ErDaL24
02.11.2005, 19:52
slm arkadaşlar ben erdal yeni üye oldum burada erzincanlı olan dostlar varmı bilmek isterim
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzincanlı varmı aranızda? ErDaL24 02.11.2005, 19:52 slm arkadaşlar ben erdal yeni üye oldum burada erzincanlı olan dostlar varmı bilmek isterim Alevimen 02.11.2005, 20:59 forumda baya bir erzincan kitlesi vardır, siz erzincanın neresindensiniz? Canan 02.11.2005, 21:02 slm arkadaşlar ben erdal yeni üye oldum burada erzincanlı olan dostlar varmı bilmek isterim ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh elini sallasan ellisi. forum erzincanli kayniyo. ErDaL24 03.11.2005, 17:58 ben erzincanın üzümlğ ilçesine baglı büyüköydenim kürtçe adı dewapiledir aslen derviş cemal kökkeliyisdir yani dede kökkenli.... Alevimen 03.11.2005, 18:00 ben erzincanın üzümlğ ilçesine baglı büyüköydenim kürtçe adı dewapiledir aslen derviş cemal kökkeliyisdir yani dede kökkenli.... sizi düzeltmek zorundayım kürtçede dewapile diye bir sözçük yoktur, bu tamamen Zazacadır: dewa=köy pile=büyük Şu an erzincanda mısınız? ErDaL24 03.11.2005, 18:10 kürtçe genel bir tabirdir ben istanbulda yaşıyorum Alevimen 03.11.2005, 18:20 kürtçe genel bir tabirdir ben istanbulda yaşıyorum tekrar düzeltmek zorundayım, kürtlük zazacayla yakından ve uzaktan ilgisi yoktur ve bu nedenle genel bir tabirde sözkonusu olamaz. Zazalar zacaca konuşur ve zazalardır. kürtlerle aynı etniği yoktur ve olamaz. Kürtler Türklerin gibi çirkin siyasi programlayıla Zazaları asimile etmeye çalışıyorlar ve görüldüğü gibi kısmen MAALSEF başarılı oluyorlar! Alevimen 03.11.2005, 18:24 Ayrıca Üzümlüde pek alevilere rastlanmaz.. zazalar ise daha çok Tercan/Çayrılı ilçelerinde. Bu nedenle böyle bilgi noksanlığı olabilir doğal olarak. ErDaL24 03.11.2005, 18:24 bence yanlış düşünüyorsun sevgili dostum bildigin gibi zazacada kırmançcada ortak tabirler vardır ve aynı türkçede oldugu gibi kürtçe degişik agızlarda konuşulmaktadır... Alevimen 03.11.2005, 18:56 bence yanlış düşünüyorsun sevgili dostum bildigin gibi zazacada kırmançcada ortak tabirler vardır ve aynı türkçede oldugu gibi kürtçe degişik agızlarda konuşulmaktadır... özelim gel konuşalım Efendim ben yanlış düşünmüyorum, ben bu konuyu araştırarak yazıyorum. Doğal olarak yüz yıllardır aynı çoğrafyada yaşayan türkler, zazalar, kürtler bazı aynı kelimeleri kullanırlar bu evolusyonun düzenidir. Kırmanç zazaca'da zazaca demektir. Dil yapısı ve gramatiksel olarak kürtçe ve zazaca arasındaki fark italyanca-fransızcadan bile farklıdır. izmirksk 03.11.2005, 19:01 ben kendisne kürt diyen zazaya(birkaç istisna hariç) pek rastlamadım daha çok dışarıdan geliyor bu söylemler.bunu kabul edenlerde kendisine kürt diyebiliyor.fakat türklerin de zazalar ,kürtleşmilş türktür demeleri yani aslında türktüler ama sonradan kürt olduları demeleri de cabası.sözde alevi araştırmacılarıda bu çirkin tezgaha alet oluyor hatta bunu seve seve yapıyor ben tarihçi olmadığım için çok net bir şey demiyeceğim.zaten lisansüstü tez olarak zazacayı ve kökenini işleyeceğim ama şimdiye kadar ki bilgim zazaların türk ve kürt sınıfına dahil edilemeyeceği. özgüreren 03.11.2005, 19:37 evet erzincanlıyım niyeki:)bu arada forumun saatinde arıza var heralde umarım okursunuz Alevimen 03.11.2005, 19:41 evet erzincanlıyım niyeki:)bu arada forumun saatinde arıza var heralde umarım okursunuz saat doğru :3D_NG (4) profilinizde bulunduğunuz ülkenin saatini ayarlayabilirsiniz.. özgüreren 03.11.2005, 20:01 sonunda başardım ama dediğiniz şeklide olmadı maalesef gmt+1 yaparak oldu (orada wez yazıyo) yabancı dilim hiç yok zorlanıyorum kusura bakmayın..ilgin için teşekkürler KIZIL_GUNES 03.11.2005, 20:20 ben erzincanlıyım. hala bilmek isteyen var mı :) izmirksk 03.11.2005, 21:36 siteyi erzincanlılar işgal etmiştir. duyurulur:3D_NG (9) Ezo 03.11.2005, 22:24 bune gelen erzincanli oluyor:(( bu ne is.... Bizim aksaraylilar herhalda internet ne bilmiyorlarmi ne. Canan 03.11.2005, 22:46 buyuk patron erzincanli ya torpil yapiyo :))))))))))) rockçı turna 03.11.2005, 22:50 bune gelen erzincanli oluyor:(( bu ne is.... Bizim aksaraylilar herhalda internet ne bilmiyorlarmi ne. yaw eda biliyormusun aksaray da alevilerin olduunu ilk kez senin sayende ögrendim:sas: Alevimen 03.11.2005, 22:53 buyuk patron erzincanli ya torpil yapiyo :))))))))))) erzincanlı kadar en az sivaslı, çorumlu var bu forumda :3D_NG (4) torpil morpil sözkonusu olamaz :3D_NG (9) tunc2 03.11.2005, 23:01 ask olsun baskanim erzincan, aksaray, sivas, varda erzurum yokmu biz neciyiz yaaaavvv hemde erzurumun göbeginden haaaaa senkaya Ezo 03.11.2005, 23:05 yaw eda biliyormusun aksaray da alevilerin olduunu ilk kez senin sayende ögrendim:sas: Sen nerde yasiyorsun bakayim :))) bu kadara degil yani:garibbak: erzincanlı kadar en az sivaslı, çorumlu var bu forumda http://www.aleviforum.com/images/smilies/3D_NG%20(4).png torpil morpil sözkonusu olamaz Istersen yap gör ne olacak:yamukgul: ask olsun baskanim erzincan, aksaray, sivas, varda erzurum yokmu biz neciyiz yaaaavvv hemde erzurumun göbeginden haaaaa senkaya haklisin valla Alevimen canan dedigi gibi yoksa torpülmu geçiyor. Sizi listeye hiç eklememis... rockçı turna 03.11.2005, 23:11 [quote=Eda]Sen nerde yasiyorsun bakayim :))) bu kadara degil yani:garibbak: yaw ben cok ciddiyim eda; hatta aksaraylı nın alevisinden gectim sünnisini bile tanımadım simdiye kadar:) tabii ögrenmiş olduk sayende orda da canlar varmış:sas: rockçı turna 03.11.2005, 23:13 haklisin valla Alevimen canan dedigi gibi yoksa torpülmu geçiyor. Sizi listeye hiç eklememis... walla ben başkana tunç2 arkadastan daha önce söyledim baska topiclerde.... listeye bi eklemleme olcaksa önce gümüşhane:) Ezo 03.11.2005, 23:13 [quote=Eda]Sen nerde yasiyorsun bakayim :))) bu kadara degil yani:garibbak: yaw ben cok ciddiyim eda; hatta aksaraylı nın alevisinden gectim sünnisini bile tanımadım simdiye kadar:) tabii ögrenmiş olduk sayende orda da canlar varmış:sas: Inanmiyorum ya Sen simdi aksarayi bir kasaba sanarsin aksaray sehir bunuda ekleyim:))) ama genellikle kürtler çogunluktadir. rockçı turna 03.11.2005, 23:15 [quote=rockercrane] Inanmiyorum ya Sen simdi aksarayi bir kasaba sanarsin aksaray sehir bunuda ekleyim:))) ama genellikle kürtler çogunluktadir. tabii ki biliyorum kasaba olmadıgını. ama bu aksaray konya taraflarında degilmiydi? karaman nevsehir o civarlar... demek ki kürtler iç bölgelerde varmış:3D_NG (23 ... Alevimen 03.11.2005, 23:22 tüm liste mevcut kontrol panelinizde memleketinizi belirleyin yoğun şikayet nedeniyle öyle bir ekstra bölüm yaratmıştım belki hepiniz fark edemediniz: http://www.aleviforum.com/profile.php?do=extra :3D_NG (4) rockçı turna 03.11.2005, 23:32 tüm liste mevcut kontrol panelinizde memleketinizi belirleyin yoğun şikayet nedeniyle öyle bir ekstra bölüm yaratmıştım belki hepiniz fark edemediniz: http://www.aleviforum.com/profile.php?do=extra :3D_NG (4) sanırım yanlış anlamısım, ben 'canlar hangi memleketli' topiginden bahsediliyo sanmıstım:3D_NG (3) alevimen o verdiin link e zaten yazmısım ben gümüşhane yi... tşk. yinede ilgin için. tunc2 03.11.2005, 23:32 vallahi bende hayatimda birtane aksarayli tanidim oda küt küt barlas askerden cok icerdik bu adamla yavv adam sünger gibi iciyodu hatta bir kere nöbette uyuyup kalmistik ondan baskada aksaray diye bisey duymadim ama bu yörede alevilerin olmasi beni sevindirdi Ezo 04.11.2005, 19:53 vallahi bende hayatimda birtane aksarayli tanidim oda küt küt barlas askerden cok icerdik bu adamla yavv adam sünger gibi iciyodu hatta bir kere nöbette uyuyup kalmistik ondan baskada aksaray diye bisey duymadim ama bu yörede alevilerin olmasi beni sevindirdi Aleviler aksarayin genellikle köylerinde vardir. Ben genis bir arastirma yapayim yaw sizlere memleketimi tanitayim:)))). browsboy 21.11.2005, 14:05 heyyy bende burdayım.. bende CAN ERZİNCANLIYIM..kurban olurum oraya ben her sene gidiyorum .. gider gitmez hemen köyüme gider toprağımı öperim ... ahh ahhh yine memleket geldi gözüme.. Ergan 21.11.2005, 15:21 heyyy bende burdayım.. bende CAN ERZİNCANLIYIM..kurban olurum oraya ben her sene gidiyorum .. gider gitmez hemen köyüme gider toprağımı öperim ... ahh ahhh yine memleket geldi gözüme.. kurban erzincanin neresindensin? foodal 21.11.2005, 16:35 Slm, ben de erzincanlıyım. Ama 1989 dan beri Erzincana hiç gidemedim. 92 depreminden sonra çok değişmiş sanırım. Tüm Erzincanlı hemşerilerime slmlar... Gerçekten bu formda çok Erzincanlı üye var... browsboy 22.11.2005, 00:59 kurban erzincanin neresindensin? slm birindar ...ben erzincanın merkeze bağlı mertekli köyündenim.. bilirmisin acaba.. cimininin karsısında.. cennetten bir parçadır orası.. yakında yine gidiyorum.. Ergan 22.11.2005, 22:09 slm birindar ...ben erzincanın merkeze bağlı mertekli köyündenim.. bilirmisin acaba.. cimininin karsısında.. cennetten bir parçadır orası.. yakında yine gidiyorum.. topragim orasini tanirim ben ogulcukköyü ergan (mollaköyün üstü) selamlar saygilar browsboy 23.11.2005, 00:20 topragim orasini tanirim ben ogulcukköyü ergan (mollaköyün üstü) selamlar saygilar anladım .. vallahi pek fazla bilmem oraları.. ama yinede yakın sayılırız birbirimize.. saygılar yücel 23.11.2005, 00:56 erzincanin sansa köyünden.kimler var tüm erzincanlilara selam olsun tabi alevi forumda olan larada selamlar :3D_NG (24 :3D_NG (24 ErDaL24 23.11.2005, 13:29 sayın hemşolar burda erzincanlı dostlarımızın olmasına sevindim bende üzümlüye baglı olan mülpet dagının eteklerinde olan büyüköy' denim aslımız dervişcemal dir. munzur 23.11.2005, 18:46 Bu forumda yoğunluk erzincanlı vede tokatlılarda galiba ... epikurus 24.11.2005, 12:41 Selam dostlar, bir Erzincan'lı ve Alevi olarak aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Tercan Gökçe Köyündenim. Bu arada zaza olduğumu da belirtmek isterim. epikurus 24.11.2005, 12:45 Selam dostlar, Bir Erzincanlı ve de alevi olarak aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Buarada zaza olduğumu da belirtmek isterim. Güzel şeyler paylaşma umuduyla........ Lamekan 25.11.2005, 13:43 merhaba erzincanlı canlar... size bir sorum olacak erzincan merkez le ( topcu alyının üst tarafı ) gümüşanenin kelkit ilçesi arasında kalan dağlık bölgeye ne ad veriliyor... haritada Kol Çekmez dag geçidi olarak biliniyor daha ilerisi ise süpikör gecidi olarak da ben yöresel bir ismi varmı onu merak ediyorum.. bir de erzincanın kelkit sınırı nerede başlıyor.... bu arada forumda bir erzincanlı bir tokatlı çok demişsiniz bence erzincanlı çok olduklarından çok görünüyor tokatlılar ise az oldukları belli olmasın diye çok konuşuyor :) Dostca Kalın izmirksk 25.11.2005, 16:42 slm birindar ...ben erzincanın merkeze bağlı mertekli köyündenim.. bilirmisin acaba.. cimininin karsısında.. cennetten bir parçadır orası.. yakında yine gidiyorum.. babam ciminde çalışmıştı bir süre.bu arada gördüm ki sende benim gibi memleket sevdalısısın bu arada epey bir erzincanlı varmış kizilbasim 28.11.2005, 15:07 Bende erzincanlıyım Erzincanın Çayırlı İlçesinin AŞŞAĞI KARTALLI KÖYÜNDENİM TÜM ERZİNCANLILARA SELAM... Pekeric 28.11.2005, 22:50 Erzincan - Tercan - Cadirkaya (Pekeric) Lamekan 29.11.2005, 16:51 Akdağ köyü Gümüşhane / Kelkit'e mi bağlı yoksa Erzincan'a mı ? bile biri varmı.. ya da oralı olan? ... erzıncanlı24 10.12.2005, 20:12 slm bende erzıncan cayırlılıyım w2TR 10.12.2005, 20:40 Bende erzincanlıyım Çayırlıdan Alevimen 10.12.2005, 21:10 Çayırlılara: hangi köyünden? Hüseyin69 10.12.2005, 21:55 Çayırlılara: hangi köyünden? he he site yakinda cayirlililarin eline gececek haberiniz olsun bende cayirli tivnik (ortaköy)den w2TR 10.12.2005, 21:57 Erzincan | Çayırlı | Ozanlı Köyünden. Gannush 14.12.2005, 02:31 Akdağ köyü Gümüşhane / Kelkit'e mi bağlı yoksa Erzincan'a mı ? bile biri varmı.. ya da oralı olan? ... O köy bizim oraya yakındır. Bizim köy Kelkit'e bağlı. Sanırım Akdağ köyü de Kelkit'e bağlı. Oldukça tanınmış ve zengin bir Alevi köyüdür Akdağ Köyü. Gannush 14.12.2005, 02:45 merhaba erzincanlı canlar... size bir sorum olacak erzincan merkez le ( topcu alyının üst tarafı ) gümüşanenin kelkit ilçesi arasında kalan dağlık bölgeye ne ad veriliyor... haritada Kol Çekmez dag geçidi olarak biliniyor daha ilerisi ise süpikör gecidi olarak da ben yöresel bir ismi varmı onu merak ediyorum.. bir de erzincanın kelkit sınırı nerede başlıyor.... O bölgenin adı yerel halk tarafın da Spikör Geçidi olarak bilinir. Kelkit çayının etrafında kurulmuş olan köyler Erzincan-Gümüşhane sınırındadır. O köylerin berisinde Erzincan sınırı başlar. Ben böyle biliyorum. Bilgim bayat olabilir :) Lamekan 14.12.2005, 02:58 O köy bizim oraya yakındır. Bizim köy Kelkit'e bağlı. Sanırım Akdağ köyü de Kelkit'e bağlı. Oldukça tanınmış ve zengin bir Alevi köyüdür Akdağ Köyü. Evet güzel bir köyyy.. Zenginliği bilemem ama orada gördüğüm kimse özünü unutmamış... Köyün büyük çogunlugu yurt dışına çalışmak için gitmiş ama bırakıp gittikleri köylerinide unutmamışlar.. Evleriyle dogasıyla , cem eviyle ve insanlarıyla dört dörtlük bir köydü gördüm kadarıyla.... Akdağdan direk süpiköre çıkarsan oradan erzincana rahatlıkla inile bilyor.. Erzincanada bağlı olabilir gibime geliyo.... Gannush 14.12.2005, 03:12 Kelkit'e bağlıymış Akdağ. Kelkit ilçesini anlatan bir web sitesinde açıklama var. "3. AKDAĞ KÖYÜ / Kelkit’in en güzel köylerinden birisidir. Modern görüntüsü ve lüks villalarıyla dikkati çeker. Aynı zamanda Akdağ Köyü çok sayıda göç vermiş bir köyümüzdür. Yurt dışında yaşan Akdağlılar köylerini unutmamış ve her sene gelerek Akdağ Köyünün güzelleştirilmesi için lüks villalar yapmışlardır. Köy ismini köyün yanında bulunan Akdağ’dan almıştır. Köy bu dağa yaslı bir tepenin eteklerinde kurulmuştur. Akdağ köyünün deniz seviyesinden yüksekliği 1850 metredir. Akdağ köyünün yüzölçümüyse 15.5 km² dir. Köyde 150 civarında kişi yaşamasına karşılık özellikle köyün yaz aylarındaki nüfusu artmaktadır." Köyün Resmi (http://www.siranlilar.com/kelkit/koy/akdag.jpg) Bir kaç sene önce, Akdağ köyündeki villalar medyanın da dikkatini çekmişti. Televizyona çıkmışlardı. Dediğin gibi özünü unutmamış, muntazam bir yerdir orası. Çevre Alevi köylerinde de yüksek itibarı vardır Akdağ'ın. Lamekan 14.12.2005, 03:17 Sagolasın kardeş... Bence örnek alınmalı orası... Metin24 15.12.2005, 12:42 Merhaba arkadaslar,Ben Erzincan Ogulcuk (Ergan)köyündenim.Bu sitede baska Erganli varmi?Almanya Duisburg`dan tüm Erzincanlilara ve Alevi forum üyelerine selamlar. Alevimen 15.12.2005, 15:30 Merhaba arkadaslar,Ben Erzincan Ogulcuk (Ergan)köyündenim.Bu sitede baska Erganli varmi?Almanya Duisburg`dan tüm Erzincanlilara ve Alevi forum üyelerine selamlar. http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=2675 TüRk"A" 15.12.2005, 19:32 iliç'li de var........ Dogan24 20.12.2005, 18:14 ben erzincan tercanlıyım (mezre) esenevler köyu erzıncanlı24 22.12.2005, 17:33 Ben Cayirlinin Merkezindenim Naz 25.12.2005, 04:18 inanilmaz guzel ya bu kadar erzincanliyi bir arada bulmak gercekten cok guzel bir duygu... Bende Erzincan/Cayirli.... Allah izin verirse bu yaz Erzincan'ada gidicem izinde... ----- d.n- ayy cok seker ya bu kadar erzincanli birden... kendimi TRde hissettim bi an ya :) Alevimen 27.12.2005, 00:06 Slm, ben de erzincanlıyım. Ama 1989 dan beri Erzincana hiç gidemedim. 92 depreminden sonra çok değişmiş sanırım. Tüm Erzincanlı hemşerilerime slmlar... Gerçekten bu formda çok Erzincanlı üye var... Merhaba Erzincanın neresinden?:sasirdi: dedebey 27.12.2005, 01:50 Ben Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Kiştim köyündenim foodal 27.12.2005, 12:07 Merhaba Erzincanın neresinden?:sasirdi: Alevimen, ben Erzincan merkezde doğup büyüdüm. Anne tarafım da Erzincanın merkez köylerinden. Konakbaşı köyü. Hemşerim sen, erzincanın neresinden? Alevimen 27.12.2005, 15:14 Alevimen, ben Erzincan merkezde doğup büyüdüm. Anne tarafım da Erzincanın merkez köylerinden. Konakbaşı köyü. Hemşerim sen, erzincanın neresinden? Cevabınız için teşekkürler, benim yurdum Erzincanın Tercan ilçesine bağlı olan Balyayla köyü. glyldrm 29.12.2005, 22:31 alın size bir erzincanlı daha :) yeni üye oldum. tüm erzincanlılara selam olsun BÜYÜKDOGU 02.01.2006, 22:14 görüyorum ki erzincanlılar memleketlelerine epey bağlılar :) ee ben de erzincanlıyım forumda ilk dikkatimi bu çekti ilk mesajım da böyle olsun hikmet 08.01.2006, 19:45 Merhaba ben Erzincan Tercan ilcesine bagli olan Koprubasi koyundenim.Bu cevreden olan kisiler varsa sevinirim aslen babam gil buyuk koyluler annem tarafi ise dilaf tarafindan sevgiler gizli 11.01.2006, 19:41 bu sitede erzincan ogulcuk köyünden bir kac resim var bakmak isteyen baksin http://ergan1988.sitemynet.com/aysun/ glyldrm 12.01.2006, 13:59 Çayırlılara: hangi köyünden? ben sırataş köyündenim. (eski adı mırcıga imiş) golo_sercan 12.01.2006, 19:04 bende erzincanlıyım ama kürtce ile zazaca bir tutulamaz golo_sercan 12.01.2006, 19:04 zazaca daha üstün bana göre erzıncanlı24 12.01.2006, 20:17 golo sercan oncelıklle hosgeldın fakat zazaca kurtceden ustundur demen yalnıs cunku zazaca zaten kurtceden dogan bır dıldır bende bır zazayım fakat bu gorusune hıc bır sekılde katılmıyorum evet kutce ıle zazaca ayrıdır fakat bırbırlerıne ustunluklerı tartıslması uygun olmayan bır konudur dıye dusunmekteyım Hüseyin69 12.01.2006, 21:51 golo sercan oncelıklle hosgeldın fakat zazaca kurtceden ustundur demen yalnıs cunku zazaca zaten kurtceden dogan bır dıldır bende bır zazayım fakat bu gorusune hıc bır sekılde katılmıyorum evet kutce ıle zazaca ayrıdır fakat bırbırlerıne ustunluklerı tartıslması uygun olmayan bır konudur dıye dusunmekteyım zazacami üstün kürtcemi üstün bilmiyorum ama zazaca kürtceden dogan bir dil olmadigini söyleyebilirim kirmanciki türkce karsiligi zazaca demektir buda ayri bir konudur tartisilabilir hem ayrica basliga bakiyorum sizlerin yaziklariniza bakiyorum hic biri birbirine uymuyor isterseniz baska bir baslik altinda tartisabiliriz zazaca(kirmanciki ) ve kürtceyi Alevimen 12.01.2006, 22:50 golo sercan oncelıklle hosgeldın fakat zazaca kurtceden ustundur demen yalnıs cunku zazaca zaten kurtceden dogan bır dıldır bende bır zazayım fakat bu gorusune hıc bır sekılde katılmıyorum evet kutce ıle zazaca ayrıdır fakat bırbırlerıne ustunluklerı tartıslması uygun olmayan bır konudur dıye dusunmekteyım eğer bir kişinin mesajını düzeltmek istiyorsanız yanlış bilgiler vermeyin. sizin gibi cahil zazalar oldukça zaza dili yok olur. zazaca kürtçeden doğan bir dil deyildir, bilmiyorsanız baştan konuşmayın en mantıklısı veya mesajını ona göre düzenleyip yazın. Detaylar için: http://www.ethnologue.com/14/show_family.asp?subid=949 Konu 'erzincanlı var mı'. topiğe göre cevap yazmanızı diliyorum ardından uyarmadı demeyin. iyi günler bozağa 13.01.2006, 09:48 Çayırlı Bozağa lı olan varsa tanışmak isterim gizli 14.01.2006, 21:59 http://ergan1988.sitemynet.com/aysun/ bu benim site erzincan ogulcuk köyünden bir kac resim var görmek isteyen buyursun....iyi aksamlar http://ergan1988.sitemynet.com/aysun/ erzincan ogulcuk köyünden bir kac resim var görmek isteyen baksin .benim siteye mesaj da birakabilirsiniz.iyi aksamlar hikmet 15.01.2006, 21:32 Ben tercanin koprubasli kuyundenim bilen varsa veya cevre koylerden kimse varsa yazismak isterim cupuland 18.01.2006, 19:00 slmlar ben diper topictede belirtmiştim ama burdada belirtiim.bende refahiye-kaçaklar köyündenimm..babam varto-omcalı..ayrıca dostum alevimen senden zazalarla ilgili bilgileri neerden bulabileceğimi bana söylersen sevinirim..forumu daha tam olarak inceleyemedim.. cupuland 18.01.2006, 19:03 msjı düzeltiimm.annem erzincanlı babam vartolu:))) yannıs anlama olmasın.ben istanbul dogumlu oldugumdan dolayı her ikisinede eşit yaklaşıyorum.ikisinide memleketim olarak görüyorumm. Emo84 19.01.2006, 12:22 erzincan sütpinar (eski isim ekirek) köyünden... merkeze 15km annemde sürek köyünden selamlar İmge 20.01.2006, 11:40 Bütün Erzincanlılara selamlar... Aze 25.01.2006, 15:16 Merhaba ArkadaŞlar Ben De Erzİncaliyim Merkez KÖylerİnden Merteklİİİ KÖyÜndenİmmmm epikurus 25.01.2006, 23:49 Çok memnun olduk. Mertekli bildiğim kadarıyla Ula'ya yakın değil mi? Dogan24 26.01.2006, 00:00 Merhaba ArkadaŞlar Ben De Erzİncaliyim Merkez KÖylerİnden Merteklİİİ KÖyÜndenİmmmm merdekli çok güzel bir köy bir ay kaldım orada balık tutup bol bol pançar çıkarmıştım gonul 26.01.2006, 01:18 selam herkese bende erzincanlıyım hiç gitmedim orda bir köy var uzakda o köy bizim köyümüz selam olsun hepinize Naz 26.01.2006, 01:55 ben sırataş köyündenim. (eski adı mırcıga imiş) oyy oyy oyy bi mircigali daha :D bende siratasliyim, gul akraba cikabiliriz heran :D ve diger butun canlar, selam olsun, ne guzel ya erzincanlilarin bu kadar cok olmasi.... Naz 26.01.2006, 01:59 Çayırlı Bozağa