karasu72
03.09.2006, 01:15
Arban ilçesine bağlı hasanoğlu köyü
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaziantepteki alevi köyleri karasu72 03.09.2006, 01:15 Arban ilçesine bağlı hasanoğlu köyü karadagli 03.09.2006, 15:15 Arban ilçesine bağlı hasanoğlu köyü sayin karasu. sizden kuzey batida daha alevi köyleri var eski ve yeni adlari ile yazarmisin. ayrica sizin o köydeki tarihi yapinin ismini yazarmisin. sevgiler Gariip 26.09.2006, 20:33 vallah benim bildigime göre bizim köyde alevi köyü:D yani Sarilar Köyü ibo_eren_27 30.09.2006, 16:57 gaziantepdeki alevi köyleri en yazık ki diğer köylere göre az sadece yavuzeli ilçesine bağlı bazı koyler var onlarda cepni boyundan olanlardır diğer ilçelerde hangi alevi köyü oldugunu bılmıyorum mehmet2778 27.10.2006, 12:07 merhaba canlar. bende bildiğim bir kaç köyü yazacağım. Şahinbey e bağlı sırasıyla : 1-BOSTANCIK 2-TÖRELİ (BABAGIR) 3-HACI KÖPRÜ (BİR KISMI) 4-KİLLİK (YOLLARINA ÇOK BAĞLILAR) 5-GİDEVİR 6-KAZIKLI (ANTEPTE KİME SORSAN ALEVİ KÖYÜ OLARAK TANINIR) OĞUZ ELİNE BAĞLI 1 KÖY BİLİYORUM 1-ZAMBIR YAVUZ ELİNE BAĞLI 1- ŞENLİKÇE 2-SARILAR 3-MİNERİS 4-MİSER 5-KUZU YATAĞI mustojen 27.10.2006, 17:19 benim alevi canlar var kuzuyatağında ve yarımca da cepnidir onlarda yavuzelinde karadagli 28.10.2006, 09:56 merhaba canlar. bende bildiğim bir kaç köyü yazacağım. Şahinbey e bağlı sırasıyla : 1-BOSTANCIK 2-TÖRELİ (BABAGIR) 3-HACI KÖPRÜ (BİR KISMI) 4-KİLLİK (YOLLARINA ÇOK BAĞLILAR) 5-GİDEVİR 6-KAZIKLI (ANTEPTE KİME SORSAN ALEVİ KÖYÜ OLARAK TANINIR) OĞUZ ELİNE BAĞLI 1 KÖY BİLİYORUM 1-ZAMBIR YAVUZ ELİNE BAĞLI 1- ŞENLİKÇE 2-SARILAR 3-MİNERİS 4-MİSER 5-KUZU YATAĞI sevgili can. yukarda yazmis oldugun alevi köyleri icin tesekkürler. ama 4-ve 5 numaraya yazmis oldugun (miseri )(kuzuyatagi) ikisi ayni köy miseri eski ismi kuzuyatagiyeni ismi hatta bu köyün bir ismi de gözübüyük.ayrica mineris degil milelis dir. saygilar ibo_eren_27 28.10.2006, 11:03 benim alevi canlar var kuzuyatağında ve yarımca da cepnidir onlarda yavuzelinde yarımca alevi köyümü gülümse76 30.10.2006, 02:37 Slm arkadaslar,ben antepli degilim ama birsey ilgimi cekti...arkadas demis ki antep de cepni köyleri var diye.ben manisaliyim köyümüz de manisada ve cepniyiz,antep de cepni köyleri oldugunu bilmiyordum,bilgi verirseniz sevinirim,saygilarimla.... murat222 30.10.2006, 20:44 gaziantep araban ilçesi alevi köyleri bildiklerim şunlardır: KARABABA ,BAŞPINAR, TEPEBAŞI, ALTINPINAR, HASANOĞLU ve GÜMÜŞPINAR karadagli 31.10.2006, 01:50 Slm arkadaslar,ben antepli degilim ama birsey ilgimi cekti...arkadas demis ki antep de cepni köyleri var diye.ben manisaliyim köyümüz de manisada ve cepniyiz,antep de cepni köyleri oldugunu bilmiyordum,bilgi verirseniz sevinirim,saygilarimla.... sevgili gülümse can evet vardir bizim orda 10-15 köy felan size en kisa