Orijinalini görmek için tıklayınız : Mesafeler aşkı öldürmez .
Günün birinde birisi, karşınıza geçip 'Mesafeler aşkı öldürür' derse buna şiddetle karşı çıkın. Çünkü aşk, dil, din, ırk ve kilometre tanımaz...
Ayrı şehirlerde, hatta başka ülkelerde de olsanız bile, 'seviyorsanız' bunun bir engel olmadığını anlarsınız. Bazen aynı anda telefonlara sarılırsınız, bazen de eş zamanlı mesajlar çekersiniz sevdiğinize. Bu özel anlara şaşırırsınız ama inanırsınız. Bunun tek açıklaması seviyorsunuzdur, seviyordur...
Her zamankinden daha fazla hasret anlamı yüklenmiş şarkıları dinlemeye başlarsınız, özlem dolu şiirler okumaya iter sevginiz sizi. Hiç umulmadık anlarda gözleriniz dolabilir, ağlamak istersiniz...
Yaşamdaki her güzelliği uzaktaki sevgilinize adamaya başlarsınız. Artık yağan yağmur daha farklı hislere götürür sizi. Gördüğünüz gökkuşağının doğu ile batıyı renkleriyle birbirine bağlaması da uzaklardaki sevdanızı hatırlatır usul usul...
Bazı zamanlar içinize bir ateş düşer. Sevdiğinizle özlem denizinde yüzerken, ona dokunmak, yüzüne doya doya bakmak istersiniz. İlk uçakla ya da ilk otobüsle karşısına çıkarsınız. Elinizdeki çiçekleri ona verdiğiniz an, onun gözündeki mutluluğu görüp aşkın en kutsal ödülünü alırsınız. Her görüşme yürekleri daha da büyütür ve kocaman harflerle 'aşk'ı gönül defterinize yazarsınız. Ancak akrep ile yelkovanın yarışı devam eder ve saatlerin her zamankinden daha çabuk tükendiğine şahit olursunuz sevdiğinizin yanında.
Dönüş yolculuğunda bir sonraki buluşmanın hayalleri sizi sararken, yolların ve dağların sevginize şahit olmasından memnuniyet duyarsınız. İşte uzaklarda aşkı böyle benzer tekrarlarla yaşarsınız, ayrı şehirlerin - ayrı ülkelerin inadına...
Ve biri günün birinde karşınıza geçip size 'Mesafeler aşkı öldürür' derse buna şiddetle karşı çıkarsınız! Çünkü aşkın dil, din, ırk ve kilometre tanımadığını herkese en iyi siz anlatırsınız .
D-e-v-r-i-m 04.09.2006, 03:28 Umarım öyledir. Bunun olmasını hiç istemem çünkü
arkadaşım emeğine yüreğine sağlık
anlattıkları na göre bu saf aşktır..aşkın gözü kördür ileriyi beriyi-uzagı yakını ne dinler.sevmek diyorlarsa buna tabi ki mekan önemli degil (uzaklık)...derin konu valla..
böylemidir gerçekten mesafeler aşkı öldürmez mi umarım böyledir ve bunu bana gösterir.
insan askı icin fizana bilene gider aradaki mesafeleri sorun etmeden emeğine sağlık can paylasımın icin sağol
keşke yazmak gibi doğru olsaydı be arkadaşım....yani mesafeler aşkı öldürmeseydi...
öyleyse neden yanımda o (?) yok????
aşk aşk aşk ne mesafe ne ülke ne zaman tanır. çok doğrusun arkadaşım... paylaşımın için teşekkürler...
emeğe saygı...
candost_20 04.09.2006, 16:51 Güzel bir yazıydı ellerine sağlık can.Bende bu düşenceyi taşıyorum mesafe aşkı öldüremez,öldürmemeli.Umarım benim başımda da olan bu mesefa aşkı öldürmez bütün temennim bu.Bütün canların gönlüne göre versin Allah.Saygılar...
harika bi yazıydı gerçekten...paylaşımın için çok teşekkürler...
umarım vardır öyle aşklar bunları düşünmek masalsı geliyo bana yinede düşününce mutlu oldum :) belki rastlarız BİR GÜN umudumu kaybetmiş değilim yani:P
"hasretler küçük aşkları öldürür büyük olanları ise alevler. rüzgarın mumu söndürüp alevleri körüklediği gibi"
hasretler sevdiklerimizin kıymetini gösterir bize, ve mesafeler asla aşkı öldürmez.
paylaşımın içn teşekkürler
serpil_can 05.09.2006, 00:08 kim demişse doğru demiş saol paylaşımiçin
stalwart 05.09.2006, 14:23 Güzel paylaşım teşekkürler.. bencede....