lı olan varsa tanışmak isterim bozagali annemin dayisi ve anne tarafindan akrabalari var, bende kismet olursa bu yaz gidicem oralara... Aze 26.01.2006, 08:56 merdekli çok güzel bir köy bir ay kaldım orada balık tutup bol bol pançar çıkarmıştım mertekli ulaya yaklın evet vede gerçektende harika bir köy akrabanız mı var dı merteklide tanıdık çıkarız belki fıratta balık tutmanın zevki başka tabi tarlada pancar çıkarmak bu güzelliklerin içinde ya erzincan gerçektende güzelllll doyulmayacak kadar hatta şahsen ben doyamadım mmmmm Dogan24 26.01.2006, 14:59 mertekli ulaya yaklın evet vede gerçektende harika bir köy akrabanız mı var dı merteklide tanıdık çıkarız belki fıratta balık tutmanın zevki başka tabi tarlada pancar çıkarmak bu güzelliklerin içinde ya erzincan gerçektende güzelllll doyulmayacak kadar hatta şahsen ben doyamadım mmmmmevet halamlar bu son depreme kadar oradaydılar ama hala akrabalarımız var soyadıları( yıldız) tanıyormusun? Aze 26.01.2006, 15:18 evet halamlar bu son depreme kadar oradaydılar ama hala akrabalarımız var soyadıları( yıldız) tanıyormusun? TANIDIĞIMIZ YILDIZ VAR ZATEN KÖYDE HERKES BİBİRİNİN YA AKRABASIDIR YABANCI YOK YANİ SENDE HALANA SORARSIN BİZİMDE SOYADIMIZ ERGÜNN SANIRIM ÇIKARIRLAR ONLAR erasmus 26.01.2006, 16:10 burası erzincanlı kaynıyomuşta haberimiz yokmuş GXL 30.01.2006, 11:58 bende erzincanlıyım ve zazayım.ıst dogumluyum ve erzincan da suan yaşayan yakın akrabalarım yok bu yuzden siteye kayıt oldum belkide bu site sayesinde erzincan hakkında daha fazla bilgiye sahip olabileceğim. herkese selam Aze 30.01.2006, 17:56 bende erzincanlıyım ve zazayım.ıst dogumluyum ve erzincan da suan yaşayan yakın akrabalarım yok bu yuzden siteye kayıt oldum belkide bu site sayesinde erzincan hakkında daha fazla bilgiye sahip olabileceğim. herkese selam hoşgeldinnnnnn ben erzincanda doğdum orada üniv okudum orayıda çok seviyorum gitmeni tavsiye ederim ulalıgenç 07.02.2006, 14:04 Bende erzincanlıyım arkadaşalar..10 yıl erzincanda yaşadım..Hala erzincan da bir sürü akrabamız var..ve ben her yaz giderim erzincana!!En son bayram da ordaydım..Erzincan her yönüyle bence doğunun en gelişmiş şehirlerinden birisi..Öncelikle hemşerilerim ve tüm canların erzincana gitmesini tavsiye ederim..Unutmayın arkadaşlar toprağından koparılmış ağaç fazla yaşamaz..Ama benim köklerim orda..Ve hiç bir zaman köklerimi ordan koparmayacağım.. derviscemal 08.02.2006, 18:52 Selam arkadaşlar bende Erzincanlıyım Tercan ilçesinden ... Agucan 09.02.2006, 00:34 Selam Bende Erzincanliyim, Mixarliyim.. 7 Sene arada bu sene Erzincanima gitim ve kendi Topragimi gördüm.. Mixarda kalmiyoruz. Baba anem öldükten sonra bizim dah akimsemiz yok..Hep Uladaydim bu sene... Erzincanlilar baya varmis burda .. Cok güzel Alevioğlu 09.02.2006, 00:37 Bende Erzincan yok Elazığ vereyim. rsdk24 09.02.2006, 09:17 Büyük köylü merhaba al sana bir Erzincanlı daha bende erzincanlıyım ama burda sadece hemsericilik değilde bütün arkadaşlarla birlik beraberlik olursa daha iyi olur.birlikte kuvvet doğar unutmayın..... Alevimen 10.02.2006, 14:21 forumda yaklaşık aktif olan 100 erzincanlı vardır, diğer illeri araştırmadım fakat erzincanlılar çoğunlukta olabilir. epikurus 10.02.2006, 23:28 Büyük köylü merhaba al sana bir Erzincanlı daha bende erzincanlıyım ama burda sadece hemsericilik değilde bütün arkadaşlarla birlik beraberlik olursa daha iyi olur.birlikte kuvvet doğar unutmayın..... Dostum buradaki ana bileşkenin alevilik olduğu açık. Ancak o bileşkeyi oluşturan parçayı yani hemşehriciliği de gözardı edemeyiz. Bence ikiside güzel. Alevi olmanın ayrı bir güzelliği hemşehriciliğin ayrı. ernesto 11.02.2006, 18:57 selam bende Erzincan lıyım ve Erzincandayım derviscemal 11.02.2006, 18:58 neresindesin ernesto arda24 11.02.2006, 21:16 bende erzincan iliçliyim ama istanbulda yaşıyorum.ama akrabalar var giderim yani. serpil 12.02.2006, 00:19 bende erzincanlıyımm aranıza yeni katıldım selam herkese hanibal 12.02.2006, 01:12 slm erdal bak ben de erzincanliyim sen yeterki iste ama öncelikle insan olsun canayakin olsun degilmi endogrusuda bu degilmi sayin canlar siz nedersiniz saygilarla? glyldrm 12.02.2006, 21:41 oyy oyy oyy bi mircigali daha :D bende siratasliyim, gul akraba cikabiliriz heran :D ve diger butun canlar, selam olsun, ne guzel ya erzincanlilarin bu kadar cok olmasi.... :):) olabilir walla, hiç şaşmam. fakat hakikaten bayağı erzincanlı varmış sitede. sevindirik oldum şimdi :) ENDERCE 12.02.2006, 22:52 Var Canim Benİm Var epikurus 12.02.2006, 23:08 bende erzincanlıyımm aranıza yeni katıldım selam herkese Hoşgeldin Serpil kardeş! Neresindensin canımızın canı şirin Erzincan'ın? armes70 13.02.2006, 03:34 http://armes70.sitemynet.com/armes70/ dgner 14.02.2006, 23:24 Ben foruma yeni katıldım.Tüm erzincanlı canlara selam refahiyeliyim DostumCenk 16.02.2006, 23:15 Merhaba Canlar. Bende Erzincanliyim. Babamin köyü Üzümlüye bagli olan Altinbasak köyü, Annem ise Demirpinar (Sörperen) Köyünden. Asiretimiz Baba Mansur. Dede Soyundan geliyoruz. thy507 17.02.2006, 14:10 merhaba arkadaşlar bi erzincanlı daha katıldı aranıza haberiniz olsun .. epikurus 17.02.2006, 18:54 http://armes70.sitemynet.com/armes70/ Arkadaş, inmisin cinmisin? Her yardım edin diyene yardım mı edilir? Sonra internete girebildiğine kendine yardım sitesi açabildiğine göre demek ki belirli bir yetiye de sahipsin. O halde neden bu yetilerini kullanmıyorsun? Yoksa buradaki insanların duyarlılığını mı ölçüyorsun? Eğer böyle bişey için ya da eğlenmek için yapıyorsan hiç te hoşdeğil. Hatta ayıp. Bu forumda kuşkusuz eğlence bölümü var ama insanların duyarlılığı ölçülerek yapılmıyor bu, mizah paylaşılarak yapılıyor. Sen de mizah yapmak istiyorsan formatını değiştirerek ilgili topiğe git ve mizah anlayışını koy ortaya.... sibellester 21.02.2006, 10:21 merhaba arkadaşlar bende erzincanın yalınca köyündenim deste 21.02.2006, 22:52 Selam Canlar, İstanbul doğumlu üniversite mezunuyum ama aslen Erzincan Caferli köyü'ndenim. Munzur ve Mercan yaylalarında doğmuş babam. Caferli köyünü, Munzur dağını, yaylalarını ve Erzincan'ı en çok Caferli doğumlu ve ayrıca babamın çocukluk arkadaşı olan yazar ve ressam Nuri Can'ın tabloları ve yazılarından tanıdım. Sonra Caferli ve yaylalarına çıktığımda gördümki Nuri Can'ın yazı ve tablolarında işlediği kadar güzelmiş Munzur Yaylaları, peyniriyle meşhur Caferli Köyü ve orada yaşayan insanları. Caferli ve Munzur yaylalarını tanımak isterseniz Nuri Can'ın kaleminden buyrun sizde okuyun... Aşağı alacağım linklerde... Allah kalbinize göre versin. Sıkıntılarınızı, dertlerinizi, acılarınızı güzelliğin ve mutluluğun anahtarı yapsın sevgili Erzincanlı Hemşerilerim. Bu yeni yılın başında tüm güzellikler, mutluluklar, sevinçler ve başarılar sizin olsun. Hepinize Sevgi ve saygılarımla... Web sayfası. http://www.nuricann.com/ Efsane ve Masalları. http://www.sevgiport.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=47 Munzur dağı yazıları ... http://www.sevgiport.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=74 Gurbet ve sıla yazıları.... http://www.sevgiport.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=73 Resim ve Şiir Galerileri... http://www.sevgiport.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82 Umarım en az sizde benim kadar keyif alırsınız. http://img114.imageshack.us/img114/4035/500km8cr.jpg şavolanlı 21.02.2006, 23:01 Evet Dostlar Bende Alevİmenİn GÖrÜŞlerİne Katiliyorum Zazalarin Hem Etnİksel Kİmlİk Olarak Hemde Sosya Olarak Tam Anlamiyla Kirmancİ KonuŞan İnsanlarla AnlaŞamadiklari Bİr Gercektİr Daha Cok Zazacada Ben De Ufakta Olsa AraŞtirmalar Yapiyorum FarsÇa Ve Eskİ TÜrkÇe Daha Agirliktadir Tabİkİ Zazalar Ve KirmancÇİler YÜzlerceyildir Bu Topraklarda Beraber KardeŞÇe YaŞamiŞlardir Ve Bunun Netİcesİylede Bazi KÜrtÇe Terİmler Zazacaya GİrmİŞtİr Buda Dogaldir. sibellester 23.02.2006, 14:35 arkadaşlar yalınca köyünden kimse yokmu kenli 24.02.2006, 09:35 erdal bende yeni üyeyim ben de erzincanlıyım gerçektende forum erzincanlı kaynıyor aslan_18 26.02.2006, 01:17 Erzİncan Merkeze Yakin TÜrkmenoglu KÖyÜ (alevİkÜrt KÖyÜdÜr) Çaglayana Gİderken Mutlaka GÖrÜrsÜnÜzzz Yazin Ordayimmm türkü yüreğim 26.02.2006, 22:41 slm arkadaşlar aranıza bir erzincanlı daha katıldı bende erzincanlıyım derviscemal 26.02.2006, 22:41 slm arkadaşlar aranıza bir erzincanlı daha katıldı bende erzincanlıyım neresinden ? türkü yüreğim 26.02.2006, 22:52 neresinden ? tercan cem24d 27.02.2006, 12:25 Alevimen'e katılıyorum yazdıklarının hepsi doğrudur derviscemal 27.02.2006, 12:58 tercan Akraba çıkacağız şimdi Tercan ın neresinden? türkü yüreğim 27.02.2006, 19:18 ben yaylacık köyündenim derviscemal sen hangi neresindensin hikmet 27.02.2006, 20:47 yaylacikli birisi var dede su an 1 mayista oturuyor 2 kizi 1 de oglu var tanirmisin türkü yüreğim 27.02.2006, 23:31 hikmet 1 mayısta çok köylümüz var.. dedenin ismini söylersen hatırlamam daha kolay olur... sevg... derviscemal 28.02.2006, 00:01 ben yaylacık köyündenim derviscemal sen hangi neresindensin Yaylacık ın eski ismi nedir ben aslen şevkarlıyım şefkari devrişcemal derler Naz 28.02.2006, 04:22 :) ay ya ne kadar guzel bisi boyle, erzincani hissetiriyor boyle birarada olmak.. topragimiz o kadar guzelki aslinda erzincanin neresi olursa olsun, heryeri bi baska guzel... türkü yüreğim 28.02.2006, 15:14 Yaylacık ın eski ismi nedir ben aslen şevkarlıyım şefkari devrişcemal derler eski ismi çınar tercandan sonraki ilk köy... yani tercandan erzuruma giderken bizim köyün içinden geçilir çünkü ana yol bizim köyden geçer..:) senin köyünün eski ismi nedir dervişcemal ben fazla bilmiyorum ama eskiden babam tercanda market işlettiği için tüm çevre köyleri biliyor hemen hemen... derviscemal 28.02.2006, 15:19 eski ismi çınar tercandan sonraki ilk köy... yani tercandan erzuruma giderken bizim köyün içinden geçilir çünkü ana yol bizim köyden geçer..:) senin köyünün eski ismi nedir dervişcemal ben fazla bilmiyorum ama eskiden babam tercanda market işlettiği için tüm çevre köyleri biliyor hemen hemen... Mercanın arkasındaki köy astokom (akyurt köyü) türkü yüreğim 28.02.2006, 15:29 aaa ben senin köyünün ismini duymuştum biliyomusun hatta dedemler oraya önceden çok giderlermiş orda tanıdıkları var... bazen babam ve dedemlerini sohbetlerinin arasında senin köyünün ismi geçiyor .... yanlış bilmiyosam bizim köylü biri sizin köylü biriyle evli.. yani sizin köye gelin gelmiş...:ilgili: hatta dedemler cafer dede diye birini tanıyolarmış sizin köyden akraba çıkacaz valla:ilgili: Lamekan 28.02.2006, 15:35 eski ismi çınar tercandan sonraki ilk köy... yani tercandan erzuruma giderken bizim köyün içinden geçilir çünkü ana yol bizim köyden geçer.. Yaylacık tercandan sonra ve güzel bir yeri var. Bu sene yol genişletme çalışmaları vardı olarda ve insanlar pekde memnun gibi görünmüyordu. Mercanın arkasındaki köy astokom (akyurt köyü) sevgili derviş cemal sizin köyün yeri biraz daha sessiz ve güzel gibi.. türkü yüreğim 28.02.2006, 16:02 sevgili lamekan evet haklısın yol genişletme çalışmaları var... köylülerimizde dediğin gibi bu durumdan pek memnun değiller.. ama köyün gelişimi ve ulaşımı açısından iyi bir çalışma bence... aslında köyümüz kasaba olmaya müsait bir yer.. ve büyükte bir köy... büyükşehirlere köçten dolayı nüfusu oldukça azaldı ama son zamanlarda insanlarımız köyümüzde daha çok zaman geçiriyolar.. yazları tatilini orda geçirmek için gidenler çok... derviscemal 28.02.2006, 16:25 aaa ben senin köyünün ismini duymuştum biliyomusun hatta dedemler oraya önceden çok giderlermiş orda tanıdıkları var... bazen babam ve dedemlerini sohbetlerinin arasında senin köyünün ismi geçiyor .... yanlış bilmiyosam bizim köylü biri sizin köylü biriyle evli.. yani sizin köye gelin gelmiş...:ilgili: hatta dedemler cafer dede diye birini tanıyolarmış sizin köyden akraba çıkacaz valla:ilgili: Baba Hazır derler hazır dede benim öz dedemdir.. Ayrıca Cafer dede de benim öz dayımdır.. türkü yüreğim 28.02.2006, 17:28 Baba Hazır derler hazır dede benim öz dedemdir.. Ayrıca Cafer dede de benim öz dayımdır.. dedeni tanıyorlar derviscemal kureşanlıymışsınız galiba öyle diyor dedemler dayınıda tanıyorlar tanıyorlar... dedenler köydelermi derviscemal.. benim dedemin ismide seyit ali seyit ali dede dersen belki sizinkilerde tanırlar... derviscemal 28.02.2006, 17:34 dedeni tanıyorlar derviscemal kureşanlıymışsınız galiba öyle diyor dedemler dayınıda tanıyorlar tanıyorlar... dedenler köydelermi derviscemal.. benim dedemin ismide seyit ali seyit ali dede dersen belki sizinkilerde tanırlar... Evet Hazır dedem kureşanlıdır hakka yürümüştür. Oğlu Seyit dede derler dedem o köyde yaşıyor ama ilk fırsatta sorarım belliki akraba çıktı nerden nereye değilmi... türkü yüreğim 28.02.2006, 22:06 Evet Hazır dedem kureşanlıdır hakka yürümüştür. Oğlu Seyit dede derler dedem o köyde yaşıyor ama ilk fırsatta sorarım belliki akraba çıktı nerden nereye değilmi... allah rahmet eylesin hazır deden için... benim dedemlerde babamansurlu seyit ali dede dersin yada abisi var resul dede dersen büyük ihtimalle bilirler... evet valla nerden nereye ama tanıdık birileriyle karşılaşmak çok güzel... nede olsa aynı toprağın insanlarıyız... sevg... tunceli didem 01.03.2006, 22:24 ben fransada zazayiz ama benim kuzenlerim nedense arkadaslarindan çok etkileniyorlar ve kendileri kurt saniyorlar buturlu anlatamiyorum onlara erzincanliozlem 01.03.2006, 23:38 Merhaba Canlar Bende Erzincan Merkez-Gözeler köyündenim. deste 04.03.2006, 14:13 Merhaba Canlar Bende Erzincan Merkez-Gözeler köyündenim. Merhaba Özlem hoş geldiniz. Bende aslen Caferli köyündenim, istanbulda doğup büyüdüm. Sizin köyde ve Mezre de akrabalarımız var. Bir kaç yıl önce babamla sizin köye gidip bir kaç gün kaldık. Köyde pek kimse kalmamış, evler viran. Babamın anlattığına göre çok asil insanları