zamanda detayli bilgi verecegim can. sevgiler karadagli 31.10.2006, 01:51 yarımca alevi köyümü evet can. Piro019 31.10.2006, 08:49 Slm arkadaslar,ben antepli degilim ama birsey ilgimi cekti...arkadas demis ki antep de cepni köyleri var diye.ben manisaliyim köyümüz de manisada ve cepniyiz,antep de cepni köyleri oldugunu bilmiyordum,bilgi verirseniz sevinirim,saygilarimla.... selam gülümse76 cepniler türkiyenin bir cok ilinde var, mesela bizim orada yani amasyadada varlar. gülümse76 01.11.2006, 00:18 Tsk ederim arkadaslar,ben bu siteye yeni üye oldum ve simdiye kadar bilmiyordum cepni ler bu kadar türkiyede yaygin olduklarini.Kendim Manisali oldugum icin,bi ege bölgesinde cepnilerin var oldugunu sandetiyordum.saygilarimla...... ibo_eren_27 02.11.2006, 20:00 ben bir çepniyim çepniler anadolunun değişik yerlerine dağılmışlardır karadenizde olsun güney doğu anadoluda olsun balıkesir ve çevresi olsun buralarda çepniler vardır ama ben bazı internet araştırmalarımda bizim çepniler ile diğer çepniler ayrı bir biçimde tanıtılıyor sanki isimler aynı ama anlamlar farklı gibi Piro019 03.11.2006, 08:57 selam ibo eren27, haklisin bende okudum trabzon tarafindaki cepniler sünnilesmis fark o, bizim o taraflardada cepniler var onlar aleviler. murteza27 09.11.2006, 20:09 Slm arkadaslar,ben antepli degilim ama birsey ilgimi cekti...arkadas demis ki antep de cepni köyleri var diye.ben manisaliyim köyümüz de manisada ve cepniyiz,antep de cepni köyleri oldugunu bilmiyordum,bilgi verirseniz sevinirim,saygilarimla.... Gaziantep'in yavuzeli ilçesin de çepniler vardır. Araştırmalara göre ege yöresinde ki tahtacılar ve çepniler oradan ayrılıp gelmişlerdir. sidarta54 25.11.2006, 13:41 peki ya kiliste hiç alevi varmı bilen varmı bunu çok merak ediyorumm Gariip 26.11.2006, 16:10 Slm arkadaslar,ben antepli degilim ama birsey ilgimi cekti...arkadas demis ki antep de cepni köyleri var diye.ben manisaliyim köyümüz de manisada ve cepniyiz,antep de cepni köyleri oldugunu bilmiyordum,bilgi verirseniz sevinirim,saygilarimla.... Çepniler ilk Alevi Türkmenlerdir.. Karadenize gelmiş, bir kısmı Anadolunun çeşitli bölgelerine dağılmışlardır.. Anadoluya geldiklerinde ilk Aleviliği seçmişlerdir ve Hacı Bektaşın İlk Müritleridir. Osmanlının yaptığı Alevi kırımları ve baskıları yüzünden, Karadenizdeki Çepni Türkmenlerin büyük bir bölümü, çoğunluğu Sünniliğe geçmişlerdir... Mesela bugün Sivas Tunceli Erzincan deyince akla Alevilik geliyor ama yüzyıllar önce Ordu Giresun Trabzon deyincede akla Alevilik gelirdi... Hatta Karadenizde bir şehrin eski ismi '' Eleviye ''... Çepni Türkmenleri, Laz devletinin yıkılmasında en büyük katkıları göstermişlerdir.. Çepnilerin bugün bir bölümü Sünni bir kısmı Alevidir.. Karadenizde Alevi olanlar azda olsa kaldı ama Alevi inancını taşıyanlar genelde Güney