Orijinalini görmek için tıklayınız : "Das Alevitentum: Eine Glaubens- und Lebensgemeinschaft in Deutschland"

Bir Zeynep
01.11.2005, 16:29
Merhaba canlar, hepinize iyi günler dilerim. Umarim bu kitabi benden önce tanitan olmamistir eger öyleyse özür dilerim, biliyorum konular tekrarlanmayacakmis ama bunu nerden arabilirim diye bilmiyorum, henüz yeni üye yim, özür...
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu tarafindan, gecen sene cok güzel ve anlamli bir kitab cikartilmistir. Bu kitap almanca dilinde yazilmistir, yani Almanyada yasayan gencler icin okumasi benim acimdan daha kolay. Bu kitabin adi: "Das Alevitentum: Eine Glaubens- und Lebensgemeinschaft in Deutschland" dir ve bunu tüm canlara tavsiye ederim. Alevbilik nedir, nasil olustu, nerelere yansidi, etc bunlari cok güzel aydinlatir ve simdiki Almanyada yasayan alevileri, Cem evlerini ve yasam tarzini tanitir.
Sevgiler, saygilar.

Ilgi duyan canlar icin bu bilgiler:
Kaplan, Ismail: "Das Alevitentum: Eine Glaubens- und Lebensgemeinschaft in Deutschland", Köln: 2004.

TheGodfather
02.11.2005, 09:02
Merhaba canlar, hepinize iyi günler dilerim. Umarim bu kitabi benden önce tanitan olmamistir eger öyleyse özür dilerim, biliyorum konular tekrarlanmayacakmis ama bunu nerden arabilirim diye bilmiyorum, henüz yeni üye yim, özür...
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu tarafindan, gecen sene cok güzel ve anlamli bir kitab cikartilmistir. Bu kitap almanca dilinde yazilmistir, yani Almanyada yasayan gencler icin okumasi benim acimdan daha kolay. Bu kitabin adi: "Das Alevitentum: Eine Glaubens- und Lebensgemeinschaft in Deutschland" dir ve bunu tüm canlara tavsiye ederim. Alevbilik nedir, nasil olustu, nerelere yansidi, etc bunlari cok güzel aydinlatir ve simdiki Almanyada yasayan alevileri, Cem evlerini ve yasam tarzini tanitir.
Sevgiler, saygilar.

Ilgi duyan canlar icin bu bilgiler:
Kaplan, Ismail: "Das Alevitentum: Eine Glaubens- und Lebensgemeinschaft in Deutschland", Köln: 2004.

Bu kitap Türkiye'ye gelmişse DNR'da olması lazım..Hemen bakıcam..Kıt Almancamızla okumaya çalışrız artık :) Hollanday'a giderken Almanya'ya da uğrayacağım en son çare bu, orada araştırmak..Yazarını tebrik ediyorumm.Gerçekten merak ettim neler anlatıyor içinde..Tabi genel itibariyle söylemişsiniz..Bende her şeye meraklıyım ya :)

Alevimen
02.11.2005, 20:39
Kitabın başlığı pek uygun deyil bence, içeriğini bilmiyorum henüz o nedenle yorum yapamıyorum.

''Almanya'da alevilik'' gibi başlık dediğim gibi biraz uymamış, sizler farklı düşünebilirsiniz elbette..

Bir Zeynep
02.11.2005, 20:55
Kitabin basligi: "Alevilik: Almanyada Bir Inanc ve Yasam Birligi" , evet tercüman ettikten sonra biraz hakli gibi sin. Ama tabiki bu sirf Almanyadaki alevilik icin gecerli bir birlik demek degildir. Almanyadaki birligi tanitiyo. Önce genel aleviligi aydinlatir (mesela yani "Tarihde Alevilik, cogunlukla Alevi olan köyler ve memleketler, kutsal güc, insan -i kamil olmak, canin ölmezligi, 4 kapi 40 makam, tarikat, marifet, hakikat, rizalik, kirvelik, cem ve tüm anlamai, 12 imamlar, haksizliga karsi gelmek, gülbenk, sofra duasi, oruclar, bayramlar, oaznlar ...., daha sonra bunlarin Almanyadaki yasam tarzina nasil aktarildigi anlatilir (Almanyadaki alevi sayisi, .din dersinde aleviligin konu olarak yer almasi, genclere bilgi verilmesi, alevi dernekleri, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, haksizliga karsi gelmek ve dialog kurmak, "Alevilerin Sesi" dergesi, ...)

Herodotus
25.11.2005, 05:54
Arkadaşlar sosyal bilimler açısında göçler ve devamı önemli bir inceleme alanıdır özellikle tarih , antropology ve de sosyology açısından...