olan, misafirperver ve neşeli bir köymüş. Ne yazık ki bizim köyde sizin köye benzemiş, bizim köyde viran. Sevgilerimle... derviscemal 04.03.2006, 14:19 Merhaba Canlar Bende Erzincan Merkez-Gözeler köyündenim. Akraba çıkabiliriz özlem glyldrm 04.03.2006, 15:16 Akraba çıkabiliriz özlem hemşom sen de maşallah ne çok akrabaya rastladın :) derviscemal 04.03.2006, 15:23 hemşom sen de maşallah ne çok akrabaya rastladın :) inanki gerçek hayattade böyledir dedemlerin her gittiği yerlerde mutlaka bir kirveleri bir talipleri akrabaları vardır ondan dolayı erzincanlı olupta akrabam olmayan yoktur hemen hemen:komik :komik Gözeler köyünde uzun yıllar kaldı yol üstündeki fırının hemen arkasındaki ev bizimdi. sevgiler Hüseyin69 05.03.2006, 00:13 inanki gerçek hayattade böyledir dedemlerin her gittiği yerlerde mutlaka bir kirveleri bir talipleri akrabaları vardır ondan dolayı erzincanlı olupta akrabam olmayan yoktur hemen hemen:komik :komik sevgiler hehe ayni benim sülalemin iler gelenlerin yaptigi gibi sevdigi inandigi güvendigi kim varsa memlekette ya dede olmus yap talip ya musahip yada kirve benimde büyüklerimin tanimadigi hemen hemen akraba olmadigi kimse yok yanliz ben biraz herkesle mesafeli oldugum icin pek fazla kimseyi tanimam tipki bu forumdaki gibi :bitmisbu: Şoreş 05.03.2006, 00:18 edit astokomlu 05.03.2006, 10:59 merhaba...ben erzincan çayırlı ilçesi,akyurt köyü (astokomu)'den hakan ağbaba.. 6 yıldır erzincan merkezdeyim..kendi toprağımdan canlarla tanışmak isterim....kökenim kızlbelden gelmektedir.. saygılar.......... ecem_m 05.03.2006, 21:28 Erzincanlı olmak için diyorum ben ilk önce "Oy desinler desinler Oy desinler desinler Seni de bana versinler ERZİNCANLI DESİNLER!" bu çok önemli:) ecem_m 05.03.2006, 21:32 "Oy desinler desinler Oy desinler desinler Seni de bana versinler ERZİNCANLI DESİNLER" bu mudur?BUUDDUUR:) Oli 05.03.2006, 21:34 bende, forum alevi forumu değilde sanki erzincanlılar forumu diyecem... kendimi tutamıyorum... erzincanda ne kadar alevi var? 10.000.000 falan mı?:komik :yamukgul: hepsi burda:sas tuncerbio 05.03.2006, 21:42 BENDE TERCAN LIYIM BALYAYLA KÖYÜNDEN KÖYLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İSTEYEN VARSA SİTEMİZ TEKRAR AKTİF EDİLDİ www.balyayla.org munzur_walley 11.03.2006, 22:00 ben erzincanlıyım ismim murat arkadaslar size ii gunler ezgim 11.03.2006, 22:05 ben erzincanlıyım topraklarım nerdesinizzzz???????? ben erzincanlıyım topraklarım nerdesinizzzz???????? glyldrm 11.03.2006, 22:13 ben erzincanlıyım topraklarım nerdesinizzzz???????? hoşgeldin ezgim :) munzur_walley 19.03.2006, 16:18 slm canlar ben murat istanbuldan alevi atesi herzaman yansın daglarda her zaman bır olup bu ulkede bizim de oldugumuzu hıssettırelim ya bız bu kadar zayıfmıyız ya bır israil kadar olamadık ya bu bıraz sersenis israil tpou topu 6 milyon biz en azından bu ulkede 24 25 milyon biraz kendimize gelmemiz lazım bence ozkan_gunduz 20.03.2006, 11:40 slm bende yeni üye oldum e bende erzincalıyı tercan demokrat24 20.03.2006, 11:49 merhaba ben erzincanlıyım arkadaş... siz neresindensiniz_ nihalnurcan 20.03.2006, 12:25 merhaba dün cem tv de erzincanı tanıtan bir belgesel vardı.İzleyen varmı bilmiyorum ama insan memleketini televizyonda görünce bile mutlu oluyor.Ben çoğunuz kadar şanslı değilim.Çünkü dedem 1965 te ayrılmış erzincandan.Yani bırakın beni babam bile çok fazla kalamamış memleketinde.ona rağmen bizler sırf kültürümüzden kopmayalım geldiğimiz yeri bilelim diye her yaz tatilini köyde geçirirmemizi sağladı.teşekkürler baba.Babam tercan'ın beğendik köyü (eski adı vartik) annem erdene köyü (merkeze mi çağlayana mı bağlı emin değilim.Altınbaşak köyü falan yakın diye hatırlıyorum annemin köyüne. Sevgiyle..... aslan24 20.03.2006, 13:01 bende erzincanın ulalar beldesine bağlı üçkonak köyündenim.tüm canlara selamlar.... serva 27.03.2006, 09:51 Bende aranıza yeni katılan ERZİNCAN lıyım... Herkese CAN ERZİNCAN sıcaklığı kadar MERHABA... serkanB 27.03.2006, 11:02 var kadesşim olmaz mı ben de serkan erzincan tercanlıyım derviscemal 27.03.2006, 12:42 merhaba canlar bende tercanlıyım hepiniz hoşgeldiniz.. gizli 27.03.2006, 16:36 Selam dostlar, bir Erzincan'lı ve Alevi olarak aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Tercan Gökçe Köyündenim. Bu arada zaza olduğumu da belirtmek isterim. http://ergan1988.sitemynet.com/aysun/ serkanB 28.03.2006, 15:36 var erdals ben erzincanlıyım tercan ama şimdi aydın dayım o başka mesele Dogan24 28.03.2006, 15:45 oooo yine erzincan tüm canlar hoş geldiniz..... serkanB 28.03.2006, 15:51 alevımen senı tebrık ediyorum gerçekten kurtlukle zazalık bır bırınden çok farklı iki terımdir. bende zazayım ve tercanlıyım. ayrıca uzumlu ilçesınde bulundum üç yıl oraada lise okdum genel olarak sünni bır ilçe ya şimdi sürekli olrak ben alevimen i savunmak zorundyım çünkü dogruları o soyluyor. bunlar bır bırınden farklı kavramlardır dedıfı gıbı süreklı aynı yerlerı paylaştıkları için bazı kelımeler aynı olabılır ama goruslerı farklı kitlelerdır bunlar derviscemal 28.03.2006, 17:01 var kadesşim olmaz mı ben de serkan erzincan tercanlıyım neresinden sevgili serkan.. ayteyna 31.03.2006, 23:32 merhabalar, ben de Erzincanlıyım astokomlu 01.04.2006, 01:06 yavvv hemşolarım geşmiş... bende tercanlıyım arkdaşlar..akyurt köyünden..6yıldır erzincan merkezdeyim...hoşgeldiniz hepiniz.. epikurus 01.04.2006, 02:49 Sevgili canlar ve değerli hemşehriler şu köylerin birde eski isimlerini yazarsanız çok sevinirim. Hüseyin69 01.04.2006, 03:34 yavvv hemşolarım geşmiş... bende tercanlıyım arkdaşlar..akyurt köyünden..6yıldır erzincan merkezdeyim...hoşgeldiniz hepiniz.. türkce ............ kirmanciki (nami diger eski isim) akyurt -------> gomeast Agucan 01.04.2006, 14:44 alevımen senı tebrık ediyorum gerçekten kurtlukle zazalık bır bırınden çok farklı iki terımdir. bende zazayım ve tercanlıyım. ayrıca uzumlu ilçesınde bulundum üç yıl oraada lise okdum genel olarak sünni bır ilçe ya şimdi sürekli olrak ben alevimen i savunmak zorundyım çünkü dogruları o soyluyor. bunlar bır bırınden farklı kavramlardır dedıfı gıbı süreklı aynı yerlerı paylaştıkları için bazı kelımeler aynı olabılır ama goruslerı farklı kitlelerdır bunlar Yerimi burasi? Burasin Erzincanlarinin kendini tanitma yeri... fadime 01.04.2006, 23:40 iyi akşamlar slm astokomlu 01.04.2006, 23:55 slm hoşdeldiniz arkadaşlar... Dogan24 02.04.2006, 00:11 yeni gelen hemşolarım hoş geldiniz..... biraopil 02.04.2006, 01:40 Malatyada bir ev hakkinda "terörist saklaniyor" diye ihbar yapilmis...Tabii jandarmalar evi sariyorlar ve kapiyi dövmeye basliyorlar....Icerdeki teyze Saddece tek bir kelime türkce biliyor o kelime de "var" kelimesiymis... Jandarmalar bagiriyor "icerde terörist varmi?" diye...Caresiz teyze bildi tek kelime Türkceyi sarfetmekten cekinmiyor...."Var,Var" diyor.Tabii kapiyi kirip iceri giriyorlar teyzeden baska kimse yok..."nerde teyze teröristler" diye