Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinlerin Dili

aydın82
03.11.2005, 01:46
merhaba
umarım bu konu daha önce açılmamıştır.aradım bulamadım.
şunu merak ediyorum dinlerde ibadetin sabit bir dili varmıdır(arapça, ing vs)açıklama getirecek arkadaşların, bahsettikleri dinlerin kutsal kitaplarında alınmış sözlerle katkıda bulunması düşüncelerimizin daha sağlam oluşmasını sağlayacaktır.ama fark etmez bütün arkadaşların düşünceleri değerlidir.
şimdiden saygı ve sevgiler

izmirksk
03.11.2005, 10:43
bildiğimiz manada ortak bir dil yok.ibranice-arapça kökenli dinler haricinde budizm gibi dinleride sayarsak çok çeşitli diller var.

fakat hangi dine-ırka mensup olursanız olsun ortak bir dil var.gönül dili

ama klasik olarak ortak dil yok.olamazda.aksi takdirde dünyadaki herkes kendi ana dili haricinde birde o dili öğrenmek mecburiyetinde tutulurdu
benim fikrim şu. rüya gördüğünüzde hangi dille rüyayı görüyorsanız ibadetinizide o dilde yapmalısınız.

aydın82
03.11.2005, 11:34
merhaba herkesinbayramın kutlarım.

benim fikrim şu. rüya gördüğünüzde hangi dille rüyayı görüyorsanız ibadetinizide o dilde yapmalısınız.
inanılmaz güzel bir açıklama.çok tşk.
aslında soruyu sormaktaki amacım ezanın arapça okunmasıdır.zannederim namaz kılanlarda duaları arapça okuyor.insanlar neden ana dillerinde ibadet etmiyorlar kuranda böyle bir açıklama varmı.namaz kılacak kişi anlamadığı kelimeleri kullanarak mı allaha dua eder.
bizim cemlerimizde ise türkçe ibadet ediliyor, bazı kelimelerin ne demek olduğunu bilmiyorum ama bizim köyümüzün ibadetinin dili türkçe(arap alevilerinde arapça, balkanlardaki alevilerin de kendi dillerinde ibadetlerini yaptıklarını umuyorum)

seyyid
04.11.2005, 21:08
Bence Herkes Nasil Kolay Anliyorsa O Dİlde İbadet Etmelİdİr.bu Gönül İŞİdİr.dİl İŞİdeĞİl.