Marmara, Ege, Antep yöresindedir... Çepni Türkmenlerinin hikayesi budu.. umarim biraz anlata bilmistir Sores arkadasimiz... LaDY 26.11.2006, 16:17 arkadaşlar bir sorum olacak müsadenizle G.Antep'in yavuzeli ilçesine bağlı bir köy var adını anımsamaya çalışıyorum... fırat nehrine kıyısı var bir de fıratın içinde Rum Kale diye bir yapıt var... yapıt o köy sınırları içinde yanılmıyorsam... adını öğrenmem mümkün mü? karadagli 27.11.2006, 16:06 arkadaşlar bir sorum olacak müsadenizle G.Antep'in yavuzeli ilçesine bağlı bir köy var adını anımsamaya çalışıyorum... fırat nehrine kıyısı var bir de fıratın içinde Rum Kale diye bir yapıt var... yapıt o köy sınırları içinde yanılmıyorsam... adını öğrenmem mümkün mü? sevgili LaDY can, firata kiyisi olan orda üc köy vardir. rum kalenin bulundugu köy kasabadir, daha önce kasaba dereye yakindi simdi biraz dereden disari tasindi. ikincisi begendik köyü oda kasabanin kuzeyinde bulunuyor. 3. bizim köyümüz yani sarilar bizim köyümüz alevi köyüdür. diger iki köy ise sunni köyüdür. sanirim yeterince bilgi verdim can sorun olursa herzaman forumda ve özel mesaj olarak sorabilirsin. sevgiler LaDY 30.11.2006, 01:56 sevgili LaDY can, firata kiyisi olan orda üc köy vardir. rum kalenin bulundugu köy kasabadir, daha önce kasaba dereye yakindi simdi biraz dereden disari tasindi. ikincisi begendik köyü oda kasabanin kuzeyinde bulunuyor. 3. bizim köyümüz yani sarilar bizim köyümüz alevi köyüdür. diger iki köy ise sunni köyüdür. sanirim yeterince bilgi verdim can sorun olursa herzaman forumda ve özel mesaj olarak sorabilirsin. sevgiler sanırım sarılar köyü... koca anne diye bir nenenin yanında konaklamıştık soy isimleri sönmez... bir de köyün rıfkı diye bir delisi var :) rum kale köye mi bağlı onu da tam bilmiyorum açıkçası, biz o köyde konaklamıştık, çok sıcak insanlar hele koca anne, allah uzun,sıhhatli ömürler versin iyi ağırlamıştı bizi, gözleri gülüyordu bize :001_wub: Gariip 01.12.2006, 21:47 sanırım sarılar köyü... koca anne diye bir nenenin yanında konaklamıştık soy isimleri sönmez... bir de köyün rıfkı diye bir delisi var :) rum kale köye mi bağlı onu da tam bilmiyorum açıkçası, biz o köyde konaklamıştık, çok sıcak insanlar hele koca anne, allah uzun,sıhhatli ömürler versin iyi ağırlamıştı bizi, gözleri gülüyordu bize :001_wub: slm lady arkadar o köy nerdeyse bhepsi bir birine akrabadir yani bende o köylü oldugum icin benimde akrabaligim var ama konus muyorlar yani... hee birde layd kardes sen nerelisin? LaDY 01.12.2006, 23:20 slm lady arkadar o köy nerdeyse bhepsi bir birine akrabadir yani bende o köylü oldugum icin benimde akrabaligim var ama konus muyorlar yani... hee birde layd kardes sen nerelisin? ben hataylıyım can :) o köyde iki gün geçirdim ve çok güzeldi... hani bir gün mutlaka gidecem yeniden de bulabilecek miyim