soruyor teyzeye..Teyze "var,var " diyor tekrarla ve durum anlasiliyor..... Erzincanli varmi? topigine kendimmi uydurdum,birimi anlatti bana tam hatirlayamadigim bir fikra ile cevap vermis olayim.....Var,Var babo.... Hüseyin69 02.04.2006, 01:46 Malatyada bir ev hakkinda "terörist saklaniyor" diye ihbar yapilmis...Tabii jandarmalar evi sariyorlar ve kapiyi dövmeye basliyorlar....Icerdeki teyze Saddece tek bir kelime türkce biliyor o kelime de "var" kelimesiymis... Jandarmalar bagiriyor "icerde terörist varmi?" diye...Caresiz teyze bildi tek kelime Türkceyi sarfetmekten cekinmiyor...."Var,Var" diyor.Tabii kapiyi kirip iceri giriyorlar teyzeden baska kimse yok..."nerde teyze teröristler" diye soruyor teyzeye..Teyze "var,var " diyor tekrarla ve durum anlasiliyor..... Erzincanli varmi? topigine kendimmi uydurdum,birimi anlatti bana tam hatirlayamadigim bir fikra ile cevap vermis olayim.....Var,Var babo.... su gergin durumumda böyle espirisel yaklasimalr yokmu bir anda tüm gerginligimi atin üzerimde wosbe warbe biraopil sagol var ol büyük kardes anlamayanlar icin degil türkcesinide yanlis anlama kapasitesine sahip olanlar icin yazdim o selva 07.04.2006, 17:22 arkadaşlar kardeşimin dağıtımı erzincana çıkmış.nasıl olaylar varmı orada bilgi verirseniz sevinirim sevilkipirti 10.04.2006, 14:32 bende erzincanın ulalar beldesine bağlı üçkonak köyündenim.tüm canlara selamlar.... herkese selamlar... ben de aranıza yeni katıldım ve üçkonaklı bi hemşerimi gördüm:D hemen hemen her sene giderim HARABEDİ ye... bak şimdi yine memleketimi özledim. nazlican 13.04.2006, 12:36 selam herkese bende araniza yeni katildim bu sayfayi tesadüfen buldum ve cok mutlu oldum ne güzel bir sürü erzicanli dostlarimiz var SIBELLESTER bende yalincaliyim heyecanla yalincali ararken sen yazmissin cok sevindim seninle görüsmek cok isterim kesin tanisiyoruzdur egerki sende orada yasadiysan. ben 7 senedir orada degilim ama hemen hemen her sene gidiyorum cevabini sabirsizlikla bekliyorum insan gurbette olunca daha bi hemserici oluyor galiba herkese selamlar. zamane24 15.04.2006, 19:53 Bende Erzincan/Refahiye/Madendere köyündenim Kocgiri de annemin Köyü Has Erzincan 24 Ayar delikanlısıyım Aydın. 16.04.2006, 21:12 selam arkadaslar ben kaan bede buraya daha yeni oldum ve hic bir sey hakkında bilgim yok yardımcı olursunaz sevinirim erzincanlı var erdas Aydın. 16.04.2006, 21:18 arkadaslar bende size katılmamda bir sakınca varmı acaba bence zazalar tercan ve cayırlı cevresinden cıkıyor bende tercanlıyım ve zazayım Aydın. 16.04.2006, 21:20 ben erzincanın tercan kazasının yaylacık köyündeyim ama yaylacıkta diyorlar cınarda:) ugur_24 17.04.2006, 22:30 sdsdsfdf Hüseyin69 17.04.2006, 22:36 kaan bende erzincanliyim lakin kisa mesajlarini yazmis oldugun önceki mesajindan düzen butonu var orda ilk mesajinda o mesajla ilgili aklina gelen yazilari düzen butonunnu tiklayarak yazarsin ve gönder botununa basarsan hem formun temizligi hemde kalitesini korumus oluruz ayrica yeni üyesin istersen once forum kurallarini oku epikurus 17.04.2006, 23:04 Bıra Kaan tu xeyrama ita. Ez ki Zaza'yo, ita kul mordeme mao kul Tercan- Çayırlı'rao. Xora rınd qatke, bımare oşiyo... royemi 23.04.2006, 22:22 ben bu sitede yeniyim:)))) erzincanlı arkadaşlarıma selamlar:5: royemi 24.04.2006, 13:01 ya valla şu zazaca konuşmalara bayılıyorum keşke özümüzü kaybetmesek de hep zazaca konuşulsa :( egal 24.04.2006, 18:04 erzıncanlı olmazmı yaaa. bende erzıncan refahıye lıyım epikurus 24.04.2006, 23:12 Selam kardeş hoşgeldin. Erzincan 'ın neresindensin? okan 24.04.2006, 23:25 abi ben sivaslıyım benimde sivas katlıyamında akrabalarımı katlettiler ben de bunu yeni duydum dedem anlattı bende cok üzüldüm ben :S :S :S okan 24.04.2006, 23:36 benim annem yücebacalı sicimin oglu halil pehlivanın torunu bende pehlivan soyuna cektigim icin güclüyüm :D:D:D:D:D royemi 25.04.2006, 13:43 selam can ben sansa köyündenim ama şimdi altınbaşak beldesinde oturuyorum:) Selam kardeş hoşgeldin. Erzincan 'ın neresindensin? dost_24 30.04.2006, 18:15 bende erzincan kemah'tanm..yoldaşlarr ihmall etmeyin memleketinizi,gelinn lütfenn..bu topraklarr özlerr sizi:) ozkan_gunduz 30.04.2006, 22:03 ben tercanlı olmama rağmen merkez köylerinde biri olan gani efendi çiftliğinde buyudum siz erzincan diyorsunuz bense can erzincan diyorum varmı buraları tanıyan altınbaşak taraflarını filan yücel 02.05.2006, 03:33 selam can ben sansa köyündenim ama şimdi altınbaşak beldesinde oturuyorum:) selam dost bende sansaliyim seni tanimadim bagisla cevap verirsen sevinirim coktandir her zaman sansali ariyordum sonunda bizde bulduk sevindim kendine iyi bak selamlar royemi 02.05.2006, 16:00 aaaa abi bende balyaylada okumuştum 1994 te orda akrabalarım var ve ordaki herkesi tanıyorum farklı yerlere savrulsakta:( sen bana kim oldugunu söylermisin belki tanıyorumdur:) Cevabınız için teşekkürler, benim yurdum Erzincanın Tercan ilçesine bağlı olan Balyayla köyü. royemi 02.05.2006, 16:06 selam can ne bagışlaması olur mu hiç ben çeliklerdenim sansada ki herkesi az da olsa tanırım bende sizi gördügüme sevindim kendinize iyi bakın:) selam dost bende sansaliyim seni tanimadim bagisla cevap verirsen sevinirim coktandir her zaman sansali ariyordum sonunda bizde bulduk sevindim kendine iyi bak selamlar Aze 02.05.2006, 16:07 bende erzincanlıyım hemde en koyusundan royemi 02.05.2006, 16:11 selam can ben altınbaşaklıyım gani efendi çiftligini biliyorum aslında erzincanı iyi biliyorum desem daha iyi olur:) ben tercanlı olmama rağmen merkez köylerinde biri olan gani efendi çiftliğinde buyudum siz erzincan diyorsunuz bense can erzincan diyorum varmı buraları tanıyan altınbaşak taraflarını filan royemi 02.05.2006, 16:12 naz canım sen hangi köyündensin:) bende erzincanlıyım hemde en koyusundan Aze 02.05.2006, 16:13 naz canım sen hangi köyündensin:) canım ben merkez köylerinden mertekli yani fırat barajının yanındaki ilk köy sen ya royemi 02.05.2006, 16:14 bende altınbaşak merteklide baya arkadaşım vardı hatta oray bile geldim Aze 02.05.2006, 16:17 bende altınbaşak merteklide baya arkadaşım vardı hatta oray bile geldim altın başağı bilirim bende cnm ya köyüme geldin demek sevindim bak buna kimmiş bakım arkdaşların royemi 02.05.2006, 16:21 akrabam var orda ali yılmaz karısının adı hatice kızları var özlem bunları tanıyonmu arkadaşlarımdan da soyadlarını unutsamda:) metin murat özlem kemal bunlar atatürk lisesinde okudugum zamanlardaki arkadaşlarım digerleri aklıma gelmesede sima olarak hatırlıyorum Aze 02.05.2006, 16:24 akrabam var orda ali yılmaz karısının adı hatice kızları var özlem bunları tanıyonmu arkadaşlarımdan da soyadlarını unutsamda:) metin murat özlem kemal bunlar atatürk lisesinde okudugum zamanlardaki arkadaşlarım digerleri aklıma gelmesede sima olarak hatırlıyorum yıLmazları tanıyorum özlem murat metin hatırladım ama kemal hatırlayamadım cnm benim orda okudum ben yani erzincanda