Orijinalini görmek için tıklayınız : Davut ve secde...

müttaki
04.09.2006, 23:21
“ Ey Muhammet! Sana davacıların haberi ulaştı mı? Mâbedin duvarını aşıp Davud’un yanına girmişlerdi de Davut onlardan korkmuştu. - Korkma! Biz birbirine hasım iki davacıyız, aramızda adaletle hükmet, haksızlık etme; bize doğru yolu göster, dediler ve sonra biri şöyle dedi, - Bu, kardeşimdir. Onun doksan dokuz koyunu var. Benimse bir tek koyunum var. Böyle iken, onu da bana ver! dedi ve tartışmada beni yendi. Davut,
- Ant olsun ki, senin koyununu kendi koyunlarına katmak istemekle sana haksızlıkta bulunmuştur. Doğrusu ortakçıların çoğu, birbirlerinin haklarına tecâvüz ederler. Yalnız iman edip de iyi işler yapanlar müstesna. Bunlar da ne kadar az! dedi.
Sonra kendisini denediğimizi anladı ve Rabb’inden af dileyerek eğilip secdeye kapandı. Tövbe edip Allah'a yöneldi. Bu davranışından dolayı onu bağışladık. Kuşkusuz yanımızda onun yüksek bir makamı ve güzel bir geleceği vardır. Ey Davut! Biz seni yeryüzünde halife yaptık. O halde insanlar arasında adaletle hükmet. Hükmederken kişisel arzu ve isteklerine uyma, sonra bu seni Allah'ın yolundan saptırır. Doğrusu Allah'ın yolundan sapanlara, hesap gününü unutmalarına karşılık çetin bir azap vardır. Sad 38/21”

--------------------------------------------------------------------

Burada ki 99 koyun sahibi davacı ve bir koyun sahibi davalı kimlerdi! fikri olanların fikrini bekliyorum

neden bir koyun sahibi haksız oldu!

Zahir
05.09.2006, 11:36
Değerli kardeşim; Aslında bu ayette bana göre önemli olan davalı ve davacının kim olduğu değil, Doksan dokuz ve Bir rakamlarıdır. Burdaki şahsiyetlerin kim olduğunu bilmiyorum ve ehemmiyeti olduğunuda düşünmüyorum. Eğer Kuran bize düşünmeyi ve akıl sahipleri için öğüdü niteliyorsa bu ayette üzerinde düşünmemiz gereken 99 ve 1 rakamlarıdır. Müdessir suresi 30. ayete bakarsak Kuranın Korunmasına ilişkin sistem içerisinde 99 ve 1 rakamları ile bağlantı kuracağız. Dolayısla biz Kuranın 19 lu Matematiksel sayı sistemi ile korunduğuna inandığımız için 99 ve 1 rakamlarınıda bu sayı sistemini tamamlayan unsular olarak görüyoruz.

müttaki
05.09.2006, 11:43
Değerli kardeşim; Aslında bu ayette bana göre önemli olan davalı ve davacının kim olduğu değil, Doksan dokuz ve Bir rakamlarıdır. Burdaki şahsiyetlerin kim olduğunu bilmiyorum ve ehemmiyeti olduğunuda düşünmüyorum. Eğer Kuran bize düşünmeyi ve akıl sahipleri için öğüdü niteliyorsa bu ayette üzerinde düşünmemiz gereken 99 ve 1 rakamlarıdır. Müdessir suresi 30. ayete bakarsak Kuranın Korunmasına ilişkin sistem içerisinde 99 ve 1 rakamları ile bağlantı kuracağız. Dolayısla biz Kuranın 19 lu Matematiksel sayı sistemi ile korunduğuna inandığımız için 99 ve 1 rakamlarınıda bu sayı sistemini tamamlayan unsular olarak görüyoruz.

abi tahmin ediyorum senin 19 bu 99'un içinde bir parçadır ama benim sorduğum sorunun cevabı bu değildi!

incilde de böyle bir ayet var belki fikir verebilir

“ Ne dersiniz? Bir adamın yüz koyunu olsa ve onlardan biri yolunu şaşırıp dağlarda kaybolsa, adam doksan dokuz koyunu bırakıp dağlara gitmez ve yolunu şaşıranı aramaz mı? İyi bilin ki, onu bulduğu an doksan dokuzdan çok onun için sevinir. Şunu demek istiyorum, en değersizlerden biri dahi olsa, Babanız hiçbir kulunun helak olmasını istemez. Matta 18/12”

müttaki
05.09.2006, 13:09
galiba kimsenin ilgisini çekmedi :gosterge neyse ben kendi fikrimi yazayım...

99 koyunu olan kimse 99 sıfat sahibi Allahtır...
1 koyunu olan kimse ise İnsan...

Allah İnsanın kendi varlığında yok olmasını istemektedir çünkü 1 koyun Allahın 99 sıfatlarının tamamlayıcısıdır ki Allah Nurunu tamamlasın... bizim hacıların elinde bi tespih vardır bilirsiniz 99 boncuk ve Bir imame! işte o imam İnsandır ama sürüden ayrılmadığı müddetçe yani benliğinden öldüğü zaman....

Onun doksan dokuz koyunu var. Benimse bir tek koyunum var. Böyle iken, onu da bana ver! dedi ve tartışmada beni yendi. Davut,
- Ant olsun ki, senin koyununu kendi koyunlarına katmak istemekle sana haksızlıkta bulunmuştur. Doğrusu ortakçıların çoğu, birbirlerinin haklarına tecâvüz ederler. Yalnız iman edip de iyi işler yapanlar müstesna. Bunlar da ne kadar az! dedi.

sonra anladı ki Hz. Davut o bir koyun sahibi kendisi...... hemen hatasını anladı ve tevbe etti...

Sonra kendisini denediğimizi anladı ve Rabb’inden af dileyerek eğilip secdeye kapandı. Tövbe edip Allah'a yöneldi. Bu davranışından dolayı onu bağışladık. Kuşkusuz yanımızda onun yüksek bir makamı ve güzel bir geleceği vardır. Ey Davut! Biz seni yeryüzünde halife yaptık. O halde insanlar arasında adaletle hükmet. Hükmederken kişisel arzu ve isteklerine uyma, sonra bu seni Allah'ın yolundan saptırır. Doğrusu Allah'ın yolundan sapanlara, hesap gününü unutmalarına karşılık çetin bir azap vardır. Sad 38/21”

incilde de aynı manaya çıkıyor.... 100 koyun sahibi Allah ama İnsan bu sürüden ayrılıyor....

“ Ne dersiniz? Bir adamın yüz koyunu olsa ve onlardan biri yolunu şaşırıp dağlarda kaybolsa, adam doksan dokuz koyunu bırakıp dağlara gitmez ve yolunu şaşıranı aramaz mı? İyi bilin ki, onu bulduğu an doksan dokuzdan çok onun için sevinir. Şunu demek istiyorum, en değersizlerden biri dahi olsa, Babanız hiçbir kulunun helak olmasını istemez. Matta 18/12”

asıl önemli olan şu değil mi! O'nu bulduğu an doksan dokuzdan çok onun için sevinir!

çünkü İnsan tüm sıfatlarına sahip... imamı halifesi!