:43
arkadaşlar bu yakışıksız sözleri bırakmalıyız.(ben de galatasaraylıyım.küçükken dayıoğullarım beni fenerli yapmak için neler yapmamışlardıki.fenerbahçe tişörtleri hatta fenerbahçe renkli bisiklet almışlar.)rüşvet üzerine rüşvet.herhalde sülalede herkes fenerli olsun istiyorlardı.ama cimbom yeni nesille beraber çoğunluğa geçti.3 tanede beşiktaşlı var.onlarda bizimkiler
4 kişilik bir aileyiz.bizim ailede annem,babam ve erkek kardeşim beşiktaşlı.

TheGodfather
06.11.2005, 15:25
Benim galatsaray taratarı olmam biraz ilginç...Çocukluk yıllarımda babam Monaco Galatasaray karşılaşmasını izlerken bende bişey pek birşey anlamamıştım kim yeniyor kim yenmiyor diye yani..Babam bana ''Ben sana söylerim kim yeniyor diye'' O anda Prakazinin serbest vuruştan attığı gölle babamın elindeki tabancasıyla sevincinden pencereden dışarı ateş etmesi bir oldu..Çok korkmuştum ama babam bana fanatizmin bu olduğunu söyledi...Babam bana o maçtan sonra Galatasaray forması almıştı...O formam yıprandı ama hala hatıra olarak saklıyorumm..Onunla çok mahalle maçı yaptık :)
Yani doğuştan diyebilirim bu fanatizm :)

onurtt
06.11.2005, 15:41
Ben hayatımda Galatasaray taraftarı kadar Beşiktaşlı özentisi gurup insan görmedim...Hemen her hafta Beşiktaş tezavuratlarını çalarlar söylerler..Beşiktaşlılar ne yapsa arkasından onu taklit ederler..Hayır taklit ettikleri şeyler güzel şeyler olsa her zaman içim yanmaz...

Bu arada Galatasaraylı olunmaz Galatasaraylı olunur yazmış birisi mesela bu bile bir Beşiktaş tezavuratıdır, ilk kez GSlilere karşı Beşiktaş İnönü Stadında söylenmiştir ......Ya o kadar taklitçi bir gurup insan kümesi ki anlatmakla bitmez bir ara Beşiktaşlılar santrada üçlü ile başlardı maçlara bir baktım GSliler de başlamış..Anlat anlat bitmez..Mesela kötü örnekleri de taklit ederler mesela sırf Çarşı Kadıköye vapurla çıkarma yaptı diye bunlarda aynısını yapmaya çalıştı...Bir ara cumartesi İnönü'de söylenen bir beste bir bakarsınız Pazar günü Ali Sami Yen'de...Hangi biri yazlılır ki bunların...Malesef Beşiktaş tribünlerinde küfür çok fazla bakıyorum marifetöiş gibi GSlilerde son yıllarda küfür modasına ayak uydurdu..

Yakapınarlı
06.11.2005, 19:11
Ben hayatımda Galatasaray taraftarı kadar Beşiktaşlı özentisi gurup insan görmedim...Hemen her hafta Beşiktaş tezavuratlarını çalarlar söylerler..Beşiktaşlılar ne yapsa arkasından onu taklit ederler..Hayır taklit ettikleri şeyler güzel şeyler olsa her zaman içim yanmaz...

Bu arada Galatasaraylı olunmaz Galatasaraylı olunur yazmış birisi mesela bu bile bir Beşiktaş tezavuratıdır, ilk kez GSlilere karşı Beşiktaş İnönü Stadında söylenmiştir ......Ya o kadar taklitçi bir gurup insan kümesi ki anlatmakla bitmez bir ara Beşiktaşlılar santrada üçlü ile başlardı maçlara bir baktım GSliler de başlamış..Anlat anlat bitmez..Mesela kötü örnekleri de taklit ederler mesela sırf Çarşı Kadıköye vapurla çıkarma yaptı diye bunlarda aynısını yapmaya çalıştı...Bir ara cumartesi İnönü'de söylenen bir beste bir bakarsınız Pazar günü Ali Sami Yen'de...Hangi biri yazlılır ki bunların...
ÖNEMLİ OLAN İYİ FUTBOL OYNAMALARI SANIRIM.SORMASI AYIP KAÇINCI SIRADASINIZ ŞUAN:))))

Erki
06.11.2005, 19:19

tunc tabiki fbliyim, süpen olmasin...

bide bana kalirsa tuhaf olanlar her takimin taraftari (görüsler farkli bu konuda)

ultrAslan
06.11.2005, 21:39
tüm alevilere selamlar...nickimden de anlaşılacağı gibi Galatasarayımız'ın en büyük taraftar grubu olan ultrAslan'ın Fethiye Genel Koordinatörüyüm...Forumda böyle bi konuyu görünce sewindim...Galatasaray hakkında konuşmak insan ömrüne sığmaz...Ben de size http://www.ultrAslan.com/ sitesini öneriorum...Bu siteyi boş vaktiniz oldukça inceleyin...Gerçek GALATASARAYI herkes anlar o zmn...

kızılırmak77
09.11.2005, 19:35
FenerbahÇe Fethİye Gİbİ Ufak İlÇeyle UĞraŞmaz KÖln Gİbİ Yerde Dernek AÇar

onurtt
10.11.2005, 01:21
ÖNEMLİ OLAN İYİ FUTBOL OYNAMALARI SANIRIM.SORMASI AYIP KAÇINCI SIRADASINIZ ŞUAN:))))

Hayır değil işte Beşiktaşlılık burda girer devreye.Çünkü biz

S E V İ N M E K İ Ç İ N S E V M E D İ K...

Erki
10.11.2005, 01:28
herhalde erkan kardeşle aranızda bir şaka olmalı bu
fenerliler kötü insan bjkliler ve gsliler iyi diye.
hemde insan sevgisinin baştacı olduğu bir kültüre mensup birinin bu ayrımı yapması herhalde şaka olmalı.
aksini düşünemiyorum bile.

bu hep böledir kocgiri, hernezaman gsli birisiyle konussam cekiliyorum aradan. cünkü adamlar takmis kafasina biz UEFA yi aldik falan filan. mazide kalan isler müdürleri. yani sen neyaparsan yap adam gibi takim tutmassin gsli diilsen... onun icin bosveeeeerr

KoCGIRİ
10.11.2005, 21:52
Galatasaraylılık psikolojisini anlayabilmek icin 13 - 18 senelik basarisiz donemlerin taraftarlar uzerindeki etkilerine ve 'genlere' bakmak lazim.Bir ornekle aciklayalim.

1967 dogumlu bir Galatasarayli oldugunuzu dusunun.Cocuksunuz sampiyonluk yok , bulug cagina geliyorsunuz yok, ilk kez asik oluyorsunuz ama hala sampiyonluk gorememissiniz , Ehliyet almissiniz, oy verme hakkina kavusmussunuz ama takiminizin bir sampiyonluk turuna hasret kalmissiniz.ayni kabusun beterini 1930-48 faciasini goren dedeniz ve babaniz da yasamis.Hatta babanizin ikinci 'buyuk bekleyisi' bu.Kolay degil 56 senelik bir periyoda sigdirilabilmis 31 kabus yil.Daha da acisi ve galatasaraylılık psikolojisinin sebebi ise Fenerbahcelilerin bu donemlerde hep basarili olmasi , okul hayatinda , is hayatinda hep Fenerlilerin alaylari altinda bir azinlik toplulugu gibi yasamak.Besiktas'i kardes kulup ilan ederek Fener'e karsi 'omuz omuza' mucadele vermek.

Iste bunca acili onyillardan sonra elde edilen ilk sampiyonluklarda prim olarak verilen arabalar, kolayca yumurtlayan rakip kaleciler, 0-8'lik muhtesem zaferler damaklarda kekremsi bir tat birakmis ama 'kazanmak icin her yol mubahtir' dusuncesini de sari-kirmizi beyinlere kazimistir.Tam da 'kolayca koseyi donme' yillarina denk gelen bu kazanimlar 80'li yillarin atmosferine 'cuk' oturmustur.
80'lerde ilk sinyallerini veren , 90'li yillarda tavan yapan 'Fenerbahce'nin kara-Galatasaray'in altin donemi ' medyanin ve bilgisayar caginin zirve yaptigi bir donemde yasanmasi sebebiyle olumlu ve olumsuz etkilerini misliyle artirmistir.Bu donem Galatasaray icin inanilmaz bir reklam Fenerbahce icin de bir o kadar olumsuz etkiler yaratmistir.Sonucta 4 sene ustuste sampiyon olan ve UEFA Kupasini muzesine tasiyan Galatasaray, hele ki sonuncusunu Fenerbahce'nin Pendik'e elendigi sene yasamasina ragmen bir turlu Fener'in yarattigi toplumsal etkiyi yapamamis, bilakis Fenerbahce'nin son sampiyonlugunun adeta toplumsal bir histeriye donusmesini inanmaz gozlerle seyretmek zorunda kalmistir.

Son olarak taraftar potansiyelindeki bu farklilik soyle de aciklanabilir.Futbol tarihimizin ilk bolumunu yukarida inceledik.Profesyonel Lig bolumu dikkatle incelendiginde G.Saray'in 4 senelik, 3 senelik, 2 senelik sampiyonluk serileri vardir.Bu da belli jenerasyonlar uzerinde etkili ama surekliligi olmadigi icin daimi kitlesel tavirlara uzak gecici taraftar topluluklari yaratir.Fenerbahce ise genellikle tek tek veya iki senelik sampiyonluklar yasadigi icin 'sureklilik ve buyuklukte istikrar' sebebiyle 'saglam' bir taraftar kitlesine sahiptir ve gene ayni sebeple G.Saray, Besiktas ve Trabzonspor iyi olduklari donemlerde karsilarinda hep Fenerbahce'yi bulmus ve dogal olarak en cok da ondan nefret etmislerdir.

Toparlamak gerekirse, 'Fenerbahce Cumhuriyeti' , 'Fenerbahce devlet icinde devlettir' , 'Her Turk Fenerbahceli dogar' gibi kavramlar eger bu ulkede atasozu haline gelmisse bu bosuna degildir.G.Saray gibi Avrupa hayrani-taklitcisi zihniyetler Isvicre takimlarindan 'cim bom' kelimelerini apartip 'aslan' gibi Turkiye'de gorulmedik hayvanlari sembol olarak secerken, 'Fenerli' gibi son derece yalin bir tanimlamaya ve 'kanarya' gibi hemen yanibasinda olabilecek mutevazilige sahip sari-lacivert camia 'Turk insaninin ilk goz agrisi' ve bir 'halk hareketi' oldugunu 2001 senesi sonundaki sampiyonluk kutlamalarinda gostermistir.Kimi bilgi yoksunlari bunu ekonomik krize baglasalar da , tek gercek Fenerbahce'nin 1907'den beri kesintisiz en buyukluk tahtinda oturmasidir.Eline gecirdigi tarihi firsatta bile Fenerbahce'nin onunde gundem olamayan Galatasaray , Fenerbahce'nin 'sazi tekrar eline aldigini' farketmis ve efsanenin henuz sadece ayak seslerini duyduklarini idrak etmistir.

Darisi farkedememis olanlarin basina

kızılırmak77
12.11.2005, 20:22
FenerbahÇenİn Alİ Samİ Yende 3-0 MaĞlupken 4-3 KazandiĞi Bİr MaÇ Vardi ArkadaŞlar Hatirladilarmi?

mustimercan
13.11.2005, 02:45
oooooooo genemi fb--gs tartismasi yawwww...bir türlü kabullenemediniz su cimbom,un büyüklügünü,,,süper kupa,,sayisi bilinmeyen türkiye kupalari ve UEFA kupasi ,,,daha iyisini biz yapana kadar simdilik bu kadar:-)))))baska söze gerek yok galiba

Alevimen
13.11.2005, 12:07
Bugünden itibaren birtürlü sağlıklı biçimde tartışamadığımız bjk/fb/gs muhabbetleri resmen forum kurallarında belirtilmiştir:
22. Genelde Fenerbahçe/Beşiktaş/Galatasaray gibi tartışamadığımız konuları alevlendirmeyin ve tartışmayın.