okudum 2sene önce en son ozaman gittim ben memleketime çok özleidm ya royemi 02.05.2006, 16:28 iyi bak sevindim valla ben her yazın gidiyorum erzincana bu yazında ordayım şelaleye giderken merteklinin yanından geçiyoruz eger gelirsen senide alırım ordan özlemini giderirsin istersen misafirimde olursun can:) Aze 02.05.2006, 16:32 iyi bak sevindim valla ben her yazın gidiyorum erzincana bu yazında ordayım şelaleye giderken merteklinin yanından geçiyoruz eger gelirsen senide alırım ordan özlemini giderirsin istersen misafirimde olursun can:) oy oy oy cnm saol ya bende sana şelalede tavuk sölerim yada alabalık hani meşhurdur ya birayla iii gider yazın ordayım bende royemi 02.05.2006, 16:56 ok canım bekleriz seni yanlız mangal da yaparız tavugu sogumadan gel tamam mı:) oy oy oy cnm saol ya bende sana şelalede tavuk sölerim yada alabalık hani meşhurdur ya birayla iii gider yazın ordayım bende biwok 02.05.2006, 17:27 bende erzincan kemah'tanm..yoldaşlarr ihmall etmeyin memleketinizi,gelinn lütfenn..bu topraklarr özlerr sizi:) Erzincan-Kemah -Maksutuşağı siz hangi köydensiniz? angel 03.05.2006, 14:31 maksutuşağının eski adı nedir? angel 03.05.2006, 14:32 bende erzincan kemah-mezreli,yim... biwok 03.05.2006, 17:26 maksutuşağının eski adı nedir? Hiç değişmediki Maksutuşağı ezelden beri aynı isim:) Enbaba24 09.05.2006, 13:23 Slm canlar aranıza yeni katıldım bende erzncn lıyım ve koyu bi erzncn aşığıyım royemi 09.05.2006, 13:49 aramıza hoşgeldin can:) erzincanın neresindensin Slm canlar aranıza yeni katıldım bende erzncn lıyım ve koyu bi erzncn aşığıyım nesly 10.05.2006, 09:28 Merhabalar Arkadaşlar, Aranıza bir Erzincan'lı daha katıldı. Üzümlü-Pınarlıkaya/Çınarlıköy Güzel vatanımın, güzel toprağından olan Herkese selam olsun.... :komik royemi 10.05.2006, 15:17 selam can aramıza hoşgeldin:) Emo84 11.05.2006, 10:52 merhaba angel, benım teyzem kemah surek koeyuenden sobaı aılesınden tanırsın heralde. senın ısmını oergenebılırımı? Enbaba24 11.05.2006, 23:54 aramıza hoşgeldin can:) erzincanın neresindensin slm ben erzncn merkezdenim hangi köy dersen aslen üzümlüye bağlı pişkidağ diyebilirim !.. erdal kOsem 13.05.2006, 12:10 Selam Akadaslar Bende Erzİncanliyim Yenİ Üye Oldum erdal kOsem 13.05.2006, 12:40 çağlayan tarafını bilen varmı royemi 13.05.2006, 14:58 selam can pişkidagı bilirim bende altınbaşaklıyım tekrar hoşgeldin slm ben erzncn merkezdenim hangi köy dersen aslen üzümlüye bağlı pişkidağ diyebilirim !.. royemi 13.05.2006, 14:59 selam can hoşgeldin çaglayanı bilirim tabiki yamaçlıköye giderken yada şelaleye ordan geçeriz:) çağlayan tarafını bilen varmı erdal kOsem 13.05.2006, 15:09 royemi yani sen sırnaslısın royemi 13.05.2006, 15:45 yok can ben altınbaşaklıyım sırnaslı da akrabam oldugu için oraya gidiyordum:) royemi yani sen sırnaslısın Güven_Yilmaz 14.05.2006, 00:41 Araniza bir tane daha ERZINCANli katildi Tercan Karacay köyündenim ama Avusturyada yaşıyorum. Köyümüz simdi yikilmis halde Enbaba24 14.05.2006, 14:06 çağlayan tarafını bilen varmı çağlayan tarafını bende bilirim bizim oralarda üzüm bağlarımız vardı erdenede sırnasta falan ayrıca erzncna her gittiğimde şelaleye uğramadan geçmem !.. erdal kOsem 14.05.2006, 14:27 molla köyü bilirmisin Enbaba24 14.05.2006, 15:19 molla köyü bilirmisin evet bilirim mollaköyden arkadaslarım var neden sordun mollaköylümüsün sen ?.. erdal kOsem 14.05.2006, 16:23 molla köyden sonraki köy eski ismi colhasa yeni adı sogukoluk köyu molla köyden kileri tanırsın Enbaba24 14.05.2006, 16:31 molla köyden sonraki köy eski ismi colhasa yeni adı sogukoluk köyu molla köyden kileri tanırsın mollaköyden tanıdığım hıdır sönmez var erzincan lisesi mezunu colhasa yıda duydum !.. sıla 15.05.2006, 17:11 merhaba bende erzincanlıyım merkez kılıçkayalıyım.bu köyü biliyomusunuz. Demokrat 16.05.2006, 16:34 Erzincan-Refahiye saygılar..... erdal kOsem 16.05.2006, 18:19 kılıckayayı cok iyi bilirim bizim köyün üstünde oraya havuza girmeye gidergik ve senliklere baransu 17.05.2006, 21:12 merhaba dostlar ben konya ereğli doğumluyum fakat babam tercanlı annem ise dersimin kırdım adıyla bilinen bölgesinden erzincanı hiç görmedim ama çok merak ediyorum...şu an antalyada görev yapmaktayım ve burada birçok erzincanlı ile tanıştım hatta şuan bulunmuş olduğum cafenin sahibi de tercanlı sizleri ereğliye bekliyorum benim olup olmamam önemli değil burada bulunan 3 tane köyümüz var ve size gereken misafirperverliği göstereceklerinden eminim iç anadoludaki köylerimiz kısmında gereken bilgiler mevcut hepinize teşekkürler Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) bu arada unutmadan babamların köyünü söyleyeyim bileniniz varsa bana burası hakkında bilgi verebilirse sevinirim.......evet köyün adı eski adıyla ''şıh''köy yeni adıyla ''konarlı'' köyü Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) tabi tercana ait bu köy alevi_pinar 28.05.2006, 02:00 ben erzincanin cayiryaziköyü´ndenim. ernesto 31.05.2006, 23:01 Ben ERZİNCAN merkezdeyim...Ne çok Erzincanlı varmış ya?? Erzincanda bu kadar Erzincanlı yok walla candeniz 02.06.2006, 03:15 slm arkadaslar baktım burda cok erzincanlı var yalnız kalmayım dedım.bende erzincan tercan-sengül köyünden.eskı adı kürtkacagı.... hümanist_24 11.06.2006, 14:36 Ben de Erzincan'ın Tercan ilçesinin Balyayla köyündenim canlar gerçekten bu sitede ben de dikkat ettim de ne kadar çok Erzincanlı varmış ya. Neyse canlar bu kadar çok Erzincanlı canlarla tanışmak, karşılaşmak çok güzel. tanrıverdi o 12.06.2006, 02:04 selam ben erzincan refahiyeliyim msn adresim [EMAIL= piiip piiiip ]daha cok piiiip piiiip beklersin[/] pip pip: kisisel adreslerin sansürlü sekli orcullu 12.06.2006, 10:21 Merhaba arkadaşlar bende erzincanlıyım nik den belli deilmi dimi alevi dergahı 12.06.2006, 10:52 bende erzincan tercanlıyım canlar. burak24 12.06.2006, 11:39 oo sen ne dıyon form erzincanlı kaynıyo kurban olam ben köyüme çayırlı / miyadın(saygılı) köyü :D evren83 13.06.2006, 07:30 Sonnnnnnnnnn Erzİncanli Da Geldİ Herkese Selam evren83 13.06.2006, 07:48 BÜTÜN ALEVİ FORUMDAKİ ARKADAŞLAR MERHABA...... ARKADAŞLAR BEN ŞUAN BİR TEZ ÇALIŞMASI ÜZERİNDEYİM VE KONUM ALİ EKBER ÇİÇEK. SİTE YE BAKTIĞIMDA (Kİ ALEVİFORUM BURASI) BÖYLE BÜYÜK BİR ALEVİ DERLEMECİSİ,KAYNAK KİŞİSİ,BAĞLAMA USTASI HAKKINDA ÇOK ÇOK AZ BİLGİ VAR SİTE BENCE ALİ EKBER ÇİÇEK HAKKINDA DAHA ÇOK BİLGİ VERMELİ EN BASİTİNDEN RESİMLERİDİR.............. BEN HEPİNİZDEN ÖZELLİKLE DE ERZİNCANLILARDAN YARDIM RİCA EDİYORUM. SAYGILARIMLA EVREN83 MSN ADRESİMDEN DE ULAŞABİLİRSİNİZ. [piiip piip] zeytin 17.06.2006, 04:18 slm arkadaşlar ben erdal yeni üye oldum burada erzincanlı olan dostlar varmı bilmek isterim ben kemaliye zeytin 17.06.2006, 04:45 yaw ben bişey anlamıyomm ben neydiyommm kii benn karıştırdım herşeyi yeni üyeyim bişey bilmiyom paso yazıyom Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) Sonnnnnnnnnn Erzİncanli Da Geldİ Herkese Selam slmmm gardaşşşşşşşşş |