Eline koluna saglik Al Pacino,
Gercekten haklisin ve bu dediklerin de sonuna kadar dogru, basimda var ki bitane dedigin tum olumsuzluklar da dahil. Ve tum o ihtimaller ayni anda yapilan seyler. Biz soyle dusnup rahatliyoruz . Zoru cekerek birbirimizin degerini daha iyi anliyoruz ve kavustugumuz anda hic bir zaman bu hasretin izlerini silemeyecegiz. Bir gun bile ayri kalamayacagiz cunku yeterince cekmis olacagiz. Ve boyle olan yada olacak baska arkadaslar da varsa sunu demeliyim ki, birarya gelmek gercekten dunyanin en buyuk mutlulugu baska hic birseyle karsilastirilamayacak kadar buyuk bir mutluluk ve mesafe yada baska nedenler aradaki sevgiyi aski azaltmiyor artina daha da artiriyor kesinlikle..
Tolgamanco 06.09.2006, 13:31 guzel paylasım saol.................
Yaprak... 06.09.2006, 21:23 mesafeler yüzünden illa biri ölüyorsa ölen aşk değil ....aşka bürünenler....
aşk ölmüyor....bitmiyor...sonu gelmiyor... bi garip.... anlatılmıyor... mesafeler anlamıyor dilinden....
ölen aşk değil.... aşka bürünenler...
hoş bir paylaşımdı
sevgiyle kal.... :)
D-e-v-r-i-m 06.09.2006, 21:47 mesafeler yüzünden illa biri ölüyorsa ölen aşk değil ....aşka bürünenler....
aşk ölmüyor....bitmiyor...sonu gelmiyor... bi garip.... anlatılmıyor... mesafeler anlamıyor dilinden....
ölen aşk değil.... aşka bürünenler...
hoş bir paylaşımdı
sevgiyle kal.... :)
yaprak lafı azımdan aldın mesafeler mi? hiç birşey olmaz yeterki sev ve sevil bunu bil hisset hissettir sevgi herzaman elele dolaşmakla yaşanmaz özlemlerlede yaşanmalı ve yaşatılmalı..
serpil_can 07.09.2006, 00:49 vaay kanka topik yapmışız hayırlı olsn::D:D derin muhabbetlere yelken açmışsın güzel yazı saol(senmi yazdn :D:D)
tam aksine, zorluklar aşkı daha da artırıyor...
Aşk tek kişiliktir sevgili Montana.
harun.akar 09.09.2006, 17:34 Ayrılığın ardından duyulan duygulara istinaden:
yar ile ser-mestim serden geçmişem
yaş döker gözlerim yardan geçmişem
yanar aşka gönül kordan geçmişem
sunam hasretinle yandım tutuştum
bıraktın gittin yar gözde yaş ile
koydun beni derde mecnun baş ile
düşeyim çöllere bir telaş ile
güneş garaz eder,yıldızlar söner
gözlerim kan ağlar,içerim yanar
sensiz benzim solar,yüreğim kanar
divane harun'um ah edip ağla
yar gurbete gitmiş,karalar bağla
durma haydi sen de sineni dağla
alev zile 09.09.2006, 17:50 gerçek aşk ise ne mesafe ne zaman öldürür ama bide gerçek değilse....
harun.akar 09.09.2006, 18:15 o zaman denir ki:
diyecek sözüm yok söz tükendi yar
sevdanda gözüm yok tez tükendi yar
firkate çözüm yok öz tükendi yar
od olup örende tüterim gayri
...
Bu arada ben de Tokat'ta öğretmenim
Bunu bende gerçekten arzu ediyorum..Keşke gerçekten mesafeler aşkı oldürmeseydii..bunu bende yaşadım..Çocukluk aşkımı ABD'De unuttum..yıllarca uzak kaldim ancak beynimin bir gizli köşesine hapsedebildim..Gözden uzak olan gönülden de ırak oluyor kardeşim..:no:
mesafeler aşkı öldürür ...atalarımız boşuna dememiş gözden uzak olan gönüldende uzak olur..1 ay 2 ay en faala 5 ay sonra unutulur insan psikolojisinde-doğasında bu vardır...İnsan oğlu herşeye alışır....bu bizim özelliğimiz çünkü...
harun.akar 09.09.2006, 19:21 öyleyse:
yeter artık yeter
dur be gönül
o güneş
sen ay
gel bu sevdayı yok say' mı demek gerek
harun.akar 09.09.2006, 19:31 ama şair ne diyor:alıntılarla aktarayım,
...
