NebihKerem
07.09.2006, 10:07
Arkadaşlar genelde hatay çevresinde yaptığım araştırma doğrultusunda tüm alevi kökenli insanların T.C kimlik nosunun son harfi çift sayıyla bitiyor..Kimliyinize ve tanıdıkların kimliklerine bakın ve yorumlarınızı bekliyorum.. TEŞEKKÜR EDERİM...
Arkadaşlar genelde hatay çevresinde yaptığım araştırma doğrultusunda tüm alevi kökenli insanların T.C kimlik nosunun son harfi çift sayıyla bitiyor..Kimliyinize ve tanıdıkların kimliklerine bakın ve yorumlarınızı bekliyorum.. TEŞEKKÜR EDERİM...
öyle bir söylenti hatayda almış başını gidiyor ama doğru değil. son rakamı çift olan sunni vatandaşlar da var ve ben bundan eminim. iki yıl önce üniv.de bir çok kimlik kontrol ettik. alevi arkadaşların kimlik numaraları hakkaten çift. bir de sunnilerinkine bakalım dedik. çoğu gene çift. yani öyle bir sınıflandırma yok can.
bu arada foruma hoşgeldin :)
iyi forumlar
Sınıflandırma kimlik kağıtlarında değil bizlerin belleklerinde. Aman sakın belleğinizi silmeyin sonra dost arkadaş kardeş olursunuzda birilerinin gücüne gider. Ne güzel yıllardır birbilerimizle harbeleşip duruyoruyoruz. Gerçeği görmemek için ne gekekirse yapıyoruz. Ben antakyada kaldım. Tanıdığım bir çok alevi var. Hepside humanist insanlar yardımsever insanlar. Dedimya ayrımcılık yapacağız ya ne olursa olsun onlar alevi deyip geçiyoruz. alevilerde onlar sunni deyip geçiyor. Bense müslümanım. Keşke müslümanların ileri gelenleri ile alevilerin ileri gelenleri biraraya gelipte gerçekleri ortaya bir koyabilseler. Müşterek bir yolda gerçekleri gözler önüne serebilseler... Bu mümkün olabilir mi? Ne dersiniz....
bu konu bircok kez tartışıldı,
TÜM TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞ KİMLİK NUMARALARI CİFT RAKAMLA SONLANIR...
sadece Hatay degil tüm Türkiye ve sadece aleviler degil tüm vatandaslar için söz konusu rakam çifttir,,, tek rakamla biten kimlik numarası mevcut degildir,,,,
saygılarımla
son sözü olgun kardeşim söyledi güzel söyledi. sadece hataylı değildi kimliklerine baktığımız. istanbullusu da vardı, urfalısı da, izmirlisi de... ki biz artık tek numara aramaya başlamıştık, bulamadık demek yokmuş, verdiğin bilgi için sağol olgun can.
Ali_Yolcusu
07.09.2006, 11:24
bende bunun araştırmasını yaptım ve bir dersanedeki tüm öğrencilerin tc kimliklerine baktım alevisi de sünnisi de hepsi çift haneliydi.dolayısıyle asılsız bir iddiadır bu.
öyle bir genelleme yapılmaz ben antakya doğumluyum ve kıbrısta okuyorum.benim tc kimlik numaramın son rakamı çift.ama burda tanıdığım ve alevilikle alakası olmayan bir sürü insan var çevremde.onlarında son numaraları çift.sen tüme varım yöntemini yanlış kullanıyorsun arkadaşıjm böyle bişe yok.
karakartal
12.09.2006, 20:13
söylentiye göre tüm beşiktaşlılarında tc kimlik nosu 2 ile bitiyormuş. söy-len-ti !
Alevimen
12.09.2006, 20:18
forumda daha önce tartisildi, aran bulur bende sizin gibi arayip zahmete girmicem :wink: