Orijinalini görmek için tıklayınız : Zülfükar taşımak?!

Sayfa : 1 [2]

kazımBARAN
11.07.2006, 19:54
adı güzel alim bence sen haklısın bende sünni insanların çogunun boynunda gördüm sordugumdA İSEsadece gzl göründügü için taktıklarını söylediler gercekten bende üzüldüm yoksa bendede vardı ama bende takmıyorum şimdi
yani sadece takı olsun diye takıyorlar ve dedigin gibi kız tavlamak içinde kullananlar vardır bende eminim yazık ki çok yazık ama buna tepki vermen de çok dogal ve hepimizin tepki göstermesi lazım ister puan silsinler biz bu foruma puan için üye olmadık biz kendi özgür düşüncelerimizi özgürce söyleyecegimize inançımızın sonsuz oldugu için üye olduk ve bu düşüncelerinde vazgeçme b izde vazgeçmeyecegiz

Bir Zeynep
11.07.2006, 19:58
adı güzel alim bence sen haklısın bende sünni insanların çogunun boynunda gördüm sordugumdA İSEsadece gzl göründügü için taktıklarını söylediler gercekten bende üzüldüm yoksa bendede vardı ama bende takmıyorum şimdi
yani sadece takı olsun diye takıyorlar ve dedigin gibi kız tavlamak içinde kullananlar vardır bende eminim yazık ki çok yazık ama buna tepki vermen de çok dogal ve hepimizin tepki göstermesi lazım
sagol baran abi, dediklerine aynen katiliyorum..

AleviGenç
13.07.2006, 12:34
arkadaslar ben birsey sormak istiyorum.
eger Hz.Ali islam dininin yayilmasi icin savaslar yaptiysa,yasadigi sürece peygamber efendimizin cok sevdigi bir insan olduysa,
ben sünni olarak neden zülfikari takmayayim?
yani sanki tek alevilerin sembolüymüs gibi anlatiliyor da...

İnanın ki biz Aleviler olarak çok mutlu oluruz.
Keşke tüm sünniler Zülfikarı taksa.Keşke tüm sunniler Hz.Ali'nin resmini evlerine assalar.
Keşke tüm sünniler yüreğinde 1 gram Hz.Ali sevgisi olsa.:sad:
Haklısınız Hz.Ali İslamiyet için çok çok çok kelimelerle ifade edemiyeçeğim kadar önemli bir Eren.
İslamiyet için savaşmış peygamberimiz için hiç terettüd edmeden ŞEHİT olmayı göze almış.Hz.Muhammediin canıymış kanıymış Peygamberimizden sonra dünyadaki Müslümanların Lideri eee şimdi Hz.Ali'nin izinde kim yürüyo Aleviler.Sunnilere göre ebubekir-osman-ömer HZ.ALİ'den önce gelir.:cursing:

AleviGenç
13.07.2006, 12:50
Selamunaleyküm

Vallah Zülfikarı takan kardeşlerimiz bacılarımız çok dikkatlı olmalı!!!!

Şu nedenle dikkatlı olmalı (EŞE DOSTA KARŞI)

Çünkü Zülfikar kolyesini takan kişi büyük sorumluluk almıştır.
En ufak bir hatasında o suç kişiye değil tüm Alevilere maal edilir.DİKKAT!!!
Önemli bir konu Zülfikarı taşıyan bir kardeşimiz'in bacımızın yalnışı tüm Alevilere yansıtılr.Bu yalnızca bizim için değil nasıl bir hristiyan hac takdığı zaman yalnışı oldumu tüm hristiyanlara maal edilir.Onun için bu sembolü (ZÜLFİKARI)herkes taşıyamaz taşıyanda hal ve hareketlerine dikkat edmeli.Kardeşce bir nasiyat tavsiye öneri.

Ben Zülfikarımı taşıyorum ve sokakta yürürken yalnış yapmamaya dikkat ediyorum sizde dikkat edin.

Kindinize iyi bakın..:thumbup1: Umarım anlatmak istediklerimi anlamışsınızdır.

Bir Zeynep
13.07.2006, 22:07
sokakta yanlis veya dogru davranmayi bi zülfikara baglamaman gerek can. boynunda olsun olmasin, sen HIC BI ZAMAN yanlis yapmamaya bak, dogrulara özen ver.. Alevi oldugunu bilirlerse, boynunda zülfikar olmadan, ve sen bi hata yapsan, senin bu hatan YINE tüm ALEVILIGE maal olur, nasil yani tek kilic takarken mi maal olur mus, sacma bi aciklama.. Aslinda her zaman ettiklerimize, dediklerimize dikkat etmemiz lazim bence, sirf zülfikari taktigimiz an degil.
saygilar.

AleviGenç
13.07.2006, 22:36
sokakta yanlis veya dogru davranmayi bi zülfikara baglamaman gerek can. boynunda olsun olmasin, sen HIC BI ZAMAN yanlis yapmamaya bak, dogrulara özen ver.. Alevi oldugunu bilirlerse, boynunda zülfikar olmadan, ve sen bi hata yapsan, senin bu hatan YINE tüm ALEVILIGE maal olur, nasil yani tek kilic takarken mi maal olur mus, sacma bi aciklama.. Aslinda her zaman ettiklerimize, dediklerimize dikkat etmemiz lazim bence, sirf zülfikari taktigimiz an degil.
saygilar.

Ya bu verdiğin ne biçim tabiki her kes her yerde dikkatli olmalı efendi olmalı ağır başlı olmalı oturmasını kalkmasını bilmeli büyüklerin lafını dinlemeli ama zülfikarı takdığın zaman biraz daha dikkatli ol ki ya bu Aleviler ne kadar efendi nekadar dürüst desinler gerçeği görsünler.Benim yazdıklarımı anlamadığın yorumundan belli.

Bir Zeynep
13.07.2006, 22:41
Selamunaleyküm

Vallah Zülfikarı takan kardeşlerimiz bacılarımız çok dikkatlı olmalı!!!!

Şu nedenle dikkatlı olmalı (EŞE DOSTA KARŞI)

Çünkü Zülfikar kolyesini takan kişi büyük sorumluluk almıştır.
En ufak bir hatasında o suç kişiye değil tüm Alevilere maal edilir.DİKKAT!!!
Önemli bir konu Zülfikarı taşıyan bir kardeşimiz'in bacımızın yalnışı tüm Alevilere yansıtılr.Bu yalnızca bizim için değil nasıl bir hristiyan hac takdığı zaman yalnışı oldumu tüm hristiyanlara maal edilir.Onun için bu sembolü (ZÜLFİKARI)herkes taşıyamaz taşıyanda hal ve hareketlerine dikkat edmeli.Kardeşce bir nasiyat tavsiye öneri.

Ben Zülfikarımı taşıyorum ve sokakta yürürken yalnış yapmamaya dikkat ediyorum sizde dikkat edin.

Kindinize iyi bakın..:thumbup1: Umarım anlatmak istediklerimi anlamışsınızdır.sayin alevigal dost, aha bu yazilarina cevap verdim ve cevabim su: lütfen sadece zülfikar tasidigimizda düsürst ve agir basli olmayalim, fakat HER zaman olalim. bitek baskalarin bi yanlisimizda bu yanlisi tüm alevilige mmal edecekler korkusundan dürüst olmayalim, fakat kendi icimizden gelerek ve ister zülfikari taksakta takmasakta her zaman dürüst ve dikkatli olalim dedim.
saygilar.

AleviGenç
13.07.2006, 22:50
sayin alevigal dost, aha bu yazilarina cevap verdim ve cevabim su: lütfen sadece zülfikar tasidigimizda düsürst ve agir basli olmayalim, fakat HER zaman olalim. bitek baskalarin bi yanlisimizda bu yanlisi tüm alevilige mmal edecekler korkusundan dürüst olmayalim, fakat kendi icimizden gelerek ve ister zülfikari taksakta takmasakta her zaman dürüst ve dikkatli olalim dedim.
saygilar.

Neyse eğer sert çevap verdiysem özür dilerim Adi güzel Alim abla

Ya bir örnek vereceğim mesela bir Alevi sokakta yürürken bir karıncaya bastı ama sokaktaki kimse onun alevi olduğunu bilmiyor onun için o kişiye kızarlar.(Örnek)

Alevi (Boynunda Zülfikar var) sokakta yürürken bir karıncaya bastı sokaktaki herkes o boynundaki kılıcı hedef alarak Alevilerin hepsi karınca eziyor dedikodusu çıkarırlar Aleviler böle şöle diye bizi sevmeyenler iftira atar mana işte anlatabildim mi?

Bir Zeynep
13.07.2006, 22:54
anlatabildin anladim da seni ama sen beni anlamadin bi türlü, canim kardesim benim, bak bende diyom ki, karincayi (örnek) hic bi zaman ezmemeye bak sen, zülfikar olsada boynunda olmasada. sen her zaman karincayi ezmemeye bak, sorun olmaz o zaman, anladin?
saygilar.

AleviGenç
13.07.2006, 22:58
anlatabildin anladim da seni ama sen beni anlamadin bi türlü, canim kardesim benim, bak bende diyom ki, karincayi (örnek) hic bi zaman ezmemeye bak sen, zülfikar olsada boynunda olmasada. sen her zaman karincayi ezmemeye bak, sorun olmaz o zaman, anladin?
saygilar.

Ya demesi basit ama bu güne kadar Alevilere atılmadık iftira kalmadı bu iftiraları biz yapıyomuyduk ki?

İşte zihniyeti kötü içi pis Kendini Müslüman diyen Gavur çok anlatabildim mi?

yağ_MuR
14.07.2006, 01:46
ya bence sokakta falan insan her zaman doğru yolunda gitmeli sırf zülfikar var die diilki ama şuda doru aleviler naapsa birilerine batıo ve olur olmas saçmalıklar yayılıo ortalığa...
bu arada gece yatarken çıkarın kolyenizi geçen boynuma batıordu neredeysee ;) dikkat yanii..

Ali_Yolcusu
17.07.2006, 15:20
o güzel yüreğine sağlık

lucy
20.07.2006, 23:02
selam,
Sanırım yurtdışından yazan arkadaşlar genelde, alevi olduklarını saklamayanlar.
ben de Bursa'da yaşıyorum ve Kızıl Güneş'e katılıyorum. Bursa da Alevi olduğunuzu çocukken söyleyemediyseniz ilerde söyleyemiyorsunuz.
Çocukken Tokatlı olduğumu söylediğimde güya öğretmen olacak kişiler bile Alevi olup olmadığımı öğrenmeye çalışıyorlardı. Hoş ! ben de Alevi olduğumu Ortaokulda öğrendim ya neyse. küçükseniz ve sırf dini inancınız yüzünden dışlanıyorsanız derin izler bırakıyor bu dışlanma...

Alevi olduğum için mutluyum. Çünkü Alevilerde insan sevgisi ve hoşgörü var....

ayvaz58
23.07.2006, 02:11
biz utanılacak bişey yapmadıkki.onların utanması lazım iyi yapmışın çıkarma sende benim gibi can

baglamaci_24
25.07.2006, 01:03
bursa,konya gibi şehirlerin insanlarının nasıl olduğunu( dini açıdan bağlılık vs..) demiş bir arkadasımız :D ben univ. siteyi konyaya cok yakın bır yerde okudum konya sözde oyle ama normalde Türkiyenin en cok içki tuketilen ili konumunda bir yer bundan cogu kısının haberı yoktur eminim okdar konyalı arkadasım oldu hepsıde deyim yerınde ise sünger dibi cekiyolardı.. sizce bu nasıl bri döngü?

Bir Zeynep
25.07.2006, 16:36
demiş bir arkadasımız :D ben univ. siteyi konyaya cok yakın bır yerde okudum konya sözde oyle ama normalde Türkiyenin en cok içki tuketilen ili konumunda bir yer bundan cogu kısının haberı yoktur eminim okdar konyalı arkadasım oldu hepsıde deyim yerınde ise sünger dibi cekiyolardı.. sizce bu nasıl bri döngü?sorunun zülfikar ile ne anlamii var? anlayamadim, özür..

baglamaci_24
25.07.2006, 17:37
sorunun zülfikar ile ne anlamii var? anlayamadim, özür..
yok bir arkadasımız konya ilindekileri cok tutucu buluyordu yanlıs hatırlamıyorsam işte böyle yerlerde zülfükar takmamız sakıncalı olur gibisinden... Bnede onlar sadece sözde öyleler dedim.... Türkiyenın en cok içki tuketen ili hersey lafta içraat 0 yanii bunu demek ıstıyom

Bir Zeynep
25.07.2006, 20:54
aha ok sagol aciklaman icin.

öncü nesil
29.07.2006, 23:33
İnanın ki biz Aleviler olarak çok mutlu oluruz.
Keşke tüm sünniler Zülfikarı taksa.Keşke tüm sunniler Hz.Ali'nin resmini evlerine assalar.
Keşke tüm sünniler yüreğinde 1 gram Hz.Ali sevgisi olsa.:sad:
Haklısınız Hz.Ali İslamiyet için çok çok çok kelimelerle ifade edemiyeçeğim kadar önemli bir Eren.
İslamiyet için savaşmış peygamberimiz için hiç terettüd edmeden ŞEHİT olmayı göze almış.Hz.Muhammediin canıymış kanıymış Peygamberimizden sonra dünyadaki Müslümanların Lideri eee şimdi Hz.Ali'nin izinde kim yürüyo Aleviler.Sunnilere göre ebubekir-osman-ömer HZ.ALİ'den önce gelir.:cursing:
Sayın alevi genç arkadaşım.HZ.ALİ r.a.'ın ehli sünnet için ne kadar önemli ve sevgili bir şahsiyet olduğunu öğrenmek istiyorsanız bunun hakkında size bilgi verebilirim.HZ. ALİ sevgisi zülfikarı taşımak değildir bence.Bu sevgi yürekte yaşar.Yani demek istediğim zülfikarı takmayanlar HZ. ALİ r.a.'ı sevmiyorlar anlamınada gelmez.Biz ehli sünnet HZ. ALİ r.a.'ın izinde yürüyoruz.Eğerki böyle bir şahsiyeti sevmemek gibi bir olay söz konusu olsa biz RASULULLAH s.a.v.'ide sevmemiş oluruz.Çünkü HZ.MUHAMMED s.a.v. ümmetim Nuh a.s. gemisi gibidir,ona binen doğru yolu bulur diyor.Şimdi ALEVİLER'inmi yoksa SÜNNİLER'inmi HZ.ALİ 'nin yolunda doğru gittiği tartışılır.Birde ben şunu söylemek istiyorum,Zülfikar gerçektende İSLAM YOLUNDA haksızlığa karşı mücadele vermiş bir kılıçtır.Bu tüm müslümanlar için değerli bir kılıçtır.Konuyu açan adı güzel alim hanıma teşekkür ediyorum.Saygılar...

the__death
01.08.2006, 17:32
Ben Şu An EleziĞda YaŞiyorum Ve Burasi Bİr KaÇ BÖlgeye AyrilmiŞtir Bİr BÖlÜmde Bİz Dersİmlİler Bİr BÖlÜmde ÜlkÜcÜler Ve Bİr BÖlÜmde De ŞerİyetÇi KÜrtler Bulunuyor HİÇbİr Kesİm Kendİ İnandiklari Sİmgeyİ DİĞerİnİn BÖlgesİnde Takamitor Takilirsada Artik Gerİsİnİ Tahmİn Edİn...bu YÜzden Her Zaman ZÜlfİkarimi Elbİsenİn ÜstÜne Koymam Zaten Çok Nadİr Çikaririm ÇÜnkÜ Şahsen Ben Hangİ Sİmge Olursa Olsun Herkesİn GÖrebİleceĞİ Yere Koyulmasina KarŞiyim ÇÜnkÜ Bu Şekİlde YapildiĞim Zaman Artik Bİraz GÖsterİŞe KaÇilmiŞ Olurum Dİye DÜŞÜnÜrÜm.Önemlİ Olan Yerİ Ve Zamaninda GÖstermek Ve En Önemlİsİde Onu Kalbİnde YaŞamak Sadece GÖsterİŞ İÇİn Boynuna Takmak DeĞİldİr.yanliŞ Anlamauyin Bunu Herkez İÇİn SÖylemİyoruum SÖzÜm Bu TÜzden Takanlara...

diren24
02.08.2006, 11:07
Bende Zülfikar taktığım zamanlar kesinlikle hissederek takıyorum ve yolda yürürken bile en küçük detaya dikkat ediyorum.

mutlumusuncan
02.08.2006, 22:05
Selam Canlar;
Zülfikarı grurla taşıyoruz güzel; ancak kılıç taşımak aleviliğin bazı değerleriyle çelişiyor. Çünkü alevilikte şiddet yoktur. Barış ve kardeşlik vardır. Barışı, semahı, karıncayı incitmemeyi nereye koyacağız bilmem.
Saygılarımla.
:höng

Ali_Yolcusu
03.08.2006, 00:43
Selam Canlar;
Zülfikarı grurla taşıyoruz güzel; ancak kılıç taşımak aleviliğin bazı değerleriyle çelişiyor. Çünkü alevilikte şiddet yoktur. Barış ve kardeşlik vardır. Barışı, semahı, karıncayı incitmemeyi nereye koyacağız bilmem.
Saygılarımla.
:höng

kılıç taşımanın şiddetle alakası yok ki.ben zülfikar taşıyorum ama şiddete eğilimli biri değilim.

ercandost
03.08.2006, 01:32
Ben de Zülfikarımı boynumda taşıyorum ama kesinlikle şiddet yanlısı olduğum yada gösteriş yaptığım için değil,bunu daha öncede belirtmiştim,şiddetin ve gösterişin karşısındayım,Zülfikar bir semboldür Alevilikteki adaletli olmayı,kötülüklerin adaletsizliklerin karşısında dimdik ayakta olmayı,bunlara boyun eğmemeyi,mert ve yiğit olmayı ve tabiki türlü güzelliklerimizi hatırlatır bana,şiddetle alkası yoktur tabiki Zülfikarın,bizim özümüz şiddete karşıdır şiddeti kınar sevgiye yer açar zaten,Aleviler olarak kesinlikle haksızlık ve zulme boyun eğmeyiz fakat şiddete hep karşı durduk,içimizdeki hoşgörü ve güzelliklerle tüm karanlığı aydınlatan ışık olduk biz,işte Zülfikar da bu güzellikleri taşıyan Alevi canların sembolü olmuştur ve kesemiyceği kılıç,bükemiyceği kötülük yoktur cünkü tüm kötülük ve adaletsizleri aydınlatabilecek Alevi inancımızın yüreğini ışığını taşır Zülfikar,La feta illa Ali,la seyfe illa Zülfikar (Ali den başka yiğit,Zülfikardan başka kılıç yoktur).

keanu_1907
03.08.2006, 12:41
çevre dolayısıyla takamıyorum fakat takarsam kesinlikle hissederek takarım

velakad
03.08.2006, 13:08
Zülfikarın anlamı zaten şiddet değildir aksine hoş görünün irşad etmenin anlamıdır.Zülfikar' ın 40 arşın uzaması şudur.Sizin dillerinizde birer silah birer kılıç birer zülfikar.Bakın Zülfikarın' da iki ucu var.Kısa olan küçük diliniz sese yön veren ve uzun olan tarafı ise diliniz.Siz dilinizle değil 40 arşın binlerce arşın silahınızı kullanıp dünyayı irşad edebilirsiniz....

Bu konu hakkında da bana göre O Zülfikar' ı taşımak için ehli olmak gerektiğini ce yolun zorluklarının ne denli olduğunu bilmek gerektiğini düşünüyorum.Gerçi bu yolun asıl zorluklarını, kıldan ince kılıçten keskin olmasını bilen kişi Zülfikarın boynunda değil içinde taşınılacağını bilir...

aşk-ı muhabbetle...

sonerk
04.08.2006, 01:12
vaaay beeeeeee bu benim forumda ilk üye olduğum gün ve forumdaki ilk yazdığım mesajdı veeee hal devam ediyor hey gidi günler heeeeeeeey neydi o günler ......sayı bi bakayım ne yazmışım ...

sedat_can
04.08.2006, 01:30
zülfikar takmak bir şereftir.zülfikarın şerefini taşıyamayan takamaz.çünkü o kılıçların en keskinidir.bence büyük bir gururla takın arkadaşlar.

mutlumusuncan
04.08.2006, 20:56
kılıç taşımanın şiddetle alakası yok ki.ben zülfikar taşıyorum ama şiddete eğilimli biri değilim.
Size bin defa katılıyorum. Fakat bütün bu güzelliklerin sembolünün zülfikar olması beni düşündü. Bu yüzden yazdım.

gamze...
04.08.2006, 23:46
helal valla sıze ne guzel zülfikarınızı takıp bızı temsıl edıyorsunuz
ben yapamıyorum ama sızı duyunca gurur duyuyorum:(

MeRaLiNa
04.08.2006, 23:53
bende takiyorum cogu zaman, bazilari görünce pis pis bakiyorlar, cekemiyorlar hehehe... Türkiyeye gittigim zaman cesit cesit Zülfikar alacam, yanliz eglence yerlerine gittigim zaman takmiyorum....

özgürf
05.08.2006, 13:12
bende takiyorum cogu zaman, bazilari görünce pis pis bakiyorlar, cekemiyorlar hehehe... Türkiyeye gittigim zaman cesit cesit Zülfikar alacam, yanliz eglence yerlerine gittigim zaman takmiyorum....

o bakışlardan ben hiç haz etmiyorum sanki yiyecek gibi bakıyolar onlar öyle yaptıkça bende daha çok göz önünde tutuyorum...

ahmet_kaya_44
05.08.2006, 15:26
canım kardesim: böyle bi konu açtığın için öncelikle teşekkür ediyorum . ben geçen yaz hatay a gitmiştim orda zülfikar hastası olduğum için dövme yaptırmak istedim ve yaptırdım da ama bana gelen tavırlar öyle değildi orda yaşayan insanların çoğu arap alevi olduğu için beni çok sevmişlerdi. ortamdan ortama fark gösteriyo. ama seni çok takdir ettim yüreğine sağlık çok iyi yapmışın :):):)

HideSystem
05.08.2006, 23:39
iyi yapmışsın salla bu tür örümcek düşünceli şahsiyetleri özüne sözüne gözüne misali özün ne ise odur

Bir Zeynep
05.08.2006, 23:44
sagolun canlar, daha fazla görüslerinizi bekliyorum, sanirim yurt disinda yasayan zülfikar takan canlarimiz TRdeki sartlar altinda yasayan canlarimiz ile kiyasliyamayiz, annem bana her zaman derki: kizim TR de olsaydik simdi onu öyle kasilarak tasiyamazdin bagrinda, seni döverler, dislarlar, allah korusun öldürürler bile.. aman bee anne hadi beee, attin ama diyom da yok kizim yok vallahi öyle, git bi okula da ben aleviyim de bakim noluyo sana o zaman. gercekten böyle mi yaaaaaaaaa? ay ne üzücü bisey. ah türkiyem vah türkiyem, niye bölye geri kafali ve yobaz insanlarla dolusun, canim türkiyem, yurdum memleketim, sen böyle devam edersen, avrupa birligine girmekten daha coooooookk hayaller kurarsin.

CananYildiz
06.08.2006, 00:24
Vallah canlar bizim burdaki gencler öyle bir zülfiklar tasiyorlarki, görseniz sasirisiniz vallahi. Kimse fazla birsey demiyor burda, erger diyenlerde olursa herkes bir olup susuturuyorlar. benim baksa bir sorum olacak ama hazir konu acilmisken. Dögme ile ilgili. Bazi büyüklerimiz yaptimayin günah, o zülfikari tasiyorsunuz, kalici diyorlar, pis ortamlara ister istemez giriyorsunuz diyorlar. Cogu gencer o yüzden vaz gectiler Zeynep abla, Tüm canlar Yorumlarinizi bekliyorum haaaaa.....Yoksa ayri bi konu mu acsaydim..??? Hmmm..neyse .....
Kamyon dolusu Sevgiler ve Saygilar hepinize ;-)

ercandost
06.08.2006, 00:29
sagolun canlar, daha fazla görüslerinizi bekliyorum, sanirim yurt disinda yasayan zülfikar takan canlarimiz TRdeki sartlar altinda yasayan canlarimiz ile kiyasliyamayiz, annem bana her zaman derki: kizim TR de olsaydik simdi onu öyle kasilarak tasiyamazdin bagrinda, seni döverler, dislarlar, allah korusun öldürürler bile.. aman bee anne hadi beee, attin ama diyom da yok kizim yok vallahi öyle, git bi okula da ben aleviyim de bakim noluyo sana o zaman. gercekten böyle mi yaaaaaaaaa? ay ne üzücü bisey. ah türkiyem vah türkiyem, niye bölye geri kafali ve yobaz insanlarla dolusun, canim türkiyem, yurdum memleketim, sen böyle devam edersen, avrupa birligine girmekten daha coooooookk hayaller kurarsin.
Sevgili Adi güzel Alim dost ben İstanbulda anadolu yakasında yaşıyorum ve Zülfikarımı boynumda taşımaktan korkacak değilim,daha dün aramızdan ayrılan bir arkadaşımın cenazesine gittim,cenaze arkadaşım sunni oldugu için avrupa yakasının pek gelişmiş olmayan bir bölgesi olan Sefaköydeki bir camiden kalktı ve sarıklı cübbeli birçok insanın yaşadığı bu bölgede bir an buraları tanımıyorum cahil birileri cıkmasın karşıma diye tereddüt ettim,çünkü cuma namazı sonrasında kaldırıldı cenaze ve bahsettiğim türde kimselerde vardı oldukça,fakat varsın bu inancım için horlasınlar varsın bi şey demeye kalkan olsun dedim asıl aciz durumda olanlar onlar olur bu durumda ve Allah hep doğrunun iyinin yanındadır bişey yapacaklarsada yapsınlar ben doğrumdan eminim dedim ve çıkartmadım yinede ve nede sakladım,görünür bir şekilde takmama rağmen Zülfikarımı,bizlerin yapması gereken doğrumuzun arkasında olmak ve onu en zor anlarda da koruyup savunmak değilmidir,gerekirse acı çeksekte böyle yapmalıyız inancımız bu günlere kadar kolay gelmedi,en rahat ortamda inancımızı dile getirdiğimiz gibi zor yerler ve şartlarda da ona sarılmalıyız tabiki cahil ve gözü dönmüşlerin seviyesine inmeden bize yakışan gibi,Zülfikar taşımak zordur hem onun manasına layık olmak açısından hem de bu gibi durumlarda,biz bu yola inanıyorsak boynumuzda taşıyorsak onuda layık olarak taşıma çabasında olmak boynumuzun borcudur elbet.Türkiye de demış olduğunuz gibi hala bu tarz kötü davranışlara maruz kalınabilir fakat her yerde değil,inanın bunu yapacak çok kişi yok,birileri birilerini kışkırtıp toplu eylem ve hareketlere kalkışmadıkça tabiki ve halkın büyük bölümünün sağduyulu olduğuna inanıyorum,istisnalar ve uç kutuplar hariç tabiki sadece bunlara dikkat edilmesi yeterlidir kanısındayım,yavaş yavaş olsada bazı şeyler değişiyor ülkemizde çok karamsar olmayalım,avrupada dahi ırkçı tutumların olmadığını söyleyemeyiz kuzey ülkelerinde ten rengini bırakın bazı bölgelerde saç renginden esmer tenden dahi ırkçılık yapıldığını biliyorum,usa de bazı şehirlerde hala beyaz olarak rahat dolaşmak mümkün değil,din dil ırk ayrımını insanlık umarım bir gün aşacaktır,en azından bir Alevi can olarak doğruluk dürüstlük hoş görü ve adalet yanlısı birisi olarak ki bununla guru duyarım Alevi olmak bunu da gerektirir çünkü diliyorum ki biz göremesek bile bunu çoçuklarımız yada onların nesilleri görecektir,yeterki bizim gibi özü güzellikler olan inanca sahip canlar bu inançlarına ne olursa olsun sarılsınlar,tekrar tekrar sevgi ve saygılarımla sayın Adi güzel Alim dost..

hsn
06.08.2006, 01:14
^^^
Seni en uzun cümle kurma yarismasina aday gösteriyorum.
Aleviforumu layikiyla temsil edeceginden süphem yok.
(Valla saydim iki kere nokta isareti kullanmissin)

Okumasi zor oldu ama ayirdigim zaman icin pisman degilim.
Fikirlerini detayli bir sekilde paylastigin icin tesekkür ederim.

Bir Zeynep
06.08.2006, 01:20
ercan dost, ne güzel etmisin kutlarim seni. (basin sagolsun bu arada) tabiki korkmayalim, korkmiyacagiz da fakat TRde yasam bi baska bi zor sanirim ve takmayanlarida anlayabiliyorum cünkü burda mesela daha cok kolay ve daha baska degerlendiriliyo.
canan baci, yok ayri topige gerek yok, tam yerinde acmisin konuyu güzel bacim, nasil olsa topigi acarken ben zülfikardan kolye ve dövme olarak söz konusu olarak acmistim. evet dövme kalici yani demis oldugun o "pisliK"leri (mesela tuvalete gitmek, iliskiye girmek, bir can önceden samisti bu topicte aklimda kalanlari sayiyorum) dövmeyle yapmak belki yersiz, belki günah olur ama bence yani söyle de bakmak lazim: insanlik hali "pislikler"se eger yani ister istemez yaptgimiz pislikler, yani hakaret, esrar, meyhane, vs.. vs.. öyle tür pislikler olmadiktan sonra yani insan serini temiz, icini ak tuttuktan sonra zaten kalbinde ehlibeyti, zülfikari tasirdir, yani ister dövme olarak kolunda olsun, ister olmasin, bence bu bi saygisizlik, günah olmaz. bilmem anlatabildimmi?

alevi_murat24
06.08.2006, 01:34

annen dogru demiş ( ellerinden öperim ) genelde bu tür olaylarla karşılaşmak mümkün mesala erzurum gibi biryerde linç ederler vallaha .. ama erzincana gel öyle degil burda genç arkadaşlar zülfikarı takar lar kimsesde birşey demez ! ama mesala iş arıyorsan bulmakta zorlana bilirsin onun .. ben takmıyorum sebebi korkmak falan degil ben hiçbir takı takmam . benim arabamda hz.ali ufabir zülfikar ve atatürk resmi eksik degildir .. ben erzincanın en tutucu yeri olan bir yerde erzincanlılar bilir üzümllülyüm aleviyim . zamanında baskıya ugradıgımzdanmıdır oraya gitigim zaman semah dinneyesim gelir son ses:)))

Hüseyin69
06.08.2006, 01:45
annem bana her zaman derki: kizim TR de olsaydik simdi onu öyle kasilarak tasiyamazdin bagrinda, seni döverler, dislarlar, allah korusun öldürürler bile.. aman bee anne hadi beee, attin ama diyom da yok kizim yok vallahi öyle, git bi okula da ben aleviyim de bakim noluyo sana o zaman. .

zeyno kardes annen dogru söylüyor
ikincisi
zülfikar takan her kisi gercekten alevimi
yoluna inancina gelmisine gecsmisine sahip birimidir.
sunni birinin zülfikar taktigini gördü(m)kten sonra

günümüzde zülfikar takan herkes alevi degildir
bunuda tüm üyelere rahatlikla söyleye bilirim
ister inanin ister inanmayin ama sunni gencler özellikle erkekler bu zülfikar konusunda baya bir yol katetmisler

ercandost
06.08.2006, 01:47
ercan dost, ne güzel etmisin kutlarim seni. (basin sagolsun bu arada) tabiki korkmayalim, korkmiyacagiz da fakat TRde yasam bi baska bi zor sanirim ve takmayanlarida anlayabiliyorum cünkü burda mesela daha cok kolay ve daha baska degerlendiriliyo.
canan baci, yok ayri topige gerek yok, tam yerinde acmisin konuyu güzel bacim, nasil olsa topigi acarken ben zülfikardan kolye ve dövme olarak söz konusu olarak acmistim. evet dövme kalici yani demis oldugun o "pisliK"leri (mesela tuvalete gitmek, iliskiye girmek, bir can önceden samisti bu topicte aklimda kalanlari sayiyorum) dövmeyle yapmak belki yersiz, belki günah olur ama bence yani söyle de bakmak lazim: insanlik hali "pislikler"se eger yani ister istemez yaptgimiz pislikler, yani hakaret, esrar, meyhane, vs.. vs.. öyle tür pislikler olmadiktan sonra yani insan serini temiz, icini ak tuttuktan sonra zaten kalbinde ehlibeyti, zülfikari tasirdir, yani ister dövme olarak kolunda olsun, ister olmasin, bence bu bi saygisizlik, günah olmaz. bilmem anlatabildimmi?
Haklısın Adi güzel Alim ben de takmayanlara bişey diyemiyorum tabiki fakat işte bu ayrımcılık ve gericilik maalesef canımı fazlasıyla sıkmakta,tabiki avrupa bu konuda bizden daha ileride bazı tabuları yıkmışlar,umarım onlar da eksik oldukları yanlarını kapatır ve biz de türkiye olarak bu konularda ve bizden ileride oldukları tüm konularda bu ülkeler seviyesini yakalar ve daha da önde oluruz bir an önce,bu arada sende sağol tüm dostlar canlar sağolsun,tekrar saygılarımla..

Bir Zeynep
06.08.2006, 01:50
zeyno kardes annen dogru söylüyor
ikincisi
zülfikar takan her kisi gercekten alevimi
yoluna inancina gelmisine gecsmisine sahip birimidir.
sunni birinin zülfikar taktigini gördü(m)kten sonra

günümüzde zülfikar takan herkes alevi degildir
bunuda tüm üyelere rahatlikla söyleye bilirim
ister inanin ister inanmayin ama sunni gencler özellikle erkekler bu zülfikar konusunda baya bir yol katetmisler
evet abbim hatta bu konuyu bi kac sayfa önce konusmustuk, özellikle sunni erkekler, yani kizlar degil, olsa olsa erkekler, zülfikar taktigini konustuk bende biliyom yani. bi arkadasim takar ama onun art niyet olmayip takisini biliyom cünkü aleviligi sever, fakat bi erkek daha var ve onun hakkinda pek iyi seyler duymadim, özellikle discolara felan gidince takiyo zülfikarini. mesela bi öz bi alevi aleviligi sevip saygi gösteren bi alevi discoda takmaz, fakat bi sunni simdi discoda takarsa ne düsünürüz otomatikmen? kari kiz tavlama metodu diilmi ama? kimsenin günahini almak istemiyorum, fakat bazi seyler cok tersime gidiyo gercekten.

ercandost
06.08.2006, 02:03
^^^
Seni en uzun cümle kurma yarismasina aday gösteriyorum.
Aleviforumu layikiyla temsil edeceginden süphem yok.
(Valla saydim iki kere nokta isareti kullanmissin)

Okumasi zor oldu ama ayirdigim zaman icin pisman degilim.
Fikirlerini detayli bir sekilde paylastigin icin tesekkür ederim.
Sevgili hsn cümle konusunda yorumunuzu bana yazdığınız kanısındayım ve buna dayanarak cevap yazmayı düşündüm,inanın bazen kaptırıyorum kendimi.Alevilik söz konusu iken durmam nokta koymam mümkün olmuyor bazen elimde değil,kusurumu bağışlayın,buna daha dikkat etmeye çalışacağım.Bakın şimdi her cümle sonunda nokta koydum.Görüşleriniz ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim sevgili hsn dost.

Hüseyin69
06.08.2006, 02:05
valla zeyno bu gidisle alevi sunni karisip birbirine ya alevilik ya sunnilik ikisinden biri yok olacak
ama bakalim hele yarin gün nasil dogacak
zaten
günümüzde egemen inanc sunni inancidir
alevilik yeni yeni kabugundan cikiyor
dememize ragmen ben kendi adima
hicte öyle parlak bir gelecegi olan bir aleviligi canlandiramiyorum gözümün önünde
aleviside sunniside ne veriyorsa allah hayirlisini versin
neyse zeyno can bunlar uzun mevzu
bir mod olarak dikkat etmessek
forumun düzenini üyeler bile saglamaz.
yani konu dagilmasin basliga yakisir bir bicimde devam etsin demek istedim:shifty:

hsn
06.08.2006, 02:20
Arupada yasayan Türkler daha muhafazakar oluyor.
Aleviside Sünniside.
Avrupada yasayan Alevilerin tek avantaji sayi olarak daha az Sünniye rastlamalari. Bu yüzden cekinmiyorlar.
Avrupada yasayan Sünnilerin cogu 30 sene önceki zihniyeti koruyup üstüne bir de Metin Kaplan veya Milli Görüs gibi akil hocalarin söylediklerini savunuyorlar.
Türkiyeyi tehdit eden irticai faaliyetin kaynagi büyük ölcüde Almanyadan saglaniyordur.

Avrupadaki özgürlük sadece Alevilere yaramiyor maalesef, yobazlasmanin da önünü aciyor.

Hüseyin69
06.08.2006, 02:27
Arupada yasayan Türkler daha muhafazakar oluyor.
Aleviside Sünniside.
Avrupada yasayan Alevilerin tek avantaji sayi olarak daha az Sünniye rastlamalari. Bu yüzden cekinmiyorlar.
Avrupada yasayan Sünnilerin cogu 30 sene önceki zihniyeti koruyup üstüne bir de Metin Kaplan veya Milli Görüs gibi akil hocalarin söylediklerini savunuyorlar.
Türkiyeyi tehdit eden irticai faaliyetin kaynagi büyük ölcüde Almanyadan saglaniyordur.

Avrupadaki özgürlük sadece Alevilere yaramiyor maalesef, yobazlasmanin da önünü aciyor.

türkiyede sol düsmani avrupada solcu :cursing: olan bir cok yobaz örgütler kuruluslar var neyseki alman polisi bunlara fazla göz actirmiyor nasilki kafalarini biraz uzattilarmi polis hemen enselerine biniyor
bu yönden alevi ögrütleri bir adim daha ilerde ve daha sansli lar

hsn
06.08.2006, 04:31
türkiyede sol düsmani avrupada solcu :cursing: olan bir cok yobaz örgütler kuruluslar var neyseki alman polisi bunlara fazla göz actirmiyor nasilki kafalarini biraz uzattilarmi polis hemen enselerine biniyor
bu yönden alevi ögrütleri bir adim daha ilerde ve daha sansli lar

Ben muhafazakarlikla "geleneklere bagliligi" kastetmistim.
Avrupadaki Türk kültür kutuplasmasinin sebebi de budur bence.
Bir yandan Milli Görüs diger yandan Alevi Kültür Evlerin yayginlasmasi.
Burada yasayan insanlarin saf tutma ve fikrini beyan etme ihtiyaci Türkiyeye oranla daha kuvvetli.

Bu akimin Türkiyeye tasmasi iyimidir kötümüdür zaman gösterecek.

Bendeniz82
06.08.2006, 13:50
Bende bir aralar Zülfikari tasiyordum ama gerek duymuyorum benim alevi oldugmu insanligimdan kültürümden davranislarimdan anlasinlar. Suda var tabi avrupada zülfükari tasimak cok daha rahat kimse birsey diyemez. Türkiyede ise durum cok daha farkli.

seyhun
07.08.2006, 23:35
bende taşiyorum zülfükar boynumdaydi bi kaç kere zinciri koptu kaybolucak düşüncesi ile cuzdanimda taşiyorum elim ayagım pek rahat durmaz ondan zincir sık sık kopuyodu :) it ürer kervan yurur aliden yigidi zülfikardan keskini yok

Bir Zeynep
07.08.2006, 23:41
bende taşiyorum zülfükar boynumdaydi bi kaç kere zinciri koptu kaybolucak düşüncesi ile cuzdanimda taşiyorum elim ayagım pek rahat durmaz ondan zincir sık sık kopuyodu :) it ürer kervan yurur aliden yigidi zülfikardan keskini yokbelki birilerin gözü kaliyo seyhun can. dikat et kaybetme sakin. nazar deymesin insallah.

glasor_01
14.08.2006, 19:07
her rüzgar savuracak bir toz bulur , her hayat yaşanacak bir can bulur , her umut gerçekleşecek bir düş bulur , bulunmayacak tek şey senin benzerindir.

djbraveheart198
17.08.2006, 22:16
ya haç gibi sembolleştirilmesine karşıyım ama aslını sorarsanız bende takıyorum hatta hiç çıkarmıyorum diyebilirim öyle kendimi daha huzurlu hissediyorum

gelin canlar
23.08.2006, 19:34
bizim saklayacağımız inancımız yok aleviyiz
bizim inancımıza bakıp yanımızda oluyorlarsa olmasınlar kaybedecek bişeyimiz olmaz.:garibbak:

Bir Zeynep
23.08.2006, 20:15
soru zülfikar takarmisiniz ve bununla ilgili araniz nasil.. saklamak veya saklamamak degil. taktiginiz an, ne hissedip ne gibi tepki aliyosunuz ve neden takiyosunuz veya daha dogrusu takmiyosunuz,
saygilar.

veli.topcu
23.08.2006, 20:28
soru zülfikar takarmisiniz ve bununla ilgili araniz nasil.. saklamak veya saklamamak degil. taktiginiz an, ne hissedip ne gibi tepki aliyosunuz ve neden takiyosunuz veya daha dogrusu takmiyosunuz,
saygilar.
ben takmıyorum hiç birşey takmam (saat,kolye vb.)takıyı sevmiyorum.iş yerinde bi şeyle karşılaştım bir bayan 30-35 yaşlarında zülfikar'ı takmış (bayan alevi) 35-40 yaşlarında bir grubun şefi o da alevi (şef olmuş ama adam degil) bayana Ali'nin kılıcını takmışsınız zülfükarı deyince bayan bir anda yan cizmeye başladı yok falan ben kolye olarak taktım falan dedi konu kapandı.sanırım hala korkuyoruz çekiniyoruz.

Hür19
23.08.2006, 23:01
selamlar saygilar öncelikle konu zülfikar diyorsunuz bana biraz lütfen bahsettin selam

Bir Zeynep
23.08.2006, 23:14
alevi oldugun yaziyo profilinde. sana neyi bahsedelim? sen zülfikari bilmiyon mu? 31 sayfayi oku burda yaziyo, sana daha neyi bahsedek? buyur gel oku sayfalari..
saygilar.

ZülfüKakul
24.08.2006, 09:30
selamlar saygilar öncelikle konu zülfikar diyorsunuz bana biraz lütfen bahsettin selam

Merhaba Hür19 Arkadaşım...

Zülfikar mı?

Boşver napacaksın zaten bilmiyormuşsun hiç bilme!

ercandost
24.08.2006, 16:24
Zülfikarla ilgili birşeyler öğrenmek istiyorsanız öncelikle forumun arama kısımından bu konuyla ilgili arama yapıp bir çok bilgi edinebilirsiniz.İnternetteki arama motorlarından da yararlanmanız mümkündür.Zülfikar ın manevi anlamı çok derindir ve biz Alevilerin sembolleşmiş bir simgesi olmuştur,manasıyla ilgili yazılar buraya sığmayabilir fakat kısaca Zülfikar iki ucu çatal şeklindeki Pirimiz Ali mizin kılıcıdır ve onun yiğitliğini mertliğini haksızlıklara karşı dimdik ayakta durmasını adaletini de yansıtır aslında ve bu kılıç bizlere bunları ve nasıl olmamız gerektiğini de hatırlatan bir değerdir.Üzerinde 'La Feta İlla Ali, La Seyfe İlla Zülfikar' yani Ali den başka yiğit,Zülfikar dan başka kılıç yoktur yazmaktadır,bu da kısaca herşeyin özeti gibidir.Birde bu sorunuzu pek samimi bulmadıklarından olsa gerek bazı canlar bana ters gelen bir tutum sergilemişler size verdikleri cevaplarında,bilmemek değil öğrenmemek ayıptır,gayet normal bir uslupla soru soran canlara lütfen biraz daha bize yakışan şekilde saygıyı ve sevgiyle yaklaşalım dostlar,belki bu arkadaşımız bunu gerçekten bilmiyor niçin böyle davranıyoruz?benimde bilmediğim eksik yanlarım olabilir,sizlerinde,bunları tamamlamada birbirimize yardımcı olalım.sevgi ve saygılarımla tüm dostlara...

veli.topcu
24.08.2006, 18:44
Zülfikarla ilgili birşeyler öğrenmek istiyorsanız öncelikle forumun arama kısımından bu konuyla ilgili arama yapıp bir çok bilgi edinebilirsiniz.İnternetteki arama motorlarından da yararlanmanız mümkündür.Zülfikar ın manevi anlamı çok derindir ve biz Alevilerin sembolleşmiş bir simgesi olmuştur,manasıyla ilgili yazılar buraya sığmayabilir fakat kısaca Zülfikar iki ucu çatal şeklindeki Pirimiz Ali mizin kılıcıdır ve onun yiğitliğini mertliğini haksızlıklara karşı dimdik ayakta durmasını adaletini de yansıtır aslında ve bu kılıç bizlere bunları ve nasıl olmamız gerektiğini de hatırlatan bir değerdir.Üzerinde 'La Feta İlla Ali, La Seyfe İlla Zülfikar' yani Ali den başka yiğit,Zülfikar dan başka kılıç yoktur yazmaktadır,bu da kısaca herşeyin özeti gibidir.Birde bu sorunuzu pek samimi bulmadıklarından olsa gerek bazı canlar bana ters gelen bir tutum sergilemişler size verdikleri cevaplarında,bilmemek değil öğrenmemek ayıptır,gayet normal bir uslupla soru soran canlara lütfen biraz daha bize yakışan şekilde saygıyı ve sevgiyle yaklaşalım dostlar,belki bu arkadaşımız bunu gerçekten bilmiyor niçin böyle davranıyoruz?benimde bilmediğim eksik yanlarım olabilir,sizlerinde,bunları tamamlamada birbirimize yardımcı olalım.sevgi ve saygılarımla tüm dostlara...

size katılıyorum can.eğer kişinin samimiyetinden şüpheniz varsa başka mesajlarına bakarak gerçek amacını ögrene biliriz.

saygılarımla

Hür19
30.08.2006, 00:48
slm dostlar,belki haklisiniz bahsettmek icin bu konuda.
ben belki yeni üye olabilirim ama ALEVILIGIMI ASLA inkar etmiyorum.
ben size almanyanin berlin kentinden yaziyorum,buradaki toplumu sizde görseniz belki bilgi yönünden des avantajiniz olur .
ben buradaki tüm dostlarimdan cok üzür diliyorum bir yanlis soru sorduysam.
Benim demek istedigim(des avantaj) berlinde Alevi olarak tutkunluk hissetmiyorum, bazen düsünüyorum ki sünnilesme mi var acaba, eger yanlisim varsa düzeltin lütfen.
tabii ki Alevigim hic süpheniz olmasin, ben H.Bektasi.Veli torunuyum Erenler.
Zamaninda buralarda Cem evi yapilirdi Semah dönerdik Sazimizi calardik,dualarimizi okurduk deyisler söylerdik bunlarin hic birisi kalmadi malesef dostlar.
kusura bakmayin konu biraz uzattim, konuya galiba deyistirdim(konu Zülfikardi)
bende tasidim ama hor görüldüm, bana bakan olduysa bir daha bakmaz oldu.
Benim Aleviligim ictendir distan degildir.
Ne ara isen kendinde ara, bu kudüs mekke de hac da degildir.

selamlar ve saygilarimla Dostlar

hafikakpinar
11.09.2006, 17:02
bende de hz. ali kolyesi var .. kimi zaman geliyor bunu gören insanlar beni ayıplıyorlar ..
bende hiç takmıyorum .. gülüp geçiyorum.. hatta çalıştığım şirkette bi hacı amca var .. ne zaman görse laf sokar .. ben bi kaçkere hoşgörü gösterdim .. ama hacı amca bi keresinde çok ileri gitti ..
bende dayanamadım , " hacı amca sen cennete mi gitmek istiyosun , buyur git yerin geniş olsun lakin bana karışma benim yolum bu .. sen cennetine gir ben bu kolyeyle her yere gitmeye razıyım dedim.. o günden sonra hiç bi şekilde laf atmadı bana ..:)

Bir Zeynep
11.09.2006, 17:42
helal olsun kardesim.

Kartopu86
12.09.2006, 14:35
Malesef böyle tepkilerle karşılaşıyoruz işte ama yapacak başka birşey yok..
sana düşün tek ve asil görev zülfükar'ı taşımış olmanın gururu ile başık dik ve asla kendinden şüphe etmemek başkaları umrunda olmasın her yiğidin hakkı değildir zülfikar taşımak.....
Babannemler HacıBektaş'a giderken ne istiyorsun diye sorarlardı bende herseferinde kılıç isterdim..Getirdiklerinde ise onu elde etmenin verdiği mutluluğu anlatamam bu bizim sevdamız ki tarif edilemez küçük büyük farketmez herkes bunun farkında.....

gmutlu
16.09.2006, 16:18
bende de hz. ali kolyesi var .. kimi zaman geliyor bunu gören insanlar beni ayıplıyorlar ..
bende hiç takmıyorum .. gülüp geçiyorum.. hatta çalıştığım şirkette bi hacı amca var .. ne zaman görse laf sokar .. ben bi kaçkere hoşgörü gösterdim .. ama hacı amca bi keresinde çok ileri gitti ..
bende dayanamadım , " hacı amca sen cennete mi gitmek istiyosun , buyur git yerin geniş olsun lakin bana karışma benim yolum bu .. sen cennetine gir ben bu kolyeyle her yere gitmeye razıyım dedim.. o günden sonra hiç bi şekilde laf atmadı bana ..:)

olması gerekeni yapmışsın yani tabiki alvilik içte olmalı ama bunu dıştadan yansıtmadan çekinmeliyiz onu bir süs aksasuraı gibi değil inancımızın simgesi olarak asarsak o zaman sorun kalmaz başkası ne düyünürse düşünsün saygılarımla

bolşevik
16.09.2006, 16:34
bir ara ben de taktım ama sonra düşündüm de biraz şovenistçe geldi yani bunu takınca ayrım yapmışım gibime geldi bu da bana ters.[COLOR="wheat

isditanlebulda
23.09.2006, 04:08
benim hoş bir gümüş zülfikarım var lisedeyken bilecik ten aldığım zaman zaman takarım bu güne kadar hiç ters tepki görmedim ya benim kendimden çok emin bir tavrım olduğu için bir şey söyleyecek boşluğu ve fırsatı bulamadılar ya da gerçekten kötü bir şey düşünmeyen olgun insanlar var çevremde bilemiyorum..
ama tepki gösterselerdi fizik'teki etki-tepki mekanızması gibi işleyen bi organizma olduğumdan inatla her gün takmaya göstere göster takmaya başlardım çünkü; bu benim siyasi görüşüm değil bu benim okuduğum bölüm ya da yaptığım meslek gibi değil ki bu benim kökenim , gerçeğim ve bu gerçek hiç bir zaman değişmeyecek o yüzden buna tepki gösterecek kafa yapısındaki bir insan benim hayatımın hiç bir yerinde duramaz varsın sevmesin , varsın benden uzak dursun.. canı sağolsun..

gmutlu
29.09.2006, 09:09
[QUOTE=bolşevik]bir ara ben de taktım ama sonra düşündüm de biraz şovenistçe geldi yani bunu takınca ayrım yapmışım gibime geldi bu da bana ters.[COLOR="wheat

bu bir ayırım değildir varlığı kabul ettirmektir bizde varız burda varız demememiz gerekir. hep biz ii düşündüğümüz için kimse bizi görmüyor. bizler hep ii niyetliyiz onun için bu bir şovenistçe birtutum değildir. asıl saklamak ve gizlemek benliğimizden dönmektir dostum

Nesimi
08.10.2006, 17:54
bir ara ben de taktım ama sonra düşündüm de biraz şovenistçe geldi yani bunu takınca ayrım yapmışım gibime geldi bu da bana ters.[COLOR="wheat

Öncelikle şovenizm'den kasıt nedir onu açıklamak gerekir.

Şovenizm, başka uluslara karşı hoşgörüsüzlük ve saldırganlık, aşırı ve bağnaz milliyetçilik anlamında kullanılan bir terimdir. Bunu lokal olarak bir ulusun içindeki gruplaşmalara da indirgeyebiliriz.

Bu terimin Alevilikle bağdaşacağını Aleviliği sevmeyenler bile bilirler çünkü Alevilere yönelik katliamlara bizler misillemelerde bulunmadık. Aksine Aleviliğin "incinsende incitme" felsefesini uyguladık bu açıdan Aleviliği simgeleyen bir işareti kullanmanın bizi şovenist yapacağını düşünmüyorum.

Aksine özgürce kendimizi ifade edebilmek asıl şovenizm yapanlara ağır bir tokat gibi gelir çünkü ülkemizde Alevi kimliğine tahammül edemeyen kişiler var işte asıl şovenistler onlardır.

Ayrıca Alevilikte her Alevi zülfikar takacakdır diye kaide yok bu açıdan isterseniz takmayabilirsiniz ancak şovenizmle ilişkilendirmenize açıkladığım şekilde karşıyım.

MeRaLiNa
08.10.2006, 18:32
zülfikar tasimak insana ruhen bir güc katiliyor, mutlu ediyor.....

gercege_huu
08.10.2006, 18:35
ben kolye niyetine hiç 1 şey taşıyamıyorum gümüş kolye benim terimden olsa gerek hemen kararıyor bu neden ile takamıyoprum ama takmıyorsak içimizdede yaşamıyoruz anlamında değil söylediklerim bende herkes gibi o duyguları hissediyorum altında takabilirsin diyenleriniz vardır mutlaka ama bir erkeğin altın kolye takması bana acayip ters geliyor yakışmıyor erkeğe altın takmak yaaa....

silisli
12.10.2006, 01:20
ben kolye niyetine hiç 1 şey taşıyamıyorum gümüş kolye benim terimden olsa gerek hemen kararıyor bu neden ile takamıyoprum ama takmıyorsak içimizdede yaşamıyoruz anlamında değil söylediklerim bende herkes gibi o duyguları hissediyorum altında takabilirsin diyenleriniz vardır mutlaka ama bir erkeğin altın kolye takması bana acayip ters geliyor yakışmıyor erkeğe altın takmak yaaa....

katiliyorum sana erkegin altin takmasina:rolleyes: :rolleyes: ama bende genelde tasirim zulfikar ama tabi kulturumuzden butun onemli insanlarida tasirimmm tasimasamda bu birseyi degistirmez sonusta aleviyim ve boyle kalacak... onlara sagi duymam bile yeter bence sagilar.

Akgüney
21.10.2006, 14:13
Benim bir sorum var zülfikari takan arkadaslara neden zülfikar takiyorsunuz...

Ben kendim hiç takmadim ama karsida degil bizim ailede var takanlar onlarada sorum neden zülfikar takiyorsunuz diye pek cevap alamiyorum. Insanlar inancini bir seylerle göstermek zorundami...

Foruma yeni katilan üyeler hosgeldiniz..

ben senin soruna kisilsel olarak cevap vermek istedim.KISISEL yani genelleme yapmadan.
Ben eskiden zülfikar tasimazdim. Kolyem vardi ama tasima geregi duymazdim.
Sinifta tek alevi kimligini tasiyan bendim.
Ve kimseye de alevi oldugumu söyleme gerekcesi duymadim ki beni kendilerinden zannetmislerdi...
Bi kac zaman sonra aleviler hakkinda olan kötü düsüncelerine sahit oldum ileri geri konusuyorlardi ve ben o günden sonra zülfikar takmaya basladim....
Bence aleviligi gercekten benimseyen,icinde biraz olsun ehlibeyt inanci tasiyan arkadaslarimiz takmalilardir...en azindan bizim de VAR oldugumuzu sesimizi birilerine duyurmak istedigimizi anlasinlar diye...
Bizi yüzyillar boyunca yok etmeye calisanlara inat dimdik AYAKTAYIZ , yasiyoruz diyebilmek icin....

bizi yok edemeyeceklerini anlamalari icin takmaliyiz canlar

alirizaerdem
23.10.2006, 23:48
Zülfikar neyi simgeler...kısaca onu takanın kısaca alevi olduğunu..Peki zülfikar takan kişi, içki masalarında nara atarken, açılan gömlek düğmesinden kolyesi gözüktüğünde ne hisseder...ya da elindeki çöpü kutuya değil de yere attığında kim attı olur o çöpü ...

senin adın altında tüm aleviler....

senin o kolyeyi taşımam hepimizi vebal altında bırakır.
kim taşıyorsa o kolyeyi onun ağırlığına göre davranmak zorundadır...

mutlumusuncan
24.10.2006, 14:38
Zülfikar neyi simgeler...kısaca onu takanın kısaca alevi olduğunu..Peki zülfikar takan kişi, içki masalarında nara atarken, açılan gömlek düğmesinden kolyesi gözüktüğünde ne hisseder...ya da elindeki çöpü kutuya değil de yere attığında kim attı olur o çöpü ...

senin adın altında tüm aleviler....

senin o kolyeyi taşımam hepimizi vebal altında bırakır.
kim taşıyorsa o kolyeyi onun ağırlığına göre davranmak zorundadır...

Eğer ki zülfikarın alevi kimliğimizi simgelemek gibi bi işlevi varsa ki öyle. O zaman kolye amacıyla takılmamalı. Bu durumda zülfikarı takmanın sorumluluğu çok büyüktür öyle ki demirden leblebi yemek gibi. Zülfikar takmak Hakk-Muhammet-Ali yolunda olduğumuzu gösterir. Öyleyse bu bilinçle takılmalı zülfikar. Aksi takdirde takanlar alevi halkının üzerinde büyük bir yük olurlar.

gercege_huu
24.10.2006, 15:54
Eğer ki zülfikarın alevi kimliğimizi simgelemek gibi bi işlevi varsa ki öyle. O zaman kolye amacıyla takılmamalı. Bu durumda zülfikarı takmanın sorumluluğu çok büyüktür öyle ki demirden leblebi yemek gibi. Zülfikar takmak Hakk-Muhammet-Ali yolunda olduğumuzu gösterir. Öyleyse bu bilinçle takılmalı zülfikar. Aksi takdirde takanlar alevi halkının üzerinde büyük bir yük olurlar.

aynen katılıyorum can sana kolye amaçlı takılmamalı bakıyorum bazan çarşıya çıktığım zaman 10 12 bilemedin en büyüğü 15 yaşında olan çocukların boynunda takılı ve öyle giziyorlar ama ne anlam ile taktıklarını biliyorlarmı bilemiyorum tabeki ama bunlarıda blinçlendirmek gerektiğini düşünüyorum.....

ardahanli
24.10.2006, 17:43
ben zülfikar takan sünni kizlari da gördüm ,ve soruyordum alevi olmadiginiz halde niye tasiyorsunuz.cevaplarida sadece hoslarina gidiyormusla kaliyordu.

mert_ali
26.10.2006, 02:10
zülfikarımı heryerde takarım hiç çekinmem ve takmamda sebeb aranıyorsa bu hz.ali ye karşı olan baglılıgımın ufak bir göstergesidir. Aleviyim, caferiyim,haydariyim,yezitle kavgalıyım varsın desinler kızılbaş.

gmutlu
31.10.2006, 19:46
Arkadaşlar zülfikar aleviliğin simgesi halindedir yani herkes onu almaz ve azmaz onun için gücü yeter cesareti olan herkes taksın taşısın. bu bir aksasuar değil bir olğudur. varlığın ispatıdır. ancak ona layık olmak gerekir tabi....
saygılarımla

almuslu_tuna
31.10.2006, 20:45
ya aslında omuza kocaman bi zulfıkar cızmek grur verıcı olurdu herkes gorsun ısterdım herkes bızım ALİ'nin yoluna ne kadar baglı oldugumuzu gormesını ısterdım.

ardahanli
31.10.2006, 21:39
cok dogru.herkes görsün ben aleviyim ve bundan gurur duyorum ve gizlemiyorum bunu.yani harika olur ya

Akgüney
31.10.2006, 22:10
bu sene izindeyken gecici dövme yaptirdik kardesimle...o kolunda zülfikari tasidi kisa süreliginede olsa bende che guevrayi tasidim...valla marmarisdeydik sadece guzel tepkiler geldi...olumsuz yönde bi bakis veya bi söylenti görmedik cok sükür...

afyonluhuseyin
31.10.2006, 22:50
biz insanlara alevi olduğumuzu göstermek için illa bir şeyleri kanıtlamamıza gerekyok bunu hareketlerimizle yaptıklarımızla göstermek daha uygun olur düşüncesindeyim sağlıkla kalın

Bir Zeynep
31.10.2006, 23:02
bu sene izindeyken gecici dövme yaptirdik kardesimle...o kolunda zülfikari tasidi kisa süreliginede olsa bende che guevrayi tasidim...valla marmarisdeydik sadece guzel tepkiler geldi...olumsuz yönde bi bakis veya bi söylenti görmedik cok sükür...
wow, ne güzel. ben iste gecen sene izinde tam tersini yasadim.

afyonluhuseyine katiliyorum, cünkü sirf bir kolunda dövmeyle alevi olunmaz bunu gurula göstermekle bi yere varilmaz, daha öemlisi öle davranmak ve bu zülfikari KALBINDE tasimak. anca bundan sonra DISINDA tasimasida güzel oluyor. ben belirttigim gibi ben zülfikar takmasini seviyorum ve kina dövmeside tasimistim bir ara kisa süre icin, ama en önemlisi bunu sirf gösteris icin yapmiyorum ve "ne kadar büyükse dövmem/kolyem, o kadar iyi" dir düsünceyle yaklasmiyorum buna. ne kadar örnek ve dürüstce hareketlere sahip olursam, o kadar iyi diye düsünüyorum.

sevgilar, saygilar.
zeynocan

afyonluhuseyin
31.10.2006, 23:08
tabiki zülfükarı takmak güzel bir duygu bizim insanımız sembol taşımadanda birbirini tanır çünkü kan çeker biz birbirimizi mutlaka buluruz sağlıkla kalın

Akgüney
01.11.2006, 00:28
tabi ki hareketlerle belli etmek gerekir...ama bu sitede bulunanlarin cogu zaten bunu yapiyordur...

kadir_y10
26.12.2006, 22:23
ama nerede belli edilecegide önemli bence eger bizbize olmadıgımız ortamlarda da belli edebiliyorsak o zaman gercek bir alevi olabilmisizdir...

sercanordu
16.01.2007, 00:22
Arkadaşlar herkez kendince yorum yapmış cok guzel yazılar ama kimse neden Alevi gençleri zülfikar takıyor bunun açıklamasını yapmamış bende takıyorum ve anlamanı biliyorum ben yardımcı olmaya calışayım;

Zülfikar Allah tarafın gökten indirilmiş ve peygamber efendimize verilmiştir daha sonra peygamber efendimiz bu kılıcı efendimiz Ali'ye vermiştir...
Ve bu kılıc Efendimizle özleşmiştir...
Bu kılıc ne kadar savas aracı olsada efendimiz ile
Hak demektir Adalet anlamına gelir
hakkı ve Barışı simgeler....
Bizde Ali'den oldugumuzu dolasıyla Haktan Adalatten ve Barıştan yana oldugumuz için bu kılıcı buyuk bi gururla tasırız....
Bütün canlara Aşk-ı niyaz ediyorum gönulleri hak için atan canların yüreklerinden öpüyorum...

Muhammed Ali'yi Candan Sevenler
Yorulup Yollarda Kalmaz İnşallah
İmam Hasan'ın Yüzün Görenler
Hüseyin'den Mahrum Olmaz İnşallah

falcon0662
19.01.2007, 12:38
Zülfikar takmak benim icin bir onur ama bunu senbol oldugu icin degil icimden geldigi icin yaparim ayrica kimseye zülfikar takarak ben aleviyim demem beni taniyan herkes benim alevi oldugumu bilir bu sekilde ogrenmezler alevi oldugumu

seyhann
19.01.2007, 12:43
bende bugüne hiç zülfükarı takmadım takı olarak ama takınca neler olacagını hayal ediyorum az cok :)
ama hepsine verecek cevabım var :lol:

Malik
19.01.2007, 21:53
Ben o bu su begensin veya benim aslimin ve gonul verdigim yolun
ne oldugunu belirtmek icin takmiyorum Kilici veya bize olan goruntulerini.

Takiyorsam kendim icin onun bunu icin degil kim ne dusunur kim ne der hic umrumda degil.Yaz tatilinde Deniz kenarinda hic cikarmam kilicimi selam veren verir vermeyene eyvallah.

Onun disinda Vucudumda islenmis bir dovme var kimi gunah der kimi haram der kime ne kim ne derse desin vucut benim fikir benim.

http://img223.imageshack.us/img223/4836/aslan1pz2.jpg (http://imageshack.us)

Bu cizimde vucudumda kazili olunceye dek benimle.
Seve seve yaptirdim.

domanı_dersim19
24.01.2007, 13:29
Ben o bu su begensin veya benim aslimin ve gonul verdigim yolun
ne oldugunu belirtmek icin takmiyorum Kilici veya bize olan goruntulerini.

Takiyorsam kendim icin onun bunu icin degil kim ne dusunur kim ne der hic umrumda degil.Yaz tatilinde Deniz kenarinda hic cikarmam kilicimi selam veren verir vermeyene eyvallah.

Onun disinda Vucudumda islenmis bir dovme var kimi gunah der kimi haram der kime ne kim ne derse desin vucut benim fikir benim.

http://img223.imageshack.us/img223/4836/aslan1pz2.jpg (http://imageshack.us)

Bu cizimde vucudumda kazili olunceye dek benimle.
Seve seve yaptirdim.

ağzına yüreğine sağlık... Bence de ama onu takmak da herkese düşmez ona layık olmak gerektiğini düşünüyorum...

hazal91
24.01.2007, 19:32
benim de var zülfikarım..takıyorum bazen gerçi annem biraz tedirgin oluyor gelecek tepkilerden korkuyor.ama daha şimdiye kadar herhangi bir tepkiyle karşılaşmadım.sadece bikaç kişi dikkatle baktılar o kadar..

ibo(arguvan)
25.01.2007, 00:38
ben taşımaya karşıyım inancımız herzaman gizli olmuşdur bizim bana döre bu yol üzerlerin de elalem görsün diye namaz kılmaya ben ziyor hem bi de şunu diycem eğer zülfikar takıyorsanız takan canlarımız lütfen ağırlığını da taşısınlar

sausen
26.02.2007, 14:35
Merhaba Canlar,

Zaten insanları göremeyecekleri şekilde taşıyorsak aleviliğimizi ne anlamı var. Bizden çekinenlerin, nefret edenlerin ta gözüne kulağına yüreğine kadar sokmalıyız özümüzü. Ki bilsinler nasıldır alevilik. En güzelini yapmışsın arkadaşım. Hepimize düşen görevde budur.

Berucavan
26.02.2007, 17:49
zülfikar kolyesinide takarım küpesinide takarım baskılı tişörtünüde giyinirim. hatta kolumda kalıcı zülfikar dövmem var. isteyen yanıma gelir isteyen gelmez bu beni enterese etmez. onlar türban takarken yerine göremi takıyorlar. hayır ki benimki onlara karşı yaptığım bir hareket değil. ben aleviyim ve bunu her şekilde gösteririm. gösterecemde.

hevalim
27.02.2007, 15:03
benim boynumda zülfükarım hep var bu çok onur verici ve kimsede bana garip garip bakamaz biz onlara karışmıyoruz onlarda bize karışamazlar

ernic 45
23.03.2007, 20:29
Merhaba canlar. Sizinle bir olay paylasmak istiyorum:
Aleviligi anlatilmaz kadar severim ve alevi oldugumdan cok mutluluk duyuyorum, iyiki Allahim beni böyle yarattin diyorum. Bu mutlulugu baskalari ile paylasmaktan zevk duyarim, mesela kilicimi, yani zülfükarimi kolye olarak bagirimda tasimayi, insanlara özümü, yolumu göstermeyi severim. Bazen güzel tepki gelir, bazen ... nasil desem.. soguk mu, dislayici mi, ters ters bakislar mi, yani pek positiv olmayan tepki yasarim. Sicak bakisli insanlar : "Methaba bacim, sendemi erenlerden sin der!" güler gider. Bazilari hic umursamaz, bazilari görmemezlikten gelir, bazileri de hemen bi adim geriye gidip benden uzaklasir.
Gecen ay iki haftaligina TR ye tatile gittik, Bodrum a. Tiklim tiklim turisler dolu. Baktim ki hotelde "holiday tattoo" lari, yani kina dan yapilan, iki hafta tutan, gecici dövmeler yapiliyo. "Ay" dedim, "ende yaptirsam, nasil olsa hemen cikiyo, Almanyada olsam hayatta annem izin vermez, olsun burda seni kim taniyo, bunda kötülük yok zaten. Bisey olmaz" dedim. Annem gecici olsun kalici olsun, tattoolara dövmelere karsi dir, hos görmedi bu hevesimi. "Annecigim, ben birt zülfükàr dövdürmek istiyorum umuzuma dedim!" "Ay kizim!" dedi, "herseyi ama BUNU degil!" Bagrimdaki kilica hayatta bisey demezdi, istedigim zaman takar istedigim zaman cikarirsin, ortamdan ortama tasirsin, yeri geldim mi gösterir, yeri geldim mi göstermezsin ama umuzundaki dövmeyi, hele hele de aha burda tatillik yerinde, her gün görülen bir yerinde, olmaz dedi. "Kötü bakarlar, kötü derler, korkarim kötülük ederler!" Inadima dedim hayir ben bunu yaptiracam ve yaptirdim. Inanin annem hakli cikti. Tatilin ilk haftasinda cok tanistigim kisiler, "arkadaslarim" oldu. Ikinci haftasinda, dövmeyi tasidiktan sonra bazilari ne selam verdiler, ne hal hatir sordular, ne gülümsediler. Cok tuaf oldum ve üzüldüm ama kafami dik tutup, ben kimseye kötülük etmedim, ben buyum ve bu kalacagim ve bundan gurur duyuyorum dedim, morelimi bozmadim. Demekki buraya kadarmis dedim.... Artik dövmem soldu gitti coktan ama zülfükarimi tasimaya devam ediyorum ve artik ne yerde olursa olsun, ona daha cikarmiyorum. Inat mi inat vallaha.
inatla olmaz hicbir sey sen zülfikarsizda alevi olabilirsin dövme yaptiranlara karsiyim neden dersen ona saygi kalmiyor ozaman misal örnek tuvalete gidiyon vs. birseyler ona saygi duymadikmi olmaz hani alevilik nerde asmayla dövmeyle inatla olmaz yasanir sadece saygi göstermezsek genc nesil unutuyor gercekleri durup dururken birseyler olmaz ayrica evinde as hz,alinin fotonu ben arabamda alinin fotosu vardi seneler önce bir adam ne dedi bilinmi sevenide olur sevmeyenide laf atildigi zaman fotoya senin günahin olur dedi hak verdim adama hemen aldim fotoyu ozaman anladim ne demek istedigini ozaman genctik cahildik bir sembol la aleviligimizi ispatlamaya gerek yok sevgi ayri mesele o ayri konu zülfikarimizi sevmek gönülle seversin

onur melis
23.03.2007, 21:24
bende takıyorum dediginiz gibi bazen başımıza işte geliyor
ama ne olursa olsun ben aslımı inkar etmem ve zülfikarımı gururla takıyorum

ernic 45
24.03.2007, 01:57
zülfikar kolyesinide takarım küpesinide takarım baskılı tişörtünüde giyinirim. hatta kolumda kalıcı zülfikar dövmem var. isteyen yanıma gelir isteyen gelmez bu beni enterese etmez. onlar türban takarken yerine göremi takıyorlar. hayır ki benimki onlara karşı yaptığım bir hareket değil. ben aleviyim ve bunu her şekilde gösteririm. gösterecemde.

tamam dedigin dogruda sana zaten kimse takamasin diyemez oayri mesele kolundaki dövme olmayabilirdi beni yanlis anlama bu benim fikrim sadece saygi kalmaz saygi göstermemiz lazim kolundaki dövmeyle her yere gidiyon misal nerde saygi kaldi kimsenin giysi sekline ve takma sekline karismasalar daha iyi olurdu bence herkes giyindigi gibi gezer taktigi sembolerde takabilir bence saygi kaldiktan sonra hersey olabilir yalniz dövmeye hayir diyom ben selam sahis fikrine karisamam zaten

lion12
24.03.2007, 03:01
Bende üzerimde Hz.Ali(a.s)efendimizin resminin olduğu bir kolye taşırım.

Bu asla ama asla kimlik belirtisi olsun anlamında değil sadece alışkınım ve rahatsız hissediyorum kendimi takmayınca nedense.Askeriyedeyken dahi hep üzerimde tutarım onu.

Özgür-Taylan
24.03.2007, 12:13
canlara katiliyorum ben de, Zülfikar tasimak gurur verici çunku o Aleviligin sembolü haline gelmistir artik.. ama gösteris niyetiyle takilacaksa karsiyim.. H.Bektas'in dedigi gibi "keramet bastadir, tacda degil"..

saygilar sevgilerr

maymay
24.03.2007, 12:41
Geçen gün metroda, bir sarisin kadin gördüm, bence kesinlikle Belçikaliydi, ama emin degilim, ve kazagin üstünde Züfükar tasiyordu. Alevi oldugunu zanetmiyorum, sadece güzel bulgugu için takmistir, artik onu ona kim satmisa, söylemeliydi bence, basit bir sembol degil...

hüsocan
24.03.2007, 12:42
Bende zülfikar anahtarlıgı var yanımda taşımak bana güven verio

lion12
24.03.2007, 13:00
Geçen gün metroda, bir sarisin kadin gördüm, bence kesinlikle Belçikaliydi, ama emin degilim, ve kazagin üstünde Züfükar tasiyordu. Alevi oldugunu zanetmiyorum, sadece güzel bulgugu için takmistir, artik onu ona kim satmisa, söylemeliydi bence, basit bir sembol degil...

Sevgili KüçükCoban kardeşim;

Belkide sembol olduğu için değilde gerçektende Hz.Ali(a.)efendimizi takdir ettiği için takmıştır bence öyle önyargılı konuşup kadıncağızın günahını alma.

Bugün Avrupa da ve Amerika da birçok insan artık aleviliği de Hz.Ali efendimizi de tanıyor ve o kılıcın adalet timsali olduğunu biliyor.
http://www.kocak.dk/images/zul.gif

maymay
24.03.2007, 13:03
Sevgili KüçükCoban kardeşim;

Belkide sembol olduğu için değilde gerçektende Hz.Ali(a.)efendimizi takdir ettiği için takmıştır bence öyle önyargılı konuşup kadıncağızın günahını alma.

Bugün Avrupa da ve Amerika da birçok insan artık aleviliği de Hz.Ali efendimizi de tanıyor ve o kılıcın adalet timsali olduğunu biliyor.

Tabiki olabilir, ama bilmem neden, böyle oldugunu zan etmiyorum.

lion12
24.03.2007, 13:11
Tabiki olabilir, ama bilmem neden, böyle oldugunu zan etmiyorum.

Bence öyle deme yine de sen,onu gösteriş niyetine takmamıştır umarım de geriye çekil çünkü ondan ötesi kadının arkasından konuşmaya girer ve haksız yere suçlamış olursun ve onun vebalini sen alırsın bence gerek yok buna...:wink:

Onun yerine umarım kendisi Hz.Ali nin yolunu benimsemiştir demen bence daha uygun düşer.

1993 Sivas Katliamı'nda ölen 37 canımızdan biri olan Hollanda'lı Pir Sultan aşığı Carina Cuanna yı unutmayalım...

Vereceğim link e göz atmanı isterim can...

http://www.geocities.com/temmuz_alevi/carina_cuanna.html

http://www.gencalevilerharekati.de/Sivas%20sehitleri/si21.jpg

Berucavan
25.03.2007, 14:13
tamam dedigin dogruda sana zaten kimse takamasin diyemez oayri mesele kolundaki dövme olmayabilirdi beni yanlis anlama bu benim fikrim sadece saygi kalmaz saygi göstermemiz lazim kolundaki dövmeyle her yere gidiyon misal nerde saygi kaldi kimsenin giysi sekline ve takma sekline karismasalar daha iyi olurdu bence herkes giyindigi gibi gezer taktigi sembolerde takabilir bence saygi kaldiktan sonra hersey olabilir yalniz dövmeye hayir diyom ben selam sahis fikrine karisamam zaten

saygı.........
sana göre saygı farklı, bana göre farklı....... ben olumdaki dövme den dolayı saygısızlık yaptığımı sanmıyorum...

aykudgöksun
25.03.2007, 14:18
ben bir kere izmirde bir kızla tanışmıştım.kızın boynunda zülfikar vardı.sordum işte''alevi misin'' diye..yok allah korusun dedi..ben de bunun ne olduğunu biliyor musun dedim.yoo güzel görünüo die aldım dedi.kız meğer baya dinci bir ailenin çocuğuymuş.zülfikarın üstünde de arapça yazılar oluyor ya beğenmiş almış.aksesuar olarak taşıyo..anlatmak istedim .saygılar..

Ersin Çağrı
26.03.2007, 11:05
Sevgili canlar

Zülfikar taşımak benim için gurur ve onur verici bir olay
Neden taşıyor üztünde bulunduruyorsun derseniz benim kişiliğimi
benim hayata bakışımı belli ettiğini düşünüyorum ama bunu herkze belli ederek değil içimde yaşıyorum ama gerektiğindede utanmadan sıkılmadan gururla göstermesini biliyorum ben gösterişi sevmeyen biriyim daima boynumda durur ve hiçbir zaman ondan bıkmadan ondan usanmadan taşımaya dvm edeceğim

Ama en önemlisi o ZÜLFİKARI kalbimizden asla ve asla çıkarmamaktır

ernic 45
27.03.2007, 00:43
takmayla alevilik olmaz dövmeylede anlamini bilmedikten sonra ben birisini görmüstüm zülfikar vardi bogazinda yav dedim sen alevisin yo dedi beni sünnü sadece bizim olmaz hemde zülfikari sadece bizmi seviyoruz islam alemide seviyor dövme ye karsiyim ben benim görüs saygi diye birsey kalmaz bundan 15 sene önce modaydi bizim alevilerde takmak artik fazla ilgi görmüyor dedigimde sevgiyi kastetmiyorum sevgisi ölmez ayri konu

Berucavan
27.03.2007, 08:09
takmayla alevilik olmaz dövmeylede anlamini bilmedikten sonra ben birisini görmüstüm zülfikar vardi bogazinda yav dedim sen alevisin yo dedi beni sünnü sadece bizim olmaz hemde zülfikari sadece bizmi seviyoruz islam alemide seviyor dövme ye karsiyim ben benim görüs saygi diye birsey kalmaz bundan 15 sene önce modaydi bizim alevilerde takmak artik fazla ilgi görmüyor dedigimde sevgiyi kastetmiyorum sevgisi ölmez ayri konu

ya zaten kolye takıp, dövme yaptırıp alevi olmuyoruz biz....ne demek anlamını bilmedikten sonra.... acaba sevgili can sen bilmektemisin ki karşıyı yargılamaktasın....
herkesin saygısı kendisine merak etme; ben dövme yaptırdım diye senin elin boşa çıkmaz (ahirette)
biz size saygı duymaktayız... lütfen sizde saygı gösterin....

D-e-v-r-i-m-c-i
27.03.2007, 20:03
marifet o ulu kılıcı taşımakta değil,,,marifet onun ağırlığı altında ona göre davranıp yine onun ağırlığını taşıyabilmektedir.ve bence onu taşımak cesaretin sembolüdür...birşeyler gösterilmek istenirse başlangıç noktasını o teşkil etmelidir.çünkü haksızlığın karşısında adalettir,direnişin sembolüdür ZÜLFÜKAR.burdan da taşıyan tüm dostlarımı kutlarım...lütfen hakkını verin....

devrim69
27.03.2007, 20:59
marifet o ulu kılıcı taşımakta değil,,,marifet onun ağırlığı altında ona göre davranıp yine onun ağırlığını taşıyabilmektedir.ve bence onu taşımak cesaretin sembolüdür...birşeyler gösterilmek istenirse başlangıç noktasını o teşkil etmelidir.çünkü haksızlığın karşısında adalettir,direnişin sembolüdür ZÜLFÜKAR.burdan da taşıyan tüm dostlarımı kutlarım...lütfen hakkını verin....

Katılıyorum sana devrimci.Biz konya gibi bir şehirde yaşıyoruz ve 16 yaşındaki kızım dışarı çıkınca takıyor kolyesini kızımın bu davranışı yobazlığa başkaldırıdır ve cesaret işidir.Çünkü her takıpta dışarı çıktığında eve gelip bugünde bişey yapmadılar diyor:komik

isyan_atesi4268
10.04.2007, 23:37
Selamün aleyküm can.Bende bir Sünnî olmama rağmen yakın bir zamana kadar Zülfikarlı kolye takıyordum ve bundan gurur duyuyordum.

gülendam
11.04.2007, 09:19
Benim bir sorum var zülfikari takan arkadaslara neden zülfikar takiyorsunuz...

Ben kendim hiç takmadim ama karsida degil bizim ailede var takanlar onlarada sorum neden zülfikar takiyorsunuz diye pek cevap alamiyorum. Insanlar inancini bir seylerle göstermek zorundami...

Foruma yeni katilan üyeler hosgeldiniz..

BENDE BOYNUMDA ZÜLFİKAR KOLYEM OLMADAN ASLA RAHAT OLAMAM RUHUM SIKILIR KENDİMİ EKSİK HİSSEDERİM MANEVİ Bİ DESTEK BENİM İÇİN HZ ALİ Yİ HEP YANINDA HİSSETMEK ONUN Bİ PARÇASINI TAŞIMAK BİŞEYLERİ GÖSTERMEK ASLA DEĞİL
ÇÜNKÜ İNSANLAR BOYNUMDA Bİ KOLYE OLDUĞUNU BİLE BİLMEZ
İNSANIN ÖZÜ GÖRÜNTÜDE DEĞİL İÇİNDEDİR

YezdaN
11.04.2007, 09:57
ben sunniyim ve zülfükar kolyemi boynumdan hiç çıkarmadım hangi ortamda olursam oluyum.bütün gelen sözlere karşılık verdim.ailemin bu kolyeyi neden taşıyorsun baskılarına karşı durdum.şuan da takıyorum ama o kolyeyi taktım diye alevi olmuyorum özümü kaybetmiyorum.herkezin saygı duyması lazım diyorum..

YezdaN
16.04.2007, 16:21
y o r u m s u z

cumartesi ankaradaydım eğitim için satış eğitimine ve satış yönetmeliğindeki müdür bana dedi ki pazarlamada müşteriye giderken zülfikarı takma çıkar

BirDem
16.04.2007, 19:36
boynumdan önce yüregimden düsmez..

derya
16.04.2007, 21:16
Bende boynumdan zülfükarı cıkartmam ben aleviyim onlardan saklamıyorum ben bu yolldayım demek icin ve bu kılıcın hakkını vererek takanlardanım diyer kılıc takan canlar gibi

Derya79
07.09.2007, 12:05
Arkadaslar benim 6 yildir Zülfikar dövmem var omuzumda ve simdiye kadar hic bir sekilde ters tepki almadim aksine cok güzel olaylar yasadim misal yasli bi teyzenin gelipde kurban olayim sana deyipde omuzumu öpmesi gibi yada haci bektasda münür dedenin gidipde annemlere kizinizla gurur duyabilirsiniz demesi gibi kücük seyler...

xolxol_12
07.09.2007, 12:09
Bende taşıyorum . Bana bu yüzden selam vermeyenin selamını almam ki...

horasan66
07.09.2007, 12:23
bende taşıyordum bir zamanlar. ama kolyemi kayıp etiğim iiçin şuanda taşıyamıyorum. ondan sonrada che nin kolyesini taşıdım. bundan hiç sıkılmadım da utanmadımda. benim alevi olduğumu bilmeleri için bu tür aksesuarlara hiç gerek kalmadı çünkü her girdiğim ortamda ilk önce kendimi belli ederim ben isteyen konuşur istemeyende konuşmaz herkesin kendi bileceği iş, benim insanlığım bana ve bana değer verenlere yeter. değer vermeyeninde yolu açık olsun

nuran
07.09.2007, 12:38
hani çoğu üye demiş yaa zülfikar taşıyınca imalı bakışlar alıyoruz falan diye...
zaten o bakışları yapanların hangi zihniyette olduğu belli..
ben de bazen zülfikar bazen Pir Sultan Abdal takarım boynuma.
bunun sebebi de özümü ve özüme düşkün olduğumu yansıtabilmektir.
ve özellikle şu alevilerle ilgili ileri geri konuşanlar görsün;görsün ki ona göre davransın,konuşsun isterim.
yani'ben buyum;bnm yolum bu..saygı duyarsan amenna;duymazsan eyvallah'
zaten saygı duymayanı kaybetmek de bana çok koymaz.

yorgol
07.09.2007, 13:12
bende herzaman takardım hele biz alevilerin yanlış anlaşılıp sevilmediği zamanlarda bile takıyodum okulda bile takardım müdürümüz gelir ve oğlum şu kılıcı biraz aşşağı tak derdi bende hocam o kılıç değil ZÜLFİKAR derdim ve bole daha güzel derdim sesini çıkarmazdı ama ne yazıkki kayboldu ondan sonrada takmadım hiç ama bazı kardeşlerimin boynunda görünce çok hoşuma gidiyo ve o insana büyük bi heyecanla ve ilgiyle bakıyom hiç tanımadığım halde sıcaklık hissediyorum kim ne derse desin biz aleviler sıcak kanlı insancıl insanlarız he bu arada arkadaşlar ZÜLFİKAR'dan kılıç diye bahsetmiyelim onun yüce bi ismi var zülfikar ALLAH'ın ASLAN'ın HZ.ALİ'nin ZÜLFİKAR'ı saygılar

SessizSedasız
07.09.2007, 16:11
Ya dostlar kafama takılan bir husus var. Zülfikar takmayı bir kimlik ifadesi şeklinde algılanması tuhafıma gitti. Semboller önemlidir. Bir ritüeldir. Birilerinin başörtüsünü sembolleştirmesi, birilerin haç takması ve kendini öyle ifade etmesi.

Alevilik gönül işi değilmidir. Gönlü geniş, yüreği yufka olanlar değilmidir. Ama birşeyleri sembolleştirmek, bunu kimlik veya ifade mekanizması olarak görmek öz' den uzaklaştırmaz mı ? Bir çoğunuz kadar bilgiye vakıf değilim. Ama şu an aklıma böyle geldi. Yanlış mı düşünüyorum sizce ?

birindar05
09.09.2007, 20:15
zülfükar bende takarım kimisi nefretle bakar kimisi güler geçer çevremizdeki herkese alevi olduğumu söylerim hiç saklamam saklanılıcak birşeyimiz yok çünkü alevi olduğum için allaha şükrediyorum başkasında da zülfükar görünce hemen kanım kaynıyo gülümseyip geçiyorum yanından tanımadığım birisinde zülfükar görünce çok seviniyorum bi gün minibüste giderken şoförün sol elinde baş parmağının üstünde zülfükarın dövmesi vardı çok güzeldi bende yaptırmayı düşünüyorum

gunisigi
09.09.2007, 21:53
kolye takmasını sevmiyorum ama çok güzel bir yüzüğüm var üzerinde 2 tane zülfikar var
ve birde sol bileğine dövme yaptırmıştım
taşırım zülfikarı herkes bilsin alevi olduğumu

**alişer**
07.10.2007, 13:01
--------------------------------------------------------------------------------

heryerde ben aleviyim demek ten çekinmemeliler tabiki canlar bu gurur duyulacak bir olgu.
fakat ben canlarımızın yaptığı bu hareketi farklı yönden eleştirmek istiyorum.
zülfükarı tamamen temiz ve saf duygularla boynuna takan gençlerimiz bence mutlaka alevilik hakkında temel bilgilere sahip olsunlar çünkü o kılıcı gören bazı yezit torunlarının tansiyonu çıkıyor.
ve tartışma ortamı açmak için sorular sormaya başlıyorlar ben çok kez karşılaştım ve müdahale ederek o yezidi susturdum .
ama kılıç taşıyıpta yezidi susturamayacak kadar bilgisizsen,o zaman bence hiç zülfükarı takarak dikkatleri üstüne çekme derim.
önce yolu öğren sonra sahiplen kanısındayım.çünkü bilinçli cevap alınca tartışmayı bırakıp susarlar.işte o zaman gururla zülfükar taşımak hakkındır senin.

can_ali
07.10.2007, 22:17
ALLAHin bildigini kullardanmi sakliycam takiyorsamm eger gururumdan alnimin acik olmasindan tasiyorumm gururlaaa ... kimseye bisey göstermek amacindada degil tabii ... anlamini bilmek degerini bilmek
1- Zülfikar ALLAH tarafindan cibril vasitasiyla Hz Muhammed e yollandi
2- Zülfikari peygamberimiz sadece PiRiMiZi takdir ederek ona hediyee ettigi icin
3- Islamin en güclü yigidinin elindeki en keskin kilic oldugu icin
vs...............

dostt
07.10.2007, 22:43
evet biz bazı şeyleri geç öğreniyoruz ben manisalıyım burda alevi fazla yok ama izmirde bayagı var
aslında zülfikar her alevi insanda olması gerekir bence

_gözde_
21.10.2007, 15:27
slm Bir Zeynep
bende üniversitede takıyordum zülfikarı boynuma ilk önce kimse aldırmadı yada bana kimse hiç bişey dememeye çalıştı daha sonra tabi birçok tepki gördüm ama yine tüm arkadaslarımı geri kazandım neyin nasıl oldugunu ve bana sorulan sorulara cevap verdikten sonra onlarda bana bişey demedi hatta alevi olmayıpta takanlar bile oldu son sene yaz okuluna kaldıgımda dersler hep ayrı okullarda açılıyodu diger okuldaki ögrencilerde yine tepki gösterdi bende hani diyosun ya inat işte inat üzerine bi gün karasuya hafta sonu için arkadaslarla tatile gittik okuldan arkadaslarla orda gecici dövme yapılıyodu ilk baş baska bi dövme yaptırdım hani kolye var bide dövme yaptırmayayım dedim ama tabi duramadım ertesi gün gidip dövmeyi yaptırdım bu sefer herkes okuldaki arkadaslarım ögretmenler bana sormaya başladı niye yaptırdın diye anlamını bilmeyenler bile vardı onlara söyledikten sonra aralarında alevi olupta söylemeyen birçok arkadaşım ortaya çıktı ben yapamazdım söyleyemezdim diyip yanıma gelip bana söylediler hatta ondan sonra benimle birlikte soranlara cevap bile verdiler senin adına çok üzüldüm fakat sende seninle arkadaslıgını bitirenlere anlatsaydın eger belkide onlarıda ikna edebilirdin

wolcano84
22.01.2008, 03:15
en büyügünden bir tane alacagım takacagım boynuma:)küçük yaşta vardı anneme sordugumda aleviliğinin mühürü demişti bana.o zaman pek farkında deildim ama şimdi takarken en güzel duyguları yaşayacagım.keşke her inanvın ve milletin sembolizmi olsa:) türban hariç :P

AnGeNehM
23.01.2008, 03:51
Bende geçtiğimiz aylarda bir zülfikar aldım.
Fakat çevrem tarafından çok büyük olduğu söyleniyor.
Gerçektende farkedilmemesi ve dikkat çekmemesi elde değil.
Normalden biraz daha fazla büyük.
Neyse ben bunu seçerken çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.
Büyüklüğü bence daha iyi.
Üstelik okulada derslerede onsuz girmiyorum.
Boynumda büyük bir onur ve gururla taşıyorum.
Her canında bir zülfikarı olmasını temenni ediyorum.

Kuzey Egeli
23.01.2008, 10:24
Canım benimde zülfikarım var,boynumda sürekli takıyorum.Hatta bir de Pir Sultan kolyem var ikisini dönüşümlü olarak takıyorum.Zülfikar döğme yaptırmana pek sıcak bakmadım,gereksiz.Pek bize yakışan bir uslup tarz değil.Diger meseleye gelince buna şaşırmadım.Senin alevi olduğunu öğrenince insanların tepkisinin bu şekilde olması hepimizin karşılaştığı genel tepkiler.Bu tepkiler bizi zaten yıldıramaz,böyle bir lüksümüz olamaz.Önyargılarla her zaman karşılaşacagız,önemli olan hepimizin ayakta durması.varlıgını inkar etmemektir.Ben aleviyim diye bana selam vermeyen insanın benim yanımda zaten yeri olamaz,bu gibi örümcek kafalıların esamesi olamaz.Hatta ben ona islamla ilgili birkaç örnek verip onu mor ederim.Aklıda başına gelemez.

AleviKürt
23.01.2008, 14:15
Günümüz Aleviligin bir sarti olmus galiba, Zülfikar tasimak.

Her Alevinin boynunda bir Zülfikar.
Zülfikarin anlamini bilmeden,
Alevilik hakkinda 3 kelime haric, birsey bilmeden,
Aleviyim demekten baska,
ve "asimileye karsi" sözlerinden baska,
"Sii degilim" demek,
Alevilik ile pek de ilgili olmamak,
Alevilik'ten cok, solculuga inanmak, komünist olsa daha da iyi,
Hakikat kapisini acmak icin sarttir komünizm.

Alevi olabilmenin sartlari 21inci yüzyilda bunlardir.

dark_rose
10.03.2008, 14:10
bende zülfikar tasımayı cok seviyorum ve grurla takıyorum ayrıca takan insanlarada ister istemez bi sempati duyuyorum

ebu turab
10.03.2008, 20:49
Taşımak her zaman güç, sabır, irade verir bana...

İşyerinde mecburne takım elbise giydiğimden zaten kimse görmüyor, gündelik hayatta tercih ettiğim giysiler de zülfikarımı gizliyor zaten. Bu gizlimiz saklımız olduğundan değil elbette ama bunu bir şova da dönüştürmemek lazım.

Ne zaman dara düşsem, bana hatırlattıkları bile yetiyor.

red kit
18.03.2008, 01:13
arkadaşkalr tabiki dinimizder önemli yere sahip olan kişi ve onların eşyalları önemli bir yere sahipdir ama bunları takarken çok özen göstermeliyiz bence evde,işyerinde bunları takarken yapttıgımız harekketlkere dikkat etmeliliyiz örnegin tuvalette bu kolye ve ya takılıar takmamamlıyız cinsel ilişki sıarsında aynı şey geçerlidir.....

bence cok onyargılı bısey hatta ezbere bısey konusmussun

Neden wc de takmamalıyız saygısızlıkmı bence degıl boynunda kolye tam gogsunun ustunde durur kotu bısey dusunmedıkten sonra hıc bı saygısızlık olmaz bence .

Hayır senın dedıgın gıbı olsa ınanc kalbındedır ıcındedır o zaman kalbınıdecıkar wc ye kalbınle gırme bence cok ezbere bı dusunce kotu dusunmedıkten sonra nereye gırersen gır asıl kotu dusunupte takarsan daha uyuk bı saygısızlık olur ...