''AŞK CELLADINDAN NE ÇIKAR
MADEM Kİ YAR VARDIR
YOKTAN DA VARDAN DA ÖTEDE BİR VAR VARDIR
yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır
SENDEN ÜMİT KESMEM
KALBİNDE MERHAMET ADLI BİR ÇINAR VARDIR
SIRLARIN SIRRINA ERMEK İÇİN SEN DE ANAHTAR VARDIR
GÖĞSÜNDE SÜRGÜNÜNÜ ÇAĞIRAN BİR DAMAR VARDIR
SEVGİLİ
EN SEVGİLİ
EY SEVGİLİ
Sana geldim
ayaklarına kapanmağa geldim
af dilemeye geldim affa layık olmasamda
uzatma dünya sürgünümü benim''
DENSE,DENİLSE
alev zile 09.09.2006, 21:24 o zaman denir ki:
diyecek sözüm yok söz tükendi yar
sevdanda gözüm yok tez tükendi yar
firkate çözüm yok öz tükendi yar
od olup örende tüterim gayri
...
Bu arada ben de Tokat'ta öğretmenim
çok güzel yazmışın öğretmenim tokatın neresinde öğretmensin
herkesin böyle güzel bi aşk yaşaması dileğiyle..........
harun.akar 09.09.2006, 23:01 Teşekkür ederim Alev,şiirimden bir bölüm işte.Yeni üye oldum daha yazacağım ama yeni konu açmaya yetkim yokmuş.E bende böyle cevap kısmından ufak ufak idare ediyorum işte.Başçiftlik ilçesi Şehit Murat Kılınç lisesi'nde.Aslında üç yıl önce şehir merkezine İbn-i Kemal i.ö.o.na tayinim çıktı ama öğrencilerimi ve doğayı bırakamadım.
Özdemir Asaf'tan:
HER SEVEN
SEVİLENİN BOY AYNASIDIR
SEVMEK
SEVİLENİN O AYNAYA BAKMASIDIR
alev zile 09.09.2006, 23:12 başçifliği hiç bilmiyorum ama merkezden iyidir heralde tekrar sağol öğretmenim izmirden selamlar
harun.akar 09.09.2006, 23:19 Rica ederim,ne yaptım ki?Hepimiz sağolalım.Selamlar
alev zile 09.09.2006, 23:33 harun öğretmenim kusura bakma kafama bişey takıldı od olup örende tüterim gayri ne demek
harun.akar 09.09.2006, 23:43 Rica ederim. firkat:ayrılık
od:ateş
ören:ıssız yer,tenha yer;çıplak,kimsesiz yer;yaban anlamlarına gelir.
Yeni konu açma yetkisine bi kavuşayım şiirin tamamını yazacağım.Slmlar
mesafeler aşkı öldürür ...atalarımız boşuna dememiş gözden uzak olan gönüldende uzak olur..1 ay 2 ay en faala 5 ay sonra unutulur insan psikolojisinde-doğasında bu vardır...İnsan oğlu herşeye alışır....bu bizim özelliğimiz çünkü...
Bu insanoglu degil senin bir ozelligindir belki, 1 2 ay veya sana cok fazla gelebilen 5 ay tum bir omur yanind cok kisa.. En azindan senin bu gruplaman yanlis olabiler, kendimden biliorum :-)
Bu insanoglu degil senin bir ozelligindir belki, 1 2 ay veya sana cok fazla gelebilen 5 ay tum bir omur yanind cok kisa.. En azindan senin bu gruplaman yanlis olabiler, kendimden biliorum :-)
:uzgunsok: Bu herkes için böyledir...Ben kendimden örnek vermiyorum insan psikolojisinden bahsediyorum...
İnsan oğlunun en büyük özelliği unutmasıdır...
Eğer unutmasa idik ölen yakınlarımızın ardından yas tutardık yıllarca...
Dediğim gibi "gözden uzak olan gönüldende uzak olur..."
Mantık yürütürsek ;sevdiceğin seni bırakıp dış mihreplerda okumaya gidiyor ve 5 sene orda kalacak...ilk yıl uzakta olan kişi yalnızlığından ve alışamamasından dolayı sevdiğine daha çok bağlanabilir..fakat orda yer edinip arkadaş ortamını yapınca artık bütün vakitlerinin boş olmamasından kasıt istemedende olsa unutucaktır farkında olmadan...ve bu unutma iki taraftanda olacaktır...
Gözden uzak gönüldende uzak....:no:
|