Orijinalini görmek için tıklayınız : osmanlı padişahları ve aleviler!!!

aykudgöksun
02.09.2006, 14:15
sorum şudur alevilerin tarihi olaylardan ötürü en sevmediği ve en sevdiği(varsa) osmanlı padişahı kimdir???gerçi sevilmeyenin yavuz olduğunu biliorum ama sevileni varsa kim oldğunu ve neden sevildiğini açıklarsanız sevinirim.(osmanlı zamanında alevilere ii davranılan bir zaman dilimi bir padişah var mıdır)

karyelist
02.09.2006, 14:35
fatih sultan süleymanın bi zaman toplama birleştirme gücü ile istanbulu aldığını biliyorum Sülo olabilir diyorum

Hüseyin69
02.09.2006, 15:19
ben alevilerin osmanli imparatorlugunun padisahlarini sevdiklerini yada sempati veya taraf olduklarini sanmiyorum cünki o dönemde zaten alevi kizilbas rafizi ölüm katletme kelle koparlimalari fetvalari almis basini gidiyordur haa bugünki dönemde nasilki gecmisyle muhasebe yapmayanlar katilleriyle ayni sofrada oturup serefsizce serefe kadeh kaldiran aleviler varsa gecmistede yoktur demek yalan
pir sultani asan hizir pasa aleviler tarafindan sevilmiyor .hizir pasa osmanli imparatorlugunun bir valisiydi
yani adi ile pasa idi ama padisah degildi oysa alevilerin geneli osmanli imparatorlugunun gelmis gecmis en üst düzeyden en alt kademesine kadar hic bir padisahi veya asesleri (ASKER KORUMA VS)sevmemislerdir
simdi günümüze baktigimizda daha farkli olduklarini görüyoruz alevilerin.
günümüz alevilerin egemen otoriter sistemine yaklasim bicimini yazma geregi duymuyorum ileri bir zamanda tabiki tartismaya acabiliriz günümüz alevileri ile otoriter sistemlerin iliskileri basligi altinda

SarıVatoz
02.09.2006, 22:36
Osman Bey ve Orhan Bey'den sonra hepsiyle kavgalılar diye biliyorum Çünkü Sonra ki Padişahların anaları hep Ortodoks ve kendilerinde de bu zihniyet var. Fatih anası istedi diye Türkleşen Rumları (Aleviliği kabul eden Hristiyanları) katletti diye bir şey okumuştum. Ama şundan eminim ki Yavuz'u hiçbiri sevmiyor.