aradığım insanları o düşündürüyor beni :( karadagli 02.12.2006, 03:01 slm lady arkadar o köy nerdeyse bhepsi bir birine akrabadir yani bende o köylü oldugum icin benimde akrabaligim var ama konus muyorlar yani... hee birde layd kardes sen nerelisin? sevgili gariip can sen kimlerdensin sarilarda kimin oglusun selcemsah 24.01.2007, 08:23 islahiye kabaklar köyü ibo_eren_27 15.02.2007, 13:53 slm lady arkadar o köy nerdeyse bhepsi bir birine akrabadir yani bende o köylü oldugum icin benimde akrabaligim var ama konus muyorlar yani... hee birde layd kardes sen nerelisin? mrb garip kim kimle konuşmuyor ben anlamadım Servan 15.02.2007, 13:57 antepde düztepede aleviler vardı hatta bir perşembe oradaki ceme de katılabilmiştim. xolxol_12 30.07.2007, 14:54 Aşık Ali Nurşani'de İslahiye'nin Sakçagözü köyündendir.Arkadaşım da o köyden orasıda alevi köyü... garcia 31.07.2007, 02:24 peki ya kiliste hiç alevi varmı bilen varmı bunu çok merak ediyorumm evet kilis' te de aleviler var.ancak,sayıları ve yerleşkeleri hakkında bilgim yok.kilisli ve g.antepli arkadaşlar yardımcı olabilirler. karadagli 16.10.2007, 20:02 arkadaşlar bir sorum olacak müsadenizle G.Antep'in yavuzeli ilçesine bağlı bir köy var adını anımsamaya çalışıyorum... fırat nehrine kıyısı var bir de fıratın içinde Rum Kale diye bir yapıt var... yapıt o köy sınırları içinde yanılmıyorsam... adını öğrenmem mümkün mü? sevgili can, eger animsamaya calistiginiz köyün yakinindan kücük bir dere akiyorsa o köy Kasaba köyüdür.cayin bir tarafi zaten Rum kaledir. saygilar karadagli 08.03.2008, 15:13 antepde düztepede aleviler vardı hatta bir perşembe oradaki ceme de katılabilmiştim. Düztepe mahallesi, G.Antep'in Alevilerin en cok bulundugu yerdir. berxo 08.03.2008, 18:25 benım bıldıgım bir ali nursaninin koyu var keferdiz eski ismi simdiki adi sakcagozu kurt alevi koyu birde islahiye ilcesindeki kabaklar koyu turk alevi koyu bir akradasta sormus kılıste varmı dıye kılıste alevı var nohutalanı dıye bır koy kurt alevı koyu zarathusra 09.04.2008, 07:38 çapalı köyü var töreliye 2km ötede orasıda alevi köyüdür.. saygılar zarathusra 09.04.2008, 07:40 Düztepe mahallesi, G.Antep'in Alevilerin en cok bulundugu yerdir. evet bende düztepedeyim düztepenin yüzde 70 i alevidir. afşin elbistan pazarcık adıyamandan ayrıca merkeze baglı köylerden gelen aleviler hep düztepededir degilsede illa baglanyısı vardır halil83 14.05.2008, 00:34 selam canlar ben göçmez köylü halil yani eski adıyla milelis'li. Sırrı dedenın torunu hunkar dedenin ogluyum şuan istanbuldayım ama bu yaz g.antepteyım ....KAZIMOGLU CaNeR90 14.05.2008, 00:58 merhabalar benim annem Gaziantep-İslahiye-Kabaklar köyünden kabaklar köyü halkıda alevi'dir.. Emo84 16.06.2008, 17:44 nurdagi/islahiye de alevi köyler varmis mesela BALIKALAN köyü nurdaga bagli bi alevi köyü |